Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Архив до края на юни

Политика и Общество:


29 юни 2007г.

Цитати от снощното "Днес" на Велизар Енчев: "Човек на НСО обяснява при Коритаров как НСО е следила управниците ни". "Възлагат на Румен Петков да теоризира протестиращите". "Заплашват Пирогов, че ще го прехвърлят на военно подчинение". "Правата на човека изчезнаха от европейската конституция". "Практиките се изпробват първо в Източна Европа". "В България полицейщината е навсякъде". "Има процеси, които централно се вкарват във всички страни" (Беше даден пример как бивш националсоциалист в Германия е на свобода а протестиращият срещу него съсед - наръган с нож). "Икономическата матрица става все по-антисоциална и все по-брутална. И не само у нас".


И още от страната на победилата ченгеджийница: Токови удари масово съсипват елуредите в София и Варна, алармираха граждани. Токът спира почти всеки ден, потвърди и друг съсед на Иванова. В "Гео Милев" също се жалват от изгорели монитори. Хора от "Люлин" пък разказват, че всеки ден пазаруват крушки, след като те се пръскат от високо напрежение. Съоръженията не могат да издържат и заради бясното строителство, коментираха експерти. в-к "Стандарт". Като има бясно строителство защо НАП не прави бесни ревизии? Пак да повторя, на всеки строеж си има табела с данни на поне една фирма. Може би всички са от мафията?


Конкуренция и свободна пазарна икономика: Супермаркети пробутват залежали храни с изтекъл срок на годност, като им сменят етикетите, алармираха санитарни инспектори. Старата стока се облича в нова опаковка, а срокът й на годност се удължава. Най-често това се случва с колбаси, шоколади, чипс, кроасани, сандвичи. Да напомня, че преди повече от година писах жалба до КЗП за продаден ми отровен калкан. До сега НИКАКЪВ ОТГОВОР!


Румяна Желева, евродепутат от ГЕРБ. В България никой не получава дохода, който заслужава. Това рефлектира и върху нас, евродепутатите. Но така е - получаваме толкова, колкото могат да ни дадат управляващите. Хората трябва да се оценяват справедливо по работата им, но и да се примиряват с реалността. Я виж ти как се отглеждало гражданско общество според герберите и евродепутатите! Колкото могат да ни дадат управниците и примиряване с реалността му е майката!? Вчера във форума на в-к "Сега" досетлив участник беше копирал от "Под игото" знаменития монолог на чорбаджията за това колко е хубаво да си под робство и да не правиш въстания. Все едно че тази герберка преразказва точно онзи чорбаджия. (Защо ли никой не се сети за годишнината на Иван Вазов?)


Как излъга Шушулов: Токът за бита ще поскъпне от 1 юли със 7 и половина процента, реши Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Така киловатчас дневна електроенергия ще струва 15.7 стотинки, а за тока през нощта ще се плаща 10 стотинки за киловатчас. Какво стана с обещанията на СБ, че токът няма да мине 5 цента? А с обещанията само от преди месец на Шушулов за само 2 % увеличение? Както в "е-вестник" подеха кампания да показват ченгетата-биячи, както Маргарита Димитрова (Михнева) поде кампания да показва кои депутати гласуват против народа си, е време да започнем да показваме и класацията на най-омразните врагове на българския народ


.

У комшиите: Според турския портал «Haberler.com» турският министър Кюршат Тюзмен се е изказал, че един от най-важните планове на Турция е да превърне крайбрежието на Черно море в свободна търговска зона. И то в рамките на следващите 5 години. Вече се водели разговори с Русия, Грузия, Молдова, а от днес 29 юни започвали преговори и с Украйна. Интересно защо нашият главнокомандващ пак мълчи с кого и за какво се е срещал и говорил на приключилата среща в Истанбул?


И от чужбина: Най-накрая руснаците успяха да доизкусурят новата си ракета "Булава". Вчера подводницата "Дмитрий Донски" от Бяло море от подводно положение е изстреляла една "Булава", която, както е трябвало е ударила целите си на полигона Кура в Камчатка. Също вчера с бойна ракета РС-20Б, на която вместо бойната глава е поставен товарен модул руските въоръжени сили са извели на орбита американски спътник "Генезис-2". Така руснаците, вместо да режат свалени от бойно дежурство ракети, си ги оползотворяват за търговски цели. Използваната ракета е била 23 години на бойно дежурство и 3 години на склад.28 юни 2007г.

В страната с най-ниски заплати в ЕС: Лекарствата в България са по-скъпи от страни като Словакия, Чехия, Полша и Турция. Това сочат разпространени вчера данни на ЕС за сравнение на цените в 33 държави. в-к "Стандарт". Кой казва, че третото берово правителство не провежда геноцид над поданиците си?


Износната квота на божидарданевците: България е на едно от челните места по трафик на жени и деца сред страните от Балканския полуостров. Българските деца стават жертви на трафик с цел сексуална експлоатация, принудителен труд или донорство на органи. Това сочи доклад на фондация „Асоциация Анимус”, фондация „Партньори-България” и социологическа агенция „Витоша рисърч”. в-к "Експрес". Какво друго могат да измислят като бизнес предприемачите на победилата ченгеджийница?ГДБОП ли най-накрая разбра или от ЕС и наредиха? Шест мъже и една жена са в ареста за фалшифициране на документи за самоличност, шофьорски книжки, шенгенски визи, документи на данъчната и общинската администрация, академични справки на висшия учебни заведения. От използваните от тях помещения са иззети и 18 000 пиратски диска с филми, музика, игри и софтуер. в-к "Монитор" Да! оказва се, че не младежите с мp3-ките са виновни на Майкрософт и на Велизар Соколов. Хайде на бас, че такава дейност не се прави без поне да си бил "извънщатен сътрудник".


Думи от снощното предаване "Неудобните" по Канал 3: "Това е кодирано. Тези, които имат парно срещу онези, които нямат". думи на г-н Кърлев. "Нарочно ни сблъскват едни срещу други. Преместват се интересите на хората. Внимавайте за какво се карате. Парното се увеличава. Токът се увеличава, а вие се карайте". думи на Маргарита Димитрова (Михнева). Явно още не са прочели поредицата ми Оргвойната в проекта ми за национална безопасност. Иначе щяха да знаят, че това е част от оргвойната срещу българите.


27 юни 2007г.

Две заглавия в един днешен вестник: Завод "Калиакра" в Добрич ще бъде затворен, защото собственикът няма пари за инвестиции. и второ заглавие: Миналата година наш сънародник е закупил къща в баровски квартал на испанския курорт Марбея, за която е броил 3,5 млн. евро. Съседите му в комплекса са арабски шейхове, наследствени аристократи и холивудски звезди. През ваканциите във вилата ще идва и дъщерята на бизнесмена, която следва право в Лондон. Българите са склонни и да плащат от 5 до 50 000 евро наем на месец за къщи на Френската Ривиера. Най-често сънародниците ни броят по 7-8000 евро за вила с четири спални, басейн и невероятна гледка, обясни Илиева. Г-н Орешарски, колко ревизии направихте на такива божидарданевски "бизнесмени"?


На вниманието на г-н Първанов: Централна и Източна Европа все още се нуждае отчайващо от силни правителства, с които да настигне старите демокрации на континента. Нереформираната държавна администрация гълта пари и произвежда слаб резултат. Перспективите за демографския прираст са плашещи, особено в най-бедните страни; емиграцията прави положението още по-лошо. "e-вестник" превежда "Икономист". Като тази ситуация не устройва Европа, сещате ли се кой тогава я твори? Нали няма да твърдите като Костов, че за всичко е виновен Путин?


За негрите и Соломон Паси: Според в-к Гардиън, африканските държави са отказали на делегация на Пентагона, водена от Райън Хенри създаване на американска военна база в Африка Даже и най-лоялния съюзник на САЩ - Мароко е отказало да поддържа американските планове. Да, българите явно не са негри. Те без пари пуснаха американците у нас.

Днес съм обновил с интересен материал за руските ракети другият си проект - за национална безопасност


26 юни 2007г.

Южен поток: Газпром и Ени са се договорили за нов проект. Тръбата ще стига Варна и от там с две разклонения ще отива до Европа. Еврокомисията вече е одобрила проекта. Всичко това е добре за България. Не е добре, че си нямаме министър на икономиката и работата му се върши от Първанов. Никак не е добре и че се мълчи и като по времето на Тодор Живков само се свежда до знанието на поданиците.


в-к "Монитор" в обръщение до "компетентните органи": Безвъзмездни концесии за сеч в Кубрат, Своге, Антоново, Стара Загора, Балчик, Шабла, Пампорово и Перелик, Боровец и Разлог, Банско и Добринище ще бъдат дадени на фирми на ДПС. Подобни фирми са над 60. Чрез пряко договаряне те извършват около 80 процента от дърводобива на двойно по-ниски цели. Не е ли това организирана престъпност? Унижожаването на българските гори се върши със знанието и протекциите на МЗГ и МОСВ. Аз пък бих отговорил както Велизар Енчев снощи - смятам, че Борис Велчев няма да се намеси.


Новина от мафията: 20 000 нови жилища в София остават празни, защото за тях няма купувачи, научи "Стандарт" от строителни предприемачи. 2 млн. кв. м обитаема площ в столицата е непродадена. В същото време брокери твърдят, че търсенето е по-голямо от предлагането. В имотите масово се перат пари, затова пазарът е като въздушна кула - цените постоянно растат, макар и без основание, твърдят специалисти в бранша.Станишев бил търсел пари за заплати - пишат вестниците. Хайде да видим колко ревизии на строителни фирми закопаващи живи пари в билдинги от стъкло и метал ще направят от НАП. На всеки строеж си пише името на фирмата. Лесно и просто. Стига да има чувство за отговорност.


Империализъм в действие: Търсят свежи чиновници, без стаж и опит. Ще ги подбират чрез централизиран конкурс. в-к "24 часа" и В много страни емиграцията достига до 70 % от техните професионалисти. В Босна и Херцеговина например, 79 % от инженерите, 81 % от притежателите на магистърски степени в науката и 75 % от докторите на науката са напуснали страната след 1995 г. News.bg Никитовасилев продължава да върши това, за което е изпратен - да води оргвойна срещу България. Какво е оргвойна четете в другия ми проект за национална безопасност.


И Бойко Борисов като Софиянски: Новият концесионер на чистотата в София устиска едва два месеца на обещанието си да работи по-добре при същите цени. В писмо до СОС инвестиционният фонд "Икуест", който купи фирмите на шефа на "Волф" Румен Гайтански, е предложил единичните цени на всяка дейност да бъдат завишени с 13.42%. Според концесионера това се налага заради инфлацията. в-к "Сега" Нали точно бат'Бойко беше посредник в преговорите за боклука. Какво договори и каква му е ползата, че още няма GPS-система?25 юни 2007г.

В Държавата на победилата ченгеджийница: Военни и полицаи - шампиони по кредити. Кредитните институции са привлекли солиден контингент от работещите в отбраната (58%), охрана и вътрешен ред (49%), както и сред хората на ръководна длъжност (39%). Любопитно е, че длъжниците не живеят свръхикономично. Те не икономисват от храна, дори харчат със 72 лв. повече, за да си угаждат. информира агенция АФИС по поръчка на в. "Стандарт". Та освен с огромните си заплати (800лв. средна за МВР!) те си угаждат и с кредити. Защото на чуждите за България банки им е по-лесно да кредитират властта, вместо да оценяват бизнес-идеи.


Под гръмкото заглавие "ГДБОП разби канал за нелегален внос на товари от Китай" агенция Крос информира за нещо, което в сайта "Кафене.нет" беше отдавна описано. Само ГДБОП не са го знаели явно, та се е наложило 2 години да "работят". И още: След вчерашната операция на ГДБОП полицията е арестувала Джими в дома му в столичния квартал „Бъкстон”, а Ивайло Разложки – Тихия е задържан в хотел в курорта Слънчев Бряг. Третият от митничарите, замесени в канала – Георги Георгиев – Пурата, в момента е в болница и затова не е задържан. Kрос срамежливо мълчи, че Пурата и Джими се оказали нещатни сътрудници на службите а изглежда и от ГДБОП не четат "Кафене".


Само 8% от българските семейства имат достъп до интернет, което поставя страната на последно място от държавите-членки на Европейския съюз. Това съобщи американското електронно издание New Europe. Според изследването на американците повечето нови членки на съюза се намират на дъното на класацията за комуникационни и съвременни технологии заедно с Гърция и Португалия. В двете страни достъп до интернет имат 30% от семействата, докато в Румъния - само 11 на сто. Информира "Монитор". За какво ли ни е ДАИТС?


Собствена инф. В Белгия, хакер, представящ се за 17 годишен тинейджър е хакнал официалния сайт на полицията им. Вместо нормалната страница, хакерът поставил надпис: "Безопасността на вашият сайт нагледно демонстрира липсата на квалификация у полицията. Уважаемо правителство, направете ревизия на полицейските кадри. От това ще има само полза". Добре, че ГДБОП нямат свой сайт. Иначе със сигурност някой щеше да приложи белгийския челен опит. Но той, министър Петков, чужди мнения не приема. Така че вместо ревизия, у нас щеше да има награди.


Собств. инф: Ние правилно бяхме съюзници на Хитлер. Под такова заглавие руският вестник "Аргументи и факти" е публикувал статия на Георги Зотов, в която обяснява как бившите им братя по соцлагер (терминът е негов) вече си пренаписват историята. За България Зотов пише, че вече твърдяла: "победата над нацизма, нямаше да я има без помощта на България". По-нататък се твърди, че в нашите учебници по история все по-малко се споменавали съветските военни успехи и все повече тези на САЩ, "благодарение на които е било съкрушено могъществото на Германия". И ехидно отбелязва, че нашите историци скоро щели направо да пишат, че "Хитлер са го победили само американците с българска помощ." Но за сега историците ни малко се стеснявали. Ами като учебниците ни по история се пишат от "Отворено общество" може и това да стане. Интересно какви са му източниците на Зотов и защо е най-злостен към Румъния, след това към България и после чак към Унгария, Словакия и т.н.
22 юни 2007г.

Снощи в предаването си "Днес", Велизар Енчев открехна колко хубаво е да си строител на новия комунистически тоталитаризъм. Шефът на военното ни контраразузнаване вземал заплата около 2000лв. а сега се местел за шеф в Булбанк за над 15 000лв. Да разсъждаваме ли за ролята на банките в ограбване на населението? И за връзките им с разни тайни служби?


А в същото време: в доклад до парламентарната комисия по енергетика през зимата може да се стигне до режим на тока и ще се наложи внос, ако бъдат спрени блокове в ТЕЦ “Марица изток”, които не отговарят на изискванията на Европейския съюз. Плащаме по 30 ст. за киловат, ако се наложи внос през зимата. Кога ще съдим Кунева, Паси, Шушулов и останалите виновни?


Пак по същото време: Търговският регистър няма да може да стартира от 1 юли. Това констатира комисията по правни въпроси, като изслуша ръководството на Агенцията по вписванията. Депутатите констатираха, че няма как агенцията да заработи и очакваният хаос ще бъде вменен във вина на парламента, а не на недобросъвестни чиновници. в-к "Стандарт". Обърнете внимание какъв им е проблемът. Не как да стане, а прехвърляне на отговорност.


Даже и в другата България, да обърна внимание на "юпито", знаят как: Македония повишава работния капацитет на администрацията информира Нюзбг. Ама не с прескъпи курсове, а с назначения на подходящи хора.


Имал съм и съмишленици: Не случихме на държава. Нашата орис е неспособните да ни управляват, твърди Крикор Азарян в Стандарт Остава да се обединим.


Разликата между "юпи" и експерт: Шпионирането на потребителите от Майкрософт, изигра лоша шега на американското разузнаване. Благодарение на скритите данни в пауърпойнтска презентация на Terri Everett, важен шеф в националното разузнаване (ODNI) на САЩ беше разкрито, че бюджетът на империята за шпионаж е около 60 млрд. долара и скандалът в случая е във факта, че тази цифра е с 25% по-висока от официално отчитаната.По горния повод да информирам, че в другия си проект за национална безопасност съм публикувал втора част на оргвойната.21 юни 2007г.

Новото и по-развито българско общество от старото - тоталитарно: Само 10% от българите са доволни от своето икономическо състояние, показват данните от изследване на "Евробарометър". Около 52% от европейците смятат, че икономическата ситуация в тяхната страна е "добра или много добра", но България и Румъния се нареждат в дъното на списъка, като 10% от българите и 9% от румънците оценяват положително своето състояние. в-к "Сега"Нали трябва някой да ни бие и убива, за да не протестираме: Полицаите се оказаха големите печеливши от стачките в страната. Общо 2 милиона и 200 хиляди лева са осигурени за допълнителни възнаграждения на служителите от МВР. През тази година средната заплата в МВР е 840 лева. Двойно ще се увеличат средствата, които се полагат годишно за дрехи и ще станат 400 лева. в-к "Монитор". Вие уважаеми колеги-интелектуалци, представяте ли си какво е СРЕДНА заплата за огромната разпасана команда (според полк. Цветков) от ченгета? И поне да си вършеха работата. А то? Угробиха България!
Ето го административният им капацитет: 85 студенти от университети в София стажували в различни звена. През това време те шпионирали работата на чиновниците. Това сподели Николай Василев вчера в Банкя при откриването на учебен център по публична администрация и европейска интеграция. "Все още обработваме данните, които получихме, но аз се доверявам 100% на преценката на тези млади хора", категоричен бе министър Василев. Ведомството му ще публикува указания до всички чиновници. В тях ще са посочени инструкции за правилното изписване на определени думи и имена в служебните документи. "Бъркат се десетки думи, като зам. министър-председател, зам.-кмет. Служителите не знаят къде се слагат тирета, кавички и запетаи. Сам съм връщал документ от една страница, пълна с 80 правописни и граматически грешки", разкри Василев. Аман от този некадърник. Вреди на България почти колкото МВР.
Ето ги и другите главни вредители: Комисията за защита на конкуренцията разреши на бизнесмена Христо Ковачки да консолидира 13 от фирмите си като създаде ново дружество "Магазини Европа" АД, съобщиха от антимонополния орган в сряда. Концентрират се компаниите „Ел Ем Импекс”, „РУМ Деница”, „Булгарплод-София”, „МАХ-2003”, „Люлин-Орион”, „Фина механика”, „Лазерни и оптични технологии”, „Интеркомерс Груп Плюс”, „Топ ден”, „Данесто”, ЕТ „Щайн- Христо Атанасов”, „Трейд Ди - 2004”, „Ню партнерс”. Медиапул. Освен противодействащата на конкуренцията КЗК, вредители са и ДКЕВР и КРС и Сметната палата. Когато видя, че някой раздрусва кадрово тези ведомства, тогава и ще повярвам, че в България нещо наистина се променя.


20 юни 2007г.

Te нали са ваши членове г-н Данев: Всеки трети лев в икономиката ни е с неясен произход и върху него не се плащат данъци. Делът на т.нар. сива икономика е 35%. Това заяви вчера шефът на Българската стопанска камара Божидар Данев при откриване на дискусия за отражението на сивия сектор върху икономиката. Гледната точка на държавата представиха вицепремиерът Ивайло Калфин, финансовият министър Пламен Орешарски, вътрешният министър Румен Петков, социалният министър Емилия Масларова, шефката на НАП Мария Мургина и на НОИ Йордан Христосков. Внимание! Вижте кои се занимават с икономика у нас - външния министър!?, вътрешния министър!?, главния счетоводител (финансовия министър), шефката на НАП!? и т.н. все мислещи за икономика хора. Ужас!


Те виждат, но не правят нищо: България ще бъде критикувана заради продължителността на съдебните процеси. "Един процес в България е със средна продължителност между две и четири години", каза Фратини, цитиран днес от румънския вестник "Зиуа". "Този ритъм е неприемлив", допълнил еврокомисарят, пише изданието в информация под заглавие "Фратини критикува българското правосъдие". Точно както 17г. не правят нищо и нашите продажници.


Той не само не прави нищо. Той и манипулира: В сутрешния блок на бТВ Борисов заявява дословно: “...със заместник-държавния секретар, който отговаря за Европа, г-н Фрийд, с президента на Републиканския институт, с конгресмени, които в общи линии много внимателно следят България, истински са притеснени от популизма на г-н Станишев и на БСП..." След срещата си с помощник-държавния секретар на САЩ Даниъл Фрийд в петък Борисов съобщи чрез партийния си пресцентър, че Фрийд е “декларирал подкрепа към партията за модерната й политическа линия”. По този повод източници на Mediapool от Държавния департамент заявиха, че по време на разговорите Фрийд не е изразявал отношение и не са давани квалификации за която и да е българска политическа партия. Така ли ще управлява и България?


И българските турци на служба крадат както всички останали в България на служба: Много се замогват по-главните мюфтии в България, установи проверка на "Експрес". Така например Фикри Сали - бивш главен мюфтия, само за година и половина престой на този пост е успял да купи голяма къща в турския град Бурса, пише в новия си брой в. "Експрес". Неговият наследник Мустафа Алиш Хаджи, предводител на българските мюсюлмани през последните три години, е купил луксозно жилище от 120 квадрата на дъщеря си в светската част на Истанбул. Подобни апартаменти в баровската част на града край Босфора се търгуват за един милион долара, твърдят наши изселници в Турция. в-к "Експрес"


Как ЧЕЗ работи за създаване на по-голям хаос у нас: Абсурдна сметка за тока през май получил столичанинът Иван В., когато отишъл да плати на гише в Централна поща в София. В нея пишело, че домакинството му е похарчило през месеца електроенергия за нула лева, но въпреки това трябва да плати 47,39 лева. Иван В. онемял. Не знаел как да възрази, тъй като от два месеца енергото - “ЧЕЗ Електро България”, вече не изпраща на своите абонати известия за дължимите суми. Според зам.-шефът на Софийски пощенски съобщения Георги Цачев виновен няма. Грешката не е нито при нас, нито при ЧЕЗ. Важното е, че няма злоупотреба и че сметката е коректно приключена, заяви той. Пак да напомня на господин Гиньо Ганев, че съм писал официална жалба срещу ЧЕЗ до националния ни омбудсман и, че резултат до сега няма.


19 юни 2007г.

Накъде отива победилият капитализъм: Близо една четвърт от банковите заеми хората теглят, за да покриват стари свои задължения към други банки, сочи анализът. Тези кредити най-често са с размер между 8 и 14 хил. лв. Това развитие на пазара изцяло оправдава прогнозите на специалистите, че през 2007 г. семействата ще продължат активно да търсят заеми за покриване на битовите си нужди. Две сравнително нови категории потребителски кредити набират скорост - тези за лечение и обучение."Ела в България, колата ти е вече там". Така започва материал в престижния румънски вестник за бизнес и икономика "Капитал". "Не, не става дума за крадените западни луксозни автомобили с нагоден български регистрационен номер, а за таратайките, които наперено обикалят софийските улици". Още по-лошото е, че броят на колите "втора ръка" там вече се е удвоил в сравнение с миналата година и се очаква да достигне 320 хиляди до края на тази, коментира изданието, като цитира Съюза на вносителите на автомобили в България. Това, уважаеми съграждани, че румънците вече са много преди нас, си е по наша вина. Докато търпим божидарданевци и обръчите на доганци все по-зле ще става.
Те са и дебелооки и дебелокожи: Беше казано, че Александров ще напусне, след като изтече отпуската му. Тя изтече вчера. До редакционното приключване на броя Александров още не беше напуснал. Явно онези, които го държат на поста, чакат евродоклада в края на юни, за да видят дали са успели да излъжат Брюксел, така както от години лъжат българското общество. Например функционалната импотентност на НСлС при Александров, за която прилично обяснение няма. Има обаче неприлични обяснения. в-к "Монитор" Явно Доган не е Станишев. За да си жертва безропотно защитниците на обръчите.
Ето Ви рубриката "Последни новини" на ежедневника на богаташите у нас - в-к "Дневник" днес, 19 юни в 08 часа: 1. Жена изтръгнала тестис на британец, осъдена на две години и половина. 2. Тринадесет убити в автобусна катастрофа в Германия. 3. Блеър президент на ЕС от 2009, може би. И т.н., и т.н. Най-ми хареса онази новина, завършваща на може би. Ако това не е цензура, тогава г-н Прокопиев, би трябвало да се нарече журналистическа некадърност.
А ето как не управлява бат'Бойко: Някой предоговорил концесията с крадливата "Софийска вода". Поне това си признават от крадливата фирма. . Оказа се обаче, че общинските съветници от комисията не знаят какво е записано в предоговорения вариант, а част от тях дори не знаеха кой е участвал в предоговарянето от страна на Столична община. в-к "Експрес"А ето как бат'Бойко продължава политиката на "крадеца с усмивка": Днес във в-к "Дума има протестно писмо до човекът който бил върха в управленческата мисъл на България. В него пише, че преди 10 години назначеният за кмет на Люлин е отнел от децата и техните родители детска градина с 250 места, предоставил я на тогавашния кмет Стефан Софиянски, за да си я купи на безценица и да я преустрои в частно училище за изучаване на немски език, собственост на съпругата му. С писмо до кмета на София и Софийска районна прокуратура хората от инициативния комитет молят. "Г-н кмета Бойко Борисов да използва цялата власт, с която разполага, да спре строежа, в т.ч. изсичането на дърветата, ликвидирането на зелените площи и ДЮСП."


г-н Борисов,
И другият генерал - назначеният от Софиянски за кмет на Сердика, когото Вие не сменихте, продължава да изсича дървета. А се е сдушил и с цигани, чието заведение тормози центъра на София до малките часове на нощта. Сега циганите вече си ограждат и малкото останали разрешени паркинги в центъра с вериги, заключват ги с благословията на "генерала" и пишат зад веригите служебен паркинг. Г-н Борисов,
така ли ще управлявате и Бългаия? С нищонеправене?18 юни 2007г.

Александър Маринов: Бедата е в това, че БСП е една много нечестна партия. У нея няма нищо социалистическо, освен името и спомените й. У нея няма и нищо социалдемократическо. Няма нищо ляво изобщо. Защо БСП не си смени името? Защото нейните ръководители (сред които има доста милионери, забогатели от упражаняване на власт), мислят, че могат да печелят власт с лъжи. Защото смятат, че каквото и да правят, техният електорат ще бъде винаги почти толкова твърд, колкото този на ДПС. През май стана ясно, че това не е съвсем така. И това предизивка суматохата, която наблюдаваме от около месец насам. Държавата трябва да контролира и то сериозно, а не формално, и парите на партиите, и парите на политиците. Но тя не го прави, защото хората, заемащи висши държавни постове, не желаят да се лишат от незаконни приходи. в-к "Монитор"Kaк ни манипулират: Младеж е бил пребит на плажа в Бургас този следобед. Нападателите са чужди граждани, вероятно кюрди, информира Дарик радио. 20 мъже от екипажа на турски военен кораб се сбили за 18-годишно момиче на бургаския плаж, съобщиха от полицията. в-к "Монитор". Нерде кюрди, нерде турски военни. И откога кюрдите си имат и военни кораби? Или някой го е страх да попита какво търси турски военен кораб у нас? Че и момите ни като през турско да отвличат? Не ги ли е срам т.нар. "десни" (а всъщност антинародни) медии?


Още един за награда от Румен Петков: Патрулен полицай на 24 години от Трето РПУ във Варна е задържан за отвличане и побой. Г.Д.К. и приятелката му причакали 39-годишен мъж в района на кв. "Виница". Със сила го вкарали в багажника на личната кола на полицая и го отвлекли. Закарали го във вилната зона, където живеела жертвата. Повод за отвличането станало съмнение на приятелката на униформения, че 39-годишния мъж краде от оборота на магазина й. Похитеният работел като общ работник. в-к "Монитор" Изкристализирал български капитализъм! Вижте им самочувствието! Те вече се имат освен за над закона и за бизнесмени (като тези на Божидар Данев) И обърнете внимание кой им е виновен! Винаги общия работник. Така ли е г-н Данев?


Ред, законност, справедливост: Полицаите, обвинени в убийството на Ангел Димитров-Чората в Благоевград, се връщат поетапно на работа. Трима от тях вече са спечелили дела за неправомерно уволнение. Останалите двама също съдят МВР и държавата и предстои да бъдат върнати на служба. Хайде на бас, че и с оня дето отвлича общи работници след някой месец ще се случи същото. Нали са все членове на една мафия - тази на победилия ченгесарски строй.


Те искат пари! Много пари! Цял месец 78-годишната Руска Янева от София преживя след изкаран инсулт, без лекуващият я невролог да го забележи. Накрая майка ни умря.” Това пише в писмо от близките й до здравния министър. в-к "Труд" А какво дават?


Решението? Като в Германия: В събота, 16 юни в Германия се роди нова лява партия. Тя е резултат от сливането на ПДС (партията на бившите управляващи на ГДР) и "Избирателна алтернатива за труд и социална справедливост". И веднага министърът на вътрешните работи на Бавария Гюнтер Бекштайн (ХСС) е поискал спецслужбите на Германия (БНД) да започнат да следят новата партия. Демокрация ли? Хелзинки ли? Свобода на политическото мнение ли? Кой вече помни как ни лъжеха?

15 юни 2007г.

Партийци пишат на Станишев: Бедността на народа е пряко свързана и с калпавото управление на всички досегашна правителства, включително и на тройната коалиция. Вашето поведение и действие в коалиционното управление е на послушковци, които са хванати за носа от Симеон и Доган и си правят с Вас каквото си искат. Ставате съучастници на антисоциално управление, прегърнало здраво двойния стандарт на поведение. Докато народът се чуди как ежедневно да оцелява и чака от Вас да му помогнете, Вие приемате закона за хазарта, корпоративния данък, Ванко 1, проституцията, какво да Ви е работното време и заплатите и т.н., който закони нямат нищо общо с проблемите му. в-к "Монитор"Доказателства? Европейският съд официално призна българския държавен абсурд. Държавата е задължена да плати 200 хиляди евро по две дела Медиапул.бг. Само да напомня, че тези 200 000 евро ще излязат от нашият джоб. Не от мафиотизиралите се чиновници!


Юруш на комунизма: Шефове на НАП глезят данъчните. Вдигат заплати, купуват им карти за пътуване, учат ги да оцеляват във враждебна среда. Специален курс ще има и за новите 280 служители. Подаването на документи за него приключва днес. в-к "24 часа". Давай всички да ставаме държавни чиновници. Кой ченге, кой агент под прикритие, кой данъчен. ЕС ще ни храни. Построихме най-накрая комунизма. Благодарим Ви, посланик Байърли! Благодарение на победата на САЩ над СССР и ЕС, вече хем има кой да ни дава от фондовете си, хем няма полиция и ред, хем и никой не ни насърчава да сме предприемачи и да си изкарваме сами с почтен бизнес хляба. Г-н Байърли, ако Ви трябват още "бригадири"? Млади са, послушни са. Тук на нас не ни трябват. Ама хич. Те, хората на Божидар Данев само с един ЗОП си зобат.


Со кротце, со благо и со малце контрол: Френският радар Graves е разпознал между 20 и 30 неидентифицирани нисколетящи спътници над Европа. Тъй като спътниците не фигурират в официалния каталог, французите считат, че това са военни обекти на Пентагона, с които се следи Европа. Както пише интернет-портала Space.com, французите са възмутени защото САЩ публикуват без да питат данните за всеки чужд спътник, а се оказва, че крият своите. Радарът беше пуснат през 2005г. До сега такива радари имаха само САЩ и Русия. Но колко ли са шпионите над Европа? Защото руският радар различавал към 9000 обекта, а френския към 2000.У комшиите: Опит за атентат срещу Ердоган? Както съобщава в-к "Заман" вчера позовавайки се на Службата за Безопасност, гражданинът Мурат К., вчера вечера е пристигнал с такси до стария централен щтаб на партията на Ердоган в района Балгата. После съобщил на охраната че иска да се срещне с министър-председателя Реджеп Таип Ердоган. Тъй като се сторил пиян на охранителите, те го помолили да си отиде. Тогава Мурат извадил пистолет и произвел два изстрела във въздуха. Интересно как ли турските горили са го помолили?.
Днес в "Политка и общество" съм превел и публикувал интересно интервю с бившият шеф на направление "нелегално разузнаване" на КГБ. Обновил съм и другият си проект за национална безопасност с мои размишления относно бъдещата ни АНС или там кактоя кръстиха българското ФБР.

14 юни 2007г.

Koга ще съдим Кунева и Паси? През последните седмици управляващите се чудеха по какъв начин да отрекат, че има нужда от предсрочни парламентарни избори. Въпреки че и те самите, дълбоко в себе си, са наясно, че такива са неизбежни. И ето, вчера новината ни се поднесе по оригинален начин. Чрез независими източници, така да се каже. Не е въпросът в това дали наистина може да има режим на тока или не. Ясно е, че ако една власт допусне това, през 2007-а или 2008-а година, дните й са преброени. в-к "Монитор" Защото депутатът Стоянов от Атака доказа, че никой официален орган не е искал да закриваме блокове 3 и 4 на Козлодуй.На вниманието и на Божидар Данев: Регионалният лидер на “Подкрепа” е посетил завода, за да се срещне със стачниците в съответствие с разпореждане на окръжния прокурор на Търговище и със съдействието на полицията. На портала на заводите жената е била удряна и заплашвана в присъствието на десетки стачкуващи, които са се опитали да я защитят, пишат още от конфедерацията. “Поставя се въпросът важат ли българските закони на територията на “Тракия глас България” ЕАД – собственост на “Шишеджам” в-к "Експрес".А през това време: Ройс-ройс "Фантом" за един милион лева ще стане собственост на наш строителен бос, научи "Стандарт". Луксозният автомобил, който вози английски аристократи и източни шейхове, пристига у нас за изложението "Автосалон 2007" и ще бъде най-скъпият експонат. в-к "Стандарт". Г-н Орешарски, пак ли ще пуснете НАП срещу длъжници до 5000 лева? А на този няма да му направите ревизия? А, г-н Данев, (Божидар Данев) няма ли да поискате намаляване на осигурителната тежест за този "инвеститор" в строителството? (Май мафията все строеше?)Ето ги! За награда! Служител на НСО блъсна майка с дете, бие ги. Лекият автомобил, управляван от Румен Илиев е закачил леко жената и детето, които пресичали улицата. След това шофьорът слязъл от колата и ударил пострадалата жена. После се качил обратно в колата си и спокойно потеглил от мястото на произшествието. информацията е от в-к "Монитор". А сега от мен: Пак вчера на пресечката на "Козлодуй" и "Мария Луиза" паяк с ДК номер С9055АН и със самодоволно излегнал се в кабината полицай пресече на червено. Часът г-н Петков беше 18.53. Там паяците редовно пресичат на червено. Кога ще наградите ченгетата, стоящи над законите? А г-н Петков? И пак от Монитор: Паяк на "Паргинги и гаражи" влиза в забранена улица в центъра на София, въпреки знака. Пречи на останалите шофьори да минават нормално и става причина за задръстване. Това обаче не пречи на служителите да прибират глоби от други. И пак от мен: За какви ваши подчинени става дума а г-н Петков? Европейски може би?


Без коментар: Българската следа в атентата е манипулация и истинската следа води към групировката "Сивите вълци", зад която стои тайната организация на НАТО Stay Behind. Това са две от основните тези на 90-минутния филм, който съдържа ценни архивни кадри, включително и такива, които никога не са били излъчвани. Според Угърчинска тезата за българската следа и следата на КГБ са американска манипулация с цел отклоняване на вниманието от истинските организатори на нападението.в-к "Стандарт".Frankfurter Allgemeine: Американците не считат Европа за политически партньор. В интервю с американския журналист Роберт Голдмън се казва, че американците мислят за Европа основно като туристическа цел а не като политически партьор. Докато в Европа антиамериканските настроения вече обхващат не само левите а все по-големи слоеве от населението. И у нас хер Голдмън и у нас.Само в Албания Буш си позволи да се радва на всенародна радост. Ама нещо стана с часовника му.


У комшиите: По инициатива на турския министър-председател Ердоган се е състоял телефонен разговор между него и Путин. Обсъждано била предстоящата среща на организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Това е по официални данни. А дали само това?13 юни 2007г.

Вижте му съюзниците: Възторжени посрещачи обрали американския президент. В Албания свили часовника на Буш. Полицията в Тирана си призна за неприятния инцидент. На телевизионния запис ясно се вижда как Буш внезапно остава без часовник след прегръдките с въодушевените албанци. Впоследствие властите в Албания обявиха вчера, че са открили часовника на американския президент Джордж Буш, за който се предполагаше, че е откраднат по време на посещението му в Албания, съобщи агенция ЕФЕ. в-к "Монитор"Ето и друга гледна точка за "снайпериста": Червени точки от визитата на Буш заработи и МВР шефът Румен Петков. Заловеният арабин може и да се окаже най-обикновен зарзаватчия вместо терорист. Но все пак остава усещането, че вътрешното министерство у нас пипа с твърда ръка и държи ситуацията под контрол. в-к "Стандарт".
Независимата ни държава: Белият дом ще изпрати на Сергей Станишев експертно становище как би трябвало да изглежда новата национална агенция по сигурността. Оценката им ще залегне в бъдещия закон за спецведомството. в-к "Стандарт" Ето защо мисля да открия още един свой проект под име "Писма до посланика". И в него директно да си се жалвам на г-н Байърли. За какво са ни нашите?Новините по тошотошевски: Добра новина: природният газ няма да поскъпне от 1 юли. НЕК изпада в криза заради цените на тока. Край на цитата. А всъщност токът ще поскъпне два пъти повече, отколкото ни лъжеше Шушулов. Пак да напомня, че съм писал на националния ни омбудсман против своеволията на ЧЕЗ. И няма ни вест, ни кост от уж последната инстанция която да ни защити.И накрая нещо от мен: Щели да вдигат пенсиите, вдигнаха заплатите на хора, които са на заплати. А уж щяхме да правим капитализъм, а не държавно-тоталитарна икономика. Вчера в "24 часа" правлно беше публикувана забележка на тема . "А кой мисли изобщо за т.нар. средна класа?" Аз, който от 15 години се мъча да вържа двата края с моя едноличен търговец какво да правя? Моя колежка фалира и си търси работа на заплата. И е бясна, че работа няма. Казвам и мисли за бизнес. Отговорът - какъв бизнес в тази тотално сбъркана държава! Казвам и, ами тогава да правим октомврийска революция и да махаме богаташите и да строим пак обществото, в което има работа за всички. Това правите реално г-н Данев у нас. Унищожавате всеки, който малко поне отговаря на думата предприемач. Сега пак фондове, а не икономика. Агенции за разпределяне, а не КЗК.12 юни 2007г.

България под натиск: Буш натисна България да си разнообразяла енергийните доставки. Откъде освен от Русия? Може би от "Енрон"? Паралелно с това рушителят на обществата Джордж Сорос дойде да подкрепя рушителите на държавността ни - циганите. Но да се доизясня: Не са виновни циганите и Сорос. Виновен е Румен Петков и стоте хиляди ченгета, които получават заплати изглежда само за да спират пенсионерите да не митингуват..


Боже упази ни: А според "Фигаро", който се позовава и на американския посланик в София Джон Байърли, според когото: "Повече Европейски съюз означава повече Съединени щати в България". БГНЕС.Целта? в-к "Стандарт": После Господарят на САЩ продължи: "Надявам се да останете в историята като Мистър Клийн". Така Буш ориса Станишев да проведе докрай акция "Чисти ръце" у нас. С тези си думи американският президент показа кой за него е силният човек в България. Да, целта на минаването на Буш през България вече е ясна - натиск. Натиск да приемем ракети, натиск да им купуваме остарелите фантоми и натиск върху Сърбия.


Стига вече Буш? Но пък останалото не е новина: Политологотът Минчев в "Труд": Станишев трябва да спре разпада на БСП. Симеон II не създаде впечатление нито на духовен, нито на почтен човек. A на въпрос "защо и този кабинет потъна в блатото на корупцията" отговаря: Защото цялата държавна система функционира на корупционна основа - под въздействието на нелегитимни, незаконни, задкулисни интереси. Бих го допълнил: А Доган демонстративно не отиде на обяд с императора. Според мен, за да напомни за Анкара.


И пак за основния проблем на България - ченгетата: Те може би си мислят че са и над природните закони?: Ченге изпревари 3 тира и загина. Рани тежко 2-ма и жена "24 часа" Министър Петков, ще се просълзите ли на погребението му? Ще го наградите ли?


"Икономиката глупако". Днес прерових купища български медии за някаква положителна икономическа новина. НЯМА! Даже "свежият бизнес портал" ипо.бг (обединяващ и в-к "Пари") започва с Goodbye, Mr. President! Затова завършвам с Бог да пази България!11 юни 2007г.

Kъм всичките ми читатели: Някой знае ли поне една невоенна причина за гостуването на Буш у нас? (визите няма да паднат). И нали няма да вярваме на оня лъжец Паси, който ни обещаваше икономически изгоди от окупацията на Ирак? Сега обещава американски инвестиции. Как бе г-н Паси? Чрез Майкрософт, която продава у нас на по-високи цени отколкото в Русия, Китай и т.н.?На вниманието на Божидар Данев: Един работен час в България струва средно 1 евро и 80 цента. Никъде в ЕС работата не е така ниско платена както в тази страна. Това пише германският вестник "Ди Велт". Ръстът в заплащането в сравнение с 2005 г. също е най-нисък спрямо всички останали източноевропейски членки на съюза само 6,5%, подчертава вестникът. За сравнение в Румъния цената на труда е 2,90 евро на час в-к "Монитор".


И отново към шефа на назначените капиталисти: Зададохме на респондентите въпроса каква пенсия очакват. 28% изобщо не смятат, че ще се пенсионират. Такива са 38% от хората с бюджет на домакинството под 100 лв. на глава, 39% от младите до 30-годишна възраст, 83% от ромите. В резултат сега встъпва в живота "поколението 0,5" - 74 хиляди души годишно вместо 140 хиляди. От тях - към 30-40% нискоквалифицирани и слабопродуктивни. И ако в САЩ например трима работещи издържат един пенсионер, у нас от 10 години насам съотношението се движи около 1:1. Данните са от изследване, осъществено от агенция АФИС по поръчка на в. "Стандарт".


Г-н Данев, да не ни юрнете пак. Става дума за организация в този материал. А тя трябва да е от вашите членове: Шефът на руската компания "Транснефт" Семьон Вайнщок обвини България в инертност при реализирането на проекта за нефтопровод "Бургас-Александруполис". Семьон Вайнщок образно обясни, че българите били свикнали да ходят, докато сега трябвало да се тича в галоп. Нюз.бгДокато руснаците ни смятат за бавни (о, боже, даже спрямо тях!), Медиапул изглежда ни смята за малоумни. Дописката им за антивоенния митинг на 150 души в събота е пусната два пъти един след друг. Ето го линка: http://mediapool.bg/show/?storyid=129274


Tримесечника "Конгрешънъл куотърли" и неговия бивш военен разузнавач Джеф Стейн отново нарочиха бат'Бойко. С посещението на Буш в България Стопанска и Инвестиционна банка, свързана с ръководството на страната, се опитва да опровергае, че е използвана за пране на фалшиви пари от Северна Корея", пише авторът Джеф Стейн. А нашите политици, се считат за твърде велики и се опитват да ни представят нещата като платен репортаж. Такива, каквито из тошотошевщината у нас са редовна практика. Докато, според мен, в САЩ се опитват да си решават собствените проблеми. Които вече съвсем не са малко.
8 юни 2007г.

Kъм г-н Велчев (Борис Велчев): През 2004 г. са продадени 102 млн. бр. бандероли, докато през 2006 г. те са 26 млн. бр., посочи подалият оставка заместник на Орешарски, Кадиев. Според него това означавало, че се печатат фалшиви акцизни документи, с които се укривали налози от хазната. “И в горивата, и в тютюните, и в алкохола, големите играчи са между 10 и 12. Те заемат между 90 и 100% от пазара. в-к "Труд" За какво ли са ни ГДБОП, след като не знаят кои са тези 10-12 фирми, подправящи ценни книги на държавата?


Но иначе блъскат и арестуват пенсионерите: Някои служители на охранителната полиция показват “дебилност” като системно демонстрират непознаване на процесуалните закони и правилата за задържане на заподозрени. Това призна в четвъртък шефът на дирекция "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция" към Главна дирекция "Полиция" комисар Милчо Енев. биг.бг Алоо дебилитеее..., Пенсионерите са и ваши родители беее..., Те са окрадени от тези, които нали вие трябваше да ловите беее...!Разкошно интервю на Недялко Йорданов в Стандарт: От неведението, от липсата на перспектива, от тази неясна, мъглива фразеология идва и недоволството. Защото бедните хора в България, а те са поне 85% от населението, повярваха, че веднъж взела властта, БСП ще промени положението им. Нали това е по начало, по историческа даденост - партията на хората на труда. Обаче все по-ясно става, че една част от тази партия се оказва партията на новите олигарси.Г-н Омбудсман: Чешката държавна компания CEZ, която държи електроразпределението в столицата, в София област и в Плевен, спря вчера, без никакво предупреждение, за 5-6 часа тока на половин София. Компанията е некоректна и при отчитане на потреблението на ток. в-к "Атака". Писал съм на омбудсмана ни г-н Гиньо Ганев с конкретен пример за рекет на ЧЕЗ и с конкретно предложение какво да поиска той от ДКЕВР. Отговор до сега няма.


В най-демократичната държава: Лондонската "Амнести интернешънъл", "Хюмън райтс уоч" от САЩ и други правозащитни организации публикуваха в общ доклад имената на 39 души, които вероятно са били задържани в тайни затвори на ЦРУ, но оттогава няма данни за тях. Според доклада на правозащитниците тайно са били държани в затвори и роднини на арестуваните - техни съпруги, а също и деца, включително едва седемгодишни. Агенция КросУ комшиите: В Турция беше създаден «Fast Movers Club - Клуб на бързодвижещите се». В него водещи турски търговски марки се обединяват за по-ефективно настъпление на чужди пазари. Всред членовете са Kigih, Goldas, Koton, Damat, LC Waikiki и Collezione и др. Както казва в-к "Реферанс" целта на първо реме са пазарите на България, Украйна и Китай. собст. инф.7 юни 2007г.

Kъм г-н Велчев (Борис Велчев): Европейската комисия (ЕК) няма свое решение за затваряне на III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй". Това стана ясно, след като евродепутатът от АТАКА Димитър Стоянов получи в понеделник официален писмен отговор на въпроса, дали еврокомисарите са имали официално изискване България да затвори ядрените си реактори, като условие за присъединяване на страната ни към Евросъюза. в-к "Атака". Става дума за национално предателство г-н Велчев.

Ето те как управляват: Месеци наред работата на КРС и фонд "Земеделие" е блокирана, защото политиците не могат да се разберат кой да ги оглави. Хронологията на скандала показва, че блокажът не е случаен, а целенасочен. Всичко започна, след като се разбра, че с подписа на Друмев, който е от квотата на ДПС, са наемани офиси на подведомствената на фонда Разплащателна агенция, като наемите са предплатени за 10 години напред. В единия от случаите - в Разград, парите са платени на местния голям благодетел на ДПС Хамза Чакър. Обвинението е, че това е ощетило фонда с 1 млн. лв. в-к "Сега"Открили! На дръвника брадва! В контекста на превземането на публичното пространство от “олигарсите”, политолозите отчетоха, че политическата система в България става все по-нестабилна и непредвидима. Политологът Георги Карасимеонов откри, че острите конфликти и сблъсъци около БСП са следствие на модела на приватизацията в България, който е създал паразитна и държавно-партийно протежирана икономическа класа. Тя била слята и с престъпния капитал. MедиапулКъде ли да чакаме "мръсни номера"? Няколко хиляди служители на ФБР, ЦРУ и специалните части на американската армия в началото на идния месец пристигат в Македония. По-голямата част от тях ще бъдат настанени в Охрид. Явно х-л "Принцес" пак ще живне.

ВАЖНО! „Амнести интернешънъл“ предупреди, че в интернет настъпва „ерозия на свободата на изразяването“. Правозащитната организация обясни, че Майкрософт, Google и Yahoo усложняват спазването на гражданските свободи. Организацията твърди, че жертвите на цензура в мрежата нарастват. А в България преди дни се роди Гражданско сдружение "Свободен Интернет" на http://www.bgfreenet.org/ му е сайта. Вижте го. Претендира да е българската партия на пиратите. Но може да се окаже поредното ченгесарско мероприятие.

6 юни 2007г.

Kъм г-н Божидар Данев: Доходът на едно домакинство у нас в момента е 77% от дохода през 1991 г. От 2000 г. до 2005 г. брутният вътрешен продукт е нараснал с 30%. А реалният ръст на заплатите е само 10%. Ако най-розовите прогнози се сбъднат, едва догодина ще стигнем доходите си, които сме имали в бедната Луканова зима. Заплатите в България са драматично ниски. Шанс да се доближат до европейските обаче няма. Поне в следващите 10-15 г. Това се казва в годишния икономически доклад за президента. Какво още да орежем, а г-н Данев? Здравните ли? За да са добре назначените ви капиталисти?

Г-н Данев, Строителният предприемач Георги Манев, създател на формацията "Средна европейска класа", призна още на учредяването защо му е нужна партия. Той заяви, че това е единственият начин да се спаси от рекета, налаган от общински и държавни власти. "Условията в Бургас са такива, че не можеш да се занимаваш с бизнес, ако не си в политиката. В противен случай или фалираш, или даваш по-голямата част от печалбата си на когото трябва", призна бизнесменът. г-н Божидар Данев, Като станете министър-председател с министри-ръководството на БСК, областни - хора като г-н Манев и гласоподаватели - филипинци, виетнамци и прочие които искате да си внесете, питам: кой ще награждава над 100 000 ченгета и още толкова охранители?

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще направи презентация на тема "Конкурентоспособност и реформа на държавната администрация в контекста на българското членство в ЕС". Червеното юпи Кадиев си подаде оставката. Този гьонсурат няма ли да си я подаде?

Евгений Дайнов пред "Дневник": Все пак съм от онези оптимисти, които непрестанно се опитват да задействат органите на реда при ситуации на насилие, заплахи или измами. Научил съм отговорите. Не е трудно, защото те са само два: 1. "Нищо не можем да направим"; 2. "Твоя си работа, прави граждански иск." А за какво сте ми тогава с пагоните и тогите, с патлаците и претенциите, с юридическите термини и кипренето при Бареков, с бурканите по колите и с фатмашкото чувство за хумор, щом трябва да се оправям сам? г-н Дайнов, и аз отдавна в този и в другите си проекти говоря същото. Но такива се оказахме единици. А мършата е много.

Гръцката телевизия е показала потресаващи записи с тайна камера на наши бандити от Сандански, които продават българки за по 1500 евро, търгуват с наркотици и се занимават с трансфер на фалшиви евро. Най-вероятно това е ставало докато министър Петков се е интересувал от празното легло на Татяна Дончева.

Италианските органи за сигурност са разкрили нова тайна масонска ложа, която е имала за цел да подрива държавността в Италия. Припомням Ви, че предишната тайна масонска ложа П-2 се оказа, че е била финансирана от ЦРУ.


5 юни 2007г.

Доганците нагло продължават да унищожават България: Вече седмица под претекста, че се борят с последиците от наводненията, фирми безчистват в землищата на пазарджишките държавни лесничейства Чехльово, Ракитово, Селище и в дивечовъдната станция Чепино, алармираха от международната природозащитна организация WWF и Съюза на лесовъдите ветерани в областта. Всеки ден от началото на сечта само от едно лесничейство се изнасят по 20-30 куб. м елитна дървесина от бял бор, смърч и ела, трупите не се заплащат. в-к "Атака".


Михаил Константинов: Аз не съм посланик Байърли и съм в България не от една, а от 59 години. И почти не ме интересува какво говорят чуждите посланици и агенции. Само човек, който няма представа от положението в България, може да твърди, че оставките на Овчаров и Петканов решават корупционните проблеми. Истината е, че прокуратурата е най-слабото звено в българската съдебна система. Поради корупцията си, но и поради ниския си професионализъм. агенция Крос


Кольо Парамов: Малка група олигарси, които са свързани с политическите върхове, правят всичко възможно, за да се доберат до еврофондовете, очаквани с такова нетърпение от българското население. Усилията за нормализиране на обстановката трябва да бъдат насочени именно към неутрализирането на техните домогвания. в-к "Атака"


4 юни 2007г.

Te вече нервничат: Ако продължаваме така, СИК ще дойде на власт, и то не само чрез лицето си Бойко Борисов, а чрез други конкретни хора, които ще оглавят държавата. Това е предупредила Татяна Дончева пред пленума на БСП, съобщиха участници в драматичното заседание. 20 г. ченгетата у нас дърпат конците, продължила депутатката и поставила въпроса как се използват СРС. Румен Петков пък вместо с факти, направо като последния простак я е обидил на легло.


Ченгетата се мъчат да се обединят: Вълчев срещу Велчев: “Г-н Велчев, единственото, което ме възпира да кажа какво мисля за вас, е присъствието на Негово величество”, заяви Даниел Вълчев и напусна залата. “Огорчен съм и не го очаквах. Не мисля и че го заслужавам”, коментира поведението на Даниел Вълчев лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски. Паси пък е поискал обединение на остатъците от това, зад което се скри през 2000г. ченгесарската ни мафия (НДСВ) с това, зад което сега се опитва да продължи да управлява - бат'Бойко с неговия ГЕРБ.

А през това време ограбването продължава: Кашкавалът се е продавал с 10 процента по-скъпо през май тази година, спрямо май 2006 г., а сиренето - с 2 процента по-скъпо. Цената на едро на пилешкото месо през май 2007 г. е най-висока спрямо същия месец на последните пет години. Спрямо май 2006 г., цената му е скочила с 18 процента. в-к "Дума".


У комшиите: Министърът на отбраната Робърт Гейтс предупреди Турция да се въздържа от всякакво едностранно нахлуване в Северен Ирак, информира setimes.com В събота иракският премиер Нури ал-Малики призова Турция да не провежда трансгранична операция. Той заяви, че правителството му няма да позволи относително мирната територия на Северен Ирак да се превърне в бойно поле. (News.bg)


1 юни 2007г.

Ето ги: Пред "Нова телевизия" уволненият през миналата година от вицепремиера Емел Етем бивш шеф на държавния резерв генерал Димитър Димитров огласи съдържанието на протокол от среща на акционери във фирмата "Алтаир" през 2004 г. В него, свързваният с бизнеса на ДПС Мирчо Петков-Циганина обяснява на руските си партньори, че заради похарчени 19 млн. лв. за партии, политици и магистрати има финансови затруднения и затова не може да им се издължи в срок. По думите му един министерски пост струва 200 хил. лв., но специално за назначаването на Нихат Кабил и Емел Етем е дал по 1 млн. лв.Само да допълня: Когато намериха у този циганин чувал с документи на комисията за защита на личните данни не последва никакво разследване.

И как само управляват? Иван Нейков: В общински съвети в Делиормана има хора само с основно образование


Резултатът: Това не е България на истинско демократичните републикански ценности. Това е България на вихрещата се корупция по най-високите върхове на властта, това е България – с демокрация болна от конфискацията на власт от страна на отчуждени от идеологиите на своите партии политически елити и кланове свързани с комерсиални, олигархични интереси; болна от липсата на капацитет да приема и разбира политическият плурализъм в началото на 21-век; болна от липсата на ефективно разделение на властите, от евтините флиртове между бизнеса, медиите и политиците. Една „сенчеста” политико-партизанска и олигархична „паяжина” е обхванала и пие жизнените сокове на нацията. Това казва проф. Димитър Иванов пред БГНес


И в-к "Дума" го знае: Най-сериозната въпросителна обаче все пак си остава тази за малките и големите хора в държавата. За по-малко от два месеца плъзват съдебни изпълнители и кокошкарските задължения намаляват драстично. А милионите, които някои дължат? Сигурно е сложно да се съберат, но явно причината не е в липсата на активност и инициативност от страна на АДВ, а в безсилието на закона или в порочността на практиката. Зад малките хора не стои просто никой. Дали я четат висшите червени?


У комшиите: Цените на хранителните продукти в Турция падат с до 10% заради обявеното от правителството на Ердоган сваляне на ДДС от 18 до 8%. Решението на турското министерство на финансите е публикувано в техния държавен вестник, което означава, че е факт. Обвиняваната за ислямистка партия на Ердоган, в тежка борба с турско-американската крадлива мафия на Йълмаз-Чилер направи много за подобряване на икономиката на Турция. При това направи не както у нас само за най-богатите. А направи и на обикновените хора живота забележимо по-добър. И не говори както нашите "ЩЕ" ("Ще направим, ще решим, ще разследваме, ще ...), а реално върши реални неща. Познайте сега какво ще се случи на предстоящите избори за президент и за парламент на Турция.


31 май 2007г.

На вниманието на Иван Костов: "Интраком България" АД подписа договор с БТК, известна с търговското си име vivatel, съобщават от компанията.

В рамките на споразумението, Интраком България ще предоставя услуги, свързани с дизайна и инсталацията на телекомуникационната инфраструктура, както и ще предоставя защитни съоръжения за vivatel. Защо на Костов? Защото Интраком е собственост от известно време на руската АО"Система", а Кокалис (оня със слуховете за ЩАЗИ), член на борда на "Система".

И немците са ни подслушвали: Германските служби за външно разузнаване (BND) и словенските разузнавателни служби /SOVA/ са осъществили съвместна операция с кодово наименование "след 2000" и са открили съвместно бюро в центъра на словенската столица, близо до централата на оператора „Телеком". Това им е позволило да имат директен достъп до основния оптически кабел, свързващ страните от Югоизточна Европа с тези от Централна Европа. Нюз.бг

Статия от в-к "Стандарт": Който не плаща, се разделя с телевизор, хладилник и се третира като обикновен престъпник. А е видимо, че престъпникът е друг. Съвсем открито гражданите се ограбват най-безскрупулно. Държавата обаче мълчи. Отскоро нещо подобно става и със сметките за тока. Хората трябва да плащат "на тъмно", за да не останат на тъмно. В случая фирмите, избрани от държавата, поставят в шах гражданите. Играят си с тях като котка с мишка. И държавата пак мълчи. Писал съм по този повод жалба до Финьо Ганев - Омбудсман на Република България срещу ДКЕВР. Чакам отговор.

Психопортрет на бат'Бойко в Общество.нет: Факт е, че той е доста неопитен и често прави гафове. Казва едно, прави друго. ...Когато Костов е правил нещо за България, Б. Борисов е бил “охранител” и, предполагам, е изнудвал дребни собственици да му плащат. Рекетьорствал е, сиреч. Ей за такива неща мафиотите-олигарсите у нас му имат зъб на Костов и затуй така щедро плащат на медиите да го плюят. Например Слави Трифонов изкара бая пари от туй доходно занимание.


И той разбрал: Има много силна атака на олигархията срещу властта, с цел тя да получи достъп до средствата от еврофондовете, а проводник на тази атака в правителството е вътрешният министър Румен Петков. Това заяви вчера пред НТВ финансистът и бивш депутат от БСП Кольо Парамов.


В подкрепа: Снощи в предаването "Днес" по ТВ 7 дни, Григор Лилов също твърдеше че има български олигарси-мафиоти, които са заинтересовани в България да се случи криза за да грабят още. Според него трябвало да има амнистия за изнесените на Запад от комунистите 24 милиарда долара български пари.


По повод самоубийствата в Япония на двама вече висши политици и осъждането на смърт на висш китайски държавник Карбовски пише в "Стандарт": Българските политици трябва да изберат една от двете възможности - или сами да си тръгнат, или да изчакат, докато на народа му писне и сам се разпореди някой да бъде застрелян с пистолет в тила в името на народа. Кофти е, че на народа няма да му писне. Народът влачи, каквото е останало след политиците, и се радва, че е жив. А Мацуока умря. Какъв глупак. Може би е по-добър съветът на Карбовски от този на Лилов?


Днес съм обновил раздела "Политика" с един материал на еврейски журналист за това от кого черпи вдънховение Румен Петкое

30 май 2007г.

На вниманието на юпито Николай Василев: Според Гиньо Ганев администрацията в България не е нито компетентна, нито човешка. Омбудсманът подчерта, че годишният доклад за работата на институцията е камбана за лошата администрация у нас. БГНес. Пак прескъпи курсове? От София в Силистра? А, г-н министър на държавната администрация? Няма ли да подарите компютър и на Омбудсмана?


Мафията на Доган действа: Граждански сдружения алармираха за сеч на дървета в къмпинг "Врана" край София. Предстои да се изсекат всички дървета на терен от 50 декара, като след това той ще бъде залесен с върби, елши и чинари, казаха от Националното управление по горите. Всички законови изисквания са спазени, заявиха от подчиненото на министър Нихат Кабил ведомство. информация на в-к "Дневник". Сещате ли се защо първо беше взривена столичната библиотека от оня некадърник Янчулев? Уж с добри намерения а сега е ... хотел!


Алооо? Г-н Велчееееввв? 500 000 лв. източени в битката с помиярите. Проблемът с бездомните кучета в София се е закучил от години. Хващат ги, избиват ги, но от това те въобще не намаляват. По данни на столичната общинска фирма "Екоравновесие", чиято основна задача е справяне с проблема, за последните осем години са похарчени пет милиона лева за евтаназията на 70 000 животни. Къде обаче отиват парите на данъкоплатците? в-к "Стандарт"Алооо? Г-н Велчееееввв? Нашият некорумпиран "съд" пусна и Ганди срещу 2000 само лева. А той се обвинява в измами за 500 000 лева. А помните ли колко пъти бяха по-големи гаранциите за онези нещастници, които ГДБОП преследваше незаконно за торенти?


Полицаи пак за награда: По празниците полицаи от РПУ - Несебър разгонили къмпингари от Иракли. Имало жалба от собственици на терени там. Кой им е дал земя край морето, дори на места, където нито ниви е имало, нито селище, че да я наследят? Прочутия общински съвет в Несебър. Прочут с войни и убийства. Друг начин е да се замени земя от горския фонд, каквато е част от тази при Иракли, срещу земеделска земя в друг район. Става чрез свои хора в Министерство на земеделието, където управлява ДПС и всичко може да се купи. източник е-вестник.


Така ли е бе г-н Данев? Божидар Данев? Закриха неотдавна едно ресторантче, малко, с вегетариански и екзотични ястия. Няма много такива в България. Питам собственика – защо, какво става? Отказахме да плащаме рекет, вика. Плащали по 900 лв. на месец на някакви - мутри ли, какви, не е ясно. Такава била “уговорката” като взели под наем къщата. И какво станало след отказа? Дошли да бият, да чупят? Не. Дошли хора от общината и казали – тук по норматив не може да има ресторант, не са спазени изисквания, трябва да се преустрои. Дошъл наемодателят с искане да развали договора, натиснали го. Сега няма ресторантче. разкошни мисли на Иван Бакалов в е-вестник

Вчера и оня ден Русия спешно е стреляла с нови видове ракети. Изпитателно! За сега. Повече за това защо са били стрелбите и какво ни чака в другият ми проект за националната ни безопасност


29 май 2007г.
Управници против собствения си народ: Снощи в предаването "Днес" на Велизар Енчев, Веско Бончев показа документ на ЕС от март т.г., в който ясно се посочвало, че всяка страна-членка на Евросъюза сама определя действията си в сферата на ядрената енергетика и е длъжна само да уведоми ЕС. Излиза, че българските управници сами ни унищожават обричайки ни на мизерно съществуване без ток.


Защо е така? Според проучване на Програма „Достъп до информация“ едва 3% от държавните институции публикуват пълния текст на договорите, които сключват. Според данните нито едно държавно учреждение не е качило на своята интернет страница списък с разсекретени документи. Отчети за дейността на институциите са регистрирани в 19,4 % от случаите. Най-голямата тайна в страната е потокът на публични средства към частния сектор по линията на обществените поръчки и концесиите, коментира юристът от ПДИ Александър Кашъмов. Толкова за правото ни да бъдем информирани. източник "Булгарианпост"

Резултатът: След като столичното енерго смени графика за отчитане на електромерите, а след това престана да изпраща и бележки за дължимите суми, пред касите на енергото от месец цари хаос, предаде БНТ. Днес (вчера) човек припадна, докато чакаше на опашка да си плати тока. източник "Нюз.бг"

Демокрацията ни: Полицаи с палки разпръснаха търговци заради хотела на зам.-транспортния министър Юджел Атилла. Оказа се, че полицаите нямат разпореждане и заповед от прокуратурата да гонят търговците, увери Районният прокурор на Несебър Мариян Чернаев. в-к "Атака".

Но виж за мафията - грижи: Софийският градски съд промени мярката за неотклонение на Боян Петракиев - Барона от домашен арест в парична гаранция от 2000 лв, съобщиха от съда. Искането за промяна на мярката беше на защитата на Барона с мотива, че след три дни, на 31 май, изтича едногодишният срок от началото на неговото задържане по повдигнатите му обвинения – организиране на престъпна група за източване на кредитни карти и притежание на наркотични вещества. в-к "Експрес"

Булгаристански работи: В-к "Атака" информира, че в нощта след изборите за европейски депутати един професор от СУ "Кл. Охридски" (Людмил Георгиев от ДПС) е показал среден пръст на заобиколилите го журналисти. И продължава: Наскоро заместник-министърът на финансите Георги Кадиев заяви, че министерствата, контролирани от ДПС се управляват лошо, а персоналът им е белязан с висока корупция.

Няма ли кой да им каже "Икономиката глупако"! Кредитите, изтеглени от домакинства и нетърговските организации, които ги обслужват, стигнаха рекордните 10,18 млрд. лв. към края на април 2007 година. Така само за месец народът е изтеглил с над 4% повече заеми спрямо март т. г., показват данните от месечната статистика на Българска народна банка. информира в-к "Монитор".

Ядем без да произвеждаме: Брутният ни външен дълг в края на март 2007 г. възлиза на 20.294 млрд. евро, което представлява 75.9% от Брутния вътрешен продукт (БВП), съобщиха от БНБ. Дългът ни се покачва с 3.2% или 624.2 млн. евро в сравнение с края на 2006 г. в-к "Монитор"

Не е ли време и у нас? Бившият шеф на Държавното управление на Китай по хранителните и лекарствените продукти Чен Ксяою е осъден на смърт за корупция, съобщи РИА „Новости". А в Япония се самоуби министърът им на земеделието за обвинения в корупция. източник "Нюз.бг" А от "Труд" в интервю с д-р Росен Панов, шеф на “Токуда болница”: В Япония и едно цвете за доктора е рушвет!

Как върви ограбването по места: Дойче веле цитира Michael Emam, според който около 3.4 милиона немски домакинства не са в състояние да покриват своите регулярни разходи и да си изплащат взетите кредити. Средният дълг на такива домакинства възлиза на 25-30 000 евро. Ръста на банкрутиралите Михаел Емам свързва на първо място с факта, че през последните години десетки хиляди германци са си загубили работата, а на още стотици хиляди им е била орязана заплатата.

Но те не са "мърша": Журналистите от италианската информационна агенция ANSA са обявили вчера стачка. Това съобщава Associated Press, информирайки, че причина за стачката са обявените 15%-тни съкращения в агенцията.


28 май 2007г.
Как ни манипулират: Предавам ви в телеграфен стил новините на държавната ни телевизия от събота (снощи се отказах да ги гледам). Откриха труп на момиче в язовир. Етрополе наводнено (следват слдострастни кадри на наводнени домове). Рибар падна от скалите и се преби. Следват международните новини (тях ги знаете - медиците). "Да се върнем отново у нас" - град унищожи черешовата реколта. И ако искате вярвайте ако не искате - поискайте си запис от БНТ, но това беше всичко в един празничен ден. Търговия със страх му казват специалистите. Само че БНТ го прави с наши пари срещу нас.

Откъде се учат? Две информации на Дойче веле от днес: По време на визитата си в Китай германският президент Хорст Кьолер не е поставял острия въпрос за кражбите на технологии и сдържано се е изказал за правата на човека. И: Немския депутат Фьолкер Бек е бил задържан в Москва по време на парада на педерасите там. Нямало било двоен аршин? За едни ГДБОП за mp3, за други мълчаливо съгласие. Но виж на врага трбва да му се натрисат всякакви перверзии. Дали г-н Бек е протестирал срещу въвеждането на паспортен режим в Германия само заради срещата на богаташите?

До къде стигат? В Гватемала е бил застрелян левият кандидат за кмет на столицата Liberaldo Granados, съобщава AP. Там на предстоящите избори се очаква и тази страна да тръгне по пътя на Чавес. Затова явно демокрацията там може да убива.

Резултатът от политиката на разни като Фьолкер Бек? 40% от учениците са зависими от наркотици. Това показват данни от изследване на Синдиката на българските учители. информира "Монитор". Преди дни се чудех дали да не преведа статия на чехски общественик, който се оплакваше какво са направили демократите с Чехия. Страна с най-висока проституция, почти легална продажба на марихуана на фона на митинги за легализирането и.

И пак за двойния аршин: Проф. Людмил Георгиев : Правосъдието в България е умряла работа! ... В момента някак си се забрави убийството на Ангел преди година и половина (б. р. Ангел Димитров -Чората, починал на 10 ноември, 2005 год. след жесток побой от униформени, е племенник на Людмил Георгиев). Интервюто с този еничарин на служба на ДПС е от в-к "Експрес". Забравя се г-н Георгиев и за автобусите от Турция за изборите в Кърджали, забравя се и за незаконно уволнения от Емел Етем Кирил Войнов, забравя се и за изсичането на България.

Курбанът първо започва със салтанати: Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков ще участват в церемониите по изпращането на лекопехотната рота от поделение 24 150 - Стара Загора, за участие в операцията на ЕС "Алтеа" в Босна и Херцеговина, и по изпращането на военните от първата механизирана рота от поделение 34 750 - Карлово, за участие в състава на международните сили в Афганистан - ИСАФ. Лошото е, че харчат наши - български а не лични на Соломон Паси или на Близнаков пари.

Новина от мафията: Проф. Шушулов, как се оправяте с мафията в енергетиката? пита днес в-к "Труд". - Пресилено е да се каже, че има мафия, която влияе на самата енергетика и на цените. А със сигурност мафията в енергетиката няма никакъв достъп до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. - Откъде да сме сигурни? настоява "Труд". Аз пък бих казал - със сигурност част от мафията е самия Шушулов. Щом като нагло твърди, че новото повишение на цените на тока и парното щяло да е незначително.

По идея на мой съмишленик стартираме нов социален Интернет-проект. "У дома" е сайт за българите, които желаят да се върнат и да работят за Родината. Но не като министри-юпита. Такива крадци не ни трябват. Имаме си ги в изобилие.

23 май 2007г.
Според Първанов първата задача на тройната коалиция във втората част на мандата е да се заеме с решаване на проблемите на хората. Държавният глава смята, че е задължително управляващите да покажат ясна и твърда воля за борба с корупцията. Необходима е промяна на политическия модел в страната, което показват резултатите от изборите. Необходимо е да се гласува мажоритарно... BGNes В първата част на мандата явно са решавали собствени проблеми? Т.е. са крали? Или са решавали проблемите на САЩ? Т.е. са ни продавали?

Пак манипулации: 6 министри може да опразнят кабинетите си. На дузпата ще бъдат поставени и две дузини заместници. Решението ще бъде обявено до дни. Ремонтът на кабинета идва веднага след изборите. информира Стандарт. Хайде на бас, че няма да е така?

Кой нагнетява напрежение?25 автобусни линии в София ще станат частни, след като общината ги пусне на конкурс. Четирима столични съветници от различни политически сили са внесли отново предложение да се дадат на частници маршрути в града. Влязат ли чужди фирми в общинския транспорт, той ще се обезкръви, твърдяха шофьорите, които преди седмица готвеха стачка. Не съм подписвал никакво споразумение и съм против отстъпките, които бяха направени на стачниците, заяви единият от вносителите Петър Атанасов от ССД. (в-к "Стандарт"). И защо?

Ще ни удрят ли с ракети САЩ? След "Бургас - Александруполис" на ход е проектът за пренос на газ. Новият газопровод най-вероятно ще свързва руското пристанище Новоросийск с българското в Бургас, като тръбата ще минава по дъното на Черно море. От българска територия газопроводът може да има пет разклонения към Централна и Югоизточна Европа, най-вече за Гърция и Италия. информира "Дневник". Или просто ще продължат да клатят правителството както прави оня там в СОС?

Алоо, посланик Байърлии? Прокурорът от Върховна касационна прокуратура Боян Тошев, обвинен в подкуп, бе пуснат от ареста под гаранция от 2500 лв. Това реши Софийският градски съд. Килията напуска и бизнесменът Владислав Марчев срещу 1000 лв гаранция, реши още съдът. Тия вече са нагли беее... Направете им пак семинарче. USAID плаща.

Новините от държавата, преборила престъпността: Изплува и втори труп в река Камчия. Битови свади между бизнесмени се оказва пак.

Мафията единна: Гилдията на фоторепортерите и операторите в България организира мълчалив протест пред сградата на МВР в 9.00 часа днес. Вчера с постановление на прокурор от Софийската военноокръжна прокуратура e отказано да се образува досъдебно производство по повод публикации за упражнено от полицейски служители физическо насилие над фоторепортер от в. „Експрес" в сградата на Съдебната палата. News.bg. Алооо, посланик Байърлиии...


22 май 2007г.
Внимание! Снощи, в предаването на Велизар Енчев по ТВ7, доц. Сапунджиев каза: "Дойде ли на власт Бойко Борисов в България ще има хунта, подкрепяна от американците". "Като в Полша ли", го запита водещия. "По-лоша" - беше отговорът. Аз не напразно съм превел тук преди дни Адам Михник. Защото споделям подобни мнения.

Ами сега? Медиапул: Военно-апелативният съд потвърди оправдателната присъда на бившия директор на пожарната Кирил Войнов, съобщиха от съда в понеделник. Най-дългогодишният директор на служба в МВР след 1989 г. бе принуден да се пенсионира, след като бе обвинен в злоупотреби - неправомерно предоставяне на служебни мобилни телефони на секретарката си и личния си шофьор. Не трябва ли сега да осъдим Емел Етем? Поне да върне парите по делото тя, а не всички ние.

У комшиите:
Турската "Чукурова груп" е подписала договор за заем с JP Morgan и ще се разплати с руската "Алфа груп". Войната е всъщност за турския телеком. Повече на проекта ми за национална безопасност под заглавие "Ще стане ли ТТК РТК".

Днес освен за потопи и гербери българските медии не информират за нищо. Затова пък аз преведох един разкошен руски материал против Майкрософт. Четете го в раздела ми за информационни технологии.

21 май 2007г.
Сбъдна се! Сбъдна се моето предложение, което преди години направих във форума на в-к "Сега" (преди да ми забранят да пиша там в "демократичното" ни общество). А предложението ми беше да оставим ДПС да е официално първата политическа сила у нас. Нека посланикът на САЩ се радва, че неговите ченгесари са на път да разцепят още една държава по света. Халал да са им и на немците още турци от България. Халал да са им и на англичаните нашите цигани. Ние, българите (непредставени никъде и преследвани от американските соросови институции), предлагам като чехите да им кажем "Дякуем - ойдите си" (Благодарим ви, махайте се)! Европооо.... продължавай да вярваш на думи от България! Докато не стигнем до Полша. А най-вероятно (сега го заявявам - помнете!), ще стигнем лова на вещици, който цари из Полша днес. При това в България винаги нещата стават по-изкривени. Четете какво казва Адам Михник! Не напразно съм го превел. Той, за разлика от нашите и американските ченгесари е Човек!

Kafene.net: И така: 29% от електората се яви пред урните с ентусиазъм. По-голямата част от него с пенсионерски плам и вдъхновение. Около 18% под строй, около 4% с бира и кебапче на изхода от бюрото.
Както каза една жена по Радио Дарик: "Защо да гласувам, когато те управляваха досега и ще продължат да управляват, както и да гласуваме или да не гласуваме". Те разбира се, ще манипулират резултатите както ги устройва. Т.е. няма да е Доган на първо място, както обявиха социологическите агенции, а ченгесарското изтърсаче със завършилия ВИФ наместник. Но каквото трябваше да кажем на света мисля, че ние, българите го казахме. Сега въпросът е какво следва? Полша или Румъния?

Румънците върнаха Президента си, защото той им обещава затвор за корумпираните. Ние кого да върнем?

А в другият си проект за националната ни безопасност съм публикувал материал за ситуацията в Турция.

Международните организации оцениха ГДБОП:
Според изследване на Open Net Initiative http://opennet.net/ филтрирането на един от най-посещаваните сайтове в България, който поддържа линкове с авторска музика, филми и софтуер, е пример за вмешателство на държавата в интернет.

От вчера, долу, от дясно съм сложил модул, който показва кой от on-line посетителите ми от къде е. Моментното състояние е с червено, а в черно е максималния рекорд от съответната държава.

18 май 2007г.
Доган продължава да унищожава България: Пожар бушува в 35-годишна борова гора, намираща се между старозагорския парк "Аязмото" и с. Дъбрава, съобщиха от полицията в Стара Загора. в-к "Експрес". Какво следва? Циганите с резачките, турските фирми-износители на дърветата и после молебени за дъжд от Кабил и чакане на пари за сушата от ЕС, за лапане от обръчите.

Ето къде е българската мафия:
“Редно ли е българските митничари /над 50% от служебния състав/ да членуват в ДПС”? Моля Ви да проверите тази информация. Настоявам да получа обективен отговор. В случай че информацията се потвърди следва да се запитаме: Защо се политизира митническата професия и кое по-точно кара митничарите да се записват в тази партия? Въпросът е от мен. Отговорът оставям за Вас!", пише проф. Кръстьо Петков. /БГНЕС

Разговор на елита: Г-н Доган да дойде на ръка разстояние и да ми каже “мухльо”, зове Генерала. Сокола: Бойко е и си остава бияч. в-к "Труд". Това е по повод, че Доган нарече надеждата на ченгесарите "мухльо".

Собствени наблюдения:
Снощи за пореден път бях свидетел как действа цензурата у нас. Предаването "Вън от рая" на Лили Маринкова беше без звук. Така и не чухме какво казва битият от полицията оня ден фотограф. Все щях да си мисля, че е техничрски гаф. Но в предаването на Велизар Енчев (друг неудобен журналист) се обади гражданин от провинцията и каза, че при тях пък това предаване било без звук. Дали имаме КРС и за какво служи?

В подкрепа на горното:
Относно "разследването" на бТВ водещата Ани Цолова, може да се направи само един, и то неприятен извод. Че една медия се използва за чиста рекламна цел на държавно ведомство, в случая МВР, като потребителите на медийния продукт – зрителите, умишлено се вкарват в заблуда, че гледат журналистическо разследване. Което не е никакво разследване, а филмирана постановка, изготвена и режисирана за откровено ПР-обслужване на ведомството на Румен Петков. "Медиа пул". Дали имаме СЕМ и за какво ни е?

И пак в Медиапул:
Управителят на мощната медийна група "Вестдойче алгемайне цайтунг" (ВАЦ) Бодо Хомбах заяви, че в Югоизточна Европа, където ВАЦ има доста издания, забелязва “тенденцията вестниците да се използват за определени цели - да им се възлагат поръчки”.

Нерде държавна администрация, нерде търговски дефицит:
В доклад до премиера жълтият министър Николай Василев предупреждава: Иде криза! Ако търговският дефицит продължи да расте, ни чакат висока инфлация и масови фалити. в-к "Стандарт". Май юпито беше министър на икономиката, нали? И този дефицит не е от вчера, нали?17 май 2007г.
Koгато нападат армията ти не е ли акт на война? Четири лица от ромски произход са направили опит да проникнат в склад на под. 24 900 - Враждебна към 17.40, съобщават от МО по информация на "Монитор". Патрулният ги е забелязал и е предприел действия за задържане на нарушителите, при което те са се опитали да избягат. И това изобще не е първият случай за тази година. Безхаберието им вече няма край. Има ли власт у нас г-н главнокомандващ ВС на Република България?

Първанов:
Дели ни бедност, а не религия. Значи знае. Въпросът е дали си мърда пръста за нещо?

Знаете ли защо?
Панелките в столичния кв. “Иван Вазов” минаха 1100 евро за квадрат. Двустайна, 25-годишна панелка, разположена на 5-и етаж и за нея се искат 76 000 евро. Не, не е за да се издоят англичаните. Ченгесарската мафия по този начин изкупува златни имоти на Министерство на отбраната. Заменки му казват. Апартамент за казарма. Дали имаме прокуратура?

Вестник "Експрес":
Мутри в униформа. "Ти къв си бе, не снимай", крещи единият от полицаите. "...Помощ, бият ме, извикайте помощ." Емил Иванов продължава да вика за помощ, а ченгето отвън поглежда към случайните минувачи, които седят втрещени на трамвайната спирка и започва да се смее: "Абе мани го, комедиант". Алоо... Кънееев... Бе само цигани ли има в България за защитаване беее... (Запитване към соросовия храненик Красимир Кънев. Български хелзинкски комитет. Български ли е?)

Алооо... Кънееев,
Онзи ден един министър посъветвал подчинените си да не дават интервюта и изявления пред журналистите. Вчера медиите не бяха допуснати на срещата между Станишев, Нихат Кабил и земеделските производители. в-к "Труд". Къде са ти човешките права бе Кънев? Или Сорос ти плаща само ако работиш срещу България?

Мафията в Народното събрание:
Спасяват имунитета на депутата Томов? Комисията днес ще реши, че няма данни за престъпления. "24 часа". Алоо... Кънееев... Този циганин ти ли го опази за да продължи да правораздава беее...

Те все нямат пари за да ни лекуват:
Шефът на “Шейново” купил кола вместо кувьози. Целеви субсидии на здравното министерство и общината са ползвани за ремонти и ново обзавеждане. Директорът на "Шейново" кара нова "Тойота", закупена с пари, предвидени за операции и прегледи.

Не дай си боже някой да се опита да каже истината за съдебната ни власт: Барети в “Булгартабак” заради изчезнали милиони от реклама. "Нарича се тичане пред вятъра", бе лаконичен разследващ пред "Монитор" вчера. Както, когато хванаха доктор, че взема подкупи, цялата бяла мафия скочи да го защитава, така и сега този, който каза, че не кой да е а шефът на следствието взема, бива подлаган на тормоз незабавно.

Днес съм обновил "Политика и общество" с важен аналитичен материал за НАТО и тръбите.

16 май 2007г.
Kaк ни ограбват: Днес "Медиапул" публикува поръчково "изследване" на монополиста ЧЕЗ България. Останалите медии ни хвърлят също прах в очите за да оправдаят оня служител на мафията Шушулов. За да ни вдигнат още цената на тока. Според НСИ, за март доходът на българин е бил 220 лева. Вижте си, моля Ви, сметката за ток за февруари, която сте платили март. Моята е 200 лева! За 77 кв.м! ДОКОГА!? НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ШУШУЛОВ?

Както винаги Карбовски е точен: Корумпираната политическа класа създаде поредния прецедент - тя не решава проблеми, тя просто поиска спокойствие, за да може да работи за себе си. И всеки, който я обезпокоява с едно сериозно задръстване, е неин партньор.
в-к Стандарт.

На вниманието на г-н Божидар Данев: Бойко Станкушев ще съди бившия си издател Стефан Илиев. По думите на Станкушев, освен него в съда ще потърсят правата си бившият главен редактор на списанието Иво Инджов и още журналисти. "На журналистите не са внасяни социални и здравни осигуровки, макар че сумите са декларирани в НОИ", обясни журналистът. По думите на Станкушев, всички автори в списанието са с неизплатени възнаграждения. Актуално.ком Такива май са всичките ви "работодатели", а г-н Данев?

Новина от мафията: В Слънчев бряг почти не останаха зелени площи, а от община Несебър продължават да издават разрешителни за строеж на всеки, който си плати, твърди в интервю за “Труд” Младен Мутафчийски, председател на директорския борд на “Слънчев бряг” АД. Общинарите са навързани...

Кои унищожават България: "Бизнесменът" Христо Ковачки (този, чиито биячи бутаха старци от мост), закупил общинска градинка с площ от 8 декара за 300 лева на квадрат след разрешението на гл. архитект на София Диков, което подписал и Борисов. Вчера кметът (кмет ли е?) се извини официално и се зарече, че занапред всички разпоредителни сделки ще минават през Столичния общински съвет.

Резултатът от планираното унищожение на нацията ни: Абитуриентите знаят чужд език по-добре от български. Близо 80% са отличните оценки на пробната матура за дванадесетокласниците по чужд език при едва 4.5% по български. Най-много двойки, почти 20%, има на изпита по математика. Готови да мият чинии в САЩ! С тези знания какво друго? А, да: мъжете в Ирак, а жените проститутки?

15 май 2007г.
Kaк ни угробват: С обедняването през април от половин процент инфлацията от началото на годината е 2.3 на сто, а инфлацията през м.април 2007 г. спрямо м.април 2006 г. е 4.2 на сто. Инфлацията за периода януари-април 2007 г. спрямо периода януари-април 2006 г. е 5.0 на сто, сочат данните на НСИ. "Монитор".

Кои ни угробват: Обръч източил 903 хил. лв. от бедствия и аварии. Общината наела за ремонта фирма на затворничка. В американския конгрес тече дискусия дали разузнаването на САЩ да се занимава и с глобалното затопляне. Да не се занимава. Да дойде и направо да прибере Доган. Или поне да спре да го подкрепя. Четете ли посланик Байърли? Предайте им, моля ви!

Защо ни угробват: Държавните служители стават все по-безотговорни, това сочи отчетът за състоянието на администрацията за миналата година. Според данните в него в пъти е нараснал броят на чиновниците, които са пропуснали да декларират конфликт на интереси и имотно състояние в сравнение с 2005 г.
Четири пъти и половина повече са онези, които не са си направили труда да отчетат търговски, финансови и др. делови интереси, пише този, който ми забрани да пиша във форума му (в-к "Сега").

Как ни манипулират: Около 18% от българите смятат, че са пострадали от неправилно поставена диагноза или медикаментозно лечение. Това показват данните от национално представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение. "Дневник". Около 40% от българите са потърпевши от лекарска грешка, показва проучване на правата на пациентите, извършено от НЦИОМ и оповестено в понеделник. Една пета от българите са пострадали от грешна диагноза, 18% са били лекувани с грешни медикаменти, а 5% от болните са претърпели неправилна операция. "Медиапул". А в крайна сметка ни убиват.

Ето го елита на Божидар Данев
: Вестник "Експрес": Разстреляха и владетеля на Кюстендил. (Може би феодала? Б. моя). Сред вероятните версии за убийствата на президента на ФК "Локомотив Пловдив" Александър Тасев е провалена сделка с наркотици, съобщиха източници от разследването. Убитият бизнесмен е бил близък с бившия министър на енергетиката Милко Ковачев. Освен това според регистрите бизнесменът е бил съдружник в две фирми със столичния общински съветник от БСП Мичо Райковски.

Ето го и бездействието на МВР: Запалиха апартамента на общинска шефка в Радомир Елвира Христова. В инцидента в дома ми са намесени политически сили, каза Христова. "Знае се кои са подбудителите и извършителите. Аз лично съм сигнализирал за тях в 6-о районно полицейско управление в София преди време", каза градоначалникът Златко Стойчев. Информира "Стандарт". А две кирки са били забити в "Мазда" във "Свети Влас" пише пък "Експрес".

Откъде вземат пример? Зам.-министърът на правосъдието на САЩ Пол Макнълти подаде оставка. През февруари той влезе в спор с администрацията на Буш след решението й да уволни няколко федерални прокурори. Според Макнълти решението за уволнението им е било политически мотивирано. Макнълти беше сериозен и динамичен лидер, заяви шефът му министърът на правосъдието Алберто Гонзалес. Той обяви, че също ще напусне поста си през лятото. Източник "НюзБГ".

Днес започнах публикацията на интересен аналитичен материал в другия си проект - за националната безопасност

14 май 2007г.
Министър Вълчев в Русе: "Какво стана сега. Който е най-шумен, на него му се дава. Който е интелигентен и разбира, изчаква. Това е неправилно", заяви гневно Вълчев. Той припомни, че в подобно на българските учители положение са и учените, както и университетските професори. Някои от тях направо живеят в мизерия, колкото и силно да звучи това, каза вицепремиерът. Нека мършата според дядо Славейков да си прави изводите

На вниманието на Божидар Данев: Те не са капиталисти, а мошеници. По цял ден седят на софрите на премиера и на министрите, постоянно вземат пари от властта. Сраснали са се така, че държавните поръчки, големите приватизации, кинтите се въртят в кръг от 1000 човека в цялата страна. А на изборите подреждат листи и ние всички отиваме и пускаме в урната. Кошлуков, Стандарт

Как крадецът на Мусала купува аристократична популярност: "Роми и ученици под наем пълнят залите за срещите на Симеон Сакскобургготски", казва "Фактор" и цитира ученици които казват "Ние сме тука, защото класната госпожа Павлина Янкова ни каза да дойдем, първа смяна бяхме в училище и направо оттам сме дошли, умираме от глад, но ще я изчакаме докрая. Г-жа Янкова каза, че ще ни наградят, май че ще ни дават по 20 лева". в-к "Стандарт

Как ни манипулират: На 8 май тази година Махамад Ханиф Ханифи е заявил, че НАТО води преговори с талибаните зад гърба на афганистанското правителство. Причината за подобна остра реакция е залавянето или незалавянето на видния талибански командир молла Дадула. На 24 април е пуснато по световните медии съобщение, че той е заловен. На 26 април афганското министерство на отбраната опровергава това съобщение, заявявайки че не Дадула а молла Джабар бил заловен. А на 25 април молла Дадула прави удивителни публични "разобличения" пред "Ал-Джазира".
Хипотезата, битуваща в Афганистан е, че наистина НАТО е заловила талантливия и голям талибански командир, разпитали са го, дали са му да си направи предварително подготвено от САЩ изявление и са го пуснали на свобода. Така и Буш и Близнаков и кой ли още не като него, си имат аргументите да пращат контингенти в Афганистан и войната ще продължи и наркотиците ще си вървят.

Скандалът продължава с новина от днес: Анонимен представител на афганистанското правителство заяви, че е видял тялото на убития Mолла Дадула, откарано в Кандахар. При сражения е бил убит и братът на Молла Дадула, потвърди пресслужбата на афганистанското вътрешно министерство. Засега силите на НАТО в Афганистан не са потвърдили информацията. Изглежда, че янките са се уплашили да не даде друго интервю, и знаейки къде са го пуснали - са го убили. След като е свършил мръсната работа. Въпреки, че може да е поредната манипулация за прикриване на безобразията им и моллата пак да се окаже жив.

А за какво е всичкото това? Според Ню Йорк Таймс от 12 май, милиарди долари от продажбата на иракски нефт през последните 4 години са останали неполучени поради корупция. Вестникът публикува данни на американската сметна палата, според които ежедневно пропадат от 100 до 300 000 от двата милиона барела нефт, които се добиват в Ирак. При цена 50 щ.д. за барел се оказва, че от корупция всеки ден в Ирак се крадат от 5 до 15 милиона долара. Машаллах г-н Байърли. Има от кой да се учи нашата мафия.

Днес съм обновил и "Стил на живот" с интересни психологични коментари за питието и характера и, естествено "Смах за отмора" защото в демокрацията, която ни натресе държавата на Байърли, без смях все по-трудно се живее.

И накрая една немаловажна новина: Днес отново в-к "Сега" ми забрани да пиша във форума му. Просто защото си позволих там, под статията им за случая молла Дадула, да доинформирам читателите им. Свобода на словото а, г-н Байърли?

11 май 2007г.
Доган продължава да изсича България: В Национален парк „Централен Балкан” парковата охрана започна да гаси възникнал снощи пожар при прохода Беклемето. По първоначални данни палежът е умишлен и е уведомена и прокуратурата.

Те пак са тук: България ще отвори вратите си за работници от Турция и от други съседни страни, съобщава в броя си от четвъртък италианският вестник "Денаро", предаде БТА. Дали само за 500 години?

06:49 Китайският министър на отбраната е на посещение в Китай за укрепване на отношенията между двете страни информира БТА. По-нататък спрях да им вярвам на новините.

Към края на март общият брой кредити достига 2.216 млн. броя или ръст от 9.2%, а общият им обем достига 25.023 млрд. лева, което представлява увеличение от 36.8% на годишна база. В края на март 2007 г. домакинствата са теглили 96.5% от всички кредити, докато нефинансовите предприятия формират едва 3.5% дял от всички кредити. С удебелен шрифт ни обръщат внимание от Нюзбг.

Пламен Орешарски: Заплатите ни са високи на фона на произведения БВП.

Дупката във външната търговия расте с бързи темпове и само за два месеца е над 1,8 млрд. лв., сочат данните на Националния статистически институт. Дори от МВФ предупредиха, че дефицитът расте по-бързо от очакваното и може да стигне 16,6% от БВП на страната. Причина за това е забавянето на ръста на износа, който за два месеца е едва 4,1%. Вносът е скочил с 15,9%.

Да обобщя: Ние не произвеждаме защото парите отиват 1. за битови заеми да ядем, 2. "бизнесът" на божидарданевците ги закопава в билдинги от стъкло, на които после плясва "офиси под наем" и само 3.5% за производство. И понеже не произвеждаме нищо - внасяме храни, което пък увеличава дефицита. И заплатите ни били ниски защото не произвеждаме. И КОЕ ВИНОВЕН? А г-н БОЖИДАР ДАНЕВ? НЕ СА ЛИ ВАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ?

Има и още един виновник за положението в България - МВР
: Началникът на отдел "Контрол" към Областната структура на Националната агенция по приходите във Велико Търново Ценка Георгиева е била нападната и зверски пребита. Инцидентът станал в сряда около 17,30 ч на ул. "Ниш" под прозорците на местната кабелна телевизия "Видеосат".

Вижте какво става в страната с овладяна престъпност, според Румен Петков: Водач на тролейбус по линия номер 9 в София е бил пребит от неизвестни лица, съобщи БТА При завоя на тролейбуса по булевард "Сливница", превозното средство е засечено от лек автомобил БМВ, в който се намирали няколко мъже. Те нанесли побой на водача.

Странно. Как са се сетили? МВР работи по версия за икономически интереси за убийството на Димитър Янков информира Бългериънпост. Не е ли пак битова свада?

Демокрацията в най-демократичната държава
: 75% от ИТ мениджърите в САЩ ограничават достъпа на служителите си в интернет заради вероятността за достъп до материали, несъответстващи на работните задължения.

10 май 2007г.
Oня, който не си знае задълженията и ЗМСМВ: Ако Сергей Станишев имаше поне малко опит в управлението на един град, щеше да знае, че столичният градски транспорт се управлява от борд на директорите, а този борд на директорите се избира от Общинския съвет и от неговите общински съветници.Освен това, за да му помогна (на Станишев - бел.ред.), изпратих писма до синдикатите с молба стачката да се проведе след изборите. BGNES Той помагал!? Той не си върши работата а помага!

Даже и крадеца знае
: Софиянски уточни, че всички въпроси, възникващи в сферата на транспорта на София, 100-процентово могат да бъдат решавани от управата на града. Всичко освен околовръстното и завод за боклук в София може да се решава от ръководството на града, въпросът е то да има съответната компетентност и умения, посочи бившият кмет на столицата. (Актуално)

А ето я истината за "управлението" на бат'Бойко: Столичният общински съвет е оставил на самотек две дружества с общинско участие. Представители на общината не са присъствали на общите събрания на фирмите, а едната от тях междувременно дори е успяла да смени и предмета на дейността си. Това показва одитът на Сметната палата за участието на общината в смесени дружества (Сега)

Резултатът: Годишно 3000 млади българи заминават да следват в университети в Германия, 2500 - във Франция, 1500 - в Португалия, 500 - в Малта, а над 4000 са младите хора, заминаващи годишно да учат в САЩ, съобщи лидерът на СБУ Янка Такева. У нас се връщат от чужбина само младежи, на които им се предлагат министерски постове, допълни тя. (Дневник)

Нови еничари на служба на султана: България ще увеличи своя военен контингент в Афганистан до 400 души, съобщи българският министърът на отбраната Веселин Близнаков, предаде китайската информационна агенция Синхуа. Може би това е целта? Да се махат мислещите и кадърните и да продаваме месо - пушечно мъжко за авантюрите на САЩ и крехко женско за богаташите на ЕС? А, да и малки деца за органи за дъртаците на богатия Запад.

Не само населението, и територията се унищожава
: Адска суша съсипа половината жито. Искаме помощ от Брюксел, за да не обеднеят фермерите, каза министър Кабил (Стандарт) Някой ще го попита ли същият този Кабил за дивашката сеч на дървета от турската мафия на Доган?

Ето какви пари получават ченгетата и то редовите за бездействията си:
Община Варна първа се сети да осигури апартаменти за командированите доктори от вътрешността на страната. Полицаите също ще получат подкрепление. Общината поема дневната им надница от 30 лв., разходите за храна и транспорт, каза кметът Йорданов. (Стандарт)

Доказателство? Ето поредното публично убийство на човек от властта. Срастналата се държавна с мафиотска власт:В сряда малко преди 22,00 часа в Бургас бе убит председателят на Общинския съвет в Несебър Димитър Янков. Янков е намерен застрелян в джипа си Порше Кайен по предварителни данни - с 4 или 5 куршума, предаде БГНЕС. Янков се смяташе за покровител на несебърския наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите. Той бе близък с убития преди 2 години в Слънчев бряг лидер на ВИС Георги Илиев.

Комшиите прогледнали? Сърбия трябва да престане да се стреми към по-близки отношения със Запада и да се обърне към Русия. Това изненадващо заяви новоизбраният председател на сръбския парламент Томислав Николич, предаде АП. Тя пък, Русия, в момента да не е по-различна от САЩ?

9 май 2007г.
E, какво да кажа аз, като го казва министър: Овчаров: Разпада се държавността! Става дума за използване на властта, която има една служба, или една институция, ще го кажа директно, за користни цели.

А защо е така? Уволненият зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии Делян Пеевски има завидно за възрастта си имотно състояние. Луксозен мезонет в Павлово, апартамент в идеалния център на София, крайградска къща в Бояна с обширен двор и вилна сграда в Банкя са сред придобивките, с които е успял да се уреди, пише в новия си брой в. "Експрес". Въпросът, който остава висящ, е откъде 27-годишният син на бившата шефка на Тотото Ирена Кръстева е успял да спести пари за всичките тези имоти, които дори и според дъжавна оценка, а не по пазарни цени, струват общо около 220 хиляди лева. Да не говорим, че ги е купил през 2002-2004 г., докато е бил парламентарен секретар на министерството на транспорта, а после - студент. Обърнете внимание парламентарен секретар без висше образование!

А докато те крадат, вижте и резултатите им:
"Свързваме двата края" - това твърдение описва най-добре финансовото състояние на българските домакинства според 65,8 на сто от анкетираните от Националния статистически институт. Според 35,6 на сто сегашните потребителски цени са се повишили твърде много спрямо тези преди една година, информира Актуално.

Социологът Живко Георгиев в интервю на "Медиапул": Ако успеят да се направят видими тези невидими центрове на власт, които несъмнено играеха и продължават да играят много сериозна роля в икономико-политическия живот, това ще е нужното на страната. Само това би довело до онова пречистване, без което не си представям онова бъдеще, което желая за страната си. Ако прегледаме типажите, които най-силно се радват, сред тях ще открием доста съмнителни икономически и политически интереси. Затова много бих се радвал разследването да стигне до дъното.

Един от радващите се. Който май е от организаторите на стачката. Иначе щеше да си управлява СКГТ: Явно притеснен от възможността да отнесе недоволството на столичани от стачката на градския транспорт на 15 май, кметът на града и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи във вторник, че е изпълнил всички искания на синдикатите и се солидаризира с тях. Той заяви, че подкрепя исканията на шофьорите от Столичния градски транспорт, но не иска градът да се превърне в заложник на стачката им. Той подкрепял исканията? Как? Издаде заповед? Уволни оня несменяем Найденов? Как?

Трябва да си решим сами проблемите с мафията: Ние не бихме желали и не бихме могли да поемем отговорността на българските власти за всичко онова, което те би трябвало да направят. Това каза ръководителят на Представителството на ЕК у нас Майкъл Хъмфрис в отговор на въпрос на БГНЕС как ще коментира искането на българското правителство ЕК да изпрати наблюдател на разследването по скандала с НСлС. BGNES

А те продължават по старому: Шефът на ГЩ отива за нови задачи в Брюксел, съобщиха вчера от МО. в-к "Сега" вече не ми забранява да давам нение във форума му и затова и аз започвам да оценявам интересните новини от него и да Ви ги предлагам тук.

Днес е 9 май. Денят, в който спря войната в Европа. Войната в която СССР победи Германия, а САЩ - Япония. Франция беше победена а Англия успя да опази само себе си. Вижте как бившия съюник на Германия и после на СССР реагира днес: За втора поредна година Денят на Европа ще бъде отбелязан като Ден на ученическото самоуправление София, 9 май /БТА/

Поклон на милионите избити! От всички страни! Днес, от позиция на времето, бих Ви припомнил думите на дядо Вазов: "Все божи христиени! За какво ли се биха!"

8 май 2007г.
Пазарна икономика и свободна конкуренция: Според 24 часа и Д-р Димитър Иванов, Овчаров попитал – вие не разбрахте ли, че ще бъдете бедни, а ние богати?

За какво инвестират божидарданевците:
Наши богаташи си правят яхтклуб. Георги Гергов, Валентин Златев и акционерът в "Планет клуб" Стефан Акрабов ще влязат в морското общество, пише в новия брой на в. "Експрес". Български богаташи купиха три луксозни яхти от изложителите от компания "Venid-yacht". При това първите сделки бяха извършени до обяд, час след откриването на Пловдивския панаир. По-късно следобед със светкавична скорост бяха продадени още два луксозни плавателни съда. За разкошните си играчки тузари платиха зашеметяващи суми. 13-метровата красавица Cranchi Endurance 41 беше изтъргувана за 314 000 евро.

Сигнал: Левон Хампарцумян: Свръхзастрояването може да донесе проблеми и за някои банки. Предупрежденията за опасност от прегряване не би трябвало да се пренебрегват с лека ръка. Г-н Хампарцумян, вчера в клона Ви до бл. 43 в Младост цял час висяхме и гледахме как самодоволни млади пишлемета не правят нищо! Тях, дето лапат яки комисионни от нашите пари, за да ни обслужват, за си изтеглим пари от влога си ги чакахме 1 час. За това ли са ни чужди мегабанки?

Как ни обират: Банки товарят клиентите си със зверски лихви дори и за ден закъснение за плащането по кредита. За това алармираха ужилени в редакцията на "Стандарт". Банката може да ти вземе къщата за минимално просрочване на плащането. А иначе не си правят труда да ни обслужват. Нали за тях сме аборигени. Вчера в клона на БВТБ (сега италианска собственост на Уникредито), до бл. 43 в Младост висях един час за едно теглене!

Чегесарско-митничарския бизнес: На Балканите се ражда нова "тютюнева мафия", пише сръбският вестник “Политика”, цитиран от БТА в понеделник. Новата "тютюнева мафия" изнася цигари за страните от ЕС. Многобройни трафиканти купуват в Сърбия цигари с бандерол и ги пренасят в България. Според директора Манчич, броят на заловените цигари на седмица се увеличава с 2000 до 3000 бокса информира "Медиапул". Ако още някой от ГДБОП не знае - да отиде на "Женския пазар" и да гледа циганките с какво се занимават и какво подвикват. А не Орешарски да дрънка, че няма пари за бюджета.

Ново шоу от шоуменът бат'Бойко: Столичната община организира сцена на открито на площад "Св. Александър Невски" по повод на Деня на Европа. Да беше се поне поинтересувал от работата на подопечната му СКГТ. А не да ни оставя без транспорт. И тошотошевите манипулатори да не дрънкат, че ватманите протестират срещу държавата. СКГТ е общинска и ТРЯБВА да си я управлява оня дето всички и за всичко са му виновни.

ГДБОП като наблюдател: Кирил Радев, директор на ГДБОП по времето на правителството на Иван Костов, обяви, че Иван Костов му е възлагал политически поръчки. Той заяви и, че Костов е взел подкуп от бизнесмена Емил Димитров с прякор Макарона. Бизнесменът бе разстрелян на 24 януари 2001 г. “Видях в края на 1996 г. как Емил Димитров предаде на Иван Костов куфарче с пари“, заяви Кирил Радев. А те, от ГДБОП, през това време май мp3-ки са ловели по домовете на тинейджърите? Хайде Радев е политически обвързан, ама как не се намери един честен офицер със суперзаплата да си подаде оставката в знак на несъгласие?

Срещу кого са им необходими на комшиите ракети? Министерството на отбраната на САЩ уведоми Конгреса за намерението си да продаде на Турция 105 ракети "АИМ-9Х Ол-Ъп-Раунд Сайдуиндър" заедно със съпътстващото ги оборудване и услуги. А, г-н Свинаров, защо нарязахте нашите?7 май 2007г.
Те знаят, че в България няма ред: Десетина души нападнаха трима полицаи от столичното Осмо РПУ, които изпълнявали служебните си задължения, съобщи МВР. Един от униформените все още е в болница.
Инцидентът станал на 1 май около 22,30 часа в столичния квартал “Димитър Миленков” информира "Експрес". А аз се чудех защо от 2 РПУ не си мръднаха пръста когато цигани ми задигнаха стария "Москвич".

През това време:
Кметът на София Бойко Борисов, в Кърджали поиска предсрочни избори. Не, не за кмет на Кърджали или София, а за Народно събрание. Там той подчерта, че кризата е не само институционална и политическа, но и криминална, и носи тежки последствия за страната ни. Аз пък бих добавил, че кризата е и административна. Особено в дейностите, които по закон трябва да върши а не върши Борисов. Ето, всеки месец ремонт на една и съща улица - информира днес "Телеграф". А за миенето на улиците каква епопея беше!? Днес ще затворим центъра на София - ще измием една улица. И... не измиха нищо. А плащаме г-н Борисов, плащаме. Ние за Вашата некадърност.

Да, през това време
: Пилотен семинар за съдии и прокурори на тема "Етика и корупция" ще се състои в Националния институт на правосъдието, информира БТА. Това не е виц! Нали г-н Байърли? Не разбрахте ли , че в един публичен дом нищо добро не се случва ако не се подменят проститутките? Каквито и семинари да им провеждате.

Признание, което ние отдавна си знаем:
„Факт е, че в България през последните 17 години много хора използваха свои връзки, контакти. Имаше неформални кръгове за влияние, шантажи и се надявам, че много от тези неща ще излязат наяве по време на разследванията“, каза премиерът. Ха дано! Дано разберем и от къде на къде уволнението на зам.министър не е съгласувано с Доган?

Ето, вместо семинар - сигнал за Борис Велчев
: По сигнал на федерацията на природозащитните съюзи "Зелени Балкани" за незаконна сеч край селата Манолово, Осетеново, Тъжа и Александрово в община Павел баня. Според първите резултати има немаркирана изсечена дървесина. Още през март природозащитници от "Зелени Балкани" засичат незаконна преработка на 300 кубика немаркирана дървесина и сигнализират държавното лесничейство. Дървесината в региона се добива основно от две компании - "Лес транс" и "Тера лес". Собственици на "Лес транс" и "Тера лес" са братята Иса и Мехмед Бесоолу и роднината им Тюркян Бесоолу...информира "Дневник". А после бТВ ще ни информира как в Павел баня правели молебен за дъжд? А може би Доган трябва да бъде съден не само у нас, а и в Гърция и Турция? Утре и те ще са без вода заради обръчите.

Днес разкошна статия от Любомир Левчев под заглавие "Геноцид с хапчета" в "Стандарт".

У комшиите
: Турският парламент прие закон, позволяващ на държавата да блокира интернет сайтове, които намери за оскърбяващи паметта на създателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк. Действайте г-н Борисов. За предсрочни избори за да последвате турския опит. От къде на къде ще си позволявам да ви считам за несвършил нищо?

А от чужбина
бих отбелязал провала на Блеър на местните избори и сензационния успех на националистите в Шотландия. Те вече обещават до 2010г. отделянето на Шотландия от Великобритания.

През почивните дни добавих нови материали и в "Политика" и в "Смях за отмора". Вижте ги. Обнових и другият си проект за национална безопасност с едно разкошно интервю за ЕС на Ян Чарницки - бивш дисидент, после министър-председател и министър на правосъдието на Словакия.

4 май 2007г.
Kak ни измамиха, че нещо променят: Член в закона позволява гласуването с декларацията, която всеки пристигнал от чужбина ще може да попълни сам. В тази декларация ще се удостоверява само срещу личен подпис и нищо повече, че през последните 3 месеца въпросният гласоподавател е пребивавал 2 месеца постоянно на територията на България или страна от ЕС.

Защо било шоуто: Войната, която в момента се води по върховете на държавата, не е просто за много пари, а за едни конкретни 117 милиона лева годишно, които се разпределят между възловите играчи в управлението. Изплащат се от страна на деветте големи дистрибутори на цигари на съответните персони със солидни политически позиции казва в-к "Експрес"

Те са организирани и единни: Около 50 роми с брадви и колове обсадиха днес на обяд Съдебната палата в Кюстендил. Полицията успя да овладее ситуацията, съобщи Дарик радио.

Пазарна икономика по божидарданевски: В момента се създава млечен монопол от няколко големи фирми и това ще доведе до унищожаването на голяма част от средните предприятия и малките мандри, категорични са млекопреработвателите от Югоизточна България.

И още малко пропаганда: Стефан Иванов (СДС) пред бТВ: Правителството е създадено, само за да задоволява корпоративните интереси на съставните си части. След 17 години трябва да си отговорим за това ли направихме прехода. В този скандал има два лагера- на крадливите хора и на честните хора, каза още той. Съгласен съм, но защо ли не мога да забравя и БВТБ, каскадата Арда, Марица-Изток, Нефтохим, БГА и т.н.

Намаляват послушковците: Пеевски е тясно свързан с НДСВ, независимо че в момента е заместник на Емел Етем в Министерството на бедствията и авариите. През 2001 г., още на 21 години, Пеевски става член на политическия кабинет на шефа на ДАМС Васил Иванов-Лучано. Същевременно е и парламентарен секретар. Оглавява и младежкото НДСВ. По-същото време майка му Ирена Кръстева е шеф на Държавния тотализатор.
През 2005 г. с протекцията на магистратите от ВСС Пеевски изведнъж получава назначение в стопанския отдел на Столичната следствена служба. Макар да няма и ден стаж като следовател. Толкова ли няма и други българи бе Сакскобургготски? Същият въпрос задавам и на руменовците и Станишев, а и на Доган. Задавам го с голямо неуважение предвид резултатите.

А, да. Пак битови инциденти:
Собственикът на модна агенция "Евромодел" Явор Георгиев Аврамов е бил открит на 21 април мъртъв в автомобила си, паркиран пред казиното на хотел "Хемус" в столицата, предаде Агенция "Фокус".

От къде трябва да започне пречистването на България?
Четете разследването на добре тръгващия е-вестник на Иван Бакалов за това кой и как си е напазарувал ВЕЦ-ове.

Империята подхвана и комшиите:
Според журналиста Хаджиоглу от в-к "Хюриет", в интервю за "Ехото на Москва", интервенцията на армията в главите на турците вече се е състояла. Тя се е състояла с демонстрираното от тях нежелание да се съобразяват с резултатите от изборите. И пак в същото интервю той казва, че милионната демонстрация през изтеклата седмица не е била организирана нито от опозицията, нито от военните, а от, обърнете внимание, "неправителствени организации". С което доказва тезата ми, че на турците в момента им спретват "оранжева революция". В същото интервю се прокрадна и друга "еретична" мисъл: Че ако така се напомпва напрежение в турското общество, Турция може да загуби източната си част.

Днес в "Политика и общество съм публикувал много интересен разговор между двама бивши руски дисиденти. За това какво става в Латвия след влизането и в ЕС. Звучи като че ли е разказ от България. Четете и помислете дали да не последваме идеята на оня литовец
3 май 2007г.
Koй изкупува и продава на чужденци България: Красимир Георгиев, който бил подслушван. "Този човек само миналата година е извършил десетки хиляди покупко-продажби на недвижимости чрез десетки фирми" казва следовател No1 на България. А после защо сме нямали икономика? Ами вашите "работодатели" угробват нашите пари по този начин бе г-н Данев!

И как само ни управляват!?
Деянията, които са извършени по делото "Топлофикация", са от широк спектър и почти не остават непокрити територии от отделните раздели от Наказателния кодекс... Според анализатори случилото се показва, че се очертава сериозна битка между лобитата на Румен Овчаров и Ахмед Доган

И какъв им е морала? Дисциплинарна проверка е образувана срещу военен следовател от Пловдив, който в събота е предизвикал катастрофа и е избягал от местопроизшествието. И какви са резултатите: За 15 лева в Разград беше извършено жестоко убийство. Криминалисти от града съобщиха това, след като вчера намериха части от тялото на 60- годишен мъж, изхвърлени в крайградски водоем

Вече и други забелязват как ни манипулират:
българинът толкова пъти е убеждаван, че у нас има “функционираща пазарна икономика”, че промитият му мозък много малко може да се усъмни. Основната отличителна черта на българите е, че това са хора безропотно плащащи сметки, които изобщо не би трябвало да плащат. Всъщност най-голямата тайна е в това как се правят цените на тока, водата, парното. (циатат от статия от в-к "Монитор" струва си, вижте я)

За доказателство още малко гьобелсовщини: Буш: Успехът в Ирак е в осигуряването на комфортен живот на гражданите. Божидар Данев: България е с най-високи данъци в Европа

А как само ни морят! Шефката на филиала на пловдивския Център за спешна помощ в град Съединение д-р Бианка Габровска ще бъде наказана дисциплинарно заради отказ да изпрати медицински екип след сигнал за пациент в криза, който по-късно е починал. Ще бъдела наказана дисциплинарно за престъпление!?

И накрая - кой крепи мафията:
Световната банка ни предоставя 114 млн. евро в подкрепа на пълното ни интегриране в ЕС DPL-I ще бъде в подкрепа на платежния баланс. Основният лихвен процент за месец май се повишава до 3,81%. А накрая на годината познайте как никитовасилев и другите "юпита" ще разпределят бюджетен излишък!
Моля Ви г-н Байърли, спрете да ги крепите. Не мислите ли, че без вашата помощ щяха поне малко да си напънат мозъка как да вържат платежния баланс? И щяха да вземат поне един умен човек за консултант (не, не от вашите - те знаят само да грабят) И щяха да зависят не от вашите МВФ и СБ, а от собствения си народ?2 май 2007г.
България-мръсна приказка: Днес в-к "Дума" ни разправя за бедняци, които си купували кокали за кучета за да ги ядат. И не казва нищо за "конфликта на интереси" при министърката Масларова. Факт, заради който турският съд отсъди над 200 г. затвор за бивш техен министър. (Вижте по-долу)

Как разпродават България? Селски кметове слагат депутатите в малкия си джоб по скрити доходи. Те работят на черно като брокери на имоти и си докарват по 1000 евро над заплатата. По закон управниците нямат право да въртят бизнес. Далаверата разкриха служители на няколко пернишки агенции, които продават вили под Витоша. Кметовете редовно ни крадат клиентите, като ги вербуват с по-ниски комисиони информира "Стандарт"

А тези случки се случват защото в България полицаите и прокуратурата само лапат народни пари без да вършат нищо. Интересно защо няма никаква реакция на г-н Велчев и по случая с шефа на следствието Александров? Та там вече се говори за 150 000 щ.д.! Има и два откраднати с цел сплашване автомобила. Г-н Байърли, какво ще кажете на следващата Ви софра с таквизи органи?

Все си мислех, че при дивашкия капитализъм ченгетата пазят поне богаташите. Но не би. Те само лапат. Ето новина от Булгарианпост: Студентът Илиан Цанев беше освободен от похитителите, след като семейството плати 100 хиляди евро откуп за живота му.

А ето я и тошотошевата свобода на словото:
България и през 2006 г. остава в зоната с частична свобода на словото според годишната класация на авторитетната американска неправителствена организация "Фрийдъм хаус". За 2006 г. България заема 76-то място срещу 77-то за 2005 г. Начело на "класирането" са Финландия и Исландия, а в дъното на таблицата са Северна Корея, Туркменистан, Бирма, Куба и Либия, определени като "несвободни".

Според 24 часа у комшиите замирисало на преврат. Аз мисля, че турската проамериканска мафия пробва "оранжеви революции". Нещо като "кой не скача е ислямист". Но си мисля че номерът няма да мине. Турция отдавна не е България. И Ердоган, за разлика от нашите продажници, вдигна твърде много доходите на турците и разви турската икономика. Затова дори и при предсрочни избори се очаква пак неговата партия да победи. Освен това и не се церемони с мошениците във властта. Ето новината от днес: Турският главен прокурор от Касационния съд Нури Ок поиска 216 години и шест месеца затвор за бивш министър на благоустройството и жилищното строителство Корай Айдън по обвинения в корупция и незаконно придобиване на имущество, предаде Си Ен Ен-Тюрк.

Вижте и архивът на новините ми: И там има интересни неща

края на юни


Създадено : 08/07/2007 : 16:16
Обновено : 08/07/2007 : 16:22
Категория :
Страницата е прегледана 5047 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки