Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Архив на новините от януари 2008

Политика и Общество:

31 януари 2008г.

Полицията вече ще може да следи разговорите на всички българи, провеждани в интернет. Това става ясно от публикувана в "Държавен вестник" съвместна наредба на МВР и Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС). Ченгетата ще имат достъп до IP адресите на потребителите, информация кой и кога е изпращал e-mail или съобщение в ICQ или Skype. Данните за действията в интернет, както и за разговорите ни по фиксиран и мобилен телефон ще са достъпни в реално време за служба "Оперативно-техническа информация" на МВР, но без самото съдържание на разговорите и кореспонденцията. Според наредбата обаче всички телефонни оператори и интернет доставчици са длъжни да осигурят на МВР "пасивен технически достъп чрез компютърен терминал" до съхраняваните данни. "Moнитор". И сега, като ще настъпят едни качествени връзкии... То и до сега IP-телефонията е еднааа... пък сега като почнат и разни наши кадесари или ченгета по поръчка на мафиоти да се мъчат да записвааат... Няма да можем никаква работа да свършим.


Сега е моментът да обявим медийна кампания за купуване на нов самолет, пошегува се още генерал Колев. "Стандарт". По повод необяснимото пътуване на Първанов до Мексико. Какво ще търси той в Мексико? Утре ли ще тръгне Божидар Данев да развива супербизнес с ...? Мексикански кактуси? И виждате ли им мисленето на нашите временно изпълняващи и длъжността управници? Време било за пиар кампания! Аз като Ви обяснявам, уважаеми посетители на този ми сайт, че у нас не само няма реално управление, ами зад неспиращи медийни кампании само се краде? Сега повярвахте ли ми?


Всеки шести в правителствата на прехода е работил за бившата Държавна сигурност, научи "Стандарт" Вчера за "Монитор" беше всеки 8-ми. Ще чакам да излезе истината. Че всеки е бил кадесар. Че без да е бил кадесар луканово-ричардранската система няма как да го е допуснала до министър. Че даже се оказа, че и подкрепаджия висш не ставало. Пък аз правех организации на подкрепа. Пфу! Продажници!


Банките вдигат лихвите до месец, обявява Дума. А снощи манипулаторът от страна на банкерите и бивш шеф на приватизацията Хампарцумян заяви, че нямало как всичко като поскъпва да не поскъпнели и парите. Значи всичко поскъпва а, г-н Хампарцумян? Само труда нещо поевтинява. Нали г-н Хампарцумян? А ние забогатяваме? А, г-н Хампарцумян? Кой с джип, кой с правителствен самолет?


Димитър Терзиев: Няма как да проверим защо един и същ човек печели два пъти автомобил в казино.- Всички тези малки казина, които изникват в София на всяка крачка – около Женския пазар и на други места, легални ли са? Пита "е-вестник". - Да, легални са.


Oт известно време насам живеем в обсадена държава. Отвътре сме стегнати в обръча на престъпни олигарси и продажни политици, а отвън ни дебнат наказателните секири на Европейския съюз, който се изживява като Високата порта на Османската империя. Казано на уличен жаргон - мърдане няма! Оголял, гладен и болен в резултат на "успешното" управление и видимо оглупял от лъжите на угоднически медии, безправният българин е натикан в дъното на националния обор, откъдето му разрешават да наблюдава безропотно "мазните" борби на високопоставени престъпници от всякаква порода и калибър. Само в едно предаване на бТВ видяхме няколко национално признати мошеника, които ни учеха на бизнес култура и социална почтеност. Според запознати тарифата за такова телевизионно участие е твърда като тази за подкупите, получавани от държавната администрация. Водещият Ники Дудука като истински държавен чиновник печели от всяка поява на сенчестия магнат Ковачки, на новия крал на боклука Крумов и най-вече на ненадминатия хамелеон Лупи, който като чеченски джигит скача по гърбовете на индийски, украински и всевъзможни други жребци от менажерията на световните икономически измамници. Стефан Солаков в "Атака".


Снощи по СКАТ Касабов в "Паралакс" направо си заслужи върха на разследващата журналистика. Той показа мутрата на ямболски "политик" от ДПС. Общински съветник на ДПС! Показа му и дипломата за висше образование от УНСС. На нея черно на бяло пишеше, че доганското мекере било завършило СТОПАНКО управление. А серийния номер на първа страница на дипломата не пасвал на серийния номер вътре! А и от УНСС отрекли да са издавали подобна диплома. Боже, боже! До къде паднахме! Черен циганин с толкова гадно държане и език публично да нарушава законите (подправяне на документ все още е състав от НК). И Доган да ни го налага за общински съветник! Не, не на Уйчин дол! На Ямбол! Пфу! Алоо, посланик Байърли, до кога ще ги подкрепяте? Не четете ли последните американски изследвания, че 70% от света вече мрази САЩ? Още ли не сте разбрали че и Вие работите за тази омраза?


И Тушева по "7 дни" за малко да направи предаването си интересно. Беше поканила Асен Йорданов. Който аха да покаже как Бинка Паси си иска Велека, как човекът на БСП Петко Арнаудов от Царево разпродава на турци Странджа, как до сега прокуратурата не си е мръднала пръста за нищо и ... "ние днес сме поканили Нора Нова. Благодаря Ви г-н Йорданов". И тръгна една бабишкера да ми обяснява защо била от СДС. Жалко г-н Тодоров. Няма да я бъде още дълго телевизията ви. Защото тя беше основно телевизия с политическа насоченост. А сега не е. Пък ги няма и полуголите мацки на бТВ. Звукът ви е отчайващ. (Не можахте да се научите, че нивото на звука от рекламните клипове и това от студиото ви трябва да не е много различно). Кой и за какво да ви гледа?


собств. инф.: На срещата във вторник на премиерите на Франция, Великобритания, Италия и Германия са обсъждани бъдещи ходове на ЕС. "Такъв капитализъм не ни трябва" е казал Гордън Браун по отношение на сложните "финансови" инструменти. "На нас ни трябва такъв капитализъм, който би съдействал на предприемачеството, а не на спекулациите" е заявил и Никола Саркози. И всички заедно са предупредили, че ако финансовите организации не предприемат екстрени мерки, то те не изключват въвеждане на нови правила, които ще заменят някои от механизмите на свободния пазар. Четете ли неуважаеми хампарцумяни, божидарданювчета и техните клакьори от разните отворени общества? Четете! Идете на http://news.bbc.co.uk/ и дочетете всичко! Дано усетите накъде отдавна духа вятъра.


собств. инф.: Според Андрей Серенко от Афганистан.Ру лидерите на афганските талибани е напълно възможно в скоро време да се опитат да установят контакти с ислямските радикали в Косово. За да могат, чрез ескалация на косовския конфликт да открият против НАТО "втори фронт" в Европа. Към такъв причудлив алианс между "яростните молли" и "яростните косовари" водела логиката на развитие както на афганската, така и на косовската, така и кризисните процеси вътре в афганската мисия на НАТО.


30 януари 2008г.

в-к "Експрес": Кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов “А и как си представяте Станишев да ми е премиер”, попита столичният кмет. Ами както си представяме, че бившият шеф на Ипон и настоящ ликвидатор на Кремиковци явно не спазва законите на България. Щом за един кмет на София Станишев не е премиер, то защо бе посланик Байърли, Станишев да е премиер на обикновените българи? Защо тогава да правим избори? Защо да даваме основания на мирикамците, да дрънкат, че разнасят по света демокрация, а не им оставим само Пиночет, косовската мафия и избитите иракчани на съвестта? А и откога бат'бойко е лидер на герберската ченгеджийница? Какъв е тогава физкултурника Цветанов?


Не стреляйте по джипито – то толкова си може, лекува пневмония с мехлем. "Фрогнюз" Ааа... може и другооо... Да предписва чуждите и най-скъпи Зинат и Клацид, вместо изнасяният за Украйна, но непродаван у нас от търговските софиянски лиги български "Аналгин-хинин". Пазарна му на Софиянски икономика. Нали посланик Байърли? Занимавам американският посланик с нашите мафиоти, защото, според хубавичката американска "специализантка" Пепа Витанова, в малките държави властта се дели на изпълнителна, законодателна и американски посланик.


бизнесът на божидарданювчетата: Служителите на украинската митница и гранична полиция са задържали в понеделник кораб с 90 тона контрабандно месо, който е пристигнал от България. "Дневник". После защо мълчал корабособственика и не викал при бедствие за помощ капитана?Днес и "Дневник" (три дни след мен) информира за "Сънданс". "На Сънданс победиха филми за превъзмогването на лични драми" ни лъже органа на назначените за капиталисти у нас. А ето и моята информация от 26.01.08: Сензацията на ежегодният фестивал за независимо кино в Сандънс стана филма на Морган Спурлок "Къде в края на краищата се крие Осама бен Ладен" (Where in the World Is Osama Bin Laden?). Вие преценете личните драми ли са били главният проблем във филмите на Сандънс.


Софийският градски съд осъди на 1 г. затвор условно с тригодишен изпитателен срок бившите следователки от Пернишката окръжна следствена служба Росица Ангелова и Елена Борисова. Магистратите решиха, че двете са виновни за това, че през март 2006 г. са взели подкуп от 7 000 лева от бившия главен инспектор от митница-Перник Андрей Стоилов. Според обвинението Ангелова и Борисова поискали парите, за да въздействат върху наблюдаващия прокурор по дело за незаконен внос на автомобили да не повдига обвинение срещу Стоилов. "Монитор". Вместо като в Китай да ги разстрелят публично на стадиона те, кадрите на Байърли се подкрепят едни-други в борбата си за генериране на стабилност.


ДКЕВР е далавера каза Найден Андреев снощи в предаването си по "7дни". Силно предаване направи този път Андреев. Отговаряйки на зрител, който обясни как се е жалвал и на ДКЕВР и на КЗП срещу "Софийска вода", той запита кога ще станем граждани? И кога ще излезем да си защитаваме интересите!. А иначе позната картинка у нас. И двете държавни, получаващи заплата да бранят обществения интерес инстанции нищо не са направили. Даже били му отговорили, колко надменни били от "Софийска вода". Представяте ли си държавна уж институция да обяснява, че не прави нищо защото някакви си мошеници били надменни! А Ганчо Хитров заплашва, че някога ще проговори. Кога г-н Хитров ще говорите? Така Хитров вече започна да изглежда поредния хитрец. Жалко, защото иначе е професионалист. Хитрец, защото той бил уведомил Филчев, но вижте как на Филчев не му стигнало времето. И защото той бил, представете си, с оня мошеник Янчулев в съюз за спасение на София от английските обирджии. И правилно зрител му каза - кой ще ви повярва г-н Хитров с такава "компания".


собств. инф.: "Резултатите от изборите в провинциите Хесен и Долна Саксония, проведени в неделя, потвърдиха насложилата се тенденция в Германия: сега е модно да се изразява недоверие към капитализма и да се ругаят богатите. Догмата за аморалността на капитализма е отново актуална. Пресата с възмущение съобщава за свръхвисоките доходи на водещите немски мениджъри. Днешната "Берлинска република" все повече се отличава от стабилната "Бонска република" от епохата на Аденауер и Кол". Това, с явна злоба пише проамериканският полски "Ржеч Посполита". Нещо като тошотошевщината у нас. А през това време не немските, а полските водопроводчици чистят кенефите на Европа.


Вчера забелязах проблеми с този си проект. Звъннах на Суперхостинг и от там ми се извиниха и казаха че скоро ще отстранят техническия си проблем. Затова някои от Вас, уважаеми посетители на този проект, не са могли да влязат вчера. Извинявайте! От името на Суперхостинг.


Да си повторя пак:

Уважаеми българи извън България. Върти ми се из главата една идея. На база четирите си сайта (този, за национална безопасност, писмата до когото трябва и идеите за дребен бизнес) да започна да издавам и малък седмичен вестник. Със същата политическа ориентация (държа!) но и с информации от Вас - тези, които сте прокудени от икономиката на Божидар Данев към Вашите останали тук в България близки. И с информации от тук - от останалите в гетото на Божидар Данев и все още непримирили се с неговото "или намаляване на заплатите или вдигане на цените".
Ако се намери продуцент или продуцентски кръг от Българи! (Не USAID, "Фридъм хаус" или "Отворено общество"), моля, свържете се с мен на мейла ми за по-нататъшно обсъждане на идеята.29 януари 2008г.

Пепа Витанова лиже ли да лиже в Стандарт: Сигурно сте чували шегата, че в малките държави властта се дели на изпълнителна, законодателна и американски посланик - казва тя и продължава: "Не повишавай глас, но дръж в ръце голяма тояга и ще стигнеш далеч." Тази мисъл на президента Теодор Рузвелт била любима на Джон Байърли. Ужас! Братушките щели да спечелят от Байърли!? То бива, бива Пепо да си задължена някому за това, че беше на "специализация" в САЩ, ама чак пък толкова? Аз доколкото знам и БЮРМ е малка държава, но това не и попречи да си изрита Монтгомъри. И Гърция е малка държава но гранатометът уцели тоалетната там. Да не говоря, че и Куба е малка държава, а там пък хептен американския посланик няма никаква власт. Посланик Байърли, праснете я тази Пепа с голямата рузвелтова тояга по задните и части. Излага ви! А Вие уважаеми сънародници, разбирате ли, че това е поредната ода за великият Съветски (пардон американски) съюз, написана от мършата на дядо Славейков?


Очевидно в България не можем да се справим с проблемите си сами и все чакаме някой друг да дойде и да ни каже какво да направим. Този извод се налага за пореден път, след като вчера стана ясно, че белгийски експерти ще ни съветват какво да правим с децата в домовете у нас. "Новинар". Очевадно е даже. Като имаме "елит" като Пепа Витанова, който само може да пише похвални слова за Байърли.


Проверката за връщането на царските имоти е била прекратена под натиск, твърдят източници от прокуратурата пред „Новинар”. Първоначално настроенията сред обвинителите са били тя да бъде извършена стриктно и дори да има обвинителни актове. За целта от главния прокурор е поискано да удължи срока на разследване. Изненадващо след Нова година наблюдаващият прокурор Моника Малинова прекратява проверката. Осведомени твърдят, че прекратяването е свързано и с договорките за ремонт на кабинета. Въпреки констатираните от прокуратурата нарушения при връщането на царските имоти престъпление и виновни няма. "Новинар". А изсичането на Рила от монтьора на кабинета продължава. Пфу! Посланик Байърли, праснете с голямата рузвелтова тояга не по задните части, а през ръцете този крадец на Мусала! Хайде, моля Ви. Да спечелим и ние малко преди братушките! Или си го приберете в САЩ, както прибрахте ограбвачите на България като "банкера" от Балканбанк, като съпругата на застреляния у нас Илия Павлов и т.н. . Моля Ви! Нали там сте го учили този крадец. Взимайте си го да Ви изсече и Йелоустоунския национален парк. Той друго се видя, че не умее.


Строшиха с тояга черепа на лесничей. При извършената проверка ченгетата установили, че 47-годишният горски работник А.А., при рязане на дърва в местността "Гочова барака" влязъл в спор с 51-годишния Р.Е., при който последният нанесъл няколко удара с тояга в главата на лесничея. "Атака". Ами такива са съдружниците на Кобурга в изсичането на България. Погледнете регистъра за обществените поръчки в България. И гледайте да не получите инфаркт докато четете и мислите как ще живее детето ви без вода и сянка. Защото всичко е сеч, извозване и рампиране. Четете ли посланик Байърли? Това са вашите марионетки! Дето ги подкрепяте!


Двама неизвестни мъже нападнаха и пребиха началника на отделението по стерилитет, инфертилитет и консервативна гинекология към АГ болница “Св. София” д-р Методи Генов в частния му кабинет вчера малко след 15.30 ч, съобщи агенция “Фокус”. Ами най-вероятно ще да са били някои доволни от медицинското "обслужване" на канещата се да стачкува бяла мафия у нас.


собств. инф.: Вчера, 28-ми, Европейската централна банка стартира единната разплащателна система, SEPA (Single Euro Payments Area). Тя ще действа на територията на 27-те страни-членки, а също и в Норвегия, Исландия, Лихтенщайн и Швейцария. Очаква се системата да заработи с пълния си капацитет до ноември т.г. А до 2010 СЕПА и националните системи ще могат да действат паралелно.
собств. инф.: Китай вече започва да изпреварва САЩ в научните разработки, които се превръщат в конкретни продукти за пазара. Това се казва в публикуваното изследване на Технологичния институт на Джорджия (GIT). За 2007г. според изследването вече Китай е на първо, а САЩ на второ място. "Китай измени световния технологически и икономически ландшафт" е казал съдиректора на центъра за анализи на GIT Алън Портър. "Ако се обедини ръстът на производството, достъпната и нескъпа работна сила и огромния научен потенциал, то такава интеграция даже плаши" е казал той.


28 януари 2008г.

Сравнение между великденските оферти от миналата година и настоящата показват ръст на цените между 20 и 40%. Тази година Великден ще бъде на 27 април. "Moнитор". Да, само споразумението на соросоида Петър Димитров с координатора на обирджиите на българите Божидар Данев продължава да е 0% ръст на заплатите за тези, които се изгърбват от назначените за капиталисти у нас.


Проф. Асен Йосифов за частните социологически проучвания. Ние лошо ли ги учихме, после ли ги развалиха? Частната наука е неприемлива и противопоказна - като частната армия и частната църква. Посветил съм цял един професионален живот на социологическата наука, а към вестниците се отнасям с уважение. И едните и другите са в криза, за която не са невинни. Затова погледнах внимателно резултатите. И останах смаян дотолкова, че да се хвана за перото. Това е някаква смес от формални грешки, недоглеждания, повърхностни и високопарни изводи и откровена манипулация. Изследването не е проведено от случайна група любители - печалбари, а от известна столична агенция - МБМД. "Монитор". Добро утро! Както се казва в подобен случай. Аз откога пея за манипулаторите Андрей Райчев, Кольо Колев и тая Мира Янова, дето с подарените и наши пари се мъкне по разни планини.


Взрив разтърси Перник и изправи на нокти съседите на бившия шеф на митницата Васил Драгомиров. Палежът вероятно е за сплашване, коментират от полицията. Потърпевшият отказва да сподели с криминалисти проблемите си. Първоначално той не искал дори да отиде до управлението за разпит. "Стандарт". Алоо, посланик Байърли, генератор на стабилност а? Ред имало а? Съд имало а? Не е ли малко странно бе посланик, в генератора ви на стабилност един бивш шеф на най-държавното учреждение да не иска да отиде да се жалва на "държавната" полиция, която подкрепяте?


Спя с два ножа от страх. И преди съм давал рушвети, но такава наглост не съм срещал, казва арх. Георги Янев. Ръцете му треперят. Пуши цигара след цигара. Той подаде сигнала за корупция на висши чиновници - двамата шефове на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура", които му поискаха 50 бона рушвет. ... Полицаите си свършиха работата. Но прокуратурата ме издъни. "Стандарт". Алоо, посланик Байърли, не и ли правехте Вие семинарите на тая издънваща генератора ви на стабилност прокуратура?


Вирусът на корупцията, обхванал високите етажи, както и съпътстващата го безнаказаност, доведоха дотам, че Брюксел не издържа и врътна кранчето с финансите по оперативна програма "Транспорт". Затова в задачката се пита какво още чака премиерът, след като собственият му вътрешен министър го увери, че "случаят с 50-те хиляди лева подкуп не е единичен, а съществува цяла схема със замесени висши държавни служители". Такъв извод той си направил от "фразеологията" на единия от арестуваните."Дневник". Ами като си е направил такъв извод Румен Петков, да вземе и да си ги запита подчинените си, икономически полиции, ГДБОП-и, ДАНС-инги т.н., дето получават за нищо по цели шапки с пари, за какво са увиснали на врата ни и лапат и последните силици на народа си? За да си правят изводи от фразеологията на мошениците ли? Тогава за какво са им камери, СРС-та, хиляди нови и нови опели и какви ли още не харчове на "бюджетен излишък"? Да си седят у тях пред телевизора, да слушат фразеологии и да си правят изводи.


собств. инф.: Сензацията на ежегодният фестивал за независимо кино в Сандънс стана филма на Морган Спурлок "Къде в края на краищата се крие Осама бен Ладен" (Where in the World Is Osama Bin Laden?). Филма започва в холивудски стил, когато един едничък герой решава сам световните проблеми. После в стил Мортал Комбат (добри анимации като от компютърни игри) той се бие и търси Осама в Мароко, Саудитска Арабия , Израел, Египет, Афганистан, Пакистан... И все не го намира. Но силата на филма е в действителните разговори с местни хора. И очевадните различни мнения на жителите на различни страни за тероризма, от мнението на Америка. "Мен ми беше неприятно да чувам резки думи за Буш и за САЩ - признава Спурлок. Мисля, че и на американците няма да им е приятно. Но трябва да започнем да се вслушваме в другите мнения и да започнем да виждаме света обективно - казва той. Чухте ли посланик Байърли? Не да дрънкате за генератор на стабилност там където няма елементарен ред. И да подкрепяте всякакви продажни български мекерета. Само защото са Ви обещали да се похвалите с някой нов "инвеститор" като ония Икуести с боклука.


Както винаги през почивните дни съм работил за Вас, уважаеми посетители на този сайт. И съм обновил и тук "Стил на живот" с материал за мъжкото либидо и "Национална безопасност" с материал от бившият руски шеф на руското бюро на Интерпол и идеите за дребен бизнес c поредната идея за малка автоматизация, с обява за работа в Монреал и т.н. И пак да си повторя предложението от петък: ако има Българин или Българи от чужбина желаещи да инвестират в създаването на медия на българите, работещи извън България, разпространяваща мненията им В БЪЛГАРИЯ - наемам се да я създам такава медия.


25 януари 2008г.

Милионери начело на млечните бунтове. Целта на протестите е да бутнат кабинета, твърдят фермери "Стандарт". И продължава как еди кой си от Твърдица имал огромна кравеферма на 111 декара и щял (щял представете си!) да получи 175 000 лева субсидии от ЕС за 1232 хектара площ. Чакайте неуважаеми "журналисти" и защитници на турско-царедворските кражби. Да ви информирам, че на "бизнесмена" Барбуков в родното ми село му дариха подобна голяма и модерна (с двоен под, течаща вода и т.н.) кравеферма с купища крави след преврата на 10-ти ноември. И той ликвидира кравите (изклаха ги) и унищожи кравефермата. Ликвидира и консервната фабрика и т.н. "Камуняга"!, както би се изразила Новодворская от Русия. А този ПРОИЗВЕЖДА! Не прави като Милен Велчев и Николай Василев "финансови операции". Нито са го хванали с подкупи като прокурорите ни. Ако си е платил и заплатите на краварите и данъците на държавата Е В ПРАВОТО СИ да иска да бутне това, пак да повторя, турско-царско крадене. Aпропо, като стана дума за Барбуков, та се сетих и за оня фарфарон (така го нарече в ефир вицепрезидента на "Подкрепа" Манолов) - сетих се за брат Василев. Дето беше шеф на индустриалците! Дето унищожи хладилния ни завод "Мраз" и сега си купуваме хладилници Либхер. Гледам, че вече я доизтърбушват сградата на "Мраз". Пфу!


7 г. “Софийска вода” е имала време да се напечели и да се организира да работи. Ако вече й е неизгодно, да последва примера на Гайтански и да се откаже от концесията.” Така подкани Бойко Борисов вчера "24 часа". Да, на думи бат'бойко е прав. Сега остават и делата му. Дано не бъдат като с новите вълци. Първо хуубаво ги наруга за непочистения сняг и после обяви, че ще им даде още мноого наши пари отгоре на досегашните. Но той бат'бойко си е това - креатура на досегашните мафиоти, избрана да ни дообере.


Преди време ви бях писал тук, но сега да ви напомня - пак, както преди преврата от 10.11.89, най-близкият до проблемите на българите става в-к "Стършел". Ето малко от последния брой: По повод картелите на Божидар Данев и историята с олиото, от която стана ясно, че божидарданювчетата могат само или да намаляват заплати или да вдигат цени, за да има за джиповете им, днешният "Стършел" казва: "Тези завери стават лош навик в обществото. Разбираме, че са част от ускореното производство на капиталисти и строителството на дувари в Бояна и Симеоново, но така повече не може". Четете ли "Стършел" г-н Данев? Нали помните как беше преди 10.11.89г. Щом и "Стършел" го напише, значи наистина така повече не може.


Очакваме над 10 000 български студенти да заминат на бригада в САЩ тази година. Това обяви вчера US консулът у нас Даниел Перон. Бройката на младежите, решили да припечелват зад граница през лятната ваканция, расте с всяка година. От началото на програмата Work and Travel през нея са минали над 40 хиляди българи, уточни Перон. "Стандарт". Бели, млади роби за империята. Така е! Защото разни бивши комсомолци и настоящи доликвидатори на България като оня, около чиято яхта си плувал Станишев закриват работните места у нас. (Да, Банев, с купищата джипове и яхти и ликвидирани български предприятия. За него с неговият "приватизационен фонд" става дума)


Имаше един хубав сайт. Често го цитирах. "Днес+". Но след нова година той най-неочаквано стана като тошотошевщината. Ето вижте как днес се опитва и той да манипулира: "Българският фармацевтичен съюз търси правата си пред ЕК" е заглавието. И следва текста: "Управителният съвет на Българския фармацевтичен съюз е изпратил официално запитване до министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова дали българското правителство е сезирано от Европейската комисия". С което сайта се опитва да надмине "Телеграф". Който беше написал заглавие с едри букви "Буш строи концлагер", а из текста на статията ставаше дума, че това е пиеса на Бродуей. Така нашите журналя вместо да запитат Софиянски защо Софарма произвежда евтиния български Аналгин-хинин и не го продава у нас а само в Украйна и на арабите? И да запитат Гайдарски - украинците и арабите по-долно качество хора ли са или Глакско-уелкъм е платил на някого у нас да няма Аналгин-хинин а да ни тъпчат със зинати и клациди? Та вместо да зададат тези въпроси, българските журналя само ни манипулират. Всъщност мислят си, че ни манипулират.


Снощи при Велизар Енчев гостува проф. Николай Василев. В предаване под мотото "хайдутизацията на България". Дано главния ни прокурор да го е гледал. Там имаше пак преки подканяния в ефир към него.


собств. инф.: Правителството на Проди в Италия падна. Падна или защото на някои не им хареса идеята в Италия да се прави двупартийна система (както у нас бекапарите се мъчат да останат вовеки веков на власт - те, все отбор социалистите като Камов и Томов, Манджуков, Гущеров и т.н. в "ляво", а в дясно - "дясната" им креатура бат'бойко). Или защото подписаните между Путин и Проди споразумения (вкл. и газопровода през България) започват да се изпълняват.Уважаеми българи извън България. Върти ми се из главата една идея. На база четирите си сайта (този, за национална безопасност, писмата до когото трябва и идеите за дребен бизнес) да започна да издавам и малък седмичен вестник. Със същата политическа ориентация (държа!) но и с информации от Вас - тези, които сте прокудени от икономиката на Божидар Данев към Вашите останали тук в България близки. И с информации от тук - от останалите в гетото на Божидар Данев и все още непримирили се с неговото "или намаляване на заплатите или вдигане на цените".
Ако се намери продуцент или продуцентски кръг от Българи! (Не USAID, "Фридъм хаус" или "Отворено общество"), моля, свържете се с мен на мейла ми за по-нататъшно обсъждане на идеята.


24 януари 2008г.

Снощи по телевизията оня божидарданювец, назначен за координатор на цените на олиото, заяви с цялата си наглост, че ако трябва да изплащат глобите, които КЗК им наложи за обира на българите с цените от 1.80 на 3.60 само за една година, това може да стане или с намаление на работните заплати, или с увеличение на цените на олиото. Нямат срам вашите членове г-н Данев (Божидар Данев - върховен шеф на всички картели). А наистина няма и журналисти да отидат и да запитат оня велик "бизнесмен" дето ограби "Свилоза" Свищов и с парите ни се записа за полет в космоса - и той ли така прави? Или намалява заплатите или вдига цените? Или да отидат при другия божидарданювец от "Белла" и да го питат колко данъци плати преди да ходи в Канада на лов и да се хвали че само за една убита мечка е платил наши 60 000 долара. Изобщо, след като КЗК ни отговори на въпроса с какво се занимават "съюзите" на Божидар Данев, сега дойде и отговора защо сме на толкова незавидно дередже. Защото за яхти, самолети, джипове и т.н. има. Но иначе техният опит на юпита явно е "или с намаление на работните заплати, или с увеличение на цените". Пфу!


Според зам.-председателя на Българската стопанска камара Дикран Тебеян синдром "хем има, хем няма" не съществува. "Само неграмотните и много ниско квалифицираните не могат да си намерят работа. Нека се обърнат към посредническа фирма, тя веднага ще им намери", твърди той. ... "Много работодатели са некоректни - обещават една заплата, а накрая дават по-малко или изобщо не дават", казва Екатерина Зилк, зам.-управител на агенция "Апхил", специализирана в набиране на кадри в туризма. И дава пример - 1/2 от фирмите, които са се обърнали към тях за помощ, са били отхвърлени, защото не са си платили комисионната към агенцията. "Щом още към нас се държат недобросъвестно, какво остава за кадрите, които ще им намерим", разсъждава тя. ... "Никога няма да си намеря хубава работа, вече нямам никакъв стимул, всички са адски некоректни!" Звучи ли ви познато? Думите са на 25-годишната Калина Иванова, която е бакалавър по маркетинг. Вече няколко години тя не може да случи на подходяща за специалността й работа. Добра статия на в-к "Сега". Добра, защото казва на Божидар Данев същото, което и аз съм казал в една от статиите си в другият си проект за национална безопасност. Добра, защото е отговор и на вчерашната гьобелсщина на Тошо Тошев за инженерите, които се търсели у нас и им давали над 10 000 лева заплата. Добра, защото би трябвало да подсети божидарданевците, че наистина като не ползват маркетингови и други специалисти, за да има за джиповете им и курвите им, все така ще я карат - "или увеличение на цените или намаляване на заплатите".


Според данните на Световната банка България се нарежда и сред страните с особено голям дял работещи в чужбина от общото население. През 2005 г. те са били близо 1 млн., или 12.1% от общото население, като авторите на доклада посочват, че актуализираната статистика за последните две години вероятно ще покаже и значително нарастване на броя им, особено след влизането на страната в Европейския съюз. "Дневник". Ето това го направиха "съюзите" ви г-н Данев! Некадърните ви назначени за капиталисти само намаляват заплати и вдигат цени. И с алчността и некадърността си обезлюдявате България г-н Данев! Вие сте отговорен! И поне уволнете оная гадна физиономия с нагло държане наречена Дикран Тебеян!


Двама лекари от Университетската болница “Св. Георги” и МБАЛ “Пловдив” са подменяли данните от кръвни проби на шофьори, като са записвали резултати под разрешената минимална концентрация на алкохол. Това съобщи вчера районният прокурор Галина Андреева-Минчева. "Moнитор". Бялата мафия сега пак ще скочи да се защитава, че са и малко парите.Прокурорът от Поморие Константин Янушев се оказа мастит имотен собственик. Той е скрил от данъчните 3 апартамента, магазин, 4 гаража и продажба на право на строеж на жилищна сграда в Бургас. "Стандарт". Какви са тия прокурорски заплати? А? Или прокурорът е чел лекции на посланик Байърли по генериране на стабилност в България и от там са му допълнителните доходи?


Някой трябва да разбие тази парадигма – джелатите от МВР пребиват и убиват хора, веднага след това излизат лъжливи съобщения. В случая с Чората не само съобщенията бяха лъжливи, а имаше дори фалшив документ на патоанатом. Търпимост, обаче, към насилието и фалшификациите от страна на МВР не показва само съдът. Защо в цялата дандания нито един журналист не зададе неудобен въпрос на Петков? Може би това е в основата на парадигмата. "е-вестник". Дааа, правилни са отдолу под статията, коментарите, че каквато ни полицията, такива и покровителите и, а за журналистите у нас един е предложил да изписваме думата с кавички. Само за посланик Байърли това всичко е демокрация.
Снощи г-жа Тушева говореше по "7 дни", че нямало журналисти и даде за пример как никой не информирвал българите какво става в Бискайския залив. Аз не съм журналист, наистина. Но Вие, уважаеми посетители на този проект сте информирани. Навреме. За най-важните неща за живота ни. За руската ударна група в Бискайския залив Ви информирах ехее... още преди три дни.Благодаря Ви уважаеми посетители на този ми и другите ми проекти. Само тук вече влизат по към 200 посетители всеки ден и преглеждат по към 600-700 материала. Благодаря Ви! И като благодарност и за малко настроение - вижте и рубриката "Смях за отмора". Сложил съм разкошно видео с маймунки.


23 януари 2008г.

Долни лъжи сипе "24 часа": Заплата от 6-8 хил. лв. у нас вече не е фантазия, а факт. Бизнесът предлага сумата за инженери. За по-опитните парите скачат и над 10 хил. Нямаме специалисти, не мотивираме ли малкото качествени да останат, фалираме, обясняват щедростта си работодателите. Причината за небивалия дефицит е бумът на икономиката и емиграцията на подготвените в последните години. Край на цитата. Какъвто е бумът в икономиката, такава е и щедростта на джипаджиите. Лъжа е и цифрата. Най-накрая видях какво е била гьобелсовата пропаганда. Благодарение на "парцалите" (така ги наричат по СКАТ) на Тошо Тошев. Кой бе Тошев, кой дава за по-опитните 10 000 лева заплата? Кажи ми. Питам те открито. Ето аз съм и електроинженер и инженер-математик. Мои разработки като инженер има и днес в националния метрологичен център а мои разработки като компютърен специалист могат да се видят и в Интернет и на издадена от издателство техника книга още от преди 10-ти ноември. Хайде кажи бе лъжецо Тошев - кой щедър работодател дава 6 000 лева заплата да отида да се кандидатирам. Не искам 10 000. Защо ли като следя zaplata.bg, jobs.bg и т.н. никъде не съм видял такива заплати? А лъжецо Тошев?


С 10 000 души са се увеличили безработните българи през последния месец на миналата година, съобщиха вчера от агенцията по заетостта. През декември в бюрата по труда са регистрирани 255 910 безработни, показват данните. Според агенцията това се дължи на по-малкия брой фирми в страната и съответно на по-малкото разкрити работни места. Само за един месец обявените свободни работни места са намалели с 14 000, обясниха от агенцията. "Новинар" Ето я иначе истината неуважаеми гьобелсаджии.


Откакто заведох дело за побой срещу МВР, полицията ме тормози всеки ден, каза вчера през сълзи миньорът от “Марица-изток” Кольо Колев, който бе пребит по време на протест. Заради множеството рани миньорът заведе иск в размер на 15 000 лв. срещу МВР, а оттам обявиха, че по време на протеста Колев сам си е блъскал главата в земята. КНСБ обаче показа филм как мъжът е бит. Софийският градски съд трябваше да гледа вчера делото на миньора, но то бе отложено заради неявяване на свидетели. "Новинар". Типичен генератор на стабилност според посланик Байърли. И съдът му на Байърли в типичното си поведение и полицията му на Байърли демократично тормози не престъпниците. Хайде на бас, че измежду тримата, точно Байърли няма да го пратят в Москва. Та нали там ако изтърси такива глупости, каквито ги ръси у нас и започне да подкрепя чеченците, както у нас циганите, и Касянов, както у нас бат'бойко, руснаците с нота ще го изгонят на втория ден след акредитирането.


Скитащи кучета във вилна зона край Велико Търново са нападнали двама души само за едно денонощие. "Сега". А бат'бойко продължава далаверите на Софиянски с екоравновесието му. И имам достоверна информация от свидетел, който е видял как бат'бойковските екоравновесни далавераджии пускат тайно кучета по по-тъмните места на София.


Диктатурата на гишетата. Митницата кара хората да губят по половин ден, за да се убедят, че банковият превод от съседния офис е пристигнал при тях. "Сега". Ами диктатура си е у нас. Не само на гишетата. И на полицията на Байърли и на съда на Байърли и на политиците, крепени от Байърли. Нали тези митничари са назначени само защото са на някой мафиот от управляващите. Те затова и нехаят за тези, които "обслужват". Защото са за друго и от друг назначени.


От блога на Йовко: Не бих повярвал на текущото българско правителство за нищо. Принципно. Всеки техен ход подлагам на съмнение - но така или иначе едва след време ще разберем кой днешен ход или договор е бил правилен или неправилен, и каква е била цената? Днес няма да намерим прецизни изводи, още повече, че дискусия няма - има някакви хаотични емоции… и медиен шум, който кара интелекта ми да се чувства обиден. Само усещането за нечистоплътни и гузни действия е повече от убедително. Иначе България на Путин е точно като България на Буш. Употребена. И двете означават едно и също,… че нещо не е както трябва. И някой (или никой) не е на мястото си…


А ето и от блога на Еленко: ЦРУ притежава Facebook. Казвах ви аз, че Facebook е на Лукавия... Ето статия в Гардиън, която обяснява кой стои зад Facebook. За блоговете на министър 10% и прочие "десни" позволете да не Ви информирам.


В последния брой на "Нова Зора" има интересна статия за това, колко народ е осъден в Турция за поругаване на национални символи. А ученичка е била осъдена само защото си позволила да оцвети потрет на Кемал Ататюрк в учебника си. А у нас, завършва статията, откраднаха даже сабята от паметника на Ботев във Враца. Иначе "Нова Зора" е бетер Найден Андреев в прекаленото си русофилство. За такива казват явно "прекален светец и богу не е драг".


собств. инф.: Продължават дрънканията на оръжие на Русия в Атлантическия океан. Както Ви информирах вчера (днес и от "Дневник" са ме забелязали), от днес ще нарастне броят на руските самолети, присъединени към КУГ. По пътя си за Бискайския залив руските стратегически бомбардировачи са вдигнали по тревога Кралските ВВС. После са стреляли с крилати ракети по цели в океана. А вчера се оказа, че руският ракетен крайцер "Москва" е изпробвал новият ракетен комплекс "Базалт".


22 януари 2008г.

Разговор на журналистка от "Стандарт" с продажник на български интереси за автомагистрала Тракия: Да, но държавата кредитира концесионера. - Кредитираме, но не субсидираме казва Гагагузов. - Щом имаме пари за кредитиране на сторителството, защо не я изградим сами? - Защото кредитираме португалците с до 50 млн. евро годишно, което е крайно недостатъчно за изграждане на пътя. Край на цитата. Първо това което казва Гагузов е лъжа. И интересно защо т.нар. ни главен прокурор не чува, че открито по СКАТ снощи Енчев и адвокат Железчев нарекоха концесията за автомагистрала Тракия 'криминален случай'? Както показаха, че незаконно е и връщането на купища декари на крадецът на Мусала, който продължавал да изсича България. Къде сте бе г-н Велчев? И на кого служите?


От началото на годината в София нито ден с чист въздух. За 20 дни изгълтан прах като за 6 месеца. Пълен с отрови въздух са дишали софиянци през първите 20 дни на годината. Това показват данните от измерванията за качеството на въздуха в столицата, направени от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС). Канцерогенните фини прахови частици, които се дължат на мръсните столични улици, ауспусите на автомобилите и неекологичните заводи и мъглата, са най-големият замърсител. "24 часа". Дано джипаджиите на Божидар Данев се досетят, че не може да са райски остров, когато около тях всичко затъва. И че не става само с "финансови инструменти", ами си трябват и специалисти, ако искат да има откъде и кого да ограбват и за в бъдеще.


От юни тази година се очаква фондацията на американското правителство “Америка за България” да заработи у нас. Бюджетът, с който ще разполага неправителствената организация, е 200 милиона долара и през лятото ще започне отпускането на грантове, съобщи в интервю за “Класа” Майкъл Фриц, директор на мисията на Американската агенция за международно развитие за България (USAID). "Класа". Значи от юни ще започне изплащането на подкупите на български продажници. Защото аз не знам какво освен хрантутене на послушни мекерета правеше USAID у нас. Aз съм направил и поддържам четири свои интернет-проекта (този, за националната ни безопасност и за идеи за дребния бизнес и писмата ми до посланика). Сам! И без един лев отникъде! А тия платиха 3 млн. долара за един сайт за продажба на самолетни билети. Хайде кажете ми какво е това? Естествено, че аз и да исках да го направя този сайт за билетите за 100 000 долара - нямаше да ми го дадат да го правя. Защото аз му казвам открито на техния посланик неприятни истини. Вижте им и сайта за финансиране на http://informoney.org/ Нищо полезно. Никакъв контент (така пиша съдържание за да ме разберат). Само събирачи на информация!


Евродепутатите от АТАКА Димитър Стоянов, Десислав Чуколов и Слави Бинев подписаха в ЕП Писмена декларация 1 от 2008 г. за ограничаване на американското военно присъствие в Европа. Декларацията, внесена от чешки депутати, остро критикува разполагането на нови военни бази на САЩ в страни-членки на Съюза. В нея се отбелязва още, че съществуват причини да се смята, че разполагането на военни инсталации на янките в Европа не е в интерес на гражданите на ЕС, а защитава стремежите едностранно на Съединените щати. "Атака".


собств. инф.: В неделя през нощта в Атина хвърлиха запалителна смес и запалиха офиса на "Евробанка". А през нощта в понеделник бяха взривени три автосалона и четири офиса на банки. А петото взривно устройство на входа на националната банка в район Перистери са успели да обезвредят. Взривени са общо около 30 автомобила. За такъв огромен подривен акт все още никоя организация не е поела отговорност.


собств. инф.: Дали "спечелването" на България за руски проекти е голяма победа за Русия над САЩ не знам. Но че пробивът на Русия в Саудитска Арабия е голям удар срещу САЩ е сигурно. След като монарсите от Персийския залив обявиха Русия за приятел на арабите, а миналата седмица саудитския министър на петрола отказа на Буш да вдигне добивите за да се поудържат цените, вчера беше съобщено, че руското БДЖ (Российские железные дороги) са спечелили тендер да строят ж.п. линия в Саудитска Арабия. Стойността на договора е 800 млн. долара. И това е началото. Руснаците разчитат да изградят още две ж.п. линии по проекта Север-Юг на обща стойност 2 млрд. долара.


собств. инф.: Русия продължава да дрънка оръжие под носа на Запада. Вчера флагманът на руският черноморски флот, ракетният крайцер "Москва", който се присъедини към дошлата от Северно море в Средиземно ескадра, начело със самолетоносача "адм. Кузнецов" е провел стрелби с ракети в Атлантическия океан. Предстои да бъде отработена и мисия между този флот и стратегическата далекобойна авиация на Русия. По изказване на вицеадмиралът Максимов корабната ударна група (КУГ) не е на поход а е в пълен боекомплект. Ние изпълняваме задачи на бойната служба е казал шефът на Северния флот. Не знам какво точно знае руското разузнаване, което ние чужденците не знаем, но пак оня ден друг висш руски военен обяви, че Русия може и да нанесе ако трябва превантивен ядрен удар. Като ги свържа всички тези събития бих завършил: Русия от нещо я е страх. Дано на някой да не му се изпуснат нервите в Голямата игра.


собств. инф.: Всеки 8-ми немец е заплашен от бедност според статистическото ведомство на Германия. Информацията е от вчера, 21 януари. Естествено най-потърпевши са и там пенсионерите.


собств. инф.: Русия е готова да въведе автоматична работа с кирилицата в обхвата на т.нар. рунет (руските сайтове и IP-адреси в Интернет). Това предизвика веднага крокодилски сълзи от Запада, че въвеждането било "балканизация" на Интернет. След като Китай вече почти се е отделил в свой Интернет, сега и Русия като го направела имало опасност от сепариране на Мрежата. И най-накрая Икан е помолила Русия да изчака 2009г. когато тази организация щяла да излезе от контрола на САЩ. Ще припомня, че световната общественост не успя да накара на конференцията в Тунис американците да спрат да контролират Интернет. Изглежда, че сега руснаците са на път да успеят да освободят Мрежата. Признавам, те създадоха Интернет. Но я създадоха тогавашните американци. Не днешните империалисти. Светът има проблем не с американците. А с политиката на бесните, дошли на власт в САЩ.


21 януари 2008г.

Поне с 1 лев по-ниска цена за литър слънчогледово олио плащат жителите на Берлин в сравнение със софиянци, показа проверка на "Сега". В немските вериги "Кайсерс" и "Лидъл" литър слънчогледово олио се предлага за 1.09 евро, или около 2.00 лева, докато у нас е от 2.65 до 3.50 лв. "Сега". А помощите за безработни на немците са 800 евро а олиото им 1 евро. А у нас средната заплата е 300 евро а олиото 1.5 евро. Ами кашкавала? Ами сиренето? Ами хляба? Де го оня соросоид Петър Димитров да ни обясни колко сме забогатели. Пфу! Та да го и питам и за това как да си платя сметката за тока. С богатството, което ми дават за високоспециализирания ми труд божидарданевските "бизнесмени".


От около една седмица насам Румъния транзитира големи количества електроенергия през територията на България за Сърбия и Гърция. Това съобщиха източници от НЕК. Информацията бе потвърдена и от дежурните екипи на предприятието "Електроенергиен системен оператор". "Сега". Тодор Живков е мислел за България. Строил! Създавал! Сегашните изпоунищожиха всичко. Кога наистина "не сме народ а мърша" ще потърси сметка от Кунева, Паси, Близнаков и т.н. за затварянето на 3-ти и 4-ти блок? Снощи по Канал 1 Тома Томов интервюира западняци, които ясно казват - блоковете са модерни. Е, защо тогава крадецът на Мусала ги затвори? За някой и друг декар рилска гора в повече ли?


Студентите да се вдигнат на бунт заради предвижданото увеличение на цените на билетите и картите за градския транспорт призовават от Българския студентски съюз. "Монитор". Ами дано да се вдигнат. Защото бат'бойко освен да обира софиянци и да дели обраното с новите вълци и софиянските "водоснабдители" се видя, че друго не прави. Някой все пак трябва да го запита защо затрива трамвайния завод. Защо не осигурява и лентата за движение на градския транспорт (това става с най-прости глоби на нахаканите джипаджии). Тогава автобусите му няма да стоят на едно място и да имат преразход на гориво, което да плащаме ние. Но се съмнявам за студентите. Защото и те са част от "не сме народ а мърша".


Антимафиот от варненската полиция е участвал в схема за източване на милиони. Той бил част от група, която се занимавала с изпразването на банкови сметки и кредитни карти в Америка. Спецполицаят залагал мръсните пари на фондовата борса, а печалбите внасял в банки. По тази схема изпрал голяма част от източените пари. "Монитор" Нека посланик Байърли да си отговаря пред своите ограбени защо крепи ченгесарската мафия у нас. А ние си ги знаем нашите как и срещу какви заплати разкриват убийството на сестрите Белнейски. Сега се вижда и защо не разкриват нищо.


Дилемата "завършен-незавършен преход" измества обаче много по-важния въпрос за бъдещите възможни начини за промяна в изключително трудната сегашна среда. Най-общо тя се характеризира с изчерпан потенциал за промяна отвън, картелизация на икономиката, която се усилва от нелегитимното преразпределение на публични ресурси, самозатваряне на политическата прослойка, дълбок граждански скепсис към управление и политика, нереформирани институции, корупция и публични услуги, които са на ръба на разпада. ... По този начин преходът става метафора за изначалния морален провал на несоциалистическото, за невъзможността на индивидуалното и пазарното да създава просперитет, ред, смисъл. Езикът на тази невъзможност е литературен и преднамерено избягва износения политико-публичен тон. За разлика от мисловните си предшественици неговият колективизъм преминава през драмата на разкъсаната от промяната душа на жертвата. На този език говорят професионалните оплаквачи на постсоциалистическата тегоба и загубения рай на урбанизирания и захранван аутсайдер. "Дневник". Такаа... ние некрадящите и неперящите наркопари сме аутсайдери. Това ни го каза и оня крадлив царедворец. Сега ни го казва и "политолог" на органа на назначените за капиталисти. А после "ама какво да правим"!? "Затъваме"! Трудна била станала средата. Аз ли я направих трудна, а? Ами такива са ни "успелите" бе неуважаеми успял г-н Прокопиев. Затова затъваме. И ще затъваме. То с джипове, яхти и самолети и курви не се "инвестира".

собств. инф.: Готвейки се за нови мръсотии на Балканите, Вашингтон бързо замита следите на многочислените си емисари, замесени в банална корупция и криминални действия в Косово. В края на миналата година набързо бе покрит и изнесен от Прищина генералът в оставка Стивън Шук. А той не бе кой да е, а зам.-председател на "международната" администрация на Косово. По времето на пребиваването си там, за генерала е доказано, че е действал заедно с терориста от АОК, Рамуш Харадинай, убил собственоръчно 67 души. Благодарение на най-демократичният генерал Шук, Харадинай през 2004г. става за кратко даже министър-председател на Косово. Но после бил принуден да се яви в Хага. По искане на сърбите. Впоследствие самите албанци натопили Шук за получаване на пари от албански политици и от ред американски компании за уреждане на договори за строителство на обекти в Косово. Според сръбските медии наркопарите на албанците през UNMiK са предавани на ... съдиите от Хагския трибунал, които срещу подкупи от милиони евро са освобождавали терористите на ОАК. Това нямаше как да стане известно, ако не беше факта, че в последно време най-демократичната държава в света се опитва сега пък да ухажва сърбите. И се врътна на 180 градуса и предложи да осъди Харадинай на 25г. през Хага. Демокрация. Да му мислят калфите и паситата утре.


собств. инф.: Когато ги захапе тях, западняците бързо забравят какво са ни пели като са консултирали нас. Днес Дойче веле рони горчиви сълзи защо Нокия закривала завода си в Бохум и разкривала заводи в Румъния и Унгария. (Незнайно защо в заглавието е написано в България и Унгария, но явно руснаците първи са разбрали, че етот немец уже не тот немец). И как немците оставали без работа и как това била глобализацията. Ами да - това е глобализацията. Изсмуква се всичко от китаеца и започва да се изсмуква като муха индиеца. Паралелно се изсмуква украинеца, българина и т.н. За да има за яхти, джипове и курви. А, да и за пиарски заблуждаващи мероприятия. На това му се казва либерастийство.


Както винаги през почивните дни работих за Вас, уважаеми посетители на този ми проект. Обнових рубриката си за Политика с едно проучване всред оситата. Обнових и другите си два проекта - за национална безопасност с втората част на анализа на немски разузнавач за Ирак и с материал за Молдова като следващо Косово и обнових и новият си проект за идеи за малкия бизнес. С нови обяви за търгове и нова моя идея за малък бизнес. Приятно четене.


18 януари 2008г.

За да покаже на приятел колко вдига спортната му кола бизнесмен тества ферарито си, то го убива. Пловдивчанин изфорсира спортното возило и намери смъртта си в дърво на тротоар. Инцидентът станал в сряда в 23,50 ч на бул. “Ст. Стамболов”, съобщиха от полицията. "24 часа". Г-н Данев, Божидар Данев - шеф на назначените за капиталисти у нас, Кога ще си научите "бизнесмените" поне да се държат по-сериозно? А? Г-н Орешарски? Какъв му е "бизнесът" на това божидарданювче и колко данъци е платило на бюджета, че са му останали и за "Ферари"?


Пътуването до морето със собствен автомобил скоро ще стане лукс за българина. За сметка на това от данъците, които плащаме, държавата ще финансира португалските компании. Магистрала "Тракия" всъщност ще бъде изградена с държавни пари, които ние ще даваме на чуждите компании като компенсация за липсата на трафик по аутобана. Страната ни ще заделя бюджетни средства и за заместващите плащания. "Стандарт". Кога ли мършата ще израстне до съдене на продажни управници?


Офис-сътрудникът на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов Десислава Замфирова е сред новите попълнения в бордовете на общински фирми, сменени от новата управляваща партия в Столичния общински съвет (СОС). С гласовете основно на ГЕРБ и СДС общо 55 "бордовици" бяха сменени, а нови 31 – назначени. "Медиапул". Ето я батбойковщината като продължение на третото берово правителство (третото ченгесарско-мафиотско управление). Гласувайте за ГЕРБ! Всъщност за когото и да гласувате - ГЕРБ ще ви натресат.Между 500 и 1000 лв. ще бъдат глобявани граждани, които са указали психотормоз над животно. Такъв текст приеха депутатите, които вчера преполовиха Закона за защита на животните и остава да гласуват окончателно остатъка от него днес или другата седмица. "Монитор". Интересно кога дупетатите ще се сетят и за българите. Че и българите са животни поне. Защото какво, ако не психотормоз са лудите просещи из трамвай 18? Младо момиче крещи на жени, а някакъв друг луд се прави на полицай и крещи 'зареди оръжието' из баткойковския градски транспорт.


Воденични камъни се опитват да смелят България тези дни. Причината е проектът “Южен поток”. От Кремъл в прав текст обвиниха САЩ, че спъват сделката. "Труд". Позицията на България получи официална подкрепа и от САЩ чрез изявление на посланика Джон Байърли. Нервността на Москва по този въпрос пролича и от цитираното от руските медии изказване на неназован източник от администрацията на Путин в четвъртък, че съществува външен фактор на намеса при българите. "Дневник". Тъй като органа на обирджиите в България не цитира точно - ето го превода на наистина нервното изказване. Но то е нервно, защото ние наистина днес дърпаме безсмислено мечката за опашката. И най-вероятно това ще ни бъде върнато с лихвите и то скоро. С тези соросоиди-енергетици и американски калфи наистина токът ще стане лукс у нас.собств. инф.: Има един допълнителен фактор на натиск, не казвам от висшето ръководство, но от държавния департамент постоянно опъват българите. Щом някъде ние реално мръднем напред в двустранните си отношения, появяват се разни чиновничета от държавния департамент, хващат българите за ревера и " Защо ви е това". Без да предлагат някаква алтернатива. Това е казал за интервю за Интерфакс източник от Кремъл. А статията е озаглавена "Русия е недоволна от опитите на Държавния департамент на САЩ да влияе на двустранните руско-български отношения". Четете "Дневник". Но след това четете и чичо Данчо.


собств. инф.: По данни на правителството на Германия ежегодно за неплатени сметки там се изключват временно 800 000 семейства. Вчера министърът на околната среда Зигмар Габриел (Sigmar Gabriel) е поискал от енергийните концерни да спрат да надуват цените на тока с цел по-високи печалби. И е поискал енергоразпределителните им дружества да въведат тарифи за ток за бедни. "Енергийната бедност у нас е недопустима" е казал министърът. А у нас Таско Ерменков (несменяем шеф на агенцията за енергийна ефективност, уж червен) беше казал, че токът щял да стане луксозна стока. Ето я малката разлика между "социалистическото" Пфу! правителство у нас и национално-отговорното управление в Германия.


17 януари 2008г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) санкционира с общо 1,865 млн. лв. 14 предприятия за забранено споразумение за определяне на цени при производство на олио. Налице е първият мащабен заговор срещу потребителите в страната, коментираха още от КЗК. Проучване на комисията показва, че в периода 2005 г. ­ 2007 г., санкционираните компании са провеждали множество срещи, под формата на заседания на Управителния съвет на Сдружение "Съюз на производителите на растителни масла и маслопродукти в България", в което членуват. Подобни заседания са провеждани при всяка изкупвателна кампания и на тях е обсъждано конкретното пазарно поведение на участниците. "Moнитор". Алоо, г-н Данев, Божидар Данев, какво ли правят и останалите ви "браншови организации"? Втори, трети и т.н. мащабни заговори срещу потребителите нали? Интересно няма ли да се намери поне един журналист да му зададе на този гьонсурат сега този въпрос. А аз да запитам посланик Байърли: Това ли ви е пазарната икономика и свободна конкуренция? А посланик?


Пловдивският адвокат Михаил Екимджиев разбуни духовете, като призова съгражданите си да не плащат местните данъци и такси, ако общината не е почистила улиците от сняг. Примерът му бе последван и от юристи в Добрич, които обявиха, че ще съдят местната управа за заледените тротоари. Екимджиев, който е член на Асоциацията за правна евроинтеграция и права на човека, обяви също, че ще инициира създаването на граждански комитети за натиск срещу институциите. По-скоро това е символ, метафора, от която ми се иска да се разбере, че тази държава също има задължения. И че гражданите имат право не само по време на избори да излъчват свои представители, но и по време на мандата им да искат от тях изпълнение на техните задължения. Общественият договор е твърде широко понятие. Но най-общо задълженията на държавата са да осигури сигурност, здравеопазване, образование на хората. "Стандарт".


Общинската служба по земеделието и горите в Самоков е върнала над 4500 дка гора отгоре на бившия премиер и наследник на царете Борис III и Фердинанд – Симеон Сакскобургготски. "Класа". Питам сега ще има ли даден на съд държавен чиновник за това съучастие в окрадването на България Кобурга. И кога този крадец ще си ходи откъдето е дошъл? Защото се вижда за какво само е дошъл.


Министерство на отбраната отново отива на съд, след като фирма остана недоволна от проведен конкурс за изграждането на системата за обмен на секретни съобщения по електронна поща.В петък в Административния съд в София ще се гледа делото на фирма "Стемо" ООД срещу МО. "Стемо" е предложила 5 млн. лева при първото си явяване, твърдят запознати. МО пък избрало "Елта - Р Ченкин и сие", тъй като на втория конкурс предложило системата да се изгради за 3 млн. лева. "Сега". Вижте ги как харчат наши български пари близнаковците. 3 млн. за мейл сървър! Пфу! Па да же и да е с PGP.собств. инф.: Интересно изследване е публикувало руското списание «Финанс». Класация на държавите по бюджетни разходи на глава от населението. Така хем се вижда къде е построен социализма, хем се вижда чие правителство най-мисли за поданиците си. И така на първите места са 1. Люксембург с 35,28 хил. щ.д.; 2. Катар с 27,10 хил.; 3. Бруней с 24,36; 4. Норвегия с 21,35; 5 Сан-Марино 19,47; 6 Швеция с 19,06; 7 Кувейт с 18,89; 8 Дания с 18,22; 9 Австрия със 17,68; 10. Франция - 17.30 хил. щ.д.

Интересно е, че според мен, пак нашата стъкмистика е преметнали статистиците и сме на 51-во място с 4.04. САЩ са 36-то с 8.88 Румъния 54-то и Турция - 71-во са след нас. Но Гърция е на 24-то с 10.99. Цялата класация на http://www.finansmag.ru/85897


собств. инф.: Саудитска Арабия е отказала на Буш да увеличи добива на петрол с цел укротяване на цените му. Саудитска Арабия ще увеличи добива на нефт, само когато това е оправдано от пазара, е заявил на 15 януари в Ер-Риад министърът на нефта на кралството Али ан-Нуейми.


собств. инф.: Държавният комитет на Китай по реформите е обявил, че от 15-ти януари в Китай временно се въвежда режим на държавно регулиране на цените на основните продукти за потребление. Замразяват се цените на зърното, млякото, яйцата, газта, месото и т.н. А The Wall Street Journal напомня, че правителството на КНР също рязко е увеличило и глобите за нелегално повишение на цените. Светът се отърсва от либерастийството е моят коментар за случилото се.


Днес започва посещението на Путин у нас. Идва не за бази или за да ни пробутва оръжия втора употреба, а за да преговаря за икономика. Да преговаря! У нас пък му отговарят с "Путин вън". Снощи Маргарита Михнева (сега Димитрова) беше просто жалка срещу един български инженер, който я запита как в Касписко море и в частност Баку, до сега няма нито един екологичен проблем а у нас си измисляме бъдещи екологични проблеми. Странно до кога ще се държим като разгонена котка и ще се дупин натрапчиво на този, който е по-силен в момента. Било то райха, било Сталин, било Буш. Май наистина руснаците залудо са си проливали кръвта за нашата свобода. Ние за сега показваме, че не можем да сме свободни.


16 януари 2008г.

Токът ни свършва и България е на крачка от режим. Централите работят на max и най-малката авария може да ни остави на тъмно. Кризата е заради спирането на безопасните III и IV блок на АЕЦ "Козлодуй", с което Брюксел удари не само България, но и Балканите. "Стандарт". Пак лъжа! Не е заради Брюксел, а заради кръга зад Близнаков, Паси и Кунева! Онази вечер Веско Бончев пак запита в ефир защо главният ни прокурор не е започнал разследване срещу царедворците, затворили АЕЦ-а. И повтори думите на Джефри ван Орден, че българи са искали затварянето.


Албания преди България посвобода на икономиката. 59-и сме в света, на 28-о място в Европа, Хонконг е лидер в класацията за 14-и път. "Класа". Ами така е. Ние имаме "юпита", които все съкращават чиновниците. От 60 000 на 90 000 ги съкрати в последно време николайчо. А чиновниците искат власт.Треска тресе военният министър Веселин Близнаков от няколко дни. От Пентагона са поискали нашите рейнджъри в Ирак да се включат в бойни действия срещу местни терористи. Ръководството на МО и Генщаба обаче се чудят как да откажат на „поканата", защото става дума за много опасни мисии, в които даването на жертви е планиран риск. В правителството умували как да се измъкнат от капана или ако това не стане, как да поднесат новината пред българската общественост. "Фрогнюз". Ха сега де. Ами това са мъжки проститутки. Месо за износ. Като са се навили да се продават, а парите да отиват у близнаковци - да ги гърмят. Престъплението е, че Близнаков ощастливява Пентагона за наша сметка. Нека напомня, че българският бюджет плаща на близнаковци, пасита и прочие лизачи на Пентагона. И че от САЩ за сега освен едно "това е вашья рработа" не сме получили и един цент.


От САЩ не само не получаваме нищо, ами им и плащаме и те не си изпълняват поръчките: Ето какво казва в-к "Сега" Преди дни "Сега" предупреди, че се задава скандал с доставката на новите седем машини, които американската компания Textron трябваше да достави на бойците ни в Афганистан срещу 7 млн. евро. "Парите са преведени преди Нова година от българската държава", лаконично заявиха вчера от МО, но не можаха да уточнят какви са неустойките и откога започват да текат. България има вече лош опит с доставка на американска техника. От ноември 2005 г. армията ни чака да получи от САЩ 50 джипа "Хамър".


Свидетели сме на тежка криза в управлението и професионалната дейност на МВР. По данни на Центъра за изследване на демокрацията в края на 80-те години на XX век "народната милиция" и специалните служби имат агентурна мрежа от около 250 000 души при население на страната от 9 милиона. По брой на агенти на глава от населението (средно трима на 100 души) България е изпреварена единствено от ГДР и Румъния. В днешни условия у нас е невъзможно и напълно безсмислено да се изгради и поддържа подобна численост от сътрудници. Същевременно броят на оперативните работници в полицията не е намален в сравнение с този на оперативните работници от милицията през 1989 г. Той дори значително е увеличен. "Дневник". Само да допълня, увеличен при спад от почти 9 на почти 7 млн. И така всички "разузнават", а никой не търси убийците на сестри Белнейски. И Жоро Стоицев е пак шеф. Това е то българско МВР.собств. инф.: ВВС на Турция са бомбардирали отново Северен Ирак. "На 15-ти януари са били нанесени удари по бази на терористичната КРП в районите Зап-Шиви, Авашин-Басян и Хакурк в Северен Ирак" се казва в комюникето на интернет-страницата на турската армия.собств. инф.: Франция и Обединените арабски емирства (ОАЕ) са подписали договор, предвиждащ създаването на френска военна база в ОАЕ. Освен това Франция ще построи на арабите АЕЦ с два реактора EPR.


15 януари 2008г.

Новата звезда на небосклона на политическите грабители се нарича Бойко Борисов. Убедителната му победа на местните избори даде сериозна заявка за бъдещо топло настаняване във властта на него и цялата му рода Вълци, Черепи и прочие биячи с костюми, които изместват досегашните костюмари с биячи. Така започва статия в българската секция на "Индимедия". И продължава: Полицията си пази служителите както мафията си пази кадрите - не защото са много чаровни, а защото са си нейни. Тези хора трябва да са спокойни, за да слушат, а за да са спокойни, трябва да им е широко около врата, поне когато са далеч от началниците. Но полицията напомня на мафия и по много други неща...


Рекордно поскъпване изяде парите ни. С 12,5% са се вдигнали цените през 2007 г. Това е най-високата инфлация от Жан-Виденовата зима. Олиото е скочило със 78%, сиренето - с 45 на сто, а хлябът - с 43%. "Стандарт". И това са долни лъжи! Олиото скочи с над 100%, сиренето и кашкавалът също! А общата инфлация е над 20%! С колкото вдигнаха заплатите на мафиотизираните ченгета.


Законовото изискване само фармацевт да може да е собственик на аптека, и то само на една, противоречи на Закона за защита на конкуренцията. Това постанови Комисията за защита на конкуренцията. Тя бе сезирана от Асоциацията на собствениците на аптеки. "Сега". Пфу! Докато немската аналогична на КЗК институция преди седмица глоби аптеките в Германия с над 600 000 евро, нашите мърляви подлоги на богаташите ги насъскват и срещу закона дори! Евалла! Кога бе г-н Пирински ще ги махнете всичките тия? И КЗК и КРС и ДКЕВР и ... Та от тия никой, ама никой не защитава обществения интерес!


"Открит форум" в БСП ще прави ново ляво движение, обяви лидерът на идейното течение Красимир Премянов. "Сега". Сетил се Премянов. Ама късно. Знаете ли от колко време му казвам "Ето как се прави най-лесно лява политика у нас. Слушаш какво казва или иска Божидар Данев и защитаваш точно обратното. И няма да сгрешиш". Както виждате, уважаеми посетители на този ми проект аз това правя отдавна. И съм прав.


собств. инф.: Мислете организатори на протести срещу Путин, мислете! Турция информира Гърция, че рязко намалява доставките на газ по новият турско-гръцки газопровод. Причината? Ами Иран на 7-ми януари спря доставките на газ за Турция. А вчера отказа да ги възобнови. Било му студено. И не му стигал собствения газ. Пък и Туркменистан спрял доставките и за Иран и за Турция. А защо спря доставките Туркменистан? Ами Газпром му предложил почти два пъти по-висока цена от Иран. А Гърция за сега оцеля единствено защото продължи да върви руски газ по трасетата на Булгаргаз. Пак по същите трасета - през Украйна, Румъния и България е спасена и Турция. Заради студа тя е увеличила импорта на газ през България от 36.5 млн. на 42 млн куб. метра. А това са транзитни такси неуважаеми протестиращи! Приходи за България!


Снощи по СКАТ Стефан Солаков се мъчеше да защитава българските военни разузнавачи. Хората го питаха за фирмите им, за парите им, а някакъв си Константинов се държеше като че ли няма такова нещо. Няма български офицер последните 18 г. г-н Солаков. Няма! Ако имаше поне един щеше да си подаде поне оставката в знак на несъгласие. Или щеше военен преврат да опита да организира. Щом не се е случило нищо такова, а си седят на шапките с пари, които им изиспват, значи няма български офицери! Жалко!


14 януари 2008г.

Тези, които след миналата снежна седмица са се усъмнили, че в чистенето на пътищата из страната има "нещо гнило", са били прави. Фирмите, които строят, ремонтират и подържат шосета, се наемат от фонд "Републиканска пътна инфраструктура", а както се оказа, неговият шеф Веселин Георгиев има интерес в същия бизнес. По-точно фирмата, която управлява единият му брат, е получила от фонда поръчки за 120 млн. лева, включително за чистене на сняг. Фирмата, водена от другия му брат, пък продава материали за строеж на пътища. "Дневник". T'ва е положението как'Сийке. А за нас остава да вярваме в пазарното регулиране и свободната конкуренция. Нали посланик Байърли? Т'ва са нормални неща. Я вижте Вашингтон!


От Нова година акцизът за кафето отпадна, но вместо цените да паднат, те дори поеха нагоре. Това установи проверка на "Сега" по малките търговски обекти и по големите фабрики и складове. Бизнесът веднага си намери оправдание - поскъпването на суровината на световните пазари. Така се оказва, че от отмяната на налога печелят не гражданите, както твърдяха борците срещу акциза, а фирмите от бранша. Къде е Божидар Данев да коментира? Или Дикран Тебеян да се изкаже какво става когато има все по-малко държава у нас? Преди от акциз поне някакви пари са отивали в бюджета и за тях сме можели да държим като общество отговорност на властта. Днес отиват за яхти и джипове и вече можем само с национализация накара божидарданевчетата да станат други.


Много обичам генерали на МВР да се правят на ощипани госпожици. Това заяви червената фурия Татяна Дончева пред БНР. Според нея Комисията по вътрешна сигурност трябва да провери дейността на МВР през последните две години. "Кой се е занимавал с производството и разпространението на синтетична дрога, има ли методичност и организираност, която винаги води до резултати, или само PR упражнения, в които от време на време пресцентърът на МВР със свръхнапрежение ни съобщава за някого, някъде по пазара в "Красно село", заловен с торба амфетамини", аргументира се Дончева. Според нея по случая "Куйович" лъсва "една безобразна организация" във висшето ръководство на МВР, което си решава "някакви частни въпроси, без всъщност да поглеждат какво става в държавата, и всеки се прави на кристално честен и чист като сълза, а същевременно някои други, някъде, са му виновни". "Стандарт". И защо само за последните две години г-жо Дончева? МВР е отговорно за всичките 18 години на ограбване.


по повод дръвченето срещу посещението на Путин: В "Днес+" още стои заглавието, тиражирано навсякъде: Политологът Огнян Минчев: Русия плаща подкупи на български политици. После самият Минчев в ефир по СКАТ заяви, че не бил казал това, били "пресолили манджата" и че нямал такава информация. Не знам колко им платиха на продажниците ни от Вашингтон, но от тези "протести" по-голяма тъпотия в последно време не съм видял. Протестират срещу петролопровода "зелени". Както протестираха да нямаме ток от АЕЦ, а не протестират срещу Марица-изток. Защото тя е дарена на когото трябва? Ами само да напомня: "Син поток" си е факт от куп време и никакъв проблем с него няма. А виж, с кораби из Черно море има. Долна продажна мърша сме и това си е. При това за дребни подаяния соросови. Вие и без петролопровод ходили ли сте по Бургаския "плаж" това лято? Видяхте ли го колко е мръсен? Покрай зарязаната ж.п. линия за Поморие. А, неуважаеми зелени? Защо не протестирахте пред Йоан Костадинов? Пред "концесионерите"? Пфу!


собств. инф.: Зибел Едмъндс, 37г. преводачка от турски за ФБР си е развързала езика пред "Сънди таймс" за това, че високопоставен и много известен сътрудник на държавния департамент е бил подкупен от турски агенти. Този високопоставен вече отрекъл, но преводачката е настояла: "Той предаде съвършено секретна информация не само от държавния департамент, но и от Пентагона. Срещу пари и за достигане на политически цели". По нейни думи турците и израелците са създали мощни шпионски мрежи в американските военни и академични организации и всеки месец от САЩ изтичат по няколко тайни доставки на ядрени материали. Един от сътрудниците на ЦРУ е потвърдил, че турците са добивали ядрени тайни на САЩ и са ги препродавали на Пакистан и Израел. "Доколкото знам, те играят голяма роля на черния пазар от края на 90-те".


Както винаги, през почивните дни работих за Вас, уважаеми посетители. Добавих нова статия в "Инф. технологии". Обнових и другите си два проекта - за национална безопасност и съм добавил и нова идея и инф. за търг в сайта си за дребния бизнес.


11 януари 2008г.

“Енергото стана бомба със закъснител. Тези аварии по електропроводите политически са следствие на прибързана приватизация”, заявява в интервю за “Труд” бившият председател на Комитета по енергетика Никита Шервашидзе. През 1989 год. Министерството на енергетиката се управляваше от около 300 човека и Блъгария е произвеждала 12 700 мегавата електроенергия, твърди той. А сега според него с многобройно повече чиновници в агенции и комисии, страната е произвела 7000 мегавата. Ето това е положението г-н Димитров (Петър Димитров) и г-н Данев (Божидар Данев). И никакви ваши манипулации и гьонсуратлък не могат го скри.


Така е - престъпниците си имат свои хора в полицията, имат си защитниците, имат си собствени политици... Това е мафията - така се роди петата власт у нас. Тя е отровна комбинация от пари, политика, престъпност и "правосъдие". Велислава Дърева за "Стандарт". Така е - само мършата си остана мърша. Независимо, че и Байърли и кресна "това е вашья рработа, не моя".


За извършена операция на пациент в Университетската болница по ендокринология “Акад. Иван Пенчев” д-р М.В. поискал 600 лева. Днес следобед е проведена специализирана полицейска операция, при която в момент на получаване на подкупа е арестуван 53-годишният лекар. Сумата от 600 лева в предварително обработени и описани банкноти е иззета при извършения му личен обиск. "Днес+" Сега ще видите и бялата мафия как ще скочи да си защитава мафиота. А иначе си ни морят без да им пукне и окото.


Бургаската окръжна прокуратура най-неочаквано вчера обяви, че паралелно с трагедията на потъналия кораб "Ванеса" разследва и сигнал, че морският съд е пренасял контрабандна стока. "Сега". Ето ги божидарданевите назначени за капиталисти. Това се оказва "бизнесът" им. Сега надявам се се досещате защо на оня, спасения му заповядали да мълчи.


Агенцията по вписванията е поредната държавна институция, която драстично наруши закона за личните данни. Сканираните лични карти на десетки бизнесмени се оказаха в интернет, след като ведомството качи на сайта си всички документи от фирмените дела на компаниите, които те управляват "Сега". Каквито са ни дупетатите - такива и николайвасилевите чиновници. ВСЕ НЕКАДЪРНИЦИ!


Що е то конак? “Институционалното учленение на господарския Поглед в града". Няколко думи за жертвите? "Компенсаторни жертви, както е известно, са смислова и артикулиозна база на моралистичните дискурси." "Стършел". Не, не е смешно. Ужасно е това, че "учени" като Валери Стефанов така преподават Вазов. А защо го правят отговаря пак "Стършел": А защо и трябва на Рада "дискурс", на чорбаджи Юрдан "поведенчески код", а на Мунчо "базисна ментална схема"? За да се поддържат материалните интереси в сивата икономика. Това е затвореният кръг, в който се въртят години наред ученици и родители. Добре е някой да накара Даниел Вълчев да прочете "Стършел".


Office 2003 Service Pack 3 - изненадааааа!… Излезе на 2 януари. А след прилагането му собствениците на MS Office 2003 откриха интересна негово “качество”, за което не бяха предупредени. Въпросният пакет премахва възможността да бъдат четени и писани един куп по-стари файлови формати. Причината, съгласно обясненията от MS, е че тези формати “не са сигурни” и “създават възможност от използване на уязвимости в софтуера. Това е от блога на gatchev.info. Но по-интересното е, как платените лизачи веднага скачат да защитават тези, които им подхвърлят огризките. При това веднага си проличава професионалистът от платеният некадърник. Прочетете целият материал и коментарът на, естествено, анонимният. А сложих този пост и за да Ви подсетя, и че най-долната ченгесарщина (в Русия и казват рейдерство) овладя окончателно и Майкрософт. "Били това не е за теб" - беше казала Хилари Клинтън на Бил Гейтс за опитите му да бъде социално ангажиран с проблемите на обществото си. Сега вече по света ще шества стивбалмърщината. Бил Гейтс напуска Майкрософт. Амин! На американския начин на живот! Някой си създава нещо и после идват "служителите" на агенцията за национална сигурност. Независимо къде и с кого се случва това по света. Днес това е американския модел.


собств. инф.: Не знам какви театри ще ни разиграват нашите пиарковци около идването на Путин, но вчера в Атина, България, Гърция и Русия са парафирали документ за създаване на международна компания за проектиране на петролопровода Бургас-Александруполис.


собств. инф.: Муктада ад Садр е разкритикувал гневно започналата обиколка на Буш в Близкият изток и е заявил, че "най-добре е американският лидер да стои по-далеч". Оня ден в провинция Диала са убити 6 американски войници, а други трима са убити при операция в Салах ад Дин. Така жертвите на безумието на "бизнесмените" като Халибъртън/Чейни достигна 3921 а ранените вече са 29 000 американски войника.


10 януари 2008г.

ДАНС трябва да трьгне от Министерския сьвет. Ситуацията е абсурдна. Има зам.- министри, които реализират доходи от работата си по 500 000 - 600 000 лв. годишно. Все едно, че сън не ги хваща и денонощно се трудят. Това лято на Сльнчев бряг хванаха един такьв, т.е. обраха му касата и се оказало, че в нея имало 17 000 лв. Същият зам.- министьр отишьл да отдъхва на морето за 7 дни сьс 17 000 лв. Има нещо гнило в доходите на този човек. Не обвинявам никого, но е нелогично да сложиш в джоба си цялата си годишна заплата и да отидеш на море. "Повечко е - и смущава раята", както на времето бе писал Петко Славейков. ДАНС трябва да влезе и в Дьржавния резерв, който е грубо опоскан и нагло окраден. Без каквато и да е персонална отговорност. Кольо Парамов "Фрогнюз".


Работодатели в Русенско изнудват хората с тримесечно предизвестие за напускане, съобщи директорът на инспекцията по труда Божин Ангелов. Поради текучеството на работна ръка в региона работодателите масово искали вече вписване на тримесечен срок за предизвестие за напускане в трудовите договори. В повечето случаи това пречи при евентуалното започване на работа. Работниците се затрудняват да потърсят правата си при нередовно плащане в съда, призна Божин Ангелов. Според него в много случаи при подобна ситуация фирмите изплащат на хората си минималната работна заплата, а останалата част от парите се бави с месеци. "Сега".


Друго няма из нашите "медии". Освен, че всички ни заливат с тъпотиите за Слави.

А, да, и един много ярък пример за "мършата". Собственикът (крадливо божидарданювче) бил забранил на оцелелия от кораба Ванеса да говори. И оня, дето едвам е оттървал кожата, оня роб мълчи! В същото време "Стандарт" услужливо лъже, че това били най-модерните термокостюми. Лъже, защото снощи по СКАТ се обади моряк да попита къде са им били GPS-ите на тези костюми. Нямало! 300 лева нямал назначеният за капиталист Марин.


собст. инф.: "Ако си видял нещо, кажи нещо". С такива плакати из градския транспорт на Ню Йорк подканят американците да донасят на властите в новата фашистка Америка (дефиницията, че в Америка вече има мека форма на фашизъм не е моя а на американски политици). На тел. 1-888-NYC-SAFE всеки нюйоркчанин може да донася какво е видял. А който трябва - ще вземе мерки. Е, оказва се, че за миналата година 1944 нюйоркчани нещо са видяли. И тъй като не се е чуло за предотвратени терористични актове, тези, на които все още им е мила свободата в САЩ се питат - какво са видяли и какви са били реакциите на властите и то на кои власти. Преди две години подобни билбордове с телефон на който да се снася на чекистите се бяха появили и в Москва. Но ние от западната преса знаем, че в Русия няма демокрация. В Русия са лоши. Въпросът е как да дефинираме ставащото в САЩ?


собств. инф.: Днес сериозните медии информират за публикуваната китайска космическа програма за тази година. Аз няма да Ви занимавам с нея. Но ще Ви обърна внимание, че бащата на китайската космическа мисъл Цзян Сю Сен (Qian Xuesen дано да го превеждам правилно) е избягал от САЩ възпитаник на МТИ. А е избягал от политическите гонения срещу "комунисти" на сенатора Маккарти. Умните глави не полягат на тъпи и озверели политици. И от това неполягане губи обикновено обществото като цяло. Разказвам накратко за Цзян та дано на някое лакомо божидарданевче нещо му светне под шапката и да се замисли филипинки ли да си внася или собствените си кадри да пази.

Снощи при Тушева (това остана само интересното от 7 дни) беше Григор Лилов. За сетен път човекът повтори това, което и аз говоря - за тоталната некадърност и крадливост на управниците ни. За прането на пари - единственото, на което се държи божидарданевата икономика. За банките, които не са банки т.н. Интересно е и как завърши предаването си Тушева. Тя напомни онази китайска мисъл, че ако не можеш победи врагът си, седни на преговори с него. И завърши "май не е време да сядаме на преговори".


9 януари 2008г.

Заради студа. Двойни сметки за ток. Енергото ни опразва джоба в края на януари. "Стандарт". Пак да повторя: не е заради студа! Надписват! За да се оправдае неплащането от страна на цигани и хотелиери! 202! ЛЕВА ПЛАТИХ ЗА ДЕКЕМВРИ НА ЧЕЗ! Алоо, неуважаеми соросоиде Петър Димитров, ела сега да ми обясниш как да живея и с колко ми се е увеличил стандарта! Пфу!

Toлкова! Нищо друго интересно и важно из българските медии. Затова продължавам със


собств. инф.: Федералното антимонополно ведомство на Германия е решило да глоби ред фармацевтични фирми и аптеки. Както беше обявено вчера в Бон, общата сума на глобите е 615 000 евро. Ведомството счита, че аптеките са завишили цените на ред продукти. Интересно къде е у нас КЗК? И от къде на къде лигите на Софиянски ще искат още да лапат, че имат и нахалството и да стачкуват, а ни пробутват само скъпотии, наречени "хомеопатични", а крият евтините и ефективни лекарства? Пак да попитам Първанов и Станишев: Ние на кой съюз станахме членове? Че нещо от действията им хич не става ясно на пуерториканския или на хаитянския.


собств. инф.: Пак да го попитам нашето правителство: Ние на кой съюз станахме членове? И каква лоялност е Франция и Германия да са против влизането на Турция, а Стефчото Данаилов да се изказва от Турция, че България била за влизането на Турция в ЕС. Коя България? На Емел Тошкова? Някой питал ли ни е нас, българите? Дава ли си изобщо някаква сметка Божидар Данев, че ако и Турция влезе в ЕС с неговите крадливи назначени за капиталисти е свършено? Дават ли си сметка държавните контрабандисти по границите ни, че и с тях ще е свършено? "Благодарение на влизането на Турция в ЕС, не само културните, но и политико-икономическите отношения между нашите държави ще получат нов стимул за развитие" - е казал народният ни артист в Едърне. Къде ли е Касабов от "Паралакс" да му дари фес и на този не виждащ по-далеч от носа си, актьор?


собств. инф.: И това доживяхме. Съвместни руско-италиански военни маневри. Намиращият се от 4 януари в залива Таранто руски военен флот е започнал военно-морски учения с италианските ВМС. Отработва се, естествено, борбата с тероризма. Само дето се промъкват и думите "задачи по оглед срещу незаконна търговия с оръжие". А това значи обиски. На кой да е кораб. А това значи контрол в Средиземно море. Руският самолетоносач "адм. Кузнецов", заедно с противоподни кораби и кораби за осигуряване на плаването тръгна от Северно море миналата година. Поизбъзикаха се с норвежците и след като заобиколиха през атлантика влязоха в Средиземно море. Според мен, целта е неотдавна доизкопаното от Русия военно пристанище в Сирия. Ясно беше, че след като украинците взеха да се гъбаркат с руския черноморски флот, руснаците ще му намерят решение. И решението се оказа доста ефективно. С присъствието си в Средиземно море, те на практика блокират и Черно море.


Снощи по СКАТ Велизар Енчев показа интервю от САЩ, в което американски политици открито обясняваха как Америка върви към фашизъм. Да, така е. Все пак добрата Стара Европа си остава единствената надежда за по-човешки живот.


Обнових рубриката си за Политика с един превод от руския професор Кара-Мурза. Прочетете го. Аз го преведох, защото много пасва и за ситуацията у нас.


8 януари 2008г.

Средният размер на изтеглените кредити за страната през декември е 38 457 евро, сочат данни "Кредит център" за ипотечното кредитиране. Анализаторите отчитат изключително висока активност на кредитоискателите, като входиране на заеми има до последния работен ден на месеца. В София средният размер на изтеглените кредити е най-висок ­ 55 610 евро, следвана от Варна ­ 46 320. "Монитор". Алоо, г-н Димитров, Петър Димитров, по незнайно какво недоразумение наричщ се соцминистър, а всъщност продажен соросоид: Как се връщат 55 000 евро бе? С каква заплата? И сега схванахте ли защо още мършата си трае?


Деветте български моряци, изчезнали в Азовско море, са жертвани от корабособственика на "Ванеса" за 300 хил. долара. Потъването на "Ванеса" на 20 мили от Керченския пролив добива все по-криминален вид. "Стандарт". Ето ги българските назначени за капиталисти. При това този Марин е от ония - ранните бекапари. Сигурно и Божидар Данев знае бая за него.


Хотели се греят с ток на аванта. От 25 до 500 лв. струва машинката, която топи сметката до 90%.. Погнаха тарикати, които продават уреди за кражба на електричество. "Стандарт". Понеже т.нар. хотелиери са все хора на ченгесарската мафия у нас, явно че никой не ги закача а надписват сметките на нас - обикновени некрадящи българи. ЗА ДЕКЕМВРИ ПЛАТИХ 202! лева неуважаеми омбудсмане Гиньо Ганев (преди повече от година съм ти писал писмо и нямам отговор. За това даже си и престъпно небрежен, а не неуважаем!). А иначе бях ви писал, уважаеми посетители на този проект, че още преди години създадохме наш вятърен генератор. Малък. И тръгнахме да им го предлагаме на мафиотите, дето застрояват морето. А те наистина ни се хилеха и обясняваха защо не им трябва вятърен генератор. Точно, защото крадат! И то заедно с инкасаторите неуважаеми чешки и немски ограбвачи.


Престижният ежедневник "Гардиън" анализира медийната индустрия у нас, като отбелязва ниското ниво на професионализъм в българските вестници, дължащо се на остаряло обучение и ограничени възможности за практика. "Фрогнюз". Не е това г-н Стефанов. Проблемът е един и се казва Тошо Тошев. C меверейските си парцали (така им казват от СКАТ).


Ключови фигури във вътрешното ведомство играели за престъпници. Действащи служители на МВР работят за организираната престъпност, а ключови фигури от министерството оказват логистична подкрепа на престъпниците. Заглавие от "Класа". А ето и друго заглавие, пак от там: Подкрепата за диктатори се заплаща. Тайните уговорки с автократите подклаждат екстремизъм, а не носят стабилност. И това даже е заглавие от Файненшъл таймс, г-н Байърли! Четете! Дано си промените мнението за генератора на стабилност! Ако не - да си ви прибира Конди!


Малка глоба и голям подарък за бизнесмените с боклука. Въпреки масовото недоволство от концесионерите София е готова да им увеличи парите с 10%. "Сега". Пак да повторя, че при "бизнесмените" (друг в-к ги нарича днес новите вълци) е и синът на тартора на назначените за капиталисти у нас.


От 1 март 2008 г. цената на водата в столицата трябва да поскъпне от сегашните 1.05 лв. за кубик с ДДС на 1.22 лв. Това заяви вчера главният секретар на дружеството концесионер на софийската ВиК. "Сега". И защо трябва бе крадльо? Защото още не сме взели сопите и да ви изхвърлим както в Латинска Америка ли?


собств. инф.: всеки втори немец счита работодателите си за несправедливи. Това е показало изследване на общественото мнение по поръчка на Франкфуртския "Фонд за справедливост". Освен това 44% считат и правителството си за "по-скоро несправедливо" или "много несправедливо". И за справедливи немците са посочили само Ангела Меркел - 20%, президента им Кьолер - 11% и Франц Мюнтефериг, бивш министър на труда, кото всъщност измисл определението лакоми скакалци за глобалните богаташи. Снощи гледах СКАТ. И "мършата" май се събужда срещу назначените за капиталисти божидарданевчета. Хората искаха затвор за Емел Тошкова и даже питаха Солаков кога да хващат шмайзерите. То и това с шмайзерите може да стане ако божидарданевчетата продължават като оня от Свищов дето с награбеното от Свилоза се е писал за полет в космоса а най-нагло по телевизията заяви, че той повече от 700лв. на български професор не давал а ползвал по принцип австрийски консултанти. Пфу! И до сега Божидар Данев или Дикран Тебеян не са разграничили публично от нито един грабител. Значи са в кюпа! Е, в кюпа е синът на Божидар Данев например, но то е едно и също.


собств. инф.: Гръцкото министерство на икономиката, в продължение на цялата 2008г. смята да подложи на проверки над 800 000 гръцки фирми за фалшиви издадени фактури. Ще се проверяват и офшорните фирми, опериращи в Гърция. Алоо, г-н Орешарски, и гърците тръгнаха по пътя на немците. А ние на кой съюз сме членове? И кога ще погнете офшорките на Бобоков, на тимаджиите, на Събев, на Дионисиев, на Ганчев ... да изреждам ли още?


собств. инф.: В Атина вчера приключи конгреса на 14 комунистически партии (истински, не като на Паунов или други назначени у нас). На този конгрес турските комунисти са поискали борбата с ЕС и САЩ да се превърне отново в класова. Събралите се са обсъждали и новите тенденции за т.нар. "нов среден Изток" и ролята на комунистическите партии за антиимпериалистическата борба в региона. Не знам какво е това "нов среден Изток". Може да са и плановете на калфиновите съветници от отвъд океана за делене на Турция? Алекс Папарига - шеф на гръцката компартия е казал на пресконференция, че в района ни се изостря борбата за влияние между САЩ, Франция, Великобритания и Германия. Но в последно време са е намесили и Русия и Индия и Китай. Например в Турция съвсем сериозно обсъждат дали да не се присъединят към ШОС! Според Паприга борбата за влияние ще води до репресии и въоръжени преврати. Пу, пу! Дано не е чак толкова прав! Че с тия калфи и отцепродавки като Тошкова...


Пак да напомня: Обновил съм и другият си проект за национална безопасност с превод на доклад на немски полковник пред Луфтвафе. Мноого навява за много неща, които се случват у нас.

Обновил съм и проекта си за дребния бизнес със схеми от холандски сайт как се отваря автомобил без ключ. (Моля, спазвайте законите ни. Не бъдете като управниците ни крадльовци!). Сега превеждам интересен анализ за Русия. Мноого пасва на ситуацията у нас. Той и Безлов даже го е забелязал.


7 януари 2008г. Привет на Ивановците! Аз вчера Ви кръстих хубаво време през годината!

"Дейли таймс" е англоезичен пакистански вестник, който тези дни публикува изненадващо информативен и компетентен анализ на икономическото положение в България. "Всеки ден бивша комунистическа България гордо възвестява още един чуждестранен инвестиционен проект за нов мол, голфигрище или жилищен комплекс. Бумът в сферата на недвижимото имущество допринася за разкриването на нови работни места и съдейства за годишен стопански растеж от 6% според правителството", се казва в публикацията. "Но инвестирането предимно в строителството не може да донесе дългосрочно благосъстояние на най-бедната страна-членка на ЕС", продължава изданието. "Медиапул". И какво излиза? А г-н Данев, (Божидар Данев, шеф на назначените за капиталисти у нас)? Че пакистанците са даже по-българи от Вас? И повече и разбират? Не е ли по-добре да Ви пратим Вас там с Иво Прокопиев и Саша Безуханова в затвора, а да си внесем пакистанци за да ни управляват икономиката? Вместо слуги за хотелите ви? Стига ЦРУ да не ги убие пакистанските мениджъри. Че после Скотланд ярд пак ще трябва да замита следи.


Дърпат за опашката режима на тока. Мините на Ковачки и ТЕЦ "Бобов дол" си извиват ръцете за цената на въглищата. Ковачки вече е изпратил писмо до ръководството на ТЕЦ "Бобов дол", в което настоява централата да плаща по 169 лв. за тон въглища от мина "Ораново". В момента централата брои на мината едва по 139 лв., жалват се от рудника на Ковачки. "Стандарт". Не не СИ извиват ръцете. А новосъздадения монополист - бандитът на ДС Ковачки извива ръцете на Бобов дол пред погледа на мафиота Шушулов. Договорът им за 139 лв. е само от юли. Какво иска този бияч на старци? Мърлявите н управници затова ли му харизаха мините? За да започне няма и 6 месеца по-късно и да рекетира?


“Полицейски служител е имал контакти с лица, които са били проверявани за убийството на таксиметровия шофьор Живко Проданов. По определини версии не се е работило достатъчно настоятелно. Вероятно от “колегиални” съображения”. Това съобщи за “Труд” новоназначеният директор на ОДП – Сливен комисар Чавдар Божурски. Eстествено че полицай, то ако полицаите си бяха на мястото до тук ли щяхме да стигнем? И "Ел паис" да ни обяви за столица на мошениците.


собств. инф.: Новият полски външен министър Сикорски е заявил, че ПРО си е американска работа. И че Полша не счита, че има опасност от ракети откъм Иран. Интересно дали Калфин е ходил на инструктаж с какво да се гъбарка от името на САЩ с Путин или е ходил да ни надупи още пред бушизмите и да преместят ракетите си от Полша у нас. Защото официалната версия, че е ходил да иска защита на България, ако избухне война в Косово е дрънкане за наивници. Аз вече Ви писах изказването на американски аналитик, че САЩ не признават никакви съюзници. Последна справка кюрдите.


собств. инф.: Според вожда на либерастийците в Германия, немското правителство е станало толкова ляво, че вече било градяло държавно-бюрократична икономика. Изглежда, че на немците им е писнал фактът, че ги върнаха по заплати на ниво 1986г! Както нас божидарданевчетата ни върнаха на същото ниво. Че турците им се качиха на главата, както доганските ченгесари у нас, че 'юпитата" им се оказаха корумпирани колкото и нашите. Че зелените им се оказаха мошеници, каквито са и нашите. И т.н. и т.н. И започват по-осезаеми мерки срещу лакомите скакалци. Кога ли ще ги почнем и ние нашите?

Тази събота работих много за вас, уважаеми посетители на този ми проект. И съм актуализирал и "Политика" с превод за това откъде се учат божидарданевчетата, юпитата ни и прочие наши крадльовци. И "Смях за отмора" заради Йордановден и "Стил на живот" за антидепресантите.

Обновил съм и другият си проект за национална безопасност с превод на доклад на немски полковник пред Луфтвафе. Мноого навява за много неща, които се случват у нас.

Обновил съм и проекта си за дребния бизнес със схеми от холандски сайт как се отваря автомобил без ключ. (Моля, спазвайте законите ни. Не бъдете като управниците ни крадльовци!)


4 януари 2008г.

До средата на март столичните снегорини ще започнат да се следят с GPS система. Това се зарече столичният кмет Бойко Борисов. "Стандарт". Този лъжец на едро пак започва да ни приспива. "Конкурсът" за такава система си виси обявен от Столична община още от преди години. И сме им предложили не само GPS, ами и датчик на колите за тегло. Така че, хем да се вижда от къде са минали и къде са спрели, хем и с колко му се е променило теглото. Но в България нас, специалистите, отдавна са ни запратили нас на боклука. На крадец инженер не му трябва, нали?


реалната картина на държавната политика при природните бедствия. Нейният крайъгълен камък се оказва прехвърлянето и непоемането на отговорност, липсата на надеждна информация, криенето на хора, които не са си изпълнили задълженията, и не на последно място - чиновническо бездушие към изпадналите в беда граждани. Хронологията на случая показва с желязна логика, че системата от институции, които трябва да се грижат за сигурността на гражданите, е извън строя и никой не бива да разчита на държавата. така недоволства органът на назначените за капиталисти в България. Така е г-н Прокопиев. То не може Черепа, оня нагъл божидарданювец от Свищов, дето се е записал за полет в космоса с накраденото от нас и още пет-шест бивши ченгета а сега капиталисти да са добре, а всички останали да са зле. До този извод са стигнали още в древността и затова отменили робството, което сега Дикран Тебеян с нескрито удоволствие иска да връща. Вие, "работодателите" ни я натресохте тази система г-н Прокопиев. Зад ДПС са най-гадната част от службите и затова Доган е толкова наперен. Аз ли да ви обяснявам за случая с Пеевски? Сега плачете, че джиповете ви няма къде да се движат. Ами няма. Утре няма и ток да имате даже. Пак да ви повторя - или сме общество или и вас няма скоро да ви има. В България. Иначе като Иван Миронов, посланик Байърли сигурно ще си ви прибере.


"За да отвори един магазин за алкохол и цигари, на човек му трябва лиценз, но ако е измамник, няма никакъв проблем да открие фирма, да назначи 100 работници, да не им плаща и да окраде отново държавата", коментира Валери Попов от НАП. "Сега". Ами нали Божидар Данев постоянно иска това - облекчения за крадците си. За неплащащите заплати, за джипаджиите си.


Гражданско сдружение”Хармония” , като представител на неправителствения сектор в страната, недоумява с какво следва да се занимава българското МВР, ако не с опазването на честта, живота, здравето, достойнството и частната собственост на българските граждани . С опазването на спокойствието на управляващите политици и на техните спонсори от сивата икономика? Защо съществува профсъюз на българските журналисти, след като го е срам не да защити членовете си, а дори да се обади, дори когато трепят членовете му като мухи, по седем с един удар. Съществува за да търгува с профсъюзните си имоти и сметки тъкмо с онези мафиози, които не разрешават свободата на словото в България, въпреки, че конституцията го разрешава. Пълният текст на подписаното от Председател на УС на Гражданско сдружение “Хармония”: Дончо Иванов обръщение можете да прочете в "Днес+". И да се присъедините като мен към искането ни на нас, гражданите, да се търси отговорност от бездействащите некадърници. Назначени на държавни постове само защото са послушковци на някой партизанин.


собств. инф.: 5 души са убити и 68 ранени в резултат на терористичен акт в Диарбекир. От ранените 30 са военни. Трима души са пострадали в резултат на взрив в района Кючукчекмедже в Инстанбул. Нападнато е турското консулство в Австрия. Изобщо, кюрдите започват да си връщат. После турската армия ще си върне, после кюрдите и така ще започне да се сбъдва най-лошото, за което писах в другият си проект за национална безопасност, и заради което турските бандити ми бяха затрили сайта.


Днес съм обновил раздела си за "Политика" с интересни информации за Сърбия и корумпираните от Вашингтон. Очаквайте до края на деня да обновя и "Смях за отмора", за да има добро настроение през почивните дни.


3 януари 2008г. Привет на затиснатите! Не, не от снега! От некадърното управление!

Разкошна статия на Карбовски в "Стандарт": Загубените свободи. 22. Загубихме 18 години, за да разберем, че животът ни ще мине в ремонт. Ремонт на държавата, на системата, на пътищата, на политиката, ремонт на проверките как е минал ремонтът и защо някой не е ремонтирал добре. Може би такъв е животът навсякъде. Но у нас ремонтът продължи толкова дълго, че сме на път да изгубим самия ремонт. Вече смятаме, че да живеем на строителна площадка, на която някой краде, а друг (може би същият човек) прави проверки на откраднатото, е като да си живеем вкъщи. Прочетете я цялата. Особено я препоръчвм на всякакви либерасти като Андрей Райчев. активисти на отворените им "общества", атлантици и прочие измет.


Краят на глобализацията? Не трябва ли повече регулация, за да има честен и справедлив пазар? Не, не. Аз тези неща съм ги писал отдавна. Вижте в раздела ми за политика. Но днес това са думи на соросоида Ивайло Дичев! В "Сега". Вижте ги колко бързо се ориентират плъховете когато корабът им потъва! Ето затова ги наричам либерасти! Те утре, както и бекапарите на "прехода", пак ще закрещят с пълна сила "Да живее СССР"! "Да строим РСО"! С очакването пак някой Сорос да ги храни, а те да лижат задници. Пфу!


Да си кажем истината и да се опитаме да я смелим в цялата й чудовищност. И да видим какво ще правим. Защото време няма. Просто вече време няма. Трябва да мобилизираме всички ресурси на нацията, за да открием някакъв изход. Защото не от днес и не от вчера, а отдавна вече с постоянно ускорение се носим като замаяни към челен удар със съдбата. Това са думи на надупеният на времето, в поклон пред Тодор Живков, а после страстен пропагандатор на либерастийство, отворените "общества" и атлантизъма - Петко Бочаров в "Новинар". А бре, Петко надупен, нали твоите отцепродавци, финансирани от Сорос скачат в защита на мародерствата на циганите! Нали американският посланик се мъкна в с. Мечка да раздава правосъдие в защита на крадливи цигани и срещу българите! Не те ли е срам бре Петко надупен?


БСП предприема драстични мерки срещу стачките. Поправките, подготвени от БСП, предвиждат, преди да се стигне до ефективна стачка, да има задължителни преговори и посредничество, които могат да се проточат до 3 месеца. В момента стачка се обявява със 7-дневно предизвестие. "Сега". Още ли не ми вярвате за бекапарите и за това, че те нямат нищо общо с никакви идеи? Само мамят червените си бабички! Пфу!


Пенсиите на общо 37 000 души в България са над 3000 лева, каза още шефът на НОИ. В годините, когато бяха източени 16 български трезора, висшият им мениджмънт си е писал баснословни заплати, върху които е плащал огромни осигуровки. "Moнитор". Вчера Ви обяснявах каква е разликата между социализъм, комунизъм и бекапарите. Как, според Вас, освен с Народен съд, се решава такъв "казус"?


18 милиарда лева от ДДС са източени от държавния бюджет през последните 10 г. Рекордът на липсите от косвения данък са отбелязани в средата на мандата на миналото управление - близо 3 млрд. лв. "Монитор". 1.8 милиарда за година прави по над милиард долара годишно! А крадецът на Мусала е преразпределил на своите царедворци цели 2 милиарда долара! А говорят, че нямат за заплати на тези, които ограбиха! Пфу! Още ли няма навити за Народен съд!?


собств. инф.: Бахрейн, Катар, Кувейт, Обединените арабски емирства, Оман и Саудитска Арабия, обединени в т.нар. Gulf Cooperation Council, (GCC) обявиха на 1 януари, че създават собствен Общ пазар. Според договореностите, към 2010г. те трябва да въведат и обща валута. Общият обем на икономиката на GCC е 715 млрд. щ.д., а запасите им от петрол са към 484 млрд. барела. Човешките им ресурси - 35.1 млн. души, от които 40% са гастарбайтери. Освен свободно движение на капитали в новият общ пазар по договор са свободни и движението на хора и равенство на икономическите възможности на гражданите им. За отбелязване е, че още през 2003г. тези шест държави, членки вече на GCC подписаха митническо споразумение с ЕС. Новият Общ пазар е нов проблем за чичо Сам, защото освен споразумението си с ЕС, султаните от шестте все повече и по различни поводи подават ясни сигнали на Москва, че желаят не само да купуват оръжия от нея.


От вчера е факт и новият ми проект - за самоорганизиране на най-пострадалите от либерастийството - средната класа. Вижте го и се включвайте на http://idei.otbg.eu/justin/


2 януари 2008г. ЧНГ! Живот, здраве и успехи уважаеми посетители!

Бизнесмени стават тайни агенти. Те ще работят под прикритие в родното ФБР или като сътрудници на хонорар. Това довериха за "Стандарт" хора близки до новия шеф на Агенцията за национална сигурност Петко Сертов. Той вече е отправил покана за работа към дузина бивши служители на контраразузнаването. Всички те са утвърдени професионалисти в областта на националната сигурност, които по различни причини са напуснали НСС. Част от тях са били принудени да си потърсят работа извън системата. Други вече имат солидни фирми в строителството, енергетиката, охраната. "Стандарт". Май най би и пасвало на тази статия заглавие от типа "Мафията се окопава". Нали посланик Байърли? Вие по-знаете какво значи "солидни фирми в строителството, енергетиката, охраната".


Фондът “Екуест” в България, ръководен от някакъв излязъл от нищото господин Георги Крумов (кой ли не стана бизнесмен, с едни пари, дето…), изпразва джобовете на софиянци, за да пръска по улиците химикали, купени за жълти стотинки и да лъже, че чисти. Кметът Борисов, който обича много да приказва, ще трябва да обясни докога ще продължава това издевателство с обществото. дали кметът не защитава една кражба? Дали няма интерес от това? Защото снегопочистването в София е чиста кражба на пари от данъкоплатеца. "е-вестник". То само това да бяха кражбите на бат'Бойко! И на "юпитата"! Покрай всичките новини за поскъпвания вижте какво заглавие има в "Монитор": Започват да пълнят дупките по столичните улици от днес . Е, това ако не е далавера, трябва да е първоаприлска. Но не е първоаприлска.


Не веднага, но през втората половина на 2008 година. Тогава ще има много интересни разкрития. Нека това е едно предупреждение към някои позабравили се бизнесмени, вживели се в ролята на олигарси. Те или трябва да се изнесат веднага от България и да се скрият някаде или да влязат ясно в рамките на закона! Няма връщане назад. Ако се провали агенцията, ще се провали въобще България по латиноамерикански образец. Цвятко Цветков пред "Фрогнюз" за новата агенция със стари к (като кадри). Е, г-н Цветков, та ние отдавна вече сме Колумбия на Балканите. Но ще Ви запомним обещанието. Шест месеца не са много време.


От 1 януари 2008 г. институтът "Иван Хаджийски" е с нов ръководител. Известният гуру на българските социолози проф. Петър-Емил Митев предава щафетата на не по-малко известния от него доц. Андрей Райчев. "Труд" Така де, бащата на манипулаторите предава щафетата на баш гьонсурата. Сигурно Кольо Колев ще му е зам. И слушай богати народе! Колко ти е хубаво, как не те крадат и какви потребителски права само имаш. Като изборните май. Но поне стана ясно как бекапарите планираха всичко. Това уважаеми посетители на този сайт се случи навсякъде и с всичко у нас: Бекапари като Митев създадоха апологети на разграбването като Райчев! И сега вече кротко се оттеглят. Казвам бекапари, защото това, тяхното, няма нищо общо с комунизма. Освен излъганите червени бабички разбира се. Само дето Митев като професор е избрал по-шлифован мошеник, а не както повечето бекапари, които избраха само ченгета, спортисти и престъпници.


собств. инф.: Гръцката агенция за защита на персоналните данни е наложила глоба от 14 000 евро на частна фирма, която е монтирала система за видеонаблюдение на работниците си без да ги уведоми. Интересно дали ония, за които Сметната палата даже твърди, че нищо не вършат биха се сетили че и това им е работата. А не само да предоставят нашите лични данни на догановия Мирчо Циганина.


собств. инф.: Влиятелният военен експерт на Вашингтон, консултантът на American Enterprise Institute Фредерик Каган беше казал миналата година: "Ако искате аз мога да се извиня за своята страна. Америка, за съжаление е партньор, който дразни съюзниците си. Ние се сещаме за тях когато ни трябват, а когато не ни трябват - забравяме за тях. Частично това може да се обясни, че светът според нас е една непрекъсната верига от кризи. Ирак, Иран, Турция, Пакистан, Русия постоянно привличат нашето внимание. Но разбира се днешното американско правителство е легендарно пренебрежително към съюзниците си". Цитирам ви уважаеми посетители на този ми проект това изказване, не за да ви напомня как в края на миналата година, шокиран от предателството на американците, лидерът на иракските кюрди изгони Кондолиза Райс от резиденцията си. А за да напомня на разпищолилите се пасита, батбойковци и прочие чуждопоклонници, че и те ще бъдат употребени и захвърлени.


собств. инф.: От днес е факт новият ми проект "Идеите на чичо Данчо". Не, не е за политика. Два за политика стигат. Дано да сте видели, че бях превел един анализ, в който се казваше, че средната класа е най-страдаща от либерастийството. И че тя е тази, която може и да му стане гробокопач. Та затова направих проект за средната класа. Българи от всички краища на света - включвайте се!Готов е и най-новият ми обществен проект. "Писма до когото трябва" На www.pisma.otbg.eu вече съм сложил първото си открито писмо до посланикът на САЩ у нас.

Архив на новините ми: за месец декември

Архив на новините ми: за месец ноември

Архив на новините ми: за месец октомври

Архив на новините ми: за месец септември


Архив на новините ми: до месец септември

Архив на новините ми: до месец юли

Архив на новините ми: до месец май


Създадено : 02/02/2008 : 16:49
Обновено : 02/02/2008 : 16:49
Категория :
Страницата е прегледана 3286 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки