Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Какво е Вумбилдинг?

vagina.gifСпоред съвременните сексолози, дамите следвало най-напред да се погрижат за тренировката на интимните си (вагинални) мускули и после за лицето и гърдите. Ако жената владеела тези си мускули нямало защо да се притеснява, че ще остане без поклоници.

Но първо малко история:

Техники за контролиране на вагиналните мускули са развили древните още в Китай и Япония. По принцип първо са тренирали естествено жриците на любовта. Всеки ден по 20-30 минути с дървени и после с каменни яйца. Как се прави това е описано още в "Тантра", "Дао", "Камасутра" и други. Съвременните знания в тази област се свързват с две имена. Това е гинекологът Кегел и по-малко известния руснак В. Муранивский. Вторият е инженер, изобретател и автор на системата вумбилдинг (ВУМ - Вагинално управляеми мускули).

Арнолд Кегел в края на 40-те години на миналия век също е разработил програма от упражнения за вагиналните мускули. Но неговата програма основно е била насочена към помагане на жените да си укрепят тазовата мускулатура, за да преодолеят изпускането на урина, възникващо понякога след сложно раждане. Кегел даже е първият изобретил специален уред, с който да се измерва силата на вагиналните мускули, с който жените и да виждат нивото си и прогреса си.

"Упражненията на Кегел" са и днес популярни. Много жени ги практикуват със сексуална цел без да знаят, че те са насочени повече към само определени мускули на влагалището (от челната кост, обкръжаващите входа на влагалището). Въпреки всичко, за една здрава жена и тези мускули да владее, пак доставя повече изживявания, отколкото ако не влага контрол над тях.

За да разберете уважаеми дами кои са тези мускули - опитайте се да постискате преди да пишкате и ще усетите кои точно са мускулите. На схемата те са под уретрата.

А как да ги тренирате? Ами след като сте усетили какво става докато ви се е пишкало просто после се опитвайте да ги напрегнете сами. И Задръжте напрегнати 5-20 секунди. След това се отпуснете. По-нататък напрягайте и отпускайте тези мускули колкото се може по-бързо. Накрая се напънете както при раждане. (Внимание с тези напъни. Не се правете още отначало на герой).

Започнете тренировките с по 10 бавни (5-20 сек. ) задържания, 10 бързи и 10 напъвания като при раждане по пет пъти на ден. След седмица добавете по още пет пъти. И така всяка седмица, докато стигнете 30. По време на сеансите дишайте равномерно, естествено. В идеалното си състояние трябва да можете да правите по 150 упражнения на Кегел всеки ден.

Хубавото на тази система е, че можете да ги правите където и да е и когато и да е. Казахме, че не трябва да има излишно напрягане, защото иначе някой колега в службата ви може и да се поозадачи.

Накрая и едно предупреждение. Няма нужда да ставате олимпийска шампионка защото прекалено развитите вагинални мускули могат да означават и скъсан презерватив точно когато не трябва. Пък и много здраво стискане може да носи дискомфорт у някои мъже.

Вумбилдинг

Според Муранивски, натренираните влагалищни мускули означават услилено кръвообращение, по-добро овлажняване поради приток на кислород към тъканите. А повече "смазка" значи и по-добра съпротива на инфекциите и микротравмите. Освен това, развитите мускули дори и да не се използват съзнателно при полов акт, означават пак по-висока чувствителност за жената, поради повишеното оросяване на нервните окончания. А и самият оргазъм за жената възниква по-бързо и е по-ярък като следствие на тази обща чувствителност и насоката на мислите на жената по време на полов акт "там долу". По този въпрос мнението на дамите тренирали своите вагинални мускули напълно съвпада с мнението на лекарите.

За вум билдинга има специални тренажори. Могат да се купят и през интернет. Но може и по най-древния способ - с помощта на вагинални топки. Има такива топки по секс-шоповете. Даже и с отместен център на тежестта има. Но може и с яйца от дърво и после от камък. Продават ги по магазините за сувенири. В Китай именно с такива яйца се счита най-ефективна тренировката.

Упражнения с топки. Преди да пристъпите към упражнения - започнете с най-важното: научете се да свивате вагиналните си мускули без да свивате седалищните или бедрените или коремните мускули. Когато сте овладели тази техника започвате с топчетата или яйцата. Естествено ги обмазвате със смазка. Ако е яйце, то се вкарва откъм широката страна навътре.

Мислено разделете влагалището си на три части. Доланата част - мускулите закриващи входа към влагалището са си по правило най-развити. Това ще е първата част на упражнението. Втората част - по-нагоре. Т.е. мускулите на самото влагалище. Тук трябва да можете да постигнете възможност да различавате всяко движение на тези мускули и да ги заставяте да се движат под ваш контрол. И третата част е най-горната на влагалището - непосредствено до шийката на матката. (На схемата там където сочи cervix). Най-сложно се контролира тази част, но тя донася най-сладки изживявания.

И така:

Вкарвате топчето. Опитвате се да го почувствате. Напрягате мускулите в първата (долна) част. След напрягането поемате дълбоко въздух и се опитайте да свиете мускулите на втората част така че тя да обхване топчето или какъвто там тренажор сте избрали. Когато сте се научила на това, опитайте да придвижвате топчето нагоре-надолу. После отляво надясно и обратно. После опитайте с различна сила. И едва когато можете да контролирате тази втора част, започнете и с третата. Опитайте, задържайки тренажора в долната част да го изтласкате в най-горната. Това е.

Тренирайте в началото ежедневно. Задължително редувайте свиване с разпускане, защото именно в процеса на почивка се заздравяват мускулните влакна. Постепенно намалявайте диаметъра на топките. Най-ефективни се считат малките метални топчета. А когато стигнете до ниво да движите топчето - опитайте с две и да ги сблъсквате. За обратна връзка, с цел да контролирате колко сте постигнали, може с помощта на палеца да тествате коя стена се свива по-силно и коя не. По-натренираните мускули имат по-ребриста форма. По ненатренираните повече приличат при опипване като вътрешната страна на бузата.

Допълнително спомага за укрепване на вагиналната мускулатура и пилатус и кючека. Научете се и правилно да дишате. Ако задържате дъха си когато сте възбудена по време на секс (както повечето правят) няма да получите пълноценно удовлетворение. Затова нормализирано дишане. Честотата на дишането можете да ускорите едва след възбудата.

За да се научите по-лесно на правилно дишане по време на секс, легнете на пода и сложете ръка на корема. Бавно вдишвайте докато се напълнят дробовете и ръката ви усети диафрагмата. Тогава бавно издишайте. Вижте как бавно се повдига и спуска ръката ви. Повторете няколко пъти това упражнение, а после няколко минути дишайте както обикновено. Така по-лесно ще си изработите тренинг за бавно и равномерно дишане.


Татяна Поляк, Пасион.ру


Създадено : 06/10/2007 : 10:42
Обновено : 06/10/2007 : 10:42
Категория :
Страницата е прегледана 21100 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки