Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Архив на новините от Декември


28 декември 2007г.

Българският бизнес израсна дотам да стъпва сериозно в съседни, че и в по-далечни страни. Вече не само София и Севлиево, но и множество други градове и селища се радват на стопанско оживление. Все повече домове, коли и хора изглеждат по-добре, отколкото бяха преди десетина години. Не, това не е Работническо дело от 1952г. Това е "Дневник" от днес. И "докладчикът" не е Вълко Червенков. Агитпропът е ст.н.с. Любомир Иванов, Председател на Атлантическия клуб в България. Боже, боже! Стана по-лошо от при татово време. Тогава поне съдът съдеше. А не чакаше посланик Байърли да му обяснява кое е генератор на стабилност и кое не.


Административният съд във Варна не се впечатли от близо 2000-те хиляди фантомни гласове, които изплуваха около кметския вот, и остави Кирил Йорданов градоначалник. Вчера институцията обяви, че вотът не е съпътстван от съществени процесуални нарушения. Вещите лица, които ръчно броиха бюлетините в хода на делото, намериха 7454 недействителни бюлетини в книжата, а общинската избирателна комисия бе отчела в протоколите 9401. Но магистратите прецениха, че всичко е наред. "Сега". Тo и в Русе се оказа, че върховният пък съд отменил решението на русенския. Не знам дали Станишев на това ходи да учи грузинците, но посланик Байърли час по-скоро да си ходи от България. Щом твърди, че това му е демокрацията. А разните отворени соросоиди да спрат пък да ни призовават да гласуваме. Гласувахме. Е и? При купени изборни комисии? При купен съд? Какъв е смисълът? Само да даваме повод на посланик Байърли да си дрънка лъжите?


Аптеки се стягат за война в началото на новата година. Пловдивските фармацевти са в паника от намерението на варненския бизнесмен Веселин Марешки да отвори верига за евтини лекарства под тепетата. Неговите аптеки продават хапчета на цени, които са по-ниски дори от производствените. След като завладя пазара в морската столица, сега Марешки се е прицелил в Пловдив. Първата му аптека в града край Марица се намира до Военна болница. В момента бизнесменът е пуснал обяви в местната преса, че набира персонал. Заплатите, които предлагал, били двойно по-високи, отколкото се вземат в останалите аптеки в Пловдив. Това допълнително нажежава страстите в гилдията, коментират фармацевти. "Стандарт". "Гилдията", сиреч мафията да вземе и да отговори на Меглена Кунева защо не внася Упсарин. То стана бетер социализма. Тогава поне по Нова година пускаха по нещо и за народа. Отговарят ми по купищата аптеки на търговските софиянски лиги "Няма внос". А аз пък да запитам Меглена Кунева; Нима трябва да сезирам Упса лабораториите, че в България те са обект на монополен тероризъм? И те, Упса лабораториите, да си потърсят правата в ЕK, защото в България няма кой да защитава потребителски права!


Снощи по Канал 3 Лили Маринкова беше поканила Огнян Стефанов от Фрогнюз. И човекът отново в прав текст и от ефир си каза мнението за нашата полиция и изобщо МВР. С което отново заслужи моето уважение. А Безлов пък показа, че даже и да е добър събирач на информация, един американски храненик не може да е полезен на обществото ни. Предаването не беше интересно с фактологически материал. Такъв почти нямаше. Но е вече много важно всички честни българи да подсещат посланик Байърли, че тук няма демокрация, че тук няма нито съд, нито МВР, нито възможности за бизнес. Има мафия и назначени за капиталисти, които се самозабравиха вече.


Уважаеми посетители на този ми проект,

Това е последното обновяване за тази година. Догодина дано имам поводи да пиша повече за ИТ отколкото срещу бездействащата полиция, корумпирания съд и липсващата прокуратура у нас. А, да, и дано КЗК се поразмърда най-накрая и срещу търговските софиянски лиги, които като един спряха да внасят упсарин. Нали уж при капитализма на Байърли трябваше, като има търсене да се намери и предлагане. Но явно у нас ексимите от времето на социализма просто бяха заменени от сурогатите на Божидар Данев.

И така, весело посрещане на Новата 2008г. Събирайте се, сдружавайте се и си отстоявайте правата. Но бъдете и отговорни и към задълженията си. А за да Ви е по-приятно празнуването, съм публикувал хубав клип в "Смях за отмора". Догодина, до амина уважаеми Българи!


27 декември 2007г.

Честито Рождество уважаеми посетители на този ми проект!

Ето го ченгесарят: Сбогом на "Кремиковци" през новата година, обяви кметът Бойко Борисов. Той започва процедурата по спиране на комините още от 2 януари. Комбинатът ще се затваря на етапи. Причината е, че заводът не отговаря на европейските изисквания. Той застрашава здравето на софиянци с вредни газове, отпадни води и прах. Затварянето на "Кремиковци" е задачата ми като кмет за 2008 г., закани се Борисов. Северните райони на мястото на комбината ще се превърнат в бизнес центрове. Стандарт. И бат,Бойко се оказа, че може само да руши и разпродава за скрап като останалите назначени за капиталисти у нас. Да му мислят циганките и циганчетата. Че само това им остана на каналджиите за експорт към Европа. Едните за секс, другите за органи. Да му мислят и хилядите работници от Кремиковци. Къде и какво ще работят. По мисии в Афганистан и Ирак ли ще ходят? Че оня рушител на икономиката ни и трамвайния завод ще затрива. Да му мислят и "съюзниците" ни. Много им пречеше българската ламарина на ЕС. Е, ще ни унищожат. Намериха си послушко и този комбинат да унищожи. Но те са следващите. А на вас уважаеми посетители на този ми проект: запишете си в списъка и Александър Томов и бат'Бойко.Но явно на хоризонта се задава силуетът на онзи, който евентуално би потърсил сметка за дивашкото ръфане, наречено приватизация, гарнирано с още по-дивашкото забогатяване от власт за една нощ – хотели, фабрики, земеделски земи, банки, зад които стоят героите на разрухата и сегашното положение на българина. Цитат от "Фрогнюз" от статия на Йордан Ганчовски от Чикаго за новото ни "ФБР". Г-н Ганчовски, прав сте в анализа си за станалото. То всеки, който малко гледа го вижда. Но изобщо не сте прав, че на хоризонта се задавал силует. Защото вие там от САЩ (гласувайки за вашите бандити тип Халибъртън/Чейни), заедно с бавареца снимал се с бат'бойка и с френския американец, който влезе в далаверата с либийския ни дълг - все вие ги крепите тези - нашите обирджии.


собств. инф.: Според Евробарометър, 97% от датчаните, 91% от финландците, 88% от холандците и 86% от шведите считат икономическата ситуация в страната си за позитивна. Срещу 8% унгарци, 10% португалци, 16% латвийци, 17% българи, 24% французи и т.н. Е, как да тълкувам тези цифри? Че европейците са за социално ориентирани общества и против "риформи". Ето това е истината неуважаеми либерастийци. Кажете си го на посланика ви Байърли, на работодателя ви Джордж Сорос и прочие унищожители на човешкото у човека.


собств. инф.: тръбопроводът Набуко е вече съвсем пред провал. Причината е, че на 20 декември Туркменистан и Казахстан подписаха газови договори с Русия. С това въпросът "а где нефть" си става съвсем резонен за всеки, който влага пари.


собств. инф.: При атаката на турската армия срещу град Ширнак са били убити 5 предполагаеми члена на КРП . От тях две жени. Преди това (във вторник) турската авиация пак е бомбардирала окупираният от САЩ Ирак (северните райони, които сега срамежливо САЩ наричат кюрдска автономия). Пак във вторник по инициатива на Ердоган се е провел телефонен разговор между турския премиер и Путин. Едва ли разговорът е бил само за да се поздравят за Нова година, както информират турските медии.


собств. инф.: Както съобщава в-к "Женмин Жибао" (че кой друг?) количеството на приетите патентни заявки в Китай е надхвърлило 4 млн. При това вижте тренда: За 15г. патентните заявки са достигнали 1 млн. За да станат 2 млн. вече са били достатъчни 4 години и два месеца, за да станат 3 млн. - 2г. и 3 месеца. За да станат 4 млн. година и половина! При това в първите 3 милиона китайските патенти са били съответно 47.6%, 50.7% и 53.4%. А в четвъртия им милион - 60.8%


Това е и причината и аз да се замисля за някаква форма на консолидиране на мислещите българи. Затова почти съм готов с новият си проект "идеите на чичо Данчо". Проект за малкият бизнес. За виртуални търгове. За намиране на инвестиции и хора. Официално откриване на 1 януари 2008. На 90% вече съм готов с обработващите програми.21 декември 2007г.

Хасковски административен съд касира изборите за общински съветници в Свиленград. Според съда решението на Общинската избирателна комисия за избор на общински съветници е невалидно. Пак да повторя - след Русе, Варна, Стара Загора и т.н. Това свободни избори ли са бе посланик Байърли? И защо всички ще ме призовават да гласувам, като се оказа че после с подписа ми си оправят "победата" на ченгесарският проект ГЕРБ? Като ми го няма подписът, поне няма да местят бюлетини. И аз питам посланик Гайер: колко града трябва да станат с касирани избори, за да се сети ЕС, че избори у нас всъщност не е имало?


Една трета от целокупното българско гражданство изпитвали носталгия по социализма. Малко повече от половината пък искали национализация. Това са сухите данни от социологическо проучване. Така започва едно изакване на американското мекере Петър Волгин в "Новинар". Но по-интересни са какво винаги мненията във форумите. Ето част от написаното от някой с псевдоним Васко там: Моят съвет , към този много изпортен в духовно отношение форум е , да не се връзва на възбудителните страсти в медиите , разглеждащи хората като кутрета ,с който Павлов си прави опити, дали ще пуснат слюнка. При над 90 % мизерия , уравновиловката е в мизерията.Гадно , мръсно и много долно равенство. По лошо е друго.мизерията позиционира хората извън процесите , от тях нищо не зависи.Олигарси и прислужници си разиграват коня.Конкретният пример е публикацията на този плужек. Край на цитата. Прочетете днес Новинар.Снощи в предаването на Велизар Енчев по СКАТ стигнахме до там бюрмански журналист (Бивша Югославска Република Македония - БЮРМ е официалното име на комшийската държава, да не го подменяме, не е културно) да обяснява на отцепродавника Соломон Паси, че БЮРМ не е комунистическа. Оказа се, че продажника на българските интереси и шеф на Антлантическия клуб чисто и просто "приватизира" земи и в БЮРМ. Дано както бюрманците преди време имаха дързостта да изгонят американския посланик, сега имат дързостта в ефир да ни кажат кой е Паси, в бъдеще и да имат дързостта и да го изгонят това продажно мекере.


Конкуренти са поръчали нападението над техническия директор на Спектър Нет-Варна Иван Чевчибашиев. Това съобщи вчера шефът на регионалния офис на интернет-доставчика Иван Дочевски пред "Дарик радио". Иван Чевчибашиев е бил зверски пребит в сряда вечерта около 20 часа. "Moнитор". В София били използвали ГДБОП за разправа с конкуренцията и създаване на поредния монопол (справка случая с Люлин.нет) а във Варна направо бият. Брабо бе г-н Данев (Божидар Данев - шеф на съюза на назначените за капиталисти)! Сигурно и тия биячи са ви членове? На това май посланик Байърли казва пазарна икономика и свободна конкуренция.


собств. инф.: Ето ги отново нашите медии: Според "Стандарт" сиуксите били се отцепили от САЩ, според "Днес+" индианците Дакота се били отцепили. Аз прегледах внимателно американските източници. Там се говори за индианците Lakota. Не ги знам кои са, но положението е много интересно. Автономията Lakota, която наистина е обявила че скъсва договора с федералното правителство и ще си прави свои паспорти и т.н., включва части от территориите на щатите Небраска, Южна Дакота, Северна Дакота, Монтана и Уайоминг. Още по-интересното е, че лидерите на автономията са посетили боливийското, чилийското, южноафриканското и венецуелското посолства, с които били смятали да установят двустранни отношения. А това вече си е новина. Нали? Теорията на Маркс и Ленин за това къде ще се скъса капитализма? И представяте ли си триумфа на Моралес-Чавес, ако наистина се пръкне латиносоц в средата на САЩ? Г-н Данев, Божидар Данев (шефа на назначените за капиталисти у нас), виждате ли бедните как са готови на всякакви крайности? Мислете г-н Данев, не приемайте закон забраняващ вноса на гилотини у нас. Няма да ви спаси, ако продължавате по този начин.


собств. инф.: Макар Турция да обяви официално, че е спряла военните операции в Северен Ирак, комисарят на ООН по бежанците заяви, че поне 2000 бежанци вече са се насочили към вътрешността на онова, дето са го окупирали САЩ.


собств. инф.: В Гърция се провежда нова 24 часова всеобща стачка против готвените от лакомите скакалци пенсионни реформи. Да видим сега кой министър ще си подаде оставката у тях. Но у комшиите става и друго. Гърция е решила да изтегли бойните си системи С-300 (далекобойност на ракетите 145 км.) от Кипър и да ги замени със ЗРК "Тор- М1" и САУ "Сузана" (12 км.). Интересно това дали е жест към Турция или просто на гърците им трябват С-300 на друго място? Свинара наряза нашите ракети, така че другото място може да е само Косово. Пу-пу да не чуе дявола.


20 декември 2007г.

В здравния сектор – всички срещу всички, оповестява Дневник.
Уважаеми посетители на този ми проект,

Вчера почина майка ми - мир на праха и. Бандитите от погребалния "бизнес" си прибраха парите. Но аз не за тях. Няма да пиша тук и некролог на майка си. Но ще Ви опиша един възможен некролог на здравеопазването ни. Миналата година майка ми получи мозъчен инсулт. Тогава в т.нар. ИСУЛ ни отказаха да я лекуват. Аз се порових в Интернет и из ред форуми и назначих лечение. Да, аз - инженера. И майка ми се оправи. До такава степен, че се върна на село и пак гледаше кокошки. Вярно тътреше крака, но държеше. Тази есен като застудя си я прибрах пак при нас в София. Преди две седмици пак получи втори мозъчен инсулт. Бърза помощ дойде след два часа. Приеха я на лечение в болницата след още 1 час. В началото майка ми се хранеше. После я сложиха на системи. Накрая почина. За тези две седмици чувах от нашите (уж български) лекари реплики като: "10 дни е клиничната пътека, после от нашите си заплати се удържа лечението", "ти по-добре се моли господ по-бързо да си я прибере" и т.н. И това за човек цял живот работил и си плащал на държавата си. И никаква информация с какво лекуват и дали изобщо лекуват! Мошениците пък от търговските и т.н. софиянски лиги изпокриха даже упсарина.

Е, питам го този министър Гайдарски: На кого е нужна система на здравеопазване, от която негодуват и лекарите и медицинските сестри и пациентите? На няколко тъпанара като юпито Николай Василев за да си въртят далаверите? Сега щели да правят е-здравеопазване, т.е. пак да крадат. А през това време хвърлят кучета по градинките и в резултат заболяванията от кучешка тения са нарастнали 7 пъти! И то основно сред деца! Не провеждат профилактика на туберкулозата и тя също се завърна. И отново в пъти нарастнала заболеваемост! И всякакви кашлящи заразяват още и още околни. Защото една посевка струва куп пари. Пък и джипитата са станали само едни чиновници-разпределители, които си знаят само Зинат и Клацид (най-скъпите, естествено антибиотици). А да не говорим и за психическият тормоз над българите, който провежда ведомството на Гайдарски, нехаейки за лудите по столичните трамваи.

Е, трябват ли ни толкова много чиновници из министерството на здравеопазването само за да си продават повече зинатите и клацидите няколко монополиста? Положението е същото и из министерство на отбраната (купища чиновници за два батальона в Ирак и Афганистан), и из министерството на транспорта (купища чиновници за фирмата на Черепа, дето уж строяла пътища), и из министерството на юпито (МДААР) които хич пък не е знайно какво вършат освен далавери с търгове за компютри и лицензи на Майкрософт), и из министерството на Румен Петков (дето получават тлъсти заплати за да се правят, че няма престъпност) и из министерството на продоволствието дето само заменки с българска земя правят и из министерството на далаверата (на Емел Етем не знам как друго да го нарека) и из министерството на Гагузов (магистрала "Тракия", кадастър и т.н.) и из ... до кога?


Ройтерс: Идват трудни времена за БГ. Всеки ден бившата комунистическа държава България гордо обявява поредният чуждестранен инвестиционен проект на нов мол, голф игрище или жилищен комплекс. Така започва анализ на агенция Ройтерс за състоянието на българската икономика. Според анализатори проблемите на България включват недостатъчно инвестиции в инфраструктура и производство, голям дял на сивата икономика, западащо образование, растящи потребителски дългове, пълзяща нагоре инфлация и надуващ се дефицит по текущата сметка във времена на глобални кредитни проблеми. "Днес+". Това ние малкото останали загрижени за България си го знаем. И аз също, както сте забелязали съм го писал преди Ройтерс. Въпросът е какво ще каже на това оня соросоид и незнайно защо натресен за уж социалистически министър. Какво ще каже оня гьонсурат Божидар Данев? Андрей Райчев, Кольо Колев? А?


Вдигането на цените е водещият проблем според българите година след приемането ни в Европейския съюз. Това сочат данните от проучването на "Алфа рисърч", направено по поръчка на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова. На второ място в класацията с негативите, българинът е поставил растящата инфлация. Всеки трети пък е заявил, че изтичането на квалифицирана работна ръка е основният проблем, откакто сме европейски членове. "Монитор"


Висш прокурор изгърмя с 20 000 евро подкуп. Полицаи с качулки показно арестуваха топ обвинителя Ангел Дончев при взимане на рушвета. Минути преди 20 ч снощи барети нахлуха в известно столично заведение и изведоха с белезници Дончев. "Стандарт". До кога? А посланик Байърли? Този в пак от Вашият контингент! И той до сега бил защитавал държава?


Ако властта не си отвори очите за проблемите на българите, в най-скоро време ще настъпи социален катаклизъм. Това алармираха едни от най-големите български писатели Антон Дончев, Любомир Левчев и Петър Караангов. Те бяха гости на "Стандарт" в навечерието на коледните празници. Антон Дончев обясни, че положението на милиони българи е катастрофално. "Стандарт". Дано ония гьонсурати като райчевци, кольколевци и соросоиди като Петър Димитров поне прочетат Антон Дончев.


Евгений Станчев: Появи се бездушна и вредно безчувствена Интернет журналистика. Ако, не дай Боже, спре Интернет, се чудя какво ще правят по редакциите, казва бившият главен редактор на "Поглед". "е-вестник". Да, няма вече Човеци с мнение и достойнство у нас, които без страх да си го отстояват. Знаете ли, че един мой познат и на мен ми подхвърли многозначително за Йосиф Хербст?18 декември 2007г.

За тази година, след дела в Страсбург, са платени близо 400 000 лева за обезщетения . Министърът посочи, че България е съдена не само за бързината на наказателни дела, но и заради правото на справедлив процес, за защита на разумни срокове за приключване на делата заради правото на собственост, мирни събрания и сдружаване. Според министър Тачева част от проблемите, на които се дължат много заведени дела срещу България в Страсбург, са свързани с недоброто законодателство. "Медиапул". Нека ясно да повторя: заради правото на справедлив процес посланик Байърли! Правото на собственост, посланик Байърли! Мирни събрания и сдружаване посланик Байърли! Е, кое от тия не е в основата на прокламираната от САЩ демокрация? Само за да ни излъжете ли бе посланик ги дрънкате тези думи? Защото, както виждате, фактите говорят друго у нас.Предстоящото уволнение на шефката на Агенцията по метрология Олга Манафова е заради неработещата лаборатория за течни горива, обясни Николай Георгиев. Тя е затворена преди две години, но служителите продължавали да взимат заплати. Олга Манафова ще бъде уволнена дисциплинарно от премиера Сергей Станишев, който е уведомен за случая. "Стандарт". Аферим на такъв "аднистративен капацитет"! Гоголевите "Мъртви души" ряпа да ядат пред нашите. Това трябва да учат в университетите по висш мениджмънт!Голямата новина обяви по националната ни уж телевизия Калфин - имали си нова Интернет-страница. Е, и? Нямаше ли кой да му каже, че не е важна страницата а съдържанието? И там пиарките му, дето се снимат по прашки не му ли обясниха, че е далеч по-важно България да има позиция по Косовския проблем? Както имат Румъния и Гърция?собств.инф.: Според Евростат, Финландия е лидер на ЕС по фирми, ползващи Интернет - 99%. Следват Словакия (98%), Белгия, Дания, Австрия и Холандия (по 97%). 95% от компаниите са включени в Интернет в Чехия, Германиия, Малта, в Швеция и Норвегия. 94% - в Естония, Ирландия, Гърция, Испания, Италия и Люксембург. Освен тях, 90%-товата граница са преминали Полша (92%) и Португалия (90%). България е предпоследна със 75%. То и за какво ли им е Интернет на назначените за капиталисти? Те си имат ченгесарски подходи - звънят си и си казват "това не е за телефон".


собств.инф.: При нахлуването на турската армия в Северен Ирак в неделя са били използвани 50 самолета. След тях тежката артилерия е продължила обстрела на районите Зап, Авасин, Хакурк и Кандил. Според турците, е бил разрушен команден пункт на Кюрдската съпротива и убит високопоставен кюрдски командир. Целите на операцията били напълно постигнати се хвали Яшар Боюканът. И заплашва, че ще ли да продължат докато не ликвидират Работнческата Партия на Кюрдистан. Вчера пък, веднага след нападенията, турският вицепремиер Чичек е призовал кюрдите да се връщат при майките си и да спрат съпротивата. Иначе Турция била решила веднъж завинаги да реши кюрдския проблем (сещайте се западни демокрации за Армения).17 декември 2007г.

Над пет пъти са се увеличили богатите българи през последните осем години. През 1999 г. 1,6% от хората у нас са се смятали за заможни, днес като такива се определят 8,8% от населението. Над половината българи (52,2%) смятат, че е нормално обществото да се дели на бедни и богати, а 54% подкрепят национализирането на капиталите на всички забогатели през последните 18 години. Други 49,9% са на мнение, че богатите трябва да се обложат с такива данъци, че доходите им да не надвишават сериозно тези на обикновените хора. "Стандарт". Чудех се защо ли не се появяват пропагандаторите на на либерастийството Кольо Колев и Андрей Райчев. Та нали сега дадоха на пенсионерите по цели 100 лева на калпак. Сега му е времето да се пее колко добър е капитализма им. Само по Коледа! И те го направиха, хранениците му с храненици (безочливи американски храненици). Пет пъти, моля ви се, се увеличили крадците в България! От 1,6% на цели почти 9%.! Останалите? Ами те са лузъри! Да духат супата! За другата Коледа пак ще им дадат да ядат. А иначе основният извод на хранените либерастийски лизачи е: познайте какъв? Ами да - да помагаме на циганите. Да ги интегрираме. Сиреч да ни висят на врата! Нашият, не на Кольо Колев и Андрей Райчев, естествено. Пфу! Гадни манипулатори!Изглежда, че все още няма гражданска енергия и политическа воля за координиране на усилията на институциите за ефективно противодействие на организираната престъпност и политическата корупция, която я обслужва. От една страна, в българското общество трайно се установи разбирането, че корупцията е морално неприемливо, но социално ефективно действие. От друга, дори и там, където е налице необходимият административен, технически и експертен капацитет, държавните институции не могат да разчитат на активна гражданска подкрепа. Дефицитът в това отношение изглежда най-сериозен по отношение на съдебната система, но в същата степен той засяга и доверието в политическите институции. Неподписана статия в "Монитор" се опитва да дава тон на новото ни ФБР в посока каквото кажели ЦИД, "Отворено общество" и останалите американски мекерета.


собств. инф.: Вече Ви информирах за общата стачка в Гърция против идеите на либерастийците да вдигнат възрастта за пенсиониране на гърците и да им намалят пенсиите. Но не само по това че Гърция опустя солидарна като един се вижда, че в Гърция живеят хора а не мърша. Днес има информация, че министърът на труда на Гърция Василис Мангинас е подал оставка. Заради протестите на хората, неуважаеми български мафиоти, наричащи се кой знае защо управници.


собств. инф.: Според "Дойче веле", източногерманските ВУЗ-ове (да същите - от социалистическото време) давали много по-добра квалификация от елитни западни университети. Сега дали схваща нещо оня царедворец със седенките? Че у нас трябва бързо да се изхвърлят от Министерство на образованието ония унищожители от "Отворено общество"? За да спрат да ни унищожават по-доброто от американското образование? И ако мисли за народа си, посланик Байърли трябва да се учи от нашето образование а не да го руши! Но то за какво ли да се учи Байърли? Знаете ли вица какво били американските университети? Място, където руски евреи - професори, учели китайски студенти.


собств. инф.: Както съобщава Ройтерс, вчера (неделя) турските ВВС са бомбардирали села в Северен Ирак. Да, същият Ирак, който е окупиран от американските сеячи на демокрация. Паралелно с това, колегата на Байърли в Турция, плаче с крокодилски сълзи (както посланик Байърли плаче срещу корупцията на своите марионетки у нас) че границата между Турция и забележете Северен Ирак (май вече няма Ирак?) трябвало да остане непроменена. А според Resmi Gazete, и Иран е започнал на своя територия да изтребва кюрдите. Т.е. била започнала съвместна турско-иранска военна операция. A шефът на турския ГЩ ген. Буюканът гордо е заявил пред Kanal D, че най-важното било, че САЩ отворили въздушното пространство над Ирак за турските ВВС. И май е прав, че това означава, че световният сеяч на демокрация с томахавки е решил, че един 30-милионен народ трябва да бъде изтрепен. Много бързо се отметнаха от поредните си съюзници новите ни братя от Вашингтон. И няма вече Бъкстон, няма Гладстон. Има CNN, бТВ, трудоваци и прочие услужливи лизачи.


14 декември 2007г.

А у нас предателствата на политици и на генерали не би трябвало да служат като оправдание за учудващата пасивност на ВКР при въпиющи нарушения на нормативни разпоредби в МО, при очевидни прегрешения на лица от антуража на министри, при злепоставяне на страната ни пред съюзниците от НАТО, при замените на военни имоти по принципа „кон за кокошка". ... Публична тайна е, че агенция „Кражби и разпродажби", която всъщност се нарича „Публична собственост на МО", отдавна се ползва като хранилка за партиите от управляващата коалиция и нито едно от следствията, започвали срещу бившите й директори, не стига до съда. "Фрогнюз". Да, време е като нямаме армия да се запитаме за какво са им на царедворците на Близнаков 6 млн. лева за самолетни билети! С тази сума МО е рекордьор сред бюджетните всички организации в България. МО е планирало да изразходва повече от 3 000 самолетни билета, чиято дестинация най-често са Брюксел, Неапол, Истанбул, Измир и градове в САЩ.


Български журналисти, работещи в страни от ЕС, изпратиха протестно писмо по повод малтретирането на журналисти в България. Писмото е адресирано до Еврокомисията и Европарламента, както и до държавните и правителствени ръководители на страните членки от ЕС без България. На сайта www.podpiski.org стартира и събиране на подписка по този повод. България е единствената страна от ЕС, в която наемници на организираната престъпност и представители на властта заплашват и физически малтретират журналисти, се казва в писмото. Посочен е актуалният пример с побоя над журналиста Асен Йорданов "Медиапул" И днес погледнах блоговете на Патеев, Йовков, Невена... НИЩО! Не знам от "Отворено общество" ли или от ЦИД не им разрешават да напишат поне един ред за един защиитник на Странджа. Не, на тях явно не им разрешават да се солидаризират с "неудобните".
Заради поредицата на Йорданов цял тираж на "Политика", предназначен за Бургас, беше изкупен от неизвестни лица, преди да стигне до будките. От разказа на журналиста се разбра, че през април е изпратил сигнал до Главна прокуратура за това, че с подписите на бившия министър на земеделието Мехмед Дикме и сегашния Нихат Кабил, както и на зам.-министъра на земеделието Бюрхан Абазов са проведени 3 национални търга от министерство за продажбата на държавни земи в природен парк "Странджа" по границата с Турция. Според разследването на Йорданов земите са изкупени от подставени фирми по 150 лв. за декар. Пред Би Ти Ви в четвртък журналистът посочи и депутата от ДПС Йордан Цонев сред хората, получили незаконно терени. От пресцентъра на ДПС разпространиха изявление, че твърденията на Йорданов за имуществения статус на Цонев не отговарят на истината. "Дневник". Алооо, посланик Байърли, пак ви моля, пращайте афроамериканците да си приберат тукашните ви нориеги бе. И стига сте го подкрепяли този Доган бе. Само май вие останахте да го крепите.


Мафията в действие: Съдиите от Районния съд във Велико Търново масово подават отводи и не желаят да участват в делото срещу свой колега. През май 2007 г. бившият шеф на Великотърновския окръжен съд Теодор Милев беше хванат от полицаи пред дома си в Горна Оряховица да управлява личния си автомобил с 1,7 промила. Тогава магистратът не отрече да е употребил алкохол. Той обаче обясни, че не е карал колата, а бил слязъл от нея за да вземе някаква папка от задната седалка, когато бил изненадан от униформените. "Монитор". Ваше превъзходителство, посланик Байърли, това не е ли мафия? На това ли ги учите по семинарите си?


Докато по заръка на американските си господари Станишев се мъкнеше да учи грузинците как да правят избори като у нас, ето новина и от днес: Административният съд в Разград отмени решението на ОИК за определяне на новия общински съвет в града и обяви избора на съветници за недействителен. Решението на магистратите бе обявено на пресконференция в четвъртък от председателят на съда Ива Ковалакова-Стоева, предаде БТА. "Медиапул". Е, за какво да гласувам? А посланик Байърли? За да ви легитимирам това, което ни натресохте?


собств. инф.: Цяла Гърция като че ли е умряла. Всичко стои. Никой не работи. 24-часовата обща стачка наистина стана всеобща. А стачкуват гърците заради опитът на правителството им да увеличи възрастта за пенсиониране и да намали пенсиите. Затворено е всичко. От международното летище, до малките магазини. Не работят училища, съд, банки. В болниците приемат само тежкоболни! Не работят и журналистите, т.е. Гърция не пуска новини. Спрян е градският транспорт. Фериботите между островите също. Ето така се защитава една нация срещу лакомите скакалци. Четете, о вий потомци на дядо Славейков с неговото "не сме народ а мърша".собств. инф.: Върховният шеф на посланик Байърли, Джордж Буш е обявил, че ще наложи вето на законопроекта за американското разузнаване, ако в него остане искането на американския Конгрес да бъде представена информация за секретните програми на американските спецслужби за сваляне на демократично избрани правителства на чужди държави. Дали такава информация има и за случая Виденов? А посланик? Все пак Конгресът иска информация за последните 10 години. Т.е. няма начин да разберем как в България ни беше натрапена вашата "либерална" "демокрация"?


13 декември 2007г.

За 85 на сто от българите преходът не е завършил, сочи проучване на "Алфа Рисърч". Данните бяха представени по време на дебат "Състоял ли се е краят на прехода", организиран от гражданско сдружение "Видовден" в Червената къща вчера. 5% от българите нямат отговор на въпроса, а едва 10 на сто смятат, че той е приключил. "Експрес" Ами това е неуважаеми манипулаторе Райчев. 85% бедни срещу 10% крадливи богаташи. Мислете му!


Бивши спортисти, служители на МВР и криминални затворници са в основата на престъпността. Към тези източници на организираната престъпност у нас се прибавят още някои бивши стопански и партийни ръководители, но и офицери от Държавна сигурност. Точно те преразпределяли държавните богатства чрез политиците. "Фрогнюз". Tова е заключение на ЦИД, направено пред работодателя им посланик Байърли и посланик Гайер. За това какво отговори Байърли четете по-долу:


Снощи по националната ни уж телевизия чух посланик Байърли да си признава, че и други българи се обръщали към него да им решава проблемите. И изтърси, "това не е моя работа, това е ваша работа", като имаше предвид явно МВР, но го казваше на своите си храненици от ЦИД. Уважаеми посетители на този ми проект. Аз се обръщам и ще се обръщам към посланикът на САЩ у нас, не за да решава проблеми. А за да си поема отговорността. Защото мен и вас уважаеми българи, никой не ни пита искаме ли тази им пазарна икономика и свободна конкуренция, които те, САЩ ни налагат. "Цивилизационният" избор няколко крадливи богаташа да крадат все повече и все по-безнаказано (справка да речем Халибъртън) а милионите да мрат все по-бедни (справка "здравеопазването" в САЩ, което ни натресоха и тук). А и посланикът на САЩ търчи да защитава разбеснели се цигани в с. Мечка, после ходи да поучава назначените за съдии у нас а после дрънка "това не е моя работа". Ваша е посланик! Ваша работа е това което сеете по света и у нас. И не е никак хубава тази ваша работа. Поне се извинете на българите за защитата си към разбеснелите се крадливи цигани. За Ричард Ран, за Световната банка, за МВФ, за бат'Бойко... А, да, за него тепърва предстои да съжалявате.


БСП е холдинг, а ни трябва отбор. За мен е важно да се подчертаят 3 от основните причини, които доведоха до създаването на агенцията. Първата е недостатъчната ефективност на досегашната система за противодействие на тези престъпления. Недостатъчната координация между отделните звена и необходимостта от концентриране на ресурса за противодействие на тези деяния. На второ място е необходимостта от стартиране на реформата в сектора сигурност, за която се говори от 18 г. И на трето място това е привеждането в съответствие на органите за сигурност със структурите в Евросъюза. Червеняков в "Стандарт". Знаят значи? А си будалкат червените бабички. Докато все още ги има. Ами после? А как управляват само: 12,6 % инфлация за една година. Всичко поскъпва. Властта купува 2 нови самолета. "Труд"


Правосъдието, което може да покаже само малката си мека пишка, когато го питат за големите му дела. То ще посрещне Коледа с четири гафа и едно погребение, и без алиби за смисъла да съществува. Защото е некадърно и се провали в най-важната държавна поръчка с Маргините. Защото е прекалено скъпо и освен най-скъпите рушвети прибира по 60 бона при кръговрата си в съдебната система. Защото е много пияно и кара пернишки джип - леко нова класика, но убийствена като старата. И защото накрая се опитва да погребе с мълчание мръсните си тайни. Докато зад гърба му всички говорят, колко пари отнася в гроба си. "Новинар". Алоо, посланик Байърли, нали виждате какво говорят за вашите съсеминаристи?Част от екипа на вестник „Телеграф” подаде оставка в знак на солидарност с колегата им Асен Йорданов, който бе жестоко пребит на 10 декември в Бургас от четирима маскирани мъже. Това се казва в съобщение, изпратено до БГНЕС от репортерите и редакторите, които напускат медията. Ръководството на „Нова българска медийна група”, от която е част вестник „Телеграф”, отказа да подкрепи пребития ни колега и да потърси съдействие от органите на МВР за разрешаване на случая. Твърдо сме убедени, че тези действията са предпоставка подобни посегателства срещу свободата на словото да се случват безнаказано, и знаем, че това може да се случи с всеки от нас, затова напускаме „Телеграф” "Днес+". Става дума за "Монитор" и "Политика". В които и аз съм писал. Затова и аз подкрепям казаното в "Днес+". И смятам да публикувам тук безплатно даденият за Монитор анализ за ИТ-специалистите у нас. Четете в раздела ми за Информационни технологии. Иначе и днес по блоговете няма и дума за случая. Аферим блогъри! Сгрешил съм като писах, че сте виртуалното гражданско общество. Май сте само дребно платени кресльовци.


собств. инф.: Според изследване на социологическия институт Forsa по поръчка на седмичника Щерн, 70% от немците са за налагане на ограничения върху заплатите на немските топ-мениджъри. Темата нашумя в Германия след като медиите описаха редица случаи на драстични увеличения на заплатите на глобалните скакалци при едновременно съкращаване на работни места. Кога ли и българите ще вдянат, че проблемът им се нарича работодатели? Ето "Монитор" от днес: Венцеслав Георгиев застреля бяла мечка срещу 60 хиляди долара. Българският бизнесмен, собственик на фирма “Белла”, се включи в лова на 12-те разрешени за отстрел през този сезон бели мечки в Северна Канада. Знаете ли бе неуважаеми г-н Данев (Божидар Данев) на колко млади студенти годишните стипендии би могло да се изплатят вместо горката бяла мечка? Пфу!


12 декември 2007г.

Вносът ни е 30 млрд. лв., а износът - 19 млрд., обобщи данните за 9-месечието Националният статистически институт вчера. Това означава, че дупката в търговския баланс на България е нараснала до рекордните 11.39 млрд. лева. Експортът е нараснал с 9% спрямо същия период на миналата година, докато обемът на вносните стоки и услуги отбелязва увеличение със 17.8%. Основни партньори на България при износа са Турция, Италия, Германия, Гърция и Белгия. В челната тройка на вносителите са Русия, Германия и Италия. "Сега". Обърнете внимание на списъка с държави: С Италия и Германия явно правим нормална търговия. Без Русия явно не можем. А виж защо и какви пари текат към Турция, трябва да ни каже Емел Етем. С поръчките и към турски фирми.превръщането на правителството в кредитор на ЕС има изключително тежки последици за българската кономика. Тези пари са инвестирани главно в държавни ценни книжа на другите европейски държави. Получава се така, че най-бедната страна в ЕС финансира най-богатите. При това, за сметка на своите най-бедни граждани, вследствие предвидливото въвеждане на плосък данък. Това е заслуга именно на тройната коалиция, която успя също така само за две години успешно да премести България от предпоследното на последното място в ЕС по БВП на глава от населението. Ганчо Ганчев в "Монитор". Важна статия не защото не знаехме за този факт, а защото е подкрепена с цифри и факти.Може и да ни е срам, но вече е време да си признаем - румънците, тяхната икономика и държава се развиват няколко пъти по-добре от нас. Двете страни, които драпаха в комплект към Евросъюза, днес абсурдно се различават като резултат от почти едни и същи процеси на преход. Идва времето на умните глави, които трябва да се почудят защо в последния вагон на ЕС българите се возят във втора класа, а румънците, уж нелогично, са по-щастливите и по-богатите. Мартин Карбовски в "Стандарт". Началото е вярно. Но умните глави г-н Карбовски не се чудят. И знаят защо. Затова и съскат из проект като този срещу ченгесарите, назначени за капиталисти. Нататък "анализът" Ви за причините е изобщо несъстоятелен. Защото точно в Румъния Секуритатя изобщо не беше пипната. И си се занимаваше с това, с което трябва да се занимава - пазене на националните интереси, а не с лизане на задници и с "бизнес". И за кой уби Чаушеско не сте прав. Прочетете Греченевски, който обяснява за съвместната операция на КГБ и ЦРУ срещу двамата отказали - Чаушеско и Фидел. Само дето Фидел, като по-печен се е опазил.


Жените на няколко общински шефове получавали по 3 000 лв. месечно от софийските трамваи през последните 2-3 години. Парите им били давани от директора на “Трамкар” Христоско Вретенаров под формата на комисионни за консултантски услуги. "Монитор". Нормално. Нали прокуратурата и съда са под контрола на USAID.


Полицаите и пожарникарите взеха първите си хонорари преди няколко дни, научи ЕКСПРЕС.БГ. Допълнителните пари са за третото тримесечие на годината и се дават за първи път. Отличниците в МВР получиха по 270 лева. Толкова е таванът на премията за държавни служители с висше образование. Грижата за полицията е основна грижа на всяка диктатура, нали посланик Байърли? Само нас - повярвалите, че строят капитализъм и нямащи нищо общо с държавата вече над 10 години няма кой да ни премира. А под натиск на хората на посланик Байърли ни и доубиват. Ще опровергаете ли някога Костадин Паскалев? А посланик Байърли? Той изплю камъчето че от Вашнигтон са им наредили на лизачите ни да ни натресат и плосък данък.


Липсват подписи за 8616 отчетени от ОИК-Варна гласа. 130 092 подписи на гласоподаватели в избирателните списъци са преброили вещите лица, извършили проверка по решение на съда. Избирателите упражнили правото си на вот съгласно протокола на Общинската избирателна комисия са 138 708. "Днес+". А Русе? А Стара Загора? А София? А къде ли не? И продължава посланик Байърли да ни нарича генератор на стабилност. И продължават всички да дрънкат - гласувай. Защо? За кого?


“Класическо контраразузнаване с екстри” стартира от март. Костов: Най-бедната държава в ЕС ще издържа две МВР-та. "Медиапул". Тя, България и до сега издържаше две МВР-та бе Костов. Едното на тлъсти държавни заплати, другото - членския състав на божидарданевите назначени за капиталисти. Но сега ще издържа и трето - на служба на хората на Байърли.Кореспондентът на вестниците “Монитор” и “Политика” в Бургас Асен Йорданов е бил нападнат и бит от четирима души в понеделник вечерта. От Областна дирекция на полицията в града все още не са оповестили възможните версии за нападението. "Медиапул". Не Ви ли е срам бе посланик Байърли! Това ли ви е генераторът на стабилност? Вече станаха съвсем брутални мафиотизиралите се "управници". Като в Колумбия! Нали бе посланик?Интересно, че т.нар. блогъри и защитници на Странджа мълчат. Нищо! Нито дума за Асен Йорданов! Даже и в блога на Невена само глупости. И в Индимедия нищо! Тишина! Мълчи раята!
Бивш служител на ЦРУ: Давенето на заподозрени е полезно, но е изтезание. Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Майкъл Мукейси заяви днес, че ведомството му и ЦРУ започват разследване защо и как са били унищожени видеозаписите от разпитите. ЦРУ твърди, че е унищожило записите през 2005г., за да защити от отмъщение служителите си, водили разпитите. Разкриването на този факт предизвика остри критики от правозащитници, защото със съдебно нареждане бе заповядано лентите да се съхраняват като евентуално доказателство в случай на искове от бивши затворници в лагера в базата Гуантанамо. Правният специалист в базата обаче не изключва събраните чрез давене показания да се използват пред съда в процеси за тероризъм. "Дневник". Ето ги светлите примери за нашите. Да не си помислите, че дрънкам празни приказки на посланик Байърли.


собств. инф.: Върховният съд на ЕС постанови вчера (вторник 11), че синдикатите, при защита на работниците си ще могат да спират компании да не изнасят производства в други страни на ЕС. Очаква се това решение да повлияе съществено на трудовите отношения на 27-те страни-членки. А всичко е тръгнало от финската фирма Викинг, която е поискала да се изнесе в Естония за по-евтино. Финландският профсъюз не е бил като назначените желязкохристови и константинтренчевци и е обявил стачка. Самоуверените капиталисти пък подали съдебен иск срещу профсъюза. Но в случая ЕС е взел страната на профсъюзите. по материали на http://rus.delfi.lv/ Обърнете внимание на малките разлики между това което ни натрисат САЩ и подходът на Стара Европа.собств. инф.: Командването на турската армия е обвинило редица страни-членки на ЕС, че поддържат кюрдската работническа партия (КРП). Това е направил турският генерал Ергин Сайгун на конференция в Анкара, посветена на противодействието на турците срещу КРП. Поводът му за недоволство е бил конференциите на КРП в парламентите на Франция и Великобритания. www.rian.ru

Отново обнових и другият си проект (за национална безопасност). Със статия от в-к "Банкер". Защото е интересна. Пък и да я има и на друго място. Че разни развилнели се турци много взеха да трият.


11 декември 2007г.

Удрят жилищата с данък бедствие. Плащаме още 120 лв. за двустаен апартамент в София. "Стандарт". Каква стана тя бе, посланик Байърли? Това ли ви е пазарната икономика и свободна конкуренция? Задължителна застраховка гражданска отговорност, задължителни зимни гуми, задължително елече, задължително столче... От божидарданевчетата тук, освен хазартаджии и застрахователи други има ли? А, да, и фармацевти. Щото дупетатите само с проблемите на тия се занимават. Че им ги и решават. На наш бе посланик Байърли, на наш гръб ги решават. У вас така ли прави Конгреса? За сената ви знам. Мел Брукс беше казал, че имате най-неподкупния сенат. Защото най-много пари трябвали за подкуп.


“Администрацията трябва да прави всичко възможно за възстановяването на доверието между хората и властта. Оптимист съм, че това ще стане" - заяви Националният омбудсман Гиньо Ганев в специално обръщение по повод 10 декември, Международен ден за защита правата на човека. "Днес+". Как бе неуважаеми омбудсмане ще стане това? Като ти още не си даже благоволил да ми отговориш на жалбата ми против ЧЕЗ България? Малко поне да беше поразсъждавал има ли право една чужда частна фирма да налага по три наказания на български гражданин за провинението забавил да си плати огромната сметка за ток с няколко дни.


Що арх. Янев, Софиянски и общинарите не платят 20-те милиона обезщетения за Околовръстното? Неговата община блокира всички строежи в София. Например подлезът пред университета беше раздаден на фирми, които взеха над 1 милион лв. обезщетения, като ги изгониха оттам заради строителството на метрото. Сега за участък от Околовръстното 4 километра и нещо са раздадени 20 милиона лв. обезщетения. Това са пари от данъците на софиянци. пита "е-вестник". Незнайно защо не пита Борис Велчев. Че даже и го правдаха съсеминаристите на Байърли! Оправдаха крадецът с усмивка!Монтанското село Славотин е в паника и тръпне от ромски закани за отмъщение. Десетина души пристигнали с коли и потрошили селския магазин. Акцията била в отговор на разправия за кражба и отвличане. "Труд". Ваше превъзходителство посланик Байърли! Да не вземете и да отидете в това село. Както предшественикът ви в с. Мечка. Тук вашите любимци безчинстват над тези дето САЩ са си наумили да затриват. Тия няма защо да ги защитавате.Да съдейства за превръщането на София в модел на добро управление и модерни общински услуги предложил американският посланик Джон Байърли на Бойко Борисов. Двамата разговаряха неофициално в кметството вчера. "24 часа". Абе посланик! Този не ви е на нивото бе посланик. Кмет е. Предшествениците ви поне само министър-председателя и министри като Румен Петков подковаваха. Или и вие започнахте като батюшка-цар? Кога ще стигнете и до кмета на Уйчин дол? И на него да предадете нарежданията си. Сега да не се чудите уважаеми посетители на този сайт, защо постоянно се обръщам към истинския ни управник. Вие си гласувайте за бат'Бойко, пък аз ще пиша на посланика.


Побърквах се, че навсякъде има камери – по коридорите, в кухнята, в целия хотел, с изключение на тоалетните. Всичко се следи. Тази липса на лично пространство ме подлуди. Мениджърът постоянно следи, досущ като „Биг Брадър” от „1984” и ако те види, че дълго си говориш с някои колега, веднага ти казва, че на теб ти се плаща, за да работиш. Понякога, когато направиш нещо извън правилата, самите колеги отиват и казват на мениджъра. Клюкарят те на „другарката”. "е-вестник". Да, най-накрая се появи пак нещо интересно в този тръгнал добре и после позамрял Интернет-проект. Става дума за статията "На бригада в САЩ - Work & Travel или Work & Work?". Прочетете я. Утре ще ви дам линк и към един друг блог на друг българин бил там.


собств. инф.: Гръцкият президент Карлос Папуляс е звъннал и е поздравил Владимир Путин с победата на "Единна Русия" на изборите. Било е обсъдено и скорошното посещение на гръцкият министър-председател в Москва. Така Гърция показа за пореден път, че не лиже чужди задници а действа според националния си интерес.собств. инф.: Китай бръкна здраво на САЩ в ... Пък и руснаците избъзика май. Според съобщение от вчера на ИТАР-ТАСС, зам.-министъра на Иран по нефта Хюсеин Ногрекар и шефът на китайската "Синопек" са подписали договор на стойност 2 милиарда долара. Договорът е за разработка на нефтонаходището Ядаваран (на югозапад в Иран), за което се счита че има запаси от 18.3 млрд барела нефт и 12.5 трилиона кубически метра газ. Сега да ви подсетя какво стана в Дарфур. Ами там китайците също стъпиха преди САЩ. Пак заради петрол. После американците си пратиха бандюгите от Блекуотър да насъскват племенни вражди. После китайците си пратиха свои войски там, за да си пазят интереса. Но под егидата на ООН. Дали ако САЩ тръгнат срещу Иран вече няма да срещнат китайски "миротворци"?


Снощи по националната ни телевизия тръгнали да ни занимават пак с катастрофите по пътищата. Вместо да уволнят всички катаджии и да сложат на тяхно място съкратени младши офицери от армията ни. Но ми направи впечатление, че българинът май си се размърдва: Някакъв шофьор в ефир каза, че онези дупета със скъпите коли са виновни. Терминът си е негов. Но май пасва наистина на божидарданевчетата. Да, и още нещо интересно от националната ни уж телевизия. Даваха Косово. Лелеее... толкова американски знамена май можеха да се видят само на посрещането на Клинтън преди време у нас. И билбордовете се видяха ясно. С надписите USAID. Да, да, същите! Дето у нас по съдилищата ни се мотаят. Само не разбрах нов щат ли са си наумили да си правят от задокеанската империя на злото? Или само огромната им военна база Бондстийл там им стига?


10 декември 2007г.

Половината българи не могат да си позволят да пътуват из страната заради бедност, сочи национално представително проучване на социологическата агенция АССА-М. Екскурзии в страната и извън нея пък си позволяват едва 10 процента от българите, сочат данните от изследването. Между 10 и 17 процента от българите не виждат печалба от членството в ЕС в перспектива от 7 до 10 години и са склонни да симпатизират на антисистемни и радикални партии, отбеляза Мирчев. Според 66 на сто от хората повишението на цените през 2008г. ще бъде по-голямо в сравнение с това през тази година и 42 процента не знаят как ще се справят с голямото поскъпване. Според 39 процента от българите у нас изобщо няма защита на правата на купувача. Като причина за растежа на цените през последните месеци 25 процента от хората посочват изкуственото завишаване на цените от търговците с цел по-голяма печалба. "Moнитор".


А "Сега" го допълва: 44% от българите смятат, че демокрацията у нас е формална и по-скоро има скрита диктатура. "Хората имат усещането, че в обществото няма реален плурализъм, че решенията се вземат някъде от някакви скрити центрове на власт, от някакви олигарси, които действат зад кулисите, от някакви чужди центрове, които отнемат от суверенитета на българските власти, от обръчи от фирми", обясни Михаил Мирчев, директор на "АССА-М". Алоо посланик Байърли, това вие ни го натресохте! По-рано може и да е имало диктатура, но се знаеше кой управлява и в интерес на кого управлява! А днес вашите?


Фирмите ще трябва да увеличат производителността, да преструктурират производството, да замразят заплатите на високоплатените си служители или да вземат част от печалбата, за да компенсират губещите от плоския данък работници. "Самата дума компенсации не се среща нито веднъж в документа, защото работодателят не е длъжен да обезщетява за загуби, които са резултат от чуждо решение. Това е доброволен жест за защита на ощетените от плоския данък", подчерта зам.-председателят на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев. Според синдикатите това са 1.3 млн. души, а според компаниите - не повече от 400 хил. "Дневник". Назначените за капиталисти у нас няма да направят нищо нито за производителността, нито за преструктурирането. И не защото не го искат, а защото са некадърни бивши ченгета и престъпници.


Покерът с имотите. Въпрос на време е да се спука балонът на брокерите. А сред най-строго пазените тайни в държавата е колко са апартаментите, които банките продават заради необслужвани кредити. Неудобни теми, но е публична тайна, че в пазара на имоти се препират милиарди евро У нас се заговори за спад в цените чак след като американско издание забеляза, че имотният пазар у нас е пирамида заради несъответствието между доходи и цени на жилища. Според експертите, ако от заплата получаваме 10 000 лева годишно, то апартаментите трябва да са 30 000. "Стандарт".


Дълъг списък за допълнителни възнаграждения и привилегии одобриха депутатите за служителите на новата Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) при второто четене на закона в петък. "Медиапул". Вижте го, за да се убедите че ченгесарите са действителните господари в ченгесарската им република. Но вижте и коментарите под статията.


С парите от излишъка, раздадени миналата седмица, Комисията за защита на личните данни планира да си купи автомобил, съобщи шефът й Иво Стефанов. "Сега". Нали помните? Това са ония, за които беше ясно казано, че не вършат нищо и харчат незаконно големи суми.


Решение на 3-членен състав на Върховния административен съд (ВАС) е отвързало ръцете на "Софийска вода" да увеличава цените на водата, без да се съобразява със задълженията си да инвестира. Хайде бе посланик Байърли! Излезте и кажете публично на това ли ги учите по семинарите си тези отцепродавници, незнайно защо наричащи се съдии?


80% от материалите в три водещи всекидневника, в които се споменават определени министри, са твърдо позитивни, по-голямата част от останалите 20 процента са неутрални, негативните са единици. Това обявиха от гражданското сдружение “Справедливост”, като се позоваха на свой мониторинг на изданията, започнал в началото на 2007 г. Подобно било и съотношението в две телевизии, наблюдавани от гражданската инициатива от миналия месец насам. "Новинар". Познайте защо аз постоянно говоря за тошотошевщина и за бТВ като инструмент за обезбългаряване и опростачване.


Собств. инф.: Според http://news.trendaz.com ГЩ на турската армия е решил да ограничи пребиваването на журналисти в района на военните действия срещу кюрдите. Турският ГЩ нямало да носи отговорност за проблеми на журналистите. Изглежда затова и терористите от http://ayyildiz.org ми изтриха този ми и другият ми проект за национална безопасност и ме принудиха да забраня всякакви турски IP. Уважаеми българи, които се считате за турци. Аз не пиша тези информации за вас. Нито за българите, избягали в Турция. А на държавните турски терористи само ще кажа - има си ежедневни архиви. За разлика от администраторите на двете уж български, но под ДПС-арско управление министерства. Но да продължа с новините си от Турция: Провалила се е сделката между Турция и Израел, според която Турция щеше да получи свой шпионски космически спътник. А се е провалила, защото Израел е поискал от Турция гаранции, че няма да шпионира с него държавите от ЕС. А Турция е отказала такива гаранции. Алоо, БНД, МИ5,6 и т.н., прочетохте ли? Защото нашите не четат. Те се преструктурират (за пари). източник (не за нашите, нашите да четат дебка) http://www.nrg.co.il.


През почивните дни обнових проекта си за национална безопасност с материал за назначените "националисти" у нас и за генезиса на събитията в Косово. А тук обнових смях за отмора и в информационните технологии сложих една тъжна своя статия по повод нашево брата - ИТ-специалиста. (Тъжна, защото не очаквах, че чак на такова чудо ще се натъкна). Иначе "Класа" ми публикувала през седмицата поредната ми статия и скоро ще я сложа в пълен вариант и тук. А тази седмица очаквам да ми публикуват и статията ми за кибервойните, провокирана от турските държавни терористи.


8 декември 2007г.

Вчера (7-ми) декември имах ежедневни новини. С дежурните критики с факти, към бездействието на тези, дето трябва да ни пазят. Но в 14.03 сайтовете ми за национална безопасност и този тук бяха дефейснати от същите ония турци от Ayyildiz , които преди време бяха подменили съдържанията на Атака и две български министерства. И то защото бях сложил съвсем коректни спрямо Турция новини и анализи по турско-кюрдския им проблем. От днес, неуважаеми "комшии" ще наложа IP-блокировка на всички турци към моите сайтове. Съжалявам, новата балканска война я започнахте вие. Алоо, посланик Байърли, вместо да плачете за руско-естонския конфликт - по-добре си озаптете най-верните съюзници. Че нещо Ви излагат твърде много вече. И дано ГДБОП вземе и подаде официално запитване до Турция какви мерки взема, за да има поне малко сурат да иска д е в ЕС.

А аз сега пиша статия за "Кибервойните". Очаквайте я. Обещаха да ме публикуват в национален ежедневник.


6 декември 2007г.

Честит празник Николини и Николаевци. Не, няма да честитя на никакви хампарцумянци! Защо? Ето: Димитър Костов: Вече има българи с кредити от 8 банки. Практически почти всяко семейство връща заем, казва подуправителят на БНБ. "24 часа". Ами ето го положението със забогатяването на нацията ни, според оня соросоид Петър Димитров. При това пак не според който може, а според който е наше момче. Наше момче си - назначаваме те на работа, банките ти дават неозбечени парички, после ти ги водят невъзвръщаеми и т.н. Не си наше момче - духаш супата и се жалваш на посланик Байърли (сиреч на арменския поп).


Средната брутна заплата в Румъния през октомври се е повишила с 4,3 на сто спрямо септември и е достигнала равнище от 1471 леи (817 лева), съобщи днес Националният институт по статистика. Средната нетна заплата в северната ни съседка през октомври се е покачила с 4,2 на сто спрямо нивото й през септември и е станала 1084 леи (602 лева). "Експрес". Да, г-н Данев! Техните също назначени капиталисти се оказват по печени от вашите назначени за капиталисти. Вашите само изложения за лукс си уреждат. Да си купуват суперскъпи глупости с нашите пари и вие все да се жалвате, че иначе нямало пари. Ни за заплати, ни за квалификация.


Към декември 2007 г. на сайта на ВКС са публикувани текстовете на 5 (пет) решения. Според официалния отчет на съда през 2006 г. са постъпили 14 800 дела и са приключени 18 352 дела (съдът е работил и по дела от предходни години). По друг начин казано, в сайта на Върховния касационен съд потребителят може да види цели 0.027% от практиката на съда за една година. ... в списание "Бюлетин на ВКС" срещу заплащане интересуващите могат да се запознаят с още няколко десетки дела на съда за година. ... можете да си купите някоя от правноинформационните системи на пазара. Сравнение на съдържанието на три от тези системи показва, че за календарна година в тях могат да се открият до 2.5% от всички актове на съда. Мартин Граматиков в "Дневник". Алооо. посланик Байърли, много секретност бе. А тия нали вие ги обучавате по разни семинари? На това ли ги учите? Ето какво казва Граматиков: Скорошно изследване показва, че 52% от съдилищата в България дори нямат интернет сайт. При това трябва да се има предвид, че по проект на USAID всеки съд може безплатно да направи напълно функционален сайт буквално за няколко дни.


Двама полицаи от Първо РПУ в Пловдив и служител от Зоналното жандармерийско подразделение бяха заловени с подкуп, съобщиха от МВР. "Днес+". Нищо ново нали г-н Байърли? Генератор на стабилност, какво друго да го наречете?


Ето и друга новина от бизнеса: В Германия са погнали наши делови момчета. Арестуваните са наемали малолетни момичета и жени, много от които са от България, и са ги карали да работят в Германия като проститутки, съобщи говорителят на полицията в град Кобленц. по съобщение на "Днес+" Сигурно полицията на Румен Петков пак нищо не знае. А ако дойдат немци да снимат у нас - сигурно ще ги изпоарестува.


Снощи по телевизия СКАТ казаха как Йоан Костадинов даже незавършилата си щерка я е назначил за висш експерт, и то не къде да е а в министерството, дето мацките си правят сайтове със снимки по прашки. (Външното на паситата). Пак там се обади зрител с много разумно предложение как може да се сформират законно наистина въоръжени отряди за самозащита (Защото бандитите на Расате не стават). Заедно с вчерашното ми предложение да се мисли и за работнически съвети, може да излезе добра работеща програма за бъдеща политическа дейност. По спасяване на България от бандитизма и бандитите.А по "7 дни", след изцепиците на Найден Андреев и страховете на Евгений Гиндев, че можело "инфаркт" да му се случи, снощи пое щафетата да ни занимава самият Петко Тодоров вече. За магистралата Хемус, която отдавна не е магистрала. А си е нещо като бат'Бойко и боклука - превъртане на пари. Главоломно падане г-н Тодоров! За една малка но с добър кръг зрители телевизия. Жалко.


По "Канал 3" в "Неудобните" Марга (така и казва Сашо) беше поканила Георги Стоев. Не е мутра младежът. Нищо че е предлагал да свидетелства срещу Маргините, но незнайно защо възпитаниците на Байърли са си направили оглушки. Всъщност знайно е посланик, само Вие си мислите, че ние сме като Колумбия и Косово. Та, Георги Стоев веднага, докато зърне част от видеоклипа на Маргарита, щракна защо човек на свобода и на работа при Славчо Христов я е заплашвал. В кадър е попаднала табела и по нея се идентифицира имотът - каза младият човек. Значи не е кой да е Георги Стоев. Не е.


А, да, за нашият бранш: Германия обяви, че ако за 2005г недостига на специалисти по ИТ там е бил 12 000 официално обявени работни места, то за 2006г. вече са станали 20 000. Г-н Данев, Знаете ли че заплатите за програмисти и системни администратори у нас падат? Благодарение на вашите назначени за капиталисти купувачи на джипове и яхти. Вижте обявите за ИТ на заплата.бг. И спрете вече с лъжите си по телевизиите и по вестниците.5 декември 2007г.

България заема челното място в класациите на Европейския съюз за най-ниска раждаемост и най-висока смъртност. Това стана ясно вчера по време на Национална конференция за застаряването на населението, организирана от Български червен кръст. Очаква се в края на настоящата година броят на населението на България да бъде около 7 640 000 души. За сравнение през 2006 година тази цифра е била 7 679 230. "Mонитор"


На вниманието на Божидар Данев: Като страна с неразвита икономика и с нисък стандарт свободното движение на работна сила поставя нацията пред изпитание. Към 80 000 млади българи са студенти в чужбина. Шансът да се върнат е нищожен. Там те създават семейства, предлага им се перспектива за развитие и добро заплащане. Над 400 000 млади специалисти и научни работници са напуснали страната. Други 300 000 неграмотни и полуграмотни, които нямат мотивация да получат професия и да работят. "Новинар". Освен да крадат, какво друго направиха за специалистите вашите членове бе г-н Данев? Знаете ли как специалист разговаря с некадърник, назначен за капиталист? Ами никак! Некадърниците ви г-н Данев вече се считат, че са даже и над природните закони! Защото са окрали нашите пари! Те знаят всичко! Те командват! Доугробвайки всичко около себе си!


Знаете ли бе неуважаеми г-н Данев какво е написал някой под тази статия в "Новинар"? "Че как няма да бягат хората - доходите ни десетки пъти по ниски от европейските, а цените на основни хранителни стоки, БЕЗ КОИТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕЕ /ОЛИО, БРАШНО, МЕСО, ЗЕЛЕНЧУЦИ/и лекарствата вече са в пъти по високи от нормалния свят" И е прав! Защото Вашите обирджии нямат ни мярка, ни морал, ни даже чувство за самосъхранение. Много бързо секат клона, който им пробутаха от Запад. Вчера писах, че само Народен съд е оправията. Дано не са все пак тричленки!


Даже и "Дума", покрай ордена за милосърдие на Манджуков е пуснала и това бе неуважаеми г-н Данев: В анклавите, които се създават от обръчи на чужди фирми, все по-рядко се чува българска реч. Ерозията на земята ни, сечта на горите ни, присвояването на водните ни ресурси, като цяло на държавността ни придобива необратим характер. И всичкото това става пред погледа на българските политици. Обединяването на етническа основа на турската и циганските партии, което е видно, насочва развитието на държавата към техни или по-точно към чужди интереси! Чужди фирми г-н Данев! Знаете ли защо? Защото вашите не стават за нищо. Колко работни места разкрихте вместо да ликвидирате бе г-н Данев? С колко чужди фирми успяхте да се наложите в конкуренцията на пазара бе г-н Данев? Просто българското олио да е по-евтино от гръцкия зехтин, а не както е днес? Просто българското сирене да е по-евтино от датската фета, а не както е днес? Просто в българските хотели да е по-евтино от в турските и гръцките, а не както е днес?


Снощи при Найден Андреев беше и проф. Евгений Гиндев. Все отбор русофили! Голям плач от Найден Андреев. Всяка втора дума Владимир Владимирович. И никой даже не си направи труда да покоментира, че и при този терор и при тези огромни хвърлени пари за тези избори в Русия, все пак втората политическа сила там си остава КПРФ. Макар, че ръководството на руските комунисти са комунисти, колкото и нашите бесепари са социалисти. А "десните" там изобщо изчезнаха. Все пак това означава, не че народът не вижда кой кой е. Народът по този начин си изразява предпочитанията за начин на живот. А Гиндев си беше далеч по-на ниво от "русофила" Андреев. Все пак той има волята да каже истината. И за двата процента богаташи на Русия, които не искат да спрат да си купуват вили във Франция и децата им да учат в Англия. И, че Русия изобщо не си е решила проблемите и изобщо не е сигурно дали ще ги реши все още. Много, много американизъм виждам в Русия все още, за да им вярвам. За разлика от Найден Андреев. Който служи, а не гледа. Казаха му го и телевизионни зрители. Въпреки опитите му за цензура (затваряне на телефоните като Вучков). Казаха му че сервилничи. А Гиндев обяви, че не му било проблем да се занимава с вътрешните проблеми на България. И че били по-агресивни русофобите. На мен пък преди всичко са ми важни вътрешните ни проблеми. И не съм русофоб. Но не искам от един "брат" да залитаме на друг с нарастващо лизачество. Г-н Тодоров (Петко Тодоров), пак да Ви запитам: Кои и колко Ви платиха за завоя?


А като казах за проф. Гиндев, се сетих и за в-к "Нова зора". Мнооого заприлича на моята политическа част на този ми сайт теxният вестник. Ползват идеи явно. И Бурцев и Греченевски публикувах преди тях и те подхванаха темата. И те, както аз, още преди седмици подхванаха да коментират Найден Андреев. А от последните си два броя превеждат и това, което отдавна също съм публикувал - Преко и Хелемендек от Словакия. Халал да ви е господа единофронтовци. Но само унищожавате поредната възможна за използване идея за България. Дано не съм прав. Но не виждам кой ще ви повярва. Обременени сте, разберете го.


Положението става нетърпимо уважаеми сънародници. А в една капиталистическа система положението става нетърпимо най-вече заради заради капиталистите и. Затова май е време като в Аржентина - работнически съвети. Наоми Клайн добре е описала механизма. Разучавайте го и се гответе. С обирджиите на Божидар Данев така и ще си замине България. Дано и "Нова зора" пак ми доразвие идеята на страниците си:)


собств. инф.: Понеже нашите упорито мълчат за ситуацията в Турция, ето поредната сводка от боевете там. Вчера, според РБК, при сражение на границата с Ирак, между турски военен отряд и кюрди са били убити 6 кюрди и един турски офицер. Интересното е, че даже турските медии не наричат кюрдите терористи а екстремисти.


Вчера преведох интересна немска статия за ЕС. Вижте я в рубриката ми за Политика.


4 декември 2007г.

Средната заплата в частния сектор у нас е по-ниска от заплатата в публичния. Това сочи анализа от данни на Националния статистически институт. Средната годишна заплата на работещите през 2006 година в обществения сектор е 5292 лева, а в частния - 3 916 лева. Най-високо е било възнаграждението на работещите като финансови посредници. В обществения сектор на второ място по заплати са заетите в добивната индустрия, а в частния сектор - в производството и разпределението на ток, газ и вода. "Днес+". Да, като се махнат банките и монополистите на тока и водата, които не са никакъв частен сектор, а обикновени крадци, се оказва, че за труда при назначените за капиталисти не се плаща нищо. И социализма вече се задава на хоризонта - всички на държавното!


Горко ни, ако от решенията на лидерските партии зависи нашият живот. У нас са модни лидерските партии. Няма да ми стигнат пръстите на двете ръце да ги изброявам. Някои вече завършиха жизнения си път… фатално, разбира се. Всички го разбраха, само те – не са. Сега най-известните са ДПС, НДСВ, ДСБ и ГЕРБ. Това казва Диляна Грозданова в "Експрес". И е права. Но явно на ченгесарите от ченгесарската република им хареса какво направи крадецът на Мусала и сега упорито пробутва новият некадърник-пожарникар.


Режим на тока или драстичен скок на цената му. Това е изборът, който предлага на абонатите си собственикът на Енергото в Североизточна България - немската компания E.ON. България "Стандарт". Ето как чуждите "инвеститори" рекетират.


Васил Телбизов бе задържан заедно с петима свои съучастници на 5 ноември 2003 г., когато антимафиотите в Пазарджик, със съдействието и на задгранични полицейски служби, разбиха престъпната мрежа за търговия със сексробини. Според бившия шеф на РДВР-Пазарджик подполковник Жоро Стоицев за последните четири години мафиотите са заработили от "платена любов" в почти цяла Западна Европа и са изпрали в България над 10 млн. евро. "Днес+" Ето я истината за "икономиката" на Божидар Данев. Ето я истината и за пазарджишката полиция. Ако не са били задграничните и досега да е вървял износа на българки. Вижте само и другите заглавия на "Днес+": Хванаха колумбийски наркотрафикант на Летище София. Откриха хероин при проверка на автомобил в Русе. Задържаха студент с марихуана. Изправят на съд две наркогрупи в Перник. И ... строителство! Огромно строителство! Навсякъде около нас! Безразборно и унищожително строителство. Само посланик Байърли не знае за тази причинно-следствена връзка явно.


собств. инф.: Както съобщи вчера ГЩ на турската армия, в събота турците са провели "високоточна" операция против кюрдите в Северен Ирак. С това се слага край на глупостите на Пентагона, че нямало нахлувания на Турция в "суверенната държава Ирак". Но по-интересно е друго: Според социологическо изследване на Angus Reid Strategies 66% от турците считат САЩ за глобална опасност и за опасност за Турция. И едва 1% от турците считат за опасност Ирак и Иран. 3% считат за опасност пък Израел. Интересно дали някой ще разбере какво са за Доган САЩ? (ANK).


собств. инф.: Според Аркадий Дубнов, американските ВВС са на служба на афганските наркобарони. А преди месец на пресконференция по наркотиците, американският експерт Барнет Рубин е заявил, че нивото на присъствие на наркомафията във властта на Афганистан е такова, че ако се арестуват свързаните с наркотрафика няма да остане годно за работа правителство. Според оценка на самите афгански чиновници 85% от наркотика на юга и югоизтока на Афганистан се извозва зад граница от американските военнослужещи главно по въздуха. Също така е станало ясно, че в началото на веригата са американци от "граждански" "неправителствени" организации и частно охранителни фирми. Те купували "стоката" от афганските търговци на едро и я доставяли във военните бази най-вече на летището в Кандахар. Често на талибаните не се плащало за наркотика с пари, а направо с оръжие! Ще снимат нашите летището а? Я марш в България!


Собств. инф.: Снощи "независимият журналист" Велизар Енчев се появи в телевизия СКАТ. И пръв подаде новината за негодуванието на Меркел против минаретата из Германия. А днес Щайнмаер е тръгнал да успокоява Турция, че това изказване нямало общо с преговорите Турция-ЕС. А по "7 дни" "русофилът" (а всъщност гербер, т.е. работещ за ченгесарите) Найден Андреев беше поканил Костадин Чакъров - съветника на Тодор Живков да ни дрънка за Луканов. Но иначе в предаването му се казаха верни неща за най-големия измамник в последно време в българската история - БСП.


3 декември 2007г.

„Ремонт в кабинета ще има, защото лидерът на НДСВ е казал, че желае такъв”, заяви в неделя пред БНР депутатът от левицата Петър Кънев, който е и заместник-председател на икономическата комисия. Думите на Кънев бяха точно обратните на тези, които каза премиерът в петък. "Медиапул" Интересно кой управлява и коя сила стои зад него. Защото зад крадеца на Мусала се оказа, че не стоят никакви българи. Е, 1-2 процента купени далавераджии да. Но това ли са силите, които диктуват управлението на България?


Висши магистрати се обезщетиха с по 60 000 лв. На ръба на закона и морала членове на Висшия съдебен съвет са получили обезщетение от по 20 брутни заплати, или около 60 000 лв., независимо че не напускат съдебната власт. От 20-те съдии, прокурори и следователи във ВСС само две съдийки са отказали да вземат 20 брутни заплати. "Сега". Ето го как продажният Хампарцумян отчита забогатяване на населението на България. Първо 3000 лева на месец за нищо. Т.е. за защита на развихрилия се бандитизъм у нас. А после за награда за вярна служба на американските интереси да няма у нас държава - още по 60 000 лева. Да, наистина тези крепители на мафията у нас сега ще вдигнат с 20% финансовите активи. Да, статистиката ще е вярна. Но май след такъв висш съд си трябва простичък Народен съд.
Около 200 фирми са се скрили от Агенцията за следприватизационен контрол и са избягали от плащане на задължения, лихви и неустойки, като са обявили ликвидация и закриване. Това е една от основните причини за слабото събиране на сумите, дължими по приватизационни сделки. "Сега". Ето ги Хампарцумяновите (нали той беше шеф на Агенцията по приватизация). Десни! Капиталисти! А и съдът купен с по 60 000 на калпак! И България генератор на стабилност според Байърли. Пак не случихме на поробител.


САЩ са пожелали да изградят още една военна база в района на град Сунгурларе, похвали се кметът Георги Кенов. Тя щяла да е за 3000 военни, които да се сменят на ротационен принцип. "Сега". Това е. Косово е светъл пример за паситата и техните покровители от зад океана. И в Прищина бандюгите били забогатяли с 20% сигурно. (Така се хвалят хампарцумяновите "приватизатори" за у нас). От наркотици и трансфер на проститутки казват от БНД.Около 200 фирми са се скрили от Агенцията за следприватизационен контрол и са избягали от плащане на задължения, лихви и неустойки, като са обявили ликвидация и закриване. Това е една от основните причини за слабото събиране на сумите, дължими по приватизационни сделки. "Сега". Ето ги Хампарцумяновите (нали той беше шеф на Агенцията по приватизация). Десни! Капиталисти! А и съдът купен с по 60 000 на калпак! И България генератор на стабилност според Байърли. Пак не случихме на поробител.25-30 % е успеваемостта на МВР в борбата срещу престъпността. Това заяви о.р. ген. Бриго Аспарухов, бивш шеф на разузнаването, пред Лили Маринкова в „Неделя 150" на „Хоризонт" - БНР. "Фрогнюз" Тези 25-30% са явно нещастници нямащи зад гърба си никой от мафията. Иначе нямаше да ги разкрият. Пък и да ги разкриеха съдът щеше да ги оправдае или просто да протака докато изтече давностния срок.


Според природозащитниците престъпването на законите в България поставя под огромно съмнение правилното управление на структурните фондове и е сигурен индикатор, че парите на европейските данъкоплатци ще бъдат ограбени от политическата олигархия. Офшорки с неясни пари въртят сделки с властта. "Meдиапул". Да, аз отдавна твърдя, че ако някой ще ни приема сериозно за съюзници, то трябва първо да ни очисти мафията. Но явно на хората на посланик Байърли адски им хареса кашата в Косово: американска база, проституция и наркотици. Ето и заглавие от "Класа": Ирак затъна в невиждана корупция. Явно това е начин за управление според янките.


В почивните дни актуализирах и "Смях за отмора" и "Информационни технологии" с нередактирания ми пълен текст на статията ми за блоговете, която беше публкувана във в-к "Монитор. ДОбавих и нови материали и в другият си проект - за национална безопасност. А включих и Гугълския Адсенс. Ако желаете да поддържате проекта ми поглеждайте и рекламите на Гугъл. Аз съм указал само социални реклами да ми пускат.Готов е и най-новият ми обществен проект. "Писма до когото трябва" На www.pisma.otbg.eu вече съм сложил първото си открито писмо до посланикът на САЩ у нас.

Архив на новините ми: за месец ноември

Архив на новините ми: за месец октомври

Архив на новините ми: за месец септември


Архив на новините ми: до месец септември

Архив на новините ми: до месец юли

Архив на новините ми: до месец май


Създадено : 05/01/2008 : 14:55
Обновено : 05/01/2008 : 14:55
Категория :
Страницата е прегледана 2906 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки