Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Архив на новините ми от февруари 2008

Политика и Общество:


29 февруари 2008г.

Един ямболски шофьор, който се върна миналата седмица от Прищина, заяви пред телевизионната камера, че в Косово най-силно впечатление му е направила цената на олиото, което било значително по-евтино от българското олио. Шофьорът питаше как така след като Косово няма никаква икономика, никакво производство и занемарено земеделие олиото му е по-евтино от българското. Какъв извод трябва да направим? "Стършел". Какъв извод бе г-н Данев (Божидар Данев - тартор на назначените за капиталисти у нас)? Че и мафията им на косоварите по-мисли за народа си отколкото вашите джипаджии? Които само за яхти, самолети и курви мислят? А, да и за лов и сафарита.


Преките чуждестранни инвестиции у нас за 2007 година са в размер на 5,7 милиарда евро. Според статистиката на Българската народна банка Великобритания е класирана на първо място по обем на инвестициите си у нас. Само през 2006 и 2007 година страната ни е привлякла чуждестранни инвестиции, които са повече от всички вложения през периода от 1990 г. до 2005 г. По-голямата част от тях са инвестиции „на зелено”, като над 60 на сто са в строителството и недвижимите имоти "Лев.бг". Какви "инвестиции" са това бе гьобелсови последователи? Това се казва унищожаване на България. Като само при правителството на БСП унищожаването е било по-голямо от периода 1990-2005г. Първо циганите мародерстват, след тях идват англичаните и изкупуват ограбените вече и обезлюдени къщи. И това правителството на Станишев нарича "инвестиции". Пфу!


Как се ражда поредната божидарданева мафия: Боян Боянов председател на Националната асоциация на лицата и сдруженията, извършващи охранителна дейност. : 70% от охранителните фирми безчинстват. Повод за коментара му бе подписването на браншови колективен трудов договор за работещите в частния охранителен сектор от националния синдикат, член на КТ “Подкрепа” и три работодателски организации - Българска национална браншова камара “Охранители и детективи”, Национална асоциация на лицата и сдруженията, извършващи частна охранителна дейност и Съюза на фирми за охрана и сигурност. Четирите организации чакат още две – КНСБ и Националната асоциация на фирмите за търговска сигурност и охрана, до 3 месеца да подпишат договора. "Тудей.бг". После ще безчинстват 100% Както всички съюзи на Божидар Данев.


Финансов разузнавач №1 уредил чадър за Доктора. Васил Киров разтурил спецгрупата за разследване още с назначаването си. информира "Стандарт" и продължава:"...докладната записка на Велчев (за назначаването на Киров) е занесена на ръка, защото върху нея няма никъде изходящ или входящ номер Върху нея има само едно "Да!", като дългият оригинален подпис на Симеон Сакскобургготски е сведен до три букви. Графологически те видимо се различават от начина, по който Симеон изписва буквата "С". Евалла! Ако това се случва у нас, за каква изобщо държава говорим? И аз съм тръгнал да информирам как БНД дебне и изобличава немските богаташи, които укриват данъци! Четете ли бе посланик Байърли!? "Смяната на караула се случва пред представител на Министерството на финансите на САЩ, който е в България, за да приеме доклад за възхода в областта на прането на пари". Вие, американците, хептен ще ни докарате до Колумбия, Афганистан и Ирак (Ирак след вашата намеса там).Обраха Гранична полиция – Драгоман, информира "Днес+". Близо 40 мастербокса с цигари са изчезнали от РГС-Драгоман. Липсват и прекурсори. Преди това ако помните обраха и СДВР. Абе държавност ли бе да я опишеш!Шестима души снощи бяха нападнати и пребити от четирима маскирани в апартамента им, намиращ се в блок 168 на ж.к. „Дружба“ в столицата. Нападателите са нахлули в дома им, пребили са ги и са отрязали ушите, според една информация на един, а според друга на двама от мъжете. Пребити са и две жени на около 30 години. Това е поредният случай на пострадали граждани по този начин. Според разследващи става въпрос за наказателна операция в наркосредите. Източник: БГНЕС. Какво да ви говоря за руменпетковите, дето получават по една фуражка наши все по-трудно изкарвани от нас за тях пари? Те и по делото Белнейски чакат. Заплатите си чакат. И поредните повишения от Румен Петков чакат. А, да, и някой митинг на опозицията чакат. За да може цялата полиция да бъде в София командирована, та и по 20 лв. командировъчни на калпак да получи.


собств. инф.: Под заглавие "Османския меч е изваден от канията" руският аналитик Максим Калашников предупреждава: Турция има 421 000 армия (втората по численост след САЩ), разпределена в 4 полеви армии, 10 корпуса, две механизирани дивизии, 14 механизирани бригади, 14 танкови бригади, 5 бригади командоси, 26 батальона гранични войски. Въоръжени са с 4170 танка, 12 пускови установки за тактически ракети, 164 системи за ракетно-залпов огън и 1400 пускови установки за противотанкови ракети. 400 самолета Ф-16, 50 Ф-4, 470 хеликоптера, 110 безпилотни самолета "Харли". ВМС имат 13 подводници, 20 фрегати, 6 корвети, 22 ракетни катера, 50 десантни кораба, две ескадрили морска авиация и т.н. И смята, че след позорното оттегляне на САЩ, турците ще се опитат да завземат целият Северен Ирак. А после? После може би следвал Крим. Аз пък питам защо да не е Булгаристан, който си наряза ракетите? Колко му е на доганците да заложат пак някоя бомба във влак с майки? И да повикат на помощ Боюканът? Че и под Виена няма кой да ги спре. Защото от север, от "тевтонците" ще помага Кройцберг (турски квартал в Берлин, в който немска полиция отдавна не стъпва).
собств. инф.: В допълнение на извадения османски меч е и днешната информация от Пентагона. САЩ прехвърлят група бойни кораби в Източното Средиземноморие. Към крайбрежието на Ливан се е засилила фрегата "Коул" и десантния кораб "Насау" в съпровод с по-дребни кораби и танкери. Най-вероятно отдолу ги съпровожда и поне една подводница. Коментирайки предислоцирането председателят на комитета на началник-щабовете адмирал Майкъл Мален е заявил, че това не е свързано с изборите в Ливан. И е заявил, че прехвърлянето не е сигнал към една определена страна, колкото сигнал за региона като цяло. Като че ли овчарят иска да подвикне "рррърр" на стадото. Рррърр на север! Не на юг!
28 февруари 2008г.

Днес във Фрогнюз Кольо Парамов е отворил още един фронт на "плямпалата" Андрей Райчев, Кольо Колев, Румен Петков и Тошо Тошев. (Подредбата е негова, както и термина). Фронтът на читавите, както той се изразява бивши офицери от ДС срещу плямпалата. И продължава: "През всичките тези години в „Галъп" много добре знаят дереджето на населението, благодарение на информацията, с която разполагат. „Социалните социолози" обаче си затвориха очите за недоволството на левия, оскотял и остарял български избирател..." и завършва: "Това е парадоксът на днешната държава - тези, които я ограбиха, крадците, викат дръжте злодеите. Но този абсурд не може дълго време да витае в общественото пространство - нито чрез властта, нито чрез онези, които всеки ден я обслужват, като изместват кардиналния въпрос: Кой ограби държавата? ...Всички, които превърнаха кражбата в поведение, трябва да бъдат показани на българския избирател. И не се съмнявам, че един ден това ще стане. Защото следите остават, дори когато се замитат с лисича опашка..."


Под статия в "Медиапул", че на кривите ракети на назначените за капиталисти у нас липсата на работна ръка им пречи, четем коментари: "А не е ли виновен именно този бизнес за напускането на страната от знаещите и можещи българи, които сега успешно се реализират в чужбина . Не беше ли българския бизнес, този, който постави в унизително положение българския специалист, като му плащаше колкото да не умре от глад, само и само да пълни бързо гуша." и още по-ясно в друг коментар: "Правете разлика между РАБОТНА И РОБСКА РЪКА. При сегашното заплащане,което е сред най-ниските в света,не може да става дума за работна ръка.А за РОБСКА РЪКА.На която й се дават подаяния,колкото със свръхусилия да не пукне." Ще има Народен съд г-н Данев (Божидар Данев), ще има.


Крупният бизнесмен и собственик на футболния отбор “Литекс“ Гриша Ганчев започва да строи в центъра на Ловеч най-голямото казино на Балканите, научи "Новинар". Мчи ко другу можи да струи божидарданювец кат Гришътъ? То за производство на каквото и да е днес си трябват специалисти, а не виетнамки и млади молдованки, нали г-н Данев?


Как ще ни управлява бат'бойко като министър-председател? Както ни управлява и като кмет сега. Ето какво е видял журналист от "Труд": единственият представител на ГЕРБ в парламента Лъчезар Иванов бе поставил на предното стъкло на джипа си “Хюндай” не само пропуска си от Народното събрание, но и карта за безплатно паркиране в “синята зона” до... 31 декември 2011 г., подписана лично от столичния кмет Бойко Борисов. Г-н Борисов, не така! Джипаджиите заслужават пожизнено да живеят безплатно! На наш гръб! Нали народе????


Боже как мога така да говоря за бат,бойка? А, г-н професоре Найден Андреев? По-добре да млъкна, че освен физкултурника Цветан Цветанов в ГЕРБ властват и биячите. Ето как те си решават политическите спорове, според в-к "Сега": "Съветникът от ГЕРБ Лазар Влайков е пребил сина на своя опонентка в общинския съвет в град Септември".


Няколко ромски фамилии упражняват истински терор над жителите на русенското село Батин. Заради това в населеното място назрява обществено напрежение. Циганската група тормози населението, ограбва домовете, заплашва хората и вече е невъзможно да се живее спокойно, заявили потърпевши жители пред областния управител на Русе Мария Димова. "Сега". Алоо, посланик Байърли! Повторете му пак бе! Повторете му на Румен Петков кое е негова работа! Да вземе и да си изпрати розовобузестите шишковци да свършат поне малко работа за шапките с пари които получават от нас - ограбваните и тероризираните от разпищолилите се цигани бе!


В-к "Седем" под заглавие "Никой не обича Румен" информира за срещата на блогърите на 23 февруари. И завършва: "...активните членове на това общество имат поне нещо общо помежду си - всички те искат промяна и никой не вярва на Румен Петков". Което здраво контрастира с "изследванията" на "плямпалата" от НЦИОМ. Че полицията ни била с най-висок рейтинг. Да отидат "плямпалата" от НЦИОМ и да проведат изследването си в Батин. И после да го предоставят на посланик Байърли.


И още нещо от вчерашния брой на седмичника "Седем": "Олигархията се страхува само от улицата" - казва в разкошна статия Велизар Енчев. И тъжно завършва: "И почвам да разбирам каква велика авантюра е било Априлското въстание - да вдигнеш на бунт народ, който не иска да бъде освобождаван". Не се отчайвайте г-н Енчев! Вие вече отворихте макар и още не люта рана в сърцето на тирана (джипаджиите на Божидар Данев и Иво Прокопиев). Но бъдете по-екипен. Аз веднъж ви звъннах с предложение да говоря във Вашето предаване. И ме резнахте бързо, че приемате хора, които ще говорят само против правителството. А основният ни виновник за днешното дередже се казва Божидар Данев. (Не просто лично той, а той, като организатор на некадърниците, назначени за капиталисти у нас). Немците вече разбраха, че не Меркел или комунистите, пробили вече и в Хамбург са им виновни. И затова погнаха милионерите си, изнасящи немски обществен доход по личните си сметки из офшорките. Дано да се съгласите вече г-н Енчев, че съм прав.


Снощи при проф. Найден Андреев гост беше проф. Юлиан Вучков. Естествено Андреев не пропусна да похвали пак бат'бойка. Но аз не за това. Аз за цензурата на бТК искам да Ви информирам. Опитах да звънна на телефона на предаването (02) 439 7777. От домашният си телефон, като абонат, който си плаща на бТК. И чувах "Връзката не може да се осъществи поради технически причини". Звъннах на повреди. И операторката с име Пепа ми обясни, че това не било цензура. Просто тел. 439 не бил на бТК и затова не можели да ме свържат. Т.е., според Пепа от бТК вече сме във феодализма. Комуникираме само с останалите крепостни на феодала, към който сме закрепостени? Ами то и телефоните в САЩ едва ли са техни - на "хайдутизаторите" на бТК. И с тях, с жителите на империята ли не свързва бТК? Ей, посланик Байърли! Не бива така бе! Нали уж бТК беше най-голямата американска "инвестиция" у нас?


собств. инф.: Изглежда и съюзниците ни от ЕС са разбрали, че у нас няма новини а само тошотошевщина. И са решили да ни стъкнат европейска "Свободна Европа". На 26 февруари в Брюксел е била презентацията на нова европейска радиомрежа. Тя е продукт на партньорството на 16 радиостанции от 13 страни. Отначало предаванията ще са на английски, български, френски, гръцки, унгарски, полски, португалски, румънски и испански. Ключовите радиостанции, на които ще се разчита са Deutsche Welle и Radio France Internationale. В проекта участват и Radio Polskie, испанската Punto Radio, Radio Netherlands, Radio Slovenia International и др. Мрежата ще се появи в ефир след месец и половина - през април. А до юли ще е готов и уеб-сайт, на който ще могат онлайн да се слушат предаванията през Интернет.


собств. инф.: Не знам защо руснаците наблягат, че катастрофата с най-скъпият и най-модерен американски супербомбардировач Б-2 е станала на 23 февруари - денят на съветската (сега на руската) армия. Но фактът си е факт - машината с номер 890127 Spirit of Kanzas само на 5176 летателни часа (практически нова) падна направо върху авиобазата Андерсън на Гуам, а екипажът успя да катапултира. Едно такова чудовище струва 1.2 милиарда долара! По съобщение на местни жители първо се видял висок стълб дим. А след половин час се чул още един взрив. В резултат, американските военни спешно са си прибрали и другите три стелта от Гуам в базата Уайтмен в САЩ. Не, не искам нищо да кажа, но за сега явно не се получи достоен американски отговор на облитанията на руските стратегически бомбардировачи над самолетоносача Нимиц в Тихия океан.


27 февруари 2008г.

Брутният външен дълг в края на 2007 г. е 27.04 млрд. евро. Това е 94.6% от БВП, казаха от БНБ. Той нараства с 6.93 млрд. евро или 34.5% в сравнение с края на 2006 г., когато е бил 20.11 млрд. евро или 80.1% от БВП. "Фрогнюз". 27 милиарда евро са над 30 милиарда долара! А Тодор Живков им остави България с десет милиарда долара дълг. Три пъти нарастване! Въпреки "разпродажбата", наречена хайдутизация на 150 милиарда държавна собственост! Е? Докога ще търпим некадърниците, които ни управляват? Които не знаят какво е това да докараш поне малко нещо от себе си. Не само да откраднеш. Защо като е толкова загрижен за България посланикът на САЩ Байърли не им припомни мисълта на Кенеди? "Не питай какво държавата прави за теб, а се питай какво ти си направил за държавата си". Е, какво направиха за 18 години ВСИЧКИ! до един били и седящи във властта? Време е за Народен съд г-н Данев. Време е!Хората, заети в държавната администрация, са около 130 000 души. Те могат да бъдат съкратени десет пъти. 90% от тях не вършат нищо смислено. Голяма част дори вредят на бизнес климата, вместо да помагат. В тази връзка съкращаването ще има и невидими допълнителни ползи. Tова казва Георги Стоев от "Индъстри уоч", цитиран от "Стандарт". И е прав. В последно време се забелязва натиск на т.нар. американски храненици у нас срещу раздутата ни и дивашка администрация. Само не знам защо атакуват само броя, а не и качеството. И защо не кажат кой основно е виновен. Той си има име и се казва Николай Василев. И си е от техните. "Юпитата". Затова или крадеца да не вика "дръжте крадеца", или да поискат оставката на онзи далавераджия с лицензи.Фирма “Биндер”е играла сама в 12 от конкурсите за ремонт и поддръжка на пътища през последните 2 г. и ги е спечелила, показа проверка на "24 часа" в регистъра на обществените поръчки. Шеф на компанията е Емил Георгиев, брат на бившия директор на фонд "Пътища" Веселин Георгиев. Според финансовия министър Пламен Орешарски тези факти са сред притеснителните, открити при проверката на процедурите. "Фрогнюз". Ами Орешарски да отговори на народа си колко ревизии направи на такива "фирми"? И какви са били резултатите от тези ревизии? Но не! В "Атака" четем: Махнатият заради корупцията във фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев ще става съветник на финансовия министър Пламен Орешарски, твърди столичен вестник. За поста натискал лично регионалният министър Асен Гагаузов. Ха сега разните му соросоиди да отговорят това ли е пазарната им икономика? А посланик Байърли? А в "Медиапул" четем: Предстои и създаване на работна група за превенция на корупцията в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Готово! Те повече няма така! вЕрвайте им! И вЕрвайте и на посланик Байърли за свободната конкуренция. Да живее новият съветник на Орешарски! Ще видите на кого какви ревизии само ще прави!Ето бе, посланик Байърли, вижте и в-к "Сега": Едва 6% от предприемачите в България вярват, че обществена поръчка може да се спечели без връзки и рушвети. Това показва проучване на Центъра за икономическо развитие (ЦИР), представено вчера. Само 18% от фирмите пък смятат, че законите и наредбите осигуряват добра правна среда за правене на бизнес. Ето я Вашата пазарна икономика и свободна конкуренция и демокрация! Това е резултатът от слушането на МВФ, СБ и американски посланици, които ни обясняват кое е наша работа и кое не.


За далаверите на бат'бойко четем в "Дневник": През февруари 2007 г. в интервю за "Труд" Радослав Тошев, съветник от "Гергьовден" и председател на общинската транспортна комисия, който е и син на главния редактор на "Труд" и председател на Съюза на издателите Тошо Тошев, се обявява против отдаването на спирките на концесия. Край на цитата. Така де, като си имаме феодал - и сина на феодала и той по наследство управлява. Нали посланик Байърли? Какво ще кажете? А посланик? Да гласуваме ли? И много Ви моля посланик Байърли, подсетете Безлов да си изкопира под тази точно статия на "Дневник" списъка от фирми на бат'бойка. И да го прати където трябва в САЩ. Дано спрат от там да ни тикат поредния далавераджия, когото незнайно защо припознават за свой.Снощи по телевизия "7 дни" се чу: На нас ни трябва некомплексарско правителство. Ако преди 20 години албанците бяха като нашите управници да питат и да чакат, да се притесняват за мнението на ЕС или САЩ или Русия, то и до сега нещата щяха да са си непромененеи в Косово. Много вярно твърдение. Въпросът е кога ще ги сменяме. Тези дето чакат посланик Байърли да им каже кое е тяхна работа и кое не.собств. инф.: Вчера в турския град Ван е имало масови безредици и стълкновения с полицията. Причината е разгонване на демонстрация на прокюрдската (легална) Партия на демократичното общество. На демонстрацията са били видни и лозунги "Борете се партизани, помагайте на Кюрдистан". Полицията е употребила сълзотворен газ и водни оръдия. Признава се за шест ранени деонстранти. В-к "Миллиет".


собств. инф.: Вчера ви информирах защо ни лъжат, че Кърджали щял да получи газ от Иран и Турция. Защото Туркменистан спря газа за Иран и го насочи към Русия. Иран спря газа на Турция, Турция на Гърция. Днес ще ви информирам защо няма и елементарна перспектива нещата да се променят. Ето: Китай, в рамките на проекта "Запад-Изток" започна на 22 февруари строителство на газопровод по който да си доставя газ от Туркменистан. Информацията е на Associated Press. Общият обем на китайските инвестиции ще е 142 милиарда юана (20 милиарда долара!) Тръбопроводът ще е с дължина над 9100 километра и ще съедини Синцзян-Уйгурския автономен район и Шанхай с Туркменистан. Тръбопроводът трябва да е готов до 1 януари 2009г. Аз бих го нарекъл АнтиНабуко. Обърнете и внимание колко години се мотаят с Набуко и за колко месеца Китай ще построи над 9100 километра! Ето от това трябва да се плашат и САЩ и Русия и ЕС! И да побързат с "Южен поток". Че оттатък клечат 1.5 милиарда! (САЩ, Русия и ЕС заедно сме под 1 милиард!). Чакат за енергия и суровини.

Не сте длъжни, но можете и да помогнете. Ако Ви трябва професионален сайт, брошура или каталог на фирмата Ви - поръчайте го при мен. Ще получите добро обслужване на ниски цени. Аз не правя сайтовете си като бат'бойко за детските градини - за по 300 000 лева. И моите, за разлика от онези за по 300 000 лева работят!26 февруари 2008г.

Олиото и бензинът по-евтини в Румъния, информира "Стандарт" и продължава:
Олио (1 л) в България 3.60лв в Гърция 2.40, Зехтин (1 л) в България 10 в Гърция 6, Захар (1 кг) в България 1.60 в Гърция 1.20 Сирене (1 кг) в България 5лв в Гърция 4лв. Имам въпрос към Божидар Данев и към соросоида Петър Димитров: В Гърция заплатите им ли са по-ниски? Или овцете им дават повече мляко? Или слънчогледът им е као дренки? Или просто гръцките божидарданевци не си купуват само яхти, джипове и курви? И просто гръцките управници са си на мястото, а не си продават народа?


Чиновниците в България са в пъти повече от европейските, а и в страни извън ЕС, коментира старши икономистът от Институт “Отворено общество” Георги Ангелов. В комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество има почти 300 служители. В Ирландия в подобна структура има около 10 служители. В някои министерства в Нова Зеландия заетите са около 70 човека, в същите министерства в България заетите са около 150 пъти повече. Mediapool.bg А "юпито" Николай Василев е пуснал търг по ЗОП за Създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация Прогнозна стойност, без ДДС (когато е приложимо) (в цифри): 800000 валута: BGN И е нагъл! И ходи да се моли на изсичащият България Кобург да го оставел още министър! И няма прокуратура за него. Поне за "сделките" му с Майкрософт!


Ние сме една морално разпусната общност от хора която не се и опитва да разбере колко е важно за всички ни да ценим почтеността, независимо че това може да ни коства нещо. Казва го проф. Ставрев във вчерашния "Дневник". И тъжно продължава: Ами погледнете съсловния чадър над корумпирания доктор от "Пирогов". Гилдията си пази корупцията и се сърди на всеки, който изпищи от нея. "Пирогов" бил "институция" и проклети да са тия, дето хвърлят камък по нея. ... как да не си искат докторите, като им е толкова унизително заплащането, за което пък са виновни министерството и здравната каса, но не и лекарският съюз. Не беше и толкова важно, когато друг доктор от същата тази "институция" осигури, не безкористно, разбира се, фалшиво алиби на престъпник. Мили Боже, и това са хората с най-благородната професия, декламирали Хипократовата клетва, когато са им връчвали дипломите! Тъжна, но вярна констатация за българите изобщо. Народе????


Бойко Борисов излъга нас, а ние - гражданите на София, в последната предизборна кампания по въпроса за прекратяване на договора със “Софийска вода“, заявиха на пресконференция от Организационния комитет за прекратяването на столичната водна концесия и Националния комитет за подобряване на водоснабдяването на България. “Това е коварство, което няма да бъде простено от нас. По-добре е София да загуби това финансиране, отколкото да столичани да платят 3.5 милиарда лева по този неизгоден концесионен договор“, заяви председателят на инициативния комитет Ганчо Хитров. "Медиапул". Още преди доста време от тези си новини Ви информирах какво говореха зрители в телефонни обаждания до ТВ-студиото, в което интервюираха г-н Хитров. И го запитах накъде с Янчулев. Сега го питам: убеди ли се, че и Янчулев и Софиянски и бат'бойко са все една стока? Все далавераджии!Египтяни ще ни сервират в ресторантите, молдовци ще ни орат нивите, виетнамци ще ни шият дрехите, а китайци ще се учат в университетите ни. Такива приказки слушаме от няколко месеца насам от устата на различни представители на властта. След десетина години сме щели да станем 5 млн. души и вече трябвало дори министър на българите в чужбина да си изберем - зоват пък неправителствени организации. Каква стана тя? Заминаха специалистите ни да си изкарват хляба в чужбина, а ние сега ще вкарваме работници, да ни вдигат производителността. Трансферът май не е равностоен. Да, вярно е. Но от страниците на гьобелсовщината наречена "Труд" нещо не ми хваща дикиш. Особено като помня, че точно за Тошо Тошев се говореше за дадени му земи и дялове в Боровец. За да е слуга на тези, които ни доведоха до тук - божидарданевите некадърници!България пуска алтернативен доставчик на природен газ. Ще купуваме синьо гориво от Азербайджан и Иран през Турция и Гърция. Така и в-к "Сега" се включи в манипулациите над българите и в "Голямата лъжа". Защото от тук аз редовно Ви информирах как тази тръба, към която сме щели да строим клон и от която сме щели да газифицираме Кърджали, стоя цяла зима празна. А стоя празна защото Иран спря доставките за Турция, а Турция за Гърция. И ги компенсира Булгаргаз с руски газ. А Иран спря доставките, защото и на тях не им стигнаха количествата, след като Туркменистан избра Русия. "Най-вероятно ще получаваме газ от Азербайджан и Иран", посочи Димитров (соросоидът Петър Димитров) Най-вероятно с такъв "социалистически" министър няма да получаваме нищо, а ще даваме.Човечеството вече изгради общи механизми за контрола над ядреното оръжие и болестите. Време е да помислим и за IT сектора. Професор Джефри Сакс, в. превод на "Класа" от „Гардиън“. Да време е. Време е Сакс, като съветник и на Първанов да го посъветва да озапти ГДБОП в борбата му с младежите, теглещи по някоя песничка или филмче от Интернет. И да му подскаже, че по цял свят под Организирана Престъпност разбират съвсем друго!


собств. инф.: По информация на генщаба на турската армия при нахлуването на Турция в Северен Ирак до сега били убити 112 терористи (да, и нас турската преса от 1876 г. ни е наричала терорирсти). Загубите на турската армия били 15 души. Понастоящем боеве се водели на четири фронта на пехотата при поддръжката на артилерия и авиация. Вече били завладени 12 групови обекта - лагери, складове за оръжие и т.н. на кюрдите. За пръв път и турците признаха за сваления въртолет. "Един хеликоптер, поради неустановена причина е останал в негодно състояние" са евфемизмите на турските военни.собств. инф.: Космическото командване на Пентагона от базата Вандерберг, следи около 3000 парчета от простреляния военен спътник. Част от парчетата вече навлизат в атмосферата ни. Друга част ще навлезе в близките дни и седмици. И това е от един само двутонен спътник! А като вземат да си мерят ония работи и Китай, и Русия със САЩ? Колко ли парчета ни чакат? Според военните анализатори, стрелбата от военния кораб на САЩ "Лейк Ери" с ракета SM-3 по собственият им спътник-унищожител на вражески спътници, е била успешно изпитание на новата им противоракетна отбрана. И натриване на носа на китайците, които миналата година свършиха същото - гръмнаха си собствен спътник със собствена ракета.


До сега няма писали ми желаещи да направим заедно медия (сайтове и седмичник) на българите от извън България за българите в България. Проект, който от първо лице да казва истината за света на нашите тук. Жалко!


25 февруари 2008г.

Оранжерийните краставици са поскъпнали тази седмица с 13,5 процента /0,34 лв./ до 2,79 лв. на едро, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, цитирани от БТА. Оранжерийните домати поскъпват със 17,3 на сто 2,30 лв. за килограм. Картофите поскъпват с 3,2 на сто до 0,65 лв./кг на едро. Олиото поскъпва с 2,0 на сто до 3,04 лв. за бутилка от един литър. "Фрогнюз" И така, поскъпва, поскъпва, поскъпва... Обещаните повишавания на заплатите се бавят, бавят, бавят... А ние си траем, траем,траем...


Пак манипулации в стил Гьобелс: Заплатите в частния сектор скачат с над 15% е заглавие на "Сега". А под заглавието: Заплатите на работещите в частния сектор ще (курсивът мой) скочат с над 15% за 2008 г. Това се разбра от думите на зам. социалния министър Лазар Лазаров. Отдавна вече за българските "медии" само "ЩЕ" е новина. Проблемът е, че след "ЩЕ" не следва търсене на отговорност. Поне за този Лазаров, ако не и за Бодидар Данев. Защото или нямаме никаква пазарна икономика, или има картелни споразумения. Иначе как да си обясня това ЩЕ, изречено не от икономически, а от социален министър?


Двама митнически служители от Калотина са задържани от сръбските власти късно вечерта в събота с над 500 стека цигари "Карелия". Това съобщиха от пресцентъра на агенция "Митници". Задържаните са Стефан Стайков и Васил Котев. Те извършват проверки на жп транспорта в граничната зона между България и Сърбия. В събота вечерта към 20.00 ч. двамата отивали на работа, но при проверка на сръбската полиция в служебния им автомобил са открити 500-550 стека "Карелия". "Сега". Добре че са сърбите. Ако остане на нашите БОП-ове само нещастници, изтеглили по някоя песничка ще си пострадват. Иначе не мога да си обясня как ни един полицай или служител на ГДБОП не чува виковете на десетките цигани по Женския пазар "цигари, цигари, цигари".собств. инф.: A докато ни залъгват с "ЩЕ", ето как харчат нашите пари за да няма свобода и на словото у нас: Създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация Прогнозна стойност, без ДДС (когато е приложимо) (в цифри): 800000 валута: BGN Разработване и прилагане на Единна методология за функционален анализ на административните структури

Прогнозна стойност, без ДДС (когато е приложимо) (в цифри): 1408000 валута: BGN Популяризиране сред българската общественост на стратегическите цели на Министерството на икономиката и енергетиката относно политиката за Макроикономическа стабилност и конкурентоспособност

1. Изработване на предварителен идеен проект и медиаплан за 2 кампании в печатните медии с цел популяризиране на стратегическите цели на Министерството на икономиката и енергетиката; 2. Публикуване на минимум 200 цветни публикации с препоръчителен формат от А3 в национални и регионални ежедневници, седмичници и списания. Ако това е пазарната икономика на НП посланикът на САЩ у нас - да ходи и да си я носи в САЩ. Това г-н Байърли по цял сват се нарича подкупване на медии и не корупция, а престъпление по служба. А това са търговете обявени по ЗОП само за две седмици! Ако така ще си купува юпито специалисти, за да му правят предизборни програми - то, юпито е за затвора. Защото функционален анализ на административните структури се прави когато искаш властта, а не като си в управлението, където трябва да реализираш програмата си.


Има опасност много хора да бъдат осъдени, без да разберат, че срещу тях се води дело. Това допускат новите правила на Гражданския процесуален кодекс (ГПК). “Неприсъственото решение” не подлежи на обжалване. Така могат да пострадат хиляди невинни граждани, категоричен е пред “Труд” зам.-председателят на парламента проф. Любен Корнезов."Труд". Демокрация ли беше. Права на човека ли беше. Това, ваше превъзходителство, посланик Байърли, и Сталин не го е правил.Ако България беше законова държава, досега няколко висши държавници трябваше... да лежат в Централния софийски затвор. Въпреки воплите на някои министри, техни заместници и други поклонници на бившата Държавна сигурност, съществува закон, който трябва да бъде спазван. А не да ни заливат от ефира и печата с твърдения, че Законът за досиетата бил "вреден и ненужен" и "никой нормален човек не се интересувал от темата". "Експрес". Да, прави са от "Експрес". Но явно у нас действа демократичното правило: "Това, което важи за вола - не важи за Зевса". А богове у нас дал Господ. Иначе как да си обясним, че в "демокрацията", подкрепяна от посланик Байърли едни могат да ги съдят без даже и да знаят, а други да не ги съдят и след като всичко се знае.В почивните дни при Бойко Станкушев в Евроком беше Стефан Гамизов. Ето само част от неговите думи: "Трябва да си отговорим защо Бойко Борисов получава подкрепа от САЩ? Не може всеки българин като чуе името му (на бат'бойка, бел. моя) и да употребява поне две нецензурни думи, а САЩ да го подкрепят". "Какво е свършил Борисов за САЩ"? После разказа оня случай със сенатора, който изрекъл преди време прословутите думи че този е диктатор, той е кучи син - да ама е наш кучи син. И продължи: "Не трябва да допускаме наши управници да стават чужди кучи синове". "Не трябва да допускаме човек, подкрепян от режима на Буш да ни става министър-председател". И това го каза американофилът Стефан Гъмизов. И то след завръщането си от САЩ.Офицер Нанси Макилдауни ще е новият американски посланик в София. Информира "Фрогнюз" и продължава: Не се оказаха вярни писанията в наши медии, че именно той (Байърли) ще е новият посланик на Вашингтон в Москва. Байърли може да бъде отзован в САЩ, тъй като администрацията на Буш не е доволна от активната приятелска позиция на властта в София към Кремъл, смятат наблюдатели. Освен това Вашингтон смята, че не е била представена достатъчно категорично позицията на САЩ спрямо корупцията в политическите среди и организираната престъпност в България. Край на цитата. Аз отдавна бях писал тук, че Байърли няма шанс в Москва. Защото при първият му опит да се меси, както у нас и ще се случи случката на посланика на САЩ в Боливия.собств. инф.: Както вече Ви информирах, от четвъртък турската армия предприе нахлуване в Северен Ирак и по суша. Според в-к "Джумхуриет" се планира навлизане на 50 км. навътре в Ирак. За сега съединенията на Втора полева армия са навлезли на 20км. навътре в Ирак. В събота са навлезли и 60 танка, подкрепяни от хеликоптери и изтребители-бомбардировачи F-16. Според турците са убити 79 кюрдски бойци и седем турски войници. Пред Ройтер ръководителя на отдела за външни връзки на РПК Ахмед Данис е заявил, че кюрдите са свалили турски военен хеликоптер Кобра и са убили 22 турски войници. Иран подсилва границата си със суверенен Ирак. А кюрдите заплашват, че ще започнат градска война из Турция.

Може би това е причината империята да ни праща военен разузнавач бил в Азърбайджан и Турция. Ако още някой не е разбрал - войната е на нашите граници. При това свободно отворени. Особено по време на избори у нас.Както в повечето случаи, и тези почивни дни работих за Вас, уважаеми посетители на този ми проект. И съм публикувал моя статия в "Политика" тук. А съм превел и публикувал в другият си проект (за Национална безопасност) интересен руски анализ за Косово. Да, този за който Ви обещах. Под заглавие "Косово 2008 - Судетите 1938. Коя ще е Полша 1939". Обнових и проекта си с информации и идеи за дребен и семеен бизнес22 февруари 2008г.

Кашата с януарските сметки за ток, която вече трети ден енергокомпаниите отричат, а институциите неглижират, надмина всички очаквания. Според клиенти на ЧЕЗ, които вчера се опитваха да подадат официално жалба в централата на компанията на ул. "Цар Симеон" 330 в столицата, има и четворно надути сметки за януари в сравнение с декември, както и искания от енергото да се платят с лихва вече платени сметки. Стотици ощетени клиенти се редят от няколко дни в централата. Възрастен софиянец се възмущаваше, че е получил фактура за 120 лв., при положение че предишните зимни месеци е плащал най-много по 30 лв. "Написаните на бележката показания на електромера изобщо не отговарят на действителните", обясни абонатът на ЧЕЗ. "Сега". Да, и аз писах срещу ЧЕЗ на "омбудсмана" ни Гиньо Ганев. С копие и до оня мафиот - шеф на ДКЕВР. И до сега колкото Вие, уважаеми посетители на този ми сайт сте получили писмо от "защитника" толкова и аз. А жалбата ми беше от май миналата година. Пфу! Обирджии!


Добре дошли в Страната на невинните. Тук населението се състои от обичайни заподозрени и обикновени хора. Те живеят заедно в мир, но се мразят. Тук проблемите са само на страниците на вестниците, след това се изпаряват като забравен следобеден чай, в който някой е плюл, но ние се правим, че ще го изпием. Тук се спекулира с идеята за една богиня, на която вярваме, но тя ни лъже. Типично по славянски - вярваме в Темида - нещото, което не работи, и жената, от която не сме доволни. Нещо като съдебна система, нещо като проблеми с корупцията, нещо като вот на недоверие. Невинни са всички. Списъкът на невинните завършва днес със Софиянски и полицаите по делото "Чората". Карбовски в "Стандарт". Дано и Байърли да го прочете. И да им стъкне едно семинарче на своите от "съдебната" ни система.


Софийски апелативен съд пусна на свобода благоевградския ромски бос Мартин Филипов – Дебелия. Късно днес мярката му за неотклонение „задържане под стража”, наложена от Окръжен съд – Благоевград бе изменена в парична гаранция в размер на 5 000 лева. След решението на апелативните магистрати Мартин Филипов се спаси за втори път от арест във Франция. Там той е разследван за организиране на международен канал за трафик на млади жени с цел проституция. "Днес+". Дааа... Мафията на Байърли срещу органите на Франция. За сега побеждава империята - цигани, проститутки и съдии за сега могат да безчинстват.


В западната ни съседка при покупка на компютър за домашни ползване ДДС-то е само 5% вместо обичайните 18%. През 2007 г. пък на завършилите абитуриенти са раздадени ваучери за 300 евро, които могат да бъдат употребени само за купуване на компютри. Същите идеи са разработени и в нашата програма "Компютър в къщи", която засега е само проект. "Сега" Ами ние вече изостанахме не само от БЮРМ. Изостанахме и от Румъния и от кой ли не. Скоро ще изостанем и от Камерун. Благодарение на грабливата мафия, ковто ни управлява. Поне да не бяха некадърници. А то, освен че крадат като за последно, (като че ли е 9.9.'44 и са се натоварили за влаковете за Турция), и угробват окраденото от некадърност.


Едва 4500 души се събраха на митинга пред сградата на Народното събрание в столицата срещу 1500 полицаи, охраняващи площада. Макар в началото органите на реда да имаха предимство в резултата, към 14,30 часа множеството успя да се събере пред парламента и съотношението между протестиращи и полиция се промени. "Moнитор". Да, площадът беше почернял от червенобузести шишковци увиснали на нашият врат с огромните си заплати. Но по страшното е, че може би е прав един интервюиран по "Нова телевизия". "Тия се готвят за гражданска война с нас". Имаше предвид мафията, която ни управлява и бездействащата иначе срещу бандюгите полиция. Но нека да припомня, че само оня ден бекапарите оправдаха трепането по списък на джандари и богаташи, което е правено есента на '44.


собств. инф.: Федералното антимонополно ведомство на Германия (немската КЗК) е наложило огромна глоба сега пък на производители на битова химия и козметика. Глобата е на стойност 37 млн. евро и са глобени Henkel, Schwarzkopf & Henkel, и немските дъщерни клонове на Sara Lee и Unilever. Според немското антимонополно ведомство тези компании са се сговорили за 5-процентнозавишаване на цените на марките Pril и Palmolive, гел за душ Fa, Duschdas, и Palmolive, а също и пастите за зъби Signal, Dentagard и Colgate.


собств. инф.: Германският институт по социални въпроси (DZI) е лишил немския клон организацията на ООН ЮНИЦЕФ от сертификат за благотворителна дейност. Причината? Ами да, като в България - недобросъвестно използване и корупция с набраните средства. Немският клон на ЮНИЦЕФ е изплащал "комисионни за последнически услуги". В резултат в Германия няма да има ЮНИЦЕФ до 2010г.


Ако още някой не е разбрал да ми погледне новините от миналите дни и да види, че Германия дава ясен и точен пример какво трябва да се прави с разбеснели се с джипове, яхти и курви божидарданювчета.


собств. инф.: Днес в Турция заседава Съветът им за национална безопасност. Обсъжда се трепенето на кюрди в Северен Ирак. Очаква се да бъде одобрена нова, вече сухоземна военна операция. Както и се стикова турската позиция преди пристигането на военния министър на империята Робърт Гейтс. Американският министър ще пристигне на 27 и ще остане и на 28 февруари. Такова високопоставено посещаване на Турция от САЩ не вещае нищо добро за региона ни.


21 февруари 2008г.

"Без говеда от провинцията, само полицаи". Това е само едното от заглавията в "Новинар". А после под заглавие "Панаир" ни информира че: Според промените в закона за командировъчните възнаграждения служителите на МВР от провинцията, дошли да охраняват днешния митинг, ще трябва да получат по 20 лева на каска. Това значи, че спокойствието на премиера ще струва на бюджета 60 000 лева. Само за стражарите. Башка за бензин, за джепане, за амортизация на палки, шлемове и т.н. Масрафът ще удари стоте хиляди.


Ако очаквате от органа на назначените за капиталисти у нас някакви конкретни цифри за икономиката ни и за платените данъци от джипаджиите на държавата - не си хабете очакванията. Днес "Дневник" е решил, че най-важната за българите новина е че австралиец рисува с оная си работа. И е сложил и той цици на централното място на сайта си. Браво Иво, браво Прокопиев! Браво български мъже! Мъже ли казах? Извинете ме.Висшият съдебен съвет (ВСС) ще разгледа кандидатурата на бившия шеф на следствието Ангел Александров за пост във Върховната касационна прокуратура (ВКП) преди да е приключила проверката по замесването му грандиозния скандал с ясно изразен корупционен отенък с бившия червен министър Румен Овчаров. "Медиапул". Да, става дума за човека на Доган! Както и при връщането на сина на оная с тотото, дето и вестници си накупи със спестеното от заплатата си. Сиреч става дума за мафията. Но интересни са и коментарите под статията. За неродената у нас демокрация за Велчев-нищото и т.н."Атака" обръща внимание на петърдимитровите дрънканици с колко са забогатели богаташите у нас. Обръща го със заглавие: "Мъж се обеси от бедност в Смолянско". Четете г-н Данев (Божидар Данев). И си посъветвайте оня гьонсурат Дикран Тебеян да млъкне най-накрая. Сега, след виетнамките, наглецът е показал как и за строителите ни остава да се бесят или да правят революция срещу божидарданювчетата. Защото назначеният за говорител на назначените за капиталисти е казал, че "бизнесът" щял да внася индийци да строят нови и нови хотели и молове. Т.е. да перат и угробват пари! И джипаджиите щели лично да си ги избират виетнамките, индийците, египтянките - само младите! Като на робските пазари в древния Рим. Това ще ви изяде главата г-н Данев! Бъдете сигурен!


Снощи по небългарската телевизия показаха жена, която трябва да плати купища пари за ток. И ни обясниха, че нямало защо да протестираме. Защото електромерите си ги проверяват пак от ЧЕЗ. И било почти сигурно, че винаги електромерите излизали изправни. Защото само ако не излезели изправни, ЧЕЗ можело и да върне пари на българите. А ЧЕЗ взима по 50лева за да се самопровери. Дишхакъ! И няма Кунева, няма Байърли! Има ограбване! Накрая, хилейки се, водещият ни каза: Оплакването струва скъпо затова си помислете дали ще се жалвате. Ами като няма да се жалваме, остава или като оня нещастник от смолянско да се бесим, или да ги бесим. Най-вероятно, защото са видяли че няма на кой да се жалват, са дали живота си за по-добри бъднини и Ботев и Левски и Гео Милев и Вапцаров и Никола Петков.А по "7 дни" гост на Найден Андреев беше Илия Божинов: Ето част от думите му: Проблемите на България са социални. А БСП вече е дясна партия. Няма кой да защитава в България социални проблеми. Всички мислят как да продадем болниците, как да приватизираме БДЖ и т.н. Софиянски и Костов искат вот на недоверие за корупцията? Ами те по-добре да отидат да се хвърлят от някоя скала. Трябва да се появи лява алтернатива. Трябва някой да помисли и за бедните и за образованието и за болниците. Ние всичко правим под натиск и заповед на американците. Както се казва - без коментар!


собств. инф.: Президентът на Германия Хорст Кьолер и изразил своята озадаченост от ставащата все по-дълбока пропаст между политици и обикновени граждани. В интервю за ДПА той е казал, че е обезпокоен от това, че все повече граждани чувстват че няма значение мнението им за процеса на вземане на политически решения. И е поискал усилване на ролята на германския Бундестаг с цел съживяване на демократичните процеси в страната му.


собств. инф.: Косово през 2008 е като Судетите през 1938. Кой ще стане "Полша 1939" пита един аналитик в своя интересна статия, която смятам да преведа през почивните дни. Очаквайте я. Твърде е интересна.


20 февруари 2008г.

Корупционен конкурс вдига два пъти билета в градския транспорт? Общински съветник стои зад идеята един инвеститор да пусне електронно билетче и да експлоатира спирките. "Класа". Ето го бат'бойко! Същичкият както досегашните мародери. Пак обирджилък, за да има за джиповете им.


Голяма част от високите сметки за ток през януари се дължат на факта, че служителите на енергийните дружества са подали данни за потреблението на домакинствата, без да засичат показанията на електромерите. Енергоразпределителните дружества и Федерацията на потребителите в България са залети от жалби на граждани срещу двойно и тройно по-високи в сравнение с декември сметки за ток. "Сега". И какво като се жалвах и на ЧЕЗ и на "омбудсмана" Гиньо Ганев с копие и до ДКЕВР? НИЩО! Тези са просто за съд и после за затвор! Друго решение вече у нас няма!


15 000 чиновници на курсове в чужбина. От ведомството (на "юпито") съобщиха, че до август 2007 г. за чуждоезиковото обучение на чиновниците са похарчени 920 000 лв. Не го ли е срам това царедворче? От къде на къде ще захранва с наши пари близки до себе си чрез такива обучения и "търгове"? Та нали всеки е назначен на работа след "конкурс"? И в конкурсните изисквания ако е имало изисквания за английски и комп. грамотност, и изискванията не са били удовлетворени - не е трябвало да бъдат назначавани? Защо на нашето поколение (40-50 годишните) не им се позволява да работят, а на бездарни млади момичета по прашки из личните си сайтове им се осигуряват прескъпи курсове? Кога ще бъде изправен пред Народен съд и Николай Василев?


Германският корпоративизъм отмира - заглавие на "Файненшъл таймс", преведено от "Класа" Няма внезапен изблик на криминална дейност, а промяна в обществените нагласи казва там Волфганг Мюншау по повод започналите арести на супербогаташи, укривали данъци в Германия. (виж вчерашните и онзиденшните ми новини). Да, прав е Мюншау - има промяна в обществените нагласи! Ще ги съдим скоро и нашите божидарданювчета. Такова разпищолване няма как да продължи дълго.


Безсилие. Мафията е на път да конфискува държавата. казват от "Сега". И продължават: Драмата с изземването на престъпното имущество не опира само до комисията "Кушлев", а до липсата на политическата воля да се посегне на босовете на организираната престъпност и незаконно забогателите политици, митничари, прокурори. Край на цитата. Да, и като няма политическа воля - да седим и да доумираме, според предписанията за 30% редуциране на българите? Предписание на МВФ и СБ т.е. на САЩ? Не е ли време да намерим воля и за една нова "В сърцето на тиранина аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравей"? Тиранина, който крепи днешните чорбаджии-изедници! Иначе погледнете какво е казал евреинът от САЩ Шлезингер.


Мартин Шлезингер от центъра “Уудроу Уилсън” във Вашингтон анализира случая “Косово” Би било добре, ако това стане чрез ООН, но когато това се случи, ще можем да се сбогуваме с Македония. Това е сигурно. А това е само началото", оцени той. Запитан дали смята, че със сигурност ще се стигне до прекрояване на картата на Балканите, той отговори съвсем ясно: "Да". "Moнитор". Ето това ни докарват новите ни "съюзници". И подлогите им у нас.


Надпис "Марш, татари" се е появил на оградата на българското генерално консулство в Битоля. "Крос". Както виждате плановете на Шлезигеровците започват бързо да се изпълняват.Назначената за капиталистка Саша Безуханова (многогодишна разпределителка на държавната баница) пред "Стандарт" дрънка: Бизнесът е много прагматичен и неполитичен. Разбира се, Косово, както и всяка друга държава, в която България би могла да има възможност за износ на технологии и производства на български продукти, е важен терен за българските индустриалци. Край на цитата. Не знам какви български технологии познава г-жа Безуханова, които да изнасяме в Косово, но нека си погледне какво казва друг - пак назначен за капиталист (в интерес на истината - един от малкото успешни от назначените) - Бобоков от Русе, който на въпрос защо не е в интерес на България признаването на Косово отговаря "Защото не се знае следващата република каква ще бъде, да не се окаже някоя по-близо до нас"."Провъзгласяването на независимост на бандитския анклав Косово САЩ и Евросъюза готвят от 8 години - започвайки с бомбардировките на Сърбия", е казал Владимир Букарский - политолог и представител на организацията "Съюз на православните граждани" в Молдавия и Приднестровието пред ИА REGNUM. И е продължил: "Освен това Русия трябва да бъде готова за това да включи Сърбия в състава на РФ, ако Сърбия прояви воля за това".


19 февруари 2008г.

С 20-25% по-яки сметки за ток и парно! Така ни подготвя тошотошевата гьобелсовщина за поредното ограбване от страна на шушуловата мафия. Имало два студени дни! А като имаше цяла седмица (една четвърт от месеца) топли дни? А като цяло като беше топла тази зима? Защо обирджиите ни надуват сметките? Пфу! Ограбваческа пасмина! Кунева!? ЕС!? Неее... бандитизъм в държавна власт!


Пак гьобелсови похвати: Бизнесът купува мозъци! Космически заплати дават фирми на млади учени! Бизнесът купува мозъци! Най-големите корпорации развръзват кесията си за наука. Те ЩЕ налеят пари... Край на цитата. Та се оказва, че за "Стандарт" "Ще" значи вече "дават". Само дето ние помним прословутото "детска градина Ще ви построим - ама ние нямаме деца - и деца Ще ви направим". Особено пък на божидарданювчетата космическите заплати им ги знаем. Не, не става дума за техните си. Става дума за "дават".


Ето я руменпетковата милиция: 62-годишен варненец е задържан от органите на реда за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. По информация от пресцентъра на варненската полиция пенсионерът с инициали Б. Др. проявил буйния си нрав около 13,15 ч. на 14 февруари в магазин за продажба на риба на ул. “Елин Пелин”. "Днес+". Страшна работа са туй пенсионерите!
Особено са опасни за капитализма на Божидар Данев! Нали? А на човечеца сигурно не са му издържали нервите от единните мегленокуневски цени у нас.


Британското правителство национализира голямата банка "Нордърн рок". За първи път от близо четвърт век се случва подобно нещо, след като бяха Загубени няколко месеца в търсенето на купувач. "Атака". Странно защо Петър Димитров и "десните" у нас не са забелязали подобни действия и не ползват светлия пример на англичаните.


собств. инф.: Немските власти продължават с темп по 20-25 обиска на ден у богаташите на Германия, които са укривали данъци. Когато стана ясно, че властите не обискират "на тъмно" а имат информация, се е извила опашка от богаташи, които са отишли сами да си довнесат награбеното. А не работят на тъмно властите, защото се оказва, че агентите на БНД (немското разузнаване) са успели да подкупят служител на лихтенщайнската "Лихтенштайн глобъл тръст", който за 4 милиона и 200 хил. евро им е продал компакт-диск с имена списъци и сметки. Интересно кога ли и у нас ще се намери НСС да погне по списък божидарданевите ограбвачи. Ситуацията с очевадното неплащане на данъци от ограбвачите е накарала даже немските десни (те не са като нашите, те са истински десни) да вземат спешни мерки. Християндемократите са поискали ожесточаване на наказанията за неплащане на данъци. А вчера ги е подкрепил и Хубертус Хайл от немската социал-демократическа партия (и социалдемократите им не са като нашите бесепари, да не говорим за крадливия Томов).


собст. инф.: Националната банка на Кувейт е обявила че създава "Ислямски фонд за инвестиции в недвижимост в Турция". Според турският в-к "Миллиет", фондът ще работи и извън Турция през Турция. Боже пази България! От доганците! Щото комшиите ни, които ги подкрепят, явно вече завиват бая встрани от Европа.


Както винаги, през почивните дни съм работил за Вас, уважарми посетители на този сайт. Но вчера бързах и не можах да довърша. Днес Ви информирам, че съм превел интерсна статия от Дейли Телеграф за стадото и лидерите. В рубриката си за Политика. Обновил съм и проектът си за национална безопасност.


Днес е 19-ти февруари. Да сведем глава пред светлата памет на Апостола! Той е дал живота си за България! Която днешните божидарданювчета разграбват и разпродават. Може би затова днес не видях НИЩО! за Апостола в НИТО ЕДИН сайт на ежедневник! "Не сме народ а мърша..." беше казал дядо Славейков.


18 февруари 2008г.

Бургазлии изкупуват магазините в Одринско. Пилешките бутчета там са по 3 лв. за килограма, а доматите - по левче. A в големите хипермакети, "цените са буквално без пари". "Moнитор". Да, турският вестник прави реклама на турската икономика. Но не е ли редно да запитаме Божидар Данев: - в Турция виетнамки ли им бачкат на турските предприемачи? Или не си купуват чак толкова много джипове и яхти и самолети като нашите крадливи некадърници?


Мутрите вилнеят из страната, монополизират застрахователния бизнес, владеят цели села и градчета, сриват принципите на пазарното стопанство, като изкупуват селскостопанска продукция за жълти стотинки от производителите и я продават по унифицирано високи цени на потребителите. Бетонните градове из курортите и безпощадно завладяващите междублоковите пространства набързо издигани жилищни масиви са новият знак за неудържимо пране на пари. проф. Николай Василев в "Стандарт" за "хайдутизацията", която за Божидар Данев е български бизнес.След ареста на президента на "Дойче пост" (Deutsche Post) Клаус Цумвинкел, заподозрян в укриване на близо 1 млн. евро данъци в Лихтенщайн, подобна участ грози над 1000 германци, сред които и голям брой известни лица. По данни на в. "Зюддойче цайтунг" административният съд в Бохум е издал 900 заповеди за обиск, а общата сума на измамите достига 3.4 млрд. евро. Властите смятат, че 64-годишният мениджър, един от най-влиятелните и заможни висши управители в Германия, е избегнал данъчното облагане, инвестирайки във фондации в Лихтенщайн. По-късно Цумвинкел беше освободен под гаранция. Цумвинкел обаче най-вероятно е само върхът на айсберга. "Дневник". Германия пак дава пример какво трябва да направим у нас с Божидар Даневите, Иво Прокопиевите и прочие членове на съюзи като този на производителите на олио или на кашкавал да речем.17.02.2008 19:19: Под 20% са гласували на референдума за Бургас-Александруполис
Под 20% от имащите право да гласуват в днешния референдум за или против петролопровода Бургас-Александруполис са упражнили своя вот до момента.
17.02.2008 20:15: Само 26 на сто активност на референдума в Бургас
26 на сто е била избирателната активност на местния референдум за петролопровода Бургас-Александруполис, стана ясно след края на изборния ден. Всички съобщения са на "Днес+". Обърнете внимание на часа. Как за няма и един час, и то след 19 часа изборната активност скочи с 6%? Когато пак според "Днес+" цитирам: Към 11.15 часа на местния референдум в Бургас са гласували 6.01% от избирателите. Това съобщиха от Общинската избирателна комисия в морския град. Значи в почивен ден до обяд само 6%, а по тъмното накрая за 40 мин. пак 6%. Е те това да го обясни Михаил Константинов.


Косово помоли София за помощ часове след като се обяви за независимо. Властта в Прищина иска ток, храни, лекарства и транспорт. Цялото зареждане на новата държава трябва да мине през Македония и България. "Стандарт". Пак както с БЮРМ (не знам кога от "Стандарт" решиха, че има в ООН държава Македония)! Не само ще забием нож в гърба на сърбежите, ами и после от шиптарска мафия не можем се оправи. Както спасявахме БЮРМ, когато у нас не можеше да се разминеш по пътищата ни от тирове на Макпетрол. И после бюрманците бързо забравиха и взеха да ни рисуват как лижем полов орган на бюрманка. Калфински му работи. Даже май чирашки. Бих казал дори слугински - на САЩ слугински.


собств. инф.: Ангела Меркел - канцлерът на Германия е напомнила на немските бизнесмени за тяхната социална отговорност. Продиктуваното чувство за отговорност в действията на предприемачите се явява неотменима част от социалната пазарна икономика е казала Меркел на форума, организиран от фондация Конрад Аденауер (същата която помагаше да падне Виденов). Шефката на немското правителство е разкритикувала формата на диалога между икономиката и политиката. До сега това беше еднопосочно движение. Представителите на деловите кръгове преди всичко издигаха своите искания, а политиците проявяваха сдържаност, изказвайки пък своите пожелания. За това ние трябва и ще говорим открито е подчертала Меркел. Говорейки за глобализацията Меркел е отбелязала, че Германия печели от този процес (има си хас - имахме завод Мраз, сега благодарение на оня продажник брат Василев и на "глобализацията" си имаме Лиебхер). Но в същото време не бива да се забравят и негативните му страни - счита канцлерката.собств. инф.: "До ново решение на Съвета за Безопасност, мисията на ООН в Косово ще продължи да изпълнява резолюция СБ ООН 1244 като законна основа за своя мандат и ще продължи да изпълнява своя мандат в светлината на изменилите се обстоятелства", - е заявил Пан Ги Мун на журналистите след завършването на извънредните консултации на СБ на ООН, предизвикани от Русия в неделя. А за сведение на калфите 1244 означава непромяна на границите на Сърбия! Сега, ако има и други народи на планетата ни, освен сбирщината на САЩ - е време някой да обясни на американските граждани световната позиция и защо 70% от светът ги мрази. Защото Абхазия и баските вече надигнаха глава. А Турция колкото и да избива с помощта на САЩ кюрди, и там ще има държава Кюрдистан. Рано или късно, даже не толкова късно! Те това върши империята САЩ. Предизвиква вече световна война!


собств. инф.:
В Турция стана опасно млади жени да ходят в къси поли. На 15 февруари в областта Мерсин група неизвестни извършители ... (нали г-н Петков, Вие знаете какво е това?). Та група неизвестни извършители са извършили две нападения над млади жени, носещи къси поли. Нападайки изотзад, те заливали краката на момичетата с киселина. Пфу! Това искат доганците и у нас!


15 февруари 2008г.

гьобелсовщината в действие. Ето заглавие от "Монитор": Студентите на работа поне за 1000 лв. 60% от всички завършващи искат да се скатават. Ето го и заглавието на "Стандарт": Студенти искат поне 500 лв., за да работят. Добре че няма интервю с Кольо Колев (Медиана) или Андрей Райчев (никъде неработещ - само паразитиращ). Сигурно тия пък щяха и 2000 лв. да стигнат.


Първите 60 виетнамски работнички пристигат у нас през май. Те ще попълнят липсващите кадри в текстилната и шивашката индустрия. По данни на БСК всеки втори работодател се жалва от липсата на персонал и е готов да плаща луди пари, за да задържи добрите си специалисти. "Фрогнюз" цитира "Труд" (То така се прави пропаганда!). Само не знам къде гьобелсовщината видя работодатели готови да плащат луди пари за специалисти. Като навсякъде са само едни лакоми скакалци, готови да дават луди пари за джипове и яхти и самолети и лов из Канада, но не и един лев за България. Г-н Данев, (Божидар Данев) за съд сте! За Народен съд!Българската секция на Индимедия (медията на антиглобалистите и антиограбвачите) отдавна не е това, което е Индимедия по света. Но в опорочаването на една добра идея службите ни пак са се престарали. Ето заглавие и призив от там: "...Затова на 17 февруари 2008 г. - всички българи трябва да бъдем от Бургас! Заради България и заради нас самите! Бургазлии, излезте и гласувайте на референдума – заради всички българи и заради себе си!
На 17 февруари и аз съм бургазлия!" Нямам думи! Не дай боже утре да се окаже, че 120% от бургазлии са против интереса си. Тогава и Байърли няма да може ни обясни колко хубаво нещо е свободата на словото.


Пребиха сестрата на ексдепутат. Връзвали и влачили аптекарката Илина Марангозова. Нападението не е било с цел грабеж, тъй като Илина Марангозова не е ограбена. Червеният ексдепутат, който по професия е лекар, е пристигнал още същата нощ в болницата. Той е направил преглед на сестра си. Според него оставените следи и нараняванията не били вследствие на побой или друго насилие. Пред полицията той твърдял, че може сестра му да е паднала. "Стандарт". Ето ги! Тези, с този морал ни управляват! Този е правил закони! Които сега се страхува да ползва! Пфу!


Кристел Вегнер, член на Германската комунистическа партия, която спечели място в парламента на Долна Саксония миналия месец, изрази пред телевизионното предаване Панорама своето желание да види завръщането на социализма в Германия. "Днес+" Бе на тия няма ли някой Байърли да им стъкне някой "Корпус на мира? Или Сорос "Отворено общество"? Или поне един "Хелзинкски комитет"? Та да се научат, че от бомбардировки и окупации по-добра демокрация няма. Както и от ограбване до дупка и пеене по всички медии колко си забогатял по-добър начин на живот няма. Хайде де! Я там някои вече обучени демократи да му покажат как се "плува" под вода с кърпа на лицето върху която тече вода!


собств. инф.: Американския генерал Джеймс Картрайт е посетил на 13-ти февруари Турция. Той се е срещнал с зам.-шефа на турския генерален щаб ген. Ергин Сайгън и с командващия американските окупационни войски в Ирак ген. Дейвид Петраус. Обсъждали са, да естествено са обсъждали как Турция да продължи да унищожава бившите съюзници на САЩ - кюрдите. Благодарение а демократите от САЩ и Северен Ирак вече е арена на кървави сблъсъци. Вчера са убити 15 въоръжени при сблъсъци в района на гр. Синджар, а човек-бомба се е самовзривил с камион с взрив в електростанция в Мосул и е оставил цял Северен Ирак на тъмно.


собств. инф.: Съветът по безопасност на ООН на екстрено заседание вчера (четвъртък) не е одобрил отделянето на Косово. Само 5 от 15 държави са били за независимостта. САЩ и 4 държави на ЕС. А Сърбия готви икономическа блокада на Косово, ако то реши да се цепи. Така че, ужаваеми българи, благодарение на калфите ни, се гответе да не минавате през Сърбия на път за Европа. Румъния вече вдигна таксата на Дунав мост потривайки ръце в очакване на вас - пострадалите за кой ли път от некадърността и слагачеството на управниците ни.


14 февруари 2008г.

Хората ни сочат с пръст, наричат ни "те" и ни смятат за врагове. Това откритие направил царят пред жълти кметове и областни управители вчера. "Стандарт". Не знам какъв цар е видял "Стандарт" в този дребнав секач на Рила, но виж лакомият Кобург наистина е прав. Те наистина са ни врагове. Когато някакъв циганин ти се намъкне у дома да краде, ти не го считаш за приятел въпреки защитата, която Байърли налага над циганите. Когато "аристократ" ти се домъкне от Мадрид и започне да прави същото (да краде), пак, въпреки защитата от Байърли, ти няма как да не го считаш за друго освен за враг.


Двудневното заседание на върхушката на тройната коалиция в Хисаря доказа окончателно един факт, за който подозирахме и преди това събитие - управлението на страната ни е в ръцете на луди. Точната диагноза, която се колебае някъде между мегаломанията и клептоманията остава за специалистите. Александър Маринов във в-к "Седем". И е прав и не е прав бившият бекапар. Те не са луди! Те нас правят на луди. И то целенасочено! За да крадат. Вижте само как се изказа по "бТВ" министърът ни на здравеопазването? в "Тази сутрин" на 12.02:


водещ: значи изходната ви точка е народът.
Гайдарски: Това са смешни позиции. Разбира се пациентът.
водещ: народът и неговото благоденствие.
Гайдарски: Пациентът. И ние поставяме в средата, във фокус. Всичко, което е добре за пациента ние го приемаме.
водещ: И всяко недобро го отхвърляте. Стои сега народът по средата...
Гайдарски: Не народът.
водещ: Пациентът
Гайдарски: Оня здрав човек, който си е здрав, той си е здрав. Пациентът.


Сега схванахте ли уважаеми посетители на този ми сайт, че те наистина са ни врагове? Защо ли според вас този иска да не сме народ а пациенти? Защо ли "юпито" иска повече и повече компютри? За да крадат! Само дето компютрите на "юпито" водят до търгове за лицензи за софтуер, а пациентите на този "професор" водят до "клинични пътеки" и далавери с ненаправени но отчетени операции, надписани прегледи от джипита и смърт! Нашата смърт, не тяхната (на крадците)! Който си бил здрав той не му бил интересен на министъра ни на здраве! опазването! Защото от него няма какво бялата мафия да краде? Нали "професоре" Гайдарски? А да сте чували нещо за профилактика? За качество на живот? За качество на хранене? Нее, Гайдарски си чака да му станем пациенти! Не е ли време ние, дето още не сме им пациенти да ги изритаме? Защото те наистина това правят! Правят ни на пациенти и после ни уморяват!


Гайдарски ще следи онлайн движението на лекарства срещу 1,5 млн. лв. Граждански организации предлагат на ведомството същата система само за 126 000 лв. "Класа". Ето защо ние трябва да сме пациенти а не народ за крадливите ни управници.Грешка в нов софтуер прати платени данъци на едноличен търговец от Ихтиман на друга фирма. “Оказах се длъжник със 7000 лв., и то от 2005 г. насам, а съм внесъл всичко", разказа той. Служителки го успокоили, че 30% от данъкоплатците в Ихтиман и софийска област имали такъв проблем. "24 часа". Административен капацитет? А г-н Василев? Я стъкнете нов търг по ЗОП. Пак за компютри и за майкрософтски лицензи.


Борисов защити заместника си (и възпитаник на КГБ) Герджиков. Просто се удивлявам на факта, че държавата не прави разлика между офицери и доносници, каза още той. Информацията, че Герджиков е бил изпратен на обучение в школата на КГБ, Борисов коментира, че времето е било такова, а въпросната школа е била най-добрата за времето си. "Днес+". Не правели разлика между офицери и доносници? Ами че тя цялата ви партия ГЕРБ е от офицери бе некадърнико, на когото всички други са виновни. Сега схванахте ли уважаеми читатели защо Герджиков е несменяем зам.-кмет по финансите при всички крадливи софийски кметове от годините на "прехода"? И повярвахте ли ми, че Западът ни гласи ново ченгесарско управление от "офицери" по подобие на кобургготското? Ще допуснем ли четвърто берово правителство?


Често, на базата на измишльотини или на умишлена дезинформация, които МВР авторитетно нарича "оперативни данни”, се правят неща, пред които филмите на Тарантино бледнеят. При полицейска акция срещу интернет-залагания например, спецовете от БОП бяха иззели монитори на компютри, преди някой да ги "светне”, че компютърът е "онова нещо отдолу”. При друга операция, "срещу ислямистки сайт”, камерата, придружаваща полицаите, натрапчиво фиксираше две страховити книги със заглавия, изписани на арабски. Оказа се, че едната е Коранът, а другата - детски приказки. адвокат Михаил Екимджиев "Медиапул". Тук няма какво да се коментира, нали?


Шофьор на автобус пострада от хвърлени камъни по автобуса му. Возилото №260 се движело по Горнобански път, когато група младежи започнали да хвърлят камъни по него. Полицията се опитва да установи хулиганите. /БГНЕС Опитвала се полицията? Да пита посланик Байърли. Това е негова работа. Той ги насъсква циганите да безчинстват. Осигурявайки им защита.


13 февруари 2008г.

собств. инф.: Вчера, вторник, 12 февруари, немската полиция в Мюнхен е обискирала офиса на Intel. Обискът е бил в рамките на антимонополното разследване, провеждано от Еврокомисията. Интел се обвинява в сговор с продавачи на компютърна техника против АМД. Интересно кога Еврокомисията ще се заинтересува и от "съюзите" на божидарданювчетата с техните картелни единни и изкупни и продажни цени у нас.


Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров е уволнил дисциплинарно директора на дирекция "Защита на потребителите" Емил Алексиев "за нарушения на служебните задължения и негативни изказвания за дейността на Комисията за защита на потребителите", съобщиха от ведомството на Димитров вчера. "Moнитор". Че тя КЗП наистина не прави нищо и си заслужава не негативните изказвания, ами разтурянето си. Но и тази пък дирекция кого защитава не знам. След като на КЗП съм се жалвал за един отровен калкан още преди две години и ... ни един кирлив отговор в стил "никивасилев" даже не ми стъкнаха.


Друга, заслужаваща вниманието на един интелигентен българин новина из днешните ни купища медии не видях уважаеми посетители на този ми проект. Затова продължавам със собствени информации. Но първо "преглед" на сериозните телевизионни предавания от снощи. При Велизар Енчев става все по-тъпо. И Найден Андреев продължава да прекъсва и да не оставя гостите си да кажат нищо. Даже си позволи снощи на Антоний Гълъбов да казва "За Русия да не говорим!". Така беше преди 10.11.89г. г-н Андреев!. И вече престанете да ни тикате така нагло бат'бойко. Знам че такава е ченгесарската парола по гарнизона, но ставате смешен с вашето "на мен Бойко Борисов ми харесва". Така може да говори само някоя руса дама, която за да преброи до 2, трябва да си ги вади от сутиена. Но да продължа със собствените си информации, които подбрах за Вас, уважаеми посетители на този ми проект. Не забравяйте и nacbezbg.eu И там имам интересни обновявания


собств. инф.: В хода на визитата си в Словения еврокомисарят по външна политика и безопасност на ЕС Ксавиер Солана е дал интервю за съботното приложение на тамошния в-к "Дневник". Главната тема е била Косово и Метохия. И еврокомисарят не удържал нервите си и излъгал. Но преди това са му били зададени ред неудобни въпроси. Като например каква е разликата между Косово и Нагорни Карабах. Или защо ЕС нарушава резолюция 1244 на ООН. Но голямата изненада е дошла после. Когато журналистът започнал с думите "Можете ли да си представите...", Солана нервно го прекъснал "Мога да си представя всичко". Но последвало: "Можете ли да си представите че ШОС - организацията на Русия, Китай, Таджикистан и Узбекистан - бомбардира Испания за да стане страната на баските независима държава? Вие бихте ли се изказали пак, че това не е нарушение на международното право? Шашнатият Солана си признал, че всичко може да си представи, но това не. После вече Солана открито излъгал че не е бил генерален секретар на НАТО по време на бомбардировките над Югославия. Хванат в лъжа, Солана казал "Благодаря за беседата" и прекратил интервюто.
собств. инф.: Вторник вечер с 68 гласа за и 29 против Сенатът на САЩ прие закон, според който американските многобройни спецслужби ще могат да подслушват и проследяват чужденци в чужди държави без решение на какъвто и да е съд. "Добър законопроект. Той обезпечава дълговременната основа за нашето разузнавателно общество да води мониторинг на преговорите на чуждестранни терористи по съвременен и ефективен начин, защитавайки свободата на американците" - се казва в заявление на прес-службата на Белия дом. Така вече преговорите между Станишев и Путин за "Южен поток" ще могат да бъдат подложени на "мониторинг" заради свободата на американците. Най-вероятно и този сайт ще бъде подложен на "мониторинг". И изобщо да живеят Хелзинкските споразумения.собств. инф.: Вчера информирах за това как според Пентагона руски стратегически бомбардировач Ту-95 е играл по нервите на янките от самолетоносача "Нимитц", облитайки го на височина от 600 метра. И коментирах, че при тази височина янките едва ли са успели да вдигнат своите изтребители и само са седяли с пръст на спусъка на ракетните си установки. Оказа се, че не съм бил прав. Според днешно признание на руснаците 4 изтребителя са се вдигнали от пистата на "Нимитц" и са прихванали руския мачо. Само не става ясно при първият му налет ли са успели янките или едва при вторият. Защото нахалникът два пъти е радвал с грохота на двигателите си янките. Странното е че там са се навъртали и японците с техните остарели F-15. И САЩ не са протестирали, а е протестирала Япония. За навлизане във въздушното и пространство.
собств. инф.: Президентът на Боливия Ево Моралес е изгонил на 11 февруари Винсънт Купър - американският посланик в тази малка латиноамериканска страна. Основание за обявяването на Купър за "персона нон-грата" е била молбата му към сътрудниците от "Корпуса на мира" да събират и предават на янките данни за живеещите в Боливия кубинци и венецуелци. По данни на държавния департамент на САЩ Купър вече се намирал във Вашингтон "за консултации".


Забравих да добавя. Направих поредният си сайт по поръчка на фирма. На мен не ми харесва. Но те такъв си го искаха и си им хареса. Вижте го на www.olvex-bg.eu Направих го "под ключ". Т.е. дизайн регистрации - конвертирания на видео - всичко. Руснаци са и си търсят бизнес-партньори у нас. Вижте ги. Може пък някоя българска фирма да получи взаимно-изгодно партньорство.


12 февруари 2008г.

собств. инф.: Aнтимонополното ведомство на Германия е започнало проверки за възможен ценови сговор между сладкарските производители. Според Financial Times Deutschland, обиски са извършени в офисите на Kraft Foods, Mars, Nestle и Ritter. Причината за обиските са били жалби за това, че цените са се повишили практически едновременно. Край на съобщението. Странно, у нас всички цени се повишават както EVP-тата в ГДР, но т.нар. еврокомисар Кунева не забелязва нищо. Както нищо не забелязват и КЗК и Гиньо Ганев и ... абе дали остана един поне мафиот със съвест и човещина?


"Действията на управляващите сега показват, че ако България не иска да е на последно място в икономическото си развитие сред европейските страни, трябва да предприеме революционни мерки. В последните няколко месеца има лек спад в темповете на развитие на икономиката, който никой не отчита, и час по-скоро трябва да се измъкнем от тази ситуация" Божидар Данев пред "Труд". Да, г-н Данев. Трябват си революционни мерки! Но първо против Вас! И против вашите назначени за капиталисти членове на "съюзи". Че угробихте всичко де що има българско. А сега разпродавате и територията и къщите даже на вашите бащи и деди. Разпродавате ги, естествено, за жълти стотинки. Толкова можете.

"А ние какво? Само да носим калъфите ли?", е озаглавен анализът в "24 часа". Посочва се, че правителството, вместо да води последователна политика за повишаване на заплатите на квалифицираната работна сила, подкрепи едно доста странно, немотивирано и вредно за страната искане на работодателските организации. Алоо г-н Данев! "Вредното" за страната е оценка за вас бе! И наистина сте вредни бе!


В четвъртък миналата седмица кабинетът взе изненадващото решение да създаде 100% държавно дружество за "проектиране, създаване и експлоатиране" на голфсъоръжения до Балчик. Съоръженията ще се изградят на държавен терен от близо хиляда декара. ... Частни инвеститори в голфтуризма още в петък казаха пред Mediapool, че евентуалното държавно дружество е прикрита форма за подпомагане на частни лица, които в момента развиват същата дейност точно в Балчик. ... Гергов притежава заедно с Райчев и Кънчев дружеството "Бликсирама", основен инвеститор в голфсъоръжения и луксозни ваканционни селища до Балчик. "Днес+". Да повторим: Гергов, Андрей Райчев дето дрънка че прехода свършил и който бил грабил - грабил. И Кънчев дето дрънка, че като ни е зле - да сме си пеели. Сега схванахте ли защо беше уволнен шефа на статистиката и защо бяха нахранени тези послушковци назначени за медийни манипулатори. За да се стигне непременно положеието на германския райх от 9 май 1945г. Т.е. всичко да е унищожено, но българските гьобелсчета да продължават да ни дрънкат - пейте! Който е грабил - грабил.


55% от тока изчезва, докато дойде до нас. "Класа". Не изчезва токът. Краде се! Хотелиери и всякакви шуробаджанаци на инкасатори крадат! А плащаме ние - изрядните! За миналия месец платих 125 евро само за ток! При положение, че Средната! заплата у нас е 300 евро! Пфу! Ще ми дрънкат, колко съм бил добре! Ония на които им даряват хиляди наши декари край Балчик под формата на "голф".


Виена: Шерифът на София се подмазва на Запада. В момента брутният продукт на глава от населението е само една десета от този в Австрия. Средната заплата в България е 300 евро, а пенсионерите трябва да се оправят с 50 евро на месец, при положение, че цените са почти европейски.Това пише в днешното си издание австрийският в. Nachrichten. "Днес+". А аз дрънкам преди австрийците, че Западът ни тика нова ченгесарска структура по подобие на това което ни се стовари с нахлуването на секача на Рила и неговите "юпита". Да се помни и знае за после.


120, 130, 140. Такива цифри виждаме днес из "Монитор", "Стандарт" и "Атака". За това че толкова са били министрите-агенти на ДС. Иначе все според един и същ източник - комисията по досиетата. Аз пък пак да Ви повторя - чакам да излезе истината: няма как да си управлявал 20 вече годишното угробване на България, без да си бил човек на ченгесарите! Те свестни до себе си не допускат!


Снощи по СКАТ бяха по-интересни турците, обаждащи се на зрителския телефон. При Стефан Солаков, докато успеят да го изключат един турчин успя да каже: Другите като ви ебат и ние ли трябва да ви ебем. (Съжалявам - това беше казано в ефир). И си беше казано с право. Но беше не за Стефан Солаков. А за "управниците" ни. които кой отде ги хване ги ... Стига да е от Запад. Та турчинът правилно си поиска и той. Като даваме на Байърли и на англичаните например, да дадем малко и на комшиите да ни се покефят.

При Конакчиев по "7 дни": проф. Чавдар Николов каза че Масларова с нейното "управление" ще реши проблема с бездомните кучета, но това ще е единствения решен проблем. Нататък само ще създава Масларова проблеми. Като най-големият ще е създаване на паралелни общества и у нас. Разбрахте ли бе г-н Данев защо сте вредни?


До сега не се е появил желаещ или желаещи Българи от чужбина, с които да се опитаме да направим медия на българите от чужбина за българите в България. Нещо като Свободна България. Вместо онази свободна Европа, която ни натресе ЦРУ.


11 февруари 2008г.

собств. инф.: Отидох си на село в петък и затова нямаше новини тук. И видях с очите си какво значат евросубсидии. Стоят си селяните на опашка в кметството. "Ти, я, има ли те в списъка? А, добре - има те. Значи две крави по 25лв - 50лв." Европооо... къде ли ни набутаха мирикамците в мерака си да ни ползват като ефективни рушители на системи. Да плащаме 600 млн. евро вноска на година и да получаваме по 25 лв. за крава за година! Знаеш ли Европо как се гледа крава една година с 25лв? А през това време Дочо, доволно казва на висок глас: "А аз се видях с пари едва като махнах кравите". Дочо е оня, за който Ви писах уважаеми посетители на този сайт. От който си купувах прясно мляко лятото, а есента вече, в село с над 1500 жители няма от къде да си купя прясно мляко. Те ти резултата на кабилите, те ти резултата на доганците. Ето ви го и ЕС. Нека мършата да продължава да спи.


Понеже на село с над 1500 жители други вестници освен гьобелсовата пропаганда (пардон тошотошевщината) друго не им се доставя, си купих "168 часа". (Не, парцалите, както ги наричат по СКАТ няма да си купувам). Та в "168 часа" подробно са развили сагата за разграбването на Кремиковци. Как вече са разпродадени апартаментите, почивните бази и терените. На наши, естествено, (назначени за капиталисти ченгесари). Та, затова официално питам министър Орешарски - колко данъци е платила фирма "Екометал инженеринг" на държавата? А колко данъци е платил Пламен Стоянов?


Тайно и полека банките вдигнаха лихвите по кредитите през миналата седмица. Промените не са обявени официално нито в уебсайтовете на трезорите, нито чрез съобщения до медиите или с интернет поща. Даже самите клиенти научават новината едва при погасяване на поредната вноска или ако случайно решат специално да питат обслужващата институция. "Стандарт". Алоо, "изуй-гащи", (пардон, Еврокомисар Куневааа...). КЗП..., омбудсманеее..., и всичките останали "защитници" на наш гръб. Какво защитавате бее..., Не ви ли е срам беее... Ограбихте ни до шушка беее...


Миналата седмица развръзката около спорния търг за доставката на правен софтуер за държавната администрация взе неочакван обрат. Спечелилата с най-добра оферта "Сиела" се отказа и министърът на държавната администрация и административната реформа (МДААР) Николай Василев покани следващата в класацията "Норма", чиято оферта надхвърля 15 пъти цената на първата. "Дневник". Ето го далавераджията. С наши пари и на наш гръб. И най-нагло лъже: След като мина малко време след търга на "Майкрософт", по-спокоен ли сте за избора на продуктите му? - По-спокоен съм, защото през последната половин година, откакто се занимавам с този въпрос, не съм получил нито един аргумент в обратна посока. Цял свят е настръхнал срещу Майкрософт, той, "юпито" не бил получил нито един аргумент да спре ни го тика на безумно скъпи цени. Нее, трябват си тричленки вече.


По отношение на включването на България в "Южен поток", посланикът на САЩ у нас заяви, че "все още има време, не е късно да промените това". "Медиапул". Алоо, посланик Байърли, това с "Набуко" се нарича манипулация, а думите ви са си нагла намеса във вътрешните работи на суверенна държава. (поне колкото Ирак суверенна. Ирак дето толкова си обичат освободителите, че ги гърмят по 5-6 поне на ден). Явно ще трябва повечко въпроси да задаваме към вас, както и повечко отговорност да ви търсим от вас.Защо Русия продава на България по-евтин газ, отколкото на Румъния. Това попита вчера румънският външен министър Адриан Чориану руския вицепремиер Сергей Иванов на конференцията по сигурността в Мюнхен. "24 часа". Ами утре и гербера може да пита защо Русия продава на България по-скъпо от на Сърбия и на Гърция. След като в общината бат'бойко въртеше далавери с Лужков, а навън послушни герберчета демонстрираха против Путин.


собств. инф.: След като почти целия януари Иран не подаваше газ на Турция, а тя пък не подаваше на Гърция и всички вкупом компенсираха недостига си с руски газ през България, на 8 февруари Иран обяви, че възобновява доставките на газ за Турция. На 9-ти вместо количествата по договор - 29 млн. куб. метра Иран е подал 2.5 млн. И на 10 отново е спрял доставките. Та да ми каже посланик Байърли какъв Набуко и откъде газ за него. Като и сега не стига газът на Турция?7 февруари 2008г.

собств. инф.: Във вторник турският съд е приключил делото срещу кмета на Диарбекир Осман Байдемир. Той беше обвинен, че в покана за 6-я фестивал на културата и изкуството е използвал не само турски език, а и английски, арменски и кюрдски. Анадъм му министре Кабиле? И ти Тошкова? И ти Догане? И вашият покровител - посланикът на САЩ у нас?Снощи по СКАТ Касабов в ефир обвини вългарcки властници, че са се поставили в служба на турските тайни служби МИТ. А по Канал 3 в "Неудобните" показаха бившият митничар Терзиев да пита главния прокурор защо за една година не е направил нищо за сигналите, които са му подадени. Маргарита пък напомни за цели колонии от митничарски хотели. Докога бе посланик Байърли? Докога на думи ще казвате "това е вашья работа", а на практика ще ги покровителствате тези крадливи плужеци? Като оня ваш покорен слуга при Тушева по "7 дни" - Калин Манолов. Боже колко противни могат да са вашите хора! А посланик Байърли? Та този Манолов, уважаеми читатели обясняваше как не трябвало човек да помага на другите. Човекът бил индивидуалист и нямало място за алтруизъм. Тези бедните по улиците били просто мързеливи.В рубриката си "Икономика" "Днес+" информира: "В МВР обсъдиха производство, внос и продажба на горива" И продължава: Основни теми на дискусията са били внасянето на ДДС, акциз и други данъци, ограничаването на нерегламентирана търговия с горива, изграждането и поддържането на интегрираната информационна система, която да осигурява on-line връзка между поделенията на НАП и търговските обекти. Така де. Ако още някой не е разбрал какво значат думите на посланикът на САЩ у нас, че сме генератор на стабилност - да знае: значат полицейска държава! Държава, в която МВР решава за "подобряването на качеството и контрола на горивата, както и сроковете и процедурите по съхранение на запасите от горива в търговските обекти".Правителството е отпуснало пари от излишъка в бюджета за изграждането на участъка от автомагистрала "Тракия", който ще бъде даден на концесия. Това съобщи в сряда депутатът от ДСБ Евгени Чачев по повод искането на "Атака" за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да изясни условията по концесионния договор. "Дневник". Ако на някого не му е ясно какво значи това съобщение да му го кажа ясно: Българското правителство е дарило наши пари на фирмите, за които се пише из пресата, че са свързани с Кобурга.


Антибългарската министърка Масларова се е изцепила: България ще внесе хиляди квалифицирани работници. А в същото време квалифицираните българи се чудят как да си платят сметките за ток. И най-нагло е излъгала: "Тя посочва, че цените в България са само 40% от тези в ЕС". ("Медиапул"). В кои страни на ЕС цената на олиото е 40% по-висока от тази в България бих я попитал тази генераторка на пиари.


След като вчера бе открит Европейския потребителски център, столичани се втурнаха да се оплакват, недоволни от различни услуги, като парното и тока. "Frognews". Оказа се, че пак са дадени български пари за нещо което не било за нас - българите. Центърът щял да защитава чужденци у нас и българи в чужбина. А аз нека да си пиша на т.нар. обществен защитник Гиньо Ганев жалби против ЧЕЗ. Той не благоволява да ме защити. Даже не ми и отговаря вече една година на официалната ми жалба. Явно не съм Майкъл Чорни.


Съдията от столицата Димитър Асенов “пропуснал” да напише мотивите си по над 90 дела и присъдите му в момента висят - нито влизат в сила, нито могат да бъдат обжалвани. Сред ненаписаните дела има и от 2005 г. "Труд". Алооо, посланик Байърли, спретнете им на тия, вашите, още едно семинарче бе! С пари на фондация "Америка". Научете ги как да унищожават България по-фино бе посланик.


собств. инф.: Днес "Правда.ру" гордо обръща внимание на изследване на аналитическия център European Stability Initiative (ESI), според което европейците предпочитали Русия д влезе в ЕС, а не Турция. 74% от европейците считали, че Турция не е европейска държава. Най-против са австрийците - 95%! Във Франция 78% също не са за Турция в ЕС. Даже и в Швеция едва 46% биха се съгласили с мераците на САЩ Турция да влезе в ЕС.
собств. инф.: Вчера американският зам.-помощник на държавния секретар на САЩ, Матю Брайз, се е разпищял защо "Газпром" бил сключил договор с Туркмения за закупуване на туркменистанския газ. С което на практика направи окончателно безпредметен "Набуко". "И въпреки, че американците никога няма да потребяват този газ, дадения въпрос ни вълнува, защото преследваме стратегически цели" - отбелязал представителят на империята.
Явно играта загрубява от ден на ден из нашия регион. За съжаление.6 февруари 2008г.

собств. инф.: Ето интересен цитат от статия на Михаил Синицин - член на руската младежка обществена палата на РФ. Цитатът е от статия за това какво да се прави със Сърбия: "Проблемът на Николич се заключаваше в това, че идеологически той е в много неща чужд на руския истаблишмент, който традиционно проявява ирационална сдържаност по отношение на симпатизиращите на Москва политически лидери на чужди държави - независимо дали става дума за Украйна, Белорусия, България или Сърбия." Край на цитата. Да реве Минчо Минчев в "Нова Зора". А иначе ситуацията си заслужава анализа.


На фона на обвиненията, че троши парите на софиянци за скъпоструващи начинания без полезен ефект като този с електронна система за забавачниците, кметът и лидер на ГЕРБ обяви намерение да се откаже от първоначалните планове за строеж на детски градини. Така под заглавие "Кметството със съмнително скъп план за детски заведения" описват поредните действия на некадърника, когото Западът се опитва да ни натресе, заедно с ченгеджийското му формирование ГЕРБ.


Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) проверява съмнителни сделки за оборудване, направени от МВР, обясни Бакалов. Ставало дума за поръчки на Гранична полиция, свързани с нови изисквания за документите за самоличност. От МВР съобщиха за “Труд”, че не знаят за такава проверка. Ха сега де. Бакалов знае, МВР не знае! Ами за какво са шапките с наши все по-трудно изкарвани от българина левчета за тлъсти заплати на разните му бездействащи спецслужби?


По отношение на борбата с корупцията - щом може да си позволи висш чиновник да иска пари кеш, и то по телефона, това е степен на бруталността на тези хора. И на практика означава абсолютна безнаказаност. Говорим за висшата корупция. Проблемът е, че толкова силно са се оплели икономическите групировки с политическите вериги, че вече не e ясно къде свършва нормалното. "Стандарт". Така Безлов коментира мрънканията на евросъюза към нашите мафиоти. Капон пък в "Монитор" се радва, че и моркова сме били изяли и тоягата на ЕС била счупена. Сиреч ще си ограбваме мършата колкото можем. Само дано му стане ясно на крепителя на този "генератор на стабилност" - посланик Байърли, защо в Гърция гърмят по американското посолство с гранатомет а в Събрия не искат и да виждат янки. И дано му стане ясно, че е на път и у нас да "постигне" подобно "приятелство".


Банките завладяват нишата на еврофондовете. Под това заглавие органът на назначените за капиталисти в България се хили на ЕС как у нас нашите мафиоти ще обират европейските пари. Ако изобщо има европейски пари, разбира се.


собств. инф.: Новата проамериканска управа на Франция врътна американски "съюзнически" номер на протежето си - президента на Чад. Вчера, според Бибиси, съветът по безопасност на ООН е дал карт-бланш на Франция, ако иска все пак - да си изпълни съюзническите задължения. Само да напомня, че "въстаници" от суданската провинция Дафур нахлуха в Чад и свалиха законното правителство на президента Идрис Деби. Който пък имаше договор с Франция, че ще бъде защитен. И даже Деби пусна EUFOR (основно френски войски) в страната си за да го пазят от проамериканските банди в Дарфур. Но EUFOR за сега върши в ЧАД същата работа както и Кейфор в Косово - т.е. действа против законната власт. Може би затова през 2006 "въстаниците" не успяха да свалят Деби, а сега, когато има EUFOR успяха. Може би това искаше да покаже Бибиси с телевизионните си кадри от Нджамена, столицата а Чад, показвайки как джип, натъпкан с въоръжени "въстаници" се разминава мирно с френски военен джип. Да, напомня и че в Судан има много нефтени залежи. Затова и САЩ пратиха бандюгите си от Блекуотър в суданската провинция Дафур. Затова и Китай си издейства под егидата на ООН да прати свои войски в Судан. Да си пази разработката на нефтените залежи там. А през територията на Чад има нефтопровод. Сега става ли ясно за какво иде реч?5 февруари 2008г.

собств. инф.: На вниманието на Божидар Данев: Поради ръста на инфлацията много държави от ЕС повишиха минималните си работни заплати. Федерацията на европейските работодатели (алоо г-н Прокопиев) вчера е публикувала таблица на минималните работни заплати. България е на дъното с 62 евро! В съседна Румъния е вече 80! В Латвия е 121, Литва 159, Словакия 163, Полша 208, Чехия 238, Гърция 559! А начело е Люксембург минималната заплата е 1466 евро. В Белгия 1317, Великобритания 1226. Според генералния секретар на европейската федерация на работодателите Робин Чайтър, минималната заплата трябва да оказва стабилизиращ ефект, въпреки, че, пак според него в някои държави тя е под жизнения минимум.


Кой знае защо органът на най-виновните за днешния ни хал - органът на назначените за капиталисти "Дневник" днес се е сетил: Както П. Дракър още преди половин век посочи, "няма слабо развити, а слабо управлявани страни". Ами кой е шеф на "работодателите" бе г-н Прокопиев? Или крадеца вика дръжте крадеца? Иначе статията е хубава. Дано да я прочете и издателят на "Дневник" - г-н Иво Прокопиев. А да, може и Божидар Данев да понаучи нещо за "елитите" си.


Българи, които са недоволни от закупена в ЕС стока и услуга, могат да подават жалби в новооткрития в София Европейски потребителски център. Той се намира на ул."Бачо Киро" 14 в столицата. "Монитор". А българи, които са недоволни от Божидар Данев и неговите "съюзи" на млекопреработвателите къде да се оплакват? Като на жалбата ми за до КЗП от по-миналата година още нямам отговор? На кого да се оплача от "бизнесмени", които направиха и кашкавала лукс, а иначе като го сложиш на сандвич и се разтичат разните брашна и свинска мас от които е направен? А "луканките" от по 25 лв., които са по-пълни със сухожилия от тези от преди 10.11.89? Пазарна икономика! Нали г-жо Кунева?


Един ден преди операцията на 19-годишния Стефан Иванов за отстраняване на щитовидната жлеза той получава бележка, на която пише "600 лв.". Връчва му я д-р Михаил Велков и после бързо я прибира в джоба си. Това се случва в Университетската болница по ендокринология "Акад. Иван Пенчев" и до този момент никой нищо не е споменавал пред него и семейството му за пари. Все пак е здравно осигурен. "Аз много добре осъзнавах, че това е незаконно. Не може да бъде простено такова нещо. Нали за това плащаме здравни осигуровки?!" Така Карбовски описва няколко случая на открит бандитизъм на бялата мафия под заглавие "Покриват доктори, хванати с рушвет. И децата на медиците заслужават добри училища, оправдават се колегите им" в "Стандарт".


Топлата зима напълни морето с карагьоз. "Стандарт". Да, зимата е топла. Само за обирджиите от ЧЕЗ и ДКЕВР няма срам и морал. Вчера платих 250 лв. само за ток неуважаеми соросоиде Петре Димитров. Обясни ми как да живея, като божидарданювчетата не само не са увеличили с нищо заплатите, ами и дрънкат открито, че друг начин нямало освен или намаляване на заплати или вдигане а цените?собств. инф.: Турция продължава военните операции в "суверенен" Ирак. Вчера в 03 часа сутринта е започнала поредна офанзива на турската военна авиация. Бомбардирали са районите Авашин-Басян и Хакурк в Северен Ирак. Според турските военни са били унищожени около 70 цели на Кърдската Работническа Партия.


собств. инф.: Вчера (4.02) ЕС ни даде 6 месеца за интензифициране на услията ни за борба с организираната престъпност. Заплахата този път е, че ще ни отрежат от правоохранителната политика на единна Европа, съобщава International Herald Tribune. Анализът показвал, че от 2000г. насам от най-гръмките дела сме завършили само едно а над половината са още в стадий на разследване.


4 февруари 2008г.

50 000 лева на месец е заплатата на Александър Томов като изпълнителен директор на “Кремиковци” АД, съобщи депутатът Яне Янев вчера. Отделно от заплатата си през 2006 година Томов е получил и хонорар от 100 000 долара за лобистка дейност, а за три месеца - 100 000 лева за консултантска дейност. "Монитор". Е? Чий е Кремиковци? На ? или на Томов? И как не се намери един свестен от вашите индустриалци бе г-н Прокопиев? А, г-н Данев? Всичките ви ограбвачи на България така ли "консултират"?


Може да се окаже, че комбинатът е доведен до това състояние от директорите съвсем съзнателно. Истината ще изплува един ден. Дали действията им не са били в синхрон с призивите на кмета и главния архитект на София да се закрие “Кремиковци” и да остави около 8000 души без работа (плюс свързаните производства – още толкова)? "е-вестник". Да, нека се знае, че още преди време обявих от този си проект че бат'бойко е ликвидаторът на Кремиковци.


Когато написах, че все по-често сме свидетели на подмяна на обществено значимите теми и насочването на общественото внимание по фалшиви следи и че това ще ни се случва все по-често с оглед на задаващите се на хоризонта парламентарни избори, едва ли съм предполагал, че изминалата седмица ще бъде нова ярка илюстрация на тази прогноза. ... А какво по-голямо признание за провал на управлението от високия ръст на инфлацията? Затова бе и сменен шефът на статистиката, под предлог че не съглусавал предварително резултатите с министрите. Така де, като видят, че резултатите са тревожни, ще измислят нещо с правителствените пиари. Иван Гарелов за "Новинар".


собств. инф.: Днес наблюдателят на "Дойче веле" Феликс Щайнер има добри забележки за демокрацията. По повод 75 годишнината от идването на власт на Хитлер. Два урока, казва той трябва да научим от това минало. Че няма демокрация без демократи. И посочва как всеки трети немец тогава е бил без работа и охотно е заменил политически свободи и "демокрация" срещу стабилност и просперитет. И вторият е, че демокрацията е длъжна да се самозащитава. Толерантността е главното достойнство на демокрацията, казва Щайнер. Но границата на толерантността е дотам, докъдето вече под въпрос е поставено самото съществуване на демокрацията.


собств. инф.: По данни на института на труда и квалификацията на Германия, от 1995 до 2006г. броят на наемните работници с ниска заплата се е увеличил с цели 43% и е стигнал 6.5. милиона. Така се оказва, че почти една четвърт от работниците на Германия са с ниски заплати, пак да повторя всеки четвърти немски работник. За ниска се счита заплата под 9.61 евро в западните провинции и 6.81 евро в източните. А сегашната ниска заплата вече е 7.12 евро и 5.43 евро съответно за Западна и Източна Германия.


1 февруари 2008г.

Но ножът опря в кокала. Без глътка нормално слово, ще трябва да сложим противогазите, за да оцелеем още година-две, в агония. Време е да се спасим сами, сега. Да презрем диктатурата на политико-социално-финансови формации като Съюза на издателите в България, оглавяван пожизнено от Тошо Тошев, оцапаният Съюз на българските журналисти, дефектният СЕМ. ... Има нещо гнило в цялата случка и шумът около нея. Няма как повреден колесник да спре българо-мексиканските или ацтеко-тракийските отношения. Затова „Монитор" пише, че може би продажбата на „Кремиковци" е причина за обратния завой на Азорските острови. Огнян Стефанов във "Фрогнюз" ни призовава на революция срещу тошотошевщината и неспирните пиари, зад които само се краде. Аз съм с теб г-н Стефанов. И това се вижда по позициите ми в този ми сайт. Дано станем повече!


Повече от 700 хиляди лева струва на българския гласоподавател PR-акцията на Георги Първанов по БНТ в неделя, изчисли зам.-председателят на ПГ на ОДС Яне Янев. Той зададе шест въпроса на Гоце в отворено писмо. Опозиционният депутат се интересува дали "социалният" президент е предложил какъвто и да е социален проект; защо не е предприел нищо за връщането на царските имоти на държавата; не е ли заплашено европейското бъдеще на страната ни от управлението на олигарсите, толерирани от президента; какви ангажименти е поел Гоце пред спонсорите си и т.н. "Атака". А аз да ви напомня уважаеми посетители на този ми сайт и за гоцевите дънканици за демографската криза на България.


Българският съд открито толерира прегрешилите. Снизхождението му няма край към ясните морални казуси, които очакват решение. Жертвите втори път стават жертви... Аз не харесвам тази страна Всеки ден причините да не я харесвам стават все повече. У нас не просто юридическите закони, а и физичните, и математическите, и обикновената логика работят лошо. Да има 7 мъртви деца и никой да не бъде наказан - това е гадно, тъжно и незабравимо. Да има убито момче и момиче в кома - сякаш това се е случило на някой друг, в друга държава, в друга Индия. Шампионът, който ни призоваваше да не пием, каза, че ще помогне на Мануела според възможностите си. Ясна е работата. Мартин Карбовски отново с ярка статия в "Стандарт". Дано да я прочете крепителя на тази бандитска система - този, който публично нарече всичко това генератор на стабилност - посланик Байърли. Но да я чете и посланик Гайер. Че те пак, както през фондация Конрад Аденауер, се готвят да ни натътрузят поредния некадърник с банка.


Борисов обещава на Европа предсрочни избори. "всички медии" Борисов първо да покаже че може да свърши нещо. Колко и незначително да е то. Ето, в прахоляците от сухите и неизмивани от незнам кога улици, пълни с антиобледеняващи химикали ще си умрем от белодробни болести преди даже да го назначат западняците за пореден ограбвач на България.


Двете основни политически партии в южната ни съседка са получавали тлъсти подкупи от германската компания. Далаверата се е случила около Олимпийските игри в Атина през 2004 година. Няколко гръцки вестника фиксират сумата от 10 милиона евро, която е отишла в джобовете на хора от Нова демокрация и ПАСОК. Според вестник "Катимерини" Сименс е предизвикал политически сътресения и директна конфронтация между правителството и опозицията в страната. Някои политически наблюдатели посочват, че е възможно правителството да падне и да се стигне до предсрочни парламентарни избори. "Фрогнюз" Нека да е ясно откъде и как се толерира корупцията. И кой и как управлява днес.


собств. инф.: Дмитрий Медведев е поставил на руския бизнес задача да закупува предприятия в чужбина. "С това днес се занимават цял списък от страни и в частност Китай. И ние бихме могли да се занимаваме" е казал той на общоруския форум на индустриалците (истински, не като Прокопиев и Безуханова) и предприемачите (не картелчиците като на Божидар Данев).


собств. инф.: Пентагона засилва присъствието си в Интернет и мониторинга над Мрежата. Създадената през 2006г. информационно-пропагандистка група за бързо реагиране ще бъде разширена от 27 на 48 души. Групата е разположена в Съфолк (Вирджиния) и до сега беше с бюджет между 4 и 8 млн. долара. Ръководи се от полк. С. Кембъл и се занимава с проповядване на единствено правилната линия - тази на САЩ из Интернет. Сега групата щяла да бъде разделена по географски и функционален признак. Освен тази група, ВС на САЩ са създали и друго поделение, което денонощно следи всички СМИ и оперативно реагира на събития от повишен обществен интерес. Пак да повторя това не са ЦРУ, АНС и купищата други тайни служби на САЩ. Това е армията на САЩ.


Да си повторя пак:

Уважаеми българи извън България. Върти ми се из главата една идея. На база четирите си сайта (този, за национална безопасност, писмата до когото трябва и идеите за дребен бизнес) да започна да издавам и малък седмичен вестник. Със същата политическа ориентация (държа!) но и с информации от Вас - тези, които сте прокудени от икономиката на Божидар Данев към Вашите останали тук в България близки. И с информации от тук - от останалите в гетото на Божидар Данев и все още непримирили се с неговото "или намаляване на заплатите или вдигане на цените".
Ако се намери продуцент или продуцентски кръг от Българи! (Не USAID, "Фридъм хаус" или "Отворено общество"), моля, свържете се с мен на мейла ми за по-нататъшно обсъждане на идеята.Архив на новините ми: за месец декември

Архив на новините ми: за месец ноември

Архив на новините ми: за месец октомври

Архив на новините ми: за месец септември


Архив на новините ми: до месец септември

Архив на новините ми: до месец юли

Архив на новините ми: до месец май


Създадено : 10/03/2008 : 17:43
Обновено : 10/03/2008 : 17:43
Категория :
Страницата е прегледана 3298 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки