Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Aрхив на новините от октомври

Политика и Общество:

31 октомври 2007г.

Къде били парите? У "наши" фирми: Заради неразкрити измами, вратички в закона и мудно правораздаване изгоряхме с 8,6 млрд. лева. Толкова са несъбираемите задължения на 7100 фирми "24 часа". Над 12% от брутния продукт на България бил несъбираем. И това било държава.


Едва 35% гласуваха в столицата на България. Половината решиха мутрата да остане кмет. Останалите 65% ги обявявам за техни съучастници, на мутрата и феновете му, защото с безмислената си пасивност подариха града на мафията. Тези, които продължаваме усилието България да се развива, като модерна европейска държава, останахме твърде малко. Дори в София. Очевидно нищо лошо не е писано да ни се размине и ще се наложи да изпием и тази горчива чаша. Тя обаче обещава да е доста по-горчива от всички предишни взети накуп. И този път ще боли, ама наистина. "Фрогнюз". Ако погледнете писанията ми, че видите, че и аз това същото дрънкам от куп време. Но наистина оставаме все по-малко.


Масов бой си спретнаха циганите в ромския квартал "Саранск" в Ботевград. Мелето избухна към 15.30 часа в понеделник. Страстите подпалил 25-годишен младеж, който качил колата си на тротоара и умишлено блъснал пешеходец, който се движел по него. Свидетели на инцидента били близки на пострадалия, които веднага скочили да бият шофьора. "Moнитор" Обърнете внимание докъде ни докара руменпетковата полиция с покровителството си над развилнелите се цигански банди. Умишлено блъснал пешеходец! Той се чувства безнаказан бе посланик Байърли.


Собств. инф.: Войната на Турция срещу кюрдите се пренесе и във втората турска република - Германия. В Кройцберг турците решили да демонстрират братство с кюрдите. И на Германплатц се събрали над 2000 души. В резултат се намесила полицията да ги разтървава. Освен в Берлин през миналата седмица сблъсъци е имало и в Хайлброн, където над 100 полицаи разтървавали турци и кюрди, в Мюлхайм и т.н. Но сблъсъци е имало и в Австрия. В Инсбрук пред "Кюрдския народен дом" също е имало демонстрация преминала в бой. Според Клаудия Шмидт, ръководителка на берлинското поделение на агенцията за вътрешна безопасност може да се очаква ескалация на конфликтите. Интересно дали "аналитиците" на генерала, дето ходеше по модни ревюта се замислят какво започна да се случва у комшиите?


Днес ми отпечатаха и втората част на "Информационния фашизъм" във в-к "Класа". Сега мисля да седна и да напиша продължение. А за уважаемите ми посетителки днес публикувам в "Стил на живот" как да се ориентират за характера на мъжа по вратовръзката и часовника му.30 октомври 2007г.

Планирана бедност: Заплатите в България ще бъдат два пъти по-ниски от румънските догодина. Това е заложено в бюджета за 2008 г., приет от Съвета за тристранно сътрудничество вчера. Според разчетите минималните прагове за осигуряване у нас ще нараснат с 26,24%. Така средният осигурителен доход догодина ще бъде 464,52 лв. В същото време румънското правителство заложи средна заплата от 905 лв. (1550 леи) в бюджета си за 2008 г. След данъци средната заплата при комшиите ще бъде 700 лв., съобщи в. "Котидианул"."Стандарт".


И резултатът: Цените летят нагоре, все едно са пълни с хелий; учителската стачка продължава; децата психясват по къщи и кафенета; изнервени родители вдигат процента на домашното насилие; софийският трафик стана проблем и за проивинцията; Пеневата чета-2 вдигна белия байрак и свали - да не казвам какво, че съседите край Босфора и без това са превъзбудени от патакламата с кюрдите и вота у нас; пуснаха парното, ама е слабо, което е сигурен знак, че ще поскъпне. Мрак над Родината. Мрак и в душите ни. Какъв по-подходящ момент за едно кахърно: от нийде взорът надежда не види. "Фрогнюз" Абе тези от "Жабата" не слушат ли Райчев? Или Кольо Колев? Защо не си пеят песничка и не се радват на забогатяването ни като зайци?За състоянието на българското здравеопазване вижте http://www.xpucmo.com/blog/. Само откъс: Нямаш право на недоволство и оплакване. Защото персоналът “има голямо сърце” и 20-годишен стаж, т.е. по презумпция е безгрешен. На какво имаш право? На “благодарности”.Чувствам се задължен да цитирам Индимедия: Иска ми се да ви припомня едни паметни думи на световно-известния (но не заради слугинстването си на господарите, а заради будната си човешка съвест) германски писател Томас Ман: "Когато национал-социалистите на Хитлер дойдоха на власт и арестуваха най-напред комунистите, аз мълчах. Когато после прибраха социал-демократите, аз пак мълчах. Сетне, когато затвориха либералите, аз отново мълчах. После, когато натикаха в арестите и аристократите, аз още мълчах. ... Сега, когато идват да арестуват мен, вече няма кой да се обади в моя защита". Журналисти, които мълчите от страх, когато днес правителството потъпква нашите човешки права чрез умели обработки на масовото съзнание, Сега е възможно железната ръка на насилствената глобализация да ви подмине. Но това е само сега. Това е от открито писмо до всички журналисти. Нямам коментар. Имам препоръка - прочетете го!

И накрая: Висш партиец завел на "Позитано" убеден социалист-бизнесмен, който възторжено предложил да отпечати предизборни плакати напълно без-плат-но. Агитполиторг-ът отказал. Защото така губел комисионните.
В България всичко се политизира, само политиката се икономизира. "Mонитор" А като видите плакати със сърп и чук - мой дизайн и проект са. Също безплатно. Но не ми отказаха безплатно да им ги направя.


Обнових и другият си проект за национална безопасност с материал в Казано-чуто. И понеже не може без хумор в страната на победилата ченгесарница - обнових и тукашната рубрика "Смях за отмора".


29 октомври 2007г.

Местни избори 2007: Спечелиха богаташите. БСП продължи с долната си политика спрямо България. Атака си отива безславно. ГЕРБ се роди, но за сега е твърде хилава за целите, които ченгесарщината и възлагаше. Явно ще продължаваме с неконтролируемото падане, докато Конди не отзове вече очевадно провалящият се генерал-губернатор. Или ЕС се стегне, и както с Полша вземе и смени долнопроамериканските мекерета у нас. Това е моят коментар за случилото се вчера. А, да. Бях си на село (Русенско) и видях с очите си че всичко е нагласено и купено. И цигани с лади по улиците минаваха и подканяха кой кога да гласува и предишният ден бяха раздадени вече бюлетини. Затова и вярвам на това което цял ден показваше СКАТ. За мен това наистина не са избори а престъпна организация с цел завземане на политическа власт. Не знам за какво е ГДБОП, но това ако не е организирана престъпност не знам кое е.


Всички медии днес ни занимават с изборите. Единствената новина е за това, че Черепа е събрал 32 милиарда лева. (Вижте коментара за "Трейс" в "Класа"). Нали у нас киселото мляко и лекарставата са с ДДС, а хазарта и парите на партиите не. От всичката останала боза, реших да обърна внимание на следната новина: Джип "Порше Кайен" е бил взривен във Велинград в предизборната нощ, съобщи заместник-директорът на ГД "Полиция" комисар Томи Илиев. От полицията съобщиха, че собственикът не е криминално проявен. По неофициална информация взривеният джип е собственост на председател на политическа партия. "Монитор". Явно е, че у нас никой не разчита на генератора на сигурност (според посланик Байърли). И си решава проблемите както в кърджалийско време. Изглежда, че войната за ислямската дъга загрубява.Собств.инф.: Кметът на град Прищина, "столицата" на Косово, Исмет Бечири е съобщил, че турският език е признат за един от официалните езици на града. Преди това турският език е бил признат за официален в още три града на сръбската област Косово. Мислете българи. Мислете за официалния език в Кърджали.
26 октомври 2007г.

Пазарна икономика: регистър на строителите. До края на 2007 г. се очаква да бъдат записани около 3000 фирми. Така те ще получат право да изграждат обекти, за които е нужен проект, и да участват в търгове. Компаниите, които не се регистрират, след 1 януари ще строят само бараки и огради и ще правят ремонти. Фирмите в регистъра трябва да имат техника и персонал. Вноската за вписване е 10 на хиляда от финансовите приходи на фирмата за предходната година. Сумата е между 1200 и 30 000 лв. Всяка година фирмите ще плащат по още 1200 лв. "Стандарт" Много интересно за какво освен за картел ще плащат 1200 лв.?


Те знаят ВП посланик Байърли: Eдновременно с това правителствата на същите западни страни са трогателно ангажирани да разясняват смисъла от етични действия в условията на капитализма. Тази противоречивост на европейските партньори, разбира се, не е останала скрита и за България и страната твърде добре се възползва от това, отбелязва "Нойе цюрхер цайтунг". Българският елит според същия източник бил лишен от всякакво съзнание за обществена отговорност. "Медиапул". Естествено. Той просто не е български елитът ни. Какво българско има в Доган или Симеон или Станишев? Или в "юпито" Николай Василев? Вижте пак статията ми "Елитите - чумата на века" в Политика.Собств. инф.: Според изследване на New Economics Foundation and Friends of the Earth. България е в дъното на класацията по "рейтинг на щастието" всред европейските страни. Това, че сме една от най-нещастните страни в Европа нещо не се връзва с глупостите на Мургина, че всеки с над 600 лв. заплата е богаташ. А според есенното изследване на Евробарометър, най-опасни за живеене страни-членки на ЕС са Латвия, Литва и Естония. Може би защото и там, както и у нас управляват проамерикански мекерета.


Собств. инфо: На годишната конференция на германските социалдемократи в Хамбург се декларира "завой на ляво". С това започват да се сбъдват прогнозите ми, че Германия вече не издържа на ограбването на населението си от "лакомите скакалци" и за сега бавно, но сигурно тръгва по пътя на Путин. Интересно кога "социалистическото" ни правителство ще се отърси от соросоидите и ще попромени поне малко божидарданевската си ултралиберастийска политика?


На 23 октомври т.г. служители на сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП проведоха специализирана акция срещу LAN/Local Area Network Интернет доставчик опериращ в района на Банско и Разлог. В рамките на проверката бе установено, че върху 3 сървъра, открити в помещенията на “Г.Н.” в Банско са инсталирани над 5 терабайта файлове с незаконно съдържание - музика, филми, бизнес и развлекателен софтуер, които са били качвани от администратора на мрежата, но до тях е бил предоставян достъп на неограничен брой клиенти на фирмата доставчик с възможност за използване онлайн или чрез даунлоуд. Сървърните системи са иззети като доказателства по образуваното дознание за престъпление по чл. 172а от Наказателния кодекс на Република България. "Днес+" В същото време цензурата става все по-дивашка. Пак сайта на в-к "Атака не се зарежда с актуално съдържание, а ми се прожектира от нечий съврвър съдържание от 20-ти. Освен микрофоните на Велизар Енчев по телевизия "Седем дни", вчера бях свидетел как се късаше и губеше и сигналът на "Вън от рая" на Лили Маринкова по Канал 3 (тайм шифтинг ТВ?). И то точно като ставаше дума за ГДБОП. И за свободата на словото след набързо уволнените от "Поглед". За критика срещу агент (хич не му и помня на тошотошевщината псевдонима). Интересно защо докато вървят спортните глупости на Сашо Диков не се къса и губи сигналът?


Собств. инф.: Турция продължава да дава пример на нашите некадърници с "административен капацитет": Министърът Мехмет Шимшек е заявил, че Турция не се нуждае от подкрепата на МВФ. А съгласно готвени промени в закона за търговията на Турция с промяна на чл. 1535, всяко търговско дружество ще бъде задължено да има и свой интернет-сайт. Дано Пламен Вачков (ДАИТС), който май само пощенски пликове и марки издава, да се поучи малко как се модернизира Турция. А също и депутатите ни, които приемат направо от америкън инглиш бюджета ни. Така както МВФ им го е издиктувал. Пфу!25 октомври 2007г.

Полицейската държава: Снощи в предаването "Неудобните" на Маргарита Димитрова (Михнева) човек в пряк телевизионен ефир доказа, че в България пак си има шпицкоманди или ескадрони на смъртта или както искате ги наричайте. Хора с качулки са отвличали непокорни, карали са ги извън населеното място, събличали са ги в тръните и т.н. Палят се и се изгарят чучела (това даже го видяхме на снимки) по огради на неудобни и това не е в латинската америка на САЩ, а в България! Полицаи от РДП-Стара Загора са бандитствали обяви човекът. И каза, че има доказателства! И поиска намеса на прокуратура! Но тя (българската уж прокуратура) нали, според посланик Байърли, е генератор на сигурност, а според шефа и и липсва мъжество!? Алооо... Ваше превъзходителствооо... нас кучета ни яли! Ама поне на оня, дето му ограждаха с бодлива тел двора и ченгетата бяха там - на него му помогнете беее... Той не беше българин! Не е и циганин, но все пак е чуждестранен инвеститор беее....Полицейската държава: МВР реши да си купи БТР-и. Тежките машини поръча вътрешният министър Румен Петков за нуждите на Жандармерията. Те ще служат на полицаите при евентуални масови безредици, както и за охрана на сгради като парламента, Президентството и Министерския съвет. "Стандарт" Охрана с БТР? Не е ли за латинопреврат? Или на божидарданевчетата им е ясно до къде са ни докарали и очакват масови бунтове? Или БТР-ите са за да безчинстват по-ефективно? Както в РДП Стара Загора?


Полицейската държава: Извинение към читателя: Свободата на словото и Държавна сигурност. В. "Експрес" бе официално предупреден от прокуратурата да спре публикацията. Уведомиха ни, че започва и досъдебно производство. В редакцията на вестника се появи дознател от ГДБОП - Главната дирекция за борба с организираната престъпност и поиска от главния редактор на подпише предупредителен полицейски протокол, че няма да нарушава закона за досиетата. Алоо, посланик Байърлиии!!! Кога ще Ви отзовава Конди? Вече не се търпи тая Ваша демокрацияяяааа....


Богатите българи се множат като зайци. Броят на хората, които получават над 600 лева на месец, се е увеличил с близо 40 000 за година. 143 575 души са обявили в данъчните си декларации за 2007 г., че получават годишно над 7200 лв., каза за "Стандарт" изпълнителният директор на Националната агенция за приходи Мария Мургина. 250 лв. ток и отопление + 20 телефон + 20 кабеларка + 20 вода + 20 Интернет + 30 мобилка + 30 градски транспорт (минимум!) = 390. Остават 210 = 12 кг кашкавал (330 гр. дневно) + 10 кг месо (под 300 гр. дневно). Толкова! без хляб по 1.20, без мляко по 1.60 и т.н. Богаташите на Мургина и манипулаторите на "прехода". Пфу! И това са само 143 хиляди у нас. Е, от догодина и даскалите стават богаташи. Честито! Един БТР по-малко за ченгетата?


И пак от "Стандарт": Досега бедните в страната бяха около 30 на сто. Според извадките на социалното министерство в момента се наблюдава скок на доходите, които свалят бройката социално слаби семейства. На чии доходи се наблюдава скок, че нещо не разбрах? Моя позната с ЕТ фалира. Че и работа не може да си намери. За главен технолог в Кенар и предлагат 600 лв. Да отговаря за 20 души, за суровината и за какво ли не за 600 лева! Т.е. да е богаташ, според Андрей Райчев, Кольо Колев и прочие измет. Сигурно сега и ония от Кенар му плачат на Божидар Данев, че не могат да си намерят квалифицирани кадри. А г-н Данев? Не искат да са богаташи с 300 евро. Я още един полицейски БТР!ОТВРАТ!!! СПИРАМ!!! Отивам да си пея, както ме съветва оня с имотите из Кранево (Кольо Колев - Медиана).

24 октомври 2007г.

Днес +. В хотел "Аква" във Варна днес ще се проведе информационен ден за разясняване на оперативната програма „Административен капацитет”. Семинарът ще бъде открит от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. И докато онова "юпи" се учи на "административен капацитет", да му покажем действителното състояние в държавната му администрация.


Според Карбовски в "Стандарт": проблемът на българското чиновничество. Ако се заровите дълбоко в шуро-сексо-баджанашки връзки в управлението на нашата държава, ще ви настръхне косата. Младши експерти, които са просто любовници. Старши експерти, които са просто роднини. Някакви консултанти, които са нечии приятели. Квоти от любовници и роднини, паралелно развиващи се на квотни коалиционни принципи. Професор Иван Славов нарича това кич. А то всъщност е доста неприятен проблем на данъкоплатците. Голият експерт е диагнозата на нашата държава. Една от леките диагнози.Нещо гнило в Агенцията по вписванията. "Дневник". Министърът огласи серия от нарушения на шефа на агенцията Емил Станков и заместничката му Даниела Митева - незаконно сключване на договор за софтуер за близо 800 хил. лв., завишаване на наем с 9 хил. евро и добавки към заплатите, за шефа - от 15 хил. лв. "Административен капацитет". Струва си да прочетете и как "браншовиците" на Божидар Данев от БАИТ клечат на държавната трапеза и как си разпределят поръчки за да не се топят един-друг.


И пак "административен капацитет": Заради местните избори в неделя от сутринта ще бъде забранено паркирането в почти целия център на София. Ограничението ще важи "до отпадане на необходимостта", съобщи общината. Не знам защо "Дневник" крие името на капацитета - Минко Герджиков, човекът на Софиянски, когото бат'Бойко щеше да уволнява още в нощта, когато спечели изборите. Щеше! Но нали Герджиков е част от Мафията. Утре мафията ще ни издаде заповеди и да не протестираме "до отпадане на необходимостта".А ето как според "Атака" си решават деловите проблеми хората на Божидар Данев: Трима пияни колят съдружник за пари в Мусачево. Заляха с киселина собственичка на кафене. Потрошиха заведението на кандидат общинар от Атака. Вдовицата на Самоковеца си взе имотите въпреки Велчев Последното просто не е вярно. Не въпреки а благодарение на Велчев. И на посланик Байърли, който е доволен от генератора на сигурност, разбира се. Но за посланика да си отговаря Конди.Камион на КФОР прегази пешеходец. Инцидентът с камиона на КФОР в отсечката между Мездра и Враца не е първият, при който автомобил на силите за сигурност убива на пътя у нас. Само преди три месеца ­ през ранното утро на 5 август 2007 година, друга тежка машина се сблъска челно с микробус “Форд Транзит”. На 13 декември 2006 година други двама младежи от Враца загинаха след сблъсък с тежкотоварен автомобил на силите за сигурност. Тогава камион на КФОР удари челно “Ауди”-то, в което се возели момчетата. "Moнитор". Каква суверенна държава сме и чии са тези сили за сигурност и кой и кога ги е пуснал на българска територия? А контраадмирале Контров - турски кандидатино за власт? И Вие "ел-президенте" Първанов? Вие отговаряте пряко пред българския народ да не го убиват чужди сили за сигурност. Или и Вие сте като "ел-президенте" на Ирак? Преди дни "ел-президенте" на Ирак заяви, че било работа на Турция да решава дали да нахлува на територията на ел иракския президенте. Сега работа на КФОР ли е да ни трепе из територията, за която отговаря "ел президенте" Първанов? За чий ги харчи тогава за курвети Близнаков?Днес в "Класа" ми излезе статията за информационния фашизъм. След време ще я закача и тук.

23 октомври 2007г.

Собств. инф. Над 200 000 души протестираха в Лисабон против готвените от ЕС "реформи" в трудовото законодателство. Хората от онази (истинската) Европа се досещат какво значи "гъвкавост плюс гаранции" (flexysecurity). A барозувците (представителите на ултралиберастите) считат че "съдейки по проведените допитвания, те (работниците, не крадците) разбират, че без жертви няма да мине". Поне така се е изразил експерт от центъра "Утрешна Европа" пред Евронюз.нет. Искате ли да се хванем на бас как тържествува сега Божидар Данев? Още от утре ще ни задрънка и той не за гаранции а за гъвкавост.


Собств. инф.: Както е известно, американизацията на Полша претърпя провал. Братята Качински бяха изритани на предсрочните избори изминалата неделя. Вече е известно, че дясноцентристката "Гражданска платформа" победи. Ето какво е казал Бронислав Коморовски - зам.-ръководител на партията: "Ние сме членове на Евросъюза, а не на САЩ". и "Нашата цел е да се окажем в центъра на Европа, а не в ъгъла и". И още: "Имаме ясна позиция по вопроса с Ирак. Полша изпълни ангажиментите си в тази миссия на 400 процента, и няма смисъл да достигаме до 500", - са думите на Коморовски. Ами сега г-н Президенте Първанов?


На вниманието на г-н Първанов: Еквадорският президент Рафаел Кореа заяви, че Вашингтон трябва да му разреши да открие военна база в Маями, ако САЩ искат да продължат да използват военно въздушната си база на еквадорското тихоокеанско крайбрежие, съобщава Ройтерс. "Ако няма проблем да имаш чужди войници на собствената си територия, със сигурност те ще ни позволят да имаме еквадорска база в Съединените Щати. "Дневник" Като че ли индианците по ги бива за национално-отговорни лидери. А? Ние май без пари даваме базите си. А? Дали президентът ни Първанов е готов да си реже ръката за каквото и да е?Днес 430 000 са в бюджетни организации - от администрация до армия, а други 232 хил. са в държавни предприятия като БДЖ и "Булгаргаз". От нашите данъци се изхранват повече от 20% от работещото население.Целият бизнес храни социално слаби, пенсионери, освен това издържа и 20% от всички работещи - тези, на които данъкоплатците плащат, за да не буксува държава. А тя буксува. диктатурата на чиновниците е вече реален и сериозен икономически проблем. Карбовски в "Стандарт". Ей, Карбовски! Прав си! Ама си забравил и над 100 000 охранители! Та, положението е още по-тежко. За такива като мен - повярвалите, че строят капитализъм и неполучаващите вече 15 години нищо от държавата. Освен проблеми, разбира се.Във връзка с изнесената информация от кандидата за кмет на София Мартин Заимов за лошо качество на питейната вода в някои части на София, от „Софийска вода" АД разпространиха съобщение, с което уверяват клиентите си, че водата в столичните квартали „Люлин", „Младост" и „Надежда" не е канцерогенна и не представлява опасност за здравето и живота на хората. "Днес+" И пак Мартин Заимов: "С две трети може да бъде понижена цената на питейната вода в София, ако се направят подходящи инвестиции." "Новинар" Аз пък да допълня пак - "Софийска вода" ме краде г-н Велчев! Вече много години ми пише някаква такса ТЕЦ, а наоколо няма и помен от тръби на топлофикации. Ходих до "бизнесцентровете" им жалвах се, казаха, че ще оправят "грешката" и ... до ден днешен ме крадат! Има ли мъжество прокуратурата?Мъжество ли!? Лила Георгиева, референт за Република Гърция и Република Кипър в Дирекция "Двустранни консулски отношения и консулска защита" във Външно министерство е публикувала свои снимки в сайта си, достойни за корицата на мъжки списания. Също в сайта е публикувано и определение за дипломатите - ДИПЛОМАТ: това е този, който ти казва да идеш на п...а си майчина по такъв начин, че нямаш търпение пътуването да започне. "Монитор" Да знаете какви бедра само имат младите кадри на Николай Василев! "Административен капацитет"!? Те наистина ни пращат на п...а си майна! Но то е защото ги търпим!Собств.инф.: В интервю за "Шпигел онлайн" жевеещият в Амстердам военен историк Габриел Колко казва: Много американски военни вече считат, че Буш и Чейни са неконтролируеми. Журналистката от Washington Post Дана Прист (Dana Priest) неотдавна каза, че по нейно мнение военните на САЩ може и да се разбунтуват и да откажат бойни полети срещу Иран, ако Белият дом подаде такава заповед. А според слухове шефът на CENTCOM (Централно командване на САЩ) адмирал Уилям Фалон (William Fallon) е попречил на намерението на Чейни да изпрати и трети самолетоносач в Персийския залив. А друг вестник е писал, че адмиралът е казал, че докато той е шеф на Центком война с Иран няма да има.Помолиха ме да напиша нещо за "Класа". Написах. Ще видя как Валери Найденов редактира. Дадох си мнението за новите доносници на ГДБОП - учениците от у-ще "Джон Атанасов". Които щели да дебнат българският Интернет и да донасят за "незаконно съдържание". Боже пази България! Дано да не видим и на някоя ученичка-доносничка бедрата в някой собствен сайт. Защо не? Това си е прийом на доносничките...22 октомври 2007г.

Не е добре посланик Байърли: Прокурор Бойко Найденов: Мафията си напазарува държавници. Магистрати и ексченгета съветват босовете, казва той "24 часа". И ние си го знаем. Но мнооого по-интересен е коментарът под статията, явно на българин от САЩ: У нас се извърши безпрецедентна институциализацията на организираната престъпност. Служители в икономическото, финансовото министерство, МВР и принадлежащите им агенции извършват най-крупните икономически престъпления в България, а съдебната система ги оставя ненаказани. ... Висши полицейски служители безнаказано изпълняват поръчки от американските си колеги, тайно печатат фалшиво евро, нанасяйки удар върху репутацията на България пред страните от Европейския съюз. ... Особено остър е конфликтът между МВР и българите в чужбина. Води се ожесточена война срещу един милион български емигранти. ... Разработена е безпрецедентна система за доноси пред местните репресивни структури и масово се използуват чуждите репресивни институции срещу сънародниците ни в чужбина, практика вдъхновена, мотивирана, дори финансирана и от САЩ. Основната вина на нашите сънародници е, че са богати и финансово независими. ... Днес процедурата е по-проста: МВР посочва за шпионин съответния влиятелен българин в САЩ като подхвърля на американците фотомонтажи с откраднати фотографии. В резултат репресивният апарат на САЩ смазва съответния човек. Америка притежава развита репресивна машина, така че не е необходимо МВР да вади горещите кестени от огъня. Вярно ли е ВП посланик Байърли? Ако е вярно няма начин да не знаете. Ако не е - Вие дължите отговор и би трябвало да защитите най-демократичната държава в света. Има и трети път - Кондолиза Райс да ви отзове. Поне заради защитата, която провеждате към тези, които не си вършат работата и по публичното изказване на шефа им "на прокуратурата и липсва мъжество".Набутаха и младите за доносници: Съвместен проект за превенция и разкриване на престъпления в Интернет ще бъде представен на пресконференция в ГДБОП на 22 октомври, от 15 часа. Ученици от Софийската професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов”, навършили 18 години, ще сътрудничат на специализирания сектор в главната дирекция. Идеята е “Интернет патрули” от ученици да подават сигнали в ГДБОП за сайтове с незаконно съдържание и други нарушения в мрежата. "Днес+". За сега http://www.cybercrime.bg/ дава Come Soon ! но е ясно, че за демократите не са важни доходите ни, а е важно да не говорим свободно. Нали видяхте как кандидат за кмет в Люлин беше атакуван от ГДБОП точно преди изборите за "незаконно съдържание" на сървърите. Бих запитал младите от "Джон Атанасов" знаят ли на кого ще служат? На Майкрософт, когато еврокомисарят по енергетика на ЕС я обяви за много по опасна за ЕС от "Газпром"? Или на Митьо Пайнъра? Виновен за развращаването на младите у нас? Дааа... у нас става по-мрачно и от времето на Белене и Скравена.


Отличието жена мениджър на годината получи Зарка Колева, собственик на фирма “Аякс” 2002. Години (години? - от 2002-ра са само 3) наред тя инвестира в големи обекти – в газов ТЕЦ, строежа на хотел “Белвю” и над 150 жилища, прави екосметища по европейски стандарти. В момента подготвя две голфигрища. "Днес+". Ако още на Орешарски, Мургина и ГДБОП не им е ясно - да ги светна: те това е мафията. Запомнете и името и фирмата. Пере пари "бизнесменката" на годината та пушек се вдига. Те повечето на Божидар Данев са такива - с голфигрища, екосметища и хотели.


Още за Орешарски, Мургина и ГДБОП: Консорциум “Слатина Булгарплод” купува борсата в Слатина за рекордните в историята на столичната приватизация 75,4 млн. лв. Според ДАКСИ управител в консорциума е Светлана Валентинова Каменова, съпруга на Красимир Каменов-Къро, известен като приближен на изчезналия бос на бившата ВИС Мето Илиенски. Същата е и съсобственик в “Паркиране и гаражи мениджмънт” заедно с убития през 2005 г. общински съветник Георги Василев. Консорциумът е учреден на 19 септември 2007 г. - ден преди крайния срок на общинската агенция за приватизация за покупка на конкурсна документация. "24 часа". Това е добре да го знаят и от Амчам и посланик Байърли с неговата демокрация.Гледам, че след мижавите проверки на КЗК в картелите на божидарданевчетата, "браншовиците" контраатакуват. Щели да водят крави в София. Не, не заради селяните. Заради мерцедесите и яхтите на божидарданевчетата. Днес има добър материал по този повод във в-к "Сега". "Вместо да бъдат ограничени и наказвани при злоупотреби, монополите изживяват истински ренесанс и оплетоха още повече българина в паяжината си - и с цени, и със сметки, и с общи договорни условия, и с абсурдни правила за съобщаване, плащане и принудително прибиране на суми. А държавата безучастно наблюдава всичко това. ... В крайна сметка цели пазари и стокови сектори са почти напълно монополизирани. ...възниква естественият въпрос - кого обслужва законодателят, държавата изобщо? Монопола или клиента, когото лишава фактически от правото на защита."Приходите от туризъм формират над половината от брутния вътрешен продукт на Варна. Средната работна заплата в бранша е около 350 лв. Във Варна има около 60-70 софтуерни компании, повечето малки, с до 10 души персонал. Средната заплата в тях е около и над 800 лв. "Дневник". Ха сега де. Нерде Средна! заплата 350 в туризма и нерде филипинки и виетнамки, които иска да внася Божидар Данев. Ония трябва да са хептен изкукали да дойдат за 170 евро Средна! заплата. А искам и да запитам точно божидарданевчетата, които плачат, че заплатите в ИТ сектора започвали от 1000 лева. Кога лъжете бе обирджии? Сега с 800 СРЕДНА! или тогава, когато се мъчите да се оправдавате за обирджийствата си, твърдейки, че давате над 1000 начална?Накрая една любопитна собствена инф.: Брус Уилис няма вдъхваща доверие физиономия. Както съобщава американския печат Брус, заедно с 8 приятели опитал към три часа сутринта да посети нюйоркския клуб Socialista. Освен, че не го познали, охраната ршила, че този не е за такъв клуб и не го пуснали. Приятелите му започнали да думкат по вратата, но без ефект. Впоследствие собственикът на клуба Армин Амири се извинил. Както се оказва разделението на класи си е факт и в САЩ. И богаташите от Холивуд изглежда нямат работа в клуб с име Социалиста.Както винаги през почивните дни работих за Вас мои посетители и читатели. Преведох една интересна статия на руския аналитик Максим Калашников и си позволих по-дълъг коментар към нея. Вижте в "Политика" статията "Елитите -чумата на 21-ви век". Добавил съм и интересен анализ и в другият си проект за Национална безопасност19 октомври 2007г.

Не е добре посланик Байърли: Днес прегледах ВСИЧКИ сайтове на всички ежедневници и седмичници. НИЩО! Никаква конкретна информация. Само коментари и интервюта (най-вероятно платени). Е, разбира се и за стачката на даскалите и за големият проблем с еурото. Но то това си е паролата по гарнизона. С това да ни занимават, за да не мислим. Да не мислим, че цените си растат. Да не мислим, че "бизнесмени" като Ковачки ще хакнат още един боклук от стъкло и метал и ще му сложат надпис "офиси под наем". Само от днешна информация става ясно за такава поредна пералня в "Красно село" и МОЛ в Пловдив. А после "бизнесмените" ще бият старци заради поредната далавера с боклука. И толкова! Това им е икономиката, това им е растежа. Та затова явно сме на последно място по свобода на информацията в Европа. Вижте сами:


Поредни заглавия на статии на в-к "Атака": Блъснаха патрулка, преминала на червено. Арестуваха двама, отвлекли майка и дъщеря от дома им в Габрово. Спипаха бандит, изрязал банкомат с горелка. Клаха обущар в ателието му в Бургас. Цигани пребиха мъж заради златни ланци.


А ето и информации от "Нова Зора": Измина още една нормална седмица в нормалната ни държава. Милионите гладуват, циганите върлуват, учителите стачкуват, политиците лудуват. А ето и малко повече конкретика.
В Студентския град в София съвсем нормално изникна ново циганско гето. Тийнеджъри се клаха пред нормална дискотека в Кърджали. Работещите инвалиди в Търново получават нормални месечни заплати от 20 до 50 лв.


Иначе "Нова зора" правилно ни разказва за чешкият президент Вацлав Хавел, който за разлика от нашите:

- Проведе политически неправилна масова приватизация, от която спечелиха и маса редови чехи.

- Не позволи да се разтурят текезесетата, в резултат на което Чехия и досега е мощен производител на хранителни стоки, вместо да ги внася отвън.

- Вместо да ликвидира комунистически предприятия, той не само ги запази и модернизира, но построи и АЕЦ “Темелин”. При това напук на Виена, Брюксел и ред други влиятелни столици. И за да им направи още повече напук, сега изгражда нови два реактора.

- Пак най-вече пан Вацлав не благоволи да приложи ни шокова терапия, ни финансови крахове, поради което чешкото простолюдие така и не разбра, че страната му е в преход. Който чех е имал спестявания при комунизма, пак си ги има, и то с лихвите по тях. Нещо повече: през 1989 г. един долар струваше 28 крони, понастоящем е само 19.

Абе какво да говорим повече? Достатъчно е да ви кажем, че и до ден-днешен здравеопазването в Чехия си остава безплатно, съвсем като в мрачните комунистически времена.

Прогресивният Запад, разбира се, непрестанно го критикува за всички тия дивотии, ама Клаус пет пари не дава.Останалите медии? Нищо! Е, това че всички дрънкат как министър Румен Петков първо бил за узаконяване за проституцията, но когато му скръцнаха мирикамците изведнъж стана против, това не е новина. Нищо че е във всички казионни вестници. Това е "административен капацитет".


Затова да Ви информирам аз: След немските железничари, вчера и Франция беше парализирана от стачка. Китай тихомълком се освобождава от американски държавни ценни книжа, с което рита по кокълчето империята. Плахо се опъна на империята и ЕС. Той решава дали да не ограничава чуждите държавни инвестиции. След като вече от САЩ им измъкнаха 500 милиарда евро покрай срива на цените на недвижимостите. Бъзика се с империята и Турция. Тя даже продължава да си стреля през границата по "независим и суверенен" Ирак. Май усеща че голямото делене на Далечния изток започва. Ето вчера американците здраво разклатиха и Пакистан. Върнаха Беназир Бхуто и докато снощи я даваха по телевизиите как слиза от самолета, тази сутрин чета, че вече са взривили кортежа и но тя е оцеляла. Така войната на САЩ срещу доскорошния му голям съюзник Пакистан загрубя. Русия продължава да плаши гаргите с поредни експериментални ракетни стрелби и да нехае за политиките на малките около себе си. Но тя май си е такава - едва когато някой завоевател е пред стените на Москва се стяга.Толкова посланик Байърли. Повече информация все по-трудно се процежда през свободните по американски образец български медии. Не знам на Вас кой и как Ви доставя информация за докладите Ви. Но ако са ония лижещи мекерета от финансираните от вашите центрове за изследване на демокрациите и пазарните икономики - не им вярвайте. Лъжат Ви. Положението в България е "В навечерието".18 октомври 2007г.

На вниманието на Божидар Данев: Движение съпротива "23 септември": Единствените, които застанаха на ясна позиция по повод стачката на учителите, бяха така наречените “национално представителни работодателски организации”, т.е. представителите на едрия местен и чужд капитал у нас. Деболоочието и арогантността, с която се опитват да защитават своите класови интереси, са добър повод за размисъл и коментар. Оказва се, че у нас заплатите са относително много по-ниски от производителността на труда, но като капак на всичко цените са относително най-високи в сравнение с ЕС. И на кого трябва да благодарим за това положение освен на нашите скъпи работодатели и техните чужди господари, и разбира се на отгледаната и отхранена от тях и вярно служеща им наша “политическа класа”. И още нещо – кой трябва, според работодателите, да развива производителността на труда, да увеличава БВП на човек? Нали те са сега “фюрерите” на българската икономика, нали те определят какво ще се произвежда, нали те търгуват с произведените у нас стоки. Кой носи отговорност за “трудно овладяваната инфлация и високия дефицит на търговския баланс”? Не са ли те които определят генералния курс в политиката и икономиката на страната? Изобщо те носят ли отговорност за нещо в нашата страна освен да си прибират печалбите и да си карат мерцедесите? A, г-н Данев? Наистина за какво носите отговорност Вие? И Иво Прокопиев и Саша Безуханова?


Пак някой плюе народа си и иска силна ръка: Но какво пречеше да се поправят нещата в Закона за нотариусите? Нищо друго, освен мързел и безхаберие. Така че няма защо да се чудим на нелицеприятния извод, че всичко в България се случва трудно. "Стандарт". Чий мързел и безхаберие бе отроднико? На некадърниците като Николай Василев? Или на крадците от Министерството на земеделието? Или пък на ония, дето нарязаха ракетите ни и сега ни натрисат 4 курвета? (Знам как се пише, но това не е оръжие, което ни трябва на нас - българите). Пфу! Има си конкретни виновници! Те си имат имена! И си трябва конкретен Народен съд над тях! И конкретен затвор за тях!Ето за това говоря бе отроднико: Най-слаби компютърни умения се регистрират в България. "Българите сякаш са малко объркани от онлайн революцията", пише вестникът, коментирайки данните в евродоклада. "Монитор". Чуйте го само какви ги дрънка Николай Василев и какво казват от Европа! То не бяха прескъпи курсове (далавера), то не бяха търгове за компютри, то не бе електронно правителство с ЕДНА! услуга! (Вижте блога на Вени Марковски)Ето и за това говоря бе отроднико: 12 000 дела са били прекратени заради изтекла давност само през изминалата година. Това става ясно от становище на правната комисия към НС относно доклад за дейността на прокуратурата през 2006 г. "Монитор" А само в Русе писа преди месец "Стършел" 40 000 дела също са прекратени поради давност! Т.е. само за миналата година 12 000 престъпника са останали ненаказани. А в Русе 40 000 до сега! А неизвестен брой българи са спрели да вярват на посланик Байърли, на Борис Велчев, на Румен Петков и т.н. Алоо, посланик Байърли? Поне се извинете бе, за генератора на сигурност!


Ето и за това говоря бе отроднико: Наивник или измамник е Мартин Заимов? Пита "Общество.нет". И отговаря: банкерът заяви: „Ще осветля икономическите мнозинства в СОС”!!! Няма ли кой да му каже да направи кръгом и да си види листата: шефът на общинския съвет (Кисьов), зам.шефа (Бориславов), шефа на Бюджетната комисия (Нейков), председателите на групи на СДС (Иванов) и на ДСБ (Лилков) – всички наредени от 1-во до 10-то мястото в общата листа зад Заимов. Цялото досегашно мнозинство на СОС било зад него, а той не го видял.


И пак в "Общество.нет": Експериментално ще бъде въведено видеонаблюдение в един от автобусите по линия номер 280, съобщи заместник-кметът по транспорт Велизар Стоилов. Сложиха по кръстовищата – знаят във всяка минута кой къде е, а кражбите на коли си вървят. Ето днес този зам.кмет на Стефан Софиянски и Бойко Борисов – не ви ли напомня на Вечната Амбър – реши да вкара камери и в автобусите. Тотално и навсякъде. Това е процес на изграждане на една фалшива реалност в която държавата бавно и сигурно придобива тотален контрол над личността. И накрая на всезнайковците, които казват, че по цял свят е така, ще припомним, че града с най-много камери в Европа е Лондон, а града с най-висока престъпност - пак той.


Собств. инф.: Според The Times of London, цитирайки доклад на полицията: половината британски джамии (1350) се контролират от Деобанди, секта на ислямските фундаменталисти. А според Теодор Дарлимпъл от Фронтпейдж една четвърт на населението на германския град Улм е вече ислямска. Статията е със заглавие "Ислямът - марксизма на нашето време" и според мен, е поредното доказателство за хипотезата ми, че САЩ като полицай на лакомите скакалци, води война с исляма не за петрол, а война с единствената останала религия, която не е по вкуса на богаташите. След падането на социализма и ограбването ни от хората зад Байърли.


17 октомври 2007г.

На вниманието на Божидар Данев: Централните и източните европейски държави рискуват никога да не настигнат Западна Европа. Тази тенденция ще се запази, докато потенциалът за дългосрочно икономическо развитие в региона е подкопаван от разгръщащото се различие по отношение на човешкия капитал. Докладът подчертава като главни проблеми намаляването на населението в региона, продължителното изтичане на "мозъци", високата безработица и неадекватното инвестиране в образование и обучение, особено на работници над 45 години. "Прекратете практиките на ранно пенсиониране, намалете безработицата, стимулирайте заетостта на половин работен ден. Задръжте ги на работа, давайте им работа, по всеки възможен начин", препоръчва д-р Едерер. Докладът критикува още източноевропейските управляващи за това, че не могат да инвестират в хора, по-възрастни от 45 години - около една трета от населението, което създава едно "изгубено поколение". "Стандарт" Г-н Данев, това не е ли точно обратното на онова, което Вие и Вашите "бизнесмени" вършат у нас?


Правителството отново е изправено пред дилемата – олигархията, мафията, обръчите от фирми или народът и оцеляване на държавата ни. Ако правителството не беше подарило на обръчите от фирми, само до миналата година, 160 хиляди дка общински и държавни земи и гори, по правило всички граничещи с плажовата ивица, и най-хубавите ни зимни курорти, ако не беше подарило на Ахмед Доган и обръчите от фирми поредните 1500 дка, на 1000 пъти под пазарната цена, според специалистите най-хубавата плажна ивица – Шкорпиловци – Камчийски пясъци, в държавната хазна щяха да влязат, само от тази сделка, 1 милиард и 200 милиона лева. Хиляди обекти се продадоха на стойност 15-30 пъти под пазарната цена. Ще посоча сама някои: Летище „Божурище”, така наречената „Гарнизонна фурна” във Варна, военен обект „Акациите” във Варна, поделение „Светкавица”, поделение „Галата”, поделение „Почивка”, поделение „Възраждане”, Военна медицинска болница /всичките във Варна/ Игнат Раденков, "Днес+". Прав сте г-н Раденков. Правителството не е с народът си и не работи за оцеляване на държавата ни. Но няма ли пак да отидете при американския посланик? Нали преди той помогнал да се изплатят заплатите? Сега да вземе и да помогне да махнем "пуяците". Но май и Вие виждате днес какви пак ги дрънка? Че сме производители на сигурност!? Като нямаме вече заводи, а само ченгета и охранители! Няма ли кой да каже на Конди, че Байърли всъщност ще докара скоро българите до "янки го хоум"?Европейската комисия ще реши в сряда дали да изпрати България на съд заради неизпълнение на ангажиментите по програма "Натура 2000". Това призна вчера министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Страната ни ще получи солени глоби и заради бездействието на сегашния кмет Бойко Борисов по въпроса с боклука на София. Санкции ще има и заради невъведения навреме единен телефонен номер за спешни повиквания 112 и закъснения с въвеждането на биометричните данни на гражданите. Първото беше задача на бедствената министърка Емел Етем, а второто от вътрешния министър Румен Петков. "Атака". Административен капацитет му викат. Толкова могат - толкова и унищожават.


Министерството на държавната администрация и административната реформа стартира открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Информиране на широката общественост, потенциалните бенефициенти и бенефициентите по Оперативна програма „Административен капацитет” "Днес+". Хитрецът продължава да харчи грешни пари за грешните си действия. Ей така ще превъртят и парите и на Ханс, на Жан и на Пиетро тези наши мошеници. За "информиране на широката общественост". Алооо... къде е ОЛАФ, а г-жо Меркел? А г-н Саркози?Пуяците на властта. Наблюдаваме ги всеки ден на телевизионните екрани, упорито надничат и от вестникарските страници. Безграничното им его се извисява благодарение на партийни клакьори и подкупени журналисти. Един от най-видните "пуяци" по върховете на злополучното българско управление е лидерът на ДПС Ахмед Доган. Дошъл в София от гори тилилейски, той бързо замени оплетеното на една кука пуловерче с маркови дрехи и луксозни резиденции. Нашите нови другарчета американците имат доста странно отношение към пуяка. По случай Денят на благодарността те принасят в жертва кротката и симпатична птица, може би защото и на тях им напомня за тамошните политици. Не ни остава нищо друго освен да се поучим от опита на Големия брат и също да наточим ножове срещу безочливостта и безпардонното поведение на управляващите ни нашенски пуяци. Стефан Солаков, "Атака". Прав е г-н Солаков, но дано ГДБОП не го привика, както бяха привикали оня нещастен млад блогър за далеч по-невинно писание.


Джон Байърли: България е голям производител на сигурност. Вие сте в Шумен за откриването на център за езиково и компютърно обучение на военнослужещи. Важно ли е създаването на подобни центрове? - България и българските войници участват в операции,в които има нужда от добро владеене на английски език. "Класа". Да, за Байърли е важно да има пушечно месо и територии за американски бази. Само го вижте къде се е замъкнал да набира пушечно месо! Шумен! Когато за пръв път бях там и питах за артилерийското училище първият срещнат интелигентен на вид мъж, той ми отговори: "Мър майка, мър то близо, мър то пеш въри".А сега малко за производителите на сигурност: Цигани откраднаха тръби за 10 000 лева на Петрохан. Ром преби полицай пред дискотека в Сливен. Масларова в Египет, Чаушев в Австралия, пенсионери и учители трепетно ги очакват. Само от един ден са тези заглавия на "Атака".


И пак за производителит на сигурност: Соченият за извършител на три бомбени атентата през 2002 г. бившият военен Йордан Колев беше напълно оправдан вчера от Софийския градски съд (СГС). Така версиите на разследващите органи за жестокото убийство на аптекарката Христомира Атанасова рухнаха напълно. "Класа"


И още за производителите на сигурност: Гръмна се изпълнител на общински поръчки. Според неофициалната информация, до която стигна "Монитор", застреляният е Светлозар Славов, а жената, която го намерила е близката до кмета на Нови пазар общинска съветничка Надя Събева. Славов бил изпълнител на строителни поръчки от общината. Той обаче няма нито една регистрирана фирма на свое име, установи проверка във фирмените регистри. "Монитор". Информация пък за "поръчките" на районния кмет на "Сердика" има на anticorupt.serdica.info Още трябва ли и на Конди за да повярва, че Байърли лъже?


Собств. инф. Според Ройтерс, еврокомисарят по енергетика на ЕС Андрис Пибалгс е казал на пресконференция в Рига, че Майкрософт е по-опасен от "Газпром", защото е 100% монополист. Да, а у нас 100%-я монополист ни се тика от 100%-я некадърник Николай Василев.


Вчера във в-к "Нова зора" имаше разкошна статия. Ако погледнете в архива на новините ми, ще видите, че преди доста време съм писал как трябва да се учим от турците как се защитава национален интерес. Но от ония турци - истинските граждани на република Турция. Не от мекерета като Доган и обрязаните потурнаци като Данчо ментата, че и контраадмирала Контров. Бях писал и подобни коментари и във форума на в-к "Сега" (За тяхна чест, скоро май не са ме забранявали там). Та вчера статия с подобно, но доста по-остро съдържание излезе и в "Нова зора". Може и да ме четат, може всеки сам да е стигнал до едни и същи изводи или да сме съмишленици. По-важното е, че не съм сам. Включвайте се да ставаме повече. Че пуяците съвсем ще ни затрият.


Снощи при Велизар Енчев беше г-ца Дърева (член на ВПС на БСП). Тя вече знаеше онова, което днес сочат за новина - за 70%, с които трябва Станишев да стане герой. Според мен, даскалите си бяха употребени за голямата игра на "пуяците".


16 октомври 2007г.

През август средният доход на домакинство е бил 648,7 лева, а на човек ­ близо 258 лева, а разходите съответно ­ 630,3 лева и 250,7 лева. В приходната част на семейния бюджет първенство държи заплатата, която през август е попълвала семейната хазна с 323,7 лева, пенсиите ­ с 149,1 лева, а предприемачеството ­ с 35,3 лева. Приходите от спестявани са допълвали семейния бюджет с 28,2 лева. "Moнитор". Даже и по тези, силно фризирани данни на НСИ се вижда ясно че: 1. Много ама много сме бедни и до никъде не сме стигнали за 17г. ограбване. Защото даже и в най-летния месец едва сме вързали двата края. 2. Капитализмът на Райчев му е само в устата, но го няма като реалност, защото огромната част разчита на заплата и на пенсии а само 5% са будалите като мен, повярвали, че ще се строи капитализъм (35,3 лв/648,7 лв). Докато паразитите като Андрей Райчев са към 4% (те със спестявания от банички и уж кредити си обясняват истински изпраните и окрадени от нас пари).Цената на баничката ще мине левче, сиренката и другите закуски трябва да се продават по 1,10-1,15 лв. Това каза шефът на регионалната браншова структура на хлебопроизводителите и сладкарите в Добрич Тошко Няголов. Закуските сега се продават по 70 ст. в-к "Стандарт". При среден доход от 258 лева (виж данните по-горе на НСИ) баничката е 70 ст. днес. А при 210 лева инженерска заплата през 1984г. (с толкова започнах работа след като завърших) баничката беше 10 ст. Т.е. по българския биг-мак индекс сме ограбени над 5 (пет г-н Андрей Райчев) пъти!

И да доразвия и тезата за божидарданевските картели. Изглежда, че все пак ме четат. (Аз освен тук и във в-к "Политика" бях писал, че КЗК я няма никаква). Та, според в-к "Кеш", най-мощния лост в ръцете на правителството - КЗК (Комисията за защита на конкуренцията) най-накрая си е поразмърдала задника. И е отишла и от няколко божидарданевски картела (той г-н Данев им казва браншови организации) е иззела документация точно поради, забележете, съмнения за картелно образувани цени. Какви съмнения бе г-н Николов (Петко Николов е шеф на тази паразитна все още структура, защото за сега проверка не значи нищо), какви съмнения? То за всички е очевадно, че стана бетер комунизма на Тодор Живков. Единни гедерейски цени навсякъде.


Синдикатите намесиха и банките в стачката след три седмични неуспешни преговори за увеличение на учителските заплати, пише в новия си брой в. „Експрес”. Те поискаха отсрочка на вноските за октомври по кредитите, взети от преподаватели. Лидерите на КТ "Подкрепа" и КНСБ - Константин Тренчев и Желязко Христов, се примолиха за това в отворено писмо до изпълнителните директори на банките. Според тях голяма част от учителите са прибегнали до кредит, за да задоволят неотложните си нужди и не би било справедливо да ги погасяват в месеца, в който не са получили нито стотинка. Каква стана тя сега? Банките чужди и частни. Според Вас, мои читатели, откъде ще си избият пропуснатите ползи? Ха сега де посланик Байърли, аз съм живял и при развития социализъм. И тогава банките даваха заеми само на който е на заплата. Но поне не даваха на такива кредитни милионери като Красимир Стойчев, който изнесъл лекция на изложението за суперлукс в Шератон. И не кредитираха и тогава никакви бизнес-идеи както и сега. Но поне си бяха наши български, а не чужди. Та, понеже сега не са наши хампарцумянките, Ви питам Вас: Вие американски опит ли им предадохте, те ли така Ви разбраха "демокрацията", че вече 17 години нищо освен прост грабеж не се получава у нас? Отговаряйте посланик! Аз не съм Ви искал промените! Вие ни ги натресохте! И то с най-безсрамни лъжи!


Малко свежи идеи за Александър Лилов: "Социална хармония", което означава премахване на различията в доходите на бедни и богати, беше основният лозунг на президента и лидер на китайската компартия Ху Цзинтао. Той го размахваше в пространната си реч при откриването на 17-ия конгрес на партията, съобщи Ройтерс. Ху обеща и "по-научно" икономическо развитие с по-малко корупция и разхищения. в-к "Стандарт". А, г-н Лилов? Какво стана с новата левица? Май новата десница я задуши нещо?


На вниманието на Румен Петков: Мариана беше много красива и доста интелигента, някога беше редакторка в БНТ", разказа пред "Монитор" Люба Панчева-приятелка на жертвата, която живее в съседния блок. Според нея е възможно цигани от квартала да са я пребили, за да й вземат пенсията. Сигурно са си помислили, че има пари, защото в момента синът й прави ремонт на апартамента, обясни Панчева. Ще дадете ли на кварталния и на шефа на РПУ-то от квартала на убитата пенсионерка допълнителни октомврийски надбавки за хубаво свършена работа, а г-н министре? Или само ще ги наградите за поредното неразкрито убойство? (Басирам се, че такъв ще си остане този случай за розовобузестите шишковци).


Богаташите ни и избиват: Шофьори на луксозни лимузини газят пешеходци и бягат. в-к "Атака". На мокра настилка и при движение с несъобразена скорост, лек автомобил "Мерцедес" с плевенска регистрация, управляван от 18-годишния младеж, ударил 35-годишна жена, която пресичала на пешеходната пътека. Виновникът, който е с 6 месеца стаж като водач, напуснал местопроизшествието, без да помогне на жената и се укрил. Ден по рано на ул. "В. Левски" във Велико Търново в посока Съдебна палата, лек автомобил "Ауди А-6" пък е блъснал пресичащ на пешеходна пътека мъж. Шофьорът е избягал от местопроизшествието. Раднево при навлизане в града, на десен завой, в квартал "Гипсово" 31-годишният неправоспособен водач на лек автомобил "Ауди" губи управление над возилото и след като събаря оградна мрежа, навлиза в двора на крайпътна къща. Шофьорът е избягал след катастрофата. А г-н Румен Петков? А г-н Андрей Райчев? 18-годишен с мерцедес? Колко ли данъци са платили родителите му? Защо ли ченгетата не искат да съобщят името на самозабравилия се богаташ от Търново? И вижте им морала само! Почти като на Андрей Райчев!


Защо Ви натяквам днес за Андрей Райчев? За този йезуит на капитализма? Защото снощи Велизар Енчев обяви по "7 дни", че има информация, че агенциите на Райчев, на оня дето ни кара като сме бедни да си пеем - Кольо Колев и на онази дето се мъкне с наши пари по Хималаите - лъжкинята от МБМД Янова, та всичките тези манипулаторски агенции всъщност са субсидирани от държавата! Лесно ли е да дрънкаш за капитализъм на държавна хранилка? А г-н Райчев? А, посланик Байърли? Това ли Ви е капитализма и предприемачеството? Отговорен сте посланик! Защото до сега не сте им разяснили какво е на хора като мен и като обикновените американци - да не знаят ще имат ли утре поръчка и договор или ще фалирват. Да знаят, че парите не идват от МВФ и от ЕС или от наркопари, проституция и митническа контрабанда, а парите идват от конкретни клиенти, които трябва да спечелиш! Виновен сте посланик! За това, че едно говорите, а друго вършите! Като Райчев!


15 октомври 2007г.

Правителството не може да отстъпи, защото държавата е на ръба на пропастта, категорично оповести по Дарик радио министърът на финансите Пламен Орешарски, който носел оставката в джоба си. "Фрогнюз". Интересно на основание на какво този мислещ само за джоба на богаташите отчете през август успешно двегодишно управление? А г-н Станишев? Успех ли е да е докарана държавата до ръба на пропастта? Кога лъгахте, о български Дюрчани?


През 1997 г. Джордж Сорос наля солидна сума на Дарик, за да отразява протестите срещу Виденов. Всъщност, това беше и началото на възхода на Дарик, което до тогава беше едно повече от посредствено радио, на което малко хора обръщаха внимание, а още по-малко рекламодатели. Тогава Националното радио се държа повече от неадекватно, сякаш на улицата не се случваше нищо, а за радио „Витоша" пък знам, че на журналистите им беше забранено да работят по темата за протестите срещу правителството на Виденов и даже имаше случаи на уволнения за неподчинение. ... Мисля, че няма да се случи нито едно от тези две неща, така че остава третото, тоест първото, което казах - ще падне правителството. Ще го смени друго правителство, оглавявано от политическата сила, която към момента се финансира от институции като фондация „Конрад Аденауер" - понеже не съм специалист по политика и политическо финансиране, не знам коя ще е тази сила. "Фрогнюз". Няма да е пак българска Българино! И това е най-важното, о робе балкански! Виж го с какви снимки с чужденци се гордее ченгесарското вождче бат'Бойко.


Изворът на недоволството в момента в България не е обедняването, а е класова реакция срещу развиващия се капитализъм. Това каза социологът Андрей Райчев на кръгла маса. в-к "Експрес". Гледам, че същата песен е запяла и оная дето се мотае с нашите пари по Хималаите. Това не е развиващ се капитализъм, а развиващ се бандитизъм и геноцид над собствения си народ бе лакей соросовски. И е крайно време класовата реакция да започне да пита развиващите се "капиталисти" колко данъци са платили и колко работни места са разкрили и какви заплати плащат за тези работни места. Това са основните въпроси към всеки капиталист във всяка капиталистическа държава и общество, които райчевците и тези на които служат, искат да унищожават и обират.


В петък в бързо и най-вероятно евтино продалото се "е-вестник"-че излезе интервю с Красимир Стойчев за лукса. Освен думи като "аривисти" (пристигнали), "слязоха downstream", "биг дийл" и т.н., за които просто може да му се припомни на този кредитен милионер "О, неразумний", интервюто е и изкристализирал показател за това какви са нашите божидарданевци: "създал" бил "Стандарт" (с нашите пари, естествено) - продал го на Майкъл Чорни, създал (без лиценз, т.е. без да плати и стотинка а само е вземал кредити от нас, които после не е върнал) М-тел и после го продал на друг евреин - Григорий Лучански. В резултат някакви мазни, червендалести парвенюта ни се мотаят с трохи от нашите пари, които евтино изкомисионерстваха към западните лакоми скакалци. А райчевци ми дрънкат за развиващ се капитализъм. Пфу!


Иначе е важна забележката на тоя кредитен милионер, който в интервюто казва: "В България през последните години особено около недвижимостите се генерират много нови пари и купища хора стават милионери за 24 часа". Тя доказва тезата ми, че в момента ченгесарницата разпродава вече и земята и домовете ни на чужденците. Опитайте да си направите фирма-брокер за недвижими имоти и ще разберете защо ви говоря за ченгесарница. В двора си имам от тези ченгесарски фирми. Колко цигани се въртят само там! Даже и икономическа полиция по грешка звъня на моя звънец търсейки "бизнесмените". Които след всяка мошия се покриват вдънземя и само нещастници ни звънят да питат къде са ония от "фирмата". Но то за тези неща Румен Петков не знае.


Ето какво знае Румен Петков: Експерти към правителството и МВР подготвят промени в Закона за събранията, митингите и манифестациите, научи "Дневник" от източници на "Дондуков" 1 и от БСП. Опозицията: Това е стъпка към полицейска държава. Виж по-долу какво съм написал в обръщението си към самоназначилият се за бос на ограбвачите у нас - че те вече са тръгнали по пътеката към "Народния съд".


И още от интервюто с Красимир Стойчев в "е-вестник" (т.е. от мераците на крадците божидарданевски): "Но не може пък да укоряваме тези, които са решили, че това им прави удоволствие и си харчат парите както намерят за добре. Ще мине време, докато наследниците на тези хора, вместо да си харчат парите за глупости, ще се грижат за себе си, а останалата част от парите си оставят във фондации за обществото" Т.е. пак райчевските "трай и ще си спасиш душата - там в рая, но след смъртта си, а за нас остави земните радости". Е няма да стане така, о кредитни милионерино! По цял свят си има закони и е крайно време тези, които не си харчат парите а Ни харчат парите, да отидат в затвора. Иначе идва 1918-та. И почват едни барикади, едни тайни полиции, докато се стигне и до Хитлер, че и до Сталин. А у нас до "Народен съд" над буржоазията. Не ги забравяйте тези неща г-н Данев. Това си е естествен ход на историята. Жалко че вървите пак по същия път.


Помагам на един от кандидатите за кмет на района ми (виж рекламата по-долу) и сайта му, които аз съм направил. И той е бившо ченге. Нека ме разберат ясно служителите на Румен Петков - не е продажно ченге! А защо помагам на него, а не на досегашния човяек на Софиянски и после несменен от бат'Бойко районен досегашен кмет? Защото от шетдесетината обществени поръчки в района ми, само 4-5 не са дадени на фирмата на Златко циганина. Толкова пък чак способен циганин?

Обнових и рубриката "Смях за отмора" с една оригинална реклама. Всъщност смешна е, но на такива като мен им става тъжно от нея.12 октомври 2007г.

Според в-к "Класа", Керин Хоуп и Теодор Троев са писали във "Файненшъл таймс": Никоя друга страна не е получавала толкова голям подарък за „Добре дошли на борда“ от партньорите си в ЕС. За българите освобождаването на медицинските сестри от Либия през юли т.г., след като прекараха осем години в затвора по обвинения в умишлено заразяване на няколкостотин либийски деца с вируса на СПИН, беше огромна радостна изненада. Дякуем, ойдите си, бяха казали в началото на техния "преход" чехите. Вашият голям подарък ни струваше половин милиард наши пари и още 4 корвети. Плюс скритите далавери на Васко нубиеца, "изчезналата" техника и най-накрая тайна продажба на Булгаргеомин. За сега трябва партньорите ни от ЕС поне да благодарят за "вноската" ни превишаваща "програмите" им, за митата ни, отиващи в техните джобове и поне да се извинят за "приватизираните" ни енергоснабдявания. Да не говорим например за унищожения завод "Мраз" и изникналия "Лиебхер" или за дивашкият добив на злато в Челопеч. Ако Тодор Живков безотговорно беше вдигнал от 8 на 30 милиарда външния дълг, не само развалени салами и стари дрехи и коли, ами и мед и мляко от чешмите щеше да има у нас и нямаше да е унищожена България и превърнати в проститутки българките, а българите в роби по Германия, Испания и т.н. Пфу, че нахалство! Подарък!? От грабители!


За вредите от българската прокуратура. Плащаме за нещо, от което нямаме полза. Иван Груйкин, в-к "Класа". Друг възможен изход е въвеждането на изборното начало при назначаването на прокурорите. Това предполага обаче и съществени конституционни промени. Звучи логично непосредствено потърпевшите от качеството на прокурорската работа да могат сами да избират тези, които най-ефикасно ще ги защитават от престъпни посегателства. Но въпроси поставя и наличието на откровени криминални тенденции при всички видове избори в последните години. А посланик Байърли? Какво ще кажете за криминалните тенденции в демократичната Ви България?При съставянето на бюджета се подценява увеличаването на приходите след проведените данъчни промени. Липсва и политическа воля за цялостно ограничаване на разходите чрез съкращаване на държавната администрация и реформи в образованието и здравеопазването. Това са част от изводите в Бялата книга за българската икономика и бизнес през 2006 г., която председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците Иво Прокопиев връчи на премиера Сергей Станишев. "Лев.бг" И изплюват камъчето: "Договорът с руската държавна компания „Газпром“, подписан в края на м.г., не е обсъждан с представители на бизнеса".Наблюдателите виждат в предизборното поведение на бизнесмените опит да се ситуират като брокери в играта със средствата по различните оперативни програми. "Дневник". Ами да, малко са им джиповете, самолетите, яхтите. Обърнете внимание как органът на божидарданевците описва европейските програми "играта със средствата". Алооо Меркел, Сарко? Тези смятат още да си играят с Вас беее...Румен Овчаров: Има сюжет ГЕРБ да управлява с царя и Доган. Борисов е в дъното на ескалацията на протестите, нищо че се прави на умряла лисица, казва лидерът на БСП в София "24 часа". Аз също съм убеден в това. Иначе при разрешени протести, защо умрялата лисица разреши за вчера и цели три лъча? За да дозадръсти София?


Пък и както виждате, всички проамерикански мекерета са единни. Вчера подкованата в САЩ Пепа Витанова дрънкаше пред Велизар Енчев колко добър бил бат'Бойко. Днес е ръснала американофилските си мисли в "Стандарт". Лакомите скакалци на Божидар Данев и те изплюха камъчето - не се били съветвали с тях за петролопровода. Гърция за този петролопровод заплати с умишлени горски палежи, но гърците си оставиха правителството да продължи. В задокеанския щат България, май нещата отиват на провал. Дали не е време да си ходи Байърли?САЩ използват мъчения при разпитите на предполагаеми терористи, нарушавайки нормите на международното право. Това заяви бившият US-президент Джими Картър в интервю за Си Ен Ен. "Аз не предполагам, аз го знам", посочи той. "За първи път в моя живот нашата страна отхвърли основните принципи на човешките права. Лелеее... к'ва ли демокрация ни чака ако успеят да си назначат пиночетчето бат'Бойко!


11 октомври 2007г.

Т. Безлов за т. нар. олигарси. От началото на 90-те години те успяха да натрупат капитали, да придобият активи. Те са във властта, наричат ги отговорни национални капиталисти, те качват и свалят министри. Като погледнете методите им - това си е класическа организирана престъпност. Големи структури, субординация, силови групи, корумпиране на всякакви фигури от държавната администрация. в-к "Стандарт". lycoz, прочети тази статия в Стандарт, защото имаше въпрос към мен преди дни.


Маскирани пребиха адвокат в кантората му. Според полицията побоят не е свързан с делата на Стойнев. "Монитор". A едно от делата му е приватизацията на БМФ. Друго пък е било мафиотския пазар Илиенци. Но за българската т.нар. полиция тези неща не са важни. Виж там по детски градини да ходят на "рутинни проверки" и да описват стачкуващи е важно.


Снощи Маргарита Димитрова (Михнева) пак беше мноого над "правозащитниците" на Байърли. Тя показа как в Гълъбово заради лепене на плакати, студент е осъден по бързата процедура и е затворен и как ченгета от деполитизираната ни "полиция" описваха личните карти на младежи, които не правеха нищо друго, освен, че носеха тениски с надпис, че не искат досегашният си кмет. Интересно къде са сега хранениците на посланик Байърли? Къде е Красимир Кънев? Къде са соросоидите, които "контролираха" полицията? Или ги няма, защото не става дума за цигани които грабят и мамят стари българи? Затова ли бе посланик няма да отидете в Гълъбово, както предходният Ви колега се мъкнеше в Мечка? Затова ли няма да се изкажете за правото на човек да си изказва свободно мнението? А, посланик Байърли? На такава ли "демокрация" ги учите?


Тичайте посланик Байърли в Бургас: Пътничка на градски автобус в Бургас е пострадала от хвърлени от цигани камъни по возилото, съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град. Инцидентът е станал в понеделник малко след 20 часа на булевард "Демокрация", в района до бл. 74 в комплекс "Лазур". Хвърлените по автобус № 12 камъни счупили стъклото между втора и трета седалка на автобуса, като в областта на главата е била ударена 56-годишната Н.А. от Бургас. в-к "Атака". Ваше Превъзходителство, отивайте да защитавате циганите в Бургас! Бързо, защото полиция у нас няма и току виж се намерили нахални българи да питат за какво ченгетата получават заплати.


Чакат ни нов тип американски емисари: В началото на септември на бившия военен министър на САЩ, Доналд Ръмсфелд беше предложено място в института Хувър към Станфордския университет. Но студенти и преподаватели се възпротивиха против готвеното назначение. Те започнаха да събират подписи и вече са събрали над 3000 подписа под обръщение, в което се казва "назначението е абсолютно несъвместимо с такива етически ценности като правдивост, търпимост, уважение към националните и международни закони и права". Така те показаха отношението си към войнолюбеца и към все по-непопулярната политика на Буш. В отговор, в едно свое интервю, Джордж Буш е казал, че смята след президентстването си да основе в Тексас "фантастичен" "Институт на свободата". В него щели да се учат млади демократични лидери от различни страни. И естествено, Ръмсфелд се очаква там да си предава иракския и халибъртънски опит на демократичните лидери от България и Латинска Америка. Собств. инф.


Турската артилерия е обстрелвала вчера райони на иракска територия в Северен Ирак. Според АП обстрелвани са били лагери на кюрдската съпротива. А от следващата седмица се очаква и сухопътно нахлуване на турската армия в Ирак. Собств. инф.


Важна собствена информация! Тази събота и неделя Гугъл организира ленински съботник (International Cleanup Weekend). Всеки който желае може да последва призива на търсачката, да зареже за час-два компютъра и да почисти малко поне парковете, градинките, улиците и т.н. където живее. Интересно ще е колко наши зелени ще последват призива на Гугъл. Вижте повече на http://maps.google.ru/help/maps/cleanup/ До снощи, до 21 часа, България беше празно място върху картата на Гугъл.
10 октомври 2007г.

Индимедия: Съществува един исторически факт: през 1857г. При 7-год. Учителски стаж Добри Чинтулов получава месечно 1058 гроша. С тази си заплата той е можел да купи месечно 5290 кг. бял хляб. Сега за същото количество хляб са нужни 20 месечни учителски заплати! С една своя месечна заплата преди 150 години Чинтулов е можел да си купи 529 кг. свинско месо. Сега това може да стане с 11 месечни учителски заплати! ... За това нека към тия, които за 18г. Ни закопаха на дъното на мизерията, се обърнем с думите: „Изедници, аман от вас! Стига сте ни правили на ахмаци! Оляхте се! Цени-европейски, заплати-пигмейски!Интересна статия на Енчо Енев от Стара Загора във вчерашния брой на в-к "Нова зора" вещае, че няма да има предсрочни парламентарни избори след местните. Т.е., че новата десница в БСП щяла да си изкара мандата, защото САЩ смятали, че бат'Бойко още не бил готов да ни управлява. Не знам дали този Енчо Енев е онзи Енчо Енев. Онзи Енев беше зам.-областен председател на БСП в Стара Загора и преди месец си подаде шумно оставката с думите: "...БСП вече не е лява, а дясна партия, с крайно дясно поведение, което досега няма аналог в българската политическа практика. Корупционните скандали по върховете на държавата, в които често са замесени овластени лица от така наречения партиен елит на БСП, засилиха усещането в обществото, че върхушката на социалистическата партия, която за съжаление обществото олицетворява с цялата партия, е в основата на българския олигархичен модел"


Лидерите на организирани престъпни групи у нас са не повече от 5 човека. Това заяви главният секретар на МВР главен комисар Илия Илиев пред бТВ. БГНЕС. Сега вече е ясно колко са били организираните престъпни групи по времето на Тодор Живков. Пет, защото според Румен Петков сега престъпността била спаднала станала колкото и тогава. Въпросът е кои са били тогавашните пет престъпни групи. Едната вече се знае и от сини и от "червени" - това е ДС. В крайна сметка тя и свали Живков и ни дари на САЩ. За другата може да се предполага - военните. Я вижте как адмирал Контров е сега кандидат да управлява Варна от ДПС, а ген. Марин помилва цигани-престъпници? Пък и само тези да бяха! Ни един офицер не се намери по тези земи след като е давал клетва да пази България, сега, когато я разграбиха и унищожиха, поне един опит за преврат или пък поне една оставка да подаде. И за третата група тогавашни престъпници може да се предполага. Я ги вижте там Тошо Тошев, Кеворкян, Гарелов, Коритаров... все с агентски псевдоними. Та за тези трите е ясно. Ама кои ли са били другите две?Опа-ляааа: Тази нощ е починал бизнесменът Никола Дамянов - сочен за мишена на братята Николай и Красимир Маринови- Маргините, научи БГНЕС. В обвинението срещу Маргините, се твърдеше, че братята са подготвяли убийството още на ген. Любен Гоцев и вече покойния Иван Тодоров – Доктора. Никола Дамянов е бил председател на Надзорния съвет на Централна кооперативна банка (ЦКБ). Бил е служител и в ръководството на "Химимпорт". /БГНЕС. Алоо..., прокуророоооо, кога ги пуснахте, кога оздравяха и кога този почина бееее... Останал жив (според БГНЕС) само един вече беее....


Банско /КРОСС/ - Седем души са пострадали при падане на плоча на строеж в Банско. Да ви прави впечатление как строи мафията? То не бяха паднали плочи, то не бяха паднали тавани. И без никакво земетресение. Ами представяте ли си какво ще стане и при най-лекото заклащане (боже упази!). Тези лакоми скакалци ще ни изтребят за някой и друг лев в повече за джиповете, яхтите и самолетите си. Нали г-н Данев? Вдигане на цените му е майката. Пък за отговорността на "националния" ви капитал ще си траем. Нека си ни трови с канцерогенни фастъци, нещо като сирена и кашкавали, нещо като кренвирши и т.н. И да ни трепе с некачествени ремонти по улиците И още по-некачествени строежи. Я вижте магистрала "Хемус" колко дни в годината е отворена? Тази година май ни един!Варод строи 5-звезден хотел в Киноцентъра. в-к "Класа". А някога там българи правеха Български филми! Както и в столична библиотека имаше книги. Сега на мястото на взривената библиотека има хотел. А Янчулев е на свобода. Мафията това си знае - това прави: кражба (приватизация му казват), строителство (пране на пари), хотел (пак пране на пари). Ето и на мястото на киноцентъра - хотел.За вчера беше насрочено дело в районния съд в Добрич за компютърни престъпления, в рамките на което за свидетел е призован „Майкрософт". При полицейска акция през 2006 в компютърен клуб, собственост на 65-годишна жена, бе открит нелегален софтуер. Изпратени са призовки и до други компютърни компании. /Дарик радио. Интересно какво ще свидетелства Теодор Милев? Че цените му у нас са по-високи от в други страни? Че продуктът му си прави каквото иска без да пита потребителя? (Справка септемврийските обновявания и на компютри на които това е забранено!) Че не отговаря на изискванията на българския закон за защита на потребителя? Вижте какво само дело: "Майкрософт срещу 65-годишна българка"!Oт българската блогосфера (hekt.blogsome.com) Преди да замина си мислех, че просто гражданите на САЩ са с промити мозъци и затова се държат странно. Оказа се, че Съединените Щати са на по-ниско ниво на техника и технологии дори и от Италия, а какво да говорим за Германия или пък Япония. Може би дори Китай са по-напред. Страната е пред видима разруха, не само пред икономическа, както си мислех. Малцина са тези, които могат да си позволят едно приемливо съществуване. Горе ви дадох URL-а, не само заради авторските права, а и за да не си помислите, че преводът ми в рубрика "Политика" - "Американски зомби" са глупости. По-лошото е, че на нашите "социалисти" от новата десница в БСП явно им харесва и в България да става като в САЩ. Няколко свръхбогаташа, които да не знаят за какво харчат парите на народа си и много, ама прекалено много беднотия. И това на фона на ЕС!?Дневник "информира":В САЩ изобретиха дистанционно изключване мотора на откраднати коли. Понеже Stolen Vehicle Slowdown е базирана на Джи Пи Ес технология, на полицията ще може да се съобщава и точното разположение на откраднатата кола. Само за сведение на Иво Прокопиев - това няма как да са изобретили в САЩ, защото у нас сме го направили преди повече от 5 години. Участвал съм в екипа и можем да покажем на неверниците божидарданевски как спира BMW на "Цариградското" през клетъчна мрежа и как връща с SMS координатите на GPS-а. И bрошури цветни с датата когато са отпечатани можем да покажем. И свидетели имаме кога и къде от "Моторола" са се интересували за нашето устройство. И в търга на бат'Бойко за контрол над Вълците с боклука участваме с подвид на същото устройство. Но бат'Бойко незнайно защо вече втора година задържа само до "шортлиста" (те така му казват). Така че "Дневник", ако е поне малко български да не ни рекламира американски прескъпи стоки (техните дивотии от този тип са от 1000 долара нагоре), а да каже, че все още има и кадърни българи (нашето е 500 лева!). Ама нали точно кадърните им пречат на "юпита" като Николай Василев. Иначе за какво на мен ще ми трябват прескъпи курсове от IBM, като аз преди много вече години съм работил и за IBM.
9 октомври 2007г.

Не ми стигат парите - "па-па-па": Докато "седянката" тресеше държавата, емисари на властта почнаха проверка колко от учителите имат кредити в банки. Целта е да се види доколко са затънали в заеми и могат ли да си позволят да участват в стачката още дълго време. В Перник синдикатите вече молят банките да няма наказания за просрочените кредити на стачниците. Разговаряме с клоновете на четирите трезора, от които най-масово учители теглят заеми, съобщи регионалната лидерка на СБУ Венета Миланова. Всеки втори учител в областта е с кредит. в-к "Стандарт". Схванахте ли, о бели лизингови роби, за какво служат у нас банките? И защо от т.нар. хампарцумянки отказват кредити на такива като мен - все още самостоятелни ЕТ с работещи бизнес-проекти, а с "па-па-па" раздават заеми на всеки който е на заплата?


Алоо, юпитатааа...:Новият Вълк засенчи по коли стария. Новият шеф на столичния боклук Георги Крумов конкурира по лъскави коли предшественика си Румен Гайтански-Вълка. в-к "Стандарт". Нали бат'Бойко щеше да го реши този проблем и да спре ограбването беее... А, царю честити, к'ва ни я дрънкаше - к'ва излезе? А? Всички ли дето се домъкнахте от Запада сте такива бе? Без капчица морал?


Генералната прокуратура на Румъния поиска от президента Траян Басеску да разреши съдебно преследване срещу министъра на земеделието Траян Ремес по обвинение за „злоупотреба със служебното положение“. Ремес е третият член на либералното правителство, срещу когото е повдигнато такова искане, след започналите следствия срещу колегите му Тудор Чиуариу (правосъдие) и Пол Пакурару (на труда), също са заподозрени в корупция. в-к "Експрес". Пък после "кога ще ги стигнем румънците"? Само да напомня, че у нас се потули случая с ония милиони по Сапард, мълчи се за военните "сделки" и за "Елбит системс". Продължават раздаванията на компютри прескъпи Уиндоуси на калпак, както и прескъпи курсове от "юпито". До тук трима - можем и да ги задминем румънците ако продължа, но май няма смисъл - посланик Байърли пак ще се похвали какъв напредък има в подопечната му територия и мафията ще навири още повече глава.


Национализация!!! За първите 6 месеца на тази година Агенцията за следприватизационен контрол /АСК/ е събрала 7 пъти повече неустойки по неизпълнение на приватизационни договори в сравнение със същия период на 2006 г. Това става ясно от представения вчера отчет на ведомството за второто тримесечие на 2007 г. в-к "Класа". И последващ Народен съд за Вълците!


През средновековието 90 на сто от хората са вярвали в зли духове и други дивотии, а днес 70 на сто се отнасят сериозно към астрологията, хиромантията, нумерологията и другите окултни вярвания. Както се вижда прогрес има, но е незначителен. Михаил Константинов "Фрогнюз". Както виждате не напразно вчера, обещах и публикувах "Американски зомби" в рубриката си за политика.


Според www.euronews.net Еврокомисията е взела решение да опрости достъпа на малките и средни предприятия до новите екологични решения в производството и бизнеса. За тази цел в рамките на специална програма се отделят 5 милиона евро. собств. инф. Дано поне тази сума се види малка на обръчите на Доган, та остане малко и за нас - тези, за които е насочена. Или всъщност и барозувците са с нашата мафия? Чувам, че магистрала "Тракия" вече е харизана на барозувците? Или на сакскобургбарозувците? Всъщност има ли значение? Като няма Българи!


От 16 октомври в Москва ще се проведе научно-практическа конференция на тема "Пътища за сближаване на Русия, Азърбайджан и Турция и ролята на трите страни за сформиране на единно геополитическо пространство в Евразия". собств. инф. Че няма скоро да се получи точно такова единно геополитическо пространство съм сигурен. Чичо Сам ще се погрижи. Но, че на някои тикви трябва да им узрее под шапката, че отдавна у нас си трябва нещо различно от обръчите на Доган също съм сигурен. Затова и още преди много години писах и ми публикуваха статия във в-к "Политика" под заглавие "Турски гамбит". После си публикувах и продължение в другият си проект - за националната ни безопасност продължение с "Турски гамбит" 2. В което обяснявам, че нашият - български турски гамбит е да жертваме Доган за да спасим българите с турско самосъзнание.Може би многото до сега регистрирали се в този ми проект се чудят защо не съм им разрешил повече права? Ами аз съм съзидателна личност. Ако допусна повече права, ще трябва вместо да създавам - да се боря със силите на злото. Които постоянно ще подпъхват своите гнусотии. Един само миничат имам горе в дясно и те и на него са хвърлили око. Вече им събирам IP-адресите от там, за да ги дам на Явор Колев. Но бъдете спокойни, Вие подалите регистрациите си в този ми проект. Обмислям начин наистина да станем група хора, полезни на България. Ако го желаете.

8 октомври 2007г.

Kaпитализъм без маска: Миналата седмица, в радиопредаването "Неделя 150" социологът Андрей Райчев в типичния си стил разбуни духовете като каза буквално следното: "Повечето предмети, които децата учат, са излишни. Всички тези безумни, останали от Деветнайсети век обучения, са издевателства и трябва да се махнат. Децата днес трябва да учат компютър и английски и още малко неща. И тогава ще получат нещо като съвременно образование." Лошото обаче е, че и Райчев е прав! Политиката на всички родни правителства през последните осемнайсет години води към тотално разслоение на нацията, към създаването на малка група от много богати и на голяма група от много бедни. Бедните, естествено, трябва да обслужват богатите. Освен това средният, масовият, обикновеният или както щете го наречете българин се предвижда да бъде обслужващ персонал в голямата европейска къща, в която с толкова зор, поклони и блюдолизане бе вкаран. Е, нужно ли е слугата да познава геометрията, за да знае на колко градуса да наведе тялото си, когато говори с господаря? в-к "Монитор"По повод напътствията на Райчев днес смятам да преведа и публикувам статията "Американски зомби". Очаквайте я до към следобяд в "Политика".Интересно къде са сега красимиркъневците и соросоидите за да помогнат за изясняване на случая с Венцислав Стоянов, който твърди, че ченгетата са го рекетирали и обрали на пътя с думите: "След като ме захвърли и ме затисна, започна да ме души и каза: Момче, тук мога да те застрелям и никой няма да разбере". Или понеже Стоянов не е циганин, ще си траят разните "правозащитници"? Пфу!А през това време такива като мене, ЕТ, повярвали, че строим капитализъм, вече взеха да ни морят освен с ДДС, плоски социалистически данъци и прочие "либерални" методи - и чисто физически. Изплувал е в сак трупът на женица от Русе, имаща магазин до рампата на Кооперативния пазар. Сигурно е пречела на някой божидарданювец. И са я очистили. Кажи бе Райчев! Каже бе апологетино на капитализма! Ама се посъветвай първо и със съдружника си Кънчо Стойчев. Всички на заплата като стачкуват за заплати, а на ченгетата (понеже са управляваща класа) им увеличават предварително доходите, кажете вие, дето ни лъжете, и лъжете и Запада, че правите капитализъм, кажете - ами ние? Хората повярвали че могат и сами? Как да се оправяме с мутрите на Божидар Данев на входа като вносители и на борсите като търговци на едро и с решенията на асоциациите му за "цените ще станат"? Как да се оправяме като бизнес всъщност няма, а божидарданевците внасят само ядене и клечат на ЗОП. А банките са отворили ей такива уста за лихви и такси, само и само да ни лапнат и после да продадат за жълти стотинки на божидарданевците и имотите ни. Май е дошло времето не както при Ленин работниците, ами както при Френската революция - дребните да ви точат гилотината. Трябва си "Видовден", но не както ни препоръчват от проамериканската "Червена къща" с осмиване. А по Стамболийски - със затвор. Иначе вече не се живее.Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров например си призна, че не е бил прав да разправя, че цените в края на лятото ще паднат. А когато беше жега и изборите бяха далеч, Димитров волно танцуваше по нервите на изненадания от ценовия шок българин. Помним чутовната му логика, нали: цените скачат, защото са вдигнати пенсиите, а освен това и румънците, тръгнали на разходки у нас след падането на границата, също увеличават търсенето. Димитров се прочу и с други "смели" обяснения за поскъпването - бурканите, индийците, китайците... в-к "Сега". Не вярвайте на соросоида. Това са новите американски манипулаторски трикове. Да си признаеш и да продължиш!


lycoz, дай на Нигмата (руската търсачка) да търси "Божидар Данев". И виж какви само текстове ще изкара. Погледни и клъстеризацията вляво какво ще покаже. Надявам се това да те убеди, че имаш работа със сив кардинал поне от ранга на Любен Гоцев. Толкова за начало.

5 октомври 2007г.

Aлоо, посланик Байърли: Темида клекна пред Маргините. "Обеща ни свобода срещу лъжливи показания, че Красимир и Николай Маринови са поръчали три убийства", заявиха сензационно в съда Илиев и Рангелов. Кокинов отрече неприличното предложение и обясни, че само е разговарял с тях за условията в затвора. Така седмината обвиняеми по делото се оказаха тежко болни до един и на свобода. "Стандарт" Нашите ли гледат много Ваши филми? А Ваше превъзходителство - временно управляващ териториите на юг от Дунава? Или на това ги учихте по време на семинарите, дето им провеждахте с парите на американските данъкоплатци?Той продължава с далаверите: Еврокомисарят по социалните въпроси Владимир Шпилда подписа Оперативната програма "Административен капацитет" на Министерството на държавната администрация и административната реформа /МДААР/. Общият бюджет на програмата за периода 2007 - 2013 г. е 181 милиона евро. През следващия месец предстои оценка на получените оферти, а до края на годината ще бъдат подписани първите договори с бенефициенти. "Дневник". Ето го "професионализма" на юпитата. Първо николайвасилчето не допуска хората с опит и знания а после "превърта" пари за прескъпи курсове. Алоо Саркози, Меркел, Браун, те така ще ви доокрадат и последното евро бе! Няма ли да защитите поне вашите си народи от нашата (пардон, тя май си е ваша) мафия?


Арх. Павел Попов: В общинския съвет свестен човек не може да издържи. „Смешно е прочути общински съветници да твърдят, че все пак имало случаи, в които замяната била добрият начин да се реши собствеността между общината и частни лица. Нищо подобно. "Фрогнюз" Може и да е смешно за архитекта, но за бат'Бойко са си нормални тия работи с несвестните. Знаете ли че с наши пари накрая ги мъкнаха и в Страсбург? За благодарност може би към кисьовчетата и тодормодевчетата. Нали трябва да са с бат'Бойко? Нали и той трябва да ни дрънка "Аз мога ама кисьовчетата не ми дават". Да върви театрото и "заменките". Само в Пловдив и само тази седмица 63 "заменки"! За прокуратура даже и дума не отварям. Прокуратурата ще каже, че законно ни обират. И ще си получи хотелчетата.


У комшиите си е все по-интересно:Турция пак опъва нервите на чичо Сам. Според Today's Zaman, Турция е поискала от Русия документация и друга информация с цел закупуване на руските противоракетни системи С-400 вместо американските Патриот. Турция иска 4 руски комплекса на стойност около 1.2 милиарда долара. Вай, как ли са подскочили американците? Щом вече питат как С-400 щяла да се впише в НАТО! Но ако погледнем стратегически, от интереса на Турция, май ходът си е съвсем правилен. Руски по тип ракети от бъдещ Кюрдистан или Иран могат най-добре да се ловят с руски ЗРК. Явно Турция очаква нещо лошо из района? А може и да се е смирила вече с бъдещ Кюрдистан? Защото започвала да строи стена по границата си с онова, което американците направиха от Ирак.
А ние си нарязахме нашите ракети под вещото ръководство на свинара. Сега пък купуваме ненужни корвети под ръководството на близнака му. Нима България сериозно се готви за война с Русия? Защото останалите страни от черноморския басейн са ни все съюзници, според нашите "военни". Излиза, че корветите трябва или да изплашат Русия или са втората част от цената на театрото, наречено медици в Либия. Т.е само българския народ плаща, френския ВПК печели, а американците получават даром четири курвети, барабар с пушечното месо, за да ги пращат пред Ливан. Тя Русия вече стъпи и в него район т.е. все нея май ще плашим с нашият на гол тумбак каре корвети.

4 октомври 2007г.

Демагогия: Вчера божидарданевците привикаха правителството да му разпоредят: всеки трети даскал да се съкрати! След дискусия за бюджет 2008 изводите са били, че следващата година ще бъде по-тежка от 2007-ма - информира "Стандарт". А оня мафиот Шушулов пък ги е информирал че освен 9% поскъпване на газа от октомври т.г. ни чака още едно - 10% поскъпване и на газа и на тока. И знаете ли ония, дето са за нов Народен съд, как са нарекли мафиотското си сборище? Годишната среща на бизнеса с правителството "Второ десетилетие на растеж". Ако това не е подигравка какво е? Гледах го как сричаше Иво Прокопиев, и понеже се познаваме, и го знам че имаше у него морал, си казвам: боже как развращават неспечелените пари!


А защо са си за нов Народен съд? Вижте какво има в блога на Невена: разказва Евгения Банева, главен мениджър на курортен комплекс "Русалка" (кога ли тая успя да построи Русалка и с чии пари?) - "Фен съм на спортните автомобили. От две години карам черно Porshe Cayenne, толкова ми харесва, че вече втора година не искам да го сменям. Имаме от всички нови джипове по един, Audi-та, Porshe-та, ML Mercedes, Maybach, наскоро си взехме Rover за планините. Вече изпробвахте ли луксозната яхта, която получихте като сватбен подарък от кумовете ви - семейство Барбукови? О, да (...). Първият гост, който стъпи на яхтата, беше приятелката на премиера Елена Йончева. Сергей Станишев през това време се гмуркаше около "Русалка". Дочетете цялото есе на Невена на http://semkiibonbonki.blogspot.com/ А аз да запитам Божидар Данев, дали за да има за нови модели джипове на тая, дето са и харизали Русалка, пищи да внася евтини филипинки? Защото тая няма пари за курсове за обучение за съгражданите си, които е обрала? Тая няма пари и за заплати за съгражданите си които продължава да обира? Нали г-н Прокопиев? Тая щяла да си купува самолет. А, г-н Орешарски? А, Мургина? За разлика от лакомите скакалци на Запад тези, нашите са си за Народен съд поне за това, че нашата собственост им беше дарена за без пари, НО СРЕЩУ УСЛОВИЯ! Има ги в приватизационните договори! И затова са за Народен съд! Защото те дори тези договори не спазиха!Според регионалният координатор на Женската мрежа за Източна Европа Янка Такева всяка втора бременна жена у нас била подложена на тормоз и дискриминация на работното си място. 44% от бъдещите майки били имали проблеми с колегите си на работното си място съобщава в-к "Монитор" Ужас! Какви животни сме били ние българските мъже! Даже турците излиза, че през турското робство са били по-човечни? Те и сега забрадки им разрешават. Пфу! Аман от платени манипулатори. Толкова ли в ченгесарницата нямат вече кадри, че едни и същи имена изплуват под най-различни длъжности? Да сте чували напоследък името Янка Такева? Пак ми прочетете статията "Западът срещу човечеството" за да разберете част от какво е Янка Такева.


Демокрация по ченгеджийски: ВИДИН. Полицаи нахлуха в детските градини и започнаха проверка на персонала, алармираха директорки на забавачки. Униформените дошли между 9 и 10 часа и поискали списъци на стачкуващите. Проверки наистина са направени, но те са рутинни, обясни шефът на ОДП Огнян Асенов. "Стандарт"И Костов влезе в сговор с новата десница в БСП за натиск над българите да приемат бат'Бойко за бъдещ Пиночет. Вчерашният брой на в-к "Седем" е пълен с протести защо ДСБ си продава вестника на герберите. Прочетете го. Има много верни съждения за това, че в България вече няма отдавна честни българи на длъжността журналисти и че тошотошевщината само манипулира, а не информира.


Обнових и другият си проект (за национална безопасност) с много важно интервю за това как САЩ са финансирали преврата от 1989г у нас. Добавих и тук в "Смях за отмора" разкошно клипче как таралежите правят секс. (Нали ние, българските мъже, според Янка Такева, сме зверове, които тормозят бременните си жени).


3 октомври 2007г.

Собств. инф.: За 2006г. в Германия е отбелязано нарастване на икономическите престъпления със 7.5% спрямо 2005г. А загубите от тези престъпления се изчисляват на 4.3 милиарда евро. Ужас! Немците крадат! Май правилно казват руснаците: Етот немец уже не тот немец.


Те пак са огладнели. И искат да крадат. Ето, измислили са да ни подменят пак паспортите. И хоп, откраднати по 100 лева за паспорт от всеки търсещ си работа навън. Но това е малко за крадливия обръч на ДПС. И хоп комисията по бедствия и аварии (разбирай онази дето плати на турците за разни "къщички") обмисляла да обложи раята с още 40 лева на калпак. На това обирджийство са му измислили име "застраховка" бедствия.


Световната банка забранила увеличение на възнагражденията. Заглавие от в-к "Класа". Ами тогава за какво да ходим на избори и да избираме разни нашенски крадци? Ползвайте новият ми проект "Писма до когото трябва" и си поставяйте проблемите на този, който всъщност се оказва, че ни управлява.


Иван Кръстев: Преходът започна и завършва като криза. "24 часа" Както се казва - прогледнал. До сега само лееше дитирамби във възхвала на "прехода". Само дето г-н Кръстев, "преходът" не завършва като криза. Кризата тепърва ни предстои. И Вие го знаете. Уважаеми посетители на този ми проект. Прочетете в раздела ми "Политика" статията ми "Защо мълчи Иван кръстев" и ще разберете какво е търсил този либераст в Русия миналия месец.Флотът ни плаче за нови корвети. Без тях военноморските ни сили не могат да изпълняват задачите на Алианса. Добро заглавие на "Стандарт". Показва от кого ще вземат крадливите царедворци пари, къде ще отидат взетите от нас пари и на кого ще служи после пушечното месо.Вече ясно се вижда, че т.нар. медии у нас се командват от едно място, лъжат еднакво и гьонсуратлъкът им няма граница. Че вчера аз Ви информирах за истината а на първи страници медиите ни лъжеха, че в Украйна водят продажниците им може и да е простено. Още не бяха преброени гласовете. Но ето, вижте днес в-к "Експрес": Двете оранжеви коалиции на прозападно ориентираните украински партии водят на предсрочните парламентарни избори в страната, стана ясно днес. И продължава буквално със следващото изречение: На първо място излиза проруската Партия на регионите на премиера Виктор Янукович с 34,16% от гласовете. Както казва Евронюз "Без коментар".


Западът ни готви нова балканска война? Вчера стана известно за сензационно интервю на сръбският президент Борис Тадич, че в труднодостъпните райони на БЮРМ има лагери за обучение на бойци на забранената армия за освобождение на Косово. Те се готвели за нова война. Представяли се за туристи, които покорявали върховете на Тетовските възвишения. На един от тайните записи със скрита камера се виждало как хора в униформа на забранената UCK тренират стрелба със снайперски пушки. Да припомня, че в БЮРМ преди време техните спецчасти бяха укорявани от запада, когато бяха подгонили из същите планини бойците на NLA (клон на UCK в бившата югославска република Македония).


Американската държавна USAID продължава да се бърка из "суверенна" България. Направили са нов сайт на www.informoney.org Ето какво ми даде като резултат сайтът им: Микро предприятие (1-9 човека персонал) търси финансиращи програми:


* Вид финансиране: Грант , Преференциален кредит , Целева помощ
* Размер на финансиране: до 20 000лв.
* Област на финансиране: Информационни и телекомуникационни технологии
* Цел на финансиране: Оборотни средства
* Източник на финансиране: всички
* Валидни към: 03/10/2007

Намерени: 0 програми.

Благодаря ти чичо Сам. За нулата. А поисках на системата им нарочно най-ниската сума. И за нея дори ми показа кукиш.

2 октомври 2007г.

Собств. инф.: Вчера германският президент Хорст Кьолер е посветил ежегодното си първооктомврийско обръщение към немците на проблема на глобализацията и увеличаващата се разлика в доходите между бедни немци и богаташи-немци. "Разцветът на едни не може да се осъществява за сметка на упадъка на други" е казал Кьолер. Дано наши гастарбайтери да им я преведат тази реч на тукашните Божидар Данев и разните му черепи. Че нещо много бързо тръгнахме към народни съдилища и национализации. Хорст Кьолер е казал и че трябва обществото да осигури равни шансове за получаване на образование без зависимост от социалния произход. И за несправедливата глобализация е говорил, но те нашите соросоиди така и не чуват друго освен за каквото са ги купили за жълти стотинки ония от отвъд океана. Нищо, че се бият в гърдите, че сме били член на европейски там някакъв съюз.


Около 3,5% от населението у нас определят себе си като много богати, сочи проучване на "Маркет линк". То бе представено на изложението Lux only, което започна вчера в столичния хотел "Шератон". Ето го апендикса на България, който следва да се оперира чрез нов народен съд. Защото пак според в-к "Стандарт": Той има жилище в Испания или Френската Ривиера. През зимата кара ски в Алпите. Лятно време шпори вълните с личната си яхта. А кога работи и какво? Или само краде? А колко данъци плаща? Или само през "офшорни" фирми пере пари? Готов съм да се обзаложа, че на тези 3.5% в офшорните им фирми няма предмет на дейност производство. Само брокерство и финансови "услуги". Нашенски апендикс си бил купил часовник за 98 000 долара. Милиардери си мерели яхтите. Чувате ли г-н Хорст Кьолер какво ни натресохте?


Ето я демагогията на апендикса: България е сред най-бедните, но вече е в клуба на богатите в Европа. Това обяви Левон Хампарцумян, шеф на Уникредит Булбанк, която е диамантен партньор на изложението за тузари. Според него икономиката ни се развива бързо и затова неслучайно по улиците хвърчат бързи и скъпи коли. 80% от хората по света живеят в бедност, защото разполагат с под 1 долар, а българите се оплакват, че са бедни, но вече не са, коментира той.в-к "Стандарт". Каква наглост само! Нерде Кьолер, нерде Хампарцумян?


Още собствена информация: Нашите манипулатори побързаха да обявят че, "оранжевата революция" в Украйна се завърнала. Имаха предвид съюза на проамериканската Тимошенко срещу партията на регионите. Но при преброени 93% от гласовете се оказа че води Партията на регионите. С цели4 процента. Ако това е завръщане? Ако и тези лъжи са новини! А какво да кажем, че и Комунистическата партия на Украйна влиза в радата с 6%.? За мен това си е жив провал а не завръщане на "оранжевите".А как още ни лъжат нашите медии? Например в днешната "Класа" четем "1300 услуги предлага е-правителството". А се оказва, че никитовасилев откри помпозно нещо, което предлага САМО ЕДНА УСЛУГА! И то ако имаш електронен подпис! И то след изхарчени милиони наши пари. Това са тошотошевщините у нас.


Откъдето и да погледнеш все примери за некадърността на нашите управници. Или за подкупността им. То оставете примера, че даскалите в Румъния получават в пъти повече от нашите. Но ето още собствена информация от днес за комшиите откъм юг: Турция излезе на първо място в Европа по количество на собствени жилища. Е, излиза, че в България банките бая апартаменти вече са ни обрали. Защото бяхме преди Турция. Сега да се готви Турция. Според мен, лакомите скакалци вече са си я набелязали. За сега ги спасява факта че Ердоган не е като нашите лизачи.

Българската здравна система е сред най-лошите в ЕС. Заключението е на единствената в съюза организация, която изследва качеството на обслужване и резултатите от лечението в страните членки плюс Швейцария и Норвегия. В класацията за 2007 година България заема предпоследното 28 място, следвана единствено от Латвия. "Крос". Това е положението неуважаеми петролни апендикси оглавяващи и здравната ни каса.


ССД издигна травестит за съветник във Варна. Под №8 в листата за общински съветници на Съюза на свободните демократи във Варна стои небезизвестният травестит в морския град Елза Парини. "Монитор" Хайде вижте ми статията "Западът срещу човечеството" и ми кажете не съм ли прав за соросоидите.


1 октомври 2007г.

Нов връх на демагогията: С рекордните 317% е поскъпнало зелето за една година. Доматите са се вдигнали с около 150 на сто. Това сочат данните за цените на едро на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата за септември тази година спрямо същия месец на 2006-а. От храните най-голям скок за една година е регистриран при брашното - с 80%. Тези цифри каза снощи в ефир Цветанка Ризова на министър-председателят ни Станишев. И оня соросов послушко започна да мрънка, че нямало страшно, че това било защото божидарданевците били вдигнали заплатите в частния сектор моля ви се! Пфу! То бива демагогия бива, ама чак пък толкоз? "Не сме народ, не сме народ а мърша..." П.Р. Славейков.Рекет удари лозарите. Лакомията може да изяде главата не само на един човек, но и на цял бранш. Няколко алчни за печалба винпроми са на път да съсипят лозарите ни, като прибират гроздето им на безценица. Без да си дават сметка, че така нанасят удар не само на стопаните, но и на собствените си предприятия. Защото без пари, които да се вложат в лозята, избите още догодина може да останат без суровина. "Стандарт" Прав е в-к "Стандарт". Лакомията на няколко черепа и божидарданевчета може да изяде главата не само на цял бранш, но и на цяла членка на ЕС. Под носа на разни фратинита, саркозита и прочие демагози.


Същото е с пазарната икономика и свободната конкуренция и при божидарданевците, занимаващи се с ограбването на селяните, предаващи мляко и гражданите купуващи нещо като сирене и нещо като кашкавал. Там пък Млечният борд (боже колко пазарно ми звучи) се изпокара за квоти за производство. Само КЗК май не вижда картели. А иначе, според Божидар Данев и евробюрократите от ЕС, най-вероятно имаме пазарна икономика.


Местни избори 2007: Ако в София имаше гражданско общество и добри кандидатури, никога не би било възможно Бойко Борисов да бъде избран. Той от две години е кмет на София, а центърът й е залят боклуци. Димитър Аврамов, "Експрес". Прав е за това Аврамов. Демагогът Борисов до сега нито едно от обещанията си не изпълни. Но пък е интересен и един от коментарите и за самия Аврамов, там, под неговите мисли форумец е написал: В момента се е хванал с няколко мутренски кандидати и кандидатки за кметове по морето и вероятно ще спечели нелоши пари от това. Иначе преди половин година Саблезъбият тигър Петър Стоянов го направи председател на щаба на СДС за евроизборите, откъдето Аврамов направи сериозни суми отново. Веднага след изборите си купи нов джип Хюндай Санта фе за 40000 евро. Те такава паплач ни дава акъл и ни управлява.


Собств. инфо:Турски, а не български медии информират, че руснаци започват снимки на документален филм за Йоан Златоуст. Странно защо за управляващите български соросоиди и за поповете ни, сътрудници на ДС, няма значение, че се навършват 1600 години от смъртта на създателя на литургии, които се служат до ден днешен във всички православни храмове по света.


Днес в Китай влиза в сила закон, чрез който се гарантира равнопоставеността на държавната, колективна и частна собственост. Според закона, в Китай се провеждала социалистическа пазарна икономика. Дано да не стигнат до нашето дередже. Снощи Цветанка Ризова му мънкаше в ефир на Сергей Станишев, че ни било много скъпо вече. Скъпо е, като новата десница в БСП си провежда либерастийските експерименти над раята.


Обнових през почивните дни и "Политика" с интересен материал от словашки депутат и "Смях за отмора" с клипче от украинските избори, да има от къде да се учи бат'Бойко.


Вчера един родолюбив българин, Васил Колев ми подари новата си книга "Партизани". В нея се дават реални факти за реалното положение в Ловешка област през онези размирни години. Тези дни книгата ще бъде и официално представена. Все от някъде трябва да се започне. След като БСП вече е пред разпад, но още я е страх да погледне назад и да отсее зърното от плявата. Аз я прочетох на един дъх. Ако я желаете - пишете ми.


Готов е и най-новият ми обществен проект. "Писма до когото трябва" На www.pisma.otbg.eu вече съм сложил първото си открито писмо до посланикът на САЩ у нас.

Архив на новините ми: за месец септември

Архив на новините ми: до месец септември

Архив на новините ми: до месец юли

Архив на новините ми: до месец май


Създадено : 05/11/2007 : 16:56
Обновено : 05/11/2007 : 16:56
Категория :
Страницата е прегледана 4815 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки