Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Архив на новините

Новините, каквито съм ги видял до 1 май:

Политика и Общество:

27 април 2007г.
Политическата цензура вече е факт: Онази нощ чрез откраднати пароли за ftp-достъп (това не е хакване!) ми бяха повредени всички сайтове. И този и за националната ни безопасност и на открит форум и т.н. Интересно само на кого и само за какво служи отделът на майор Колев в ГДБОП?

Затова днес започвам пак с несвършеното от МВР: „Бомба избухна в пловдивския хипермаркет САНИ”, пише в новия си брой в. „Експрес” и допълва, че магазинът е бил пълен с хора. „Това е чиста проба терористичен акт, коментираха полицаи и граждани. Адската машина отнесе багажното отделение на търговския комплекс в квартал „Тракия” в 11.50 ч. на обяд. За огромен късмет на клиентите и персонала на магазина пострадали няма”.

И още:
Двама мъже нападнаха баничарницата на ул. „Раковска" 32 в София. Първоначално бе съобщено, че двамата са били въоръжени с пистолети, което бе опровергано от Столична дирекция на полицията.

И още: Инцидент между две групи e възникнал в столичния квартал "Разсадника", информира Дарик радио. По първоначална информация единият от участниците в сбиването е стрелял във въздуха с газов пистолет, след което е бил нападнат от няколко младежи.

И още: 47 организирани престъпни групи контролират подземния свят, заяви в Лондон заместник - директорът на българската дирекция за борба с организираната престъпност Антоний Странджев. Информира БГНЕС. Бих само добавил:
Дали само подземния свят контролират е вече въпрос.

Същата информация но казана по друг начин от Емил Кошлуков в "Mонитор": И уж се развива свободно държавно стопанство, а всъщност всичко е свързано с разпределени само между верни хора държавни поръчки. Пред нас се изтъкват политици, които са на нивото на Азис. Днешният политически елит в България е паравенюшки.

А защо е така ни отговаря самият Станишев: "Напоследък сме се превърнали в просветно дружество. Половината министри и аз обикаляме страната да разясняваме механизмите и процедурите за кандидатстване по европейските фондове." С тази шега премиерът Сергей Станишев опитва да разведри обстановката в хотелската зала във Велико Търново, където над 200 души вече втори час слушат лекция за парите, които очакваме от ЕС, и начините да си ги поискаме. Освен Станишев тук са 7 ключови министри и 1 зам.-министър. източник "сегабг" - тези, които първо ме цензурираха и след това ми забраниха да пиша във форума им.


23 април 2007г.
Бялата мафия вече не само не ни лекува. Тя ни и коли: След като на възрастен мъж от Долни Богров му прилошало, синът му го закарал в 18-та поликлиника в София. Там попаднал в кабинета на д-р Теодор Даков и медицинската му сестра. Според роднини на болния докторът невъзмутимо си говорил по мобилния телефон и не обръщал внимание на пациента си. Изнервен, синът на болния започнал да крещи и нападнал доктора. Докторът от своя страна извадил джобно ножче и го наръгал в корема. Пострадалият е с леки наранявания и без опасност за живота. През това време обаче баща му починал най-вероятно от инсулт, разказва Дарик. Къде ви е морала бе ЕТ и ЕООД?

Как ни управляват? По софри (кръгли маси):
Среща-дискусия за ролята на българските евродепутати ще се проведе в столицата. Румен Овчаров ще участва в кръгла маса на сертифицираните инвеститори. Министър-председателят Сергей Станишев ще открие регионалната среща на постоянните представители на ПРООН. Веселин Близнаков ще участва на международен форум за отбраната.

И резултатът от клеченето им по семинари: Да имаш апартамент и кола, става все по-скъпо удоволствие. Данъците за тях ще скочат двойно през следващите години ни успокоява Стандарт.

Къде отива заграбеното от нас? За политика: Евросъюзът е отделил 713 млн евро (970 млн щ. д.) за помощи на Боливия, Колумбия, Еквадор и Перу. За Молдавия финансовата помощ е в размер 45 млн евро. До 2010г. Украйна ще получи над 490 млн евро. Грузия ще получи над 120 млн евро за следващите 4 години. Докато България не получава нищо. Само си плаща вноските. Е и Доган лапва чат-пат с обръчите си.

Някои си просят томахавките май:
Правителството на Азърбайджан е решило да отложи посещението на високопоставена делегация в САЩ. Иначе се предвиждаше днес и утре азерите да обсъждат с Амермахта въпроси на безопасността. Азерите били недоволни от позицията на САЩ по конфликта за Нагорни Карабах. Аз предлагам Амермахта да им донесе демокрация. Като в Ирак.


21 април 2007г.
Днес, сензацията на деня прави е-вестник: “Плащам по 15 бона месечно на СДВР и никой не ми закача бардаците”. Рушвети се плащат и на районното, и на Дирекцията на полицията, за да ти върви бизнесът както трябва. И понеже ти с тия хора ­ от районните и от дирекцията ­ се познаваш отдавна и си работиш за много други неща, те ти вършат чудесна работа, а ти им плащаш за всички сфери от бизнеса си рушвети. Това твърди самодоволно собственик на публични домове в публично интервю. Алооо ... ГДБОП? Само с мp3-ки ли, а?

И още новини от суперполицията ни:
Най-големият собственик на автомати за кафе и закуски Левент Чакър е отвлечен за откуп в четвъртък. Това съобщиха източници на "Стандарт" от МВР.

За сметка на това снощи Велизар Енчев публично разказа как полицаите са арестували възрастния Йоло Денев, който призовал пенсионерите да блокират някакво кръстовище. В РПУ-то му обяснили, че целият център затова е натъпкан с видеокамери, за да записват кой протестира и ПОСЛЕ ДА МУ ПОТЪРСЯТ СМЕТКА!? Сега разбрахте ли защо камерите нищо не са записали за оня там блъснат на пешеходната пътека? Г-н Байърли, благодаря Ви за тази демокрация.

От съюзниците ни в ЕС:
Oт вчера обществента радиостанция Sudwestrundfunk започна да предава в ефир петъчното обръщение към мюсюлманите "Ислямска дума". Според генералния директор на телерадиокомпанията SWR Петер Фос това било принос към развитието на взаимното разбирателство между културите. Автор на първото обръщение бил Айман Мацек - член на Централния съвет на мюсюлманите в Германия. А за това как Англия финансира харемите ще Ви разкажа в специална статия

20 април 2007г.
Днес, както всеки ден, съвестно прерових днес.бг, пари.бг, монитор.бг, фокус-нюз, бгнес, актуално, дневник.бг, медиапул, нюзбг, сегабг, стандартнюз, експрес.бг и още куп български новинарски сайтове.
Вижте какви са "новините" в тях:
- Свиха компютрите от полицейската приемна в Аврен;
- Нивото на Дунав е с повече от 3 метра под нормалното;
- пациентите ще се настаняват в болница само ако състоянието им не позволява лечение в къщи;
- Ще намери ли прокуратурата виновни за царските имоти;
- Заподозрян бизнесмен твърди за предложена сделка от висш прокурор.
Тъжно, нали?
За да Ви поразвеселя Ви препоръчвам една весела статия на Мартин Карбовски в днешния "Стандарт". Под точното като попадение заглавие "Европа за нас, Азис за теб !" Ето само два цитата:
"...Преходът, направен от червените стратези, роди уж случайно като изтърсак русото културно послание - нещо, което е мъж, но иска да бъде жена. Готино е, неясно е, безплатно е - това е популисткият образ на Европа."
И вторият цитат:
"Бойко е красив, но не работи - както посланията му, така и самият той."

Съжалявам! Такава е фактологическата информация в "независимите" и "демократични" медии в епохата на "свободата на словото".

Иначе за извън България си струва да се отбележи, че Румъния вече ни изпреварва тотално. Там вчера си свалиха и президента.

19 април 2007г.
Kak живеем като НАТОвци и ЕСовци, а г-н Паси? Границата на бедността, базирана на потребителска кошница от 77 жизненоважни стоки и услуги, достигна 153,13 лева на едно лице през март тази година. Според КНСБ 39% от българите остават под линията на бедност.

Разкошна статия на доц. д-р Боян Дуранкев във в-к "Стандарт" под заглавие "Бой по цацата, мирно пред акулите" и подзаглавие "Бизнесмени в тоги и мошеници с власт управляват държавата". Според доцента "българинът е нещо голямо и величествено - едно голямо Нищо! Трябва да си Нищо, за да успееш да унищожиш това, което Господ ти е дал под формата на красива и неповторима природа".

И още доказателства за думите на доцента: Снощи по новините на "Канал 1" показаха как е пострадал мъж от плочки, паднали от нова сграда. Както правилно отбеляза една интервюирана вече не знаеш къде да гледаш. Дали надолу заради дупките от некачествен кърпеж или нагоре да не ти падне нещо от некачествен строеж. А в Япония кметът на Нагасаки беше гръмнат от местен гангстер заради дупка на улицата. Изглежда, че и у нас "мършата" трябва да разчита на гангстери само за да получи някой някакво възмездие.

Има ли смисъл да плащаме здравни и пенсионни? Снощи в новините на националната телевизия показаха как линейка е оставила 47 годишен мъж на поляната със счупен крак. Човекът, паднал от строеж, нямал осигуровки и затова не му поставили пирон, въпреки, че тази операция трябва да се поема от държавата!

Класово-партийния подход на медиите: В Турция ислямисти нападнаха издателство "Зирве", издавало християнска литература. Трима души са убити. Единият е немският гражданин Тилман Геске. В същото време "Дойче вече", все днес, обявява, че баварската полиция е провела операция против кюрдски терористи, но лее крокодилски сълзи за Чечня.


18 април 2007г.
Kak разбират бизнеса по божидарданевски: Арома намалява продажбите, но увеличава печалбата. Koмпанията води битка за оцеляване. Въпреки че компанията свива дейността си и започва реорганизации за оптимизиране на производството през 2006 г., тя успява да увеличи печалбата си със 700 хил. лв. Т.е. както ЕОН и Софийска вода и другите - вдигнали са просто цените.

Истината г-н Божидар Данев, ето я истината:
Паричният доход на домакинство през 2006 г. е 5863 лева, а общият доход - 7140 лева, показват данните на Националния статистически институт (НСИ). (12месеца х 500 лева = 6000лв.) Паричният доход на едно лице през м.г. е бил 2342 лева, а общият доход - 2851 лева. Паричните разходи на домакинствата през 2006 г. са били средно 5595 лева, а на едно лице - 2235 лева. (~180 лв. доход на месец, а само сметката ми за ток за януари - 226 лв., за февруари - 150лв, за март - 140 лв.!). Сега разбрахте ли защо през 2006-а всяко домакинство тегли средно по 220 лева?

И резултата от "бизнеса" Ви г-н Данев:
В България се търгува с бебета от немотия, гласи заглавието на статия в електронната страница на германската телевизия NDR, посветена на износа на български бебета за Гърция, съобщи Дарик радио.

Накъде отива светът?
"Хората в САЩ и в Европа трябва да се замислят над това кои световни държави ще доминират в предстоящото десетилетие. ТОва ще са Китай и Индия. Във всяка от тези страни живеят два пъти повече хора отколкото в САЩ и Европа заедно ", - е казал на пресконференция британският премиер Тони Блеър. "Така че за Америка и Европа, които изповядват доста общи ценности, ще бъде жизнено важно да се държат заедно", - резюмирал Блеър.

Американски "топ гън":
При случаен изстрел (според американските източници) на пистолет на един от специалните агенти в Белия дом са ранени други двама специални агенти. Единият в лицето, а другият в крака. (Буш през това време не е бил в сградата, а във Вирджиния).

Вече юркат не само ГДБОП:
Американски интернет радио медии предупредиха, че ще намалят излъчванията си заради повишаването на таксите за авторски права. Данъкът за авторско право ще се увеличава всяка година. По-рано медиите плащаха годишна такса и 12% от своите приходи за използването на авторски материали. За да се промени законът, е започнала кампания на SaveNetRadio.org. Помагайте им там, за да не ни прибират компютрите от ГДБОП тук.


17 април 2007г.
Koи ни ограбват: 164 са най-богатите българи, преброиха данъчните. Толкова са хората, които внасят в хазната над 100 бона налози. Четирима от тях са обявили над 1 млн. лева задължения в декларациите за доходите си през 2006 г. Други 160 заможни нашенци плащат между 100 000 и 999 999 лева. Те също влизат в клуба на богатите, защото месечните им доходи са над 35 000 лв. Заможни се водят и 4366-те българи, които прибират над 3500 на месец. "Стандарт"

Още за административния "капацитет":
В българското общество има дефицит на идеи, затова дебатът се извършва по периферни и маловажни идеи и въпроси. Каза го не кой да е а Героги Първанов вчера. Ами чие е това мафиотско правителство бе г-н Първанов? Защо като си подадох автобиографична справка ми отговориха, че за моята висока квалификация нямат подходяща длъжност? А разни филизи и хасани ги назначават след даскалуване из разградски села? Че и герберите - я вижте даскала по физкултура с какво се занимава?

В полицейската държава: Нова бомба гръмна във военните среди. Армията щяла да се свива не до 39 000, а до 33-35 000 щика. Това обсъждал кабинетът. Съкращенията щели да се правят в близките една - две години. "Дума".

Беззаконие, водещо до нови непосилни цени: Циганите източват водата на София, без да дават и стотинка за нея. В столичните ромски квартали “Факултета”, “Филиповци” и “Христо Ботев”, не се отчита никакво потребление на вода. Oфисът на козметичната фирма “Орифлейм” на Четвърти километър също бил свързан незаконно към водопроводната мрежа, информира днес "Монитор".

Хората на Сорос:
Не може репресивната страна на държавата да пада винаги върху най-беззащитната част от обществото. Бих се съгласил напълно да има бирници, които да събират взиманията, но първо да се възстанови усещането за социална справедливост. За това, че в обществото законът започва да действа отгоре надолу. Думи на Георги Лозанов.

Комшиите не си гонят руснаците: Босовете на една от най-големите инвестиционни компании на Русия «Altimo», владееща 13.22% от турския телеком "Turkcell" ще посетят Турция тази седмица. Изпълнителният директор Алексей Резникович и вицепрезидентите Олег Малис и Кирилл Бабаев щели да обсъждат вероятното разширение на турския телеком. Само подсещам кой е един от кандидатите за препродаждабата на БТК.


16 април 2007г.
Kaк, според Дума, ни манипулират: Ставаме по-богати. Ако имаме апартамент, оценен през 2005 г. на 50 000 лв., с увеличение на оценката за 2006 г. с 30 на сто и за 2007 г. с 20 на сто става 78 000 лв. Излиза, че си станал по-богат с 28 000 лв.! Това се отчита и в Националния статистически институт (НСИ). Оттам се обявяват официални заключения, че се е повишил стандартът ни на живот.

Новините от ведомството на непрекъснато награждаваните: Запечатани са и връзките на Митьо с местни полицаи, бизнесмени и държавни служители от администрацията на областта. Запознати с разследването твърдят, че няколко души от ОДП Бургас са поддържали контакти с Митьо Очите и хора от обкръжението му, което е документирано.

Новините от комшиите: След като нашите продажници унищожиха АЕЦ "Козлодуй" сега и гърците ще строят своя АЕЦ в близост до Александруполис. А в Турция в събота беше проведен 300 000 митинг в подкрепа на светската държава. Митингът на практика беше против министър-председателя Ердоган.

Русия пусна на вода суперсъвременен подводен ракетен крайцер "Юрий Дългоруки". Според руски военни специалисти сега се води подводна война за овладяване на Северния полюс.

Войната между "тихата" и "шумната" империя: ЕС взе решение да спре да финансира Световната банка, докато там на ръководен пост е човекът на Буш Пол Уолфовиц.

13 април 2007г.
Истината на деня: Почти 18% от младите в България безработни казва в-к "Пари". Българите оценяват негативно компетентността на административните органи сочи социологическо проучване, а в-к "Експрес" информира че: Хиляди скандираха "Мафия!" и "Оставка!" пред Министерски съвет

Новините от ведомството на непрекъснато награждаваните:
Неизвестни бандити нападнаха и отрязаха ушите на 26-годишен мъж, съобщиха от полицията.Пострадалият е управител на заложна къща. При изследване на кръвта му е открито наличие на кокаин. За сметка на това активните борци срещу корупцията са и най-награждавани: Директорът на полицията е платил 130 хиляди лева с ДДС за луксозен апартамент от 179.5 квадратни метра в столичния квартал „Изток”, който е бил собственост на служба „Тил” на МВР.

А през това време: След брат си Красимир Маринов – Големия Маргин и Николай Маринов – Малкия Маргин излезе от ареста. Състав на Софийски градски съд (СГС) промени мярката за неотклонение на Николай Маринов от задържане под стража в домашен арест, съобщиха от съдилището.

Новините от комшиите: Началникът на Генералния щаб на турската армия заяви, че армията на страната е предприела няколко „мащабни" офанзиви срещу кюрдските бунтовници и помоли правителството да даде позволение за навлизане в териториите на съседен Ирак. Припомняме, че Вашингтон не веднъж предупреждава Турция относно предприемането на гранична офанзива, под предлог, че се страхува от дестабилизиране на региона

И от империята: САЩ и Русия подписаха договор за над 700 млн. щ.д., с който всички космически полети до МКС ще се изпълняват от руски кораби "Союз" и "Прогрес". Явно совалките за сега ще останат паркирани.


12 април 2007г.
Истината за тошотошевщината в българските независими медии: Кеворк Кеворкян по адрес на рекламния бос Красимир Гергов: "Не може да има свобода на медиите, когато в дъното на най-мощния медиен трафик стои криминалният елемент." Кеворкян разказа, че е бил в кабинета на главния редактор на в. "Труд" Тошо Тошев, когато по телефона се обадил Гергов и поискал да бъде спряна критичната рубрика "Приказки за телевизията" на Кеворкян.

Днес за безчинствата на награждаваните от Румен Петков няма нищо из българските медии!? Няма и битови свади с огнестрелни оръжия между законно регистрирани наркотърговци.
Затова пък в автомобилна катастрофа е пострадал личния шофьор на г-н Петков. Моите съболезнования на близките му.

Комшиите продължават да нервничат: Националният съвет за сигурност на Турция заплашва Багдад с политически, икономически и "други" наказателни мерки, ако иракското правителство не предприеме действия срещу Кюрдската работническа партия. Думичката "други" в декларацията на Националния съвет за сигурност оставя на турската армия вратичка за евентуална военна операция срещу кюрдската партия ПКК в северен Ирак, коментира Дойче Веле.

Новина от суперпрофи империята: Американската атомна подводница, Newport News която охраняваше самолетоносачът "Дуайт Айзенхауер" в Персийския залив напусна залива заминавайки за ремонт в Бахрейн. Капитанът и Matthew Weingart е вече уволнен. Според иранските власти подводницата е замърсила залива след като през януари се блъсна в японски танкер.


11 април 2007г.
Как си живеят тези, за които дядо Славейков каза "Не сме народ а мърша": Цените на млякото, сиренето и яйцата у нас догониха европейските. За тях плащаме 84,2% от сумата, на която ги купуват хората от старите членки на съюза, показват предварителните данни на Евростат. За сметка на това вече и македонците ни се подиграха, презрително обявявайки, че получават доста повече от българите. Така България остана на най-последно място по доходи не само в ЕС.

Как върви унищожаването на страната ни: България иска да се откаже от над 550 руски военни лицензи, сред които и тези за преносимите ракетно-зенитни комплекси "Стрела" и "Игла", които са много търсени на международните пазари.

Новини от постоянно награждаваните от министър Петков: Пак няма да видим досиетата. Това се разбра от вчерашното първо заседание на новата държавна комисия за разсекретяване на документите на бившата Държавна сигурност и разузнаванията на МНО, пише в новия си брой в. "Експрес".
И следва традиционната сводка на т.нар. "битови свади": Битова разправия е причината за снощната стрелба, при която бе ранен 31-годишния Митко Иванов Златанов, съобщиха от полицията. Простреляният е в "Пирогов" без опасност за живота. Той е криминално проявен. Известен е на полицията с автомобилни инциденти, занимавал се е с наркотици. Изглежда, че такъв ни е битът според награждаваните - наркотици.

10 април 2007г.
Kaква пазарна икономика, а г-н Данев: Два месеца от годината всеки българин работи само за чиновника. 105 080 души са успели да се докопат до постове в администрацията. В тази бройка не са включени всички служители на бюджетна издръжка (извадени са лекари, учители, военни, полицаи, както и хората от областните и общински администрации ).

Поучиха се от опита на ГДБОП: Парламентарната комисия в Турция одобри предложение, Турция да има правото да блокира всеки уеб сайт, който намери за обиден или унижаващ държавата и/или "основателя на модерна Турция", Ататюрк. Само дето ГДБОП затваря неудобни не на българската държава, а на САЩ сайтове.

Демокрация за пример: Докато в Ирак многохилядни демонстрации искаха от САЩ да напуснат страната им, световните демократи обявиха, че изпращат още 13 000 "умиротворители".

6 април 2007г.
Новина от света на некадърниците, които ни управляват: Преслав Недев: Никой в данъчната администрация не знае какво прави. Гневът на счетоводители заради противоречиви норми и указания, постоянни законодателни промени и тежка бюрокрация, се изля в открито писмо, в което те призоваха за обществена подкрепа на призива им към администрацията за опростяване на процедурите и повече предсказуемост. Те дават за пример направените за четири месеца три поправки в Закона за ДДС, и то още преди той да я влязъл в сила!

Как се служи на България: За мястото варненски прокурор Манасиев е предложил на Боян Тошев 1500 евро и Тошев се е съгласил. В момента двамата прокурори са задържани. И още:38-годишната прокурорка Милена Михайлова се е явила на дело в Севлиевски районен съд във видимо нетрезво състояние, съобщи вчера Дарик радио. И още: Катаджия заплашил магистрата с уволнение. Полицаи и прокурор си играят на гоненица. Само се чукнах с ракия, не съм пил, твърди прокурорът Иван Тасков. Това е пък от "Стандарт". И още все за един ден: Служител на областната дирекция на полицията в Пазарджик е обвинен в кражбата на 100 лева и два мобилни телефона от тежко пострадал младеж при автомобилна катастрофа

И бог не може да ни е на помощ. И него го купуват: Български богаташи преиграват с вярата, казва Франс прес. И цитира Евгени Дайнов: "Бизнесмените се опитват да получат легитимност, проявявайки привързаност към църквата, без да са вярващи. Защото като цяло общественото мнение не гледа с добро око на бизнеса, в който съзира мафиотски произход или "сива икономика".

Чуждестранен опит: Вчера Йозеф Цирке, шеф на федералната криминална полиция на Германия (ВКА), на пресконференция е заявил, че не изключва корумпирани сътрудници на ведомството му да са продавали информация на журналисти. Пресконференцията е била по повод поредните обвинения в Германия, че спецслужбите следят журналисти. Този път става дума за следене на журналисти на ежеседмичника Focus през периода 2002-2004г.


5 април 2007г.
На вниманието на Божидар Данев. Как ни експлоатират: Според проучване, проведено по Интернет от сайта Neogen Jobs, 56% от активно работещите българи работят и през почивните дни. Работната седмица не винаги е достатъчна и много от служителите и работодателите я удължават и през уикенда, смятат авторите на изследването.

Докога ченгесарската мафия ще строи? Унищожавайки природата на България? Евентуалният купувач на увеселителния парк "София ленд" ще има възможност да го застрои с жилищни или офис сгради. Това става ясно от офертата за продажба на обекта, публикувана на интернет страницата на консултантската компания NC Industries.

Новини от награждаваните от министър Петков: Шефът на архива на разузнаването бил самоубит. Запалиха колата на бивша качулка в Шумен. Cтрелби и взривове разтърсиха Благоевград, Пловдив, Шумен и отново Бургас. Полицията обясни вълната с факта, че пострадалите са криминално проявени и най-вероятно става дума за разчистване на сметки в наркобизнеса. А самят Румен Петков не изпълнявал новия закон за досиетата казва Дневник.

Този път по поръчка на тези ли, ГДБОП тероризира интернет-потребителите и доставчиците на Интернет през LAN? Телекомуникационният оператор "Вестител БГ", дъщерна компания на "Овергаз", обяви в сряда старта на услугата си интерактивна телевизия (IPTV), която ще бъде част от "трипъл плей" пакета й.
За да разшири пазара на услугите си, компанията ще преговаря с доставчици на съдържание и ЛАН мрежи за съвместно ползване на инфраструктура, пише в рекламна статия "Дневник". А шеф на Вестител е не кой да е а бившата шефка на СТТС Росица Василева. Познавам я като добър специалист и затова не мога да си обясня кой е юрнал ченгетата да нарушават закони заради фирми.


4 април 2007г.
Ще седне ли България от два стола на земята? Докато в България разни доморасли, но иначе продажни политици умуват дали имаме полза от нефтопровода Бургас- Александруполис и дали не е по-добре да чакаме американците с техния Бургас-Вльора, събитията и народите не чакат никого.
Членът на Еврокомисията, наблюдаващ въпросите на енергетиката, Андрис Пиебалгс е подписал вчера (3 април 2007) министерска декларация относно следващите стъпки по създаването на т.нар. паневропейски нефтопровод. Нефтопровода ще свърже румънското пристанище на Черно море - Констанца с транзитния център за нефтопродукти в Триест (Италия).
Толкова г-н Овчаров, толкова г-н Костов. Това е резултатът от политиката "САЩ юбер алес - България кучета я яли".

Народът каза истината: Две сгради, в които се намират Клиентските центрове /КЕЦ/ на Енергото, и 12 служебни автомобила са надраскани с обидни квалификации към австрийската компания EV№, която е мажоритарен собственик на дружеството. От областната дирекция на полицията заявиха, че са получили жалба от фирмата, по която работят. "Изедници", "Мафия", "Крадци" са част от квалификациите (Монитор).
Сега лъсна и за какво и на кого служи т.нар. полиция в България.

На вниманието на министър Румен Петков: Вчера шефът на полицията на Чикаго Филип Клайн (Philip J. Cline) е бил уволнен заради превишаване на правата от полицаи спрямо американски граждани.

3 април 2007г.
На вниманието на Божидар Данев: Между 22 и 63 на сто по-скъпо са се продавали голяма част от хранителните стоки през март тази година спрямо същия месец на 2006 г. Сравнението е направено от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

И как награждаваните от Румен Петков си оправдават заплатите: Четирима души са пострадали при престрелката в Бургас. Простреляха мъж в София. Поискаха удължаване на разследването на убийството на сестрите Белнейски. В същото време Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) е наредила на полицията в страната да връчи предупредителни протоколи на всички собственици на градски интернет мрежи да спрат файловите си сървъри.

Защо му е на Калфин да ходи в Азърбайджан? Нее, той не се е загрижил за нас - българите. Азърбайджан се опъна сериозно на САЩ, а информация от вчера е, че Азърбайджан е поканил Русия и Иран да "пълнят" американския провкт Баку-Джейхан.

2 април 2007г.
Отново незаконни действия: Полицията е изпратила разпореждане до интернет-операторите да извършат вътрешна проверка на мрежата. Това съобщи за "Монитор" Вени Марковски, председател на "Интернет общество - България". В заповедта е записано, че трябва да бъде установено дали в рамките на изградената мрежа се съдържат закриляни обекти на авторското и сродни на авторското права. Освен това, операторите трябва да проверят и дали се предлага достъп без необходимото по закон съгласие на правоносители за това на неограничен брой лица до въпросното авторско произведение.

И в същото време какво казва ЕС на Румен Петков: Напредъкът от октомври насам е незадоволителен, а в някои области като борбата с организираната престъпност и корупцията реформите са забавени, заяви източник от ЕК, пожелал да остане анонимен. Според него София се справя по-зле от Букурещ, въпреки че Румъния в момента е обхваната от остра политическа криза. (Дневник)

А разграждането продължава г-н Данев: Според проф. Благоев "България е изправена пред бавна и неизбежна деградация на сектора". Румъния е с голям просперитет в сферата на образованието, сред страните в Европейския съюз, защото вложи всичките си усилия в развитието на тази област, заяви проф. Благоев (Актуално)

А, г-н Данев? Колко работни места разкрихте, че: Безработицата у нас е над средната за ЕС (в-к "Пари")

Най-важното от ЕС? САЩ още не са се изтеглили от Ирак, но турци и кюрди вече започнаха с новия конфликт. Вчера (1 април) в Брюксел е имало стълновения и в резултат е изгопяло здание на кюрдска община. Полицията е използвала водомети. - Fire damages Kurdish centre in Brussels - Reuters, 01.04.200731 март 2007г.
Целта на напрежението с Иран:
Според анализатори, за да си решават финансовите проблеми САЩ трябва да постигнат цена на петрола от около 80 щ.д. за барел. За сега те считат, че тази цена е постижима и с международен театър. Иначе няма обяснение защо бойци на иранската гвардия ще отиват да изрисувват логото си на борда на американски боен кораб. Или защо Великобритания не показва сателитни снимки от които да се види дали наистина командосите не са били извън териториални води. Тогава Иран казва че ще пусне доброволно задържаните. А ако са били вътре в ирански води пак ще ги пусне, но ако англичаните се извинят. Е, толкова ли 12 живота не струват едно извинение? Значи причината е друга. повече по въпроса на другият ми проект

На вниманието на министър Петков: Неназован европейски дипломат в София разкритикува българските власти, че "все още не са направили нищо", за да осъдят поне един от ключовите фигури, замесени в трафика на дрога, източване на средства и прането на пари. "Жалко е за българите и за европейците, които понасят последствията от подобна безнаказаност", заявява той. Мнението му е поместено в материал на агенция "Франс Прес". (в-к "Монитор")

30 март 2007г.
Как ни манипулират:
Богатите българи се удвоиха само за година. 107 876 души са обявили, че получават над 600 лева месечно. Всички те са подали декларации за доходите си през 2006 г. Това съобщи пред "Стандарт" данъчен №1 Мария Мургина.
Алооо, Мургина,
600 лева месечно - 220 лева за ток (толкова платих за миналия месец) - 50 лева за телефон - 30 лева за интернет - 70 лв карта за градски транспорт - 20 лева вода, 20 лв. кабелна и за ядене и облекло останаха 190 лв. т.е. богатите според Мургина българи им остава да ядат и да се обличат с 6 лв. на ден. И то ако нямат деца. Сега разбрахте ли защо и нямат деца богатите българи?

Ще строи ли пак Йохан барикади?
Според многогодишно пручване на Немския институт за икономически изследвания (DIW), в последните години доходите в Германия или са се запазили или са спаднали. Но на 650 най-богати немци доходите са скочили с 35%. От тях пък най-са разбогатели 65 супербогаташи немци. Лъвския дял от печалбата на тези богаташи се формира от собствения им бизнес и от парични операции и само 5% от трудова дейност. За останалата част от немското общество доходите от трудова дейност са 80%. Изводът на DIW е че расте социалната пропаст между немците и то расте с все по-нарастващи темпове. Икономистите считат за причина за песимизма всред немците едновременното намаляване на заплащането на труда и ръста на безработицата. Дойче веле, 30 март

Доган започна да харизва и земята българска на обръчите си. Над 330 000 дка държавни ниви са дадени на частници от 1998 г. до края 2006 г. Земеделското министерство заменя земеделски земи с частни собственици по същата скандална схема, както с държавните гори. Доскоро земеделският министър Нихат Кабил отказваше информация за замените на земи. в-к "Експрес"

Пентагона ще изпрати още една ударна група в Персийския залив. Самолетоносачът Нимиц, заедно с няколко ескадрени миноносеца, фрегати и една подводница тръгва в понеделник от Сан Диего. Според Деф Дейвис от военното министерство на САЩ това не било нарастване на силите срещу Иран а Нимиц щял да подменя Дуайт Айзенхауер. собств. инф.

Турската терористична организация "Сивите вълци" отново е поела контрола върху трафика на наркотиците през България, научи "Експрес". Босът на мафиотския канал е Алаттин Чакиджи - високопоставен член на организацията. По данни на турското разузнаване МИТ, терористът е сред основните фигури, които контролират афганистанския път на дрогата. През последните две години той е водил тежка битка за трафика през България и най-накрая е успял да се наложи като един от най-сериозните играчи. bgpages.

29 март 2007г.
Изгубена ли е битката с тоталното опростачване?

Днес мога да подбера новини за Иран и цената на петрола, мога да информирам за далаверите в МО и предстоящите продажби на военни терени. Мога и за антибългарщината на БСК. Но предпочитам да се присъединя към една разкошна статия във в-к "Стандарт".
"
Дали отново не е дошло време за минута мълчание в памет на живите?
Живите, които не знаят на кой свят са и на коя земя.
Живите ни родители, които съветваме да продадат апартаментите си, за да си осигурят старините. Децата ни, които се чудим как час по-скоро да изстреляме в чужбина. За да не ги насилят в някой подлез или зарибят с трева...
Минута мълчание му е майката.
Кой обаче дръзва днес да помълчи."
Е, ще мълчим ли?

28 март 2007г.
Кой ни управлява и как ни лъжат нашите:
Според капиталистическия "Дневник": Европейският съюз (ЕС) поиска от България да реализира през тази година бюджетен излишък от над 2% от брутния вътрешен продукт (БВП), съобщи "Блумбърг".
Истината: Дефицитът по текущата сметка на България през тази година ще стигне 15.8% от БВП, прогнозира Международният валутен фонд (МВФ), цитиран от "Блумбърг". Правителството трябва да постигне бюджетен излишък от 2.3%, за да противодейства на този дисбаланс и да гарантира устойчивост на външни сътресения, препоръчва Хуан Фернандес-Ансола, регионален представител на МВФ за България

Собствена информация:
Вчера в Персийския залив са започнали военни учения на две ударни групировки на САЩ с включени самолетоносачи. Пак от вчера РИА "Новости" съобщи, че според военното разузнаване на Русия САЩ са готови за нападение над Иран, но окончателна дата Пентагонът още не е уточнил. Според руснаците се очаква масиран въздушен обстрел без сухоземно нахлуване (нещо като втора Югославия). Пак в тази връзка считам че е започналото посещение на турският премиер Ердоган в Саудитска Арабия.

Как е в Европа:
Шефът на чешката полиция подаде оставка заради връзки с корумпирани бизнесмени и политици.

27 март 2007г.
Командват ни виетнамци:
Шефове от Виетнам ще дойдат у нас. Азиатската страна вече набира кандидати за работа в България. Условието е да са с много висока квалификация. Очаква се някои от тях да заемат началнически постове. Това ще стане заради облекчения в правилата за назначаване на чужденци у нас, които вече се подготвят в социалното министерство. Сред предложенията е да отпадне най-тежкото ограничение. То гласи, че чуждестранните работници в една фирма не могат да надвишават 10% от персонала.

Пребили чуждестранни инвеститори?
Ревниви мутри пребиха US-военни в бара на Лечков.

За попа, какво говори и какви ги върши:
Достъпът до информацията, която е в интернет и не е нелегална, не трябва да бъде ограничаван, заяви в Пловдив главният изпълнителен директор на БТК Мартин Щауб. БТК не е склонна да изпълнява рестриктивните нареждания на правителството, въпреки че е била длъжна да изпълни правителственото разпореждане за спирането им.

23 март 2007г.
В Пловдив вече си проведоха протестен митинг срещу терора на ГДБОП върху потребителите на Интернет в България. В същото време медиите-подлоги в България информират: "Италианските власти засилват мерките срещу пиратството в интернет, съобщава „Дарик”, позовавайки се на БГНЕС."

Продължава умишленото унищожаване на България: Умишлен палеж е обхванал над 5000 дка пространство в "Национален парк Централен Балкан". Това е втори пожар през седмицата в парка. При първия огънят е обхванал 45 дка с растителност - гори със зимен дъб, габър и клен на средна възраст 35-40 година. В същото време продължава изсичането на 60 дка вековни гори в Национален парк Пирин. Това е поредното скандално доказателство, че под мълчаливото наблюдение на институциите и администрацията паркът се "приватизира" под шапката на концесионния договор с фирмата "Юлен".

Съдът в Германия: Мъжът има право да бие жена си. Виж подробности тук


22 март 2007г.
Вместо новини, анализи и коментари по бТВ: Тази сутрин бТВ ни направи съвсем на тъпаци. В най-сериозното и предаване - това на Бареков, първо Стоичков обясняваше проблемите на футбола, а после водещата повика гледачка да обяснява как Бойко Борисов бил голяма работа. При това "гледачката" беше млада блондинка, а през това време под нея гордо висеше надпис "Какво чака България". Гогооо... такива медии ли ни е отредил другаря Сорос?

Арестуваният и освободен от Арена: Според НК излъчването на порнография в България е забранено. А по всяка кабелна телевизия всеки ден се излъчва.

Реални ракети и виртуални успехи: САЩ обявиха, че на 20 март са направили успешен експеримент на новата им ПРО. Оказа се, че целта била поразена, но симулационно, т.е. без реално изстрелване на контраракета.

Кондолиза Райс: САЩ няма да се месят между Турция и Армения по въпроса за геноцида на турците над арменците.

Мафията, наречена държавно управление: Всички такси на енергоразпределителните дружества тихомълком са увеличени драстично. Проверки на електромери. Проучвания за подключване и т.н.


21 март 2007г.
Новата цензура в България: Днес 21 март 2007г. без всякакви обяснения ми е забранено да пиша мнения във форума на в-к "Сега". Забраната е поради активността ми като съорганизатор на митинга. Не съм използвал никакви нецензурни или други забранени от закона текстове. За което се подписвам.

Турците са започнали нов конфликт:
Интернет сайт, близък до Патриотичния съюз на Кюрдистан (ПСК), оглавяван от президента на Ирак Джелал Талабани, разпространи информация, че турската армия е нахлула на територията на Северен Ирак и се готви за широкомащабна операция срещу кюрдските бойци, съобщава агенция РИА "Новости".

Болестта на бедността се завърна у нас след 17 години "преход": Туберкулоза уби 23 души във Варна през миналата година. 140 нови случая на болестта са регистрирали лекарите в морския град, от които 127 болни са били с белодробна туберкулоза, а 13 души ­ с извънбелодробна. Болестта е обществено-социално заболяване, от което боледуват най-често бедните слоеве на населението, цигани, затворници, проститутки и наркозависими.(в-к "Монитор")

ДПС и Кобурга продължават с изсичането на България. Резултата: В районите с голяма инвестиционна активност, каквито са курортите, може да има недостиг на вода през лятото. Това предупреди във вторник регионалният министър Асен Гагаузов на форум за финансирането на ВиК сектора. Към издъхващата ВиК мрежа се прибави и липсата на сняг (в-к "Днвник")

20 март 2007г.
Що е бизнес все е ченге: Много софиянци изразиха гнева си срещу плановете на фирма "Интернешънъл кепитъл груп" ООД да построи 100-метров небостъргач за 30 милиона лева на мястото на ресторант "Ропотамо", намиращ се в образцовия квартал "Яворов". Строителството е възложено на "Галчев инженеринг груп". Фирмата инвеститор е собственост на Евстати Гюров и Чавдар Чернев. Оказа се, че двамата не са случайни хора. Гюров е бивш началник на отдел "Наркотици" в Държавна сигурност, и като такъв е отговарял за доставката на змийска отрова и опиум от бившите републики на ОНД за нуждите на нашите служби. Чавдар Чернев пък е бивш началник на Първо столично РПУ и на Софийско градско управление на МВР, говори се, че е приближен до Бойко Борисов. (в-к "Атака")

За кого работи Калфин? С присъединяването на България и Румъния към НАТО през 2004 г. и към ЕС през 2007 г. влиянието на Русия в черноморския регион – зона, свързваща Балканите с Кавказ, рязко спадна докато това на САЩ се увеличи, пише в днешния си брой в. “Тудей Заман”.
Няма да сме далеч от истината, ако кажем, че приемането на двете балкански страни в Западния блок промени баланса на силите в региона в полза на САЩ. Икономическите интереси както и развитието на сигурността сега са един от основните стълбове в тази енергийно значима и стратегически важна част на Европа. Докато Анкара успява постоянно да се пригажда към водените от САЩ и Русия интереси в Черно море – изключително трудно, но не и невъзможна цел, Турция ще успява да диша спокойно.

19 март 2007г.
Как се борят с престъпността и как с Интернет:Валери Първанов, заместник главен прокурор: Безхаберие затри 762 809 дела. Близо 11000 престъпления са "амнистирани" от обвинители, следователи, полицаи. (в-k "Труд")

Подготовка за Иран?В периода 19-30 март 2007 г. на летище “Безмер” ще бъдат проведени съвместни тренировъчни полети между подразделения на българските Военновъздушни сили и Военновъздушните сили на САЩ в Европа. Полетите са под наименование “Тракийска пролет 2007” (агенция "Фокус")

Истината за правителството:Съветникът по икономическите въпроси на президента Георги Първанов Димитър Иванов обяви, че управляващата коалиция е историческа грешка, раково срастване на бизнеса и политическия елит и "брежневски тип съучастничество в сделките". (в-к "Дневник)

Манталитета на ченгетата:Имаше един исторически момент в средата на 90-те години, когато мутрите трябваше да се легализират. Тогава станаха охранители и застрахователи. Това обаче не ги отказа от навика да бият и малтретират несъгласните с тях. По това време шефът на столичното поделение на службата "Охрана" към правосъдното министерство Евгени Тропчев е бил икономическо ченге във Второ РПУ в столицата. Всъщност в затвора и в съда надзирателите и охранителите - ефрейторите, носят цялата власт на институцията срещу обикновените граждани. И понеже са малки хора, властта ги блазни толкова силно. Затова бият наред с палката. В затвора - хората с белезници, в съда - хората с камери. (в-к "Стандарт")

17 март 2007г.
A докато ба'т Бойко дрънка глупости и посредничи на Вълка: Само 9% от хората у нас могат да се похвалят с подобрение на икономическото състояние на семействата си, 52 на сто смятат, че положението не се е променило, а 39% заявяват, че то се е влошило.

Как у нас ченгетата дописват закони: Заместник-директорът на Столичната следствена служба подчерта, че провеждащата се операция срещу некоректните торент тракери не е насочена в никакъв случай срещу обикновените интернет потребители, които свалят за лично ползване, например MP3 или други ограничени по обем материали. Той посочи, че могат за бъдат санкционирани лица, които са свалили повече от 100 гигабайта информация, защитена с авторски права.

Материали за митинга на 22 март: Цензурата в Интернет се увеличава. Към момента цензура е установена в 20 от 40 тествани държави по проекта OpenNet Initiative. Изводът е на специалисти от юридическия департамент на Харвард и на университета в Торонто. Най-строги цензори са Китай, следвани от Иран, Саудитска Арабия, Тунис и Узбекистан. Всред новите методи на цензура са периодично спиране на достъпа до сайтове и използване на филтри с ключови думи.

Гугъл е обявил, че няма да пази и ден след установеният по законите на ЕС 24-месечен срок, информация за това кой и за какво е ползвал търсачката. Американският център за демокрация и технологии тържествува. Може би е време да информираме тези авторитетни организации за случващото се в България?

И малко работа за ГДБОП: Ред страни на Източна Европа по нагъл начин пиратстват руски военни технологии, което нанася преки загуби на руската икономика и на руските интереси. Това е заявил вчера вицепремиера на РФ Сергей Иванов. Той е заявил, че не е нормално пиратско производство да съществува в страни-членки на НАТО. Освен пиратстването на "интелектуална собственост", Иванов е обърнал внимание и на дъмпинговите цени, по които страни-членки на НАТО доставят образци на руско и съветско оръжие на световните пазари.

16 март 2007г.
Tурското разузнаване вчера е заявило, че знае къде се намира изчезналият ирански генерал. Той бил в Истанбул в добро здраве и под наблюдение. А нашите вестници побързаха да дрънкат, че генералът бил избягал в САЩ.

На 14-ти март американските военноморски сили са загубили за 6 часа атомната си подводница USS San Juan. Веднага е била обявена тревога и са били изпратени екипи да я търсят, вкл. и самолетоносача Enterprise. Но впоследствие подводницата е изплавала и е подала сигнал за местонахождението си. За причините за загубата на контакт не се споменава нищо от американските военни.

Иран е разположил в Сирия, по границата и с Израел система за ранно предупреждение при възможна атака.


15 март 2007г.

Пазарджишкия окръжен съд осъди Илия Юруков, син на заместник-министъра на земеделието Стефан Юруков на три години лишаване от свобода условно. Той и двама негови познати -Цветан Тюфекциев и Лазар Саздов са обвинени и в отвличането на 17-годишните Веселин Тошков и Христо Коемджиев на 3 декември миналата година. Двете момчета са били малтретирани и душени със сезал в местността Лепеница. Но горната присъда е за това, че Юруков прострелял с два изстрела двете бедра на някакъв друг мафиот Клашнов. Защото оня пък му взривил мерцедеса. Условната присъда бе променена на 3 години затвор от Пловдивския Апелативен съд вчера. Но най-вероятно ще се обжалва.

В същото време:
Вчера заместник-апелативният прокурор на Пловдив Румен Боев каза за Дарик радио, че все още няма свидетели-очевидци, и дори няма кръг от заподозрени като извършители на двойното убийство. Той обяви, че от Англия не е получена и ДНК-експертизата по случая с убийството на сестри Белнейски, въпреки, че днес изтича обявеният от прокуратурата 20-дневен срок за пристигането й. А Карбовски отдавна обяви по Нова, че експертизата е пристигнала.

И накрая:
ДКЕВР: Има нарушения в сметките за парно, но абонатите ще си ги платят. Cлед масовото недоволство от очевидно раздутите сметки за парно от декември. Това съобщиха от енергийния регулатор в сряда. Има раздути сметки и за ток. Аз платих 220 лева този месец. Но "мършата" (според дядо Славейков) си трае.

14 март 2007г.
За да разберете как ни манипулират вижте как някои днес публикуват една важна новина на НСИ:
Инфлацията за февруари е 0,5%, а от началото на годината - 1,9%, съобщават от Националния статистически институт (НСИ). През миналия месец най-голямо е увеличението на цените в общественото хранене (с 0,9%), следвани от услугите (с 0,8%) и хранителните стоки (с 0,6%).
А ето каква е информацията на НСИ:
Инфлацията през февруари 2007 г. спрямо същия месец на миналата година възлиза на 4,5%, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ). Индексът на потребителските цени за февруари 2007 г. спрямо януари 2007 г. е 100,5, а инфлацията е 0,5 на сто. Инфлацията от началото на годината(февруари спрямо декември 2006 г.) е 1,9 на сто.

13 март 2007г.

Само 10 % от данните, които МВР събира чрез специални разузнавателни средства т.е. подслушвания, проследявания и снимане, се ползват по дела срещу бандити. Само 5% от тези 10 обаче са годни за ползване като доказателства от съда. Това съобщи председателят на Софийския градски съд Светлин Михайлов вчера.
Простата сметка показва, че 95% от бръмбарите на ченгетата са невалидни. Това е така, защото в повечето случаи като данни по разследвания се прилагат безумни разговори между заподозрени лица, които буквално се подиграват с ченгетата чрез тях, казаха източници на "Монитор" вчера. Това пък идва от факта, че в много случаи бандитите разполагат със свои хора в структурите на МВР

По бТВ Андрей Райчев пак защити статуквото. Явно му харесва да е назначен капиталист. И препоръча на даскала по физкултура да се коалират с БСП и ДПС. Е, за какво да гласуваме и да си играем на избори? Да заменим крадеца на Мусала с друг крадец от боклука?

12 март 2007г.

Според изследване на експерти на немското "Инициатива за социална пазарна икономика" и на "Институт за немска икономика" 13 милиона, или всеки трети в трудоспособна възраст немец работи като основна или допълнителна работа без трудов договор, избягвайки плащане на данъци. При това данните за тази година са рекордно високи. Така делът на сенчестата икономика в Германия нараства с още 1% спрямо този от 2006г.

Имперският наместник у нас, НП посланик Байърли заяви пред бТВ, че проблема с корупцията у нас трябва да бъде много по-високо сред приоритетите на политиците. Политиците трябва да дебатират за причините за корупцията. Досега няма здрав дебат за корупцията в България, заяви Байърли и отново призова политиците и политическите партии да скъсат с нечистите посредници и връзката с нечистите пари.

Председателят на Социал-демократическата партия на Германия Курт Бек е заявил на 9 март, че неговата партия ще бъде против разполагането в Източна Европа на американски ракети и радари без съгласието на Русия, даже и ако НАТО получи някакъв контрол над тази система. В интервю за Frankfurter Rundschau шефът на СДПГ е отбелязал, че не вижда смисъл от разполагането на тези системи в Полша и Чехия.9 март 2007г.
Партньорството с Борисов е най-новият пример за политически компромис заради глобалната борба срещу тероризма на администрацията на президента Джордж Буш. Тази борба кара американските служби да се съюзяват с някои от най-корумпираните и агресивни световни лидери. "Бивш бодигард на последния комунистически диктатор и неговия посткомунистически наследник, като главен секретар на МВР Борисов...
Това е писано за информиране на банка, която после се е отказала да инвестира в България.

А през това време вижте какво казва Румен Петков:
"...Дали е взривил паметник на Сталин или нещо друго, все едно той е взривявал. И това в която и да е цивилизована държава се определя като терористичен акт...". Казва го, за да защити ченгетата от бившата ДС, за да не видим какви са ги вършили години наред. Казва го за единственият българин, свършил наистина нещо против предишния режим.

8 март 2007г.
Pъководителят на звеното за борба с организираната престъпност и корупцията във Върховна касационна прокуратура Бойко Найденов най-накрая призна: От дистанцията на времето можем да видим как всички силови групировки или техният връх по един или друг начин са били свързани с някоя от структурите на МВР и на държавата.

Пресканцеларията на Държавния съвет на Китай разпространи годишният си доклад "За правата на човека в САЩ през 2006г." "САЩ са най-богатата страна на света, но 37 милиона човека или 12.6% от населението им са живели през 2006г. в бедност", се казва в доклада.

България е сред страните, които губят позициите си на германския туристически пазар. Това показва изследването на маркетинговата агенция GfK за нагласите на германските туристи - "ИТБ туристически индикатор", представено при откриването на най-голямата туристическа борса в Германия - "ИТБ Берлин"

7 март 2007г.
Държавата е на автопилот, каза Йордан Лечков тази сутрин пред бТВ. Устройството на държавата е сбъркано.

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров търси в САЩ финансиране за българската част от проекта Бургас - Александруполис, научи Mediapool от отлично информирани източници. Моят коментар: след АЕЦ сме свидетели на поредната разпродажба на национални интереси.

Човекът с награда за данъкоплатец No 1, който не е платил и лев данъци според медиите, Валентин Захариев обичал да парадира със спечелените около 200 млн. лв. от продажбата на "Кремиковци" през август 2005 г. Това вбесило негови бизнес партньори, на които той все още дължал пари. Веднага след сделката през август 2005 г. Захариев дори си купил частен самолет "Бийчкрафт Кингеър B200", твърдят запознати. Дори машини, произведени през 1980 г. от този класи, се продават срещу $­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­1,2 млн. Захариев е мажоритарен собственик на "Интертръст", който приватизира "Горубсо" - Мадан, и обогатителната фабрика "Горубсо" - РОФ-Рудозем.

Назначените капиталисти продължават да разпродават България поради "липса на административен капацитет". Гръцката Lamda Development S.A. е подписала предварителен договор за придобиването на българското Тихи ООД, което притежава парцел от 6 300 кв. м в София. Цената на сделката е 13 млн. евро. Парцелът се намира на 1,5 км от центъра на столицата. Върху него ще бъде построена офис сграда, която ще включва и търговски площи на приземния етаж.

6 март 2007г.
А поскъпването на цените и живота?
Жельо Желев: Еее... поскъпването на живота от колко години вече го има?! Нито ЕС, нито НАТО ги имаше на хоризонта. Мисля, че трябва все пак да гледаме нещата в перспектива, това е по-сериозното. Сигурно на хората, които преживяват с жалки пенсии и се чудят как да свързват двата края, тези приказки ще прозвучат като кощунство. Но ако гледаме спокойно и сериозно - важното е, че ние тръгнахме по пътя, по който трябва да вървим.

Първият български VIP хляб на пазара вече е факт. "Зърнена мозайка" и "100% ръжен хляб" са първите два луксозни, висококачествени продукта. Цената на "Зърнена мозайка" е близо 4 лв. за кг, а на "100 ръжен хляб" – 3,50 лв. за кг.
Mариана Кукушева: По-евтино е да внасяме брашно от ЕС, отколкото да изкупуваме българското

Бизнесът с детски сексуални услуги процъфтява в България и Румъния. Това съобщи вчера Астрид Винклер от международната организация за правата на детето ЕКПАТ, цитирана от АПА.

Днес по бТВ Кольо Колев (назначеният заедно с Райчев собственик на социологическа агенция и апологет на новия дивашки капитализъм у нас) каза, че е правилно да се отнема собствеността на пенсионерите, защото били "много натоварени със собственост"Моят коментар: Отчетливо вече се забелязва стилът на сталинизма - да строим, да работим и да не гледаме какви ги вършат вълците и черепите. Трай и като умреш, там в рая ще си праведен.


Израелската Gazit-Globe Ltd. е закупила площ за строеж на търговски центрове в България на стойност 20 млн. евро, като в скоро време ще закупи още терени за 10 млн. евро, каза изпълнителния директор на компанията Ronen Ashkenazi. Към момента закупените терени се намират в близост до околовръстното шосе на София, където израелците планират да изградят два модерни търговски центъра, с около 150 хил. кв. м. застроена площ за офиси.


Жителите на Германия са песимистично настроени за бъдещето, показва изследване на Еврокомисията. При това не само за своето, но и за бъдещето на децата си. Само 3% от немците считат, че когато децата им порастнат ще живеят по-добре. Песимисти са и в Унгария, Гърция и България. Дали бТВ ще публикува това изследване?


4 март 2007г.
По официални данни през февруари най-голямо увеличение на цените на едро сред основните стоки е регистрирано при на ориза - 5,2%. С около 2-3% е увеличението при цената на захарта, фасула, лещата и млечните произведения. Най-много са се увеличили цените на бананите, с 14, 8%, чесъна - 11,7% и на краставиците, с 8,9%, през месец февруари спрямо януари. Това сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържища, цитирани от БТА.

2 март 2007г.

По предварителни данни на БНБ брутният външен дълг на страната ни в края на декември 2006 г. възлиза на 19 194.6 млн. евро (79.3% от БВП), като нараства с 4083.8 млн. евро (27%) в сравнение с края на 2005 г. (15 110.7 млн. евро, 70.5% от БВП).
Моят коментар: ето какво ядем. Бъдещето на България и на децата си.

Българската стопанска камара обяви, че стартира процес по внос на квалифицирана работна ръка от страни извън ЕС. На този етап има възможности за набиране на средно и високо квалифицирани работници от Македония, Албания и Молдова, и на специалисти от Индия, Филипините, Виетнам и Бангладеш, съобщават от БСК.

От 1 януари нови проекти по ФАР и ИСПА не се сключват, тъй като българската администрация се забави и не успя навреме да получи необходимата акредитация по разширената децентрализирана система за изпълнение (EDIS) на парите по ФАР и ИСПА.

По-добре развитата банкова система в сравнение с другите страни от региона и слабият ни регулаторен контрол са причина за превръщането ни в ключово място за пране на пари, съобщи Държавният департамент на САЩ в Националната си стратегия за разпространението на наркотиците. В документа се казва, че България е един от основните транзитни коридори за трафик на наркотици към Западна Европа и че през 2006 г. България продължава да се превръща от транзитна страна в производител на наркотици.

Продължиха разговорите на високо ниво между Йордан Лечков и Румен Петков. Кметът на Сливен е последвал съвета на Петков и е се е записал публично в градската библиотека. Обещал е да прочете "Овчарчето Калитко" и за Павлик Морозов, който предал баща си. Лечков е посъветвал Румен Петков да помисли дали с бездействието на подчинените си няма да направи много успешен мандата и на следващия министър на вътрешните работи.

1 март 2007г. ЧЕСТИТА БАБА МАРТА уважаеми посетители,
През 2006 година на пазара в София са се появили нови 116,000 м2 офиси клас А и Б, но в центъра на София незаетите офиси са 6%. Наемите на централните търговски улици в София в момента са 180 евро/м2/месец сочи проучване на Colliers International.

Пресконференция на Сдружение "Морски алианс" по повод облагането на доходите на морските кадри, работещи извън България обяви, че до момента НАП е издала 17 предревизионни доклада и 2 ревизионни акта на моряци плаващи под чужд флаг.

Както е известно градоначалникът на Сливен Йордан Лечков сложи пред кметството кутия за сигнали срещу полиция и прокуратура. "Правоохранителните органи нямат проблеми с Йордан Лечков", е казал министър Румен Петков. На учебен сбор в Старозагорските минерални бани той обявил, че до средата на юни ще бъде направен цялостен анализ на настъпилите демографски промени и криминогенната обстановка в страната, за да бъде предложена нова структура на МВР и прекатегоризация на областните дирекции на полицията.28 февруари 2007г.
1. Според "Дойче веле", ЕС ще наблегне сериозно на развитието на науката и за целта ще отпусне допълнителни субсидии. Annete Schavan - министър на образованието и науката на Германия представи вчера в Берлин 7-мата рамкова програма на Евросъюза (FRP). Тя обяви, че ЕС ще инвестира 54 милиарда евро в следващите 5 години. Ще се търси и внос на учени от други страни.

2. news.bg ни информира, че Търсеният от българските власти чрез Интерпол Бедри Шефик е арестуван в Истанбул от отдела за данъчни престъпления.
Шефик бе разпитан в сградата на Истанбулската полиция. През 2005 г. бившият собственик на захарен завод "Бейпар Шугар", Девня получи 5 години затвор задочно от Варненския окръжен съд.

3. Вчера Сергей Иванов - вицепремиер на Русия обяви, че Русия пристъпва към изграждане на единна зенитно-ракетна система от пето поколение. Явно Русия се чувства обсадена от последните действия на САЩ в Европа.

4. Хавиер Солана поиска от СБ на ООН да излезе с резолюция за Косово. Явно се търси "легализиране" на натиска към сърбите да им бъдат отнети територии и да се роди държава-база на САЩ. Да припомня, че резултатът от цялата операция на САЩ срещу Сърбия беше, че САЩ си отвоюваха територия за най-голямата си военна база в Европа.

Информационни технологии:
21 март 2007г
Акцията срещу торент тракерите показва, че правителството не знае как и не може да се справи с проблема, каза пред журналисти зам.-председателят на СДС Стефан Иванов. Запитан дали СДС ще подкрепи протеста на торент тракерите, Стефан Иванов подчерта, че самите организатори на това гражданско мероприятие нямат определени искания и очаквания от политическите централи. Петър Стоянов също коментира темата като каза, че синята партия не иска да политизира този протест, защото не е честно една или повече политически сила да се опитват да монополизират такива действия.

19 март 2007г
Всички доставчици на интернет по кабелна мрежа незабавно да изчистят сървърите си от пиратски филми, музика и софтуер. Това предупреждение ще получат тази седмица от ГДБОП собствениците на лан мрежи в София и страната, съобщи Явор Колев, шеф на сектор "Компютърни престъпления" в дирекцията. Първите протоколи ще бъдат връчени още днес. Доставчиците са длъжни да проверят съдържанието на FTP сървърите (файлови сървъри). Ако има продукти без платени интелектуални права за разпространението им, трябва незабавно да бъдат премахнати. Срокът за изпълнение е до края на март. Иначе лановете ще бъдат спрени, а собствениците им - дадени на съдебните органи, заричат се от ГДБОП.


14 март 2007г.

В отговор на въпроса защо са спрели, Zamunda.NET публикува на сайта си: "Във връзка с проведената акция на Столична Следствена Служба и ГДБОП, достъпът до този раздел е преустановен."
По всичко личи, че са започнали проверки от службите, които карат торент тракера да преустанови дейността си.


13 март 2007г.

На 14 март на световната изложба CeBIT в Хановер Ангела Меркел ще представи новата правителствена програма "IKT 2020", която предвижда увеличение на държавната поддръжка за ИТ с 10 процента. Така, министерството на образованието и науката от 2007 до 2011 г. ще отделя ежегодно 300 милиона евро за научни проекти в областта на IT-технологиите.


8 март 2007г.
В бъдеще най-желан продукт за рекламодателите ще бъде WEB базираната медия. Според анализатори през тази година ще станем свидетели на това как Google UK ще надхвърли оборота за реклама на водещия частен канал ITV, който твърди за себе си, че има аудитория от 45 милиона зрители и близо 1 милиард паунда годишни разходи за програма. Информацията съобщава Investor.bg

7 март 2007г.
В ЕС на "ти" с компютъра са само 15% oт жените спрямо 29 на сто от мъжете. А 44% от дамите изобщо не могат да включат монитора, срещу 385 от господата. Най-зле са българките - 69 процента от тях са напълно безпомощни пред компютъра. Следват италианките - 64 процента, Португалия - 61 на сто, и Гърция - 60 процента.

4 март 2007г.
Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги ще внесе колективен иск за 385 млн срещу БТК и Комисията за регулиране на съобщенията заради абонаментната такса на стационарните телефони.

2 март 2007г.
ЕС ще наложи нови глоби на Microsoft за това, че компанията не се е съобразила с антитръстово решение на Европейската комисия (ЕК) от 2004 г., предаде АП. Софтуерният гигант трябваше да предостави на конкурентите си осъвременена и изчерпателна информация на разумна цена за сървърите за работни групи. Според ЕК обаче няма никаква значима промяна по този въпрос, заяви европейският комисар за конкуренцията Нели Крус.

1 март 2007г.

Учредителите на Българската асоциация за електронна търговия (B@eT) препоръчаха вчера на българите да не се съобразяват с абсурдното ограничение чл. 53 на Закона за защита на потребителите и да продават както си знаят през Интернет. Сред учредителите на новата организация са get.bg, eum.bg, family-bg.com, tiktaktime.com, 5-avenue.com, dar.bg, gift.bg, store.bg и др. Според генералния секретар на асоциацията Николай Кискинов член 53 забранява не само стоките, но и услугите.

Проверени са търговски обекти в Боровец, като на една от сергиите са намерени пиратски аудиокасети и дискове. А в Самоков при проверка на офис на фирмата, която държала сергията с дисковете в Боровец, е открит тайник, където са намерени 10 броя записващи устройства, компютър и два принтера, както и 600 пиратски диска и 140 аудиокасети.


28 февруари 2007г.
1. В дом 3 на резиденция „Бояна” днес ще бъде открит контролният технически център на електронното правителство. Центърът е част от стартиралия през септември 2006 г. проект на МДААР за създаване на Интеграционна система на електронното правителство (ИСЕП). По този проект до август 2007 г. ще бъде изградена централизирана система за предоставяне на качествени и леснодостъпни административни електронни услуги за гражданите и бизнеса.

2. Управителният съвет на Българската асоциация за електронна търговия ще представи целите и мисията на учреденото наскоро сдружение на онлайн търговците в България.


Създадено : 06/05/2007 : 10:29
Обновено : 06/05/2007 : 10:32
Категория :
Страницата е прегледана 4574 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки