Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Aрхив на новините от септември

Политика и Общество:

28 септември 2007г.

Боже мой! Колко са алчни и дребнави: Следовател от Окръжната следствена служба в Стара загора е задържан с подкуп вчера, съобщиха от полицията. 40-годишният С.Г. е заловен около 16.30 часа в заведение в града в момент на получаване на 50 евро при съвместна операция на сектор “Борба с организираната престъпност” при Областната дирекция на полицията в Стара Загора, ГДБОП, Софийска градска прокуратура и Национална следствена служба. От полицията в Стара Загора категорично отказаха да съобщят подробности около ареста на подкупния следовател. "Express.bg" Та вижте какви боклуци са на отговорни постове у нас. Този взема 50 евро (една пенсия на майка ми) уж за да спре дело за изнасилване. Защото делото все пак си влязло в съда. Онези негови съдружници от МВР се събрали едва ли не всичките над 60 000 души за да го арестуват (Прочетете пак кои участват в съвместната операция за 50 евро). И накрая на раята естествено никаква информация. Народеее???


Цялата кампания за местните избори се води под девиза „Идват европейските пари, дайте да си ги преразпределим!” И то не за доброто на държавата, казва в интервю за ЕКСПРЕС.БГ проф. Драгомир Драганов. И още: един добър или сръчно крадящ кмет може да си позволи лукса да се представи като независим, ако все пак съответното население е видяло, че той прави нещо. Откриха предизборната кампания. Затова Ви напомням онзиденшните думи на професора. За да мислите!


И още: Овчаров се хвали че нямал провалили се ченгета и мутри в листите на БСП. Тук в София може и да няма, но да си погледне Тетевен например. И още: Интересно как ще говорят оттук насетне от ДСБ за Христо Бисеров и Данчо Ментата. Често Командира казваше за тях, че били политически деградирали. Е, ДСБ там където най-много плю - там сега лиже. Направиха обща листа със софийската клиентела, която е една от причините да напуснат СДС преди 2 години. Леле каква морална партия? Общество.нет Всички са от мафията г-м Методиев. И Вие сте го разбрали.


Аз преди мноого години, в началото на "прехода" бях генерален директор. Финансов министър по това време беше Иван Костов. И поисках финансова ревизия за общинска фирма на Столична община. От костовото тогава ведомство ми отговориха, че нямали ресурс. Вече явно беше започнало разграбването и не трябваше да се дава такъв пример с ревизии и спирания на злоупотреби. А Янчулев се постара да ме уволни. Синя приказка г-н Методиев. Аз бях от основателите на Подкрепа още 1989! в моята си фирма. Вие бяхте на младежкото СДС, доколкото си спомням. Както се казва давам двама небити за един бит. Но не и у нас. Успех на изборите.


Ето ги лакомите скакалци: Десетте посткомунистически страни на ЕС ще трябва да извършат нови реформи, за да увеличат работната си сила, най-вече като накарат хората да не се пенсионират прекалено рано и като отворят пазарите за чуждестранни работници, се препоръчва в доклада на Световната банка, цитиран от Франс прес. Българино, тези наистина ще ни унищожат. Утре ще видите какви ще ги запеят И Петър Димитров и Божидар Данев. Нали забелязахте, че след постинга ми, че МВФ е коригирало процента за инфлация у нас на 8, как на другия ден същото припя и Петър Димитров.


ЕК одобри отпускането на първите средства за България от еврофондовете. За тази година те са над 160 млн. евро и ще бъдат усвоявани по три оперативни програми - развитие на човешките ресурси, административен капацитет и повишаване на конкурентноспособността на икономиката. Тези програми ще се изпълняват през следващите 6 години. Крос. Това е голата истина! Ама че вноската ни е 600 000 000, че митата ни и те отиват там, че преди преврата само от продажби на оръжие на Иран и Ирак си изкарвахме толкова и то за далеч по-малко от година! И на това отгоре щом парите са за административен капацитет, оня некадърник дето се води за юпи бързо ще ги хариже я на IBM, я на Майкрософт за прескъпи курсове за некадърниците около него.И накрая собств. инф. Институтът по глобализация - аналитична организация на Еврокомисията е предложил да се забранят продажбите на персонални компютри с инсталирана на тях операционна система (ОС). Доминиращото положение на Майкрософт не е в полза на обществото е казал президентът на института Алекс Сингълтън (Alex Singleton). То ограничава пазара и не разрешава на потребителите да влияят на техническия прогрес. Алоо Николай Василев, ами сега бе? На кой господ ще се кланяш? Между другото да те (нарочно на ти) информирам: И IBM ритна по кокалчето Майкрософт. Пусна си напълно безплатно прекрасния офис пакет Lotus! Ти пак ли за некадърниците от ДА ще купуваш прескъпи MS офиси?


В САЩ Дженерал Мотърс и Съюзът на работниците в автомобилостроенето сключиха в сряда 4-годишен договор, с който се прекрати само двудневната стачка там. По моя оценка корпорациите прекараха за кой ли път работещите американци, но за това ще напиша отделна статия, защото си струва да Ви покажа накъде вървят технологиите за медицинско обслужване на работниците в САЩ. Който желае сам да се информира - ключовата дума за гогол-я е Veba.27 септември 2007г.

На вниманието на соросоида-министър П. Димитров и на управляващия го Б. Данев: Наши екскурзианти изпразват гръцките магазини. Кило захар в Солун върви по 1,20 лв., докато у нас най-евтиният пакет е 1,50. Оризът у съседите е поне с 20 ст. по-евтин. Най-фрапираща е разликата при зехтина. Литър у нас е към 10 лв., докато в Гърция е наполовина. Само 150 лв. излизат 7 дни на о-в Тасос. в-к "Стандарт". Как бе г-н Данев, при по-високата цена на труда в Гърция (изгодна даже и за нашите цигани) тамошните неназначени а станали сами капиталисти печелят и пак цените им са по-ниски? Да не би там да имат плосък данък?


Той бил признал!? Държавното дружество "Булгаргеомин" е било продадено тайно в Либия, призна вчера икономическият министър Петър Димитров. Незаконната сделка е за около 900 хил. долара и е била сключена през август. в-к "Атака". Тайно!? Тайно с негово участие или тайно без него? А колко още тайни се разпродадоха из Либия? Защо кадафито беше нагъл към нас? Защото знаеше, че нашите крадци-управници са твърде много оцапани и ще мълчат.


Още един, за който всичко е тайно: Главният прокурор Борис Велчев се оплака в сряда от дефицит на мъжество в ръководената от него институция. Повод за неговото признанието стана гафа на бургаския обвинител Иван Станев, който обърка обвинителния акт срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки. "Медиапул". Че отдавна няма мъже в България е факт. Само отцепродавци.


Продължават манипулациите в органа на божидарданевчетата: "Основният дефицит - разумно общество и здрава управленска ръка". проф. Ставрев в "Дневник" А ако знаете под това заглавие за здравата ръка каква неолиберастийска тирада е сътворил храненика соросов? Не ви съветвам да я четете. Защото одма може и да скочите и да стачкувате без даже да сте даскал.


Ето какви ги вършат с нашите пари "пазачите ни": Фолк фуриите Емилия и Деси Слава ще веселят столичани в събота, когато пред НДК ще се открие първият Национален ден на превенцията на престъпността, организиран от Национална служба полиция (НСП). в-к "Новинар" И пак там: С кючеци и фолк към тел. 166 . Алоо, Петков, с кючеци и фолк най-вероятно някой като теб е отворил в края на 14-ти век портите на Велико Търново. И е изчезнала България.


Да не забравя да Ви напомня да гледате и двете свестни българки - телевизионни водещи. Снощи Маргарита Михнева по Канал 3 в своето предаване "Неудобните" показа на какво са способни българските феодали (бивши и настоящи членове на нова десница в БСП и "опозицията" им от СДС). Можете ли да си представите да посегнат на гори, дарени на гложенския манастир от родолюбиви българи (Когато е имало такива възрожденци. Сега няма). Видяхме им феодалните замъци, видяхме как със скръстени отпред по хитлеристки ръце надуто ходят като пуяци. А г-н Данев? Големи бизнесмени а? А не знаят колко данъци са платили. 12 души работели във фирмата на жена му на феодала, ама колко данъци са платили знаела счетоводителката им представете си. Те явно не подписват декларацията си, а г-н Орешарски? Това не е ли наказуемо? Гледайте довечера и "Вън от рая" на Лили Маринкова. Трябва да подкрепяме тези жени. Те не страдат от липса на мъжество като прокуратурата ни.


В-к "Новинар": Проследявам новините в агенция "Фокус". Бойко Борисов открива ремонтирана лятна естрада. Бойко Борисов открива паметник на Независимостта. Бойко Борисов открива новоизградена детска градина. Бойко Борисов се отчита за свършеното. Между безкрайния поток от изречения за Бойко Борисов се промъква и дребният факт, че на същата дата е починал Артур Шопенхауер. Вижте, как Бойко Борисов разговаря с водещите на телевизионни предавания? Отегчено, мега самочувствено и точно като с банда безмозъчни нещастници. Аз пък вече даже и не я следя тази там Фокус на оня бивш сътрудник на службите (ако има бивши такива де). Но просто днес с този копи-паст Ви напомням, че белият терор иде, тласкан от ченгесарите зад бат'Бойко.


И накрая собствена информация от комшиите: Представителят на Гърция в ООН Джон Мурикис е прекъснал скандално заседанието на организацията, протестирайки против обявяването на следващия докладчик от БЮРМ че е от Македония. Аз също считам, че след като не знаят какви са - дали са българи или сърби или арнаути - те са си бивши, т.е. бюрманци. Нямам нищо против държавицата им. Да си я правят каквото щат. Но да не крадат чужда история. Добре че са гърците за да ни пазят и нашият задник. Иначе нали помните бюрманците как ни бяха издокарали че лижем някакъв женски полов орган и бяха сложили отдолу текст за язикот си.


Това не е за Калфин.Нито за Паситата: Външния министър на Ирак Джавад ал-Болани, който беше на посещение в Турция се е договорил със своя турски колега Айдън Халит да подпишат споразумение за пускане на турски войски на територията на Ирак за да гонят там кюрдски партизани. Дано Турция не си поиска да гони "кюрди" и из България, че каквито дупедавци имаме за управници току виж се наложило пак дядо Иван да ни освобождава. Само дето този път може и да не дойде, защото 1.5 милиона руснаци тази година са почивали по турските курорти.

26 септември 2007г.

Че тук ограбването е на ниво виждат и ония там: Нойе Цюрихе Цайтунг: "Първо, рязко покачване на цените и второ, нарастващ дефицит в текущия платежен баланс. МВФ, който възнамерява да изпрати през октомври наблюдатели в България, почти удвои прогнозите си за очакваната през 2007 година инфлация от 4,5% на 8%. "Нюз.бг". Забелязват тяхната верица неолиберална, забелязват. Доста преди службите ни забелязват, че става нерозово. Интересно какво ще търсят наблюдатели на МВФ в страна-членка на ЕС? И нима си мислят, че Божидар Данев, няма да ги хлъзне, както Румен Петков Фратини?


Ето как МВФ и СБ работят заедно: България е в Топ 10 на страните реформатори, което се случва за първи път, съобщи в специално интервю за в. „Класа“ от Вашингтон Симеон Дянков, вицепрезидент на финансовия отдел на Световната банка. Международната финансова институция представя днес доклада си Doing Business, който изследва условията за правене на бизнес в 178 страни в света. В престижната десетка страната ни е на 10-о място, а пред нас са други държави от региона – Хърватска е номер 2, а Македония четвърта. Лидер по реформи е Египет. Т.е. в България мършата най-дава да я обират. Затова - "юруш на маслините". Англичаните от "Софийска вода" явно са се похвалили и в Световната банка.


И тях ги обират: По данни на министерството на труда на Германия, средната заплата на немците за 2006г е паднала до рекордно ниски нива и е стигнала нивото от преди 20 години - до 1986г. В 1986 г. средният германец е заработвал 15787 евро чисто (след данъци и осигуровки). В 2006г. сумата е била 15 845. При това средния обем данъци и такси за 1986г. е бил 5 607 евро, за 2006г. - 9 291евро. Собств. инф. А днес в Дневник се опитват да ни манипулират и за Германия и за дскалите. Пфу!


А у нас не само обират: Отдавна е ясно, че нито едно от постсоциалистическите правителства, особено социалистическите, не се трогва от никакви вопли за бъдещето на нацията, за инвестиции в образование, за просвета, наука и прочие възрожденски поплаци. На правителствата не им пука от никакви молебени, бдения, подписки, шествия, мълчаливи присъствия. Такива интелигентски измишльотини полицията разпръсква с най-голямо удоволствие, влачи, бие и прибира в районното. e-vestnik.


И още манипулации от догановия вестник: Почти 90% от фирмите у нас не могат да намерят подходящ персонал, на трудовия пазар в страната са останали неквалифицирани и марзеливи хора, без всякаква мотивация. Монитор с манипулативна статия позовавайки се на Менпауър (какво българско име!). Като доказателство, че това са простотии, които устройват само божидарданевчетата съм превел в другият си проект за национална безопасност цяла статия за това как не се цени човешкия капитал от назначените за капиталисти.


А всичко става защото ни управляват ето такива и ето така: Зад кухите лозунги „Все по-пълно интегриране в структурите на НАТО", „Професионализация и модернизация на БА", екипът на В. Близнаков продължава линията на Н. Свинаров, проявявайки още по-явна пасивност, некомпетентност, липса на визия и на лидерски качества, некадърност и корумпираност. Всички досегашни сделки, подготвяни или сключвани от екипа на Близнаков, или претърпяха шумен провал, или са в обсега на прокурорски разследвания, или са забавени, забатачени, недовършени. "Frognews" Четете тази медия. Там все още има какво да се чете. Очакваме продължението на "за генералите".И още за управленските ни кадри: В "е-вестник" четем за ген. Кирчо Киров: Разузнавач №1 се яви преди 3 дни на първия ред на модно ревю на Жени Живкова. Внимателно наблюдаващ като истински разузнавач, кимащ с разбиране на преминаващите манекенки и щедър на ръкопляскания.


Под обсада: В участъка Стара Загора - Змейово от маршрута Стара Загора - Горна Оряховица пътнически влак вчера е бил обстрелван с камъни, съобщиха от БДЖ. При атаката един от пътниците е ранен в главата. Малко по-късно вчера друг пътнически влак от Свиленград за Пловдив е обстрелван от двете страни с камъни при пристигането му в гара Първомай. Алоо, розовобузести шишковциии... Той Румен Петков е ясно, че само ще ви награждава. Но поне вие се сетете, че българска майка ви е раждала бе! Размърдайте си задника бе! Не виждате ли, че вече ни нападат бе!? И вас бе! Пфу!


Снощи по време на предаване на Велизар Енчев по "7 дни", чешката държавна ЧЕЗ, окупирала българското държавно енерго (нали когато една държава изземва пари на друга държава си е окупация и репарации?) спря за кой ли път тока на софиянци. Само да напомня: Писал съм на т.нар. омбудсман Гиньо Ганев писмо с въпроси защо ЧЕЗ България не спазва българските закони. И до сега отговор нямам. Явно в България и омбудсмана ни е като Кунева, т.е. защитава само чужденци. Само дето Ганев защитава евреи.


Министрите днес ще решават 4 октомври - рожденната дата на Джон Атанасов да бъде обявен за Ден на Информационното общество - професионален празник на специалистите по компютърна техника, информационна техника и автоматика. "Днес+" Ами той Пламен Вачков така и не можа даже предмет на дейност да си измисли за ДАИТС. Издава пощенски марки и пликове. Затова с такива глупости ще ни занимава. То си има отдавна и ден на системния администратор и ден на програмиста, бе г-н Вачков и ние си ги знаем. Но виж, ако 4 октомври стане неработен ден за нас, защо пък не.25 септември 2007г.

Продължава ограбването: Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ предлага природния газ да поскъпне от 1 октомври с малко над 9%. От Булгаргаз искаха скокът да е 11 на сто. "News.bg" И сега оня мафиот Шушулов като започне една нова спирала в цените... Нова десница в БСП ще ни умори.Български медии ли: Инструкции коя партия как да бъде отразявана на местните избори е дал Георги Първанов на ръководствата на медиите от столицата и провинцията. Това разкри журналист, присъствал на срещата с Гоце през уикенда. Според неговата информация спявката при президента е била ръководена от зам.-главната редакторка на в. "Труд" Светлана Джамджиева. Държавният глава е поискал от медиите да отразяват напоително всяка изява на Бойко Борисов и партия ГЕРБ, която беше създадена под негово давление. в-к "Атака" Както винаги вацковците са най-"демократичните" Пфу!


А Конституцията? А равенството в България? Жилищна сграда за крайно нуждаещи се роми бе открита вчера в столичния кв."Христо Ботев". Новодомците ще плащат символичен наем от 55-60 ст. на кв. м.в-к "Сега" Както го е нарекъл някакъв форумец под тази статия "Онази маймуна" бат'Бойко пак открива. Виж за българите няма да се сетят. Тях само ги обират от новата десница в БСП.


17 години стигат! Българските осмокласници са показали най-рязък спад в знанията си по математика и природни науки в периода 1995-2003 г., като нивото е спаднало от над средното ниво в страните от ЕС8 (за 8 питайте Класа) до под него. в-к "Класа" Ето го резултатът на "Отворено общество". Кога ще ги гоним както в Русия?И те са като нас: Седемдесет и осем процента от германците, 73 процента от французите, 58 на сто от испанците и 46 на сто от италианците и британците са се противопоставили на модела на САЩ. Друга тенденция е европейците да виждат мултинационалните компании като по-силни от правителствата и затова повечето от тях смятат, че синдикатите трябва да имат по-голяма роля. в-к "Дневник". Само че посланик Байърли продължава да ни натрапва американския модел без американското правосъдие и без американската полиция. Пфу! А нашите марионетки му се дупят като разгонена котка пред котарак. А , да, синдикатите. Не, там в Европа нямат предвид мекерета като Желязко Христов и Константин Тренчев.


Дюран-Дюран: Пари за нищо. Връщането на званията няма да повиши доверието на гражданите към МВР. МВР официално поиска да се върнат званията от сержант до генерал в системата. Кому и защо е необходимо всичко това? За да се бърка МВР с армията? Или просто на някого му е хрумнало да се легализира една втора - по-голяма от истинската, армия. Защото в рамките на отбраната са 39 000, които все повече ще намаляват, а в МВР са 60 000 и нищо чудно да се увеличават. в-к "Сега" Не, те не са 60 000. Те са доста повече. С разните му тайни, по КТ и т.н. И всички лапат без да вършат нещо. А сега си искат в полицейската си държавица пак пагончетата. Противно на Петър Петров мисля че ги искат за да си поискат после и нови пари за болтчетата си.


Ето бе посланик Байърли, ето ги: Малко след 17 часа пред хотел "Хемус" се развихри истински екшън между роми. Ромите се биха жестоко и докато единият се опита да се обади от уличен телефон на полицията, другият извади пистолет, но оръжието било избито от ръката му. Двамата роми са окървавени. Граждани се обадили в ІV РПУ, но от там им казали, че инцидентът не е в техния район. Все пак макар и със закъснение полицията се отзова и арестува ромите. /БГНЕС Ето бе министре на над 60 000 -та армия от охранени шишковци, ето ги твоите. Че и транспарант си сложили на Лъвов мост. Ама като потрябват - хич ги няма.


Освен "Седем" си купих и "Политика" от седмичниците (Днес ще купя "Нова зора") За "Седем" ви информирах вчера. Има какво да се чете. Но "Политика" от известно време е станала почти като "Дума". Само хабят хартията. Единственото по-реалистично заглавие в този брой е "Крачка напред, две назад" за работата на правителството ни до сега. То и "Нова Зора в последните си два броя само за Русия ми пееше, ама все пак и днес ще я купя. "Кеш"? "Кеш" още е ъндър конструкшън. "Монитор" както виждате вече не цитирам. Веднага си пролича че го е купил Доган. Изпростя.

От телевизиите продължавам да следя новините по "ТВ7" и външните продукции на "7 дни". Снощи В предаването на Найден Андреев двама българи най-накрая казаха истината за крадците от "Софийска вода". Да ги подкрепим и да изгоним тия наглеци. Преди услужливия Шушулов пак да ги задоволи и да ни вдигнат цените. А в предаването на Велизар Енчев най-ми харесаха обажданията на граждани по телефона, които в лицето заплюха Захари Захариев като член на висшия съвет на новата десница в БСП и като човек, нямащ срам да излезе и да дрънка глупости.


Обнових и другия си проект - за национална безопасност. Със статия-пример за нашите, ако има кой да чете и да се учи де.
24 септември 2007г.

в-к "Седем" Димитър Бъчваров: ...икономическата стабилност на страната е много крехка. Тя се дължи само на притока на чуждестранни инвестиции, преводите от българите в чужбина и на прането на външни пари. ... От чуждестранните инвестиции през първото полугодие на 2007г, 38% от общия им обем и над 60% от чуждия дялов капитал се падат на сделките с недвижими имоти. T.e. разпродадоха ни на безценица заводите срещу някоя и друга яхта, мерцедес и самолет, а сега ни разпродават на чужденци и ЗЕМЯТА БЪЛГАРСКА! Пфу!


доц. Дуранкев във в-к "Стандарт": И нима се е сменила старата система, като управляващите са най-вече от ченгеджийницата на старото ДС? Играта съвсем е загрубяла. От една страна, едрият бизнес на монополите и картелите, мине, не мине месец, упражнява юнашки натиск върху пазара за рязко повишаване на цените. На всеки е ясно, че българските цени, особено на стоките от първа необходимост, са вече над средните европейски. Нима не е лудост (дано не е наглост) да се каже, че престъпността е вече на нивото на времето на Живков? Нима не е фантазьорство да се твърди, че пари за по-високи заплати на учители и университетски преподаватели няма, докато същевременно се намаляват данъците на най-богатите? Прочетете цялата му статия за "Голямата беля". А може би е време да я направим тази голяма беля? За да се оттървем от тази задушлива смрад, която ни мори вече 17 години?


Още факти за некадърното ни управление от в-к "Седем": България отделя най-малко средства за образование в сравнение с останалите посткомунистически страни. Полша отделя 7.5% от БВП, Унгария 4.6%, Румъния 3.6%, Русия 3.5%, а България - 3.2%. Резултатът: В България достигат най-високата степен на образованието си (висше) 0.06 от населението ни, в Румъния 0.10, в Унгария 0.15. В България с основно и по-ниско, вкл. и без образование са 0.31, в Румъния 0.27 Унгария 0.15. А, г-н Данев? Да внасяме филипинки а? И да не даваме пари за образование за да има за яхти и самолети за членовете ви?


"Стандарт", Евгени Чачев: В брой се въртят най-малко 15 млрд. лв. Само от март до юни през тази година столевките в обращение са се увеличили с 14%, докато оборотът на всички банкноти общо е с 8,68% по-голям. Само за второто тримесечие на годината широките пари са се разширили с 1/4. "Ла мафиа". Така промърмори един италианец докато го карах по Цариградското към аерогарата и около нас профучаваха мерцедесите на божидарданевчетата.


Собств. инф: Kъм края на 2004г. в Китай е имало 50 000 души, чието състояние е било над 10 милиона долара и само 200 души с над 100 милиона долара. Така 0.4% от населението на най-многолюдната държава на света притежава 70% от националните и богатства. Според държавният младежки китайски вестник China Youth Daily 66,75% от гражданите на Китай под 45 години считат китайските магнати за хора с много съмнителна репутация. А на въпроса как могат да си подобрят имиджа милионерите 97.79% от анкетираните китайци считат, че богаташът трябва да е социално отговорен. Нали бе г-н Данев (Божидар Данрев). Вие сте мнооого социално отговорен човек. По-социално отговорен и от Черепа и от останалите мутри. Защото ги напътствате кога и с колко да вдигат цените и натискате лакомите марионетки да свалят данъците. Само че ККП го е пуснала това пручване с цел. Целта май е да поразстрелят още някого по стадионите. След корумпирани държавни служители май идва реда и на позабравили се богаташи?


Малко собствени новини от локомотива на ЕС - Германия: Днес немският журналист Петер Филип от "Дойче веле" обяснява, че ако дефиницията за терорист е "този, който чрез максимални вреди се опитва да постигне страх и чрез страхът някакви политически цели", то всъщност "Бен Ладен може спокойно да се пенсионира. Ролята на терористите отдавна е заета от министрите". Те отдавна плашат населението с всички подръчни им медии. Същото се надпреварват да вършат и у нас Румен Петков и Емел Етем в съюз с разни бТВ-та и вацковци (днес до 9 часа в "24 часа" слава богу нямаше нищо. "Няма публикувани данни за избраната рубрика oт понеделник, 24.09.2007 г. в издание 24 Часа).


Хиляди хора протестираха в центъра на Берлин срещу предложените от правителството засилени мерки за електронно наблюдение. Според полицията в протестите са взели около 8 хил., а според организаторите над 10 хил. души. В края на мирния протест се е стигнало до стълкновение с полицията, прие което (грешката си е на КРОС) били ранени 32 от демонстрантите и 13 от служителите на реда. Полицейското наблюдение на компютрите на заподозрени в тероризъм лица засега в Германия е незаконно, но германският вътрешен министър Волфган Шойбле одобрява въвеждането на подобна мярка. Споровете около нея предизвикват вече месеци наред разгорещена полемика в Германия. "Крос" А мършата си трае по мераците на Румен Петков за видеокамери. Въпреки че вече се вижда как Англия стана най-тоталитарната държава. Там освен камерите, вече монтират и високоговорители над тях. И съвсем сериозно, както по Оруел се чува "Ей гражданинът с мургавото лице и къдравата черна коса, я си вдигнете изплютата дъвка". А отскоро там въвеждат вече и детектори на лъжата, даже като се обаждате по телефона за да питате за социалните си помощи. И на това се радва министърът ни Румен Петков, на тая придобивка от Запада. Алоо посланик Байърли!? Става страшно с вашата демокрация бе!


21 септември 2007г.

Ето ги бе Божидаре: „България е рай за безработните британци, решили да се заселят у нас. Това пише британското издание "Метро", като се позовава на решение на съд (става дума за отцепродавците от ВСС), който задължил родните власти да плащат на граждани на Европейския съюз, които са без работа в страната, същите социални помощи, които те биха получавали в родината си. Решението беше взето, след като безработен германец осъди българското правителство във Върховния съд, като поиска да му бъдат изплащани социални помощи в съответствие със законите на ЕС, които страната е приела и подписала.Сега на Божидар Данев като ще му надойдат едни качествени безработни. Всички ще знаят английски език. Да не плаче, че нямало кадри за "индустрията" му.


Синът на Масларова си взел трети апартамент за 70 хил. евро. Наследникът на Масларова е напазарувал имотите със свои пари, показа проверката на "Атака". През май т.г. стана ясно, че той и баща му Антон са собственици на преуспяваща счетоводна фирма. Само за година от доставка на гориво за социални домове, без социалното ведомство да е обявявало конкурси за тези обществени поръчки, двамата са спечелили над 5 млн. лева. Бизнесмени бе г-н Данев. Тези Ваши членове ли са или на Прокопиев? Едва ли са на Безуханова.Дебелокожието на представителите на МВР е толкова голямо, че никакви факти, репортажи, интервюта за страданието на хората не могат да го пробият. общество.нет


Интервю на общество.нет с Даниел Панчев: Не ви ли е страх от полицията, ГДБОП? Ние не се притесняваме от полицията, защото не нарушаваме закона. Поне аз не знам в кой закон е разписано, че е забранено да протестираш. На мен обаче не ми е ясно обаче друго - защо полицаите вместо да гонят престъпниците се занимават с тези мирни протести. Спомням си протеста за ПП Странджа, който премина по Витошка – там имаше толкова полиция и джипки като че ли бяхме най-големите престъпници. ...Сещам се за една статия, която беше публикувана в руското списание „Газета.ру” преди време. Тя беше посветена на Банско и визираше строителните работи в града. Статията завършваше със следния призив „ Не идвайте в България, карайте ски и плувайте в морето там, където хората са по-умни и пазят своята природа”. Дааа... там където хората са по-умни и не търпят такива управници като Орешарски, който смята, че пациентът му няма да умре, значи може да го дои още. И ония лакоми англичани от "Софийска вода" веднага скочиха да ни доограбват. Сега остава онова мекере Шушулов да им узакони поредния грабеж. Или пък там, където хората са по-умни и не търпят такива върховни съдии като нашите, които отсъдиха, че чуждите безработни са по-ценни в България от собствения им народ. Пфу!е-вестник започна все по-рядко да изкарва нещо интересно: Въоръжените гардове, наемани от американската частна охранителна фирма “Блекуотър Ю Ес Ей”, си спечелиха слава на хора, които първо стрелят, а после не си правят труда да питат. Те работят в Ирак, за да защитават американски служители и собственост. e-вестник превежда Фрнс-прес. Ако Иван Бакалов знаеше какво е OSINT (Open Source Intelligence) щеше да ни информира, че Блекуотър не пази нито служители, нито собственост. Тя воюва. Тя например разпали в Судан войната срещу Китай. А наскоро си купи и 20 хеликоптера.


У комшиите: САЩ поискаха от Турция да не прави бизнес с Иран. На следващия ден (вчера) Ердоган открито отказа. Аферим Ердоган ефенди! Пази интересите на турците, не бъди като разни сергейчета и крадци на Мусала. И поглеждай под око и другия продажник от регентите. Не е от вашите, нито пък е читав.


Очаквайте преводът ми за инициативата на италианския хуморист и общественик Бепе Грило към политиците, "Идете всички в гъза". Или ден "Г". Преди дни те проведоха съвсем законно и по конституцията на Италия първият ден "Г" на който са се събрали над 500 000 души. Как протестът се е зародил в Интернет и за другите му великолепни идеи четете утре в раздела ми "Политика" Ако успея ще го кача и още днес. Интересно е.


20 септември 2007г.

Eто я целта: „Инфлация от няколко процента не може да убие пациента.” Това заяви министърът на финансите Пламен Орешарски пред Би Ти Ви. Това американско мекере явно наистина изпълнява командите от отвъд океана за по-малко население. За да има за "златния милиард" Ако още някой се съмнява кой ни управлява и какви са му целите?


Американските либерасти в България се събраха на лаф моабет тази седмица. Естествено питиетата бяха от Сорос: Ето Ви една от празните мисли на един празен човек (Не е по Дж. К. Джером) Преодоляването на вътрешните и външните шокове, които вече се стоварват върху българската икономика, може да стане с поевтиняване и нарастване на производството, и по-умно инвестиране, заяви от своя страна председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Иво Прокопиев. "Медиапул" Кое е по-умно инвестиране бе неуважаеми Прокопиев? В яхти или в самолети? Или в хотели по Черно море? А може би и в унищожаването на Кремиковци, накъдето явно сте тръгнали? Човек вече не може една стоманена сопа да намери в България, след като унищожихте "Стомана" Перник. Скоро и ламаринки за бидонвили няма да има.Явно либерастите у нас са поизнервени: Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне днес с ръководството на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Те либерастите по цял свят доказаха че могат само да обират и сега, като няма вече нищо по-едро за обиране навън, започнаха с обирането на собствените си народи. Саркози (сложен с американска помощ) погва френските социални придобивки. Немците вече няколко години ги мори подобна на нашата ляво-дясно-центристка либерастийска мафия (пардон, управление). Англичаните, снощи може и да сте ги видяли как висят пред банката си за парите си. Японските либерасти, които "приватизираха" пощенските спестявания на работливите си и послушни човечета вече се изпосамоубиват. Американците (има ли такова чудо сред латиносите и афрочерните?) вече съвсем забравиха какво е това здравна услуга. На това му се вика нелиберализъм (либерастийство). Алоо Желев, я ми изцитирай пак фон Хайек, че съм го позабравил бе.


Иван Бакалов, На какво мирише българското вино? Първата тъпа мисъл, която ми хрумна, докато обикалях лозята край Кортен беше – на цигани. „Ами пазя лозето”, отговори и посочи фургончето край редовете с каберне и мерло. “Всяка нощ циганите нападат. Гърмя ги с най-дребните сачми”. Каза го някак безизразно. „Ти чакал виждал ли си? Ти го стреляш, той пак се връща”, допълва лозарят. Ситуацията е такава навсякъде из района. Нощем и денем лозарите си пазят лозето. Не могат да мръднат. Там спят, там ядат. Като повикат полиция, отговарят им – нямаме коли. Тук-там циганите успяват да оберат кабернето, после го карат на изкупвателните пунктове, където щедро го продават на половин цена. Там никой не ги пита откъде имат грозде. Впрочем имало един случай изкупвач да попита и дори да извика полиция. Полицаят дошъл, питал, па върнал гроздето на циганина – не измислил нищо по-умно. Циганинът, разбира се, го отнесъл на друг изкупвателен пункт и го продал. "е- вестник" Ами Великият Диктатор не мисли така. Той, Румен Петков, щял още сега през октомври да раздаде на дребните служители на мафията още наши парички. Офицери!? Българи!? Срамота!


Движението в София през последните четири дни напрактика спря. След края на лятото задръстванията отново са факт, но тази година те са в необичайно големи размери. Колони от автомобили, рейсове и тролей запушват софийските улици и булеварди. Изнервени от чакането шофьори псуват, надуват клаксоните и пушат, но така не се придвижват и с милиметър. "Moнитор" Грешката с "напрактика" не е моя. Но грешката, че ще оставите оня кандидат-диктатор бат'Бойко да Ви управлява си е Ваша - на мършата. Впрочем след вчерашното обявяване на "програмата" на "нова десница" в БСП (за кратко наричана по-долу ГЕРБ) става ясно, че не за местна а за централна власт се гласят герберите. И отново либерастийство и отново, този път 700 дни. Това могат да родят ченгесарско-спортните умове.


19 септември 2007г.

Малка корекция: Според днешната преса поскъпването на такситата нямало да е 20% ами 40%. Това е последната информация от картела, който само КЗК не вижда.


Пламен Орешарски: Еврозаплати ли? Това са фантазии сега. Инфлацията няма да е висока, но поскъпването не може да се компенсира. Дебатите, като тези за по-високи заплати, излъчвали обезпокоителни сигнали, оплака се министърът. "24 часа" Ами на кой съюз станахме членове бе неуважаем поклоннико на либерастийството? За какво му станахме член? За да си плащаме членски внос и да ни изземват митата ли? Или както всъщност правите - за да има зад кой да се криете докато ни ограбвате? Ето, това е, както вчера писа Грозданова наглостта: Поскъпването не можело да се компенсира? Ами щом тези не могат - ние нямаме друг изход освен да ги сменяме.


81 на сто от нашенците нямат пари за инвестиции в по-големи покупки като апартаменти и автомобили. Това показва проучване на ГфК България, осъществено по поръчка на “Райфайзен Кепитъл Мениджмънт”. От изследването става ясно, че само 3% от населението спестява в друга валута, освен лева, и тази валута е евро. Ето тези 3% са апендиксът, който вече се е подул, гноясва и трябва да се оперира.


Обемът на вноса на стоки и услуги в България за първите шест месеца се е увеличил реално с 11.9 на сто, а на износа - едва с 4.1 на сто. В резултат дупката във външнотърговското салдо се е увеличила почти до 6 млрд. лв. "Дневник" Некадърниците освен да перат пари (вече в молове било модерно) явно не могат да помислят за никакво производство. И после еврозаплати ли - забравете, няма производителност. Откъде производителност бе Орешарски, като няма производства?Тайни преговори текат с испанска и белгийска банка да купят Българската Стопанска и инвестиционна банка (СИБанк), съобщи Ройтерс. Става дума за дяловете на приятелката на кмета Бойко Борисов Цветелина Бориславова и Светослав Божилов и двамата държат по 24.3% от акциите. Говорител на СИБанк е отказал коментари. "Атака". Ето ги божидарданевчетата - краднат нещо от България и бързат да го харижат на чужденци. Оня демагог Костов дари Булбанк (а с нея и цялата информация за външните ни дружества) на италианци. Сега този национално-отговорен кмет ще дари и информацията за бюджетните ведомства на чужденци.


Столичният кмет е издал заповед мълчаливото бдение на протестиращите учители да бъде не на площад “Независимост” пред сградата на бившия Партиен дом, а на стълбите пред Националната художествена галерия, предаде репортер на БГНЕС. За тази заповед не са уведомени от трите учителски синдиката, организатори на протеста, а единствено Столична дирекция на полицията. Ето ги ченгесарските номера на бат'Бойко. Променя и не уведомява. За да може после полицията да спасява даскали да не си удрят главите о асфалта.


Голям е отливът на активистите от ДПС заради скандалния сутеньор Сополанко, когото активистите на Доган са поставили да води листата на ДПС за общински съветници в Добрич. "Атака" многократно досега писа за това, че Сополанко беше регистриран от кметските служби и други наблюдатели да купува цигански гласове в ромските махали на миналите избори за ЕП. Той лично е бил приет на среща от лидера на противоконституционната ДПС Ахмед Доган. В знак на благодарност за свършената работа досега Сополанко е водач на листата на ДПС в областния град. "Атака"Организацията на анкарските петоколонци ДПС явно е опротивяла на целукопиня електорат, щом вече и футболните агитки се надигат против нея. В първия кръг на първенството, на мача "Литекс"-ЦСКА, на трибуните в Ловеч бе издигнат транспарант с надпис “Не на изборния туризъм”. Същото стана и 30 минути след началото на мача "Славия"-"Черно море" от 3-и кръг. На стадиона в Овча купел привърженици на "Черно море" издигнаха плакат със същия надпис - “Не на изборния туризъм”. Дузина полицаи веднага нахлуха в сектора и скъсаха транспаранта. Това вбеси публиката на домакините, която започна да скандира “Вън турците от България”. След това двете агитки запяха заедно химна на България. Сигурно само това е спряло полицията да не почне да бие наред... "Нова Зора"Обнових с коментар за наглостта на Майкрософт "Информационни технологии". Обнових и другият си проект за национална сигурност с материал за етническия модел18 септември 2007г.

Пак поскъпване от божидарданевчетата: Софийските компании за таксиметрови превози "О кей супертранс" и "За едно евро" обявиха, че ще увеличат цените на превозите с 20% още до края на този месец. Нови тарифи подготвя и фирмата "Такси С експрес", известна като 1280. "Дневник".


Диляна Грозданова за манекена, за рекламния бос, за телевизионния "консултант", за видния отвсякъде играч на голф, а напоследък и туристически шеф Красимир Гергов: Кажете, не се ли вбесявате като срещнете някой арогантен тип? Не просто нахален, с нахалството и простотията вече сме свикнали, а арогантен, който се подхилква, прави ви на глупак и не спазва никакви правила. Отгоре на всичко остава безнаказан. И тогава ви идва да заключите – това просто не е държава. "Експрес" Ама г-жо Грозданова, Вие не сте открили нищо ново. ТЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА! НАЗНАЧЕНИТЕ ЗА КАПИТАЛИСТИ БОЖИДАРДАНЕВЧЕТА.


Бизнесът се мотае, изпуска първи срокове за пари от ЕС в-к "Пари". Ами ще изпуска. То за да не изпуска си трябват експерти. Ама божидарданевчетата си знаят всичко. Я какви капиталисти са! За 17 години докъде ни докараха! Какви само яхти и самолети си накупиха! Една яхта и 1000 рибарски лодки усреднено правят по-висок стандарт на живот от този на ЕС. Поне така пише в статистиките на НСИ.


"Някой седял някъде, бъркал си в носа и написал клеветнически материал за България. Смятам, че това не си струва да го коментирам." С тези думи вътрешният министър Румен Петков описа публикация в ирландския вестник "Айриш екзаминър" зя Варна като мафиотски център. "Фрогнюз" Онова на Диляна Грозданова, пак да повторя, е нарицателно. Прочетете пак думите на Петков и после пак думите на Грозданова.


Велизар Енчев, в-к "Атака": Под патронажа на Европейската комисия, представители на обществеността от 27-те страни-членки на ЕС казаха на висок глас истини, от които евроолигархията най-много се страхува. Според работещата към Еврокомисията организация "Анти-бедност мрежа", 78 милиона европейци живеят в бедност и повечето от тях нямат почти никакъв шанс да излязат от блатото на мизерията и нищетата. На този фон българската бедност е направо катастрофална - страната ни е посочена в т.нар. африканска група, в която бедните живеят с по-малко от 4 долара на ден. Аз се чудех защо ли "изуй гащи" (според румънският и колега) Кунева се е домъкнала на "официално посещение". И се среща само с президента и с Калфин. А то било за да не вземе да присъства на този важен форум и да остави защитата на българите на Велизар Енчев. Прочетете изказването му там в Брюксел. Не е като безсмислените дрънканици на Кунева.


Полицията в Колумбия е обявила, че са били заловени 147 души - членовете на въоръжена група, която пазела колумбийски военен диктатор, информира АП. Генерал Орландо Паез, който е замесен в контрабандата на кокаин и чиято екстрадиция са пожелали САЩ, е ръководел 3 военни лагера, съобщават от полицията. "Нюз.бг" Та, не станахме ли Колумбия на Балканите? Колко ли гардове пазят "бизнесмена" Ковачки? И кой ли е генералът, занимаващ се с наркотици у нас? Не, това не са важни въпроси. Важният въпрос е кога САЩ ще пожелаят екстрадицията на нашите управници? А посланик Байърли?Собств. инф.: Турция смята да внесе 800 000 тона пшеница. 200 000 вече е внесла. Освен това смята да внесе още 300 000 тона ечемик и 300 000 тна царевица. Внимание българи! Гледайте внимателно действията на "обръчът от фирми" на ДПС! После да не ни разправя оня там соросоид, че китайците били виновни за скока на цените у нас, защото започнали да ядат хляб.


17 септември 2007г.

Нова парола по гарнизона за божидарданевчетата: След рекордното поскъпване на доматите, сиренето и хляба се задава още един ценови шок. Този път на цените на стоматологичните услуги. Най-евтиното запълване на дупка в зъба вече удари стотачка. в-к "Стандарт". По-нататък в "прогнозите" на вестника се казва, че зъбите си правели само богаташите и мутресите. Останалите? Ами траят си. Да станем всички като циганите. Нали това иска Сорос - да се интегрираме.12% за последните 12 месеца наистина е симптоматичен ръст на цените, особено на фона на съседните ни новоевропейци отвъд Дунава, където поскъпването за същия период е едва 5%. Хърсев, в-к "Сега". Добре, че Хърсев обръща внимание на некадърността на нашите отцепродавци. Защото румънците не са по-малко изложени на натиск от соросовци и барозувци. Но явно повече мислят за народа си отколкото калфиновци и петърдимитровци. Апропо, оня соросов възпитаник, дето ни се води за икономически министър първо дрънкаше, че като си отидат туристите и хоп, божидарданевчетата ще спрат да си купуват яхти и самолети и цените ще паднат. После китайците му бяха виновни, а сега туршиите. Пфу!Еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева ще бъде на официално посещение в България на 17 и 18 септември. В програмата на Кунева са включени срещи с президента Георги Първанов, премиера Сергей Станишев, вицепремиера и министър на външните работи Ивайло Калфин "Крос" Т.е. българската "изуй гащи" (според румънския и колега) се среща с нехаещите за България. Т.нар. защитничка на потребителите няма и изобщо да разбере, че КЗП вече не отговаря на жалбите на българите, че ДВСК, не прави нищо за сухожилията из саламите и за липсата на "кренвирши с месо", че асоциациите на Божидар Данев вдигнаха цените на това, което наричат сирене и кашкавал над европейските, без сиренето да е узряло а т.нар. кашкавал да е от сол мазнини и брашно.Собств. инф: По данни на Евронюз.нет еврокомисията коригира прогнозите си за икономически ръст със спад, а прогнозите си за инфлацията с нарастване. Като цяло ръстът на икономиката на 27-те за 2007г. ще е 2.8% (корекция с -0.1% за сега) а инфлацията - 2.2%. Еврокомисията се оправдава за по-лошите прогнози със срутването на цените на имотите в САЩ и голямото кръводаряване, което европейците направиха за империята преди седмица. Сега сривът продължава с Великобритания. Да се готвят нашите "инвеститори" в хотели и и бизнес-центрове с обесени плакати "офиси под наем".


Днес съм обновил "Политика" с важно интервю за това как мислещите хора не просто виждат накъде вървим, но и мислят какво да се прави. Четете "След неолиберализма"


15 септември 2007г.

На вниманието на "социалиста" П. Димитров: Средният общ доход на домакинство в България за месец юли е 640.77 лв., Въпреки годишното нарастване на доходите, от данните е видно, че разходите на домакинствата нарастват значително повече - с 31.75%. Общите средни разходи на едно българско домакинство за юли достигат 644.70 лв. "Аренабг". Може би се чудите какво следва от това, че сме "вътре" с 4 лв.? Следват заеми и после изземвния на къщите ни, на нивите ни и, естествено, разпродажба на чужденци. Като надойдат едни инвеститори. Като царските вивавенчъри. И като гадовете зееви на Костов.


Цените на хранителните стоки вървят нагоре. Яйцата също поскъпват с 1 стотинка. Цената на кашкавал "Витоша" също продължава да расте, като той отново е поскъпнал с още 6 ст. и струва килограма 8,87 лева. Цената на олиото също продължава да расте от 2,44 лева на 10 септември на 14 септември то вече е 2,53 лева. Поскъпнал е и шпековия салам, който струва 8,28лева, като скокът на цената при него е с 38 стотинки. "Днес+" "Не сме народ, не сме народ а мърша. Туй ще да река и ще да свърша". П.Р.Славейков.16% от българите са си позволили почивка в чужбина тази година. "Аренабг". T.e. 6% крадци от назначените за капиталисти божидарданевчета и още 10% висши ченгета, приятелчета на никитовасилев и прочие измет от държавната администрация, нарочена за средна класа. И... толкоз. А, да, и някой и друг убиец на българи, наречен джипи. Или там друг висш служител на някой амбал или прочие оод, все още не станал джипи, а каращ на подкупи (пардон, на "доброволни" "дарения". Пфу!).Съдия-изпълнител помлял с навита на ръка верига студент в Кърджали. Бащата Кирил Минев упрекна пред журналисти прокуратурата и полицията, че не са предприели проверка на случая. "Сам трябваше да издирвам побойниците", оплака се зъболекарят. Но имайте предвид, че досега сте чули само едната страна, коментираха от полицията. Синът ми вече е по-добре, но смятам, че не е правилно човек с такова обществено положение като съдия-изпълнителя да бие хора с вериги, обясни бащата на студента. Поне ако ми се случи нещо в следващите дни, ще знаете в каква посока да търсите, заключи той. в-к "Стандарт" Вижте им манталитета на новите властници. Единият си се разхожда с верига (нали не вярвате да я е намерил на улицата?) а униформените ехидничат.Оказва се, че не само ехидничат: За какво се сещате като чуете МВР? Това министерство вече се превръща в символ на безпорядък и спекулации. Ако някой си бе направил труда да прослуша записа от въпросна нощ, когато Чуколов е обиждал полицаите, ще забележи как МВР прави постановка на евродепутата. По-късно се чу и че полицаите учавствали (грешката не е моя JJ) в случая - ще бъдат наградени. Какви ли още изненади можем да очакваме от МВР при липсата на качествено управление и подобни ситуации. Отговорът е много прост - все по-голям хаос, безотговорност и своеволия, както и неизпълнение на служебните задължения. "Общество.нет". Сега малко история за полицаи: Не съветската армия, а разпищолили се ченгета си докараха народната подкрепа за т.нар. "Народен съд" след 9.9.44. И се започнало тогава едно гонене на джандари! Покрай сухото и бая сурово е изгоряло. Затова най-приятелски Ви съветвам: Вальо Топлото може и да не влезе в никакъв затвор. Но ченгетата ще са винаги удобния виновник. Решението? Служете си на Закона, но и на България. И нито крачка встрани! Всичко се знае и помни. Малка страна сме. А и американците постоянно доказват, че не са с никого освен със себе си. Ето сега и в Ирак ще оставят едни ченгета на народния съд на други идеологизирани. И ми се струва, че скоро ще гледаме кранове с обесени. В Ирак бе, в Ирак. За сега.А ето как се служи на заповеди, но не и на България: Служители на сектор „Икономическа полиция” към МВР извършиха проверка за легитимността на използвания софтуер в офиса на софийската фирма „А.” ООД, съобщиха от Сдружението на издателите на бизнес софтуер (СИБС или BSA). "Днес+". Издателите, забележете. И следва изброяване на куп американски фирми, които и хабер си нямат от случилото се у нас. Пък и не съм забелязал нито Аdobe, нито Corel да са спазили българския закон за защита на потребителите. Пък и като звънна за обслужване на Майкрософт заради поредните му "обновявания" - едно обслужване получавам - не ти е работа. А Майкрософт е единствената от изброените, които имат донякъде нормална работа с българския език. За Адоб и Корел даже няма фирма със специалисти, които да ги познават както трябва и да отговaрят за проблемите при работа с тях. Дано поне не стане като във Велинград, където "офицер" беше препродал иззетите компютри.И накрая новини от колегата от другото кьоше на България - Силистра. И там отцепродавците продължават да се грижат за чужденците и да закопават България. Открили са ферибот, за да могат по лесно да идват румънците от Калараш и ще закриват единствената по-свястна дискотека за български младежи. Всъщност Силистра остава само с един "клуб" за паралии и толкоз. Защото в Силистра няма и ни едно кино! Представете си какво предлагат нашите управници на младежта в този загиващ български град. Предлагат емиграция явно. За да се освободи място за яхтите на богаташите сигурно. Ако и Вие желаете да помагате с новини - Добре дошли на борда!

14 септември 2007г.

На вниманието на главния ни прокурор: Далавера за 4 милиона лева въртели фирми, близки до ДПС и ГЕРБ с шефа на управлението по горите в Благоевград, сочи разследване на в. "Струма". Това е чистата печалба, която фирмите гушнали, след като началникът на РУГ Георги Калабаков им дал 100 000 куб.м дървесина без търг. Най-облагодетелствани са фирма "Атиджам" с. Буково, чийто собственик е племенникът на областния лидер на ДПС Ведат Хюсеин и "Сузана Шикирова" от с. Сатовча, близката до депутата Муса Палев, "Ава Црънголова" с. Елешница и собственикът на "Камбитов и син" Атанас Камбитов, личен шефски приятел и член на областното ръководство на ГЕРБ в Благоевград. Колко пъти напомням от този си проект на главния ни прокурор да вземе в-к "Атака" и да си запише съвестно кои фирми изсичат България и ни обричат на безводие и пустиня утре. Но нещо не се чува в последно време главния ни прокурор. Нали посланик Байърли. Вашите ли го посъветваха да си трае?И още от в-к "Атака": МВР го удари през просото, превръща се в групировка. ...Ставащото у нас не е уникално. Напротив, тук се разгръща баналната история на латиноамериканските постколониални олигархии, които също като нашата бяха проамерикански. В тази обществена уредба истинските убийци - онези, които поръчват и плащат убийствата, са в силовите структури на властта - вътрешно министерство, армия и тайни служби. Убийствата остават неразкрити, защото властта цели неудобните свидетели на нейните престъпления, хиляди хора се водят "безследно изчезнали" и биват набеждавани от самите правоохранителни органи най-често в "наркотрафик". Това го оставям да го коментира посланик Байърли. В доклада си до Кондолиза Райс. За да разберат защо народите не ги обичат.


Калфин и Байърли обсъдиха Косовския въпрос. Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин прие днес в МВнР посланика на САЩ у нас Джон Байърли, съобщиха от министерството. Май от "Днес+" (откъдето е новината) не са намерили точната дума. Вместо прие би трябвало да се чете: се отчете какво е научил в Казахстан и го подковаха каква да е позицията уж на България за Косово.


Нямаше да се занимавам с доклада на Румен Петков за това как МВР преборило престъпността. Под нивото ми е. Но днес Огнян Стефанов си е направил труда да обобщи цифрите на отчетите им във Фрогнюз. И се оказва, че: А изчисленията за увеличаване на разкриваемостта са още по-смазващи. Там висотите превишават 150% разкриваемост. И се чуди как са успели на 150%. Ами ето как: Привикали са блогър - разкрили са престъпление (зер против националната сигурност е писал). Спасили миньори от удар на главата си о асфалта, значи са разкрили кой го бутнал на асфалта. Не може цял полицай да легне върху миньорина и да не види кой е искал той да си удари главата. И понеже и блогърите стават все повече и лумпените на трудов договор все повече са изложени на престъплението удар по главата... Как да не се увеличава разкриваемостта?Безработен немец взима 570 евро у нас. В продължение на три месеца Майкъл ще получава по 570 евро от НОИ, съобщи Маргарита Ангелова, шеф на Бюрото по труда във Враца. Когато бяхме съюзници на другият голям брат, той поне даваше рускини за съпруги. (Хубави са и са страстни - пробвал съм). А сегашните ни съюзници взеха да ни пробутват прескъпи "консултанти". При това от безработните си. Той и никитовасилев не е по-стока. Че и по-скъпо ни излиза.


Вели Енчев (Индимедия): Днес сме безмълвни свидетели на една нова диктатура, която ни прави още по-бедни - диктатурата на родния спекулант, който изкупува селскостопанска продукция от полето за 30 стотинки и я продава на пазарите за 3 лева. При бездействието на държавата, оправдаваща се с неумолимите закони на капиталистическия пазар, на безпомощния потребител му остава само един изход - да се отчужди още повече от държавните институции и да търси начин да ги заобиколи или саботира. ... Малко преди да напусне този свят, големият творец Доньо Донев промълви със стаена мъка и гняв: "Как да се гордея с българското си име, когато българи са и тези, които ограбиха нашия труд и ни превърнаха в просяци?!"


Зад името Вели Енчев по-горе аз съзрях Велизар Енчев. Снощи кой знае защо по "7 дни" не се появи Велизар Енчев. Появи се една от "назначените" капиталистки - Марияна Печеян. О ужас! Поне да не дрънкаше простотии. Тя имала фабрики, моите фабрики, моите фабрики. А се оказа че има 340 работници общо! И затова си решила да прави собствена листа за да управлява град като Дряново. Не, не можела да стане кмет, защото се страхува да не я последва съдбата на неин познат - друг назначен. Той видите ли, докато бил на сафари из Африка, неговата счетоводителка му откраднала един милион лева. Аууу!!! Какви Андрешковци са българите! Как няма кадри, а г-н Данев? Оня със сафарито ли ви поиска да внасяте филипинки? За главни счетоводителки?


Не, не си мислете, че не преглеждам и "Труд" и "24 часа" и "Дневник" и "Медиапул" и "Дума" (леле пък "Дума" какъв парцал стана!) Преглеждам ги. Но едва ли ви интересуват заглавия като днешните: "След морски секс - антибиотик" (24 часа) или "Срещу $­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ 10 000 заплата Кувейт, Катар и Дубай търсят да назначат български лекари от военните ни болници." (труд). Странно защо трудоваците са решили, че "гард нападна работодателя си заради орязана заплата" е за последната му страница. Аз мисля, че си е отворено писмо до Божидар Данев. А, да, преглеждам и седмичниците. Например последната "Тема" е по-изпростяла и от "Капитал - лайт". Тази седмиц не си купух "Политика" защото и в нея нищо. Всичко си прилича както "FHM", "Playboi", "Maxim", "Блясък", "Егоист" и прочие лъскавини за божидарданевци.13 септември 2007г.

Пак лъжи: Увеличението на стоките е средно с около 30 на сто. Най-голямо увеличение е регистрирано при млечните продукти. Кашкавалът е поскъпнал с 2,38 лв. за година. Миналият август цената му е била 6,31 лв., а в момента килограмът се купува за 8,69 лв. според справката в бюлетина на Държавната агенция по стоковите борси и тържищата. в-к "Стандарт" Къде в момента видяха цена 8.69 тези мошеници? Да не би пак да са отворили магазини само за правителството?


И да се обърна към lycoz (виж чата): Появиха се по големите супермаркети немско масло на три пъти по-висока цена! И швейцарски сирена също тройно поскъпнали. Но явно се е намерил и някой вносител, който не членува при Божидар Данев. Иначе не мога да си обясня откъде се взе "Парижская буренка" (French combi white) т.е. датско сирене Фета на цена 5 лв./кг? (Вчера го купих от Пикадили). И как за 5 лева за килограм има и за датчаните печалба и за нашият вносител явно също остава, само за божидарданевите ограбвачи няма печалби? А г-н соросов икономически министър?Националната разузнавателна служба и контраразузнаването влязоха в спор дали има терористи у нас. Не се очаква провокиране на ислямска радикализация в България, защото са пресечени предпоставките за това, каза вчера Николай Златев - заместник директор на контраразузнаването. в-к "Монитор" (с оправен вече сайт!). Този Златев да си помни думите, че може и пред съд да отиде след време за тях. Защото сайта на Фуад Гювен (уф този май беше човек на службите) , на Фетхуллах Гюлен си седи с обясненията на български за джихада.Вижте каква простотия има във в-к "Експрес": Полицаите от група за специални операции спрели автомобил "Рено Клио", с варненска регистрация, с който са пътували мъжът и жената. При претърсване на колата на задържаните спецполицаите откриха голям черен сак. Задържаните са на видима възраст съответно 40 и 30 години. Двамата вече 20 минути лежат на земята с ръце на гърба, след като бяха обискирани от спецполицаите. Все още не е известна самоличността на задържаните. Предполага се, че двамата са заподозрени в извършване на престъпление. Край на цитата. От "днес+" пък се разбира, че докато двамата са лежали 30 минути движението на Варна се е объркало и даже станала катастрофа между други две коли. От полицията естествено, са казали, че ще дадат информация, "като му дойде времето".Другото заглавие от "Днес+" е: 35-годишен нашамари полицай в Дългопол. Хубаво е направил. Сега остава да се намерят и национално отговорни българи да нашамарят цялата ни полиция. За да започне да ни защитава от крадците и да открива убийците.


Най-накрая някаква информация в т.нар. новинарски агенции: Със 160 хиляди е намалял броят на учениците в страната за периода 2002 – 2005 г., като в същото време броят на учителите леко се е увеличил. Това каза на среща с директорите на столичните училища министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, предаде репортер на БГНЕС. Това не е новина за президента Първанов, но кой знае защо той млъкна за демографския ни проблем.


Най-накрая из публичното пространство се чу, че имаме и главен прокурор: Като голям гаф, определи главният прокурор Борис Велчев това, че делото срещу Валентин Димитров беше върнато. Това не означава, че то не е подготвено добре, каза още прокурор номер едно в ефира на Нова Телевизия. На кой да вярвам, бе посланик Байърли? Вчера разни бели братя от Вашингтон твърдяха, че имаме съд за чудо и приказ. Днес пък другият Ви любимец опровергава американските ни съветници.Пак малко собствена информация: Добре че има гръцки медии в Гърция, за да разберем, че вчера е започнал строежът на отклонението от автомагистралата "виа Игнация" от Комотини за към България (а там е присъствал наш-зам.-министър Димчо Михалевски (на строителството). И че за Гърция, България е излязла на второ място в света като пазар за гръцките стоки.


И пак от комшиите: Турция започва мащабни проучвания за добив на нефт и газ в Черно море. Според шефа на «Turkiye Petrolleri AД» Ахмет Онер, Турция е готова да инвестира до 8 милиарда долара в тези си дейности. А нашите продажници пуснаха американците при Галата и Шабла. Защото нашата техника я "изприватизираха" разни нубийци из Либия.


12 септември 2007г.

Бялата мафия вече се чуди как да ни доизтребе: Аптекарите вече са длъжни да крият антибиотиците под тезгяха. Медикаментите по лекарско предписание трябва да са така подредени, че пациентите да не ги виждат. По този начин ще се ограничи самолечението, което стотици нашенци си прилагат, обясни председателят на Българския фармацевтичен съюз Мирослав Ненчев. в-к "Стандарт" Нямат ни срама, ни човещина. Преди време "Политика" написа на колко влезли в "Пирогов" колко биват уморени от "лекари". Но това им е малко. Те искат и да не се самолекуваме! Пфу!


Ето как бандитската "общинска" компания се оправдава, че ползва шпрейове с газ срещу пътниците си: Хората се бунтуват срещу недоимъка и високите цени на ежедневни неща като транспорт, ток и парно, но посягат на онези, които са им подръка - инспекторите", твърдят от компанията. в-к "Стандарт" Хората явно още не се бунтуват, а са си онази мърша, за която е писал Петко Славейков преди два века.


Започнахме да усещаме какво е да си без АЕЦ: Причина за хаоса е прекъсване на електричеството за десетина минути, научи ЕКСПРЕС.БГ. Задръстиха се още булевардите "Дондуков", "Мадрид", "Янко Сакъзов", "Васил Левски", част от Цариградско шосе. В района на аварията цялото движение бе парализирано. Четири патрула на КАТ бяха изпратени да регулират трафика. Не знам къде са били тези 4 патрула, но пред дирекцията на охранените нямаше никакъв патрул. А си беше задръстена и "Мария Луиза". И кога ще бъдат съдени Кобурга, Кунева и другите пасита също не знам.В-к "Стършел": Народът свикна с цената на плодовете и пита кога правителството ще си обере крушите. И да пита, докато мършата не разбере, че не е крепостна на разни там божидарданевчета, а е сила - никой сам няма да си обере крушите.


И пак там: Стари хроники твърдят, че по нашите земи са живели маки-даки, пеки-таки и малко траки. Тия червени племена сега обитават долината на "Позитано", наречена Долината на милионерите. Те се занимават предимно с капитализъм и финанси, управляват фирми и акционерни дружества. До тялото на генерала от племето бриги археолозите откриха и останки от фалирала банка за земеделски кредит, както и много следи от други афери. Ще гласува ли мършата на нагласените им "избори"?


Според пожелал да помага на проекта ми колега от Силистра: В Силистра в момента много се се купува, строи и то от Райчев и Явор за които казват, че са протежета на Маджо. Според него в Силистра пак ще остане досегашният кмет за да продължат "инвестициите" в хотели и яхтен туризъм. Вижте и сайта на този родолюбив млад Българин. А ако желаете да помагате и Вие с реални новини и от Вашият край - пишете ми.


в-к "Нова Зора": В рубриката “Проблясъци” на медиата “24 часа” (10 август т.г.) социологът Антоний Гълъбов забелязал, че “интелектуалците много поевтиняха. Изглеждат като момчета и момичета на повикване”. Днес една такава поевтиняла социологическа агенция ни обяснява какъв хубав съд си имаме. И големият бял брат от Вашингтон им подаква. Сиреч да покаже твърдо, че стои зад нашата мафия.В Турция явно има повече свобода за медиите и повече реална информация отколкото у нас. Аз днес пак, освен за изборите им там на богаташите нищо друго не намерих, или каквото намерих Ви го показах. Ето в Турция един кмет Чешма Фаик Тютюнджиоглу излиза пред медиите и казва Абрамович купи 160 хектара за 17 милиона долара. Някой у нас да знае колко земя и за колко пари са я купили руските олигарси? Сигурно турският кмет не е взел нищо под масата за да излезе и спокойно да обяви без да се плаши от "търговски тайни". Изглежда, че най-вече за това световната мафия не иска Ердоган и му върти номера. Ето вчера в Анкара на подземен паркинг са намерили цял микробус пълен с взрив и готов за "терористичен акт". Как мислите? Кюрдите, които за пръв път вкараха толкова депутати ли са или ислямистите, които вече си имат и президент?11 септември 2007г.

Продължават планомерните грабежи на българщината. В родното ми село църквата е строена преди освобождението от турско робство. С труда на всички селяни и с разрешението на турския бей. Днес вече иконите от църквата ги няма. Най-вероятно са вече на Запад. След почти 160г. нова България. Пфу!


Не знам от мен ли (аз доста преди тях писах тук), или имат и други читатели, но най-накрая и на "Труд" е направило впечатление мръсотията на Лъвов мост и безхаберието на висшите ченгета и на бат'Бойко. Тогава аз писах, че не може да се наричаш български офицер (па макар и ченге) и да се правиш, че не виждаш какво става пред Дирекцията ти. Снощи Велизар Енчев тръгнал да защитава ченгетата, разузнавали тук и там. Ами ако е имало и има изобщо един Офицер в нашите служби и армия, до сега трябваше или да си е подал оставката и да е казал пред медиите, че е против унищожаването на България, ЗАЩОТО СЕ Е КЛЕЛ, ЧЕ ЩЕ Я ПАЗИ! или да е организирал преврат и да е свалил крадливите божидарданевчета. Значи те "офицерите", всички са клетвопрестъпници и няма за какво да мислим за тях. Освен за безсмислено големите заплати, които получават срещу нищо. ТРЯБВА НИ НОВА БЪЛГАРИЯ, беше казал Валентин Вацев в една важна своя статия. А това означава и нови служби. Тези са с мафията.


Ето един такъв пример г-да "офицери": Зам. областният председател на БСП и член на Общинския съвет в Стара Загора Енчо Енев вчера напусна Столетницата. Участието във властта на “всяка цена” вкара БСП в капана на тройната коалиция, за да бъде сега главният легитимиращ фактор на разграбването на България от елита на ДПС и обръчите от фирми на Ахмед Доган”, споделя Енев. в-к "Труд"


И понеже днес пак няма никакви новини по разните "агенции" като БТА, КРОС, БГНЕС, ФОКУС и т.н. от България, освен дали червения синдикат ще подкрепя учителите или не, (е, естествено и за бат'Бойко, него "новата десница" в БСП явно с всички сили ни го тика за кмет), затова продължавам с мои новини от чужбина:


В аналитичният си проект "Национална безопасност" отдавна писах какво са планирали билдербергите на срещата си в Истанбул. Е, то започва да се реализира. Като не можаха да си нагласят световното правителство, чрез Конституцията на ЕС, сега Меркел и Саркози се разцелуваха за някакъв мним съвет на мъдреците. (Май за ционските мъдреци ще иде реч). Та този съвет да подменя легитимната власт и да управлява от името на всички ни без избори.


Гърция получи по-бързо от нас помощи от ЕС за компенсиране на щетите от пожарищата. Но и там, както и у нас циганите първи са хукнали да се правят на пострадали, само и само да лапат без да работят. Но за разлика от българската полиция, гръцката не смята, че е подвластна на разни соросовски мекерета. В резултат в Пиргос и Амалиада са задържани 60 цигани. При стълкновенията в област Илиа са влезли в сила и палките срещу камъните. А една от хипотезите за пожарищата е, че те са умишлено дело на албански пришълци като отмъщение за антиамериканската позиция на Гърция и заради петролопровода Бургас-Александруполис.


Турция: Руската "Алфа груп", която има дял от "Тюрк телеком" е главният претендент за купуване на турската компания, собственик на магазините "Рамстор".


10 септември 2007г.

Липсва информация за датата 9 септември в българските учебници по история. Ако има такава, тя е оскъдна и в негативни краски". Това заяви Миглена Темелкова, член на Висшия съвет на БСП, предава агенция Фокус. Aко трябва да бъда безпристрастен, на 9 септември 1944г. започва вторият етап на гражданската война в България. А самата гражданска война започва през 1923г., когато богаташите с военен преврат свалят законно избраното правителство на Стамболийски. На девети септември '44г., с помощта на руснаците, богаташите са озаптени. На 10 ноември '89г, с помощта на американците, богаташите пак се върнаха. И се разпищолиха повече и от 23-та и от 25-та година. Оказа се, че гражданската война не е свършила.


Татяна Дончева: Зависимостта от ДС става все по-нагла и публична. За държавата на победилата ченгеджийница виж горният ми коментар.


Общо 64% имат по-скоро положителни спомени от живота в изчезналата ГДР, докато спомените на 17% са по-скоро негативни, пише седмичникът, позовавайки се на анкетата на Института за пазарни изследвания в Лайпциг. От анкетираните 71% обаче не искат отново да живеят при социалистически режим, а 18% са на обратното мнение. "Актуално.ком" Значи съм прав като смятам, че е трябвало да усъвършенствуваме онова, а не да го разрушаваме. Защото дойде по-лошото.


Ето и новина и от мен: Немската телевизия NDR е уволнила водеща на телевизионно предаване защото онази си е позволила да каже истината, че Хитлер е имал по-добра политика към жената и семейството. Ето, точно за това и аз написах своя статия "Западът срещу човечеството" (Виж рубриката "Политика"). Защото и аз считам, че това, на което сме свидетели днес е планиран геноцид.


Че вече американците са омръзнали на целия свят е отдавна доказано от купищата допитвания в Западна Европа. Но вече открито започна да се говори за това и у нас. И то от най-добрите им съюзници. Калоян Методиев (Общество.нет) - бивш лидер на младежкото СДС, в сайта си открито разсъждава за безпътицата, наложена ни отвън. А в броя си преди празниците в-к "Сега" беше публикувал есе на Николай Василев (да, десния професор) за това как преди да започне борбата с мароканските скакалци (визираха се циганските кражби) трябва да изгоним американските красимиркъневци, соросовски мекерета, пасита, шаламановци и прочие отцепродавници.


Днес новини за България и от България по контролираните от богаташите медии няма. Когато става дума за заплати пише само "Ще". Иначе досиета и бат'Бойко.


Та, една новина, която би трябвало да накараме бат'Бойко да коментира: Нередовната пътничка, напръсканата със спрей от контрольори, не е пострадала тежко, съобщиха от МВР. Жената е пътувала в трамвай 12 без билет и е била свалена на спирка "Заводска среща" в ж.к. "Надежда" от трима контрольори - жена и двама мъже. Г-н Борисов? Това общинска компания ли е или поредната бандитска организация у нас? Какви мерки ще вземете? Или само власт искате? Без да знаете какво да я правите после?
6 септември 2007г.

Българите са свършили нещо сами в най-новата си история. Дано да не ни е за последно!
bulgariflag.gifПоздравявам всичките си посетители с тази весела песничка. Рестартирай ме!


5 септември 2007г.

Българите са най-мързеливите в света. Такъв извод може да се направи от класация на Международната организация по труда (МОТ), оповестена от австрийския "Дер Щандерт". В нея страната ни заема последно място по производителност на труда. в-к "Монитор". Българите не са най-мързеливи. Българите имат най-некадърното управление. Което не знае как да ги мотивира. Точно по тези проблеми преведох статия за мита за кадровия глад. Дано някое крадливо божидaрданевче я прочете.


На вниманието на Божидар Данев и на г-жа Мургина (шеф на НАП): Братя Диневи вече имат нов суперавтомобил в богатия си автопарк в курорта Свети Влас, научи Монитор. Всъщност придобивката е на по-младия от двамата строителни предприемачи. Той е от специална поръчкова серия. "Точно 27 такива коли са изработени до този момент в света. Този на Данчо Динев е с №17 . Ето бе г-н Данев, ето бе г-н Димитров. Ето кой ни ограбва и къде отиват парите от скока на цените. Пфу!


Ще подкрепим всеки, стига да не е партиец, защото ни омръзнаха кметове, които не милеят за града, а козируват на централите в София. Това казва всеки втори човек по улиците на Кюстендил. в-к "Стандарт". Същото е положението и в национален мащаб. Само трябва да се замести кметове с правителства. Т.е. омръзнаха ни правителства, които не милеят за България, а козируват на централите в САЩ. Ето и днес вестниците са пълни с простотиите на оня отцепродавец - соросовия "социалист" Петър Димитров. Сега пък китайците му били виновни за цените у нас и щял да внася бесарабци да бачкат на крадливите божидарданевчета за без пари. Да могат да си купуват Бентлита и яхти.


Ония манипулатори от ВАЦ продължават с простотиите си. Днес са решили, че и ние сме тъпи и ни пробутват по два пъти всяко заглавие. Влезте в 24chasa.bg и вижте.


И понеже няма кой да публикува реална информация от реалния ни живот - ще се наема и с тази работа. Нали според МОТ съм бил мързелив, та да информирам по-мързеливите:

1. Информирам Петър Димитров и Божидар Данев, че странно как хем се вдигнаха цените на българските сурогати, наречени кашкавал и сирене, хем точно по същото време изчезнаха вносният естонски кашкавал, немско масло и т.н. Алоо Европейската комисия, защитничката Кунева, България провежда не протекционизъм а геноцид бе. И ако случайно ме четат от естонското или беларуското или украинското посолство да им кажа: В България има възможност за пласиране на техните кашкавали и сирена.

2. Информирам изпълняващият длъжността кмет на София Бойко Борисов и Румен Петков, че дерето около Лъвов мост ежедневно се пълни с боклуци и то с камари. И ще задръсти и наводни София. Как пък на едно ченге като отива или си тръгва от работа от дирекция на полицията не му направи впечатление? И как не сигнализира и не глоби никого? Офицери!? А и как един "инспектор" на столична община не се появи да глоби някого.

4 септември 2007г.

Фрогнюз публикува писмо на българин, изпратено до в. „България”, който излиза всяка седмица в Чикаго, САЩ. В него той казва: "...да видим заедно как да я оправим тая местност България, а ако не намерим решение, просто да я гръмнем и толкова! Защото да живеем в рая, превърнат от няколко групи лъжци и крадци в ад, и да търпим още гаври, просто няма смисъл. " За мен емигрантството си е предателство. Като си искал да оправяш - да не си бягал в чужбина. А да си протестирал срещу това, от което си избягал. Едно е да те привикват в ГДБОП защото си позволяваш да пишеш, и да те спасяват полицаи да не си удряш главата о асфалта, защото искаш да живееш достойно - друго е от майнината си да даваш акъл. Не, благодаря. Върнете се и тогава. За тази цел (да се връщате) даже съм направил и специален Интернет-проект (udoma.eu). Eдно е да си Мозер, чийто баща е избягал в САЩ, друго е да си Никола Петков - обесен от комунистите тук."е-вестник" за купищата "генерали"-кандидати за кметове: Работата е, че повечето от тези генерали и военни не стават за друго, освен за номенклатура, този път партийна. Нямат образование да започнат квалифицирана работа, нямат способности за частен бизнес. Стават само за шефове в охраната на някоя банка или “консултанти по сигурността”. (А може би и за това не стават, ама им върви на пагона). Да, прави са от "е-вестник". По-лошото е, че некадърникът само с некадърни се обгражда. Я го вижте на бат'Бойко кой му е заместникът? Физкултурник! Перкат си пиарчета с "Цариградското" и нехаят, че София е единствената страна в Европа без път до централната си автогара. Че поради тази причина "Козлодуй" е дупка до дупка. Че единственият паркинг пред тази "автогара" е превърнат от мутрите на автосалон (за стари автомобили, разбира се). Но генерал-физкултурниците "оправят" Цариградско шосе.


Г-н Хампарцумян, няколко големи банки вече обявиха, че увеличават лихвите си по ипотечните заеми. Как ще реагира УниКредит Булбанк на тези промени - ще увеличи ли лихвите, или не?


-Ние ще реагираме пазарно. Вероятно можем да говорим за известно увеличаване на лихвите, за да се покрият оскъпяването на ресурса. в-к "Сега". Ето я дефиницията за пазарно на назначените капиталисти. Ще реагираме пазарно, т.е. ще увеличаваме. Защо? Защото ресурса (купищата им луксозни офиси и купищата безхаберни мацки из тях) поскъпнал. Иначе в "Младост", в офиса на тази "банка" моя приятелка вися един час за да я обслужат.


Излишъкът по републиканския бюджет вече е 16 пъти над официалния план за 2007 г. Към края на юли той е близо 2.18 млрд. лв. при 134 млн. лв. записани в Закона за бюджета за 2007 г. в-к "Сега" Е те това си го коментирайте сами. Мислете и за професионализма им и за дрънканиците им, че няма пари и за умиращите Ви родители и т.н.


В България наистина става страшно с информацията. Освен манипулиращите парцали вече няма нищо, което да информира за реалното положение. Гледам днес "агенциите" БГНес, КРОС, Фокус и ... нищо! Как пък за всички редактори все едни и същи "новини" са се сторили важни? Ако не е бат'Бойко, ще е задникът на Азис. А сериозните? Сериозните не знам защо изчезват. Ето "Кеш" е ъндър конструкшън от куп време. Днес "Стандарт" пък направо се беше сринал. А, да: четете "Стършел"! Той, както по татово време си остава най-сериозната медия. В него поне пише какъв е Николай Василев, как Румен Петков се оправя с проблемите и т.н.3 септември 2007г.

Мафията в настъпление: Кмет-полицай, кмет-полицай. Така ще изглежда местната власт след вота на 28 октомври. Трети полицейски шеф свали пагоните, за да влезе в политиката. Началникът на полицията в Търговище Гецо Гецов се кандидатира за общински съветник на Попово. в-к "Стандарт"По друг начин го казва Ангел Грънчаров: Един мой познат ми разказа една своя история от тия дни. Отива в офис на ГЕРБ и им казва, че иска да влезе в тяхната партия. Мутрягите, които били в офиса – почти всичките до един, казва човекът, все едно двойници на бат Бойко! – крайно озадачени, едновременно свалили черните очила, огледали го отгоре до долу и от долу нагоре няколко пъти, преценили го колко струва и тогава един от тях, най-важният, изглежда, му рекъл: “Кой си ти бе… мой човек?”. ...главната мутра вдигнала ръка, станала – зер, кажи-речи, в предизборен период сме и с електората требе по-внимателно! – дошла при моя човек, прегърнала го през рамо и му рекла: “Виж кво, наш човек, при нас не се влиза току-така. При нас се влиза иначе. Като някой ни е нужен, ние го намираме, и го извикваме. Не той нас търси, ние търсим него. Ние знаем кой за какво ни трябва и щом ни потрябва, ние веднага го намираме. Като ни потрябваш, ний ще те извикаме, разбра ли? Айде сега си върви по живо, по здраво!” "Общество.нет" Да, май сините вече се усещат какъв им го готвят от "нова десница" на БСП. Погледнете obshtestvo.net Аз съм с леви политически възгледи, но си струва да се четат всички важни текстове. Те стават все по-малко в България.И въобще новите парвенюта омирисаха хубавата ни родина.
- А новите цени втрещиха половината нация...
- В подобен момент, въпреки че не съм особено грамотен икономически, може би трябва да заработят елементарни социални лостове. А ние сме ужаснo крехки и тъжно бедни в живеенето си. Eлин Рахнев в съботния "Стандарт". Даа...пладнешкият грабеж с цените продължава. Само "социалистическото" ни управление, начело със соросовия си икономически министър се прави, че доходите растяли. Да, растат. На обирджиите доходите растат. То се вижда и по продадените преди седмица яхти.Българите във властта така и не разбраха, че българи извън властта не са банда завистници, които искат да ги удавят в плюнка. Защото критиката у нас се възприема като саботаж, злонамереност и чиста диверсия. Героят в нашумялата книга „Мръсна хаванска трилогия" Педро Хуан твърди, че кубинецът оцелява в смазващата мизерия с долнопробен ром, тютюн и секс. Всичко друго му е отнето. Така един талантлив народ загива, защото е разбрал, че лозунги и паради не хранят и го е ударил на хаос и разпад. Тук ни въртят на още по-бавен огън. Огнян Стефанов "Фрогнюз". Вижте и Огнян Стефанов. Както винаги интересни слова.В отговор на обвиненията последва акция на ГДБОП в … завода на обвинителя. Получава се така, че едно огромно беззаконие се закриля от полиция, данъчни, медии. "е-вестник"До какво води горната процедура ("приватизацията") може да види всеки желаещ, стига да се качи на влак и да се разходи из нашата страна. Пейзажът е сравнително постоянен – озъбени колони от земеделски навеси, затворени фабрики с натрошени стъкла, трактори от годините преди прехода орат неторени пак оттогава ниви, заводите са разпродадени за старо желязо. Наистина в последните години започва да се забелязва оживление – строят се пластмасови цехове за черноработници, купува се земеделска техника с държавни субсидии. "Индимедия". Октомврийската революция в Русия не е направена реално от болшевиките. Нейните основни двигатели са били анархистите. Цитатът за "приватизацията" е от много интересна (според мен) статия в българската секция на Индимедия - медията на антиглобалистите по света.

Останалите новини? Битови свади като тази: 45-годишният Красен Георгиев, член на общинското ръководство на “Атака” в Аксаково, е бил залят с киселина пред дома си около 22,30 часа в петък. Поне според полицията на Румен Петков в това нямало нищо партийно.


И "обикновен фашизъм" (извинявам се, че се сетих за онази велика творба) става дума за наши си съдилища: Друго странно обстоятелство е, че тази пролет инспекторка от правосъдното министерство направила подобна на сегашната проверка в Плевенския районен съд. За същите неща, за които сега линчуват Кръстев, тогава тя му написала "отличен". Непосредствено след ревизията съдебната палата в Плевен се обзавела със скъпа статуя, творба на дъщерята на проверяващата дама, довериха запознати. в-к "Стандарт" Да, става дума за оня "магистрат" дето кара пиян.


Готов е и най-новият ми обществен проект. "Писма до когото трябва" На www.pisma.otbg.eu вече съм сложил първото си открито писмо до посланикът на САЩ у нас.

Архив на новините ми: до месец септември

Архив на новините ми: до месец юли

Архив на новините ми: до месец май


Създадено : 03/10/2007 : 19:13
Обновено : 03/10/2007 : 19:13
Категория :
Страницата е прегледана 3408 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки