Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Архив на ежедневните новини за август

Политика и Общество:

31 август 2007г.

Kaкво ни натресе соросовия "социалист": След като лично министърът закова сиренето на 6,40, а кашкавала на 10,33 лева, кой е луд да продава по-евтино?! "Стандарт". Да, вчера бях в Била. Ужас! Божидарданевците направо вече ни оставят без възможност да ядем дори. Дадох на касата 60 лв. за една чанта храна. При 220 лв. минимална заплата и то планирана за следващата година.Доста търговци обявявали една стойност на етикета на щанда, а после, при разкодирането на щрихкода на касата, се появявала различна цена. "БГпагес". Да, това съм го устновявал при чуждестранните "инвеститори". И в Кауфланд и в Била. И винаги ги карам вече т.нар. промоции да ми таксуват първо и да виждам какво излиза на касата и какво пише на етикета. И слушам дивотии от типа "ама господине това е цената на производителя - не нашата".


Това е. Няма друго по т.нар. медии за ограбването на което сме подложени при управлението на турско-царско-социализЗЪМа. Знаете ли когато човек започне като мен да преглежда всичко всеки ден, колко бързо установява, че всичко се контролира и насочва и плурализъм има само в блоговете и форумите? Еднакви заглавия и по "десните" "Медиапул" и " Дневник" и по "независимите " останали. (Леви у нас няма). Всичко за бат'Бойко и толкоз.Парцалите на 4-тата част на мафията вече стават смешни с напъните си да ни заливат с ченгесарската партия. Включват се вече всички платени. Оня с имота в Кранево, дето ни обяснява, че като ни е зле да си пеем (Кольо Колев) днес вече химн за герберите е запял в Монитор. Други ни обясняват как физкултурника на бат'Бойко в Русе разправял, че негетата можели да доведат до нови политики (да, знаем ги политиките - спасяване на миньори да не си удрят главите о асфалта). Вместо да му търсят отговорност на бат'Бойко за боклука в Дружба - всички му изпълнявт черния пиар с измисления "ремонт" на Цариградското и планираното "глобяване". Изобщо газ до дупка в опита да ни наложат полицейско управление.


Затова - ето Ви малко мои интересни новини: Две години след урагана "Катрина" се оказва, че САЩ са хвърлили за възстановяването на Ню Орлеан и Мисисипи 127 млрд. щ.д., което е с над 20% повече от помощта по плана "Маршал", отпусната на 16 европейски държави (107.6 млрд. щ.д. като се отчита инфлацията). Ние тогава изпратихме на Европа милиарди долари, но тя беше готова да ги използва за суздаване на жизнеспособна икономика. "В настоящият момент икономиката на Луизиана е твърде регламентирана и политизирана", казва Фред Смит младши, председател на Института за конкуренция и предприемачество. През този месец генералната инспекция по въпросите на вътрешната безопасност е докладвала на Конгреса, че е открила съмнителни или непотвърдени разходи по възстановяването за около 400 милиона долара. Над 1 милиард долара пък е изплатила федералната агенция по извънредните ситуации по фалшиви платежни документи. "Милиони долари се оказва са изплатени на името на хора, намиращи се в затвора". Вече са арестувани 764 души. Има и обвинени във опит за измама и на Червения кръст. "Почти във всяка програма за помощ на жертвите от бедствието ние виждаме мошеничества" казва Дейвид Дъглас, прес-секретар по юрифическите въпроси на окръг Луизиана. Сега разбрахте ли откъде се учат и Емел Етем и другите мошеници у нас? И кой ги крепи в ограбването ни?


Вчера (сряда) Пентагонът е признал, че оръжие, давано на иракските сили за безопасност наистина е намирано на територията на Турция. Оказва се, че нееднократно турските власти са откривали американско оръжие, с което са правени диверсионни актове на турска територия. След сверка на серийните номера на пистолети и друго оръжие е станало ясно, че това оръжие трябва да е в Ирак и да е у иракски тайни агенти, полицаи и т.н. от новоизграждащите се сили за сигурност на бъдещ Ирак. И че оръжието действително им е било предоставено от Пентагона. Вкл. американците са закупили и предали на иракчаните австрийско стрелково оръжие "Глок", което после е намирано в престъпници в Турция. Според Пентагона оръжието е възможно да е откраднато от Ирак и после продадено на черния пазар. Дали няма и у нас "изгубено" оръжие на Пентагона? Гледам, като пътувам, че на Обнова често спират камиони и автобуси с номера US Army. Турците поне са имали националното самочувствие да ги хванат. А нас ни е страх да им креснем - спрете да подкрепяте беззаконията на циганите.30 август 2007г.

Русенски интелектуалци и общественици към политиците: Отвратени сме! Никога досега номинациите на политическите сили за местните избори в Русе не са били чак толкова безумни. При това на Русе, партията на ченгетата предлага топ-ченге - бившия шеф на ГДБОП. И то кои ли интелектуалци не са вече отвратени? Освен преминалите "проектите" на "Отворено общество"?


Органът на назначените капиталисти е публикувал статия за назначените капиталисти: "България" АД - Правителства "управляват" без програми и посока, а отделните министерства са заприличали на неофеодални владения ... страна, в която въпреки макроикономическите фанфари все по-малко хора се чувстват нейни собственици. Статията, естествено, е препечатка от блог. То вече няма големи медии с Човеци. Ето днес медията, в която няма Човеци ("24 часа") пак ни вещае "ЩЕ". Сиренето и кашкавалът щели да поскъпват още и то с много.

Алоо г-н Данев (Божидар Данев - несменяем 18г. и неизбиран, а назначен за шеф на БСК по онова време): Вчера нямаше какво да ям бе г-н пазарнорегулиран. Сиренето, което си купих за 7 лв беше неузряло и с вода, кашкавалът, произведен при назначените капиталисти беше с брашна и мазнини а суджукът на цена 12 лв беше само сухожилия. Какво да правя бе пазарнорегулиран? Като никой не ми внася по-евтините и по-качествени стоки на ЕС? Защото там, на ексимите, са пак вашите паразнорегулирани? За какво са ми "капиталисти" които заменят името карловска луканка с карлоска луканка и пъхат вътре кости и Е-та, а я продават на цени "ЩЕ"? А ДВСК и КЗП още ми отговарят на писмената ми жалба от юли миналата година?


Истинска война между българи и цигани избухна в Ботевград през нощта във вторник срещу сряда, научи "Монитор". Трима полицаи са ранени, а патрулката им е потрошена. Тук му е мястото да Ви информирам, че в Унгария вече се създаде "Унгарска гвардия" за самозащита. Сега превеждам интересна статия от унгарска журналистка за това как сме заменили източния ЕС със западе, но от това нищо добро не сме видели до сега.


Знаете ли защо министърът на вътрешните работи Румен Петков отказваше да се бръсне цели две седмици и продължава да ходи мрачен? Причината е новата агенция по сигурността и фактът, че в БСП не приемат представения от Петков проект за създаването на новото ведомство. в-к "Експрес". Лелее... какви неуравновесени ни управлявали! Днес пък в един блог има снимка на същият министър на реда как прескача цветята за да пресече неправилно (незаконно, съгласно ЗДП).


И още: В Омуртаг протестират, защото им пускат вода през две вечери, В София протестираха вчера, защото крадецът на Мусала и разни назначени капиталисти изсичат Рила. Само главен прокурор нямаме, за да помисли поне малко за бъдещето, които ни готвят тези лакоми скакалци (този термин за означаване на капиталист го измисли шефът на социалдемократическата партия на Германия).


29 август 2007г.

Бандити взеха за мезе полицията и Темида. Докато ченгетата борят престъпността, нагли апаши обраха дирекцията им в София. Крадците са задигнали папки и веществени доказателства през прозорец на втория етаж. Едно от изчезналите дела е за голям банков обир, научи "Стандарт". Дали са ги обрали или са унищожили документите те не е важно. По-важното е, че получават тлъсти заплати не просто за нищо а и вече за да вредят.


Славчо Кържев: Преди да дойда аз в районна прокуратура, това там е било ротативка. Това беше място, където се печелят много пари. Нямаше облик и физиономия на прокуратура. Не можеш да разбереш кой е прокурор, а кой престъпник. Всеки идваше на работа когато му хрумне. С едни ланци, по джинси, с извадени отгоре ризи... в-к "Стандарт". Ето го целият комплект правозащита-правораздаване посланик Байърли. Едно семинарче да им устроите? Или чакате да видите кой ще стане главен прокурор на САЩ? Че и от там нещо засмърдя."е-вестник": В строителния бранш са характерни спекулативни печалби по 300-400%, лошо качество и много приказки – как цените се вдигат, вдигат. Същевременно поради масовото пране на пари в България, се строи безогледно и предлагането превишава търсенето поне 3 пъти. Новопостроени жилища – колкото искаш, а се освобождават и стари, защото страната обезлюдява – близо 1 млн. са се изнесли трайно. Е, как мислят тия предприемачи и търговци още да надуват цените? Балонът се спука. Сега ще видят дебелия. Ами ако сега паднат с 50%? Защото някои предвиждат точно такъв срив. Ами аз откога си пея как божидарданевците угробват България. Натикат стъкло и бетон и после му окачат табела "давам под наем". Да смучат наготово. От някой като мен, дето се е излъгал, че у нас има капитализъм. И дето не ще да влиза в мафията. Да, ама не, както казваше надупеният пред Тодор Живков.


Сайтът bgnature-blacklist.bravehost.com публикува класация на убийците на българската природа, Frognews.bg прави достояние на своите читатели този списък с имената на известни личности. Аз пък зададох до дирекцията на парк "Рила" въпрос какво търсят булдозери на мусаленската пътека и защо се разорават писти на Маркуджика. И имам официален отговор, че булдозерите били на мусаленската пътека, но извън територията на парк Рила. Алоо, г-н главен прокурор, ще се самосезирате ли най-накрая? Или пък ще ми кацнат ГДБОП, задето съм загрижен за утрешния ден на България, вкл. и на децата на отцепродажните ченгета?


Вчера излезе новият брой на в-к "Нова Зора". Обърнали са внимание на Кургинян и Греченевски. Чиито материали още миналата година съм превел в проекта си за "Национална безопасност". (Това не е заяждане, а хвалба). По-важното е да се обърне достатъчно внимание на един материал на Валентин Вацев. Много смислен анализ. А, да и на този на Енчо Енев.


A днес добавих две песни в "Музиката, която вдъхновява". През 1792г с Марсилезата французите свалили тиранията на феодалите, които ние си натресохме 200 години по-късно. Чуите я. Тя и сега вдъхновява за борба.


28 август 2007г.

На вниманието на НП посланик Байърли (докато изявява задоволство от работата на г-н Велчев): Решението на прокуратурата да не повдига обвинения срещу петимата цигани, пребили жестоко сирачето Сийка в четвъртък вечерта на централно софийско кръстовище, е противозаконно. Това заяви специално за вестник "Атака" адвокат Марин Марковски. Магистратите се аргументират с факта, че ромите не бива да носят наказателна отговорност, защото телесните повреди, нанесени от тях били леки. Това поведение обаче е тенденциозно, противозаконно и сочи обичайната практика на прокуратурата да прикрива престъпленията, извършени от цигани, коментира още известният столичен юрист. По-нататък следват и конкретни текстове от български закони, които са нарушени от уж българската прокуратура.


Вижте им манталитета, на тия, дето според Вас, си вършат добре работата бе посланик Байърли: Пиян обвинител помете кола в Карлово и избяга. Заместник-окръжният прокурор на Пловдив Виктор Янков се блъснал с колата си в друг автомобил на Околовръстния път на Карлово в събота, съобщиха вчера от Апелативна прокуратура. При катастрофата няма пострадали. Вместо да помогне на шофьора на другата кола, която се ударила челно в телена ограда, прокурорът продължил по пътя си. в-к "Монитор" Долу-горе, г-н посланик, така са правели и римляните с робите. Хайде де, ще им се пречкат на пътя, точно когато на властниците им е кеф. Ама това е вече кой поред прокурор бе г-н посланик? Преди няма и месец беше плевенския. Това значи, че нямат нещо страх. Ни от Борис Велчев, ни от писма от военни разузнавачи от САЩ.


Ето ги и другите бе посланик Байърли: На 17 август бях малтретирана физически и психически от продавач, защото настоявах да спазва правата ми на потребител. На 25 август бях ограбена от двама цигани в парка "Заимов", които изскубнаха сака/раницата от гърба ми и избягаха в неизвестна посока. И за двата случая веднага подадох жалба в 5 РПУ (което покрива района на извършените престъпления). Оценката ми за професионалната им реакция на жалбите ми до момента е твърдо негативна. Срамота е човешко подобие да ти се хили гнусно "кво търсиш по тъмно в парка, ма?", смятащо, че принадлежността му към МВР му дава господарски права над обикновените хора. Срамота е друг човекоид също да ме съветва да не излизам след като се стъмни. "Семки и бонбонки". За тия май Вашето "Отворено общество" изхарчи парите на Сорос да ги наблюдава дали са близо до гражданите. Близо са г-н посланик, близо са. И ето как си представят демокрацията.


Г-н посланик Байърли, излиза, че Ви мамят и Ви се хилят зад гърба, а? В България в началото на 1990 г. амнистия пуска на свобода закоравели криминалисти, а централната и местната власт абдикират от задължения по опазването на собствеността и живота на гражданите. Замисълът е хем да се граби от нарочно определени хора, хем да се възпроизвежда желанието за силна централна власт. Това стечение на обстоятелствата създава впечатлението, че икономиката на България е бандитска, а държавата - никаква или поне провинциална. И това впечатление е много близко до реалността. в-к "Дневник". И това, г-н посланик е написано от един Ваш кадър - Красен Станчев. И било написано на английски се хвали той самия. Той май не знае, че Вие знаете добре български. Така че да не се оправдавате пред Конди, че не знаете за какво иде реч по тия ширини.


Строителството и туризмът са двата кита, които държат сивата и черната икономика у нас. Публична тайна е, че двата бранша са една гигантска пералня за мръсни пари. По данни на годишния доклад на САЩ за спазване на човешките права за 2006 г. само в София са закопани около 2 млрд. евро за година, а 80% от строителния сектор е сива и черна икономика. За строежите по морето няма официални данни, но там парите под масата са много повече. в-к "Стандрт" Г-н посланик, обяснете им че в Америка вече фалират ония с недвижимостите. И че за разлика от Америка, която я спасява ЕС (миналата седмица ЕС кръводари 300 милиарда на САЩ), на България никой нищо не дава - само взема.


Турция започна да дразни САЩ, казва Економист. Веднага след победата си на изборите в края на юли Ердоган е пратил министъра си на енергетиката в Иран. И са сключили няколко важни споразумения вкл. и за доставка на ирански газ през Турция за Европа. Така Турция показва добронамереност към ЕС, но явно ЕС не трябва да е силен, според големият бял брат. Защото от САЩ вече са разкритикували подписаните споразумения. Но турското правителство, за разлика от нашето явно поставя интересите на собствените си граждани над интересите на американците.

27 август 2007г.

Eто го и несменяемия от преди 10 ноември до сега сив кардинал на тези, които ни ограбват (Божидар Данев/БСК): Невъзможно е да се препоръчват цени на търговците, просто търговците купуват стоките на една цена и начисляват върху нея печалбата си. Която пък се определя от техните разходи за наема на магазини, за персонала, за консумативите. Несериозно е да се очаква, че те ще променят цената само защото някой е определил, че еди-коя си цена е "реалната". в-к "Стандарт" Г-н Данев, даже и според Хърсев на вашите търгаши (думата е негова) им липсва манталитет на организация. Та нали точно вашите членове с техните картелни споразумения определят "ЩЕ". Хлябът Ще стане 1.80 и т.н.


Още четиво за Божидар Данев но от Е-вестник: компютрите и телевизорите у нас останаха по-скъпи от САЩ. При несравнимо по-високо там заплащане, наеми за търговска площ и др. Едни оригинални дънки „Ливайс” в САЩ струват около 60 долара без намалението, на „Витошка” съмнително оригинални струват 120 долара. Един разговор с мобилен телефон в САЩ е средно 1-2 цента, в България – около 25 цента. Дори една роза в Манхатън струва 2-3 пъти по евтино отколкото в София. Все някога трябва да дойде краят на тая спекула.Но в българските мафиотски условия пазарът има свойството да се деформира с непазарни методи – монополисти борят конкуренцията с нечисти средства, заплашват, пращат мутри и подкупни данъчни да мачкат набелязани фирми. Това са вашите "бизнесмени", г-н Данев! И вашият "пазар" и свободна конкуренция.Пак за Божидар Данев: Експерти от Държавната комисия по стоковите борси и тържища заявиха се очакват цените на едро на плодовете и зеленчуците да се понижат чувствително през настоящата седмица. При доматите тези от оранжерии все пак поскъпват с 2,9 % до 1,75 лв. за килограм. "Булгарианпост" изпуснатото ЧЕ си е техен проблем. И на база това съобщение манипулаторите на ВАЦ гръмнаха - давай на туршиите, цените падат. То бива гьонсуратлък бива, ама как човек да не се зачете в статия от "Атака":


в-к "Атака": много от медиите в България са продажни, те са купени, те работят за мафията - за тази във властта и за онази в сянката на властта. Което май е едно и също... И по-нататък цитират как дългият Слави си искал 10 000 долара от божидарданевски "бизнесмени" за да им пере физиономиите по бТВ. Интересно за колко ли е "изпрал " обръчите на Доган?писателя Илия Троянов: Главните проблеми на съвременна България не са решени. Днес ръководните места в държавата са заети от хората на бившето ДС. Досиетата, днешната олигархия, която произхожда от бившата номенклатура, корупцията, нефункциониращата правна система - всичко това още съществува. Социалната нищета на хората се задълбочава. Като че ли влакът е пуснат по глуха линия. Трябва да се върнем в началото и да разберем кой е виновен. А виновните трябва да си понесат отговорността. в-к "Стандарт". Да, г-н Данев, ще има понасяне на отговорност. Забелязвате ли колко все по-често се чува тази реплика?


Както винаги, в събота и неделя съм обновил и "Смях за отмора" (вижте как се правят избори от ченгетата) и "Политика".

24 август 2007г.

Днес в "Дневник" има интервю със соросовия възпитаник и незнайно защо наричащ се социалист Петър Димитров. Та този, не знам какво правещ т.нар. икономически министър твърди, че скокът на цените щял да спре към края на септември, защото тогава щели да си отидат туристите. Айн цу цвай цу дрън както казваше Стоичков. Но по-интересен е редакционния коментар на органа на божидарданевците. Той (органа на назначените за капиталисти) се радва, че сега нямало комитет по цените, както по социалистическо време. Така "Дневник" хвърля две лъжи - тази на соросовия "социалист" и собствената си. Комитет по цените има и това са картелните споразумения на ивопрокопиевци, божидарданевци и безуханки. Те са тези, които постоянно определят "ЩЕ". Ще стане олиото 3 лева, ще стане хлябът 1.80 и т.н. и подават паролите по гарнизона на назначените за капиталисти бивши ченгета.Циганска гвардия от спортисти ще брани циганите от посегателства. Организация на малцинствата за отбрана от насилие "ОМОН" е името на гражданското формирование, което ще пази ромите от нападения. Формацията щяла да бъде регистрирана в Пазарджик до дни, съобщи областния лидер на "Евророма" Борислав Даскалов, цитиран от "Дарик"

Хайде да видим сега прокуратурата ще се самосезира ли срещу бившия готвач на УБО.проф. Боян Биолчев: университетът е пъдил царе, ще изпъдим и една коалиция. Когато започнат да ми говорят, че няма пари в България, ме напушва смях. Не може да има такъв просташки разкош и такава разюзданост в харченето пред очите на всички и същевременно да се говори, че в държавата няма средства за образование. в-к "Стандарт".


И двата вацковски манипулатора ("Труд" и "24 часа") днес единно информират, че пак ще затварят "Цариградско шосе". Този път за ремоит на ремонта. Нагърчил се асфалта. Както на "Шипченски проход", "Брюксел" и "Алея Яворов". Сега кой му пречи на бат'Бойко? И оти ручааме джабетата из задръстванията, като преди ремонта поне асфалта не беше нагърчен?


Преди дни световният жандарм се обяви за свалянето на собствения си марионетен министър-председател на Ирак. Вчера, завършвайки посещението си в Сирия, нароченият от САЩ премиер на Ирак Нури ал Малик е заявил многозначително, че "Ирак може да си намери приятели и на друго място". Така де, и без това ядоха ракетите, и без това вече няма държава Ирак, и без това всеки ден умират с хиляди иракчани покръстени в демокрацията... Защо пък да не дойдат китайците да речем?


23 август 2007г.

Кольо Парамов: България е пред самоубийствена държавна криза. Създадената олигархична структура след Иван Костов, Милен Велчев и Румен Петков обрича българския народ на деструктивна стопанска реформа, която гарантира повсеместен глад, ромски изстъпления и охолен живот за 2-3000 семейства - гръбнакът на олигархията. Открито писмо във в-к "Атака". Що се отнася до Вашия пост, сам решете дали да се откажете от него доброволно, като обявите край на тази подла коалиция, или ние ще Ви принудим да сторите същото след 10 ноември 2007 г., но вече с по-тежки последствия. Интересно кои са "ние" и как ще принудят доганоолу да си ходи. Иначе има интересна информация в откритото писмо. Прочетете го.На вниманието на г-н Данев, Божидар Данев: Вносител на незаконното лекарство за полова мощ “Камагра”, забранено от българските власти, ще придружава премиера Сергей Станишев по време на официалното му посещение в Индия от 10 до 16 септември. Това научи вестник "Експрес" от източници на "Дондуков" 1. Вижте уважаеми сънародници докъде са паднали те - назначените капиталисти. И какъв им е "бизнеса". И какво е нивото на официалната правителствена делегация на България!


собств. инф: Иран изпревари Турция и САЩ. Преди седмица излезе информация за планирана секретна операция на Турция и САЩ за "въвеждане на ред" в северните райони на Ирак. Т.е. за нахлуване на Турция срещу най-лоялните съюзници на САЩ в Ирак - кюрдите. (Това е за сведение на бат'Бойко и Румен Петков дето се хвалят за някаква "подкрепа" от САЩ). Днес и американците и кюрдите потвърдиха, че иранската революционна гвардия е навлязла в северен Ирак и е водила "очистващи" мероприятия срещу кюрдите. В резултат има две ранени жени, а над хиляда жители на няколко кюрдски села са прогонени. Къщите изгорени а добитъкът унищожен. САЩ? САЩ заплашиха, че ще бомбардират обекти на революционната гвардия.


Собств. инф: Ръководство за демокрация: Вчера "Вашингтон пост" разкри как специалните служби на Америка ходят на демонстрации и издигат транспаранти в подкрепа на Буш. Ако истинските демонстранти започнели да скандират против Буш заповедта била спецслужбите, разположени в критични точки на митинга да започнат да крещят "САЩ", "САЩ", "САЩ". Ако заглушаването не помогнело, заповедта била да се замъкнат най-активните по-далеч от камерите. Ръководството с гриф 'Секретно" за сетен път ме накара да се чувствам глупаво, че още 1989г бях член на Подкрепа.


Вчера по RTVi (руска, еврейска телевизия) имаше разговор, в който на зрителите беше за пореден път обяснено, че нито убийството на Чаушеско е можело да стане без КГБ, нито обединението на Германия, нито пък преврата през 1989г у нас. И че КГБ и ЦРУ действат отдавна заедно. Та затова вчера се чувствах тъпо. Защото и руснаците ни предадоха (всъщност КГБ ни предаде и предаде и собствения си народ) и американците ни излъгаха (и продължават да ни лъжат).И днес по парцалите (4-тата власт) нито дума за повишаващите се цени. За сметка на това продължават да ни насъскват етнически ("24 часа": в 6 града боеве и ромски бунт (кои са пък тези) след убийство). Няма и дума за това как вчера три булдозера вече бяха на мусалейската пътека да унищожават и Рила (водата на софиянци).22 август 2007г.

Има проблем - няма решение. Има държава, но няма държавност. Има политици, но няма политическа воля. Има и МВР, но няма полза от него. Първанов, Доган, Станишев, Петков, Етем, Сакскобургготски и още поне трийсетина водещи политици и министри са виновниците за циганските бунтове, за тъпата идея за национална гвардия, за отчаянието и апатията, които тласкат хората към все по-безумни мисли. Но когато властта не предлага спасителен пояс, удавниците ще посегнат към всяка спасителна сламка, колкото и несигурна да е тя. Oгнян Стефанов във "Фрогнюз". Писах коментар под тази добра статия на г-н Стефанов, че е време вече не просто да констатираме, а и да предлагаме решения. Очаквам и Вас с идеи - посетителите на този ми проект. Трябва да има решение! Иначе си отиваме! Всички!"Нюзбг": Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова стартира интернет-сайт, посветен на прозрачността. За какво ни е прозрачността, като даже и окупационните власти от Антантата не се интересуват от ставащото в окупираните територии? (А че т.нар. българска прокуратура я няма, че съдът не е съд а пък МВР какво е и без интернет-сайтове го виждаме) И пак от същата медия: Софийската градска прокуратура постанови проверка във връзка с публикации в пресата от 20 август за идеята на Българския национален съюз за създаване на Национална гвардия. Проверката следва да установи дали има данни за извършени престъпления против националното и расово равенство. Даа... Те не видяха кои крещяха "смърт на българите". И не го считат за престъпление против националното равенство. Ето защо вече търся къде са окупационните власти от Антантата. Защото у нас ако циганин ми открадне нещо (както ми откраднаха колата), уж българските власти явно ще арестуват мен а не циганина. Пфу!


американският Фонд за мир и Карнегиевата фондация: българската държавност се руши от голямото социално разслоение; породената от него хронична и устойчива загуба на население и демографска криза; криминализация и делегитимация на държавните институции (правителство, президентство, парламент, съд и армия); интервенции на други държави и външнополитически фактори във вътрешната и външната политика на тези държавни институции; деградацията на службите за сигурност до състоянието на държава в държавата.прочетете в "Атака" анализа защо България е с индех 128 т.е. проваляща се държава.


Днес "е-вестник" задава много важни въпроси към оня, на когото всички му пречат да си върши работата. Защо подарените с машинации лятна къпалня "М. Луиза" (бивша "Република") и общински плаж Банкя (от там от където е бат'Бойко) стоят неработещи вече втора година? За схемите на кисьовчетата и тодормодевчетата с мафиотите от ВИС и Вълка четете в е-вестник. Дано и окупационните власти от Антантата се заинтересуват. (българска прокуратура явно нямаме).


"24 часа": Топлинен удяр със сметките за парно. Тръба в банята начислила четири пъти повече от три радиатора. Това май пак е доказателство че са парцали. Я в думата удЯр си е в сайта им и са си го сложили те. Само дето вече кой знае защо не питат какво става с Вальо Топлото. Млъкнаха като по команда от гарнизона.


21 август 2007г.

Валентин Вацев: Съществуват вече две Българии - на мнозинството, което брои стотинките си и на онези, чиито дневни джобни пари са няколко хиляди долара, например. Към всичко това бих добавил чудовищната смъртност, която управляващите се стремят да прикрият, демографския срив и обезлюдяването на цели райони. Заплашено е съществуването ни като етнос. ... А кризата сред нашия политически елит идва и от това, че той е абсолютно неспособен да мисли за бъдещето на страната, защото е антинационален, антидържавен, антибългарски. ... Ето защо трябва да бъде изтикан от управлението на страната.... У нас вече има контраелит. Това са хора, които могат да носят отговорността за държавата, но те трябва да се организират, защото следващите 10 години ще бъдат решаващи за България.в-к "Атака". Неща, които отдавна казвам и заради които съм направил и поддържам този проект. Мислете Българи! Наистина вече няма време!И.д. председателят на Организацията на евреите в България Максим Бенвенисти (и бивш комсомолски секретар на ВМЕИ Ленин) В открито писмо до президента Георги Първанов, председателя на НС Георги Пирински и министър-председателя Сергей Станишев, еврейските организации изразяват безпокойството си по повод представянето на новосъздадената Българска национална гвардия, лансирана от лидера на БНС Боян Расате. Не знам защо еврейските организации мълчат за погромите на цигани над българи и кражбите от обща, вкл. и незаконно реституирана на евреи собственост. (За да не съм голословен сградата на М. Луиза 92 е била еврейска до 09.09.1944, но 3-етажна. Останалите два етажа са строени след това от всички българи. Днес евреите успяха да си "реституират" и 5-те етажа). Затова стават омразни на хората такива "организации".


Някой трябваше да обясни на бившият комсомолски секретар, че точно сега евреите не трябваше да се обаждат. Защото много бързо, когато масите озвереят от бедност, богаташите пак ще насъскат лумпените, че бедните евреи са виновни за всичко (Експериментите май вече започнаха в Прибалтика). Пък бат'Бойко вместо да ни обяснява за Софийска вода защо ни повишавала цените - да накара Егидата си да отиде с инкасаторите и да прибере милионите, които циганите от Факултето и Красна поляна дължат за вода.


Днес в "Дневник" също има статия за това, че защитникът на миньорите (да не си удрят главите у асфалта) е бил обявил идеята за самоорганизиране на българите за кафява. Но по-важно е, че има важен коментар от някой форумец, който също като мен смята, че МВР е виновно пред българите. Вижте коментарите в "Дневник" Струват си. (За разлика от статиите му)


В "24 часа" пък Дайнов казва: Колкото повече време минава, толкова по-малко се връзват нещата с така наречените ромски безредици в Красна поляна. Да, г-н Дайнов прав сте. Аз затова още в петък призовах спецслужбите към отговорност. Но нали те от американците се учат на "управляеми конфликти"? А че американците ни готвят нещо започва да мирише от много места. Наскоро имаше статия България по пътя на Полша. Боже упази!


Днес за постоянно увеличаващите се цени нито дума. Явно паролата по гарнизона на вацковците е "Шът!, ще си ги обираме тихичко!" И само Кольо Колев от Медиана ще ни обяснява как като сме зле да си пеем по улиците! А МБМД (ако не са и дали някой долар за алпинизъм) ще ни убеждава колко много напред е бат'Бойко с народната любов. А Галъп? О, Галъп вече ни обяви за мюсюлманска държава. Вчера Ви цитирах статия за парцалите, нали?20 август 2007г.

Гьонсуратлък догаоолу: Не може да се говори за истински ценови шок, въпреки че инфлацията за юни е по-висока от обичайната. Това заяви в Малко Търново министър-председателят Сергей Станишев. Като една от причините за по-високите цени Станишев посочи факта, че търговците съзнателно ги повишават в-к "Експрес" Разбира се, че е съзнателно. Само нямаме съзнателни държавни органи да прилагат законите. Нито пък съзнателни божидарданевци да стимулират работниците си.


Дежа вю: 38-годишен мъж от Долна Митрополия е пребит от група роми в града. За инцидента разказа днес лично пред медиите пострадалият Павлин Илиев. В бюлетина Плевенската полиция няма информация за подобен инцидент. За сметка на това "българската" полиция арестува българи вместо ония, които крещяха "смърт на българите" в Красна поляна. Излиза, че българите са виновни за изпотрошеното от циганите и за открито излялата се циганска омраза.


доц. Дуранкев: управление от "местен" бизнесмен. Няма лошо. Витоша, Боровец, Банско, Свети Влас, Слънчев бряг, Несебър и Созопол ще бъдат застроени до последен камък, включително и с хотели небостъргачи (защо не и в морето?), с обслужващ персонал от Китай и Индия (по-евтин от претенциозните български работници), а местните собственици и паши ще имат най-луксозните коли, яхти и силиконови жени от чалга елита! Подобни идилични картини ще бъдат съпътствани с опустошени планини и равнини, села и градове, за които няма да има достатъчно финансови ресурси за поддръжка (по-малко остатъчни данъци), но нали така "пазарът го иска"! в-к "Стандарт" Днес и "24 часа" обяснява как градът на "бизнесмените" Петрич щял да е първата пустиня у нас, но прокурор Велчев нещо хич го няма напоследък. Може би и той като евреите от израелското посолство в Анкара ще ходи в хотела на другия Борис Велчев да се къпе, когато кмета Борисов още в следващия си мандат спре водата на софиянци?


Надупеният по татово време Бочаров: В сравнение със сивотата и недостига на стоки през комунистическите времена столицата ни (а безспорно и цяла България) е неузнаваема. Къде го видя това безспорно аз не знам, може би в хотелите на Велчеви и на другите крадци и прокурори, но ето как самият той после си противоречи: Навсякъде около Националния дворец на културата в подлезите и надлезния мост парапетите, широки отгоре най-малко 40 сантиметра, бяха в оригиналния им вид обковани с медна лъскава ламарина. Днес и помен няма от нея. Става дума за ламарината от "комунистическото" време, нали г-н Бочаров? И после той пак продължава: Сто и седемнадесет били нелегалните пунктове за изкупуване на метали! Каква е тази власт, която може да търпи подобно положение! Колко са износителите на нормална и обгоряла дървесина - нали е общоизвестно, че само в Гърция, около Александруполис, вече работят четири фабрики за преработка на трупи. Кой купува и кой изнася на Запад изкопаните от иманярите български антики? Като бял ден е ясно, че обогатяващите се от кражбите са по върховете на бизнеса - тези, които търгуват, и другите, на които им се плаща, за да си затварят очите и да не докосват добре смазаната система. Ами щом са само 117 и се знаят "топката" пак е у прокурорът на републиката, нали посланик Байърли?


Четвъртата власт? И тя е като другите: Ето защо у нас ситуацията със “свободната ни преса” е крайно окаяна, да не кажа безнадеждна, вестниците наистина са ни – трябва да имаме доблестта да го признаем – най-мръсни и гнусни парцали. А пък журналята ни са от един заслужаващ само презрение човешки тип, който е абсолютно безгръбначен, който се пълзи като влечуго, който е досаден като насекомо, който е противно хлъзгав със слуз като мазен плужек. Общество.нет. Ето, днешният "Труд" усилно ни обяснява за 10% увеличение на пенсиите. Което за пенсията на майка ми от 112 лева е 1 лев и 12 ст! А само сиренето поскъпна с два лева за килограм! Пфу!в-к Кеш за страшните цени.: Остана само една стока, чиято цена относително намалява - трудът. От време на време пуснат някакви 10 процента. А в същото време говорим за 100 процента увеличение на някои стоки. След като всичко върви нагоре, нормално е и цената на труда да се движи в тази посока. Веднага ще ме контрират - производителността на труда в България е ниска. Така е, но не е двадесет пъти по-ниска от средноевропейската, за да бъдат толкова по-малки заплатите. Григор Лилов правилно беше казал, че докато руската олигархия ограбва недрата на Русия, българската ограбва народа си. Нали г-н Данев? (Божидар Данев)


Днес съм обновил "Смях за отмора" пак с материал за бат'Бойко. Вижте го. (Tрябва да правим нещо срещу душящата ни ченгеджийница). А към обяд ще заредя в другият си проект (Национална безопасност) важно четиво за министър Калфин. Дано се понаучи!
17 август 2007г.

Най-важният въпрос: В крайна сметка всички ние плащаме данъци и от тези данъци получават пари шефовете на спец службите. Имаме право да знаем какво точно се случи в софийския квартал “Красна поляна” и най-важното – кой точно не си свърши работата."Булгарианпост". Преди време зад младежките бунтове във Франция се говореше, че стои ЦРУ. То успя да създаде образ на Саркози и да го наложи за президент. Там целта стана ясна - доразбиване на ЕС. Въпросът е сега кой подготви у нас и какво искаше от постановката с циганите? И това наистина е въпрос към спецслужбите ни. Стига само са се правили на бизнесмени и са се скатавали върху тлъстите си заплати.Записки по циганските въстания 2007: Някой да чу от Слънчевото бунгало прездентът да говори за нещо друго освен за себе си? Той помогнал на медиците, той ръководел разузнаването в тежките моменти, той координирал връзката с МИ-6... И вместо гореща благодарност, получил „приятелски огън" с досието „Гоце", връзката с атентирания Манол Велев и още други мръсотии, които се изсипали на главата му като фугасни снаряди. За циганите нито дума. За наводненията и сушата - също. Пълна тишина и за всекидневните безумия на вътрешния министър Румен Петков. Разкошен материал във "Фрогнюз", който днес препечатват и ежедневниците. Ето още извадки от него:Други са нейните (на полицията) приоритети. Ако протестиращите бяха миньори, лесна работа: спасяваш ги да не си удрят главите в асфалта и работата заспива. Или пък природозащитници, които пеят на Орлов мост възрожденски песни и застрашават националната сигурност. Момците на Петков знаят как да ги респектират, за което после ще получат и награди от своя бос. За МВР-то от ерата на Румен Петков да биеш българи, които протестират за хляба, е спазване на закона и опазване на обществения ред. Ако срещу униформените обаче стоят цигани, е точно обратното. Само заради изказването си, че не знаел каква сила да приложи, комисар Илия Илиев трябваше да е уволнен от Петков. Силата на Закона бе ченгета! Нея трябва да прилагате само! И то еднакво за всички!


И още един цитат пак от "Записките": Чудя се обаче какво ли ще стане, ако и българите, по примера на събратята си цигани, наскачат с кирки и тесли и ревнат „Стига апартейд!"? Тогава на някой Хасан ще му приседне баницата, ако ме разбирате какво искам да кажа. Ами да! И аз като Велизар Енчев вече вярвам, че няма дълго да изкара и този "обществен строй". В никакъв случай 40 години.След като: Подземните босове се чувстват защитени в съдебната зала, а репортерите излизат с присъди, е изводът на експерта и изпълнителен директор на Българската медийна коалиция Димитър Сотиров, "Крос". значи и низините и и висините вече са недоволни.Време е бизнесът да стане чист. Павлин Найденов е председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. Вчера на пресконференция в София той и негови колеги заявиха открито, че трите най-големи производителя на високоалкохолни напитки в страната използват фалшиви бандероли. "е-вестник" И как ще стане чист без бой? Лакомите скакалци или унищожават всичко и тогава умират или инсектициди му е майката.Алоо, КЗК!? Търговци са се договаряли за надуване на цените на хранителните стоки. Това установила проверка на Комисията за търговия и защита на потребителите, направена по искане на икономическото министерство между 9 и 11 август. в-к "Стандарт" Няма ли поне едно картелно споразумение, наречено "Асоциация на божидарданевците за..." да подведете под отговорност поне веднъж беее... А, КЗК? За какво получавате заплати? За да регистрирате поредните сливания? Те монополите и без вас си се поглъщат и сливат. Ами оная измислена комисия по цените? Те за какво са? Само за седмица кашкавалът в провинцията скочи от 8 на 11 лв (30%), сиренето от 4 на 6 лв. (30%)! Пфу!


България по пътя на Полша? Когато през 2005г. братята Качински взеха властта в Полша, те, с тяхната партия "Право и справедливост" обещаха да унищожат корупционния пакт между спецслужби, политици и мафиотски босове. За целта и там, както предстои и у нас, беше създадено "Централно антикорупционно бюро" (СВА). Но вече две години СВА не може да се похвали с нищо (нещо като Румен Петков). Затова пък през последната седмица стана ясно, че топагентите се използват здраво за политически поръчки спрямо неудобни партии и даже спрямо бивши коалиционни партньори. Както вече Ви бях информирал, селският лидер Анджей Лепер напусна управляващата партия. И съвсем малко време след това, агенти на (СВА) отишли при висши близки съратници на Лепер и представяйки се за бизнесмени, предложили корупционни схеми. Но Лепер вече знаел за провокацията. А Качински решил, че не кой да е, а вътрешния му министър Януш Качмарек е информирал Лепер. И изгони Качмарек от правителството си. В отговор на принудителната си оставка Качмарек обвини министъра на правосъдието Збигнев Зебро (младият шериф на Качински) в използване на прокуратурата за политически цели.
Защо ли при всички низки лизачи пред САЩ все няма демокрация а само корупции и политически репресии? Дали и у нас не се създава НАС или АНС или каквото го намъдрят със същите цели? За политически терор? собств. инф.


У комшиите: Първата жертва на иракската война на САЩ са станали турско-американските отношения е заявил американския аналитик Ричард Карапетян. Ако в Ирак се създаде кюрдска република, цялото внимание на Турция ще бъде отвлечено към този проблем. Сега отношенията между САЩ и Турция "са много лоши", но ако Турция не влезе в ЕС има опасност от възраждане на националистическите идеи там. А това пък представлявало опасност за Армения. собств. инф. по "Панорама.ам" Алооо... НРС!? Доган? Уахабитите из нашите джамии?Както Ви обещах завърнах се от страшните цени на провинцията в по-малко страшните, но пак непоносими на София. И както обещах, преведох няколко интересни материала. Днес публикувам първият в Стил на живот за измерванията на душата.

10 август 2007г.

Добра статия на Илия Илиев в Монитор: Засега по отношение на спекулантите-изедници се ограничават с проверки и намръщени министерски физиономии. Тези хора замазват своите очи, а не онези на публиката. Жумят пред опасността от социален взрив, а си мислят, че с такива мижави мерки са отбили номера. Могат да предприемат още по-ефективни мерки - да прекратят ценовия терор на монополистите над беззащитното население. Именно държавната власт е призвана да го защитава, а тя досега съзнателно и користно прави обратното ­ съдейства на вече частните монополисти. По-нататък се прави намек, че създаваната у нас АНС може да стане инструмент за терор като чекистката ВЧК


Пак там Костадин Паскалев за плоския данък заявява: "От социална гледна точка той не е полезен за българските граждани". Правителството го пробутва, за да угоди на Джордж Сорос и Вашингтон, и така да получи оттам нова порция подкрепа, но така пък утежнява положението си вътре в страната. Ако това е вярно, БСП е най-гадният предател на България. Защото използва възрастните хора да гласуват в интерес на Сорос.


И пак там доказателства за некадърността на управниците ни: B съседна Румъния средната заплата е над два пъти по-висока от тази в България. На север вече са надхвърлили нивото на трудовите възнаграждения сравнено с 1990 г., докато ние сме под 50% на съответното ниво. При сходни ценови равнища там догонват доходите в страните от ЕС в по-задната редица, ние пък изоставаме драматично.


А през това време "Дневник"-ът на назначените капиталисти ни занимава с акула край Черна гора и Динозавър в Швейцария.


БГ-пейдж инфо: на тайна среща в Министерството на икономиката и енергетика е привикана чешката компания, обслужваща абонатите в Западна България. Димитров и CEZ ще обсъдят работата на компанията и проблемите през последните седмици. Алоо, г-н възпитанико на соросовите "отворени" и сегашен министър от уж социалистите. И Вас да ви информирам: ЧЕЗ налага по три наказания за забавяне на плащане на сметка само с дни и то само на българи. На цигани - не. Защо хем си платих, "такса просрочие", хем ми спряха тока, хем ми взеха 21.60 "такса за включване"? Питах писмено и г-н т.нар. обществен защитник Гиньо Ганев, но той бил зает с лобистка дейност в полза на Майкъл Чорни и до сега вече трети месец не ми е отговорил.


И новините от победилата ченгеджийница: Пътният полицай взел дебитната карта на шофьор, докато проверявал документите му. След това отишъл до първия банкомат и дръпнал на два пъти 800 лева. "Стандарт" Това пък как да го коментирам? Да Ви кажа да си пазите документите от ченгетата като от циганите?"Днес+": Самоубийство, водещо към канал за износ на бели робини от Нови пазар. Абсурдна държава – абсурдни институции. Страхлив народ – хилава, самозатриваща се нация – това сме ние, българите в днешна България. Вече наистина е позорно да се живее в нея. От осем дни Нови пазар говори за едно самоубийство – полицията и прокуратурата мълчат. Полицейският бюлетин също пази подобаващо мълчание по случая. ...когато попитахме прокурора Анри Миленов вярно ли е, че синът на един общински съветник от ДПС е замесен в случая, разгневеният отговор на прокурора беше: такъв въпрос е абсурден?! Сега оттук ще му зададем друг въпрос: Откога, господин прокурор, въпроси, свързани с ДПС, са абсурдни в България? Въпросът не е от мен а от Интернет-страницата. Но го препращам и на посланик Байърли.За следващияя му семинар.Уважаеми посетители на този ми проект. Трябва да отида на село за няколко дни при майка си. (Толкова мога да си позволя в победилата ченгеджийница). Затова следващата седмица обновявания няма да има. Но пък обещавам да си взема лаптопа и да преведа интересни аналитични материали и статии за здравословен живот. До следващия петък (17 август).

9 август 2007г.

Eто я "лявата" БСП: Всеки втори работник в частния сектор ще плаща повече данъци, ако бъде въведен 10-процентов плосък данък догодина. Служителите от бюджетната сфера, които ще бъдат компенсирани от държавата, са около 500 000. Държавата ще взема пари, които ние ще трябва да компенсираме", заяви собственикът на фирма "Томик" в Сандански Тодор Тодоров. Според него правителството помага най-вече на едрия бизнес за сметка на средния и малкия. в-к "Стандарт". Вижте по-надолу и вчерашната статия на Чавдар Николов


Живота в ченгеджийницата? Спекула и бой: Шоковото поскъпване на повечето основни храни уплаши българите. Всеки втори смята, че цените през юли са се повишили твърде много, сочи анкета на Националния статистически институт за доверието на потребителите. Рязко се покачва и песимизмът на хората за следващите месеци. в-к "Стандарт" Защо бой? Вижте по-надолу.


в-к "Атака": "...в основата на предългото ни лутане сред перманентна икономическа и политическа криза стоят липсата на управленски потенциал, некомпетентност и неинформираност, национална безотговорност у тези, които по стечение на различни обстоятелства поемаха държавното кормило. Почти две десетилетия у нас вървят шумни пропагандни кампании за рая, който ни очаква след поредния политически кадрил. Не секват "реформите" във всички посоки, по правило завършващи с поредния провал, с нов срив в жизнения стандарт и задълбочаващи се опасни процеси срещу българската държавност. Е, каква компетентност от чнгета и физкултурници?


Ченгетата вече няма да са само бизнесмени, те ще са и кметове и всичко:Че и ченге, че и спортист! А на Русе кмет на същата ченгесарска "партия" ще е цял шеф на ГДБОП. комисар с черен колан по карате за кмет на община Монтана. Той се казва Златко Тодоров и в момента ръководи отдел "Охрана на обществения ред и превенция" в Областна дирекция на полицията ­ Монтана.Но иначе си "Усвояват" бюджетни "излишъци": Запазва се столичната схема “кон за кокошка” и с “Икуест”. София обяви бюджетен излишък от 25 милиона лева. Прочетете цялата статия в Медиапул, за да разберете за машинациите на бат'Бойко с боклука.


Ченгетата се надяват да си останат рентиери: Предлагането на офисни площи, предназначени за отдаване под наем, продължава да нараства постоянно. Това показва пазарно проучване на Colliers International. в-к "Монитор". Толкова им стига акъла в угробването на нашите пари - да ги закопаят в мрамор и стъкло, да поизперат като мафията в строителство някой и друг лев и после да чакат да продават на чужденци.


Сигурно Румен Петков пак ще упрекне Лечков защо слага кутии за сигнали срещу ченгета:Сливен. В неделя активистът на АТАКА в областта Георги Георгиев беше убит, оптимист ли сте, че полицията ще разкрие извършителите?
- Много е трудно да прогнозирам, но имам съмнение, че нещата ще се развият така, както с убития преди месеци таксиметров шофьор Живко Проданов. Той беше убит на 3 срещу 4 януари т.г. и до момента няма никакъв резултат. в-к "Атака"


От блоговете: Потресен съм! Полицаи малтретираха бабичка, която продава "незаконно" цветя и магданоз на "Граф Игнатиев" в столицата на България! Подполковникът спря да рита, обърна се, видя ме, изгледа ме лошо и се развика на подчинените си защо правят навалица. Думите му бяха - "бабата да си плати и да ходи да продава ей на онези сергии, изгонете я". Без акт, без предупреждение, направо ритаха!! Качиха се вколата, мисля 4 ченгета, и отпрашиха. Питах един от полицаите нормално ли е това, което се случва. Той каза, че нищо не е видял, не се легитимира. http://nabludatel.blogspot.com/ В Русия пак започнали да пращат журналисти в лудници, в Америка полицаите убивали по-жестоко от у нас (според коментар под този постинг). Управляващата ченгеджийница в България гледа пак да се престарава пред силните за момента.Алоо, посланик Байърли? Изтезания в следствието са законни. Не само в Либия, а и у нас. Вчера Военно-апелативният съд оправда окончателно ченгетата Илия Антонов, Стефан Гъров и Кирил Пенков за изтезанията на един от оправданите по делото за убийството на Андрей Луканов - Юрий Ленев. Той е бил пребиван и инквизиран в прословутата "Къща на ужасите" в Копривщица (оперативна квартира на ГДБОП), за да "признае" съучастие в убийството. "Съгласно заключенията на двете единични и тройната съдебномедицинска експертизи, при освидетелстването, извършено близо два месеца след задържането на подс. Ленев са били констатирани белег в централната теменна област на главата, белези в лявата лакетна област, успоредни линейни белези в лявата гривнена област, кръвонасядания под нокътя на първи пръст на лявата ръка, отпадане на нокътя на втори пръст на лява ръка с ново прорастване на същия с белег над нивото на прорастването, белег по гърба на четвъртия пръст на лявата ръка, шест белега по предно – вътрешната повърхност на дясната подбедрица, два белега по предно – вътрешната повърхност на лявата подбедрица, белег над външната част на левия глезен." http://semkiibonbonki.blogspot.com Да знаете какво пише и за Америка в коментарите под тези постинги!. Вземете мерки бе посланик! Утре Кондолиза Райс ще Ви пита защо пада имиджът на САЩ по света. А народите ще се питат защо САЩ крепят репресивни режими.


8 август 2007г.

Държава ли сме, общество ли, или сбирщина от башибозуци? Над 22 хил. дела са прекратени заради изтичане на давността само за първите шест месеца на тази годината, съобщиха от прокуратурата. Това са престъпления, чиито извършители никога няма да бъдат наказани, защото законът поставя срок, след който санкцията е недопустима. Така поне 22 хил. души са получили своеобразна амнистия за престъпленията си. През цялата минала година са прекратени 10 хил. дела. Според отчета на прокуратурата по близо 20 хил. от прекратените дела полицията не е разкрила извършителя. в-к "Дневник"


С мерки, по-скоро имитиращи държавна намеса, отколкото решаващи реалните проблеми с поскъпването на основни храни, излезе във вторник кабинетът след спешно свиканата от премиера Сергей Станишев комисия за наблюдение на цените. От пресслужбата на Министерски съвет обявиха още, че Комисията за защита на потребителите ще започне спешни проверки дали търговците обявяват коректно цените и спазват разфасовките и обявения грамаж. Това обаче е в задължението й по закон и за да си върши работата, не би трябвало да се налагат специални указания и нареждания от страна на кабинета. Освен това колкото пъти досега е обявявано, че тази комисия предприема проверки, досега не са излезли потресаващи резултати от инспекциите й. "Медиапул" Така е. И аз миналата година през юли писах на КЗП за това как ми пробутаха отровен калкан, но и до сега си чакам отговор или някакво действие.


Николай Василев, министър на държавната администрация: оставаме си в някакво отношение мърлячи и ще трябва с командно-административни методи да оправяме нещата... на Брегово, на сръбската граница...пишеше Българска република. За пръв път чувам такава държава и не бих искал да виждам такива надписи. Затова, знаейки от опит, че много често се поставя задача да се оправи това, онова, то не се оправя, и затова аз физически просто откъснах тази табела в-к "Стандарт" Два въпроса: 1. Пак ли физически просто ще отиде да набие ония полицаи, които са пуснали Ставийски г-н Василев? За какво харчи нашите пари за прескъпи курсове на администрацията си? и 2. Той ли или оня с 800-те дни ще въвеждат "командно-административните методи"?


Бизнесменът Майкъл Чорни да получи разрешение да влиза в България. С този въпрос от известно време се занимават различни лобисти в София. Най-известен сред тях е омбудсманът Гиньо Ганев. Това съобщиха за Frognews.bg източници от магистратските среди. Ганев направил пътека до кабинета на вътрешния министър Румен Петков, искал срещи и с шефа на Национална служба „Сигурност" главен комисар Иван Драшков. "Фрогнюз". С какво се занимавал защитникът ни. Пък аз му пиша с надежда за това как ме ограбват чрез сметките за ток и чакам вече три месеца отговор.


На вниманието на главния ни прокурор: След 72-часовите неспирни валежи над Банско реките Демяница и Бъндерица преляха, съобщи bluelink.net. Според Цвета Христова от коалицията "Спасете Пирин", случилото се е само демонстрация на това, което може да се случи на Банско при проливни дъждове при оголените над града над 2500 дка. Във в-к "Атака" ги има имената на фирми, близки до ДПС, които изсичат България.


Като избухна всенародната плоска радост, та ... не можа да изтрае и три дни. Защото се породиха едни нормативно непризнати съмнения, едни необлагаеми недоразумения. Те обаче само насърчиха дежурните либерални комсомолски коментатори да продължат интензивно да ни обясняват как земята в Русия, Украйна, Грузия, Киргизия, Литва, Латвия, Естония и Монголия била адски плоска. ...Така веднага ще можем да повярваме, че олигархията начаса ще инвестира хартисалото при плоското данъчно облагане и ще създаде нови, хиляди работни места. Затова оттук нататък първостепенната грижа на държавата ще бъде посветена само и единствено на "инвеститорите". Защо, примерно, на тях да не им се признават нормативно разходите за яхти и вили, включително на Майорка и Аруба? доц. Чавдар Николов в "Монитор"


Емоционално есе на Любомир Левчев: И когато виждам как иманяри държат с ръцете на невежеството себе си и търсят на кой чужденец да продадат своето откритие, като че ли докосвам най-голямата заплаха, която ни грози - заплахата сами да продадем от алчност и глупост себе си. в-к "Стандарт"


Обнових си раздела "Смях за отмора", че с тези спекулативни цени на човек му пригарча всичко. С клипче за бодигард, но не като бат'Бойко. Обнових и другият си проект за национална безопасност с материал за Косово и България


7 август 2007г.

На вниманието на главния ни прокурор: Голяма част от Турция ще се превърне в пустиня през 2040 г., показват проучвания на НАСА, цитирани от турското електронно издание "Интернет хабер". Турция е заплашена да придобие характеристиките на пустиня заради засилената ерозия и липсата на ефективни мерки срещу нея. "Крос". Г-н Велчев, мислете поне за детето си (освен ако не сте си купили вече имот в Арктика) и прочетете в серия броеве на "Атака" кои точно фирми на ДПС изсичат България.


И още по темата от Индимедия-България: Проблемът е, че за пореден път заради икономическите интереси на нищожно малцинство от населението на страната бяха пренебрегнати интересите на огромното мнозинство. Пренебрегнати от същата държава, която беше се погрижила да ги напише черно на бяло в закон. Такива случаи като НЦВ Симеон II, който оголи цели планински върхове в Рила, като Петко Арнаудов, който разпродава общинска земя в Странджа за съдебни решения, като хората, които авторът сам казва, че принуждават селяните да продават земята си на безценица, са просто изключения от правилото. Нищо, че реално точно те притежават огромната част от средствата за производство и унищожават общото, което са успели да откраднат, ние трябва да си мълчим, за да не засегнем чувствата им на собственици.


Продължава скандала с 6-те въпроса, като тези дали Румен Петков не е съдействал на хазартния бос и собственик на “Нове холдинг” Васил Божков да се сдобие с фериботното пристанище в Никопол, както пише в анонимката и дали няма огромен имот в Бояна. Справка на Mediapool показва, че главният изпълнител в строежа на пристанището е “Холндингово дружество пътища” АД, а като подизпълнител работи и плевенското дружество “Пътинженеринг”. Фирмите са собственост на “Нове холдинг”. Днешната хипотеза е, че се води война за бъдещата АНС.


А през това време новините от държавата на победилата ченгеджийница: 46-годишен служител на общинската охранителна фирма в Сливен е бил убит тази нощ, докато е проверявал сигнал за нарушение в сградата на кметството в с. Младово. в-к "Експрес". И тоя го пишете като сестрите Белнейски.


Цените на учебниците са скочили с 20%, установи вчера проверка на “Труд”. Според аналитичния в-к "Капитал" печелим всички.Половин София остана без ток заради проливните дъждове, които паднаха през последните два дни. От 9. 15 до 12. 00 ч електрозахранването в центъра на столицата беше прекъснато и сградите и магазините там останаха на тъмно. Това допълнително усложни обстановката в града, чиито централни артерии бяха задръстени от автомобили по същото време. в-к "Монитор". Не, това не е информация от миналата седмица. Тогава запитах защо не се намери един вестник да попита бат'Бойко какви мерки ще вземе да не се случват повторни аварии и задръствания. Днес питам ще гласувате ли за бат'Бойко?.

Днес към обяд смятам да сложа интересен материал в "Информационни технологии" за тайните мрежи на Пентагона.

6 август 2007г.

Истината за плоския данък: Той не се прилага в нито една бяла (развита) държава, а единствено там, където работата на администрацията е тромава и мудна, а корупцията - висока. С идеята да го въведе от следващата година тройната коалиция всъщност признава, че Агенцията за приходите не може да си свърши работата. Накратко - решенията са тежък удар върху създаването на средна класа у нас. Това казва Григор Лилов в "Кеш". И е прав.


Защо го правят?: Най-вероятно иде реч за проинфлационно стимулиране на икономиката. Това е новият курс на триумвирата "БСП-НДСВ-ДПС". Ако идеите сработят, това ще засили потреблението. За да не се стигне до финансов колапс, поскъпването се развързва. продължава Григор Лилов в Кеш. Прочетете цялата статия. Важна е. И мислете дали да гласувате. Аз смятам, чр ударът с негласуването беше добър. И така и така управлява Доган и най-мръсната част от ченгетата на бившата ДС.


Бившият разузнавач Петър Христозов: Може да ви се стори несериозно, но предлагам БСП да се слее с ДПС. Те и сега си приличат, една без друга не могат, а и парите им са общи. Столетницата отново ще стане „железна”. Не случайно Тато и Доган си пиеха кафето заедно. Могат да приобщят остатъците от НДСВ, СДС, ДСБ и тъй нататък, кърмилницата им е обща – Държавна сигурност. "Общество.нет" Както виждате за това кой управлява сме на едно мнение.


Петър Христозов: всяка от националните служби за сигурност – НРС, НСС, НСБОП, даже и НСлС са изчерпали възможностите си, всяка е едно самостоятелно МВР. А МВР трябва да е само на полицията и на пожарната. Не са тайна дрязгите между генералите Илиев и Петров? Из същото интервю в "Общество.нет" Не са, г-н Христозов, не са изчерпали възможностите да взимат заплати. Български заплати за да нехаят за България.


И заключението на "Общество.нет": държава, в която спекулата ръководи цените и в която пазарните принципи са само добри пожелания в докладите на чиновниците и бюрократите, не може да се нарече европейска.Вярно. Защо ли все се сещам за мършата?


И заключенията на в-к "Кеш": Поскъпват стоките от първа необходимост, статистици и управленци се правят, че не забелязват.Вярно. Защо ли все се сещам за мършата?


А сега за другият виновник за хала ни - ченгеджийницата: Знае ли Румен Петков, че неговият заместник Камен Пенков е купил сграда за 7 млн. евро и откъде има тези пари? Какви са били връзките на министъра с убития преди време плевенски бизнесмен и съсобственик на хотел „Ростов" Людмил Конов? Получавал ли е Петков 400 000 евро от Красимир Маринов - Големия Маргин за подпомагане на БСП и дали са стигнали тези пари до „Позитано" 20? Как си е купил апартамент от 200 кв. м. в центъра на София за 90 000 лв. и има ли къща в Бояна? Срещал ли се е вътрешният министър с бизнесмена Младен Михалев - Маджо във Виена? "Фрогнюз" Според някои това бил черен пиар на самият Румен Петков. Може и да е. Жалко за България.


И още за ченгеджийницата: Пиян съдия подлуди полицията в Плевен. 20 минути катаджиите преследваха с вой на сирени и високоговорители шефа на районния съд Любомир Кръстев. Да, те не са закона. Те са другата страна на медала "Общество.нет" (т.е. няма общество за незнаещите руски)


И още за ченгеджийницата: Шампион гърми авер от охраната на компанията “Брикел”, обявява го за изчезнал. Убиецът и жертвата имали общ бизнес с проститутки във Варна. Хайде на бас, че поне един от двамата е бил някакъв сътрудник на някаква "служба".

Вестник "Капитал" пита дали да спрял да излиза. Писах да спира и то незабавно. След като има наглостта да ни прави тъпи със заглавия като това: "Еднакво нисък данък за всички". А иначе форумците правилно са му отговорили, че нашите богаташи вече си получават западни лъскави реклами за скъпи стоки и прескъпи почивки на разни екзотични острови и не им трябва "Капитал лайт". Трябва им "Орднунг", но за сега не се задава на хоризонта. Но само засега.


И като стана дума по-горе за избори за кмет: Не Ви ли се струва, че бат'Бойко ни прави вече на маймуни? Първо кой знае как видя дупки по "Цариградско шосе" между "Орлов мост" и "Плиска". Спря транспорта. Дозадръсти София. Днес "временно преустановява ремонта". Утре временно хептен няма да знаем как да отидем на работа при божидарданевците. И те ще ни наложат глоби. За сметка на "компетентността" на физкултурника и пожарникаря. Също както с "ремонта" на релсите по "Мария Луиза". Първо пишеше до 31 юли. После до 21 август. А на релсите им нямаше нищо. Поне в тази отсечка. Но вервайте му милион и 400 000 лева ще ги "усвои". Само за "Орлов мост"!3 август 2007г.

"Бизнесмените" на Божидар Данев: Огромна триетажна сграда на пъпа на Бургас, която е била продадена от общинска фирма "Хляб и хлебни изделия". Купувач е "Онтайм дистрибюшън енд лоджистикс", която пък е собственост на панамската офшорка "Ийст еуропиън дистрибютърс корп". Съгласно условията по прехвърляне на собствеността купувачът е трябвало да плати в тридневен срок продажната цена от 2 072 000 лв. Година след продажбата и прехвърлянето на собствеността бизнесменът все още не е платил на община Бургас дължимата сума. Междувременно обаче той се е настанил в сградата и я е ипотекирал два пъти за многократно повече пари. в-к "Стандарт". Г-н Данев, кой е по-виновен за днешния хал на България? Вашите с офшорките или продажните ни политици? Май-май сте заедно а? Г-н Орешарски, колко ревизии направихте на оня с офшорката?


Г-н Данев, ама то навсякъде едно и също бе! Добре координира явно БСК? Довереникът на покойния бос на ВИС Георги Илиев в Пловдив – Румен Анастасов, стана собственик на бившия паркинг за репатрирани автомобили в жилищен район „Тракия”, а класираната на второ място българо-испанска фирма, която предложи 3 пъти по-висока цена и по-големи инвестиции, ще атакува сделката в съда. 43-ма съветници подкрепиха избора на фирмата на Анастасов, известен с прозвището Козела, за победител в конкурса. "Днесплюс" Алооо... българо-американската банкаааа... Дадохте ли му вече кредит беее?


А, ето още един "бизнесмен": 54-годишен бизнесмен от Асеновград е блудствал с две деца в наетото от него кафене. Инцидентът станал в сряда около 15 часа. 54-годишният мъж посегнал на децата, въпреки че само преди месец срещу него било започнало друго разследване за блудство. Тогава прокуратурата счела, че няма опасност педофилът да се укрие или да извърши ново престъпление и го освободила. в-к "Монитор". Г-н Данев, пуснете едно вътрешно по гарнизона, че парите все още не значат Човек.


На вниманието на глвания ни прокурор: Опустиняването ни е вече факт: В очертаващата се водна криза важни са не строежите на язовири, а намаляване на загубите по водопреносната система. В България не съществува нито едно ВиК, което да е с под 50% загуба на води. Със сигурност водните количества в държавата като цяло са намалени по простата причина, че у нас процесите на опустиняване са силно интензивни. Изграждането на диги, ползването на инертни материали от речните корита, изсичането на горите - всичко това води до намаляване на водите в нашите природни екосистеми. Тома Белев, Директор на парк "Витоша" в "Монитор". Пак да Ви напомня г-н Велчев, че във в-к "Атака" ги има фирмите. Стига да искате да мислите за България.


Докато в България думата блогър предизвиква гнева на МВР, в САЩ тя придобива все по-голяма обществена тежест. в-к "Дневник". Много полиция, все респектиращи фигури бяха изпратени от МВР да "озаптят тълпата" на гражданския протест в защита на природата в България. "Подозрителните" бяха заснети с полицейска камера много внимателно. информира блогът Наблюдател.


Г-н Байърли, явно ГДБОП служи на доганските секачи. Но гледайте поне новата АНС да не служи пак на мафията. Както виждате вече не пиша на г-н главния ни прокурор. След като вчера видях на снимка в "Сега" че Вие го съветвате. A, да, като се сетих: Г-н Байърли, във форума този вестник (Сега) цензурират по-лошо и от КГБ на Лукашенко. Преди ми преиначаваха обръщенията към Вас, сега направо трият.


И още от блоговете: Скарали се две управления на Държавна сигурност кой да стане водач на една националистическа формация. Тогава имало две - ВМРО-СМД и ОКЗНИ/ОПТ. Той трябвало да е млад историк, познаващ македонския въпрос и всяко управление лансирало свой кадър, едното - Георги Първанов(Гоце), другото - Красимир Каракачанов (Ивайло). Победило едното и Краси бил изпратен в СМКПД. Това означава Съюз на македонските културно-просветни дружества - организация, основана на 15-16 декември 1989 г., която през 1990 г. се преименува на ВМРО-СМД. http://semkiibonbonki.blogspot.com/ Прочетете статията. За да видите за какво служат службите.


Как ни манипулират: Преди четири години решихме със студенти от специалността българска филология да изследваме политическата и журналистическата реч. И сега наблюдавам, че политиците ни продължават да говорят с тези изречения, а и президентът също. Това са хора, които всеки ден застават зад трибуната и отговарят за въпроси, свързани с глобалната политика и с проблемите на човека. Без значение дали ще е за пенсиите или за наводненията – използват универсални фрази и изрази, които не казват почти нищо. Говоренето на политиците продължава да бъде между манипулацията и комуникацията. Владислав Миланов, "Фрогнюз" Прочетете. Сериозно е.


И понеже е петък съм обновил секцията си "Музиката, която вдъхновява". Заедно със "Свири хармонико" съм сложил и "Интернационалът" на турски. С поздрав към Доган.
2 август 2007г.

Eсе за ченгеджийницата: Лицата във властта, ако въобще са се сменили, са все от котилото на техните “наши" - сиреч от кръговете с присъщата им организираност, вътрешна устойчивост и непропускливост. Взаимозависимостите са публична тайна, кадруването е от явно по-явно. Състоялите се пред очите ни назначения по списък - от чиновник до виден капиталист, са неоспорими...


И още: Увереността, че “както сме ги управлявали, така винаги ще ги управляваме" напоследък започва да се демонстрира с нарастваща безцеремонност. И тук, струва ми се, се допуска най-голямата грешка. Защото тези хора никога не са управлявали, не са умеели да управляват. Лицата, с които започнахме настоящия текст, независимо от превъплъщенията им, са вече дибидюс „без маска и без грим". Ръководейки държавата посредством различни партийки и коалицийки, те са в състояние да изравнят със земята у нас всичко хартисало досега в “човешката" сфера.


Цитатите са от днешния в-к "Монитор". Разкошна статия, но защо ми се струва, че там повече доц. Чавдар Николов няма да публикува? ir-Kras2.jpgВижте физиономиите на тези, които преди дни купиха в-к "Монитор": Тя е работила като шеф на тотото и е спестила 4 млн. лева от заплатата си, за да купи вестника. delyan_peevski.jpgСинът и беше най-младият парламентарен секретар, после беше следовател без ден трудов стаж, изискван по закон, може би само защото Александров бил човек на Доган. А се твърди в "Е-вестник", че е и "приватизатор" на зала "Универсиада". Пак с пари от заплатата му през дългият му трудов стаж. Вижте ченгесарското излъчване на тези арийци, назначени да управляват. И попитайте г-н Орешарски колко данъци е плащала госпожа капиталистката. И колко синът и.Защо нямаме четвърта власт? Защото и първата и втората и третата и т.н. са все от победилата ченгеджийница. Затова и днес няма ни едно интервю с бат'Бойко или пък с Емел Етем - какво анализираха и какви изводи си направиха и какво ще направят, за да не спира животът поне в София при първия летен дъжд. Няма! Медииiте вече само ще ни информират за това как английски турист захапал гръцки полицай. А "медии" като "Его", "Блясък", "Шок" или "Чук-чук" (няма разлика, нали?) ще ни информират за цици и за това коя цица с кой богаташ на кой остров е. За останалите - плосък данък без преференции и картелни вдигания на цените.


Възмутително е, когато някой не си върши работата, а само имитира дейност. Трижди по-възмутително е, когато този някой е представител на полицията. Възможните причини за подобно поведение са общо взето две - ченгето или не си дава сметка за възможните последствия от бездействието, или е наясно, но не му пука. Ако е първото, е за уволнение като некадърник; ако е второто, е за затвора като съучастник. Павел Гоневски, Лондон, чрез в. "24 часа" пита Има ли във Варна бандити или само нагли западни журналисти?


У комшиите: В Анкара е въведен драконовски режим над потреблението на вода. Това ме подсеща да напомня на главния ни прокурор, че никой няма да му прости изсичането на България. Като си няма МВР, да чете в-к "Атака". Там си пише черно на бяло кои фирми ни готвят утрешна Сахара. Почти във всеки брой има поне по едно име на доганска фирма.


1 август 2007г.

бат'Бойко в САЩ, бат'Бойко в БЮРМ, бат'Бойко учи на компютърна грамотност медиците...: Петър Събев от СКГТ изрази своето искрено учудване от оплакванията на столичани и поясни, че тролейте се движат с едва 15 минутно закъснение, като най-голямо е закъснението при автобус 111 - 25м. От СКГТ добавиха, че гръмотевица в района на площад "Македония е предизвикала авария в мрежата на трамваите в столицата. Затруднено е движението на всички трамваи до бул. "Хр. Ботев". Нюзбг. Нека днес някой от стотиците хиляди софиянци висящи заради некадърността на бат'Бойко си зададе простичкия въпрос какво до сега от задълженията си на кмет изпълни бат'Бойко. Освен комисионерството с боклука и билбордовете, разбира се.


Отново новини "Ще": Щяло да поскъпне пилешкото гърмят лизаческите медии наричайки "Ще" новина. И разни картели си координират членовете какви картелни цени да обявяват. За пилешкото божидарданевците се наговарят за поскъпване с лев. За свинското си наговарят цена 10 лв (поскъпване с 3 лв) Само онази новосформирана комисия за цените нищо не забелязва. А и КЗК продължава да одобрява сливания вместо да погне картелите на божидарданевците.


Отново сигнал за Главния прокурор: Небрежни цигани са основната причина за бушуващите пожари в страната, стана ясно тези дни от сводките на МВР. Петков и Желев обаче трябва да отговорят на няколко въпроса, свързани с пожарите: вярно ли е, че циганите подпалвачи произвеждат дървени въглища за виден бос от ДПС, кои са фирмите, изнасящи опожарена дървесина в Гърция, кои са другите фирми, които са имали договори за залесяване и сеч в района на пожарите. Само така ще се разбере кой стои зад палежите в Старозагорско. в-к "Атака".


Доц. д-р Петко ТОДОРОВ: С ДПС на шията. “С камък на шията” е израз, който означава обреченост, постоянно грозяща опастност, предупреждение. Дали пък не е точно такава ролята на Движението за права и свободи в българското общество?

Снощи в предаването "ДНЕС" на Велизар Енчев един обикновен български учител от Якоруда публично обвини Бокови, Масларова и Зорка Първанова в родоотстъпничество. Дано Главния прокурор изгледа запис от предаването. Дано и тунеядците от ГДБОП го изгледат. Защото човекът открито каза, че става дума за териториалната цялост на страната ни.


За тях няма МВР: Две столични мутри зверски пребиха трима мъже и една жена заради заблудено куче на тяхна позната. Поради пълната липса на работещо МВР, бандитите явно се чувствали съвсем свободни за зверствата си, след като започнали да чупят всичко, попаднало в полезрението им. От столичното Шесто РПУ потвърдиха за саморазправата като обявиха, че са започнали издирването на мутрите. в-к "Атака"


Интересно за ченгетата и в "Политика": B България скъпите коли обикновено не ги глобяват. Скъпите коли си плащат или заплашват полицаите. А и на полицаите толкова им е акълът. Те дълго време работеха до 17 часа в районното, след това за групировките. Какъв е начинът е да се уволнят всички тези полицаи? Обикновено когато уволнят някой полицай, особено ако е на по-високо ниво, той отива в групировка. в-к "Политика". Пак там четете за бавната смърт на ГДБОП31 юли 2007г.

Министър 10%: България не може да развие износа си, защото не произвежда конкуретноспособни стоки. Докладът сочи още, че в България не се подобрява административното обслужване на фирмите, страната изостава с иновациите. Друг извод в доклада сочи, че администрацията няма достатъчно готовност да защитава националните интереси в екологията. "ekspert.bg" И как бе г-н Божков ще произвежда или ще прави иновации като навсякъде ченгета са "бизнесмени". Че и си повярваха, че от всичко разбират. Ето прочетете си във вашият там "Седем" как Гергов е уволнил специалист с 20г. стаж за да сложи стюардеса. Всички ченгета това правят. Уволняват или не назначават доказани експерти, за да сложат някоя млада късопола руса главичка. Нещо като Диджей Ал. Бож. в икономиката. Затова: правилни тези, но точно от вас?


Внимание! Доунищожават ни! Ганчо Ганчев: Училищата ще бъдат подарени на подходящи хора. Допълнително само най-верните партийни кадри ще бъдат лицензирани за образователна дейност. Новите частни училища ще вдигнат тарифите. Ваучерите ще се окажат недостатъчни, подобно на талоните на джипитата. Ще трябва да доплащаме значително, ако искаме детето ни да учи в добро училище. Голяма част от населението ще остане извън образователната система. Ще нарастне неграмотността, която и сега е огромен проблем за страната. "Фрогнюз" Ето как утре само малцината божидарданевци ще си пращат децата да учат на Запад, а тук ще се отглежда месо за секс, мисии и стволови клетки.


Огнян Стефанов: Главният поркурор Борис Велчев все по-често затъва в безмълвни фотосесии, защото каквото и да каже, все е неубедително. Може би знае, че само резултатите са тези, които могат да убедят и най-големия песимист, но такива просто няма... Сигурно много му се иска да покаже един хвърлен в затвора голям играч, ама кой? А и смее ли? Нали ще му смачкат черепа като на швед в несебърска дискотека. "Фрогнюз" Мисля да запитам посланик Байърли в другият си проект дали още е оптимист след толкова време и нищо от страна на прокуратурата.


Г-н Велчев: "Невъзможно е да спрем предлагането на наша дървесина в Гърция или в която и да е друга членка на Евросъюза", обяви аграрният зам.-министър Стефан Юруков пред "Сега". Това породи отново съмненията, че пожарите, изпепелили около 250 000 дка гора, целят осигуряването на дървесина на безценица, която да се реализира в Гърция, а оттам и в страни извън ЕС. Г-н Велчв, шефът на ГДБОП си подаде оставката защото не можел да работи срещу мафията. Ако и Вие не направите нищо по отношение на изсичането на горите на България, ще сте отговорен не само пред българите. Ще сте отговорен за утрешната пустиня на балканите. Заедно с Доган и оня дето сече Боровец - продажникът на ордените на баща си.


Как гледате на българските политици?

Като на пълни боклуци, разбира се. Защото едни и същи се въртят от началото на прехода, ако за такъв изобщо може да се говори, че е направен. Това не е преход, това си е едно пропадане.

Кои Ви дразнят най-много?

Преди всичко Бойко Борисов, разбира се. Освен това върхушката на БСП, за НДСВ да не говоря. Най-досадни са с нахалството си ДПС, защото спекулират с една каруца гласове... Разкошно интервю с Иван Славков (Батето) в "Общество.нет". Задължително го прочетете. Има и интересни факти около миналото на бат'Бойко.


30 юли 2007г.

Сестрите си дойдоха. Кога ще си отидат ченгетата?: Калин Манолов пита в "Днес+" кога ще си отидат нацвъканите (израза е негов) за посланици ченгета. А аз да го допълня и нацвъканите за "бизнесмени" ченгета и нацвъканите за висши съдии ченгета и нацвъканите за ... да, в държавата на победилата ченгеджийница те са навсякъде, където има някакъв ресурс. Затова и сме на такова дередже.


Даже и вестникът на назначените "бизнесмени" прогледна: Юридически погледнато, все по-трудно може да се говори, че народът е суверенът на властта и че народните представители представляват своите избиратели, а и целия народ, както се твърди в конституцията. От етична гледна точка този парламент е рекордьор по приемането на конюнктурни законопроекти, повечето прокарани с циничното обяснение "така иска Европейският съюз". в-к "Дневник" за поредното полягане на БСП пред Доган. Нали разбрахте, те пак ще идват с автобуси да ни управляяват.БСП зави надясно. Тя поряза бедните и погали богатите. Един и същ данък от 10 на сто ще плащат българите, независимо колко пари получават. Досега хората с 200 лв. заплата не внасяха налог в хазната. От 1 януари обаче необлагаем минимум няма да има. в-к "Стандарт". Освен с национални предателства от типа на това пак турци от Турция да решават кой да е кмета на куп български общини, БСП стана лизач и на неолибералните глобални скакалци. А, г-н Александър Лилов? Излезте и коментирайте това. А не да дрънкате "Партията" като натъртвате на П. Партията Ви отдавна само предава България. Ето ги действията на "Партията" Ви.


На вниманието на г-н Румен Петков: Десетки цигани нападнаха и биха полицай от ОДП - Бургас в гетото на кв. Победа в Бургас. След побоя най-тежко е пострадал ст. сержант Константин Петков, който е бил ударен с железен стол. За секунди от съседните къщи наизлезли цигани, които масово се нахвърлили срещу униформените с колове, ритници, юмруци и камъни. Полицаите не могли да задържат нападателя и повикали на помощ втора патрулна кола. Пристигналото подкрепление обаче се оказало недостатъчно и още повече озверило циганите. в-к "Монитор"


И пак на вниманието на г-н Румен Петков: Роми от квартал "Максуда" във Варна нападнаха в събота репортерски екипи и се опитаха да се саморазправят с тях. Побеснялата Анета обаче се нахвърлила да бие репортерите и при опита си да я спре полицейската служителка Калинка Пенчева отнесла един тупаник по ръката. Това наложило да извика полицейски подкрепления. Пристигналите три патрулки въдворили ред. в-к "Стандарт"


Питам ви г-н Петков, щяха ли тези цигани така нахално да нямат респект към вашите подчинени, ако Вие бяхте разпоредили, че българи и цигани са равни пред закона? Ако не бяхте слушали соросови съвети от България и САЩ? Ако поне за битовата престъпност си гледахте работата? А не да пазите стачкуващи български миньори да не си удрят сами главите у асфалта и да не пазите безчинстващи цигани поне вашите да не бият с колове и камъни. Г-н Петков, започвам да си мисля, че и вие служите на тези сили, които използват циганите за геноцид над търпеливите българи. Дано не съм прав, но за сега нямам факти, оборващи твърдението ми.


През почивните дни обнових рубриката си "Политика" с интересен материал за това как може да започне третата световна според мен. Обнових и другият си проект (за национална безопасност) с един много професионален материал на Енчо Енев от в-к "Нова зора"26 юли 2007г.

Докато ни омайват със сестрите: До края на годината 60% по-скъпо сирене. Kашкавалът ще се търгува по 12 лева за килограм, а с 20-30 процента ще се скочи и киселото мляко. Колбасите ще се увеличат с 10-15 на сто, а хлябът - с 30 до 70 процента - за различните области от страната, съобщават от асоциациите на месопреработвателите и на хлебарите. Tака в-к "Труд" координира кой с колко да ни ограбва. А днес чета, че КЗК е одобрила ново сливане (нов монопол) вместо да погне купищата картелни споразумения на божидарданевците. А КЗП да попита Тошо Тошев информация ли е "Ще поскъпне с...", търговия със страх ли е, или антипотребителско споразумения.


Износните пера на нова България: Бебета се продават нелегално в България, с обещание за тяхното тайно изнасяне зад граница, съобщава ВВС. Журналистически екип от световната агенция разкрил канал за трафик на новородени в страната ни. Срещу 60 000 евро, обявилият се за трафикант на хора варненец Хари, се съгласил да "достави" детето на мним лондонски бизнесмен. Понастоящем бандата е поставена под наблюдение, а от МВР са уведомили новинарите, че за да повдигнат обвинение, е необходимо да съберат свои собствени доказателства, но ще бъдат предприети всички необходими мерки. Докато от МВР се наканят да вземат необходимите мерки да напомня, че България изнася мъже за Афганистан и Ирак (за сега), жени за Западна Европа, Гърция и който ги хареса тук от чуждите секс-туристи и бебета за който плати.Те стават все по-нагли: Мъжката чантичка на кмета на Шумен Веселин Златев е била открадната от кабинета му докато е бил на среща с делегация от Молдова в сряда следобед, научи "Монитор" от неофициални източници. Cпоред източници на "Монитор" усилено се издирва мъж на около 30 години, с ромски акцент, който приблизително по същото време е влизал в кметския кабинет и се е разхождал из коридорите на кметството. Вътре били всички документи на кмета, дебитни карти и 6 хиляди лева, които си приготвил, защото предстояло да заминава на почивка. Г-н министър на МВР, не се ли запитвате защо циганите стават все по-нагли и с чувство за безнаказаност мародерстват малкото ни останало? И опитайте, моля ви се, като ходите пак в САЩ, да изпросите едно разрешение от Сорос за МВР. Да започне да прилага законите еднакво и към българи и към цигани.


Светъл пример от братската капиталистическа страна: Двойка американски пенсионери вдигнаха бунт срещу данъците. Съпрузите са се барикадирали от половин година в къщата си в Плейнфилд, Ню Хампшир. Готови сме да умрем, но няма да платим нито цент, заявиха Ед и Елейн Брау. ФБР обмисля да щурмува дома им, за да ги залови и принуди да платят налозите, съобщи АП. Усмихнатата зъболекарка и мъжът с прошарена коса проклинат корумпираните съдии, американските власти и лакомата държава. Историята стана толкова популярна в САЩ, че от всички щати идват на поклонение. Семейството се превърна в символ на свободата. Когато наближават дома, посетителите виждат табели, на които пише: "Ако не си приятел, по-добре си тръгни". Много американци обаче симпатизират на бунта на семейството и помагат с каквото могат. в-к "Стандарт". Може пък и да излезе прав Маркс, че работническата революция започва от най-развитата капиталистическа страна.


Дойче веле днес съобщава, че депутатът от Бундестага Г. Ерлер се е изказал остро срещу решението на Саркози да предостави на Либия реактор. Той смята, че след като фирмата-производител е с 34% дял на Сименс, Франция няма право сама да решава. Преди това немците се обидиха на Саркози за това, че е обрал плода на немският външен министър по сделката за нашите медици. Според мен, проамериканският Саркози вече върши своята работа - доразрушава ЕС. собств. инф.


Новото правителство на Турция, като първа задача ще обсъди ново увеличение на заплатите на служителите. Ще напомня че за 2007г. правителството на Ердоган повиши заплатите на служителите с 40 щ.д. а на работниците със 160 щ.д. Сега синдикатите искат 800 щ.д. минимална работна заплата за служителите за да се изравняло неравенството между работници и служители. собств. инф.


От днес открих нова рубрика - "Музика, която вдъхновява". Чрез нея ще се опитам да дам възможност на по-младите да чуят с какви песни хората по цял свят са се борили за права, социален ред и свободи.

.

26 юли 2007г.

Докато ни омайват със сестрите: С 20 до 50% е поскъпнало сиренето само за месец, киселото мляко е скочило с 8-10 на сто. Това съобщи председателят на Асоциацията на млекопроизводителите Димитър Зоров. Скочила е и цената на олиото в PVC опаковки. От 1.97 лв. през май тя е достигнала 2.26 лв., увеличението е с 14.7 на сто. в-к "Атака". Бих допълнил да видите колко вече Ви струва хляба, колко доматите, колко. зелето ... и после да прочетете на страниците на НСИ как няма инфлация и после да слушате "икономистите" на Сорос как положението Ви се подобрявало.Защото те са с липсващ административен капацитет: Българските депутати продължават практиката си да приемат набързо некачествени закони, които задължително подлежат на промени, тъй като се оказват неприложими. Като пример Средкова посочи Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК), който е обнародван през декември 2005 г., а досега е претърпял 12 промени. Законът за устройството на територията (ЗУТ) е претърпял 10 изменения и допълнения само за миналата година. През 2006 г. е подобно положението с Кодекса за социалното осигуряване, със Закона за здравното осигуряване, със Закона за лечебните заведения. Вижте кои закони са непрекъснато променяни и си отговорете сами защо няма ред в България.


А дали имаме прокуратура? По "странен" начин в РУГ-Пазарджик, оглавявано от Мехмед Велиат, изчезват или просто се скъсват протоколи от проверки за незаконна сеч, други така и не стигат до съответните контролни звена в столицата. Миналата година Меджит Калъч от с. Крастава е заловен с камион, пълен със 170 кубика талпи. По нечия заповед те, заедно с возилото, му били върнати, а на горските стражари било разпоредено да не пращат протокола "нагоре". в-к "Атака" И няма ли поне ЕС да се сети, че като оставаме без гори, ще останем и без вода и после изкупилите България англичани ще живеят в нова Сахара? Заради лакомията на доганските обръчи! Природата не е мърша. Тя няма да ни прости!Ето я цената: Днес заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев прие ръководителя на мисията на Либия в София Тахер бен Шаабан, съобщиха от Министерството на външните работи. Потвърден бе нашият ангажимент по лечението на заразените с ХИВ/СПИН деца от Бенгази. Той подчерта, че усилията ще продължат в бъдеще за подобряването на здравословното състояние на болните либийски деца. А дали този член на ДПС някога ще се сети, че има и български деца?


На вниманието на г-н Румен Петков: Блогът може да се използва за критика, протест или граждански акции - това не е задължително, но също така не е укоримо, нито само по себе си незаконно, нито маловажно и малоценно. Да имаш блог не те прави потенциален хулиган нито дори бунтар. Младежите с блоговете не се замерят с бутилки от бира и очевидно не търсят безредици и сблъсъци с полицията - погледнете навън, те участват в екопротести с децата си. Те не са революционери, но определено не принадлежат към мълчаливото мнозинство. Нели Огнянова в "Дневник". Явор Колев бил казал, че те не следят блогове. Изглежда, че чрез врачки решават кого да привикат и да го натискат да не пише.


У комшиите: След победата на Ердоган в Турция, идва ред и на военните да си кажат думата. От 1 до 4-ти август е насрочено заседание на Висшият военен съвет на Турция. Според всички аналитици това е второто по важност събитие след извънредните парламентарни избори. Във връзка с противопоставянето на военните на управляващата партия, се очаква продължаване с още една година на мандата на шефа на генщаба на турската армия ген. Яшар Боюканънт. собств. инф.


Продължавам с прегледа на българските интересни сайтове. Днес Ви препоръчвам http://www.socialniprava.info/bg По някое време смятам да обновя и рубриките си за ИТ и отдавна не съм слагал смях за отмора. Но към обяд.


25 юли 2007г.

Днес всички медии "информират" само за сестрите: Българското общество знае твърде малко за това как се управлява страната ни. През 90-те години политиците просто не ни казваха, каквото трябва, а днес ни създават заместващ дневен ред. Всичко това обаче превръща България в трайно изоставаща страна. Димитър Аврамов/Bulgarian Post Замислете се. И Аврамов Ви казва голата истина. А аз да се повторя "Икономиката глупако!"


За Министерство на продоволствията: в Държавния резерв сега има само 20% от необходимото зърно, другото е присвоено от фирми от обръча на ДПС, ръководен от Мирчо Петков, с прякор Циганина. Същият стана известен и с това, че купил министерските постове на Нихат Кабил и Емел Етем за по 1 милион лева. Зърно е завлякла и фирмата "Акома", на Кирилка Ангелова, която се оказва собственик на сараите на Доган в столичния квартал Бояна. в-к "Атака". И за главния прокурор, че нещо все още нищо няма от клетвите и заканите му.


Пак далавери на "юпи"-то: Договори с пет компании за доставка на оборудване, софтуер, интернет трафик и др. дейности за изграждане на електронното правителство у нас, подписа Министерството на държавната администрация и административната реформа. Това съобщиха от ведомството във вторник. Медиапул. ОП за милиони наши левове. Няма ли кой да му обясни на този, че е-правителство не означава пак да купува компютри а означава системна интеграция и софтуеър. А от тези милиони левове далавераджията не е отделил и стотинка за софтуер по същината на проекта.


И понеже нашите медии съвсем вече спряха да информират за сериозни неща, аз опитвам да компенсирам доколкото мога. Вчера и днес актуализирах "Политика" с две важни новини. Едната е за това как американски компании са плащали за убийства в Колумбия, а другата е за указ на Буш, който направо конкурира Ленин. Аз съм изумен от това, което се случва със САЩ. Обнових и другият си проект за национална безопасност.

24 юли 2007г.

Да помислим заедно: "ДПС управлява България през главата на премиера Станишев", твърди дълбокомислено авторитетният британски вестник "Файнешъл таймс". Замяната на изсечените гори срещу доходоносната хранителна промишленост говори за поредното позорно отстъпление на БСП пред нахалството и алчността не само на ДПС, но и на мощни компании от съседна Турция. в-к "Атака"


Кой пали България: Пожарите, които обхванаха страната, се палят умишлено, за да може фирмите от обръча на ДПС да прикрият следите от незаконната си сеч. Това разкритие направи депутатът от АТАКА и член на комисията по земеделие Борислав Ноев. Не може тези пожари да са случайни, след като огънят пламва от няколко места едновременно, категоричен беше Ноев. Въпросът в началото го задавам не аз, а днешният в-к "Труд". Пак там пише, че никакъв дознател не се е интересувал от сателитните снимки.


Пак "Файненшъл таймс": Народно недоволство срещу глобализацията и шефовете на най-големите световни компании се надига в богатите страни, показа публикувано вчера проучване на в. “Файненшъл таймс”и социологическата агенция “Харис”. в-к "Труд"


Генералгубернаторът: Моите предшественици са го подпомагали и ние днес отбелязваме 10-годишнината на тази програма, но тя ще продължи и с колегите ми след мен, защото корупция в България все още има и тя в основните си представяния е свързана с финансирането на политическите партии, в областта на обществените поръчки и в съдебната власт, посочи Байърли. За съжаление, все още няма осъдени хора от висшите етажи на властта за корупциионни практики. Г-н Байърли, прочетете днешният "е-вестник"


Ето Ви извадка по повод убитият преди дни швед : Част от охранителите в заведението са били бивши полицаи от РПУ Несебър, заради което наблюдаващият делото прокурор си е направил отвод. Венелин Ташев, собственикът на дискотека “Хелп” , където е станал инцидента, е общински съветник от Несебър. Той заяви, че твърдо застава зад действията на служителите си. А ето и един от коментарите, които са били под видеоклипа от убийството: Това може да се случи само в лайняни места като България, където полицията е боклук, а хората са идиоти. И ВИЕ СТЕ СТРАНА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ХАЙДЕ ДЕ! Ние се гневим не срещу обикновения българин, а срещу корумпираната полиция и престъпниците, които управляват страната. Повече в днешния "е-вестник".23 юли 2007г.

На вниманието на г-н Първанов: Ново изследване на Световната банка, посветено на международната миграция, показва, че повече жени напускат родината ни. България губи над 105 000 души годишно. "Фрогнюз". Г-н Президент, какво стана с демографските Ви приказки? Народ, който си изнася жените си на чужденци народ ли е? Какво пише из историята, по която, според дипломите Ви, трябва да сте специалист?


Американски "инвестиции" от нашият джоб или пак далаверите на никитовасилев? Държавата да подкрепи с 1. 95 млн. лв. "Глобъл деливъри България сентър" на "Хюлет - Пакард" в София, реши кабинетът на заседанието си през изтеклата седмица. От "Хюлет - Пакард" отказаха коментар по новото развитие на случая с държавната помощ с обяснението, че всички подробности за него се съдържат в постановлението на кабинета. "Дневник". В същото време, според "Медиапул", руското министерство на извънредните ситуации е предоставило на България самолетът, който вече угаси пожарищата край Стара Загора безвъзмездно.


Отново разкошен политически хумор от Мартин Карбовски: Как властите чакат самолет от Русия? Отговорът е: много бавно. Докато ние чакахме руският самолет амфибия да влезе в новините, гръцките власти арестуваха 19 души и им повдигнаха обвинения в подпалвачество. Изводът е прост - когато властта работи бързо и новините идват бързо. Но властта не работи, лято е, ако можеше и медиите да не работят, нещата щяха да са още по-лесни за всички. в-к "Стандарт". Да, властта у нас само краде.


Те пак си гледат пъпа и се чудят как да ни отвлекат вниманието от поскъпванията: "Пита се кого подкрепя БСП - потребителите на ток, парно, вода и прочие или монополистите, в повечето случаи чужди или частни, които ги представят?", заяви Янаки Стоилов избраният в събота за председател на новата формация "Левицата в БСП". Аз пък да попитам, кои тогава са десницата в БСП? И да видим как ще гласува Янаки Стоилов в парламента. Защото до сега си гласуваше против народа си и точно за ония монополи.У комшиите: В Турция на извънредни парламентарни избори, при 80% избирателна активност, партията на Ердоган спечели според AFP, след изброени 99,9 процента от гласовете, 46,3 процента. Това прави 339-341 места в парламента им а за избор на президент трябват 367. Така партията на Ердоган увеличи тежестта си в турското общество и показа, че народът е зад нея, но не реши политическата криза. Ако до 40 дни новоизбраният парламент не излъчи президент, следва разпускане и нови извънредни избори. Изходът е или кюрдите или ултрадесните да помогнат, но дали Ердоган ще рискува с такава подкрепа? собств. инф. Има на какво да се учат нашите некадърници от Ердоган. Има.


През почивните дни работих за Вас, уважаеми посетители на този проект. Добавих интересни наблюдения за американския анимационен сериал Симсънови в "Стил на живот" и понеже Нели Огнянова не е писала от седмица нищо в блога си, Ви информирам за това как в петък, 20 юли, върховният съд на ЕС застана против мракобесието в Интернет. Четете подробности в "Информационни технологии". Обнових и другият си проект - за националната ни безопасност с два нови материала - за това какво всъщност става в Пакистан и в Италия.

20 юли 2007г.

На вниманието на г-н Орешарски: Румънският държавен глава Траян Бъсеску одобри закона за увеличаване на пенсиите с 43 на сто от началото на идната година, въпреки опасенията си, че мярката може да допринесе за увеличаване на бюджетния дефицит, съобщи бизнес сайтът Profit.bg Земеделските пенсии пък ще се вдигнат с 50 на сто от септември тази година. А знаете ли г-н Данев откъде щели да дойдат парите? От повече работни места и увеличени заплати, г-н Данев! Идете и попроучете румънския опит! Само ще ни е от полза. На нас дето ни управляват по вашата свирка.Михаил Константинов: Старанието, с което БСП се търкаля в краката на Доган, вече е просто неприлично. Вярно е, че хората отчаяно искат да си изкарат един пълен мандат, че да не им излезе име на пълни каръци. Вярно е също, че в политиката без компромиси не може – всъщност, самата политика е изкуство на компромисите. Но между компромис и клякане с повод и без повод все пак има разлика. Интересно е, че това самите симпатизанти на БСП по места го усещат, докато в Политбюро на БСП трайно са загърбили както националния интерес като цяло, така и интереса на своите избиратели. Фрогнюз. Броилият през всичките тези нещастни 17 "преходни" години гласове, явно вижда истината. Сега остава да даде по-смислена идея как да се отиграе българският "турецкий гамбит"Георги АНГЕЛОВ старши икономист, институт "Отворено общество" в "Дневник": Квазиданъчното бреме неоправдано расте. И дава ред примери вкл. и Агенцията по лекарствата. Тя също повишава различните такси, като ръстът е между 60% и 260%. В допълнение се предвижда и компаниите да заплащат за всяка проверка, направена им от агенцията. Добре би било г-н Ангелов да пополемизира и с другия от "отворените" - Георги Ганев, който вчера се опитваше да ни манипулира защо у нас растат цените.


е-вестник: Джоел Саймън от Комитета за защита на журналистите казва, че „авторитарните режими са превърнали Интернет в огромна фронтова линия.“ Доклад от 2006г. сочи, че всеки трети журналист, изпратен в затвора, е блогър, онлайн редактор или уеб-базиран репортер. Освен, че преследват журналистите, правителствата блокират сайтове за блогване, искат лицензи от доставчиците на Интернет и ги държат отговорни за съдържанието, което предоставят. Тоталитарна държава ли е обаче България и защо се плаши толкова от говоренето в Интернет? Не е тоталитарна държава България. Тя е мафия, управлявана от купола. Щом и шефът на ГДБОП го доказа. Използвам случая да поздравя г-н Танов. Най-накрая един генерал от службите да си подаде оставката и да каже защо го прави.Програма “Достъп до информация” обезпокоена от привикването на блогър в МВР: Убедени сме, че дейността на МВР по противодействие на престъпността върви ръка за ръка с доверието на обществото в институцията. Това доверие се печели с нанасянето на ефективни удари срещу организираната и тежката престъпност, а не със съмнителни от гледна точка на основни човешки права действия. Медиапул. Прочетете статията. За да знаете правата си.


Редовно преглеждам и сайта на българската секция на Индимедия. http://bulgaria.indymedia.org/ На него вече започва отчетливо да се оформя не толкова анархистично, колкото ясно антикапиталистическо ядро. Ето две информации от там: "в Чехия беше забранено легалното съществуване на организацията на чешката комунистическа младеж" и "в Полша по най-брутален начин бяха разпръснати стачкуващите от 6 седмици медицински сестри". Не знам дали утре Янаки Стоилов изобщо ще успее да опази нещо от лявата фасада на БСП, но отговорът на въпроса на Дядото "Що е социализъм и има ли почва у нас..." май ще бъде даден другаде. И то скоро както изглежда. Особено ако божидарданевците продължават в същия разхайтен дух.


19 юли 2007г.

В страната на победилата ченгеджийница: Ченгета от РПУ - Девня бяха спипани, докато охраняват крадци на метали от девински склад. Милен Петров и Радослав Тодоров бяха задържани във вторник вечерта след двумесечна оперативна разработка. За спокойствието на крадците двамата взели 160 лева. Подкупът е засечен в момент на предаване на парите, съобщи пред "Монитор" варненският военноокръжен прокурор Владимир Чавдаров.


Ето защо те са с мафията: Софийският военноокръжен съд оправда бившият шеф на столичния КАТ Илия Илиев на първа инстанция и по трите обвинения, повдигнати срещу него. Според едно от тях в периода 17 януари-19 май 2006 г. Илиев е прикрил 11 пияни шофьори с над 1,2 промила алкохол в кръвта, които е трябвало да бъдат предадени на прокуратурата, но вместо това са били наказани само с глоби. в-к "Монитор"


Соросовият храненик Георги Ганев манипулира: Докато българите забогатяват, ще се вдигат и цените. И защитава "Шишеджам" в Търговище, а не вземе да прочете дописка на човек от Търговище във вчерашната "Нова зора". За това как там повечето по-атрактивни длъжности са заети от турци от Турция, как инструкциите са на турски и как заводът мошеничи спрямо ЕС. Не знам кои българи забогатяват. Сигурно има предвид забогателият Вальо "Топлото"? Защото аз едвам свързвам двата края - доказан специалист по ИТ.


Отговор No 1 на манипулаторите: Милион и половина българи издържат цялата социална система, което е непосилно. Засилва се тежестта върху това малцинство, което работи, спазва законите и плаща данъци. Същевременно българските роми и турци не плащат данъци. Данъци не се събират в районите със смесено население", поясни Костов. /News.bg


Отговор No 2 на манипулаторите: Проф. Петър Иванов: Има връзка между поръчковите убийства и покачването на цените. Според мен истинската причина, създаваща както поръчковите убийства, така и ценовите шокове на всички стоки и услуги, които се потребяват у нас, е в Безогледния Монопол на Мафията. в-к "Атака".


Отговор No 3 на манипулаторите: Формулата е проста: подем чрез растеж на борча (вътрешен и външен) и изземване на доходите (сега чрез растящите цени на жизнено необходимите услуги - ток, вода, чистота, топлина, здравеопазване и т.н.). В момента външният дълг на страната наближи сумата от 18 милиарда. Не лева, а евро. Той е плод на контролирани от властта (респективно от Партията) стопански субекти, макар че борчът на държавата официално намалява. Вътрешният държавен дълг също започна да расте и вече е над 3 милиарда лева. Дефицитът по текущата сметка на платежния баланс ще достигне около 16-17 на сто. Тези цифри са такива, че звучат като почукване на вратата на нова криза. Григор Лилов в-к "Кеш".


Собств. инф.: Снощи по "7 дни" в предаването на г-жа Тушева можах да му зърна физиономията на оня български "капиталист" дето си надвил на масрафа и се бил записал за полет в космоса. Докато в Свищов работниците му протестирали! Г-н Данев, не му позволявайте да се появява повече. Той не само проф. Ставрев вбеси. Той вбеси всеки българин. Според този дебелокож лъжец, в България имало работа за целия китайски народ. Той бил плащал на професори по 700 лева за да са му в бордовете без да им бил виждал очите. Да, призна си го в ефир! Че без да знае защо, им плаща. Може би са му роднини? Може би Вие или там разни други от ченгеджийницата му ги спускате? Но той не ги ползвал за консултации. И не можа да отговори за какво им дава заплати. За консултации той ползвал австрийци. Като Вальо "Топлото". Това не е капитализъм г-н Данев! И този го призна в пряко предаване в ефир! Докога ще се дават пари на такива тъпаци г-н Данев? Излагат Ви! Г-н Хампарцумян, чета в последния брой на в-к "Седем" как куп банки охотно дават да угроби още пари Гергов. До кога? Какви "банки" сте? Портфейли на ченгеджийницата за която Костов говореше в Народното събрание? Или и вашата цел е да изкупи и препродаде земята на дедите ни. Днес чета, в "Дневник", че и вашата "банка" си създава агенция за недвижими имоти.Собств. инф.: На руския сайт travel.newsru.com е поместена информация за това как на 13 юли (петък) 17-годишният датски турист Петер Хорсхауг е умрял от препиване с алкохол в бар Sunny Dreams на Слънчев бряг. По-интересното е, че се твърди, че след като помолили охраната да извика бърза помощ не се е случило нищо, а едва след 20 минути са откарали датчанина с такси в болницата. Друг факт от руското описание е, че докторът бил казал, че обикновено в такива барове в напитките добавяли още нещо, от което пиещите не забелязвали колко много са изпили и са поръчвали още. След като КЗП на мен не благоволи да ми отговори взети ли са някакви мерки срещу онзи магазин, който миналото лято ми пробута развален калкан, питам, сега ще предприеме ли проверка по случая? А би трябвало и прокуратурата да се поинтересува какво още се добавя в напитките по българските барове? Все пак се наричаме туристическа страна.


Намерих време и обнових раздел "Политика" с интересна информация за Пентагона. Обнових и другият си проект за национална безопасност.

18 юли 2007г.

В страната на победилата ченгеджийница: Шефът на ГДБОП ген. Ваньо Танов напуска поста си заради абсолютната невъзможност за реално пресичане на престъпността по високите етажи на властта.. Пред свои колеги той е казал, че при сегашната ситуация, в която се намира държавата няма как антимафиотска структура като ГДБОП да върши работата, която е нейно задължение. Според източниците на "Монитор" на практика в службата не са можели да работят по определени сигнали и схеми, тъй като в повечето случаи по веригата изскачал някой високопоставен човек и се налагал завой в разработката. Te затова ли само с младежи, изтеглили по някоя mp3-ка и с будни граждани, пишещи в Интернет срещу унищожаващите Странджа се борят? Ало, ГДБОП! Вземете мерки! И този проект се филтрира вече. Разбрах, че нищо не сте могли да направите срещу турските хакери и Атака. Опитайте поне да не унищожавате българското.Унищожават и Рила: Близки до Георги Велчев фирми са започнали без разрешение строежа на ски курорта Паничище-езерата-връх Кабул, твърдят еколози. От 3 дни огромни багери, тежки камиони, валяци и фадроми събарят вековни дървета, за да прокарат широк път от хижа "Пионерска" към хижа " Седемте рилски езера". Строи се и нов двуседалков лифт за 2 млн. лв. Идеята е да се изградят 100 хотела, които ще разполагат от 5600 до 8000 легла. в-к "Експрес". Ало, ГДБОП! Няма ли да спре това пране на пари из тези хотели вече? (твърди го твърди бившият шеф на Националната асоциация "Недвижими имоти" Орлин Владиков в Стандарт).


Ето ги как управляват: Червеният Мичо Райковски, считан за "вечния съветник". За предстоящия мандат Райковски не е включен в листата. Причината - серия публикации за замените, които е направил и затова, че по времето докато е бил общински съветник е взел 8 имота на дъщеря си и жена си. Някои от имотите са купувани за 1.50 лева за квадратен метър. в-к "Монитор". Най-вероятно всичко е законно. Като ограбването ни през последните 17 години.


Вижте как ни манипулират от "Труд": 1/3 от българите смятат, че всички, които имат над 1 млн.лв., са за затвора, според изследване на агенция “Медиана”. Близо половината пък искат да се национализират капиталите на богатите, сочат данни от анкетата, разкрила силни антипазарни нагласи у нас. Значи аз и другите, които сме за това полицията да си върши работата и да има обществен ред и да се спазват законите, сме с антипазарно мислене? Извинете се на честните хора г-н Тошев! За Кольо Колев знам че няма да се извини.


Иван Бакалов: Слуша човек обясненията на шефа на полицията ген. Валентин Петров как от 3-о РПУ в София дали български документи за самоличност на двама сърби от Замунския клан, издирвани от Интерпол и полициите на няколко страни. Каквото и да говорят полицейските шефове, това е голям резил. По-голям резил е, че генералът не се усеща. И медиите реагират вяло на този цирк. Министърът Петков може да се изказва по телевизията за стачкуващите доктори в “Пирогов”, за стачници миньори и природозащитници, а за резила на полицията – не. Това само показва, че появяването на един министър в разните коментарни предавания по телевизиите винаги е добре организирана пи ар акция. Днес в 08 часа през Мозила, тази статия от неговият "е-вестник" беше покрита с черен правоъгълник. Дано да е случайна грешка в системата им.


Чувствах че и другите ръмжат (по Вапцаров): Не превръщаме ли демокрацията си в супермаркет, в който заменяме свободата си да печелим много пари, с това да харчим малкото, които властта ни позволява дава да изкараме? И понеже не можем да разчитаме нито на добронамереността на политиците, нито на активността на слабото ни гражданско общество ни остава единствено да се опитаме да опазим поне отчасти, все по-малко свободните си медии. Булгариенпост. Размисли, които напълно споделям. Препоръчвам Ви цялата статия. Преди да са ни привикали.


У комшиите: Тунджай Шейранлъоглу, независим кандидат за депутат в турския парламент, беше застрелян в Истанбул броени дни преди парламентарните избори в страната. Автомобилът му е попаднал под обстрел на оживен път в града. Шейранлъоглу притежава строителна фирма и вестник „Тамгун” и се беше кандидатирал за независим кандидат в избирателен район в Истанбул. И това става когато Ердоган обяви, че ще се оттегли ако партията му не вземе сама цялата власт и след като се обяви за изтегляне на американците от Ирак Собств. инф. Да, на 22 юли в Турция ще се решат много въпроси за бъдещето на региона ни. Какво ли е инструктирал Доган летящите ескадрони с автобусите? Този път играта е с доста по-големи залози.
17 юли 2007г.

В страната на победилата ченгеджийница: Вместо да поевтиняват, цените на доматите и краставиците се вдигат с часове. Цените са почти 10 пъти по-високи в сравнение с миналата година. Тепмът, с който растат разходите в домакинствата надвишава увеличението на доходите в едногодишен план. Това съобщиха от Националния статистически институт вчера. Повече от половината българи имат основен месечен доход от заплати. 23,8 % пък са тези, които разчитат на пенсии. в-к "Монитор". Ами сиренето? Ами кашкавала? Ами хляба? Ами обирджиите на Шушулов? А, г-н Данев?


Резултатът: Българите са най ­ недоволни хора в Европа. Две трети от нашенци са нещастни заради условията на живот в страната ни и са песимистично настроени по отношение на бъдещето. Данните още сочат, че българите живеят по ­ малко в сравнение с другите европейци. 85 % от българите пък не могат да си позволят да отидат на едноседмична почивка веднъж годишно, сочат данни от друго проучване, направено сред 26 хил. души от 28 европейски страни. в-к "Стандарт" А тошотошевщината продължава да манипулира. В "24 часа" са публикували само "Средно по 9,74 лв. е спестил всеки българин през май, показват данни на Националния статистически институт. Общите доходи на лице от домакинствата са 231,95 лв., а харчовете - 222,21 лв." без да отчетат драстичното поскъпване и инфлация.


Как реагира властта? С цензура, разбира се: Блогърът Михаил Бозгунов (Мишел), който беше привикан "за справка" в полицията, заради публикации в сайта си във връзка с протестите в подкрепа на Странджа, е "подткиквал чрез интернет страницата си www.optimiced.com/bg към нарушаване на обществения ред. в-к "Дневник". След като така и не дойде пазарната икономика, а само обръчите на Доган, у нас вече идва и политическия терор. Не виждам по какъв друг начин Красимир Кънев, ако беше Човек щеше да класифицира горното събитие. И да допълня: А какво да прави обикновеният човек, който не е от доганците, освен да иска промяна на този обществен ред на ежедневни убийства, кражби и мафиотско ограбване?


Даже и англичаните са видяли кой управлява у нас: "Файненшъл таймс" отбелязва, че новоназначените министри са политици от по-нисък ранг, което показва, че премиерът Сергей Станишев все още среща силна вътрешна опозиция в опитите да се пребори с корупцията във висшите етажи на властта. Според вестника ДПС е наложило вето на другите кандидати за министри, поради което за министър на икономиката и енергетиката е назначен Петър Димитров от БСП. Видяли са и кой е за корупцията, заменките, поголовната сеч и т.н.През почивните дни бях из страната. И навсякъде (Плевенско, Русенско, Бургаско) видях разлепени масово листовки "Изкупувам земеделска земя". "Където и да е". Г-н Орешарски, как така някои божидарданевци нямат пари да плащат заплати и социални осигуровки, а имат пари да изкупуват и после препродават на чужденци земята българска? Земята на дедите ни? Колко ревизии направихте на фирмите, разпространяващи подобни листовки?


Днес смятам, че не аз а демократичната ни полиция е направила преглед на българската блогосфера. Вижте блога на човека, загрижен за Странджа. Той, Човекът, не е правил заменки и е бил против изсичането и. За разлика от управниците ни. Вижте го, докато не е "филтриран" от доставчици като бТК.

13 юли 2007г.

Koлко им вярваме: Румънците и българите са гражданите на ЕС, които имат най-голямо доверие в печата и телевизиите (88%). За сметка на това доверието им в парламента и правителството е едва 19 на сто, сочат данни на “Евробарометър”, цитирани вчера от тв “Реалитатя”. "24 часа" И то при положение, че както казва Ноам Чомски, това, което обществото иска да чуе, го няма в медиите.


В държавата на победилата ченгеджийница: Средната брутна работна заплата в мини "Марица-изток" е 940 лева. "Труд". А средната заплата на нищонеправещите ченгета е над 800 лева. Толкова е и средната заплата на некадърниците на никитовасилев, за които се правят прескъпи курсове за компютърна грамотност чак в Силистра. Питам се само, тези тунеядци не се ли сещат, че няма да има кой да ги храни, ако утре все по-обедняващите немци намалят вноската в тъй-дълго чаканите от Доганските обръчи еврофондове?


Огнян Стефанов: Борба с престъпността няма да има докато Георги Първанов и Румен Петков мълчат. Двамата са сред най-информираните хора в държавата за това, което става в ДПС. За корупционните практики, ръководени и направлявани от колегата им политик Ахмед Доган. Знаят за замени на имоти, на гори с плажове, за изсичането на хиляди декари гори, за далавери със строителство, за подставени лица, които в момента изкупуват цели парчета от държавата уж за себе си. "Фрогнюз"


И още една атака, този път от младежкото дясно: След разкрития за подлушвания и следения на НСО по заръка на Социалния президент, охраняващ го бивш шеф на охраната на Маргините, застреляния преди седмици близък до БСП собственик на Локо Пловдив от Кюстендил и сега стрелбата по Велев, какво още трябва да се случи, за да се разбере, че Първанов седи на централно място в олигархичния модел на уравление в България. "Общество.нет"


Продължавам с прегледа на българската блогосфера.
На http://kolega.blog.bg пише за ББ и РП: Единият бивш глав.сек. и настоящ селски кмет дълги години разнасяше из страната един кожен шлифер над чиято яка гледаше строго с небръснатото си четинесто лице - Страх да те побие само от гледката и всякакви престъпни намерения да ти се отщат на секундата. Другият бивш селски кмет и настоящ министър на вътрешните работи здраво стъпил на два здрави крака, обути в очевидни небели чорапи също всява неописуем респект с кръвясалия си зловещ поглед, изстрелван като картечен откос от дребните му свински очички.Уважаеми посетители на този ми проект. В понеделник преглед на медиите няма да има. Зает съм. А съм наистина сам. Но ще гледм днес до края на деня да заредя някое шоу видеоклипче в "смях за отмора", за да не скучаете през почивните дни


12 юли 2007г.

Maй не съм сам? САЩ и Великобритания толерират организираната престъпност у нас. Двете държави са предоставили паспорти, убежище, възможност за бизнес, и, в някои случаи дори постове на най-известните фигури от българския ъндърграунд. Най-пресен пример е появата на Николай Методиев - Пилето, сочен за контрабандист №1 в България след смъртта на Косьо Самоковеца, на партито по повод 4 юли, Денят на независимостта на САЩ, организирано от американския посланик у нас Джон Байърли. в-к "Атака" И аз смятам, че ако имаха желание, новите ни "братя" до сега да са пратили афроамериканците да изпоарестуват цялата тази паплач, която управлява от тяхно име у нас. Както например направиха с Нориега със Саддам, с Милошевич. А те, "братята", пак не разбрали кой им нанася повече вреди.


Ето ги некадърниците: Спешно допълнение към Закона за защитените територии (ЗЗТ) гласува в сряда парламентарната комисия по околна среда. Председателят на комисията Георги Божинов (БСП) обясни, че сега няма да се впускат в подробности по изчистването на текстовете в закона, защото идеята е допълнението да бъде прието, преди парламентът да излезе във ваканция. Депутатите бързаха да формулират едно изречение, което утре да представят на правната комисия. в-к "Дневник". Забелязахте ли? За да излезели във ваканция можело и тези текстове на "законите" им да са неизчистени. Като всичката им работа в последните 17 години. Неизчистена!


Новини от държавата на победилата ченгеджийница: Банда цигани уби шофьор, от полицията крият. Причина за поредното зверство на циганите станала лека катастрофа на шосето между двете села, при която Огнян бутнал с колата си циганка. Макар че инцидентът се разминал без тежки травми за жената, нейните роднини се насъбрали, настигнали Огнян и го смлели от бой с железа и тояги. в-к "Атака". Награда! Веднага Румен Петков да награди криещите! И онези, които нищо не разкриха нито в "Захарна фабрика", нито където и да е.


Като няма полиция, се стреля на поразия. Кой когото свари: Мъж, жена и шестмесечно бебе от едно семейство и още един мъж бяха простреляни от трима маскирани мъже според свидетелства на свидетели. Стреляно е най-малко 10 пъти, най-вероятно с пистолет “Макаров”. Става дума за стрелба в София в "Белите брези". Всъщност полиция има. Я вижте там щата им! Над 100 000 нищоневършещи. С по над 800 лева средна месечна заплата!


Като няма полиция и съд, вече избиват и назначените за капиталисти. Вчера беше прострелян шефа на сдружението на частните предприемачи "Възраждане". Съпругът на дамата с чин от МВР. Съветникът на човека с агентурния псевдоним Гоце. Версия за куршумите срещу надзорника в Националния осигурителен институт е свързана с имоти. Като бивш кметски наместник в столичния квартал кв. "Горубляне" Велев добре познавал механизма на заменките с парцели. Какъв кадър! А г-н Данев? Няма ли да си съберете назначените за работодатели и да излезете с обща декларация за тежкото положение на членовете си? Както кметовете след убийството на, алоо полицията! Какво става с убийството в Елин Пелин? А с онези в Несебър?


Май не съм сам? Повече от 15 годинии властта в България не се използва за публично управление. Властта се консумира. Политиците не изработват стратегии, още по-малко ги прилагат. Те извличат индивидуална и групова изгода. Вече сме били свидетели как консумирайки власт си отиват партии, спечелили подкрепата на повече от половината избиратели. Първо по-видимо СДС и ОДС, след това, макар и по-невидимо - НДСВ. Сега е ред отново на БСП. Но вече не си отиват политиците. Защото властта отдавна вече не е в тях и не те я консумират. Отиваха си политиците - сега започнаха да си отиват и бизнесмените. Защото “честните” бизнесмени са онези, които консумират власт днес в България. в-к "Монитор" Само да добавя - назначените честни бизнесмени. Некадърниците, угробващи народните пари в дворци, мерцедеси, казина, и т.н.


Продължавам с прегледа на българската блогосфера.

На http://thehobbit.blog.bg/ е личният сайт на Радан Кънев за подкрепа на реформаторски политики. Ето цитат от последния му постинг: От години съм убеден, че местната власт - особено в големите и богати общини - е здравата основа, връз която се гради олигархичната, феодална постройка на обществото ни. Именно на локално ниво се губят границите между партии, програми, принципи... различният вот на гласоподавателите се омесва против волята им в една обща мутренско-корупционна кал.11 юли 2007г.

Kъде се оказа, че отивали незаконно конфискуваните от ченгетата компютри при незаконните им хайки по домовете ни в защита на американските интереси: Военният съд в Пловдив осъди на четири месеца условно офицер от полицейското управление във Велинград за кражба на дънни платки и процесори от иззети компютри. Парадоксалното е, че същите откраднати части се оказали вградени в компютри, които частна фирма по-късно подарила на РПУ-Велингад. Ограбената техника била прибрана като веществено доказателство за използване на нелегален софтуер от интернет-зала в родопския град. в-к "Монитор". Министър Петков, офицерът е само условно осъден. Наградете го!В държавата на победилата ченгеджийница: Съветник на Пирински хванат в далавера с дървесина. Договорът за почистване е сключен между фирмата на Спас Спасов, за когото се твърди, че е съветник на Пирински. Спас Спасов е обвинен и в данъчно престъпление за невнесен ДДС в размер на около 93 хиляди лева. За разкрити нарушения двама служители на Горско стопанство "Чехльово" на длъжност "горски стражар" и "лесничей" вече са предложени за уволнение. в-к "Атака". Г-н Станишев, според вацковския " 24 часа" сте бил яден на данъчните, че не събирали пари от андрешковците. Ами ето, поискайте списъка с членове на Божидар Данев и почвайте. Кой с невнесен ДДС от 93 000, а изсякъл горите ни, кой се записал за полет в космоса, а не платил осигуровки... Все ще намерите пари. Стига да искате.Два цитата от есе на Огнян Стефанов по повод интектуалците на Първанов: В „Дневник" прочетох текст под снимка, който ме шокира. Дъхът ми спря, бях хвърлен в оркестъра. Почувствах се като миньор от "Марица-изток", който си удря главата в асфалта, а трима полицаи го спасяват ... В клуб „Съзидание" е и Поли Карастоянова. Бившата стюардеса и сегашна директорка на Борда по туризъм, създаден по доста спорен начин от бизнесмена Георги Гергов, е причислена към "Съзидание". и продължава с думите на древен персийски поет: Човек трябва да се стреми през целия си живот да построи замък. Може да стигне само до една кочина, но стремежът и пътя са важни. Защото ако мечтата му е да построи кочина - и от злато да я направи, тя си остава кочина. Може да сме неандерталци, но ни влече пътя към Замъка, а не златната кочина, която ни се предлага всеки път, колчем се зададат избори. Разкошно есе от Фрогнюз. Само обърнете внимание как богаташите си слагат любовниците за управляващи. А ако погледнете новините ми от 9.7. с постинга, че правителството е на ТИМ и че на ТИМ мениджмънта им бил слаб, ще се досетите, че проблемът не е само с управницата на туризма у нас.Как лъже новата надежда на ченгесарите: Устав на ГЕРБ: Чл. 49. “Не може да бъде член на Изпълнителната комисия, Областен ръководител, Общински ръководител, или член на който и да било ръководен, или контролен орган лице, което е било щатен или нещатен сътрудник на бившата Държавна сигурност. Бойко Борисов: “няма голям проблем”, тъй като Павел Димитров нямало да заема държавни длъжности, или да бъде кандидатиран за кмет. "Днес+". Става дума за най-гадната служба в ДС. А този Павел Димитров бил полковник там. Сега естествено е при оня дето уж американците, а не българите го крепели.Продължавам с прегледа на българската блогосфера с блоговете на т.нар. десни у нас:
http://www.kalfin.eu/ - зает мноого десен икономист. От февруари - нищо! http://www.petarstoyanov.com/ - както обикновено - дайде да дадем (сега иска пак да гласуваме) "Сега" значи последен постинг от май т.г. http://albosh.blog.bg/ - мистър 10% (Александър Божков) - музика и футбол - както са му казали от американските манипулаторски центрове. http://www.sitekreator.bg/vasilgarnizov/blog.html - Васил Гарнизов - същата боза. Последен постинг пак от май с поздравления за Николай Младенов. За тези явно няма български граждани и те нямат проблеми, предизвикани от некадърното ни и продажно управление.


10 юли 2007г.

Днес тошотошевщината продължава да ни занимава с глупости. Само в-к "Стандарт пише за реалните ни проблеми. А те са: Животът поскъпва с левче всеки ден, твърдят икономисти. Хлебарите първи повлякоха крак. Самуните се вдигнаха с 10 стотинки. Млекарите също не останаха назад. Кофичка кисело вече струва 80 ст., а грамажът е намален на 400 г. Тайно и полека се вдигна цената и на сиренето. Краве под 4 лева трудно се намира, а вече се предлага и за 6,90 лв. Двойно по-скъпи са овесът и ечемикът в сравнение с миналата година. Това е обяснението и защо яйцата са по-скъпи, отколкото преди Великден. Цената им мина 20 ст. по магазините. В разгара на лятото софиянци броят за домати между 1,50 и 2 лева. Краставиците не падат по-долу. Прахът за пране подгони 3 лева. Кутиите са намалели от 600 на 400 г. Козметиката също поскъпва. Само за последния месец продуктите на Nivea са скочили с около 30 ст. В "Арома" са вдигнали цените от 5 до 10 ст. Евтини колбаси без месо заместват качествените салами в магазините. Това е положението в държавата на победилата ченгеджийница. Басирам се, че на тях Румен Петков ще им вдигне заплатите за да им компенсира скъпотията. А на нас? Повярвалите, че строим пазарна икономика?


И... това е. Другото по българските "новинарски" медии днес е секс, убийства и какво умува вече трети месец за промени в полуправителството си (половината са в оставки) Станишев. А да, и занимавки от типа "не сте сами". Ама истината е такава, каквато един луд на женския пазар я е прозрял. Той си беше сложил надпис на тениската - "Сам съм". Но струва ли си и аз да служа на манипулаторите? Затова минавам на новините от чужбина:


В Полша вече има правителствена криза. Очакват се и предсрочни парламентарни избори наесен. Причината е, че полският министър на селското стопанство Анджей Лепер е подал оставка. Заедно с това е заявил, че и неговата партия "Самоотбрана" напуска коалиционното правителство. А тази партия е втора по брой постове в правителството. Лепер е за провеждане на референдум за американската ПРО, както и за двустранни преговори Полша-Русия за проблема с месото. Изглежда, че идва край на развихрилите се политически репресии в стил Буш в Полша.


Традиционната в последно време руско-турска братска дружба се разширява. Според материали на турския Интернет, турският химически гигант Petkim Petrokimya Holding е на 51% вече собственост на "Тройка Капитал Партнерс", чиито основни съдружници са "Каспи нефт "ООО и група Евразия. А магнитогорския комбинат "Магнитка" ще строи в Турция металлургичен комплекс с мощност 2,6 милиона тона прокат годишно заедно с турският си партньор Atakas.


Продължавам и с представяния на по-интересното от българската блогосфера. По много въпроси не съм съгласен (в идеологическо отношение) с Георги Ангелов, но това не бива да е причина да не ви препоръчвам неговият блог http://ikonomika.org/. Днес той се хвали, че и Уникредит били на неговото мнение. Аз четох доклада на Уникредит. Все едно, че чета "Дневник" с неговата пълна възхвала на ставащото у нас и лизачество пред божидарданевците. Но мен изобщо не ме устройват хвалбите за ръст на БВП у нас, като знам, че този ръст отива за мерцедеси, яхти, курви, че и вече и за туризъм в космоса.9 юли 2007г.

Ревизоро: Настоящото правителство не е нито на СИК, нито на ВИС -2, то е на мощната групировка ТИМ, която е изместила отдавна добре познатите силови групировки. "Медиапул". А под статията коментатор е добавил: ТИМ е продукт на КГБ, създадена от структурите на ВКР. Телевизиите МСАт и Ариел са техни, по-късно след няколко тупаника на собствениците на СКАТ закупиха и тази телевизия. В-к Черно море, Народно дело също са техни, също и АТАКА. Холдингът закупи много предприятия, но общо взето мениджмънта им не е много силен. Ами аз откога пея, че ченгетата угробиха България. Нерде ченге - нерде предприемач!


И бат'Бойко: Мързеливи чиновници, които получават пари от данъците на българите, не желаят да работят съвестно и обричат софиянци да плащат скъпа вода. Това е извод на дългогодишни експерти по водният проблем у нас. Служителите от Столична община и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ си прехвърлят топката и отказват да контролират какви са разходите за инвестиции на концесионера "Софийска вода", поради които от там искат нонстоп поскъпване на една от най-евтините води в България. в-к "Атака" А за Шушулов отдавна съм казал, че е за затвора.


Глас народен: Данните са от изследване, осъществено от агенция "АФИС" по поръчка на в. "Стандарт". На въпроса "До коя велика сила трябва да стои България в международната политика?", най-висок е процентът на хората, които мислят, че страната ни трябва да се придържа към неутралитет и че политиците ни трябва да мислят най-вече за просперитета на държавата и народа, а не да обслужват чужди интереси - 29%. Следват русофилите с 20%, малко-по-малко все още са американовилите с 18% и германофилите с 14%. Но паситата явно не се съобразяват с него. Пък и станишевите и те.


Още един "червен" продължител на делото на Румен Петков: С безпрецедентен тон и нетърпящ възражение глас, председателят на парламентарната комисия по околната среда и водите Георги Божинов поиска директно в ефира на предаването "Неделя 150" от водещата Лили Маринкова, да прекрати практиката да се задават неудобни въпроси, защото това вредяло на общественото мнение и на развитието на България. Бързо! Бързо поне три ченгета да лягат върху Лили Маринкова за да я защитят да не си удря сама главата у асфалта!


Брюксел разработва единна стратегия за борба с радикалния ислям. Фратини разпрати на страните членки въпросник за мерките, които предприемат. "За съжаление с една от големите световни религии, исляма, се злоупотребява, за да бъде подхранена нова тоталитарна идеология, която е предизвикателство за нашия начин на живот", заяви Фратини преди дни. в-к "Дневник". Да и Доган отдавна злоупотребява, но близкият с Емел Етем нехае.


Продължавам с прегледа на интересното от българската блогосфера:

На http://hekt.blogsome.com/ пише: Понеже повечето корпорации са изключително приятни предприятия, които на никого не вредят (освен на производителите, клиентите и околната среда), немското правителство реши да им улесни работата като намали данъците им. Досегашният процент от приходите им бе 39%, а от днес де ще плащат 29%. Разбира се, с тези 29% не се облага цялата печалба, ами само този дял, който се отчита в Германия. По-голямата част от финансите никога не навлиза в територия, в която може да бъде обложена с данъци.А на: http://suzercatel.blogspot.com/: Не знам защо в България не се практикуват други форми на протест, какъвто например е бойкотът. Ако погледнем историята, този вариант на противопоставяне се оказва много ефикасен. Не въстанията освободиха Индия, а бойкотът организиран от Махатма Ганди. Германският бойкот провали френската окупация в Рур. Говорих преди известно време с доцент Весела Табакова по тази тема и тя каза, че в България не е възможно да се организира бойкот, защото българите никога не могат да се организират около една кауза.


6 юли 2007г.

Некадърника и подбраните от него некадърници : С 30 лева бяха повишени заплатите на чиновниците в Министерството на държавната администрация и административната реформа, ръководено от Николай Василев. Това реши правителството вчера. Повишението се налагало заради нов административен отдел в дирекция "Управление на проекти и програми". За администрацията на МДААР средната работна заплата се повишава от 716,15 лв. на 744,64 лв. в-к "Монитор" Това е положението у нас. Курсове за компютърна грамотност и високи заплати за "липса на административен капацитет" и ... нищо за такива като мен, ЕТ, повярвали, че у нас се строи капитализъм.


Две заглавия от в-к "Стандарт": Фирми треперят заради скъпия ток. Предприятията се страхуват какви сметки ще получат за юли и Самолет на лизинг е новият хит сред българските бизнесмени. Вместо с джип или лимузина, те вече предпочитат да пътуват за среща по въздуха. Г-н Орешарски, колко ревизии им направихте на ония със самолетите? И колко данъци Ви платиха? А, г-н Данев, оня Ваш член от Свищов даже за полет в космоса се е записал. Пък работниците му в Свилоза заплати не са получавали.


проф. Чавдар Николов: А сега конкретно нещата се изостриха, защото просто хората си дават сметка, че не получават полагащата им се част от темповете на растеж. От друга стана у нас правителствата откровено си служат на олигарсите. На олигархията, която е ясно от кого е представена - от старата номенклатура, от старите служби за сигурност, включително можете да прибавите и някои нови позамогнали се мутри. Механизмът в частния сектор е, че хората тръгват да бягат на запад ако тук не получават това, за което работят. Фрогнюз Да, г-н Данев (Божидар Данев), може и да имаме икономически растеж, но той отива за яхти, самолети и дворци. НЕОБЛАГАЕМИ!


От днес започвам преглед и на българската блогосфера.
На http://nabludatel.blogspot.com/ можете да видите оригинални снимки и видео от протестите за опазването на Странджа и тези, които не могат да ловят убийции и крадци и пазят гражданите лягайки върху тях да не си удрят сами главите о асфалта. Вижте! Има все още българи и със съвест и морал.

А на http://evgenitodorov.blog.bg/viewpost.php?id=86840 е пък блогът на Евгени Тодоров. Прочетете оригинално сравнение между убществото ни и асансьора. "Асаньсорът е символ на българската държавност. Всички го обичаме, защото не можем без него, в същото време неуморно го мърсим, драскаме и лашкаме, защото не е наш личен, а е общонароден."


И малко преразказ от телевизиите ни: БНТ в най-гледаното време ни обясняваше как да ставаме занаятчии за да получим пари от ЕС. И в държавата, която имаше свой космонавт и свои биотехнологии ни занимаваше с това как да правим бъчви. Утре сигурно предстои и репортаж за гайтани за турската армия. Методи Андреев по Канал3 обясни че до сега не е имало наш премиер, който да се е преборил с властта на службите ни и напомни, че ако не си бил ченге днес не си човек. Прав е. Но ние сме си виновни. Че търпим.


На другият ми проект (за Националната ни безопасност) съм направил извадки от чуждестранни мнения за това какво се случва с Европа. Защото у нас медиите предпочитат да скрият истината.
5 юли 2007г.

Социалистът и работниците. Очакваме нови награди : Главата на 47-годишния миньор Кольо Колев беше счупена в асфалта по време на сблъсък между полицаи и протестиращите работници от "Мини Марица-изток" вчера. Видеозапис на инцидента, който "Експрес" разгледа внимателно, показва как трима полицаи повалят миньора на земята и падат върху него. От главата му потича кръв и попива в националния флаг, който протестиращият носи. Очевидци също разказаха, че Кольо Колев е бил силово повален на асфалта от трима униформени. В същото време шефът на ОДП-Стара Загора комисар Тончо Михалев обясни, че когато мъжът е свален на земята, сам е направил няколко опита да си удари главата в асфалта, а полицай го бил предпазил от това. в-к "Експрес" Социалистът Румен Петков вече използва народната ни милиция както преди 1944г. царят е използвал жандармерията. Само дето жандарите тогава са откривали и убийци и крадци и Гешев е работил и за България.


Ето: разследванията за взрива и убийството на Иван Тодоров – Доктора са спрени, а изчезването на 300 000 долара непосредствено след разстрела дори не се разследва. “Сега на улицата падат лейтенантите. Ще започнат да падат глави на генерали в контрабандната схема, включително такива с истински пагони, ще бъдат застрашени и политици, които до момента са стояли в сянка” – това прогнозира в „Афера” бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев. Оказва се, че доста интесни хора са били съдружници на Доктора преди убийството му – международния оръжеен търговец Виктор Бут, офицер от КГБ, арестувания неотдавна в България Евелин Банев – Брендо, сочен като важна фигура в прането на пари от наркотрафика, включително и на братята Маргини, убития при странни обстоятелства бивш секретар на МВР Георги Георгиев, и редица други интересни фигури. Дарик радио Явно силите на разследващите са пренасочени да бият пенсионери, еколози и миньори (за сега).И аз, и аз: Европейският омбудсман препрати пет жалби за лошо администриране в България. Жалбите са препратени към републиканския омбудсман Гиньо Ганев.И аз съм писал на омбудсмана ни за обирджийската практика на ЧЕЗ да налага за просрочие на плащането три санкциии, да не подхожда еднакво към българи и цигани, но Гиньо Ганев до сега ни чул - ни видял. И какво ако се жалвам на ЕС? Ще го върне пак на този дето не ми отговаря! Май и на мен ми остава сам да си удрям главата о асфалта върху националния трибагреник? И милицонери да ме предпазват? А, г-н Ганев?


Митко Щерев, композитор: Цялата тази акция е йезуитска. Ако има ясна отчетност, г-жа Ефтимова (изпълнителен директор на "Музикаутор") ще остане само на заплата, а това май не й е угодно. Кръчмарите: Ще искат данък и за въздуха. "Когато си купувам диск, плащам за авторските права. Защо трябва да харча двойно?", риторичен е Лефтеров, шеф на Съюза на ресторантьорите във Варна. в-к "Стандарт". Тези, които са свикнали само да лапат на гърба на другите, сега освен Интернет погнаха и своите по мафия. Ама дребните. Интересно защо ГДБОП не нахлува по ресторантите и не изземва звуковъзпроизвеждащи апаратури?


Снощи, в предаването "Днес" на Велизар Енчев, новият спасител на дясното, проф. Бакалов обясняваше че българските правителства изобщо не разчитат на подкрепата на българите. Те се чувствали стабилни само ако ги подкрепял МВФ или ЕС. Т.е. когато работят за чужди на българите интереси.


И тъй като уважаеми посетители на този ми проект виждате че у нас няма обществен ред днес в новия си проект "Писма до когото трябва" съм публикувал следващото си писмо до НП посланикът на САЩ у нас.
4 юли 2007г.

Koгато се унищожаваше България: Сбогом на танковете. Прочутата Сливенска бригада е пред закриване. Подобна съдба ще сполети и Горнобанската танкова бригада. Тя остава с два батальона и един дивизион по-малко. Сбогуването с двете славни бригади се налага от новите натовски критерии. Според тях танковете нямат място в Българската армия. в-к "Стандарт". Как да коментирам? Утре няма да има у нас кой и танк да подкара - както в Будапеща демонстранти подкараха Т-34 срещу полицията. Но виж нови офицери без работа - бол. Само да има управник, който да иска да подменя корумпирани ченгета.


Така е като "юпито" Василев назначава млади некадърници: Зам.-шефът на Националната следствена служба Свилен Турмаков, според данните на Сметната палата, миналата година си е купил апартамент от 13 013 кв. м за 10 433 280 лв. Апартаментът се оказа 130 кв. м, а цената му 104 000 лв. в-к "Монитор: Ако Сметната палата не е в състояние да представи по адекватен начин най-важното нещо, което обществото очаква от нея - публичния регистър, тогава за какво ни е изобщо? Само за да усвоява данъците ни под формата на заплати? За какво са им скъпите нови компютри и лицензиран софтуер - за да джиткат тетрис по цял ден? Хайде няма нужда. Аз така бих се изразил и за КЗК и за ДКЕВР и за КРС и за КЗП и за... хайде няма нужда!


В държавата на победилата ченгеджийница: Полицейски провокатори шетат усърдно из българските медии. активно се използват и хора, които имат нахалството да се представят за журналисти и да позорят тази славна професия. Зад техните постоянни изяви в медиите осезателно личи почерка и духа на съвременната българска полицейщина, наследила без капка свян многообразните методи на бившата ДС за издевателства над човешката личност. в-к "Атака" по повод изнесеното от досието на д-р Пенчев от Пирогов.


У комшиите: Като виждат, че Турция води самостоятелна политика в полза на народа и държавата си, глобалните хиени се опитват да я унищожат с помоща на до болка вече познатата у нас, в Аржентина и къде ли не Световна банка. В момента се водели преговори по стратегическа програма за предоставяне на кредит в размере на 6 млрд щ.д., е съобщил министърът на икономиката им Али Бабаджан. Да напомня ли, че СБ и МВФ винаги поставят не икономически а политически условия срещу траншовете си? Значи следва разпродаване на безценица и на Турция.


И моят коментар: След опитите на руснаците за по-широко сближаване с Турция, в последно време в Русия започнаха да се появяват странни статии от типа "200 години предателство" с подзаглавие "Защо Западът не даде възможност на Гърция да стане регионална държава". Бързо беше даден приоритет на "Южен поток" (през територията на продажните пасита) пред "Син поток 2" (през територията на турските националисти). Сега пък се оказва, че на гости у турците идва онази с косата - СБ да поокоси каквото има за косене. Да напомня, че след броени дни в Турция ще се проведат извънредни избори. Ситуацията с митингите и неизбора на турски президент много намирисваше на "цветна революция" от "социални инженери". Дали и турците не ги чака нашата съдба? Дали и тях, както и нас не ги зарязаха руските (еврейски) олигарси, гледащи в захлас към Америка?


Да, като казах Америка: Днес е 4 юли. Националният празник на САЩ. На онези американци, които бяха носители на новото и прогресивното. До оня първи май, когато разстреляха работниците си в Чикаго, а после обесиха по скалъпен протест лидерите им. Да поздравим всички, които още не се чувстват буш-мени.

3 юли 2007г.

Цената на България за обръчите на Доган: Депутатът от ДПС Камен Костадинов е успял да купи вила с вилно място в с. Свидне, Своге, от 1640 кв.м за 1947 лв. Ливада в същото село от 511 дка е придобита за 43 лв., а друга ливада от 241 дка - за 20 лв. в-к "Сега" Във фермата на Оруел, в която ни набутаха бледоликите от Вашингтон, едни животни са по-равни от други животни. На това бледоликите му казват свободна конкуренция и пазарна икономика.


Защо умираме млади? Комунизмът е потисническа идеология, но капитализмът се отразява много по-зле на здравето и дълголетието на мъжете, твърдят изследователи от университета в Мичиган, цитирани от Франс Прес. Най-силно засегнатите страни, според резултатите от проучването, са Румъния, Естония, Латвия и Албания, където разликата в смъртността при мъжете и жените през първите пет години след падането на комунизма се е увеличила с 14 до 30 на сто. Степента на въздействие зависи от темповете на преход и от възникналото неравенство по отношение на приходите, посочват авторите на проучването, което анализира статистически данни за смъртността сред мъжете и жените в 14 пост-съветски държави. агенция "Крос" 30% уважаеми мъже значи всеки трети умира от прехода, който ни натресоха!


Новините от победилата у нас ченгеджийница: Главният счетоводител на Областната дирекция на полицията в Търговище се самоуби вчера, съобщи БГНЕС. От МВР потвърдиха за инцидента. Трупът му бил намерен в коридор на приземен етаж в сградата на МВР по обед вчера от негов колега. В полицията в Търговище върви финансова ревизия, която ще приключи на 13 юли. в-к "Труд" А знаете ли как продължава Труд? Че той бил чист човек. Сигурно. Иначе нямаше да се самоубива. У нас свестните считат за луди. И това не е от вчера.


Прасетата от фермата на Оруел и министерството на истината: Доверен офицер на Георги Първанов следи Ахмед Доган в сарая му в Бояна, съобщи вчера отлично информиран източник от НСО. Офицерът докладвал за контактите на Доган на полковник Петър Маринчев, шеф на охраната на председателя на Народното събрание Георги Пирински. Разработките са предавани лично на президента Георги Първанов. В НСО се говори, че Николов бил дясната ръка на Маринчев. в-к "Атака"


Терорът се развихря в победилата ченгеджийница: Близо 30 души се събраха пред сградата на Първо Районно полицейско управление в София, за да протестират срещу задържането на двайсетимата еколози, които полицията арестува по-рано днес на Орлов мост. Продължават да прииждат хора към сградата на районното управление. По-рано днес полицията задържа общо 20 еколози, които бяха блокирали Орлов мост заради решението на Върховния административен съд да разреши строежите в „Странджа”. агенция "Крос"


Защо няма пари за заплати: 5 353 539 лв. доход извън тези от заплати декларира един заместник министър. Носи звучното име Валентин Горянов Иванов и е на 53 години. 5 000 000 са изключителен годишен доход дори и за развита страна в ЕС. Говорим за близо 500 000 лв. или 250 000 евро месечен доход. Основният въпрос е за каква работа получава тези пари този човек? Кой може да му плаща подобни суми в страна, в която средната работна заплата е под 400 лв., а пенсиите едва достигат 100. И ако му плаща, срещу какво го прави? в-к "Монитор" Ей, г-н Данев, накарайте този ваш Член да проведе един семинар за нас - дето вече 17 години кретаме като еднолични търговци и все не успяваме да я видим пустата му и свободна конкуренция и пазарна икономика у нас. Да ни понаучи с обръчи ли, със ЗОП ли, или с пълзение?


Снощи, в предаването на Велизар Енчев, един нереформиран бивш комунист обясняваше за реформираните бивши комунисти, че било по-добре проблемите да останат скрити и че имало странно равновесие в БСП, което задържало нейното развитие. Толкова от мен за купищата вече министри и зам.-министри в оставка и за това дали вече не остана един Първанов само да управлява. След консултации с другия Джордж, разбира се.2 юли 2007г.

Кога ще съдим Кунева? България не е поискала от обявените структурни фондове на ЕС средства за развитието на науката и на новите технологии, които да осигурят нейното достойно участие в икономическия живот на страната. Това заяви председателят на БАН академик Иван Юхновски.Хора за награди: от възловата Дирекция оперативна издирване (ДОИ) в МВР „и до ден днешен продължава да изтича информация, и то към престъпния свят”. Румен Петков каза това в отговор на питане на депутата Атанас Атанасов. Медиапул Вие, уважаеми посетители на този сайт знаете ли колко неконтролируеми са топ-секретните служители на ДОИ? И щом те работят за мафията? И това го казва министърът?


Пак да сме си траели? До кога? "Нашите политици са средностатистическа извадка на българското общество. Не можем да внесем нито политици, нито полицаи, нито следователи. " казва Татяна Дончева. Можем, уважаема г-жо Дончева да ги заменим. Не със средностатистически а с извадка от добрите граждани на България. Например мафиотизираните ченгета с купищата уволнени и без работа офицери от бившата ни вече армия.Ето го ежедневието ни в резултат на липсата на обществен ред: Подпалиха кантората на търновски адвокат . Взривиха две коли пред дома на Михаил Мишев от Перник. Ето как с имоти в центъра на София, взети за около 100 000 лева, може да бъде гарантиран кредит от над 5 млн. лв. И след получаване на заема парите вече са съвсем чисти. Заглавия от в-к "Монитор"Назначените капиталисти се обединяват: БСК за новите цени на електроенергията. От Българската стопанска камара ни информираха, че считат за недопустимо и крайно натоварващо българските предприятия въвеждането в действие на подобни решения в изключително кратки срокове (2 дни). БСК спешно свиква на работна среща в понеделник, 2 юли, от 13.30 ч, в БСК (ул. "Алабин" 16-20) представители на ръководствата на големи предприятия, членове на Камарата, за обсъждане на проблема и приемане на обща позиция и действия. Те са обединени. А ние? Обикновените ограбвани кога ще имаме обща позиция и действия? Ето няма ред. Даже омбудсмана ни и до сега не ми е отговорил.Падна монополът на българите на трудовия пазар. Който не работи - сменят го в туризма с македонец, а с индиец в IT сектора. "24 часа" Падна монополът на българите над цялата им досегашна държава - България. Заради такива "работодатели" и такива продажни управници.
Готов е и най-новият ми обществен проект. "Писма до когото трябва" На www.pisma.otbg.eu вече съм сложил първото си открито писмо до посланикът на САЩ у нас.


Архив на новините ми: до месец юли

Архив на новините ми: до месец май


Създадено : 02/09/2007 : 17:10
Обновено : 02/09/2007 : 17:10
Категория :
Страницата е прегледана 8069 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки