Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!



◊ код на бутона ни ◊

 
Музиката, която вдъхновява - Обновена на 2.05.08

Има неща в човешката история, които не трябва да се забравят. Въпреки временната конюнктура и въпреки традиционното лизачество на българските управници. Един от начините народите да помнят винаги е бил песента. Затова и реших да започна да напомням за песни, които не трябва да се забравят. Защото те, във времето, са спомогнали на народите да преживеят. Да се организират. И да оцелеят. Ще започна, естествено, с българска песен. След две национални катастрофи, Александър Стамболийски е успял да вдъхнови българите да заработят. Но е вкарал две правителства в затвора (това на вниманието на г-н Борис Велчев). Свършил е и ред други общественополезни неща, за които днешните редови бесепари могат само да мечтаят.


На вниманието на защитниците на чл. 172а: спокойно, нямам намерение да слагам радкипиратки, умриазисовци или други "музикални творения".
Химнът на земеделците в България (Изберете позиция. 1 - Ори)
Не, не на земеделците на Мозер или на Янев. На ония земеделци, които са възстановили България след две национални катастрофи. Тези българи- земеделци, които по-късно пак българи-с пагони давиха с шлепове из Дунав. Земеделците на Стамболийски, който оземли бедните, ограничи богатите, строи училища и за турците и... питайте Първанов и Божидар Димитров - те знаят.
Чуйте за да помните >>
Бандера Роса - Червеното знаме. (Изберете позиция. 2 - Bandera Rosa)
Не, не е "Интернационалът" песента, която е събирала работниците по площадите срещу тогавашните лакоми скакалци. Първо е била "Бандера Роса". Тя е спонтанната реакция на ограбените. Знаете ли колко зор видяха скакалците докато се чудеха с какви масонски ложи да спрат левите да не дойдат на власт в Италия? А знаете ли, че според някои аналитици, ако може някой реално да обедини и направи от ЕС нещо силно, това може да е само Италия?
Чуйте за да помните >>



Червеното знаме на английските работници. (Изберете позиция. 6 - RedFlag)
Да, и в ковачницата на "юпитата" работниците са пеели за червеното знаме и за човешки права. Един добър пример за това как и гайдите могат да сплотяват.
Чуйте за да помните >>
Ставай, ставай на борба. (Изберете позиция. 3 - Kampf)
Eто я немската прагматичност. В този марш първо думите Роза Люксембург и Карл Либкнехт са били кайзер Вилхелм. После, по барикадите са били така, както я чувате тук, а след победата на фашизма над работниците стават... да, познахте - Адолф Хитлер.
Чуйте за да помните >>
Вставай страна огромная. (Изберете позиция. 8 - Swyaschennaya voina)
Песента, която е навивала руснаците да се хвърлят с по две гранати под танковете. Наскоро те разсекретиха архивите си и стана ясно, че тази песен Сталин я е поръчал да се напише забележете, януари 1941. Войната започва края на юни. Дали България ще има някога лидер, който не само да вижда напред, но и да се сети песен дори да поръча 6 месеца преди събитието? Само за да сплоти народа си? .
Чуйте за да помните >>
Свири хармонико. (Изберете позиция. 7 - Sviri.harmoniko)
Някои гьобелсовски агитпропове на "отвореното общество" имат наглостта днес да разправят как комунистите едва ли не само са избивали. Да, имало е Лев Главинчев. Но е имало и хора, които са вярвали и са строили нова България. Днес други само я крадат. България. А онези, които са строили Димитровград, Хаинбоаз, Копринка и т.н. са строили с тази песен на уста. "Свири хармонико". За да има днес какво отродниците да крадат
Чуйте за да помните >>
Специален поздрав за Ахмед Доган - Интернационалът на турски. (Изберете позиция. 9 - tr_inter)
За заслепените от агитпроповете на "отворено общество": Интернационалът не е комунистическа песен. Написан е от Еужен Поатие през 19-ти век. Той е работническа песен. И в него се пее - "На крак о роби на труда. Поробени и унижени вий ставайте срещу врага". А защо на турски? Ами много вече ни стягат обръчите г-н Доган.
Чуйте за да помните >>
Гърците не обичат англосаксонците
И няма да ги заобичат скоро, защото английската армия изтребва най-долно през 1945 борилите се против Хитлер гръцки партизани. После американците им докараха черните полковници. Ето една песен, с която гръцките партизани са се били срещу хитлеристите (а може би и срещу нас). Да, мелодията е позната. Това е руската песен Варшавянка, с която пък РККА (Тогавашната червена армия) през 1920 е тичала на помощ на въстаналите немци. Но англосаксонците тогава бързо издигат друга барикада (армията на Пилсудски, заради който тази година за пръв път Полша прави военен парад). Нищо ново под слънцето нали? Не знам гръцки, но думите Елефтерия (свобода) и тирания ми дават представа за какво се пее...
Изберете поз. 6 pdolingr>>
Eлезанфон де ла патриа (Ставайте деца на родината!)
Да, Марсилезата! 1792г! Санкюлотите (бедните) свалят омразните феодали. Kоито ние днес си натресохме (или ни натресоха, а ние ги търпим). А знаете ли кой политик единствен до сега в световната история, хем е правил революцията, хем я е преживял и в якобинския и период и термидора и бонапартиския възход? Сталин! И е осъществявал революцията и е трепал децата и по термидорски през 1937-39 и после като Наполеон (само че успешно) е разнесъл на дулата на Т-34 омразното днес разбиране за социална справедливост по половин Европа и Азия. Слушайте Мирей Матьо с френския химн. Разкошна е.
Изберете поз. 5>>
Една българска песен създадена в Нова България
Но по-важното е, че са се намерили Българи, които са направили това разкошно слайдшоу като фон на песента на Сава Попсавов. Хвала!.
натиснете тук>>
По случай 1-ви май - деня на труда:
Да, Първи май е омразен за божидарданевите назначени за капиталисти у нас празник. На Първи май шивачките в родното ми село работеха. Както са работели в дивашките дикенсови времена, към които ни върнаха нашите капиталисти. За тях - за грабителите на България и за Божидар Данев лично! Песента labor.
натиснете тук>>

Вижте и другите ми сайтове.


Създадено : 26/07/2007 : 21:45
Обновено : 06/05/2008 : 16:00
Категория : Музиката, която вдъхновява
Страницата е прегледана 9343 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!



Дестилация на:
ракия, водка и
аромамасла



ТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ





 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки