Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Архив на новините от октомври 2008

Политика и Общество:

7 ноември 2008г.

И Жеваго осъди “Кремиковци”. Комбинатът дължи на “Ворксла стийл” € 5 млн. и 28 000 т стомана. Милиардерът иска разследване срещу шефовете на завода. "Монитор". Само бекапарчето Александър Томов чист като сълза има наглостта да се появява по телевизиите. И понеже е бекапарче, а не сайт с "Опасни новини" за него няма ДАНС. Даже и на индийците и на украинците бекапарчето показа кой може по да краде.


Когато има такива големи липси, отговорни са не само частните лица, взели парите, а и тези, които са им дали възможност да ги вземат. Това са както министрите, така и премиерът. "Новинар" в статия с подзаглавие "Царят да си намери друг народ, който е по-наивен от неговия". Сигурно същите слова могат да се кажат и за мистър Клийн. Само дето заглавието би могло да бъде "Мистър Клийн да си намери други медии, по-лизачески и от Труд". А аз пак да подсетя за Народния съд. Прави са от "Новинар" за отговорността на премиера и министрите. Затова и си трябва първи състав на Народния съд - точно за тяхната отговорност. А, да. И на дупетатите! А защо ви подсещам и за секача рилски? Ами и Обама може да се окаже американският кобурггот - т.е. да излъже обикновените американци. Само дето мисля, че негроците едва ли ще са "не сме народ а мърша" и едва ли ще оставят Обама, ако ги излъже, да им прави после тройни "коалиции".


Казва се Александър Мирчев. И е човек от партийната номенклатура, създадена от убития през 1996 г. Андрей Карлович, за да извърши прехода в България по планирания от бившата ДС икономически и политически модел. Мирчев е първият говорител на БСП през 1990 г. През ноември същата година участва в т. нар. Кръгла маса заедно c Александър Лилов, Белчо Белчев, сегашния шеф на парламента Георги Пирински и нововъзникналата българска опозиция. Година по-късно очевидно е натоварен с друга задача. Отива в САЩ и основава "Крул Корпорейшън" - фирма, която "осигурява стратегически решения в нововъзникващите пазари". А близки приятели на Мирчев са социолозите Андрей Райчев, Андрей Бунджулов, Михаил Мирчев. "Стандарт". Е, халал да са Ви посланик Макълдауни. Да бяхте ги прибрали своевременно всичките ни крадци ... Ето, за какво ни е Райчев? Само голф-игрища да прави с държавни средства? Я там, приберете си го да обяснява каква демокрация сте насадили в Афганистан и как прехода в Ирак приключва.


Цената на насъщния трябва да падне с 10-15%, а Комисията за защита на конкуренцията да се самосезира, за да е ясно кои са картелите на пазара и кои политически елити стоят зад тях, призоваха още от ЕНП. Шефът на партията и независим депутат Мария Капон бе категорична, че всички тенденции на пазара аргументират намаляването на цената. "Стандарт". Ха сега де. Еврейка срещу богаташите? Кога "обърна резбата"? Какво ли се чудя? Те нали евреите направиха ВОСР (Великата октомврийска соц. революция). Сега да не би евреите да са зе заели и с ВАСР? (Великата американска соц. революция)?


Спират кредитите за малкия бизнес. "Стандарт". Ха сега де! Че те т.нар. "чужди" и "банки" кога са давали кредити на други освен на 25-годишния Драшков син и на подобните нему ченгесари?


Втори анонимен сигнал е получен в парламентарната комисия по вътрешна сигурност срещу Алексей Петров. “През последните 2 години кадровият офицер Алексей Петров е спечелил над 4 млн. лева сухи пари, без да броим недвижимите имоти, придобити от 1997 г. насам. Анализирайки декларацията му, в мен се събуждат патриотични чувства. Искам да съм офицер от ДАНС. Искам да съм под прикритие”. "Афера.бг". Пак да повторя "новината" на "Стандарт" Спират кредитите за малкия бизнес. Така де. За зам.-шефовете на ДАНС явно няма спиране на кредитите. По милион на година суха пара печалба не е малък "бизнес" нали? Както и 160 апартамента едва ли е малък бизнес. И то само на невръстния му син на искащия да се върне в ДАНС Драшков.


Ето какво споделиха братя Галеви за Frognews.bg преди сесията на общината за едногодишния отчет на дейността си в Дупница. - Твърдите, че вашият бизнес е в строителството и изграждането на пътища. Край на цитата от "Фрогнюз". Че къде другаде да им е "бизнеса" на божидарданювчетата? Където е и на Черепа. Нали бре Божидаре? Нали затова Божидар Данев писмо подир писмо праща на правителство след правителство да наливат наши пари на негови ченгесарчета. Все в строителството ги иска Данев. Даже и днес - в кризата.


Иначе и аз се присъединявам към две-три мнения под това "интервю" на Фрогнюз. Като мнението на Койчо 2008-11-06 21:23:23: Констатирам промяна в съдържанието и качеството на статиите предлагани в този сайт преди и след побоя над г-н Огнянов. Личното ми мнение е че сайтът тръгна рязко надолу и този материал е едно потвърждение! Жалко! Е, Койчо, той се казва Огнян, и е Стефанов, а не Огнянов, но иначе си прав за останалото.


Което е не безобразие, а продължаващо престъпление - защото дори наличните към момента данни дават основание както Иван Славков да бъде изправен незабавно пред съд, така и да бъдат започнати следствени действия срещу неговите хора от варненския БОП. Единственото ми обяснение е, че във варненското следствие и прокуратура се ослушват за сигнали от Центъра, в смисъл "похарчихме ли го Славков или да", но проблемът им е, че въпросният Център (а именно ръководните хора в БСП и Доган) е затрупан от подобни "спешни" питания. Невена Гюрова, www.semkiibonbonki.blogspot.com Чакайте Невена. Хич не е затрупан мистър Клийн. Тя, генерал-губернаторката, посланикът на САЩ, Нанси Макълдауни едва оня ден обяви, че приоритет им била борбата с корупцията по земите на конекрадците от долното течение на Дунав. А днес е отишла да си понагледа имота. (Нали на кобурга дариха гори и той ги изсича, а на янките бази и те си ги ремонтират). Та госпожа Макълдауни с посещението си в Граф Игнатиево ясно показва кое и е приоритета като генерал-губернатор. Ето го истинския сигнал от Центъра Невена. Истински, колкото истински сигнал подадоха и от ЕС преди дни, дрънкайки, че не можели да се месят във вътрешните ни работи и те от Запада да се оправят с крадците ни. Е, Невена? Как очакваш при подобни ясни сигнали от единний Запад, нашите мафиоти и ченгесари да се стреснат от нещо? Тях, назначените за капиталисти ченгесари само Народен съд ги оправя.


А ето какво пише под въпросната статия на Невена и Николай Колев-Босия: "Точно за да не стигнат до истинските кукловоди се стигна до оперетното връщане и доброволния арест на Славков. Турците са били склонни да предадат на французите Славков и тази информация е стигнала до големите "шефове" чрез двоен агент. В българско следствие Славков ще бъде под пълен контрол, а във Франция-не. ...Цялата тази пукотевица е димна завеса, която цели потулването на случая. Самият факт, че "реформаторът" М. М /Мики Маус/ не предприема нищо по този повод и бездействието на прокуратурата са категорично доказателство за това". Край на цитата. Виж това по ми изглежда на логично. Снощи и ген. Ангелов във "Вън от рая" на Лили Маринкова по "Канал 3" каза, че Ердоган не стои зад нашето ДПС. Разбира се, че е така. Зад ДПС стоят нашите ченгесари в съюз с янките на посланик Макълдауни. И като гледам гадните физиономии на Данчо Ментата, на Христо Бисеров и останалата пасмина, виждам, че с нашите ченгесари няма какво да се говори. Затова и все се мъча да отворя очите на посланик Макълдауни, за какво им расте имиджът на най-ретроградната сила на Земята.


Юристи: Вътрешни хора участват в измамите с общински имоти. Наказанията са като за фалшива ученическа карта. "Дневник". Дубрютрю. То само на никитовасилев не е ясно какво да прави с администрацията си. Иначе на всички нас (некрадящите) е ясно и защо бат'бойко не уволни ни Герджиков, ни Стоилов, а прибра сгафилите ченгета и защо никитовасилев праща на прескъпи курсове, а не уволнява незнаещите. Иначе за същото, по-точно са се изразили от "Сега": "Държавата обслужва имотната мафия. Бумът на измами с терени и жилища е заради безнаказаност, лошо законодателство, магистратски и полицейски чадъри". Край и на този цитат. Той е за посланик Макълдауни. Да знае на какво в докладите си казва демокрация и работеща пазарна икономика.


През 2000 г. 37-годишен жител на Плевен направил подписка за оставката на тогавашния министър на правосъдието Теодосий Симеонов, а в два надписа на обществено място го на нарекъл "топидиот". Министърът се оплакал в прокуратурата за "оскърбление" и "хулиганство" и гражданинът бил задържан за 72 часа, след което бил пуснат под гаранция. ...Съдът в Страсбург постанови обаче, че арестът на гражданина е бил незаконен, защото нарушението му е било леко и извършено без насилие. Съдът е преценил още, че обвинението в хулиганство е било лишено от основание. Като е събирал подписи за оставка на министъра и е изложил публично два надписа, тъжителят единствено е упражнил правото си на свобода на словото, отбелязват съдиите. ...България е осъдена да прати 4 хил. евро като компенсация за морални щети и 2 хил. евро за разноски по делото. "Дневник". България, сиреч пак всички ние, а не ченгесарите на служба на мафиотите е осъдена да заплати 6000 евро.


собств. инф.: Турските аналитици Камер Касим и Ч. Ерхан очакват влошаване на турско-американските отношения при президентстването на Обама. Основание им дава новият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън. В 2006 същият е предлагал да се раздели Ирак на шиитски, сунитски и кюрдски регион.


собств. инф.: Сърбите пък се радват на друго назначение на Обама. Конгресменът от Илиноис Рем Емануел бил член на сръбския кокус (лобистко общество в Конгреса им на янките). А сега се очаква той да е шеф на кабинета на Обама. "Рамбо" и "партийния питбул" (такива били прякорите на Рем) е бил автор на резолюция, осъждаща етническото насилие в Косово. А моят стар приятел Димитър Йончев снощи по "Канал 3" не знаеше какво да каже за новата американска администрация и България.


собств. инф.: Руският вестник "Ведомости" е публикувал статията на Ходорковски "Новият социализъм: Левият завой 3. Глобалната perestroika". Явно новият Ленин ( и Ходорковски е в затвора и той е евреин, и той вече в затвора лежа заедно с новия Троцки - полковника Квачков) е обмислил добре своите 12 тезиса. Струва си да ги прочетете. Направо са си готова партийна програма. Единият например е "ограничаване на ръста на материално потребление на златния милиард". Другият е "частично възстановяване на ценностите и стандартите от индустриалната епоха в противовес на станалата вече гротескна самоценност и нарастване на виртуалния сектор". Третият е "ръст на относителната тежест на човешкия фактор и интелекта в икономиката, която вече не може да експлоатира различните обективни трендове без субективен, творчески и критически подход". Абе все неща коренно противоположни на тези, които дрънка Божидар Данев и "отворените" на посланик Макълдауни общества.


6 ноември 2008г.

България ще си плати, че не се е възползвала от бума на кредитите, за да развие производство и да насърчи износа. Както и в други части на Източна Европа, предприемачите вземат заеми, за да строят молове, а не заводи. Потребителите пък купуват луксозни коли и плазми. Това пише в анализ, публикуван от Ройтерс. "Стандарт". Защо България да плаща сега пък? Има си Божидар Данев, има си Васил Божков - Черепа, има си Банев, има си Гриша Ганчев, има си син Иван Драшков и т.н. И ченгетата си имат имена и митничарите и съдиите. Има си кого да питаме защо строят молове и се занимават с хазарт и държавни поръчки само, И с награбеното си купуват яхти и самолети. Не, не сме ние потребителите, които си купуват плазми. Аз си карам с един Фунай от 1992г. Но виж познавам реститутки, в чиито домове има не една "плазма" за по над 1000 лв. Посланик Макълдауни, ако така сега ще ги учите да се спасяват от кризата ви - забравете! За разлика от вас, янките, ние сме решавали подобни проблеми. Успешно сме ги решавали. Народен съд се казва решението. С последваща национализация и конфискация. Пък ако избягат като досегашните ни крадци у вас - ще си ги искаме. Пък ако не ни ги дадете - ще Ви изгоним. Това пък научихме от латиносите в борбата им с империята Ви на злото.


Финансист, бивш служител във външното министерство и активен участник по различни форуми, се оказа българинът, финансирал кампанията на новия президент на САЩ Барак Обама. По данни на американската детективска агенция СТС 68-годишният Стамен Методиев Стоичков е направил десетте дарения на обща стойност 170 долара в полза на вече избрания за президент сенатор на Илинойс. През 1998-2001 г. Стоичков е разследван за теглене на необезпечен кредит в размер на $­­­­­ 1 млн. от Добруджанска банка чрез фирмите си "Феникс Роял" и "Феникс корпорейшън". "24 часа". Както виждате посланик Макълдауни - те, тези, които ни обират са при вас. Затова сте се превърнали в проблем номер 1 за света. Затова първо вие си сменете политиката и ние обещаваме бързо да си проведем нашият си Народен съд. Защото, както е тръгнало и без вас пак ще си го проведем. Просто няма друго решение вече. Затова говоря не за нас, а за вас. Вие (САЩ) сте в цугцванг, не ние.


Снощи, от "Неудобните" на Михнева, по Канал 3, стана ясно, че бекапарчето георги божинов бил казал, че не трябвало да се дискутира унищожаването на България. Те, продажните бекапари стана ясно, че до момента са унищожили 15% от горите на България. Но също стана ясно и защо "не сме народ а мърша". През цялото предаване режисьорът на Михнева така и не разбра, че Пенчо Пенчев не е Пармаков и постоянно надписите бяха сбъркани. Сбъркаха и филмите, които гостите на Михнева бяха донесли. Е? Как с боклук да се борим с боклука? Явно е, че само ако ние - "ние можещите" не спрем да бъдем водени от "незнаещите" и не заработим не за "кефа на неблагодарните", а за нашето общо утре. Георгибожиновчетата и божидарданювчетата явно ще ни доунищожат ако продължаваме да си траем. После ще заминат в САЩ да смучат и от там. Както Иван Миронов. Както до сега смучеха САЩ като цяло целия ни свят. Бих цитирал думите на моя стар познат, доц. Пенчо Пенчев от УНСС от снощи - "просто тук вече не се живее". Значи г-н Пенчев? Ще чакаме ли някои талибани да ги бесят както талибаните в Афганистан бесеха противниците си по автокранове? Или ще се организираме, и с Народен съд ще натикаме в затвора заслужилите от последните 19 години и ще тръгнем напред докато е още възможно?


От четири месеца пиша, че МВР и ВАШИЯТ вътрешен министър мига като папагал и дори не си направи труда да провери каква гнусна корупция се вихри във варненската вътрешна дирекция. ВАШИЯТ вътрешен министър трябваше досега сто пъти да е проверил как така антимафиот №1 на морската столица е лежал в психиатрия и как така висши офицери са работели в услуга на наркогрупировка като “наказателна бригада”. ВАШИЯТ ДАНС е засипан със сигнали. ВАШЕТО МВР не си мърда пръстта, г-н премиер, а отчита идиотски акции, арести и “мега”разработки, които ако някой безпристрастно и професионално провери ще установи, че са “европейски балони”, които просто ви набутват на бюрото за да отчетете пред света “успехи в борбата с престъпността”. ...Видяхте ли ги, г-н премиер? Всичките седяха свити като мишки. С погледи впити в земята. Ченге до ченге, треперещо за местенцето си. Половината от тия, които се виеха около вас, са корумпирани. И са по-големи престъпници от ония в арестите. ...Сигурно после са ви засипали с купища натъкмени стъкмистики от цифри за супер успешната работа на варненската ченгеджийница. Никой не ви каза колко е тарифата на ченге, нали? Обаче когато го напишем, ставаме “врагове на правителството”. Хайде сега, ако сте мъж, ви каня “в леглото” си за да опознаете “врага си”. Веселина Томова от "Афера.бг". Още ли, посланик Макълдауни, ще мълчите за съветниците ви из ДАНС? Още ли в докладите ви до Държавния ви департамент на това ще казвате демокрация и работеща пазарна икономика? Не забелязвате ли, че на жената и се реве! Че "гневът на мравките" вече е налице? Не забелязвате явно. Добре че томахавки още не сте изстреляли или Пиночет не сте ни измислили. А може би сте го измислили вече? А на Томова - ПОВТОРЕН И ДЪЛБОК ПОКЛОН!


"...в областите, където има проблеми, в областите, за които мислим, че можем да помогнем, и по-специално по въпросите за корупцията и организираната престъпност. Сега работим заедно с българското правителство и с граждански структури над практични програми с различни аспекти с цел да се опитаме да се справим с тези проблеми." Думи от интервюто на "Сега" с посланик Макълдауни. Как госпожо посланик работите? Как? Като ги легитимирате бандюгите за демократи за пред света? И още: "За всички би било добре да дойдат американски инвеститори. Имаме нужда да разширим икономическото си партньорство." Ааа, не! Ако ще идват "инвеститори" като "Вива венчърс" с бТК (които после да я препродават на руските пари на Тор) - дякуем ви, ойдите си, както казаха чехите. Какви бе госпожо Макълдауни ги свърши Саша Безуханова (Хюлет-Пакард)? Освен да се върти около всяко правителство и да изсмуква държавната ни хазна? Ами за далаверите на Майкрософт с Николай Василев? И на това ли инвестиция ще кажете? Че има ли неченгесарска фирма у нас да е представител на Дел?


Случаят е приключен, пак отиваме да спим. Въпреки че заподозрян за убийство, който минава митница с истинска самоличност, може да е само бивш милиционер. Защото сериозните бандити не се занимават с глупости. Граничната справка изглежда още по-безумна, сравнена с работата на хърватските ченгета. За седмица те успяха да разследват това убийство и да хванат част от извършителите. ...Без за да искат пари за телевизионни права. И без да се притесняват от издаване на следствена тайна. По същото време на бг-милицията й бяха нужни часове да разкрие самоубийство, два дни да намери предсмъртно писмо, три седмици да не го публикува и години, за да убеди, че си е свършила работата. Калин Руменов “Новинар”. Че какви други да са бандюгите в победилата ченгесарска република? Освен бивши милиционери?


Претопленият бульон с Евгени Узунов - дотам ли ни смятат за малоумни? Ами банкерът на Маджо е Евгени Узунов, драги Иване, и е лошо за българското общество не само, че не помни това, а и че няма журналисти, които да го помнят. Нищо лично. Първа източна международна банка беше банка на СИК и както твърдят посветени, близки до бившия Управителен съвет на БНБ, това е единствената причина тя да не бъде фалирана през 1996 г. ...идеята е управата на БНБ да се отчете какви пари кому и защо е давала. Въпрос, който договарящите се в началото на 1997 г. БСП и СДС дружно заометоха под килима. ...Тук е моментът да кажа нещо особено зло за БКП/БСП, а именно, че тя успява да оцапа дори смятани за прилични хора, които се ангажират в общи действия с нея. ...Не е въпросът в Илия Павлов, Емил Кюлев или Евгени Узунов. Въпросът е в механизма, който им дава власт отвъд законите. Този механизъам опира до бившата Държавна сигурност. Невена Гюрова, http://semkiibonbonki.blogspot.com/ Добра корелация се вижда в писанията на Гюрова - БСП и ДС. И вярна. За съжаление.


Митничари издавали декларации за внасяни в България от Македония на крупни суми по сметките на различни фирми на Петър Петров - Амигоса, за които се смята, че са от контрабанда на цигари. Това заявили трима македонски свидетели, разпитани в съда в Скопие и Крива Паланка по българска съдебна поръчка. Съдията Иван Коев прочете вчера показанията по време на поредното заседание на Софийски градски съд по делото срещу Амигоса. Любен Йовановски, Георги Чилибърк и Деян Китановски са заявили, че парите, които те неколкократно са пренасяли в България, са узаконявани с митнически декларации и полицаи са знаели за тях. "Атака". Дубрютрю. Те това само американските посланици у нас не го знаят. Защото все още, вместо да натирят прогнилата банда, когато им се мъкне да им лиже задниците, я обявяват за демокрация и пазарна икономика. Заради три кирливи бази!? И това ако не е морално падение за световна суперсила!?

собств. инф.: Как ще върви "социалистическата революция" в САЩ? Ами по моите препоръки. Не, не съм се самозабравил или да се шегувам. Аз призовавам за Народен съд у нас. А днес чета, че за сега имало сравнителен баланс между либерали и демократи по американските съдилища. Но предстояло Обама да назначи десетки нови федерални съдии. А също и апелационни съдии. В САЩ има 13 апелационни съда. От тях само един американците до сега считаха за "безнадеждно ляв". Деветия. А Обама имал възможността да промени разпределението на силите в 9 от 13-те. Вкл. и най-важния според американските аналитици - този на окръг Колумбия. И в момента там има две празни места, но контролираният от демократите Сенат не разреши на Буш да си сложи от своите чейнита. Ще се наруши и крехкото равновесие и във Върховния съд на САЩ. Там по време на мандата на Обама 6 от 9-те му члена ще станат на над 70г. Т.е. още в първия си мандат Обама ще назначи 4 и още двама във втория си мандат. Ето как ще тръгнат народните съдилища в САЩ, според самите американци. Обама не напразно заяви, че съдилищата "трябва да влизат в положението на бедните, афроамериканците, гейовете инвалидите и престарелите". Т.е. по същество да съдят не по закон, а по това кой си. А това вече си е "Народен съд" от нашето минало посланик Макълдауни. Пък аз искам Народен съд у нас да съди по нашите закони нашите виновници. Не изпълнил точки от приватизационния договор - затвор и конфискация. Не внесъл здравни и данъци а има яхта или джип - затвор и конфискация. Реституирал незаконно - затвор и конфискация. "Това е толкоз просто и логично". Ченгетата и бекапарите може и да са ти дали общонародния завод да е вече твой само защото и ти си бил ченгесар или бекапар. Но ти, щом не си разбрал, че вече си отговорен за това производство, за тази (Българска) икономика, ти си за затвор. Има си и член от 254 от НК за кредитите, има си даже и чл. Чл.231. (1) Който пуска в продажба промишлени или селскостопански стоки в значителни количества или със значителна стойност, неотговарящи на изискванията, посочени в ал.1 на чл. 228, без да е обявил изрично тези техни недостатъци, се наказва с лишаване от свобода до две години. Има си и член и за циганите по женския пазар даже: Чл.232. (1) (Изм., ДВ, бр. 103 от 2004 г.) Продавач, който измами купувач при тегленето или меренето на стока или който си служи с неверни мерки и теглилки, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация. Така че въвеждането на ред у нас посланик Макълдауни е лесно. Стига да не ги крепите бандюгите вие.


5 ноември 2008г.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и лично шефът й Константин Шушулов си наемат денонощна охрана. За тази цел, институцията ще плати 108 000 лева. Това става ясно от обществена поръчка в Държавен вестник. "Стандарт". Много ми е интересно как смятат да живеят мафиоти като Шушулов, охранявайки се от народната любов. И колко време смятат, че ще преживеят още в денонощна охрана от нас - тези, които Шушулов и другите шушумиги нагло ни обират?


На съд за събитията в Челопечене отива майор Мирослав Митов. Обвинението е за присвояване на "вещи", собственост на министерството и превишаване на властта. Митов е наказван и преди - за случаи, свързани с продажба на месингови гилзи. Дори e понижаван. Но не е уволнен. Кой ще ни убеди, че майор Митов е действал сам? В момента тече операция по спасяване на длъжностни лица в Министерството на отбраната. Фирмите, играли със майор Митов, са точно 15. Нито една от 15-те фирми не е разследвана. Корупция ли?! Корупция няма, има подигравка с българските граждани и няколкото останали европейци, на които им пука за България в Еврокомисията. Карбовски в "Стандарт" за "не сме народ а мърша". Да, за съжаление "не сме народ а мърша". Вчера гледам в един магазин, който внася разни машинки от Англия, как продавачките му крият стоки, за да ги продават на "свои хора". А своите хора доволни им лижат задниците на продавачките и им бутат парички. Дребни парички. "Не сме народ а мърша" винаги за дребни парички се унижава. Това е положението посланик Макълдауни в подопечната Ви територия. Вместо този капиталист да внася повече, щом има търсене - той ражда комунизъм. Пак вчера, по друг, но аналогичен повод, на мой познат му казах, че аз съм по-капиталист от него - собственика. Да, посланик Макълдауни. Имаше период, в който бях управител на фирма от холдинг на голям собственик (после го убиха). Веднъж, докато беше жив, ме беше упрекнал, че съм бил "голям изедник". За това, че съм карал работниците ми (и му) да работят. Да, посланик Макълдауни. На това Вие сложихте етикет "работеща пазарна икономика и свободна конкуренция". И развявате този етикет чрез Държавния Ви департамент заради три кирливи военни бази. На това, което бяха сътворили и преди 10.11.1989г. некадърните ченгесари вие сложихте този етикет. И което не само запазиха, но и доразвиха в мафиотска ченгесарска република в съюз, и благодарение на подкрепата на вашите.


Няма спасение поединично, поне това трябва да е станало ясно в изминалите почти 20 години, когато от страната на Бай Тошо се превърнахме в страната на Батко и Братко. Които и да са те! "Фрогнюз". Да, ама с "не сме народ а мърша"? Народ, който има поговорка, че "преклонената главичка сабя не сече"? Ето опитваме се няколко некрали нищо и неплащали никакви подкупи. Опитваме се със "Стани стани юнак балкански". Не, не както Слави Трифонов, който го направи срещу пари. Но засега сме до "Политическа зима". Устройва ги дребните душички да дават от все по- малкото си парички на този и онзи, за да си купуват благоволение. "Свестните, г-н Йорданов, отдавна напуснаха България" ми беше казал един най-спокойно още преди години.


Гледам снощи строителя, който ходеше в американското посолство, за да си получи парите от Мултигруп. В СКАТ го гледам. Дорастнал вече да не ходи в американското посолство. Може би? Говори, че ни трябвал лидер, който да не зависи от ЕС, САЩ и Русия. И да бъдел "касапин". Сиреч говори това, което и аз отдавна говоря за модела Стамболийски (Референдум, Народен съд, затвор, орязване на собствеността на черепите и т.н., докато ченгесарската мафия му организира преврат и го убие). Говори, че пращал документи за измами в особено големи размери на прокуратурата ни, а сега вече на ЕС. Но избягва въпроса "кажи ми, кажи бедни народе, кой те в таз робска люлка люлее". Навремето ако не е бил Сталин, съм сигурен, че не само у нас нямаше да има Народен съд и чистка на самозабравили се богаташи. Сигурен съм че нямаше да има и Нюрнбергски съд и денацификация. Просто янките и с есесовците щяха да се договорят, както се договориха след 10.11.89г. с нашите ченгесари.


С тъпани и зурли вчера в София беше създадено движение “Напред”. Като стана дума за ТЕЦ-ове и топлофикации – откъде и как този самоковски търговец стана най-големия частен инвеститор в енергетиката? Започнал с 5 сергии на борса в Самоков, а сега притежава 5 ТЕЦ-а, 5 топлофикации в 5 града в България и 5 завода - за оптика, механика и др. И още куп неща по 5. Но остава едно петно – преди няколко години за Ковачки писаха, че произходът на парите му е свързан с Косьо Самоковеца, известен като наркотрафикант. Ковачки, разбира се, отрече. Ама политиката в България страшно се размириса. След търговията с гласове, иде търговията с цели партии. Мафиотските пари ще влязат в управлението законно май. И ще ни гледат невинно от трибуната на парламента. Иван Бакалов от "е-вестник". Кажи им Иване. Но не на мен или на Велизар Енчев да речем. Кажи им на американските посланици в "земите на конекрадците от долното течение на Дунав". Да спрат най-накрая да насаждат колумбийските си модели. Да спрат на това да му казват най-нагло демокрация. И да подкрепят разни мафиоти като Ковачки и после да си ги прибират като милионери с ограбеното от нас както прибраха грабителя на Балканбанк Миронов.


Днес "Афера.бг" масирано препечатва "Дневник", който кък публикува откъси от книгата на Юрген Рот за българската мафия. Става дума и за ТИМ и полковникът от тъмните служби и за Доган и за екологията му, от която и Гърция и Турция преди нас ще останат без вода. Благодарения на секачите рилски и догански. Всички говорят... констатират... сега ще се втурнат да пращат поздравления и до Барак Обама... Само аз единствен продължавам да питам главния виновник за всичко случващо се у нас последните години - представителят на тези, от чието име се вършат мръсотиите по света - американския посланик. До кога? До кога ще крепите Доган? До кога ще се правите на невиждащи, че циганите мародерстват? До кога вашите купища тайни служби ще съветват тукашните ченгесари как да не вършат нищо, освен да крадат? До кога ще казвате на всичко това тук, и в Колумбия, и в Ирак след Саддам, и в Афганистан, и в Грузия и в ... демокрация?


БСП излиза с изборен лозунг "Да си върнем Европа". Обещават управление "без олигарси, монополисти и картели". Пфу! Крадецът пак вика дръжте крадеца. Те хеле спасиха България от разрухата.


И все пак кой сви Пурата? Може би Бъгито, Морето, или пък Меверето, а може би и трите заедно? Ако бившият митничар е бил отвлечен, значи е имало за какво. Ако пък се е самоотвлякъл в планината или на морето – също. Все пак важен е крайният резултат. Човекът е налице, пуши си пурите, видимо е весел и е с всичките пръсти на двете ръце. По-скоро изглеждаше, че го е отвлякло морето. А именно, че човекът искрено се е забавлявал през последните десетина дни, докато медиите го търсеха под дърво и камък и даже успяха да убедят МВР, че Пурата е отвлечен и оттам също започнаха да го издирват. А знае се, че ако от МВР те издирват, пада голяма веселба! Ти можеш и под носа на полицаите да се разхождаш и те няма да се сетят да те приберат. Имаше преди един такъв случай със Златко Баретата. МВР продъни ушите на всички със съобщението, че издирва соченият за наркобос Барета, а пък той отиде в една телевизия да каже, че никой не му е звънял вкъщи. Ето така издирва МВР. "Новинар". Да, и за такива "издирвания" сега и заплатките пак ще им повишават. Преди месеци американския посланик в Украйна раздаваше пагони на тамошните украински офицери. Тук понеже си нямаме армия, а само поделения за утилизации, е време госпожа Макълдауни да поеме наградите на меверейците ни. Стига се е охарчвал бюджетът ни за командировки на Миков до САЩ, само за да представя за утвърждавания поредните размествания на креватите в бардака наричан кой знае защо МВР.


Д-р Атанас СЕМОВ, директор на Института по европейско право: 1. Българският народ е най-бързо намаляващият в света. 2. България е държавата с най-бързо нарастващ процент циганско население. Тези факти са официални. Има и два неофициални: 1. Сред съставките на българския народ най-бързо намаляват „българите”, българската нация. ... Възможностите пред нас днес са две: 1. Да продължим да се правим на „антидискриминационни демократи” и да отричаме идещата катастрофа; 2. Или незабавно, без глупаво партийно делене, да потърсим решения – с помощта и на Европа. Този проблем все повече е и неин. На 16 септември по него в Брюксел заседаваха над 400 висши представители и експерти на ЕС. Да сте чули кои българи участваха и какво решиха?... "Новинар". Е, ние не се правим на "антидискриминационни демократи". Не ние. Има си американски фондове. Плащат. Има си американски посланик. Търчи из плевенските села да защитава мародерите. Знае се благодарение на кои е така. Надявам се с този си сайт да съм поубедил и доста "американофили", че не са прави. И майките им не са прави.


Не е ясно в чия глава е хрумнала идеята населението само да засича електромерите и да докладва на ЧЕЗ по телефона, но тя разкрива до каква степен компанията е безсилна да се справи с положението и колко безсилна е държавата да се справи с компанията. Още отсега може да се прогнозира, че идеята ще доведе до нови проблеми. Така например показанията ще трябва да се докладват на прословутия телефон 0700 10 010. Да влезеш в жива връзка през този номер, е като да получиш отговор от Космоса. "Сега". Не е безсилна държавата. Стига да я има. Пак да повторя: цялата тази сага шушулова е с цел мафията да краде необезпокоявана. Да се стигне до там, че никой да не вярва на един толкова прост уред като електромера. Това му е целта на мафиота Шушулов и мафията зад него. В кърджалийските и даалийски времена на черкезките банди не им трябват уреди. Има си мутри, има си бухаллки, има си високата порта от Вашингтон да обявява на света, че това било фермана на султана, с който раята се е вече демократизирала.


Говорейки си ведро за демокрация и гражданско общество по т.нар. „националните медии” депутатите вдигнаха летвата за допитване до народа от 500 (както беше в предишния закон за референдумите) на 600 хиляди гласа. И това ако не е в духа на най-демократичните европейски традиции здраве му кажи! Но дори това не се е видяло достатъчно на видните ни законодатели. Те са намерили време и са положили достатъчно усилия, за да впишат в новия законопроект, че гражданите не могат да взимат решения за освобождаване на правителството, за преобразуване на министерства, за намаляване на данъците, таксите, трудовите и осигурителните плащания, за държавния бюджет и по вътрешната организация на парламента. Всъщност, за какво гражданите на България въобще имат думата?! "България.Индимедия.орг". Спокойно! Стига да искаме - може. И трябва! Няма да има все американски посланици да ги вардят тия мафиоти и да им слагат табелки, че са демократи. И когато тукашните ченгесари се хвалят, че са съгласували обирджийствата си с другарите от Вашингтон, американското посолство тук да мълчи, с което да потвърждава, че е зад мистър Клийн, мистър "искам още гори за доизсичане из Рила", мистър "Иване кажи им", (за министъра си 10%?), мистър Луканов ... (а да, него вече го няма за да каже как се крои паралелна власт и се унищожава стабилна държава).


собств. инф.: Днес руснаците информират, как бившите им братя са получили 52 Хамъра без въоръжението като подарък от янките за добра служба в Ирак и Афганистан. Джиповете щели да бъдат за въздушно-десантната ни бригада и на тях ние сме щели да монтираме 12.7 мм картечници българско производство, аналог на Никитин-Соколов-Волков (НСВ "Утес").


собств. инф.: Запорожкия алуминиев комбинат (ЗАлК - единствения производител на алуминий в Украйна) спира работа. А това е предизвикало поетапното закриване на два от шестте енергоблока на най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожката. Още ли не сте разбрали какво е дивашкия капитализъм? Вдигане на цените и спиране на енергомощности, когато светът се чуди откъде да вземе енергия. Пфу! Това наистина се лекува само с революция вече.


собств. инф.: Макар и малко със закъснение реших да Ви информирам и за статията на Наоми Клайн в Гардиън от 1 ноември. Тя е озаглавена "Прощалния подарък на бушменската банда: последен грабеж на народната собственост". В статията се цитира републиканския сенатор Боб Кокър, който трескаво запитал Нийл Кашкари (отговорникът за харчовете), каква част от онези народни 700 милиарда могат да изхарчат до 20 януари (денят в който Буш ще замине в историята). Реших все пак да Ви информирам, защото гротескните, според Клайн, решения на бушмените са досущ като гротескните тук решения на Николай Василев, на Масларова и на останалите "демократи" с "излишъците". Капитализъм, но само за своите. Ето от къде се учат тукашните мафиоти. Ето защо и аз като китайците, руснаците, бразилците и кой ли още не вече, считам, че първо трябва ремонт на империята на злото. После всичко поетапно.


4 ноември 2008г.

Скандал със столичния автотранспорт свали вчера от поста му столичния зам.-кмет Велизар Стоилов. Скандалът се разрази, след като в публичното пространство и медиите се появи аудиозапис, на който се чува как Стоилов и определени превозвачи си разделят автобусните линии в София и се разбират кой за коя ще наддава. "Монитор". Е, посланик Макълдауни? Това ще да е свободната конкуренция и пазарна икономика. Но това ние си го имахме и преди. Само дето тогава имахме и закони и обществен ред. И вижте ги само наглеците: "Самият Велизар Стоилов каза, че си е подал оставката с пълното съзнание, че като професионалист е направил каквото може в столицата". Направиха каквото можаха, да! И министър 10%, и Кобургготски, и юпитата, и Гагузов, и Доган. Вижда се и с просто око. Народен съд!


Скандалният винарски бос от Ямбол Орлин Аврамов е завлякъл три села. Разследваният от Брюксел за измами с европари бизнесмен въртял един и същи трик. Той наемал чрез подставени фирми нивите на стопани от Гранитово, Златиница и Веселиново, за да сади лозя. После "забравял" да плати и пращал адвокати и мутри на изиграните земеделци. "Стандарт". Каквито политиците - такива и бизнесмените. Какво може да се очаква в победилата ченгесарска република? Божидаре бре, Божидар Данев, шеф на назначените за капиталисти некадърници, всички ли са такива у твоите картели бре? Първо крадат, а после пращат мутри и адвокати? Кърджалии, сиреч бандюги? Май всички а? То иначе как се оцелява сред такива. А как се оправят подобни ситуации - пак да напомня: Не се оправят с дрънканиците на янките и хранениците им от "Отворено общество", ИПИ, ИЛС и т.н. за пазарна икономика и свободна конкуренция и права на човека. Оправят се с Народен съд и затвор!


Съдебен шеф играе за жилищната мафия. "Никога не съм подписвал запис на заповед за 40 хил. лева, нито познавам въпросния Атанас Димитров", твърди Моллов. "Оригинал на този документ няма как да има, в делото е приложено ксерокопие, на което очевидно е монтиран мой подпис", добавя той. Според Моллов въпросният Атанас Димитров, на когото се водел "длъжник", или е бил вкаран в аферата като подставено лице, или самият не знае, че има да взима от него 40 хил. лева. "В случая са били важни не парите, а продажбата на собствеността ми на публичен търг - иначе щяха да ме потърсят да платя дълга си, да ми блокират сметки", обяснява Моллов. Странностите в случая не свършват дотук. Оказва се, че мъж на име Атанас Димитров не живее и никога не е живял на посочения адрес в Костинброд. Според Моллов такъв съществува, но бил жител на Павликени. В изфабрикувания запис на заповед обаче бил вписан като костинбродчанин, за да се гледа делото в местния съд, т.е. при съдия Родопски. "Стандарт". Е, посланик Макълдауни? Затова ли Джон Байърли харчи парите на американците за семинари на тия? За да ги учи как да бандитстват? Вие посланик, на това ли в САЩ казвате правова държава? Мерси е мойто благодаря, както се пее в една реклама. А чехите го казаха по своему: "Дякуем ви - ойдите си". Хайде на бас, че нито за Стоилов, нито за тези тук съдии има ДАНС. Това да не е сайт с опасни новини, че да го погнат? Че Борис Велчев няма, си знаем отдавна. Но той и сайтове поне не затваря.


Държавна сигурност създаде ДПС, категорично заяви по НТВ Минчо Спасов, председател на Комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание. Дубрутрю. Аз това откога го пея в този си проект. Аз даже отдавна съм казал и друго. Че най-долната пасмина от ченгесарите се е събрала при Доган. Ментата, Бисеров, Контров ... все "българи" от старо време. То комай вече само за посланик Макълдауни тия са демократи. За останалите са обикновени бандити.


от ГЕРБ трябва да научат и, че се пише дЕфицит, а не дИфицит! "За съжаление, наличието на многобройни писмени, граматически и смислови грешки /около 30 на брой/, допуснати от авторите на декларацията, ни попречи да вникнем напълно в нейното съдържание. Все пак успяхме да констатираме, че в края на текста ни се предлага помощ от експерти на ПП “ГЕРБ” – Плевен. "Афера.бг". Пълният текст на "култовата" декларация на герберите може да прочетете тук: http://gerb-bg.com/index1.php?menu=news&id_news=2785 Ами как да пишат ченгета бе Томова? На времето имаше и виц за оня милиционер дето знаел как се пише буквата ни "дж". Нали такива ни тикат от Запада да ни управляват. Все пак не аз, а баварски аристократ се снима с бат'бойко. А да, и даже и в последния си работен ден и посланик Байърли не пропусна да се снима пак с "успешния" "дифицит".


Afera.bg успя да разкрие, че наркобосът Веско Жеков освен, че топи наред и своите хора, и тези на Славков, упоително е започнал да разказва кои ченгета поименно са били при него на заплата. И как им плащал по 1500 лева на месец. Алоо, къде е ДАНС бе? Ще разкрива някакъв си сайт, кои ченгета са на заплата при мафията! Хайде де! Я го спирайте и този сайт! Още ли не са ви подшушнали американските съветници да затваряте и "Афера.бг"?


Последните две правителства провеждат политика на пълно заробване на българския народ чрез изкуствено раздуване цените на жилищата. Хората са принудени да плащат на мафията, за да живеят. В робовладелска България всяко ново жилище се заплаща 32 пъти.Осем пъти над стойността получават строителните фирми и още 24 пъти са лихвите по кредита при 30-год. ипотека. Българите живеят, за да плащат цял живот на строителната и банковата мафия. Възможностите за изплащане на ипотеките на жилищата разкрива, че за седем години покупателната способност на българите е намаляла двойно. Това е един от критериите за обедняване. Разкошна статия в "Афера.бг". Не, не че казва нещо ново. Аз отдавна съм обявил "правителствата" на секача-рилски и на блатото 3-5-8 за второ и трето берово правителство, т.е. за правителства на най-долната ченгеджийница. И за банките-покровителки на "нашите момчета" отдавна съм го казал. И за строителната мафия, за която плака, плака Божидар Данев и накрая пак я уреди с наши пари съм писал. Но е друго да видиш, че не си сам. Че ставаме все повече от ден на ден. Че идва Народния съд Божидаре!


В основата е липса на вяра, че ресурсите са били насочени към най-печелившите стопански начинания, особено в САЩ, но и навсякъде по света. Насилственото, т.е. политическото съвпадение на ниски лихвени проценти, данъчни и процедурно-кредитни облекчения и държавно гарантиране на заеми доведе до насочване на лесни пари към недоходоносни области, каквито се оказаха строителството и търговията с вторични дългови инструменти. "Дневник". А това Божидаре, обръщам се към Божидар Данев, току-що крънкал пак наши пари за нашата строителна ченгесарщина, та, това Божидаре са думи на американския клакьор в България - на Красен Станчев. Поизвъртяло се е малко момчето. Остава и за Народен съд да запее и може и нов народен фронт за спасение на България да направим. Пък после ще решаваме кой е Никола Петков и кой Трайчо Костов. Поизвъртяло се е, защото признава: "Трето, мерките за справяне с кризата в САЩ и Западна Европа засега не демонстрират поддържане на финансовата система, а са по-скоро явна награда за онези, които са се държали безотговорно.". А от това твърдение, до мисълта за Народен съд няма защо да се чете "Капиталът".


Присъдите за корупция в България като по правило са условни, а най-високопоставените осъдени са кметове на малки градчета, в повечето случаи от партии в опозиция на централната власт. Това показват данните за делата, които преди по-малко от две седмици министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова и главният прокурор Борис Велчев отчетоха пред Европейската комисия, а Върховната касационна прокуратура (ВКП) предостави на "Дневник". Аз за какво твърдя, че това няма да се оправи със семинари на издръжката на USAID. Трябва си Народен съд!


Разследващите полицаи в София ще взимат по 200 лева повече от ноември. "Сега". Че защо да не вземат? Я що цигански банди пребориха? Я що синове зам.-директорски на ДАНС изпоразследваха? Нали посланик Макълдауни? Трябват им и още пари. Зимно време по-трудно се опазват протестиращи работници да не си удрят главите о асфалта.


собств. инф. Изглежда, че Турция става все по-голям трън в петата на Запада. Четейки статиите на Файненшъл Таймс и другите големи западни медии, се набива с очи, че МВФ яко се натиска да и приложи "редуциране с 30% на населението", както го приложи у нас с плана Ран-Ът. Гледам, гледам, на кои държави най-много се налагало МВФ да помогне (явно както "помогна" на Аржентина и на нас) и не мога да не се замисля: На първо място бил Пакистан. (Там даже и чрез сваляне на Мушараф и чрез убийството на Бхуто не можаха да отклонят пакистанските генерали от приятелство с Китай). На второ място за ограбване била Турция. Там Ердоган понатрупа мазнинки у турците. Време е месутялмъзчетата да им ги поотнемат. После били Чили на социалистката Бачелет (явно нов Пиночет се търси за там?), после в списъка следва и Чехия. Ха познайте защо? Ако още не сте познали - четете ми новините от миналата седмица. Ще дрънка Хавел, че демокрацията на ЕС била фасада. Хайде де! Ще си запазва промишлеността. Хайде де! Я МВФ!


собств. инф.: На вниманието на дрънканиците на соросоида Петър Димитров - по нещастна случайност и наш министър на икономиката. Понеже няма ДАНС, която да го информира - да го информирам аз: «АрселорМиттал Кривой Рог» е спрял всички прокатни станове. Така че да оставя Петър Димитров доскорошния си съпартиец Александър Томов сам да доунищожи Кремиковци. Няма защо да се надява на Митал. Оня е зает да унищожава Кривой Рог. А това е къде по-сериозна задача.


собств. инф.: Републиканците в САЩ нарекоха проектите на Обама социализъм. А един ню-йоркски вестник дори публикува негова снимка на фона на Сталин. Но думата социализъм вече не плаши американците. "А защо социализъм да е нещо лошо? Нека държавата се погрижи за гражданите си, а не само за онези, които измъкват милиарди. Аз не мога да си върна дълговете защото нямам пари и за това ми начисляват глоби. А банкерите не връщат дълговете защото не искат и държавата за това им налива пари, разсъждава чернокожата Линда Гай. "Социализъм, комунизъм, марксизъм - не трябва никой да плашим с това. Всичко е добре ако е за народа. Ако искате да знаете, днешните избори са мирна социалистическа революция, защото либералния модел на капитализма претърпя пълен крах пред очите ни" казва даже американски сенатор от демократите. Е? Оти ручааме жабетата? За да ни оберат? Затова ли правихме от социализъм божидарданевщина? А сега пак "да строим живота нов"? Този път под зоркото око на посланик Макълдауни?


собств. инф.: На вниманието на българите, които отдавна си купуват лекарствата от Гърция, защото тукашните актависчета ни обират по божидарданевски: Кметът на Атина замразява сметките за благоустройства и открива "социална" аптека, като една от мерките за борба с кризата. Аптеката ще продава лекарства по още по-ниски цени. Мноого по-ниски от тукашните (и на Софиянските търговски лиги). Чете ли бат'бойко? Или ще продължи да пилее наши пари за фасадни реклами?


30 октомври 2008г.

Финансова криза отвън, заплашваща световната икономика с рецесия, политически сътресения отвътре на олигархично-мафиотска основа, спрени парични потоци от ЕС поради недоверие в националния ни публичен мениджмънт, изострящи се макроикономически дисбаланси на страната и влошаване на бизнес климата - това са част от проблемите пред правителството към момента. думи на проф. Ставрев в "Днвник". И още: "Ето възможност България да се прояви в благоприятна светлина на европейската сцена като държава, която не на думи се бори с корупцията. Стига премиерът Станишев, а ако той не иска, някой друг, да инициира в домашни условия нормативната забрана за участие на офшорни фирми и консорциуми с участници такива фирми във всякакви публично-частни партньорства, на конкурсна, договорна или каквато и да е друга форма, никакви взаимодействия на държавата с такива маскирани субекти, никакви държавни поръчки за тях - априори и безусловно." Да, добра идея, но е сигурно, че не Станишев, а "някой друг" ще трябва да я реализира. Но след Народен съд! Явно няма друг начин за справяне с "анализаторите", пак според проф. Ставрев, които "от най-младата генерация побързаха да защитят като матросовци офшорните пиявици, развявайки лицемерно либерални знамена". Имена! Имена професоре! Ето, да ви подскажа кои са най-бесните от лицемерните матросовци: Георги Ганев, Красен Станчев, Каролев, Милен Велчев и той освен да краде и "теоретизира". Абе знаем си ги.


И още за пиявиците: "Законът за управление на етажната собственост се кове, първо, за да обслужва интересите на монополистите и второ, за да могат да се усвоят милионите евро, отпуснати от ЕС за саниране", заяви методологът по счетоводна отчетност Костадин Златков. По думите му затова етажната собственост не бивало да се разглежда отделно от другия законопроект за енергийната ефективност. Защото първият разоравал почвата, а вторият - с идеята за обща сметка и задължителното саниране - ни хвърлял на вълците - енергийни дружества и кредитори. ...От този правен абсурд се притесняваме", заяви председателят на Гражданско сдружение срещу корупцията и незаконното строителство Стоил Сотиров. По този начин са действали от блок 10 в "Захарна фабрика", където хората са се разделили с таванските си стаи след саниране. ..."Тук мнозинствата много опасно са направени от присъстващите, а не от всички. На практика 2/3 могат да се окажат двама души, ако трима са се събрали. И те ще решават съдбата на блока", отбеляза Стоил Сотиров, който е и шеф на Съюза на съдиите в България. ...До този апокалиптичен вариант може да се стигне и ако някой е надписвал фактури или изпълнителят не си е свършил съвестно работата. ...Крепостничеството ще важи, докато минат някакви гаранционни срокове, които не са дефинирани точно. "Стандарт". Е? Какво е това, ако не бандитство, с цел да ни изземат божидарданювчетата и жилищата? (Тяхна отдавнашна мечта). Дупетатите създават "законите", Таско Ерменков (бекапар, превъртял водния заем, а сега въртящ далаверата, наречена "усвояване" на еврофондове за "саниране", провежда в детайли обирджилъка. А Божидар Данев и картелите му си "лапкат" и инвестират в яхти и джипове. Е? Как се противодейства на това? Освен с Народен съд?


снощи Маргарита Михнева в "Неудобните" пак беше на ниво. Гледайте повторението, посланик Макълдауни. За да видите кое наричате демокрация и правова държава в докладите си до Държавния Ви департамент. На ченгетата им е раздадена снимка на двама наркотрафиканти, пътуващи в автобуса за Кърджали. Наркотрафикантите си слизат необезпокоявани на входа на Кърджали, а две цивилни ченгета хващат вътре в града и без да се легитимират, пребиват 20-годишен младеж. (Явно за да се отчете дейност, в която е "сгрешен" наркотрафиканта, за да се прикрият може би истинските). Демокрацията на посланик Макълдауни се състои в това, че главния ни прокурор оправдава бандитите (няма как да ги нарека полицаи). А съдебният лекар първо освидетелства "охлузвания" на бандитите (няма как да ги нарека полицаи) и чак след три дни и непрекъснато звънене да си свърши работата освидетелства напълно невинния пребит (за него няма досие и не могат розовобузестите шишковци да кажат, че е бил криминално проявен). Наркотрафикантите? Нее, не са и търсени повече. Биячите? Познайте къде е избягал единият? Познахте? В САЩ естествено. Четете ли посланик Макълдауни? Четете! Халал да ви е бияча. Както и окрадилият ни Иван Миронов, както и окрадилата ни Дарина Павлова, както, абе важното е, че се оттървахме от тях. И продължавайте да се чудите защо в света се повишават антиамериканските настроения. Другият? Другият си е на служба, остава Миков да го награди. Пребитият? Нямало проблем, според някакъв адвокат. Вече бил подал жалба в Страсбург и ЕС щял да осъди България. Нее, не Велчев или Миков ще осъди ЕС - от нас ще се вземат парите. Пфу!


Окрадохме и Жеваго. "Стандарт". Не сме го окрали ние, неуважаеми журналисти. Има един, казва се Божидар Данев. Шеф е на едни картели, които си крадат необезпокоявани вече 19 години. Нека все пак бъдем точни. Аз не съм крал нищо. "Между 6 август и 17 октомври, когато оперираше в завода, "Ворскла" докарала 188 хил. тона суровини и 16 хил. тона коксуващи въглища. От тях би трябвало да е произведена продукция за около 125 хил. тона. Такава обаче в складовете на "Кремиковци" нямало. Липсвали и самите суровини, станало ясно, когато "Ворскла" поискала да си ги получи, каза Демянюк. Освен това комбинатът дължи на фирмата авансово преведени 11,6 млн. лв. такса ишлеме. За 60 дни сме дали само 22 млн. лв. за заплати и още 45 млн. лв. за суровини, допълни украинецът. Според него тече сценарий за ликвидиране на комбината и разпарчетосването му." Естествено, че тече сценарий. Какво друго могат "социалисти" като Александър Томов и "капиталисти" като Божидар Данев?


Постът ми в НОИ не е бил такъв на държавен служител - там бях представител на бизнеса", коментира Алексей Петров пред “24 часа”. Съветникът на Сертов обяснява и че парите в банковите му сметки са от няколко големи финансови сделки... Боже! Доктор на науките! Преподавател в УНСС! Представител на бизнеса! Стрелян представител! На кой бизнес бе директоре ДАНС-аджийски? На Божидар Данев или на Иво Прокопиев? Какви кадри, а посланик Макълдауни?


Цигани се стреляха посред бял ден на столичния бул. "Възкресение" 96, съобщиха вчера от пресслужбата на МВР. От куршумите пострадал 29-годишният Марин Маринов, който е от ромски произход и е настанен в спешния институт "Пирогов" без опасност за живота, гласи официалната информация от вътрешното министерство. От пресцентъра на МВР уточниха, че полицията знаела самоличността на стрелеца и го издирвала. Според ченгетата най-вероятната причина за стрелбата станал битов скандал между двамата цигани. Други трима цигани са били арестувани в Кюстендил, след като разбили стената на склад в града и задигнали 18 чувала с орехи, информираха в сряда от местната полицейска дирекция. "Атака". Как още не е скочила посланик Макълдауни и да хукне и да ги защитава мародерите? Или поне на Красимир Кънев да бутне някоя от напечатаните зелени, та той пак да свърши мръсната работа срещу България?


Днес даже и оня, дето целуваше ръка в надупена поза пред Тодор Живков - "журналиста" (знам, че трябва да е -ът, но той не го заслужава) Петко Бочаров е забелязал в "Новинар", че капитализмът щял да се ремонтира. И пак Москва му виновна. (Преди 10.11.89-та, когато се кланяше на Тодор Живков, явно Москва му е била добра). Пфу! Лизачи! Подлоги!


собств. инф.: Информационната програма на Държавния им департамент под името Digital Outreach Team за противодействие на публикуването на антиамериканска информация в Интернет по света се разширява и с "писачи по форумите" и на руски език. По думите на Джеймз Гласман (зам.-шеф на Конди по въпросите на публичната дипломация), в екипа влизат хора, които пишат в чатове, по популярните сайтове и даже в блоговете и "поправят" грешната представа за американската политика. Интересно какво ли са написали в Пакистан и Сирия след атаките на американските военни, които завършиха с убийства на мирни жители и деца. Или какво ли биха написали за американските съветници в нашата ДАНС, след хакването на сайта с "Опасните новини".


собств. инф.: На крадците мястото им е в затвора. А къде е мястото на съветниците по инвестициите? Такъв въпрос е задал депутатът от израелския Кнесет Авишай Браверман, отбелязвайки, че ако в Америка има пневмония, а в Европа туберкулоза, то да се мисли че Израел няма нищо да лепне е несериозно". Излиза, че са несериозни и Орешарски и Станишев. Най-малкото несериозни. Защото те твърдят че ние няма да лепнем нищо. Даже според по-крадливото юпи, Милен Велчев, сме щели да забогатеем от кризата.


собств. инф.: Полското министерство на външните работи е публикувало декларация, че са измишльотини намерените полски зенитни ракети "Гром" в село в Чечня, близо до границата с Грузия. Те не били продавали зенитни ракети на чеченски терористи. Те продали 100 ракети "Гром" на Грузия. Поляците не отговаряли за това кой и кога е изнесъл ракетите от Грузия.


собств. инф.: Шелдън Силвър от щатската асамблея на Ню Йорк се е отказал да въвежда данък на милионерите. Законопроектът беше гласуван през август с 24 за и 18 против гласа. Но днес са се отказали да въвеждат данък богаташи, защото много от богаташите вече не били богаташи а кредитни длъжници. Законопроектът предвиждаше две нови данъчни ставки за нюйоркчани, заработващи по над 1 млн. долара на месец. Явно проблемите в САЩ ще се решават не с данъци, а с революция? Нали помните, че Пентагонът изтегли елитна спецчаст от Ирак в щатите? Всички тогава коментираха, че тази част се разквартирува вътре из янките, за да ги пази да не си удрят главите о асфалта когато протестират.29 октомври 2008г.

Глобална заблуда с тежки последици бе допускането на безнадзорното функциониране на транснационалните финансови корпорации. ...За потребителя като по абонамент се вдигнаха цените на услугите от съответните компании, в името на печалбата бяха пренебрегвани изисквания за безопасност, като правило се наложи сериозна допълнителна регулативна държавна намеса. ...Най-тежките последствия от подобно възприемане и тълкуване на неолибералните ценности бяха почувствани в страните в преход. Приватизацията веднага тотално и на всяка цена доведе в тях до огромни, труднооценими в числа, злоупотреби в дългосрочна вреда на обществения интерес. Икономическата и политическата власт закономерно се концентрира в ръцете на олигархични структури, демонтиращи със самото си присъствие. ...Да оставим генерално настрана генетичната обремененост на нашенския неолиберализъм, за която вече споменахме, а именно обременеността с обикновена неграмотност, неинформираност и игнорантство. доц. Чавдар Николов в "Монитор" в разкошен анализ за неолиберализма, който ни натресоха янките.


Как ни манипулират? Ами ето "Стандарт": Заглавието - "Инжектират бизнеса с 500 милиона лева". Резултатът? "До 500 млн. лева ще бъдат инжектирани в Българската банка за развитие. Парите са предназначени за кредитни линии, които ще бъдат отпускани на търговските банки". Е? Не е ли американски пиар? Първо думкаш тъпана в заглавието. После има едно "До". Което "до 500..." означава и 1 лев. После се оказва, че бизнеса, според "Стандарт" е една банка. Която пък щяла да дава на други банки. Т.е. сапунен американски модел на спасяване на еврейската Голдман Сакс. ("Моделът" се състои в отнемане на "излишъци" от народа и наливане за "спасяване" на "грешките" на юпитата. Които иначе не отиват в затвора, а си вземат пак златните "бонуси""). Пфу! А ето как същото е коментирано в "Атака": "У нас обаче има само една българска банка, а всички останали са клонове на чуждестранни. Става ясно, че държавата ще налива пари в чуждите банки, без да знае какво е състоянието им, нито дали финансовата инжекция е наложителна, коментира Волен Сидеров. Ами нали затова са чужди подлоги, а не български управници, бих отговорил на г-н Сидеров.


От всички отрасли, които трябва да бъдат спасявани спешно заради финансовата криза, тройната коалиция си избра строителството. "Сега". Че какво да избере? Нали това искаше Божидар Данев? Наши пари за негови, назначени за капиталисти ченгесарчета. Строителство!? Разбирай Батко, братко, Черепа... Разбирай "Офиси под наем", разбирай унищожена от билдинги природа, разбирай мафия. Какво още ще дозастрояваш бре Божидаре бре, негоднико бре!? Мол до Мола мила моя майно льо стана, а той пак иска да пере парички. И Станишев ги дава. Но не свойте пари братя.


Иначе в рубриката "Бизнес" на "Стандарт" се мъдри заглавието "БТК жили с интернета". Но той такъв ни е "бизнеса". Жилещ.


Изглежда, че побоят е дал ефект върху Огнян Стефанов. Вече няма нищо във "Фрогнюз". (Не, не се хваля, но аз, с този си проект правя доста повече сам и без лев финансиране). Днес даже, в първата си своя статия след побоя, Стефанов вече "защитава" "Етническия мир". Както се казва, от тук нататък за "Фрогнюз" или добро или нищо.


Виж Веселина Томова (Афера.бг) не е бита. (Или не е участвала в сценарий "пребиха журналист"?). Тя продължава да крещи с пълен глас: "Ще се накани ли ДАНС най-после да смаже главата на змията на корупцията, която пълзи из морската ченгеджийница.". Дуруга статия в "Афера" пак от днес: „Да погледнем истината в очите. В България цари отчайваща безнадеждност, защото бандитите имат думата... " (Сигурно хората на Божидар Данев има предвид Томова, защото Божидар Данев гледам, че все има думата). Да, сигурно за божидарданювчетата става дума, защото вижте как продължава: "Свързани ли са с факта, че от нищото изникнаха милиардери, докато повечето граждани, въпреки това, или именно поради това, живеят в бедност?". Цитатите са от предстоящата за излизане от печат утре книга на Юрген Рот. Ето още: "хаотичното господство на една плетеница от политически, икономически и престъпни кръгове, със секретните служби зад гърба им, които дори не се срамуват от своето минало и от начина, по който работят.” Да, не се срамува Божидар Данев. Както не се срамува ни Милен Велчев, ни другото крадливо "юпи" Николай Василев.


"Е-вестник" правилно поставя въпроса за един милиард евро, които България (разбирай аз и Вие уважаеми читатели, не Божидар Данев) щяла да даде за да си купи 20 изтребителя и 4 корвети. Правилно! Това се прави по време на криза. Купува се оръжие. Но пак не сме разбрали. Вчера аз Ви информирах, че редовия американец си купува револвери "Смит енд Уесън", а Пентагона си реже бюджетите за скъпи и излишни играчки. Както се казва, "Бог създаде хората, Колт ги направи равни". А не Пентагона или станишевите. А по време на криза това е най-важното - да се раздаде справедливост.


Чешката компания ЧЕЗ не може да бъде глобена за това, че бави връщането на едномесечното отчитане на електромерите. Това заяви вчера председателят на ДКЕВР Константин Шушулов, който преди две седмици разпореди ЧЕЗ да прекъсне практиката да отчита измерителните уреди на всеки 3 месеца "Сега". Ха сега де! Абе толкова ли сме станали тъпи ние българите!? Май и повече! Щом търпим този тиквеник! (Те така ни наричат богаташите ни в европарламанта нас - лузърите. Тиквеници). Абе аланкоолу, защо си получаваш заплатата бе!? За да разпореждаш нещо, за което няма санкции, ако не бъде изпълнено ли бре? Ами че той даже попа, като каже "не пожелавай жената на ближния" пак предвижда и санкции бре тъпако гаден мафиотски! Пфуй! Управление ли бе да го опишеш! Срам!


собств. инф.: Гледам една статия на Юрий Крамар, "Евразия". За това как ние на Балканите все сме прецаквали Русия. Въпреки, че тя ни е оттървала от турския ятаган. Ето какво пише за нас в статията: "Так, что, судя по всему, причины прогерманских ( и антироссийских) симпатий значительной части болгарской элиты лежат гораздо глубже «позора мелочных обид» и заключаются в хорошо известном желании любой ценой быть в Европе. Даже если там о тебя «вытирают ноги»". За незнаещите руски (те вече не са малко у нас) само ще преведа, че причината за прогерманските и антируски (сега разбирай проамериканските) симпатии на значителна част от българския елит била се криела в желанието на всяка цена да са в Европа, даже и ако тя те използва за изтривалка. (Днес трябва да е ясно, че за изтривалка ни ползват и САЩ).


собств. инф.: Белият дом е призовал банките "най-накрая да се заемат с това, с което са длъжни да се занимават". Дали ще го чуят "чуждите" банки в България? Дали ще спрат да дават парички за 160 апартамента само на 25-годишния син на зам.-шефа на ДАНС и на останалите "свои" момчета? Дали най-накрая ще зафинансират и бизнес идеи?


собств. инф.: Прокуратурата на Сърбия е предала доказателства на албанския прокурор Ино Рама, че АОК (армията за освобождение на Косово) се е занимавала с незаконна търговия с човешки органи. Явно и това съобщение, както и онова в книгата на Карла дел Понте ще го скрият нашите "медии".


собств. инф.: "Ние не злорадстваме, ние съчувстваме на евросъюза и се надяваме все някога да разбере, че всичко, което САЩ използват за отслабване на Русия все някога ще бъде използвано и срещу ЕС." Това пише в статия по повод на факта, че лидерът на европейските "зелени" Даниел Кон-Бендит и президента на Европарламента Ханс-Герт Пьотеринг са потърсили американска следа в случая с отхвърлянето от Ирландия на Лисабонския договор. "Ирландската преса е открила, че е възможно да съществува връзка между това кой е финансирал кампанията против приемането на Лисабонския договор и Пентагона, а също и ЦРУ. Това би била много интересна история. Причината би била нежеланието да се види силна Европа. Ако това се окаже истина, то ще бъде доказателство, че в САЩ има сили, желаещи да плащат за дестабилизацията на силна и автономна Европа. Ако това може да стане с гласуването на Лисабонския договор, то се появя ват опасения и за изборите за Европарламент следващата година." е казал Кон-Бендит. Според Вас, защо у нас беше насаден модел на купуване на гласове? Само това пък искам да запитам аз. Кой печата "зелените" без покритие и за какво се ползват те? И не Ви ли прави впечатление, че все у нас се отработват техники, които после се прилагат и на другите народи? Спомнете си първата "оранжева революция" с "кой не скача е червен". После домъкването на чужденец от САЩ за премиер (тук секачът-кобургготски, в Грузия Наакашвили, в Прибалтика подобни...). После дъългите преговори за никаквата коалиция (подобно после се случи и в Германия и в Сърбия и в Украйна и къде ли не). После ... ами много станаха случайните съвпадения. Сега явно ще се отработва замяната на демокрацията с купуването на гласове. И връщането на тъмните дикенсови времена когато избирателен ценз имат само те - ония дето са за Народен съд!


28 октомври 2008г.

Интересното в случая е, че като се заговори за криза, в Европа и САЩ цените тутакси започнаха да падат. В Италия вече поевтиня черната техника, а в Германия - колите. У нас обаче, както всичко друго, и рецесията си е "Made in BG" и няма нищо общо с това, което се случва по света. По всичко изглежда, че и при задаващата се криза вместо да падат, цените ще достигат нови върхове. Разбира се, ситуацията нямаше да е съвсем такава, ако българските производители и търговци свиваха 100-200%-овите си печалби поне малко. И със сигурност нямаше да е такава, ако за да се храним и обличаме, не се налагаше да изкупуваме продукцията на половин Китай, просто защото си нямаме наша. ...А по въпроса за българската икономика, нарочена за пазарна, ама само на книга - друг път. "Монитор". Божидаре бре, Божидар Данев, шеф на картелите със 100-200% печалба, опровергай я Теодора бре Божидаре (авторката). И Вие о, посланик Макълдауни, я им посочете на журналята какво пише в докладите на Държавния Ви департамент! Това ли има предвид "Монитор" като казва че пазарната ни икономика била само на книга? "Книгата", Вашите доклади ли са? А ВП, посланик Макълдауни?


Общият оборот на сделките с имоти достигна 40 на сто от БВП през 2007 г. И двата сектора зависят в голяма степен от търсене от чужбина и чужди инвестиции. Те подхранваха строителния бум в курортите, както и жилищните и търговските имоти в София и другите големи градове. ...Друг сектор на растеж, който също зависи от чуждестранното търсене, е туризмът. Туризмът и летуването са сред луксозните услуги и разходите за тях са сред първите, които се съкращават, когато доходите намаляват. Ако потокът от чуждестранен капитал пресъхне, България няма да може да поддържа висок дефицит по текущата сметка на платежния си баланс. Затова може да се случи едно от двете (или и двете) неща: 1) значително намаляване на икономическата активност, заетостта и доходите, така че вносът и търговският дефицит да намалеят или 2) рязка обезценка на лева, което ще доведе до намаляване на вноса и увеличение на износа. Вторият случай напомня на кризата от 1997 г. и не може да бъде изключен. "Дневник" (Авторът е доцент по икономика в Университета на щата Джорджия, Атланта). Правилно най-накрая се заговори и за икономика. Само че имам две забележки към другаря икономист от Атланта: 1) Парите в строителството и туризма не са от онзи Запад. Те са от препирани пари. Независимо дали изнесените от нашите червени велможи пари, парите на наркоканалите, контрабандата, проституцията или износът на циганчета за органи. Затова при тази ченгесарница, парите към България няма да спрат. Е, освен ако посланик Макълдауни не си застане на мястото и не спеши янките да действат както навремето с Нориега и тук. Но за това (публичното заставане на мястото) за сега никакви сигнали не се забелязват. Пък и на янките им трябват нашите бази. Не им трябваме ние. и 2) Разпродажбите на мощности на Запад може и да светнат под шапката някой наш мафиот от божидарданевите, че може не само да топи за скраб наши заводи, ами и да внесе някоя поточна линийка за нещо. Купена "за 1 долар". Като гледам руските олигарси накъде ги натискат техните си единоросци... Въпросът е ще имаме ли и у нас държавници, или само братя Галеви, които ще търсят да внасят само евтини коли, парфюмчета и остаряло замразено месо?


А иначе, че няма криза, а манипулация на големите далавераджии, с цел да доограбят народите си, съм сигурен. Ето, цяла седмица световните медии дрънкаха за силната йена. Е, пречела им е и започнаха сриването. Вчера японската борса се срина.


Смях в залата. Така по улиците и кафенетата в Перник коментират раздаденото правосъдие над местните наркобандити. Възмездието, което родната ни Темида раздаде на останалите, е повече от скромно - седем условни присъди и четири ефективни - от 4 до 9 месеца. "Стандарт". А масирано ни занимават със Ставийски. Пък мълчаха като комунисти на разпит когато същото (убийство) свърши и Кирил Маричков. Само и само да крадат необезпокоявани "излишъците" ни, сега и по четири процеса ще правят срещу някой по-известен неченгесар.


Днес Веселина Томова от "Афера.бг" просто агитира за Народен съд. Защото какво друго решение има срещу, цитирам: "затлъстелите душевно оперативни, които или броят дните до пенсия, че да си вземат 20-те заплати накуп, или гледат да минат по тънката лайсна, белким не ги набутат в някои по “обществено значими” случаи, че да не го отнесат." И още един цитат: "Имам само един въпрос. Аз ли да ги заловя тия всички варненски ченгета “по-слабо забележими на ниски и средни равнища”, вкупом с шефовете им. И къде да отидат онези, които искат да говорят срещу мафията? В същата тази полиция ли?". Не госпожо Томова. Трябва да се организираме, да си проведем референдум за съдене на виновниците за националната ни катастрофа и после да се свика Народен съд. Както е било при Стамболийски например. Или както стана само преди няколко години в Турция. Ето, посланик Макълдауни знае за какво говоря. Тя е била в Турция по онова време и е била длъжна да знае. Причините. Резултатите всички вече ги знаем. Сега големият въпрос е, защо Държавният им департамент ни я прехвърли тук? За да заглуши бъдеща българска "Партия на справедливостта"?


собств. инф.: Какво се случва в САЩ и как обикновеният американец дава пример на света? Случва се, че само за периода от юли до септември т.г. случаите на лишаване от право на собственост в САЩ за дългове са нарастнали със 71%. Само за септември 81 312 обекта са били отнети от домовладелци заради неплащания по кредити. А как обикновеният американец дава пример на света? Ами ето заглавие на статия: "Американците купуват оръжие в очакване на кризата". С 9% са нарастнали проучвания за закупуване на оръжие (те там от ФБР си ги водят тези статистики и не са като нашите ченгесари от КОС - публикуват си ги). А анкетата сред 30 продавачи на огнестрелно оръжие от Виржиния и Мериленд е показала, че повишеното търсене е свързано със страха от състоянието на икономиката им. От Smith & Wesson, Пол Плаф също е потвърдил, че продажбите им за тази година са се увеличили.


собств. инф.: Според Франс прес, френската прокуратура е започнала разследване срещу банката Caisse d'Epargne, която в средата на октомври тази година обяви, че в резултат на "инцидент" на финансовия пазар е изгубила 600 млн. евро. Впоследствие сумата стигна 751 млн. евро. Интересно кога от кумова срама поне, нашият Борис Велчев, ще поиска поне нещичко да се направи срещу Лупи. (За г-н Велчев само, Александър Томов му е името на "консултанта" Лупи). Това цял металургичен комбинат да докараш до спиране и разпродажба за 1 ст. на свои бекапари, си е повече от 751 млн. евро злоупотреби.


собств. инф.: Как янките се отнасят към своите подлоги? В Хага вече върви процесът срещу началника на югославския генерален щаб Момчило Перишич. Той е известен с техния си "оня списък" на Доган. На 14 март 2002 г., в мотела «Шарич» край Белград, той беше задържан от сръбската военна полиция в момента, в който предаваше секретна документация на Югославската народна армия на Джон Дейвид Нейбър (John David Neighbor) - първи секретар на посолството на САЩ в Белград. Всъщност от мръсникът се очакват нови мръснишки номера. В замяна на свободата си, от Перишич се очаква да натопи Младич.27 октомври 2008г.

Проследявайки смяната на правителствата в България, авторът стига до констатацията, че обществото е способно да се разбунтува и да изхвърли "неустановените бандити", но едва когато те са го довели под жизнения минимум. ...Близо десет години след като е писана студията и обществото също така продължава да приема правителствата като "бандитски". Но очевидно ги намира за "бандити с добри сърца", тъй като не показва особено желание да им се противопоставя. Едно обаче остава неясно - преходът свършил ли е, или тепърва ще започва. "Дневник". Е, щом и за "Дневник" не е ясно, значи тепърва ще започва. Но с Народен съд!


Животът и деянията на Райчев-старши са изключително увлекателна тема. Само изчезналите пари на Агенция "София-прес" (милиарди левове по днешни мащаби) заслужават отделно разследване. ...Ученият, който през 1990 г. обясняваше, че същността на прехода е хората да обеднеят за да си продадат жилищата, защото българинът имал твърде много имущество (жилища, вили, автомобили, хладилници, телевизори) - днес е изразител на автентичната социалдемократическа идея. Фракционерът, който 2 години работеше за разцеплението на партията, защото болшевизмът бил неизтребим - пет години по-късно се вживява в ролята на говорител на БСП. ...Кънчо Стойчев, бизнесмен предприемач, милионер, и по съвместителство социолог (каквото и да значи тази оцапана дума у нас) в тошотошевия "ТруП", в което той заявява, че народът не заслужавал правителството си. "Афера.бг" е препечатала Невена Гюрова. А ето един от коментарите: "Обърнахте ли внимание, че на тяхната агенция са отпуснати 300 000$­­­­­­­­­­­­ субсидия от Брюксел? Какъв Галъп, каква Сова - това са хотелиери и едри собственици, които се преструват на социолози, анализатори и дори сценаристи и публицисти!"


Досега членове на полицейско-мутренския конгломерат бяха свикнали дори за причиняването на човешки жертви да бъдат оневинявани или само глобявани. Общата присъда на полицаите, осъдени за убийството, е над 80 години. Това не е било. Съвсем логично е професорът да е нарочен за враг № 1 на полицейско-мафиотските структури. Иван Гарелов в "Новинар". А ето и един от коментиралите: "България очевидно е манипулирана отвън. ЕС няма интерес в България да има силно и национално-отговорно правителство. Трябва има уплашено и послужно псевдо-правителство. Като му кажат - затвори Козлодуй, то затваря. Кажат му - не пипай циганите, и циганите правят каквото искат."


Българите вече не вярват в европейските проекти. Хората са песимистично настроени към европейските проекти и евросубсидиите, които предлагат те. Това показват данни от социологическо проучване на асоциацията на българските градове и региони. "Атака". Да, ама им плащаме "вноските" си на окупирана територия.


Както виждате даже и в "Дневник" няма нищо за "икономиката глупако!". Гледах ги, гледах ги вчера по ТВ7 и Божидар Данев и министър 10%, диджеят Ал Бож. Наистина са за Народен съд! Единственото интересно, което открих за Вас днес е от сайта на Индимедия. Там е дадена подробна схема и формулите по които се изчислява цената на руският газ за България. Показано е защо и как бекапарите си подариха народа. За сетен път. А дали ни подариха, или нещо тече в личните им джобчета не знам. Пък и с тая ДАНС няма как да се разбере. Трябва си Народен съд!


собств. инф.: Явно е вече, че въпросът с подмяната на България с Румъния в "Южен поток" започва да става от регионален в геостратегически. В Сърбия гръмна скандал за посредника на доставките на руски газ "Югоросгаз". Оказва се, че и там далавери, както и у нас. Само дето сръбските журналисти са имали смелостта да питат тамошния Р. Овч., Саша Илич, колко получава като комисионни за скъпият руски газ. Изглежда, че за пореден път руските кагебейци си предадоха и потенциалните си съюзници на янките. "Южен поток" за сега се отлага от 2013 за 2015 година.


собств. инф.: повечето американци (61%) очакват масирани фалшификации на резултатите от гласуването за американски президент на 4 ноември. Това е резултатът от допитване на Opinion Dynamics по поръчка на бушменската бТВ "Фокс нюз". Както се вижда, даже и пробушменската американска бТв не може да скрие истината, която и американците виждат - лъжат ги и ги обират и тях техните им божидарданювчета.


собств. инф.: освен в "суверенен" Пакистан, янките са започнали да обстрелват мирни хора и в Сирия. Седем души са загинали при вертолетен обстрел от страна на янките в източната област на Сирия. Глава на семейство заедно с четиримата му сина и двама работници. Демокрация ли бе да я опишеш.


собств. инф.: Оглушителен шамар на т.нар. десни праснаха тази неделя чехите. В изборите за сенат на Чехия от 27 места чешките социалисти (не, те не са като нашите продажни бекапари, те мислят за държавата и народа си) спечелиха 23. "Десните" имат само три мандата. И трите в Прага. За град Зноймо бе потвърдена победа даже на комунистическата партия на Чехия. Изглежда, че Чехия върви и към предсрочни парламентарни избори.


Тази събота и неделя пак работих, но не за да превеждам интересни материали за света и България. Създадох си портал, от който да се влиза лесно към всички сайтове от моята си медийна среда: Този (съветите на "чичо Данчо"), сайта ми за национална безопасност, писмата на "чичо Данчо" до НП американския посланик, идеите на "чичо Данчо" за дребен бизнес и за дома, сайта ми "У дома" (за българите от чужбина), личния ми блог, общо 10 сайта. Идете на http://jj-bg.info за да ги намерите лесно, ако Ви интересува.


24 октомври 2008г.

"Няма да вземем завода, докато държавата не инвестира в него", заяви Фолкер Швих, вицепрезидент за проектите в Централна и Източна Европа на "Арселор Митал". Това е категорично условие, за да приемат офертата на икономическия министър Петър Димитров. "Играта свърши, стига комар. Настояваме за ясен ангажимент, че държавата ще налее необходимите пари", заяви Швих. Той не пожела да уточни каква е сумата, но предупреди, че е огромна. "Стандарт" за далаверите с Кремиковци. Е, посланик Макълдауни? На това ли му казвате пазарна икономика? Бекапарите (Лупи) крадат, а после държавата да "налеела" много пари. За да може пак да крадат. Че за какво ни са тогава частниците? ( У вас евреите на Лемън Брадърс правят същото - те крадат, а финансовия ви министър им налива парите на обикновения американец). Моля ви, посланик, спрете с тази долна пропаганда. Това няма нищо общо ни с капитализъм, ни с пазарна икономика. Прокарвайте си я у вас (докато не се намери някой ваш там Ленин или Сталин). И ни оставете на мира. Не ви щем ни базите, ни тази точно подкрепа за такива точно божидарданювчета.


Единственият шанс за ДПС да остане на власт е етнически конфликт, предупреди в четвъртък столичният кмет Бойко Борисов. "Медиапул". Все пак преди "Медиапул" Ви предупредих от моя си сайт, че най-долната ченгесарска пасмина, групирана около доганците няма да се посвени и етнически конфликт да ни разиграе само и само да продължи да си лапка и да замита следи. Особено докато янките я карат така - да подкрепят и да творят само гадости по света. Нали посланик Макълдауни? Колко му е да отцепите една територийка около базата Бондстийл (пардон, Безмер-Ново село)? За да продължите да не плащате даже и подкупите за бекапарите, дето ви ги дадоха нашите бази без парички?


"Очевидно това са устройства за подслушване", категорични бяха за Dnes.bg от интернет компанията "Спектрум Нет". Според тях цялата тази техника би позволила на МВР да си изгради собствена интернет мрежа за прехващане на разговори. Друг източник, пожелал анонимност, потвърди пред Dnes.bg, че устройствата са стари, но добре работещи. Новост при поръчката на МВР обаче била обектовата платка за IP адреси. Нашият източник твърди, че досега МВР не е разполагало с такава техника, която позволява при слагането на алармена инсталация към нея да бъде свързана IP платката, интернет, а оттам директно информацията да се подава към IP приемник в полицията. Както виждате Лупи е невинен, той ще продължи да краде през Кремиковци. Но с демокрацията и в Интернет свърши. Под зоркото око, а най-вероятно и с помощта на янките. ДАНС може и да не улови нито Лианите, нито "хотелиерите", нито ще попита Николай Василев защо е продал новите вагони на БДЖ, а ни е оставил да горим в старите. Мазните медии ще продължат да ни заливат с информации тип СиЕнЕн, как за две години къртовски труд 25-годишния син на зам.-шефа на ДАНС е станал собственик на 160 апартамента, а посланик Макълдауни ще продължи да пише на Държавния си департамент, че това в България е работеща пазарна икономика и демокрация. Докато...? И това се знае. Знае се какво следва след разпищолено дивашко ограбване. С или без подслушване на Интернет от ДАНС се знае.


Ако шефът на кабинета на Доган оставя някакви подозрения за сделки на партията ДПС, то смъртта на един патоанатом оставя по-страшни съмнения. ...И този над 70-годишен медик се самоуби. Или го самоубиха? Някоя нелегална команда от бивши ченгета, които отмъщават за колегите си? Никаква тайна не е, че престъпният свят е пълен с бивши ченгета, които действат в сътрудничество с настоящите.Но това самоубийство трябва да се проучи много внимателно. От кого обаче? Има ли професионална и неподкупна полиция у нас, която не е свързана с престъпния свят? "е-вестник". Ето и един от многото коментари под статията: "Професорът е убит не за нещо друго, а защото е професионалист. И този факт показва докъде е стигнала българската мафия в наглостта си! - няма достатъчно зловещ емотикон". Българската мафия е стигнала до там, докъдето и позволи американската мафия. Нали посланик Макълдауни? Само вашият Държавен департамент продължава да твърди, че това тук е демокрация и пазарна икономика. Щом по американския модел станахме Колумбия на Балканите, нищо чудно и ченгесарски "ескадрони на смъртта" да си имаме. И всеки професионалист да бъде самоубиван и ... докато се родят тукашните Моралес или Чавес и започнем всичко пак отначало?


"Докога ще търпим терора на монополистите" е заглавие на "Новинар". Докато не си спретнем Народен съд! Това лекарство е изпитано от историята.


Преди 19 години с много ентусиазъм и блясък в очите започнахме да градим демократично общество и пазарна икономика. Днес обаче това, в което живеем, много повече напомня на феодализъм. Ако трябва да сме точни, всъщност положението у нас в известен смисъл е по-зле дори от Средновековието....В много градове в България има по няколко души, най-често с мафиотско-ченгесарски произход, които владеят местната икономика, упражняват властта, раздават правосъдие... Така днес и в-к "Сега" е стигнал до моите твърдения. Само дето аз считам, че не просто сме в Средновековието (Имало е и венецианско средновековие все пак). Ние сме в българското средновековие - това на къджалийски, дааалийски, черкезки, арнаутски и всякакви други банди. Че и божидарданевски "съюзи". Остава и на народа да му светне, че това се толерира от Високата порта (във Вашингтон е тя днес) и да започне да си мечтае за дядо Иван. Или да готви Априлско въстание?


собств. инф.: Според в-к "Комерсантъ" през миналата седмица са привиквани шефовете на филиали на чужди банки в Русия. В Централната банка на Русия от тях е било искано да спират операции, способстващи за износ на капитали от РФ. Паралелно с това изтече информация от члена на управата на ИнтерРАО Александр Никитин, че международните банки са затворили програмите за кредитиране на руски фирми. Уж беше пазарна икономика, уж бяха свободни конкуренции, пък то целта била да ни ограбят. Някой от БНБ дали изобщо следи какви ги вършат тукашните Демирбанк, Ингбанк, Сосиететата и другите координатори на кражбите?


собств. инф.: както е разказал един военен от спецчастите на Грузия - Бека Майсурадзе, едва не се е стигнало до разформиране на отряда от спецчасти на Грузия, подготвен от янките. Историята се е случила след бягството им от настъпващата руска армия през август. Тогава грузинския министър на отбраната Кезерашвили устно заповядал на спецчастите да започнат диверсионни операции срещу Русия. А спецчастите са поискали писмена заповед за това и са поискали да останат да бранят Тбилиси. Част от командосите си захвърлили даже оръжията в знак на протест. На което управниците на Грузия са отговорили с разпореждане за разформиране на отряда. Тогава се намесили янките и спрели разформирането.


собств. инф.: вчера и днес в х-л "Родина" тече международен семинар по въпросите на антитероризма. Чест и почитания към Веселин Бончев за изказването му. Истински Българин, милеещ за България. Човекът каза това, което и аз казвам от куп време в този си сайт. Че до тук България стигна под диктовките на Запада. Той, Западът ни разрушава. Прозвучаха и други "еретични" изказвания на бивши служители на спецчастите. Като например на представителя на Прибалтика, който заяви, че всичко около Ал-Кайда и 11-ти септември е лъжи. Очаквайте подробен репортаж в другия ми сайт - за национална безопасност. Но ще го направя след като чуя и днешните изказвания.


собств. инф.: Президентът на Чехия Вацлав Хавел в интервю за испанския АВС е казал, че председателството в Евросъюза е "игра на демокрация". Според Хавел ЕС се управлява от евробюрократи. На въпрос какво щяла да прави Чехия като председател на ЕС от 1 януари 2009 Хавел честно (не като Кунева -Паси -Калфите) е казал че "ние няма да управляваме ЕС. Всичко това е фикция"


собств. инф.: Според "Комерсантъ" делото "Ергенекон" в Турция всъщност било дело срещу проруски ориентираните турски военни. Турският генерал от резерва Шенер Еруйгур се е изказвал за излизане на Турция от НАТО и създаване на съюз Русия-Турция-Иран. Оказва се, че и бившият шеф на департамент по разузнаване на турската жандармерия Левент Ерсез, който се издирва по същото дело е избягал в Русия.23 октомври 2008г.

Свръхкоментираната тема за ДАНС оставя след себе си усещане за безизходица в търсенето на някакъв източник на промяна. ...По-пълното разбиране на ограничените възможности за промяна отвън става все по-важно, защото именно блатото на политико-престъпната симбиоза се очертава като голямото основание за постепенното изолиране на формално интегрирани държави като България. ...Ако България не се намираше поне географски в Европа заради ситуацията с престъпността и сигурността, навярно вече щеше да е определена като провалена държава - понятие, запазено за страни от други континенти. "Дневник". Така е. Затова не знам 18 ли сме, 20 процента ли сме срещу 1-2% крадливи божидарданювчета, но да се хващаме и да започваме. По американски - 1-2-3. 1 - референдум за съдене на виновниците, 2- Народен съд! 3- Конфискация и национализация. Пътьом, ако янките продължават на това тук упорито да му викат демокрация и работеща пазарна икономика - може и съпътстващо мероприятие - изгонване на американския посланик. Както в 3-4 държави из Латинска Америка вече го направиха. Аз, за разлика от китайците, не пиша доклади за състоянието на правата на човека в САЩ. А те пишат за нас, пращат съветници и т.н. Да бъдат така добри и да си носят отговорността тогава.


Само 8 на сто българите вече имат доверие в представителите на властта у нас - политици, партии, НС, МС, съдебна система и МВР. Това сочат последните проучвания, обяви вчера проф. Георги Карасимеонов пред участниците в семинар на тема „Политически сценарии в навечерието на изборната година”, организиран от фондация „Фридрих Ерберт”. "Новинар". Е, сред тия 8% явно са и служителите на американското посолство в България. Защото само янките останаха да твърдят че това тук било демокрация и работеща пазарна икономика.


Ченгесарски кръгове раждат основния поток от информация в нашето общество и това става все по-опасна тенденция. Защото информацията е власт. У нас масов жанр стана уж подхвърлени пликове да раждат основния поток за осведоменост на българите. Затова напоследък има масов културен регрес, ражда се манипулируемо общество. България се дирижира от десетина центъра, но това не са политическите партии и способностите им да управляват са под нулата. Живко Георгиев, "Новинар". Алоо, посланик Макълдауни, четете! Важно е, преди да си пишете докладите до Държавния ви департамент, в които да се твърди, че в България имало демокрация и работеща пазарна икономика.


Ямайка и Того изпреварват България по свобода на словото. По свобода на словото България е на 59-о място от общо 173 държави. Това стана ясно от публикувания вчера годишен доклад на неправителствената организация „Репортери без граници”. В класацията България дели 59-а позиция с Никарагуа, като пред нея са класирани Косово, Панама, Чили и Того, а Ямайка е с 38 позиции по-напред. Миналата година страната бе поставена на 51-во място, а през 2006 г. – на 35-о. Както виждате, добра тенденцийка се е заформила в България. Нали посланик Макълдауни? Това ще да е основание пак да ни обявите за демократична държава с работеща пазарна икономика?


Ние сме държава, в която министър-председателят може да нарече опозицията циркаджии. А той участва може би като директор на цирка. Свещеник пък определи публично премиера като пич и това беше цитирано като "нестандартно" определение по телевизиите. На първи страници на вестниците четем за Пурата и за Пръча. проф. Петър-Емил Митев в "Новинар". Ами професоре, те, вашите, ни докараха до тук. Да не би аз да ги създавах Андрей Райчев и Кънчо Стойчев?


Гамизов предложи на службите във връзка с финансирането на ДПС да обърнат внимание на енергийния проект „Цанков камък” край Девин. "Фрогнюз". Глупости! Това да не е сайт с "Опасните новини", че да се заинтересува ДАНС от него. Това са "наши момчета". Нали г-н Сертов?


Живко Георгиев (бившият съдружник на манипулаторите Райчев-Стойчев) най-накрая е забелязал, че има и такива като мен - хора, които отдавна оцеляват въпреки посланик Макълдауни, ДАНС и мафията. Хора, които не са нито администрация на никитовасилев, нито нищонеправещи розовобузести шишковци, нито крадливи далавераджии, като божидарданевите. Нито пък подложени на геноцид пенсионери. Хора, които тогава повярваха на лъжите на янките, че ще строим общество, което не е добро, но от него по-добро нямало. Демокрация, свободна конкуренция и прочие лъжи. Не знам защо такива като мен, дето не са на държавна заплата и не са от обръчите, а трябва всеки ден да мислят как да оцелеят, Георгиев ги е нарекъл средна класа. Не сме средна класа г-н Георгиев. Бедняци сме си. Но не сме и пролетариат. И не сме и салариат. И не търсим политическо представителство, а първо търсим Народен съд! Според Георгиев сме били 18-20% вече. Срещу 1-2% от божидарданевите. Какво още чакаме? Пак янките? Или Москва? Те янките май преди нас ще започнат да си съдят 1-2-та процента. А виж този път от Русия няма надежда. Тя стана бетер чарлздикенсовия капитализъм. А от него вече знаем, че има по-добро. Знаем го. Но виж от Китай, от Чехия, от Гърция има какво да се понаучим. Щом не се поучихме навремето от скандинавците. А трябва! Трябва, защото започват и такива мнения: "Kalaya, 2008-10-23 01:47:40, Moito lichno mnenie e che skoro vsichki s malko akal ste skitat po balkanite kato partizani i haiduti, stoto tova ne moze oste dalgo da se tarpi. Po dobre grazdanska voina ot tova deto sega go imame. (Фрогнюз). Може пък тези отвън, дето крепят тези на власт тук, точно това да искат? Нее, тая няма да я бъде. Ще си го направим законно. Народен съд ще е, не по горите и гражданска война.


Вчера "Фрогнюз" ги е нямало, защото били хакнати. А това, а не чалгите на Митьо Пайнъра, или чалгите на Бил Гейтс е вече нарушение на законите у нас. Съветвам Огнян Стефанов: Идете в ГДБОП, отдел "Киберпрестъпления". На "Черни връх" са. Подайте си надлежно заявителския материал. За да се убедите защо ги наричам нищонеправещите. Аз така направих след хакнат даже не мой, а правен от мен сайт. Отидох, писах, давах логове, снимки на екрана и какво ли още не. И даже, след като им казах и селището на България, откъдето беше хакерът, тя, държавата на божидарданевите нищо не направи. Загубих си два дни, но сега имам доказателствен материал и основание да им търся отговорност - на тези, дето са на държавна заплата именно да ни защитават, а не ни защитават. И да ги питам: сайт с опасни новини ли е по-важен за вас, или вярата на хората, че с тия пущиняци (компютрите) може и да се върши и сериозна работа? А не както в банките (в чуждите в България) - "нямаме система", или както в М-тел докато си плащате - чакаме връзка.


Друг потресаващ случай, на който бяхме свидетели се отнасяше за сметките за ток на възрастен човек, които били прекомерно високи. На въпрос на гражданина как може да се направи проверка, служителката нервно обясни, че процедурата била скъпа и не можел да си я позволи. Когато клиентът поиска да разбере повече подробности, служителката каза: "Не ми се обяснява повече в края на работния ден. Другите колеги вече са на "Лъвов мост". "Фрогнюз". Това е положението с ЧЕЗ мафиоте Шушулов. И ти мафиоте Гиньо Ганев. И ти соросоиде Петре Димитров. И ти "изуй-гащи" Кунева. Аз когато подавах жалба в същият център, ме заплашваха че ще викат полиция, да не им повишавам тон. А какво пък ми отоговори на жалбата Гиньо, съм ви вече информирал: че дружеството (разбирай мафията) ще ме обслужвало според кадровия им капацитет. А на това американските посланици пишат до Държавния си департамент че било демокрация и свободна конкуренция. Пък аз му викам разбойничество.


Софийските общинари гласуват пускането на безжичен интернет в парковете. Всичката мара втасала - безжичния интернет е останал. И то в парковете. И то през есента и зимата. А виж задръстванията, падащите вече сгради, струпването бетон до бетон от "офиси под наем" - това явно не са работа на бате им бойко.


Умните перфоратори обаче се оказаха неизползваеми. Те висят от няколко месеца в мотрисите като банкомат насред кърджалийско село, в което картите се използват само за белот. "Стандарт" за поредната далавера на бат'бойко наречена електронна система за таксуване. Той там, където електрониката има смисъл упорито не я влага (помните ли от колко време залъгва софиянци за контрола на боклука), но там където има далаверка - охотно "превърта" нашите пари.

собств. инф.: Отрядът от руски бойни кораби, който е тръгнал за Венецуела, пък по пътя си мина през Либия, сега е пуснал котва в турското пристанище Акзъс-Карагач. Май наистина са прави да ги бъзикат янките руснаците с тази им флотилия. Излиза, че това си е екскурзия. Само дето генералите на Пентагона вече се бъзикали, че може и да не стигне до Венецуела, затова си влачела и буксир. А дали не е като кучето? Препикаване на територия?


собств. инф.: САЩ и Русия са иззели 154 кг. високообогатен уран от изследователски реактор в Будапеща. Това е в рамките на спогодбата между президентите на РФ и САЩ за неразпространение на ядрените технологии. Както се казва, това, което е позволено на зевса, не е позволено на вола. Но по-интересното е откъде е транспортиран уранът. През словенско пристанище, около цяла Европа, та чак в Мурманск. Както е признал самият Кенет Бейкър - представителят на министерството на енергетиката на САЩ, маршрутът е бил избран заради ненадежността на Украйна. Интересно ми е скоро как ще се заобикаля България?


собств. инф.: На трасето Коринт-Патра (в Гърция) са повишени таксите за преминаване. Но поради факта, че тази отсечка не отговаряла на условията за безопасност на движението, все по-често операторите на пунктовете за преминаване, вместо пари получавали фразата "АЗ НЯМА ДА ПЛАТЯ"! Кога ще ги стигнем гърците, а?


собств. инф.: Оня ден (21-ви) Саркози, на реч в Страсбург, е казал, че светът трябва да спре да финансира дефицитите на САЩ по досегашните условия. Изглежда, че ЕС повече няма желание да участва в американските финансови пирамиди и балони. А България?


22 октомври 2008г.

И тъй като българската социална система е по-малко щедра от тази на Франция или на други западноевропейски държави, това вероятно ще има по-силни последствия върху по-бедните хора. Ще има повече безработица, по-голяма бедност. Най-лошото ни чака догодина, твърди Жак льо Кашьо, известен френски професор, преподаващ в редица престижни учебни заведения, сред които "Сианс По" и университета "Стандфорд" в Париж. "Стандарт". Да, че нямаме европейска социална система си го знаем. То това е благодарение на Божидар Данев и назначените му за капиталисти ченгесари. На тях все не им стига да лапкат. И да отчитат за инвестиции джиповете, яхтите и курвите си.


"Няма смисъл", предупреждават ги още тогава от полицията. Кражбата няма как да се докаже. На мястото на инцидента е имало твърде много хора - очевидци, медици, ченгета и пожарникари. "Полицаите ми обясниха, че парите най-вероятно са изхвърчали от колата", спомня си братът на жертвата. "Стандарт" за мародерите. Евалла Миков, вдигни им заплатите! За тях нищо няма как да се докаже. Ето продължение: ""Там беше истински цирк", спомня си и Димитър. "Бяха сбъркали нещата на брат ми и се опитваха да ме убедят, че това са неговите вещи", недоволства той. Младият мъж се оплака, че в болницата раздавали пакети с дрехи и ценности, както сварят - дори не изисквали подпис. "Когато поисках мобилния телефон на брат си, следователката ми каза, че такъв няма". GSM-ът струвал 2 хиляди лева.". Както днес коментира Карбовски в друга статия в "Стандарт" за мародерите, "...Все по-вече добива сила философията, че краденето от по-слабите и по-безпомощните от теб сякаш поправя превеликото зло, което ни стори преходът. А това не е така. Вместо прехода да роди своя Робин Худ, той ражда крадци на трупове. Какви времена. Запомнете ги, за да ги разказвате." Това е оценката неуважаеми "не сме народ а мърша". Това е оценката и за твоите Божидаре. Този "преход" го направихте вие.


Събрали се трите страни-ченгета, прокурор и съдия и си спретнали групичка за тормоз. Делото ще бъде на 4 ноември от 14ч 30 мин в пловдивския районен съд. На него ще покажа каквото трябва и делото трябва да се премести в София. Само едно се страхувам-да не се загуби по пътя до София и те двамката синковци да изтеглят исковите си молби, в които искат да им тропам по 10 000 лв за „дълбоко наранените им души”. Така Босия описва в "Афера" демокрацията в България, за която американските посланици пишат, че я има в докладите си до Държавния им департамент.


Чрез откъси от нов роман, "Афера.бг" и тя (аз отдавна го правя) започва да насочва вниманието на хората към "солташака" на Доган, Данчо Ментата. Аз бих казал солташака на баш най-долнопробната ченгесарска мафия, защото Ментата, ако си спомняте, беше и при Костов.


Заместник-директорът на ФБР Джон Пистъл даде висока оценка на опитите на МВР и лично на министър Миков , да бъде наложена волята и върховенството на закона. Американската страна осъзнава, че в МВР съществуват някои трудности от обективен и субективен характер, но приветстват усилията и опитите на Ръководството на Министерството да ги преодолява. Министър Миков представи промените в организационната структура и правно-нормативната база по отношение на МВР. "Блиц". Е? Как да не я питам посланик Макълдауни защо янките подкрепят всичко това? (Из българските медии за него вече шества само една дума - мафия, а за американците това били трудности от обективен и субективен характер). И защо аз да не се обръщам направо към генерал-губернатора тук, след като Миков представя промените в организационната структура на МВР там?


Докато светът се тресе от финансова криза, България отново се тресе от мафиотско-властова криза, от която все не излиза цели 19 години преход и близо 2 години европейско членство. "Дневник". Е, не. Не е мафиотско-властова криза. Трудности от обективен и субективен характер явно са, според единствения комай крепител на ставащото в България - САЩ. Знаете ли какви ключови думи е пернал "Дневник" на тази статия ВП посланик Макълдауни? Идете и ги вижте: "Етикети: убийство, правителство, мафия" Това се мъдри отдолу посланик Макълдауни. Не обективни и субективни трудности. Информирайте, моля ви, правилно ФБР.


Спирам с "новините" от България. Защото няма смисъл. Както виждате, те (платените медии) се справят успешно със задачата, у нас да не се говори за "Икономиката глупако!". Да, днес няма нииищо за икономика у нас. Ни в "Монитор", ни в "Стандарт", ни в "Дневник" дори. А шоуто е във в-к "Сега". Там под рубриката "Икономика" се мъдрят заглавия като: ""Кремиковци" се готви за затваряне" и "Бобов дол протестира срещу водния режим". Толкова! Е има още едно заглавие, но то е "ще..." А като знаем, колко "ще..." изръси до сега бат'бойко, такова заглавие просто го отминавам.


собств. инф.: Разраства се скандалът между Ротшилдови и Олег Дерипаска. Натаниел Ротшилд изнесе в английската преса информация, че гост на яхтата на Дерипаска на остров Корфу е бил и шефът на англиските консерватори Джон Озбърн. За да крънка пари. Озбърн пък казал, че не той крънкал, а Дерипаска му ги е предлагал, но той, Озбърн отказал. Преди това медиите писаха, че английският министър на търговията лорд Манделсън е бил на същата яхта на руския олигарх. След което са паднали митническите такси за алуминия, от което спечелил концерна РусАЛ на Дерипаска.


собств. инф.: Както е съобщил шефът на Европейската банка за реконструкция и развитие (ЕБРР) Томас Миров в свое писмо, адресирано до правителствата на страните-акционери, ръководствата на западните банки не бивало да забравят за своите филиали в Източна Европа. Ако работата на тези филиали по една или друга причина спре, икономиките на бившите соцстрани ги очакват сериозни трудности. Теоретично спасител на някогашните братски републики можело да стане Русия, но русофобските елити, държащи властта в повечето от бившите страни с "народна демокрация" едва ли ще се обърнат за помощ към толкова недолюбваната от тях Москва. "Не трябва да се изключва, че западните банки, сблъсквайки се с безпрецедентната криза, могат да се окажат в състояние да не могата да поддържат работата на филиалите си в страните от Източна Европа и на Балканите" е писал Миров в писмото, публикувано от Файненшъл таймс. Не знам защо в-к "Класа", който се води носител на права за препечатване от ФТ не е превел това писмо, а мнението на Трише - шеф на ЕЦБ.


собств. инф.: На секретно заседание са се срещнали генерали от Руския генерален щаб и от щабовете на Пентагона. Според мен е било обсъждано какво янките крият в Грузия, защото от руска страна е бил генералът, ръководил бойните действия на Русия срещу Грузия. Доколкото проникна все пак информация янките са възстановили секретните си РЛС в Грузия, които май са били за атака срещу Иран (Аз това го описах отдавна в другият си проект за Национална безопасност).


21 октомври 2008г.

Сега обаче нещата се разнообразиха - дойде световната финансова криза. Какво облекчение за мнозина! Вече няма нужда да се измислят причини за случващото се в държавата. Заклинателната фраза "финансовата криза по света е виновна" дойде дюшеш на политици, бизнесмени, държавни чиновници и дори на търговците от Женския пазар. Ето например да вземем цената на бензина - месеци след като петролът непрекъснато се сриваше и цената му падна почти наполовина на световните борси, у нас бензинът си беше все така скъп. Оправданието - разбира се, финансовата криза. А щом бензинът е скъп, естествено краставиците не могат да струват жълти стотинки. А като прибавим и кризата, тараторът се отлага за догодина. И без това сега не му е времето. Същото се отнася и за доматите - цели 35 процента са се вдигнали. Житото не остана по-назад. Тази година реколтата е добра, добивът висок, но като калкулираш кризата - ето ти световни цени, че и отгоре. Вчера стана ясно, че и кабеларката поскъпва - на 25 лева месечно от октомври. Но върхът на нахалството беше достигнат с искането строителните фирми да бъдат субсидирани от държавата, защото те щели да пострадат най-силно от неплатежоспособността на хората. "Стандарт". Само да напомня че това искане за строителните (разбирай ченгесарските) фирми беше не от кой да е от Божидар Данев. Върхът на нахалството те оценяват бре Божидаре! Не аз. Аз отдавна съм те квалифицирал за първи състав на бъдещия Народен съд!

Лешояди с униформа тарашат жертвите на катастрофи. 15 сигнала срещу полицаи, доктори и санитари разследва МВР от началото на годината. Близки на загинали на пътя твърдят, че хората с власт най-нагло задигат златни бижута и пари от местопроизшествията. "Стандарт". Преди вече 10 години, на едно мое емоционално изказване, един "техник" най-спокойно ми заяви публично: "Г-н Йорданов, свестните напуснаха България". Все ми се искаше да не е прав. Но май в ченгесарската република наистина под мръсната пяна която изпува отгоре по време на "прехода", отдолу само ченгета останаха (т.е. тиня). Иначе до сега наистина все на някой свестен следваше да му писне. А то? Един Карбовски срещу цялата пасмина от валериивелеви, янимирови, кънчостойчевци, каролевци и прочие. Щом и една Нешка Робева падна до там да клечи пред напъните на разни некадърници, които се кълчат под звуците на чалга и да говори сериозно че това били танци?


Ами твоята ченгеджийница, министър-председателю, на кое рамо да я нося? И в кое слепоочие да я стрелям, че да не излезе поръчково самоубийство? Ти на кой свят живееш, бе Серж? И ако си на Горния, вземи да прочетеш afera.bg, че да слезеш в Долния. И да видиш какво Мими си имаш в кабинета. Пардон, исках да кажа Миков. ...Ей, не ми лази по нервите, Сергей! За ченгеджийницата, дето се мъчи да управлява България задкулисно – всичко е ясно. Няма читав журналист, който да не му светва под шапката за какво става дума. Друг е въпроса дали има куража да каже в прав текст какво мисли по темата. ...Не можеш да изкараш цяла гвардия от качулки и спецчасти срещу някакви Галеви и на финала да ги направиш медийни мажоретки, които прескачат като твпеперуди от ефир в ефир за да покажат безсилието не на моя, а на твоя вътрешен министър. Не може аз, премиере, да правя това, за което ме призоваваш, а докато го правя, същите твои корумпирани копои да ме закачат на разработки и подслушвания, и да се чудят как да вкарат в ареста не тези, за които пиша, а собствената ми особа. Защото, Сергей, да говориш за бикове и да бъдеш на арената не е едно и също. Веселина Томова. Ашколсун бабо машаллах, беше написал Вазов за една българка. Моите почитания Томова. Пак Жена излезе да им каже. Май наистина няма Мъже сред конекрадците от долното течение на Дунав.


“Труд” развива версия, че Емин бил масон и се самоубил ритуално пред хамама. "Афера". Че какво друго да прави ченгеджийницата тошотошева? Щом още има кой да и вярва.


Бойко Борисов с частен самолет на сватба на племеницата на самоубития. На сватбата кумувал шефът на "ЛУКОЙЛ България" Валентин Златев, който от няколко години стопанисвал елитното ловно стопанство в горите на община Венец. Оказа се, че покойният началник-кабинет на ДПС е чичо на булката Мелис Джини. Младоженецът пък бил син на най-верния човек на Валентин Златев в региона - Бейзат Яхя. "Афера". Ако още не сте разбрали как е навързана мафията де. И да знаете с кого се снимат баварските аристократи и американските посланици.


Крадливата мафия около ДПС се е уплашила явно. След самоубийството на Емин, сега пък циганинът Атанас Кънчев от ДПС е подал оставка от шеф на ДФ "Земеделие". Интересно ми е как живее да речем Данчо Ментата? Спокойно ли спи? Но пък бащата на "бизнесмена" със 160-те апартамента искал да се върне в ДАНС и да доразгражда България. Така де. Както след самоубийството на проф. Раданов, ченгесарите утрепали по особено жесток начин Чората, скочиха да искат пак експертиза, сега пък, след самоубийството на Емин, Драшков иска да се върне. Каква наглост, а, посланик Макълдауни? Сигурно на Вашата височайша подкрепа се крепи?


Националната следствена служба е поискала от "Нова телевизия" списък с всички журналисти, подготвяли предаването, чиито гости бяха бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, съобщи водещият Георги Коритаров. "Дневник" Така де. Ще казват истината! Че това на МВР било цирк! Я у кауша! Нали посланик Макълдауни? Нали на това викате демокрация и свобода на словото?


Заключението с днешна дата е, че пред очите на обществото и на европейските партньори се наблюдава тежка криза на цялостната ни система за национална сигурност и обществен ред. Поредицата от скандали в службите и смешните опити чрез показни бутафорни акции (Леков, братя Галеви и др.) засега само отвличат вниманието от същностните проблеми. ...И всичко това става на фона на стотици сигнали, по които може да се отвори работа на още десет служби, подобни на ДАНС. Няма и най-малък намек, че в агенцията се интересуват от гигантските корупционни практики в пътния фонд, при възлагането на обществените поръчки, при разпределяне и разходване на европейските фондове и т.н. Абсолютно нищо не се направи, за да се разкрият престъпните вериги, в които участваха извадените на показ за връзки с организираната престъпност висши служители на МВР. ...Изводът от всичко това е, че ако статуквото в системата за сигурност не бъде радикално променено, ДАНС и МВР ще изпадат във все по-тежък организационен си хаос и ще се превърнат в потенциална опасност за стабилността - както днес, така и утре. * Авторът е юрист, бивш зам.-директор на НС "Полиция". "Дневник". Забелязвате ли, че авторът правилно е пропуснал американските ни партньори, които съветват ДАНС? А забелязвате ли, че освен на Веселина Томова, Маргарита Михнева и Карбовски и на бивши ченгета вече започва да им писва тоталната мафия?


25 000 лв. е получило Дарик радио от социалното министерство, за да излъчва футболните мачове от "А" група, научи "Сега". Естествено, че според посланик Макълдауни това е свободна конкуренция и пазарна икономика. Нали това радио сваляше Виденов.


Днес и "Сега" е забелязал за какво съм Ви информирал в собствените си информации в този си проект оня ден. И е превел статията "Банановата република Америка".


Тази сутрин, от 08 до 10 часа "Фрогнюз" беше недостъпен.


собств. инф.: премиерът на Държавния съвет на Китай Вен Цзябао тръгва на официални посещения в Русия и Казахстан от 27 до 31 октомври. В Казахстан той щял да вземе участие в 13-тата ежегодна среща на страните от ШОС. В Русия явно ще се водят преговори за газ и нефт. Защото Газпром блокира строежа на газопровода "Алтай", след като Китай поиска да му се доставя газ на цени по-нисли от европейските. Сега Китай май е съгласен да купува на пазарни цени, но какви ще сa резултатите от преговорите ще чакаме. Защото от тези преговори могат да се променят доста неща из прикаспийския регион.


собств. инф.: Турция и Китай са започнали преговори за ж.п. връзка Изток-Запад. За целта турският министър на външната търговия Тюзмен и зам.-министъра на китайския ж.п. транспорт Кайджоу са провели преговори. Железницата ще мине от Китай през Казахстан и ще стигне средиземноморското пристанище Мерсин. Алоо, Мутафчиев, продължавай да затваряш ж.п. гари и да струпваш задръствания от автобуси.


20 октомври 2008г.

Велизар Енчев: Мафията владее България, спасението е евроинтервенция. Само в рамките на 48 часа в България се случиха събития, които би трябвало да доведат до протести на стотици хиляди гневни граждани, отказващи да се примирят с властта на мафията. Първо, рано сутринта в петък, 17 октомври, бе открит обесен проф. Стойчо Раданов, специалист по съдебна медицина, изготвил експертизите по две ключови дела - убийството на сестри Белнейски и смъртта на Ангел Димитров -Чората. Второ, в петъчната вечер бе обявена вестта за "самоубийството" на Ахмед Емин - шеф на политическия кабинет на Ахмед Доган. Трето, през целия петъчен ден по електронните медии шестваха Братя Галеви, присмиващи се на некадърността на МВР да ги уличи в каквото и да е престъпление. Четвърто, в петък държавата показа безсилие с "изтеклото" угодническо съобщение от Държавната агенция по горите, което гласи: "ДАГ ще чака лидерът на НДСВ да върне доброволно или дари надвзетите гори в Рила, преди да заведе гражданско дело срещу него." "Атака".


Опасност от банкрут грози България, предупреждават икономически експерти, цитирани от британския вестник "Обзървър". "Смятаме, че има голям риск българският възход да се превърне в сериозен банкрут. "Атака". Да, днес прегледах и доганско-тотаджийският "Монитор", и органа на назначените за капиталисти "Дневник" и "Стандарт" и "Медиапул" и "Блиц" и "Делтанюз" и "Крос" и ... нищо! Всички изпълняват заповедта по гарнизона да ни занимават с меверейските глупости за самоубити само и само да не става дума за икономика. Но "икономиката, Божидаре" си е проблем. Независимо дали ще имаме медии, от които, както бил казал по соц време Наполеон "никой и до сега нямаше да разбере кой е победил при Ватерло".


От гледна точка на законовата дефиниция и на фона на събитията от последния месец едва ли някой се заблуждава, че ДАНС (подобно на бившите служби, от които произхожда) има каквото и да било отношение към националната сигурност. Дори категорично може да се каже, че тя действа в ущърб на националната сигурност, доколкото чрез гестаповските си методи си на работа и нездравословната си близост с мафиотски и олигархични структури системно застрашава демократичното функциониране на обществото и очевидно не прави нищо в негова защита. Ако ДАНС има някаква връзка със сигурността, то това е държавната сигурност, или иначе казано ДС. ...Слухтят, снимат, манипулират, притискат, изнудват в полза на ограничен политически и олигархичен елит. Дали ликвидират – не знам. Появиха се подозрения, че може и това да правят. ...Но тези хорица са само кукли на конци и тяхната посредственост не е случайно обстоятелство, а задължително условие за функционирането на машината, чието предназначение е систематично да подрива националната сигурност и защитните механизми на гражданското общество. Защото чудовищният грабеж трябва да продължи. С цената на всичко. "Новинар". Така ли е Ваше Превъзходителство посланик Макълдауни? Затова ли са в ДАНС американските съветници? Затова ли и в Държавния департамент остана единствения, който да дрънка, че у нас имало демокрация и пазарна икономика? За да продължи чудовищния грабеж? Май има логика а, госпожо посланик? Май се навръзват нещата и с "Вива венчърс" и бТК, и с Миронов и Павлова в САЩ и с намесата във вътрешните ни работи с подкрепата на предшествениците Ви за мародерстващите цигански банди.


В края на миналата седмица директорът на “Газпром” Алексей Милер е провел преговори в Москва с ръководителите на румънските компании “Трансгаз“ и “Ромгаз”, за доставка на газ на Румъния до 2030 г. Това пише в. “Комерсант”. Според изданието на срещата са били обсъдени възможностите за привличането на Румъния в проекта “Южен поток”, както и възможността тя да замени България. Източник от руското енергийно министерство потвърди пред изданието, че вероятността България да бъде заменена от Румъния в проекта се разглежда / в този случай маршрутът се съкращава със 100 км./, но отказа да съобщи детайли. "Всеки ден". Ами сега? Май оставаме само с обещаните 60 млн зелени-обезценени за трите бази на янките? То и за тях заплака даже агент Гоце. Не мислите ли, българи, че си трябва Народен съд?


Детайли от измама с държавен имот в Бургас изплуваха покрай разследване на убийство, извършено от бивш полицай. ... Миналата седмица измамени бургазлии сигнализираха в полицията, прокуратурата и медиите, че убиецът е бил част от схема за тайно присвояване на 870 кв. м държавен терен, заедно с масивна постройка в центъра на Бургас. Аферата е извършена още през май 2005 г., но макар че са имали всички данни за нея, в бургаската икономическа полиция са я потулили, установи проверка на "Сега". Че защо да не потулват? Нали затова получават високите си заплатки. И привилегийки. Да са в защита на бандитизма, не на реда.


Шефовете на МВР заминават за САЩ по покана на директора на ДЕА (Американската агенция за борба с наркотиците) Мишел Лионхарт. Освен с него министър Михаил Миков ще се срещне и с помощник-секретаря по вътрешна сигурност на ДЕА Стюърт Бейкър. Българската делегация ще има срещи още с шефа на Сикрет Сървис Марк Съливан и със заместник-директора на ФБР Джон Пистъл. "Сега". А, посланик Макълдауни? Пак ли ще ги поучавате как чудовищния грабеж да продължи? Те си знаят бе посланик. Не се хабете. Или за пред света пак демонстрирате кой стои зад всичко това? "Мафията не просто е превзела държавата - тя е държавата" пише Миша Глени и аз продължавам да питам американският посланик защо единствено вече от САЩ само я подкрепят тази мафия. Откъси от първа глава на книгата на Глени озаглавени: Илия Павлов или смъртта на един американец и Българките на пътя на срама. можете да прочетете в "е-вестник" на Бакалов. Госпожо Макълдауни, кои още са на пътя на срама?


Собств, инф.: Русия ще може да изпълни в срок сроковете за строителство на двата блока на АЕЦ "Белене" само ако българската страна започне, както това било договорено, финансирането на проекта до края на октомври т.г. (остават 10 дни). Това е казал Сергей Кириенко на Путин. На срещата преди десетина дни Станишев (според руснаците) бил предупредил Путин, че България изпитва трудности да привлече западен капитал.


Собств. инф.: Кристофър Хитчънс (Christopher Hitchens) от Венити феър ("Vanity Fair"), САЩ е публикувал своя статия под заглавие "Банановата република Америка". В нея той казва, че по повод "пакета" от държавна помощ за банкрутиралите частни финансови балони било полуистина оценката на групата конгресмени-републиканци, които са ги оценили като социализъм. Според него, конгресмените биха се изразили къде по-точно и по-самокритично, ако са нарекли ситуацията каквато е в действителност. Т.е. "социализъм за богаташите и свободна конкуренция и пазарна икономика за останалите". Е, ако само аз го казвах по отношение на досегашните действия на нашата мафия, на "отворените" общества на янките у нас и по отношение на дрънканиците на Божидар Данев - можете да се съмнявате. Но явно всичко се вижда. И в САЩ даже. Въпреки СиЕнЕн, Фокснюз и прочие. За банановата република Америка съм сигурен, че някои ще го отнесат. Въпросът е какво ще правим с Божидар Данев и банановата му република България. Трябва ли бе г-н Данев, да попроучим китайския опит? Там гръмнаха пак висш чиновник за корупция. Ами за предателство към народа ви като вашето?

Собств. инф.: На протеклия конгрес на германската социалдемократическа партия беше върнат за шеф на партията бившият вицеканцлер Франц Мюнтеферинг. Същият, който още миналата година обяви божидарданевите по целия свят за "лакоми скакалци". (Да, аз именно този немец цитирах често, като описвах по-визуално нашите божидарданювчета). Ами сега бре Божидаре? То е ясно, "че не сме народ а мърша" още ви търпи. Ама оня от немачко не е съвсем дипломатичен. Пък и е ясно, че на немците взе да им писва. Защото бившата партия на демократичния социализъм в Германия яко взе да притиска тандема Щайнмайер-Мюнтеферинг и те трябва да вземат по-очевадни мерки, ако не искат ваймарска република.


Собств. инф.: Ноъм Чомски в интервю за съботния естонски вестник "Постимеес" (Postimees) на въпрос ще защити ли НАТО Естония е отговорил: "Защита от кого? От Русия? По-скоро над Естония може да падне астероид. Ако Естония се бои за отбраната си, по-добре да си създаде противоастероиден щит. Това е доста по-разумно" е завършил известният геополитик и мислител.


И през тази събота и неделя работих за Вас, уважаеми посетители на този ми проект. Обновил съм и тукашния си раздел за Политика (горе, лявото меню) и другият си проект за национална безопасност за възможен руско-турски съюз и третият си проект "писма до когото трябва" с писмо до посланик Макълдауни послучай 100 дни генерал-губернаторстване и даже и четвъртият си проект с идеи за дребния бизнес и за дома с нова идея за пестене на енергия. (Оказа се, че той е набрал доста популярност, което доказва, че българинът е прагматик и не го интересува много-много кого подкрепят янките тук). А, да и смях за отмора съм обновил пак в тукашния си проект.


17 октомври 2008г.

Днес и Юрий Асланов е стигнал до всичко, което отдавна пиша в този си проект. Ето какво пише той в "Монитор": Не може да си капиталист, ако седиш пред домашния си компютър и купуваш, продаваш и препродаваш акции. Всъщност може, и в това е бедата - никой нищо не произвежда, всички купуват и продават. Някъде в Китай едно нещо се произвежда за 20 цента, а в Европа се купува за 3 долара. На което Европа отвръща с протекционизъм и въвежда мита и забрани пред вноса на китайски стоки, вместо да преподреди обществото си и вместо да изнася заводите си в Китай, да започне отново сама да произвежда. ...алчността и особено прекомерната алчност води до социална революция. Край на цитата. Дано и Божидар Данев да спре най-накрая с алчността си, прозираща в писмата му до правителствата ни, и с проекто-законите си за натрисане на робството у нас. Защото независимо дали става дума за надуване на ипотечни балони там или за контрабандни канали тук - резултатът е все "никой нищо не произвежда" и всички биват пометени. Да, Божидаре. Аз не съм за революция. Аз съм за Народен съд! И ти да отговаряш пред първия му състав - за политиката на геноцид над собственото си население.


Афера.бг: "Разказаха ми как неговите приближени, известни като Бейчетата - баща и син построили хотел на Пампорово, заведения в Свиленград, купили си луксозни джипове и чрез подставени лица държали и казан за ракия в града ...Атанас С - Бозука от ловния кръг на Марашев, построил втора къща и луксозен автосервиз . Георги Ц. – Цингата- също от ловния кръг на ексначалника, купил апартамент в Свиленград, построил луксозна вила в с.Мезек - до Свиленград и друга в Еленския балкан, магазини във В.Търново." Стига толкова от списъка на свиленградските митничари. Той списъка си е за бъдещия Народен съд. Явно не е за ДАНС, която освен да затваря сайтове с опасни новини не вижда тези работи на бейчетата. Абе тя на зам.-шефа си не видя, та чак в Свиленград ще прогледне ДАНС. Я бой по Интернет! А г-н Сертов? За Анвар ефенди се видя че не ставате. По пасва да сте от от спахиите на бейчетата. Пък може и някои направо да са просто кърджалии, даалии и черкезки банди?


Както се видя вчера съм бил прав. Аз пръв нарекох епилептичните действия на МВР в Дупница цирк. Но снощи това го казаха в прав текст и в ефир и самите "братя" Галеви. Май започвам да разбирам Томова. Жените явно усещат мъжкарите. И понеже такива определено няма в МВР и ДАНС (за тях тя се изразява мишоците), затова и си издига тезата да заменим официалните престъпници (да, те всички са за затвора, защото не пазят България и законите и) с "подземниците". Които поне са мъжкари. Само че моята теза също отдавна съм я публикувал и си я мисля за по-рационална: Да сменим 63 000-те нищонеправещи меверейци с уволнените от армията ни низши офицерски чинове. Ония поне няма да крадат. Поне в началото.


Имената на Златко Баретата, Бойко Борисов и групировката ТИМ изскачат покрай сделката със земята в столичния комплекс "Дружба", върху която строи синът на уволнения зам.-шеф на ДАНС Иван Драшков. Те са свързани с управителите на фирмата, предишен собственик на парцела, твърди вестник "168 часа". Е? Дупетатите ни надариха ДАНС-ърите с такива огромни привилегии. С такива огромни заплати. Защо? Явно за да могат синовете дансърски да строят по-лесно? Недосегаемите? А, посланик Макълдауни?


Снощи във "Вън от Рая" Слатински изпя лебедовата песен на дребните душици в т.нар. ни служби. Той разказа как негов приятел "офицер" (да, знам защо ги слагам в кавички) му разказал как давал информация на шефа си, който после станал богаташ и се чувствал глупак този - давалия информация. И допълни, че и неговият син бил на годините драшкови. Ама не бил такъв чак успешен бизнесмен синът на Слатински, г-н Сертов. Като тези - успешните, с които сте се обградили. Това НРС, това ВКР, това финасово разузнаване били влезли в ДАНС и те били в момента парализирани. Парализирани, ама си получават привилегиите. И заплатките. Слушах и думите на Николай Василев, че Доган е за затвора. И че 80% от дупетатите ни са бандити. Казвал съм го и аз отдавна. Гледах и по ВТВ как Бойко Станкушев си повтори думите от в-к "Седем" пред бившия шеф на градската организация на БСП Маринов. Че имало интелигенция. Няма! Интелигент това звучи гордо, г-н Станкушев! Вижте ги разните георгиганевци и иванкръстевци. Същински каролевци. Само дето не са още изкристализирали в простотията си като Каролев. Гледах също и по СКАТ Григор Лилов. Да, знам че бандюгите тук се наричат ченгесари - не комунисти или седесари. Е? Освен, че отвсякъде чух за ботевото "спи народа" друго не запомних. Посланик Макълдауни, това не е подход на велика нация. Даже един вестник Ви изпревари в оценките си. (Ню Йорк Таймс). А Вие продължавате да мълчите за съветницте ви в ДАНС. Вашите ли им дадоха акъла да атакуват сайт, а да си мълчат за 160-те апартамента и за "Лиани"? Ами изтеглете ги в знак на протест. Все още можете да се измъкнете с някаква чест. Не, това не е честта на онези Съединени Американски Щати. Определено не е. Но все още имате сили. Отидете си като Сила и Морал, а не като хиени, които отвличат по самолети и кораби неудобните. И подкрепят бандюгите. Ама неявно. Без лице ги подкрепят.


Орден "Стара планина" и за Тодор Батков. Оляхте се! Безсрамието и наглостта останаха единствените качества на шайката, която управлява България. ivanbedrov.blogspot.com Недей бре, Иване бре. Аамед и той получи Стара планина. Че я и изсича открай време. А неговия човек в ДАНС крие изсечените лиани и буки.


С графити срещу МВР осъмна централната улица "България" в Ловеч преди дни. "МВР са еничари!" и зачеркнат турски полумесец със звезда са изписани с черна боя върху фасадата на жилищен блок до местната казарма. Надписът се чернее точно под предизборен плакат на ГЕРБ с ликовете на Бойко Борисов и областния координатор на партията д-р Анатолий Йорданов. За близо 2 седмици това е втората антитурска проява в областния град. Преди нея лозунгът "ДПС убива България!" lovechpress.info Ами! Еничари!? Тези? 63 000 нищонеправещи? "Мишоците" на Томова по ми допада като дефиниция. "Шайката" на Бедров също става. Но виж еничари - не! Тези не служат на никого. Даже и посланик Макълдауни я пързалят, барабар със съветниците и там - сред шайката. Или може би не я пързалят а са заедно? А посланик? Вижте това посланик:


Има една организация, която се нарича ДЕА. Тя следи наркотиците по цял свят и най-вече да не влизат наркотици в САЩ. Другаде - може. Нейни агенти има и в България. И то на високи постове у нас, включително и в службите. Те следят каналите да работят само под техен контрол. Да не забравяме, че еврото е конкурент на долара. Даже най-големия. Следователно, репликата на другаря Кулишев може да бъде тълкувана с едни други думички: ”Моите шефове ми наредиха да не пипам определени контрабандни канали, защото на тях им е наредено да не пипат тези канали.” Това вече е нещо друго и службите и съдебната система няма защо да се тревожат. Те де факто и де юре са официално одобрени съучастници на контрабандата у нас. Иначе как да си представим, че Асен Асенов и генерал Красимир Петров си пият ракията на свобода с приятна компания? Николай Колев Босия в "Афера.бг" Моля Ви посланик Макълдауни! Подсетете ДАНС да затваря вече и "Афера". Не може и такива досегашни твърди американофили и русофоби като Босия да правят такива намеци.


собств. инф.: Под заглавие "Руснаците идат! Почакайте!" сайтът "Мальчиша-Кибальчиша" пише, че "General Motors, Ford Motor Co. и Chrysler LLC могат да банкрутират поради всеобщата криза и спада на продажбите. За това сайтът се позовава на американската агенция Bloomberg. “Макроикономическите фактори могат да сринат тези компании", - счита и аналитикът на Standard & Poor’s Роберт Шулц (Robert Schulz).” И по-нататък руският сайт казва, че сега е времето руснаците да започнат да изкупуват. Както Япония вече изкупува на безценица САЩ. (Или може би САЩ обират Япония?). И подсеща как Олег Дерипаска в Нижни Новгород смята да сглобява Dodge Caliber, Jeep Patriot и Jeep Сompass. И това е в добавка с изкупения от Chrysler завод Sterling Heights. Подсеща и за изкупените миналата година 80% акции на канадския тракторен завод Buhler Versatile (Бюлер Версатайл) от Ростсельмаш. А аз се чудех откъде руснаците извадиха такъв модерен комбайн на тазгодишната си селскостопанска изложба. И още се чудя кой и защо организира оня цирк в Експо центъра на 7-ми км., наречен изложба на руската индустрия и промишленост? Където се замъкна и Станишев. За да види, че вътре, в огромните изложбени зали нямаше нииищо! Абсолютно нищо! Една Лада Приора само се мъдреше от 120 милионната държава. Дали руснаците наистина не се интересуват от нас и са ни захвърлили на съветниците на янките? Или някой нарочно имаше за цел да постигне такъв ефект? Че няма място за бизнес между България и Русия, но виж между България и Мексико - о, там цял президентски самолет кръжа с Първанов и куп редактори на мазни медии в търсене на големия бизнес.


Превел съм интересна статия. Очаквайте я след обяд в рубриката за Политика. Както и поредните съвети за Стил на живот и Смях за отмора за почивните дни.16 октомври 2008г.

С доходи под линията на бедност са 33 на сто от домакинствата у нас, всяко трето семейство е бедно. Едва 15 на сто от домакинствата имат доходи, които могат да покрият необходимата месечна издръжка. Данните са от проучване на стандарта на живот, направено от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ. Поскъпването на живота продължава, констатира директорът на института Любен Томев. В края на третото тримесечие за издръжката на един човек са били необходими 471 лева...На 13 октомври Националният статистически институт обяви годишна инфлация от 13.5% . За месец са поскъпнали всички хранителни стоки, с цели 1.9% са скочили разходите за образование , за облекла и обувки - с 3.4 на сто. Поскъпнали са и всички услуги. И двете изследвания: на КНСБ и НСИ още не отчитат ръста на ток, вода и парно. "Атака". Както казват от БСП - българинът забогатява. Явно под българин те разбират синът на Божидар Данев и синът на Иван Драшков? Е, и още петдесет-шестдесет там за Народен съд "бизнесмени".


Борим глада. Пише DeltaNews. 100 нуждаещи се в Бургас ще получат топъл обяд. Над 300 пакета с храна ще бъдат раздадени в Пловдив от Българския червен кръст на нуждаещите се в двора на църквата "Света Марина". А никой не търси отговорност на държавните чиновници, които са на наша - на обществото заплата, защо те не защитават обществения интерес, ами само своя и на фирмите на управляващата мафия интерес.


Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, са в неизвестност. Те изчезнаха по време на зрелищна акция срещу тях, в която се включиха 100 спецченгета с качулки, данъчни и митничари. След като вчера цял ден нито една институция не успя да обясни къде се намират братя Галеви, в късния следобед МВР пусна официално съобщение, че двамата са в неизвестност. "Монитор". Хайде пак ние сме тъпаците, които нищо не разбират. То това ГККП-тата служат само за място за табелките на никитовасилев явно. Защото топ-ченгетата, съветвани от янките затворили границите няколко часа по-късно според "Стандарт". (А от Дупница до ГККП Станке Лисичково знаете ли колко минути са?) А пък топ-сикрет ДОИ явно служи само за изпълнение на поръчки на богаташите, когато искат да си Оперативно Издирят мутресите. Прави са от Монитор, че миковите 63 000 нищонеправещи търсят само зрелищност. Здравейте циркаджии! "Цялата държава излезе на война с "бизнесмените" (бивши барети), които и малките деца вече научиха." пише по-нататък Монитор. А пък Стандарт пише "Дупница почерня от барети". Цирк! Сега остава и децата вече да научат какъв е резултатът от войната на държавата - избягаха им "бизнесмените" (бивши барети). Иначе за това какви са "бизнесмените" на Божидар Данев също вече и децата знаят (освен бивши барети, келнери-доносници и друга ченгесарска сган, бизнесмени са и действащи агенти под прикритие, че даже и децата на зам.-шефове на служби). Привет АмЧам, тия са с вас. Чакат "инвестиции". Подкрепата от Държавния департамент явно си я имат. Щом от там дрънкат за работеща пазарна икономика и свободна конкуренция в България. Кога ли всички ще започнем като "Афера.бг"? Там простичко са озаглавили статията си за същия цирк така: "Миков, що не се гръмнеш? Няма такова МВР. Докато тенекиено пиарски медиите гърмяха каква страховита акция се провежда срещу имотите на Галевите, самите те бяха предупредени по най-ахмашкия начин и духнаха. Двайсет дни по-рано по същият начин бе предупреден общинският съветник от ДПС Иван Славков и той предпочете да се изнесе в Турция." и продължава Томова: "За какъв такъв са хукнали в ранни зори цяла орда ченгета, ако предварително са нямали разработка? И ако са имали такава, кой дърварин я е реализирал така, че е “поканил” Галевите да съдействат на полицията? " Ами както се казва "Ноу комент". Нали посланик Макълдауни?


Хаосът от това решение обаче вече е налице. ЧЕЗ не могат още от утре да минат на ежемесечно отчитане, защото те се намират насред втория тримесечен цикъл. В същото време няма и кой да засича електромерите, защото бяха съкратени 400 инкасатори. Излиза, че ДКЕВР е взело някакво решение, без да мисли за последствията. В този момент аз не мога да посъветвам хората да не си плащат междинните сметки, защото регулаторът не е отменил клаузата в общите условия, от която те произтичат. Това са думи на оня мошеник Кърлев, който уж трябва да ни защитава, колкото и Кунева ни защитава. Наричам го открито мошеник, след като видях в "Неудобните" как насочва пострадалите към лапите на ДПС. Иначе бях прав още вчера като Ви казах, че целта им е да ни обират. ДКЕВР нагнетява обществено напрежение г-н Сертов! Привикайте най-накрая Шушулов в ДАНС вместо да хаквате "Опасните новини". А аз подозирам още по-гадна цел: Умишлено т.нар. управници да ни докарат накрая и с тока да стане както с парното - никой да не знае колко и за какво плаща. И накрая хора на Божидар Данев ("бизнесмени"/бивши барети/агенти без прикритие) със скалъпени решения от пак техните (съветвани по семинари на янките) "съдии" да идват и да ни изземват жилищата. Не знам как от ЕК търпят подигравката към всички европейци точно от България да им е комисаря по защита на потребителите. Не знам. Така, както и не знам защо и Държавния им департамент на САЩ е готов да си плюе на сурата и да твърди, че всичкото това е демокрация, пазарна икономика и свободна конкуренция. А посланик Макълдауни?


Директорът на Агенция “Митници” Христо Кулишев е назначен на този пост, за да запази статуквото на контрабандните канали. Това обвинение направи бившият митничар Любомир Терзиев по Нова телевизия тази сутрин. Според него каналите в митниците съществуват от 80-те години и продължават да действат. Те са собственост на старата номенклатура, 50-60 фамилии, които управляват държавата и сега, уточни Терзиев и добави, че се сменят само изпълнителите. "Блиц.бг". Алоо ДАНС, поне за парлама няма ли да го попитате този човек какво знае бе? Или сте заети само с хаквания на сайтове и следене на изтичащи класифицирани информации за успешния бизнес на невръстните синове на зам.-шефовете си?


Преди време имаше една разработка “Лиани”, която така и не видя бял свят. Явно някой се е погрижил за това и я е скрил, може би това е Иван Драшков, каза Бакалов. Според него на това обстоятелство се дължи активната защита на Драшков от страна на лидера на ДПС Ахмед Доган. /БЛИЦ Ами то е ясно като бял ден, че най-гадните ченгесари, групирани в котилото ДПС, няма току така да врякат като жаби от гьола, когато баща на такъв успешен млад (25-годишен) "бизнесмен" си отива. Ето какво допълва "Фрогнюз": "Въпросната разработка "Лиани" се е водила в отдела за борба с корупцията на ГДБОП и е била свързана с черни каси на ДПС, където били събирани парите от рушвети от дървената мафия в страната."


Бияч в униформа призна: Наредиха ми да арестувам Димитър Стоянов. "Получих специална заповед да арестувам евродепутата Димитър Стоянов", заяви вчера пред съда полицаят от Специалното подразделение за охрана (СПО) към Столичната полиция Емануил Емануилов. "Атака". Е. посланик Макълдауни? Това трябва да е демокрацията, за която американските посланици вече толкова време докладват на Държавния Ви департамент. За какво трябваше да влизаме в ЕС и да ни дрънкат разни американски посланици врели-некипели? Това си го имахме и преди демокрацията на янките. Че даже и преди социализма на Москва. Само дето Димитър Стоянов не е като Петко Каравелов да си трае, ами вряка като го бият от политическата полиция. Иначе явно демокрацията в България, за която твърдеше посланик Байърли, явно е на нивото на там някъде - към края на 19-век.


Помня, баба казваше: „Само война да няма”. Поколения са повтаряли тази фраза, защото са знаели нейното значение. Войната е свирепо нещо. Но дали се опазихме, дали живеем в мир? Чувам, че пребили доктор в Ботевград. Пребили и активист на „Атака” в Петрич, адвокат в Монтана. Какво става бе, хора?! Защо ни пребиват така свободно? Толкова ли поевтиня животът на българина или е следствие от кризата на Уолстрийт? Огнян Стефанов от "Фрогнюз", за пръв път след като го пребиха. Не Огняне, не живеем в мир явно. Живеем в демокрация, пазарна икономика и свободна конкуренция. Поне така излиза от докладите на американските посланици до Държавния им департамент. Я виж - съветници имат в ДАНС, на полигона в Ново село араби тренират да "неутрализират". И дума не обелват, че са против това, което се насажда в членката на ЕС - България. Явно са за. Ако им пусне БСП без пари още някоя база, може и на пиночетовска диктатура тук да кажат демокрация. Правили са го, защо да не го направят пак.


Фрогнюз е свършил и още едно добро дело (за разлика от съветниците на посланик Макълдауни в ДАНС). По тяхна молба (нa Frognews, не на посланик Макълдауни), европейски карикатуристи са направили разкошни карикатури на тема демокрацията, според американските посланици, в България. Вижте ги. Те по-въздействат от всякакви приказки по бТВ, CNN или Fox news.


Изобщо, уважаеми посетители на този ми проект, дано да сте забелязали как истинските новинарски медии вече изобщо не са тошотошевските или там тотаджийски ченгесарки. Фрогнюз, Делтанюз, Блиц, Афера, Индимедия... това е вече истината. Те затова и от ДАНС така са хукнали да затварят Интернет.

собств. инф.: Май и пакистанският (не можах точно да схвана - може и да и индийски или ирански) сайт Jang Group Online е забелязал, че в България янките, заедно с нашите платени рейнджъри тренират как да се справят с арабите. По този повод (ученията в Ново село) те са написали материал за американските военни бази у нас. В материала се казва: "Реакцията на Русия - традиционния съюзник и, което е по-важно, единствен доставчик на енергоресурси за България, изглежда заплашителна в умовете на много хора в тази балканска държава с население 7.6 млн души. Те също смятат, че могат да бъдат подложени на нападение от Иран в случай на конфликт, подпален от САЩ. "За какво ни са тези бази? За да дразним Русия и да ставаме мишена на ирански ракети, в случай че САЩ водят война с Иран"? бил казал 66 годишен български физик Петър Марков от София пред автора на статията.15 октомври 2008г.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отмени като неправомерно тримесечното отчитане на тока, прието от ЧЕЗ, съобщи зам. председателят на регулатора Валентин Гинчев. "Фрогнюз" ДКЕВР вмени тримесечно отчитане, краднаха каквото можаха, ДКЕВР отмени тримесечно отчитане и в суматохата (не са засичали тези два месеца) пак ще краднат каквото могат. Само не знам защо, след като ДКЕВР открито призна по този начин, че не знае какво да прави и на кой господар да служи, не вземем и не отменим ДКЕВР? Време е.


Депутатите са обслужващо звено на монополите. Законодателните идеи, които да налагат на хората от етажната собственост задължително да се сдружават, за да са солидарни длъжници на "Топлофикация", са мракобесни. "Сега". Че са мракобесни - мракобесни са. Аз затова и навивам повече съмишленици за Народен съд! Иначе и на следващите "избори" пак ще е същото.


Около 30 пенсионери от Горна Оряховица изпратиха през последните дни левчетата, с които бяха увеличени пенсиите им, на социалния министър Емилия Масларова. По този начин пенсионерите изразяват недоволството и обидата, която им е причинена със завишението, получавано от този месец, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Горна Оряховица. Още на 8 октомври тя изпраща с пощенски запис един лев на министър Масларова. Този лев Бобева получава като добавка заради починалия си съпруг. Иначе всеки месец жената се разписва срещу 116 лв. - сума, различаваща се от социалната пенсия само с 2 лв. /БЛИЦ Това е положението с лъжите бекапарски. Чети соросоиде Петър Димитров. И ти о Антоне Кутев преди да дрънкаш за забогатяването. За онази там с бентлитата и тоалетите даже и не искам да я споменавам. Противна е просто.


Ами случват се неща, меко казано, отвратителни. Видни телевизионни журналисти, известни с изобилните си доноси до Държавна сигурност, в тандем с мутри и компрометирани политици от сутрин и до вечер ни учат на морал, обясняват на децата ни какво е добро и зло и се изживяват като еднолични собственици на цялата истина. Доносниците - трошачи на човешки съдби, днес скромно обясняват, че такова било времето. Но не беше такова времето. Хората, които знаеха какво е чест и достойнство, го живяха достойно онова време. И не станаха доносници, както днес не станаха мутри. А другите, дето времето им пречело, е добре да се пъхнат обратно в дупките. И да помълчат. Ако не от срам, то поне от приличие. "Монитор". Не очаквах от близкият до най-гадните ченгесари - доганците вестник такава реакция. Не знам дали за да отклонят вниманието на българите от ограбването, далаверите с имоти Драшкови или кражбите на монополистите го правят. Но все пак заслужават похвала за инициативата да искат прокуратурата да се намеси. Не че тя, прокуратурата ще се намеси. Нея я няма. И Велчев до сега свърши толкова колкото и Татарчев и Филчев. Но все пак е добре, че се показва манталитета на ченгесарите: Като не ни уйдисва мнението на обществото ще сменим закона и пак ще сме ние.


Жертви на различни по повод и интензивност кютеци в последния месец станаха адвокат в Дупница, възрастна актриса в Сливен, пенсионирана учителка в Борован (пребита до смърт и ограбена), политик в Петрич и двама лекари. Кюстендилски доктор бе налаган с шутове и юмруци от двама младежи, след като отказал да им свали конците. В понеделник сутринта бандити счупиха краката на шефа на Ботевградската болница д-р Филип Филев с железни тръби. Прави впечатление, че с изключение на инцидента със Стефанов биячите не са си направили труда да сложат маски или да запазят дискретност по някакъв друг начин. Бият на открито и по светло нанасят ударите си с професионално, така че да изпочупят костите на жертвите си, без да ги убиват. При последния побой - над лидера на Атака" в Петрич Огнян Тетимов, извършителите дори са нашумели в обществото фигури - бившият митничар Марио Минев и неговите телохранители. "Стандарт" се мъчи да накара Миков да поразмърда 63 000-те нищонеправещи меверейци, въпреки, че измежду изреченията прозира, че всъщност пак ченгесарите са тези, които бият безнаказано в ченгесарската република. Все пак аз (инженерът) не мога да бия, камо ли професионално. Бият те. И преди и след докладите на американските посланици до Държавния им департамент, че в България имало демокрация и свободна конкуренция.


Той отрече Петко Сертов да се е позовал на премиера, когато е дал инструкции да започне разработката на този сайт, но каза, че председателят на ДАНС е определил материалите в сайта като "нападение срещу държавните институции и правителството". "Медиапул". Я виж ти. Избягалият в Турция варненси общински съветник от ДПС, спряган от "Афера" за тартор на проституцията не е нападение срещу държавните им институции. Но един Интернет-сайт е нападение. А посланик Макълдауни? Вашите ли съветници в ДАНС ги учат какво е нападение над държавните им институции?


Доган надали ще тръгне да разваля тройната коалиция. По-скоро би си позволил да унижи Станишев дотам, че да го принуди да върне Драшков на поста срещу оцеляването на коалицията или пък да жертва Сертов в името на същата цел. Затруднителната за Станишев ситуация, създадена от скандалите на ДАНС, просто ще бъде използвана от Доган, за да бъде направляван премиерът в желаната посока през оставащото време на мандата. Както се казва в поуките от детските приказки: така е, когато се създават специални служби с една обявена цел, а се използват за друга. "Дневник". Да така е посланик Макълдауни. Когато съветниците ви в тези - създадените с една цел а вършещи друго служби, се оказват на страната на най-долната пасмина от тези "служби" - страната на силите, създали, свързани и подкрепящи доганците. Странни медии а посланик Макълдауни? Никой, ама никой освен мен не Ви запита какви ги вършат Вашите съветници в ДАНС на фона на признатото вече нарушение на законите. Както и никой, ама никой не попита Орешарски ще прави ли ревизия на 25-годишният "бизнесмен" и син на Драшков колко данъци е платил след "къртовския" си двугодишен труд?


"Това, което представят за Алексей Петров българските политици не е истината", каза Гамизов. "Афера.бг" Ако още не се досещате чий агент под прикритие е изнасящият папки рекетьор (пардон - застраховател) (според сайта "Опасните новини"), сетете се къде беше Гамизов и защо не се знае какво е вършил там. Както бяха казали още преди време янките "Може да е мръсник, ама е наш мръсник".


И пак от "Афера", но от статия лично на Томова: "Някой наистина много го е страх от Алексей Петров!" "Сертов каза още, че имал известни резерви към Алексей Петров, но той бил с незаменими качества." Госпожо Томова, може и да сте наистина борец за обществен ред и справедливост. Може и да сте кутия на службите както Сугарев да речем. А може и да сте и вие "агент под прикритие" като Трактора. Но определено не съм съгласен как завършвате - че ако трябва да избирате между Алексей Петров и Касим Дал ще изберете Трактора и че било време подземниците да отидели в тайните служби. Не съм съгласен! И няма да се съглася бандит като Трактора (познавам бивши вече транспортни фирми, на които им е отнел бизнеса) да ми се дава за пример. Па даже и да е човек на съветниците на Макълдауни. Обратното: ще ратувам както в Латинска Америка - да бъде изгонена Макълдауни, ако продължава да подкрепя такива бандити. А относно подземниците в службите, не се кахърете Томова. Те отдавна в службите са само подземници. Свестни там няма. Според Вас свестен ли е Драшков, след като е окрал пари за 160 апартамента?


Делото срещу бившия началник на криминалния отдел на столичното Второ РПУ Любомир Иванов бе отложено за 14 ноември вчера. Според прокуратурата Иванов е изнасял информация на група, занимаваща се с данъчни измами, която е била обект на разработка. Разследването срещу нея продължава."Сега" Явно ще продължава докато забравим и го оправдаят. Или докато не се организираме за един Референдум за съдене на виновниците за националната ни катастрофа с последващ Народен съд!

Собств. инф.: Вацлав Хавел - президент на Чехия отказва да вдигне флага на ЕС над своята резиденция. Даже и по време на председателството на Чехия над ЕС в следващото полугодие. Същата участ е и за флаговете на НАТО и ООН. "Чехия не е провинция на ЕС" е казал известният със скептичността си спрямо евробюрократите бивш дисидент Хавел. Сега схващате ли защо Чехия върви напред, а ние назад? Защото Чехия си има управници милеещи за народа си, а не като нашите изуй-гащи Куневи. Дето тръгнала да защитава европейските потребители а ние - българите - на кучетата. Вече Ви писах оня ден как и Кауланд краде и как никой не ни защитава от кражбите.


Собств. инф.: Преводачът на британския генерал Ричардс в Афганистан - Даниел Джеймз се е оказал ирански шпионин. Ричардс беше командващ международните сили в Афганистан.


Собств. инф.: Започна всенародното обсъждане на тезисите на ЦК на КПГ (комунистическата партия на Гърция - нямаща нищо общо ни с нашите бекапари, ни с лиловите послушковци) за конгреса им. До 19 октомври, когато тезисите ще бъдат публикувани в списанието им "Комунистики Епитеориси". 18-тия конгрес на КПГ ще протече под лозунга "Силна КПГ - Конгрес на контранастъплението".

Излезе новият брой на в-к "Нова зора". В него най-интересното са един превод на статия на Израел Шамир за вината на световното еврейство за кризата сега и разказът на пуснатият наскоро от затвора руски полковник от ГРУ Квачков за разговорите му по време на лагерните му дни с Ходорковски и с еврейският полковник Клайн. Аз също съм превеждал по сайтовете си и Шамир и Квачков. Това са Хора с морал, посланик Макълдауни. Не са нито Трактори, нито Драшкови. Миналата седмица "Нова зора" публикува със съкращения статия на проф. Гиндев за състоянието на БСП. Днес аз я публикувам цялата (без съкращения) в сайта си за "Национална безопасност".14 октомври 2008г.

Никакъв шанс няма обикновен бизнесмен, който е решил да провери как евентуално би могъл да кандидатства за пари от ЕС и да се информира за това от интернет страниците на отделните министерства. ...А голяма част от парите, които България трябва да получи до 2013 г., са предназначени точно за малки и средни фирми. "Сега". Такааа ли!? За мен!? Не за батко, братко и зам.-шефа на ДАНС? Хай де де! Че какво свърши ЕС да е за мен и такива като мен, а не за батко, братко, спонсора на Първанов и зам.-шефа на ДАНС? Каквото и посланик Макълдауни за демокрацията у нас? Т.е. подкрепя политиката на батко, братко и зам.-шефа на ДАНС? Аз друго действие за сега не съм видял? А останалото от статията вече са административни хватки. Това "Но как да разгадае човек следващото изискване: че икономическият размер на стопанството им трябва да е поне "2 ИЕ", а бизнес планът им да убеди оценяващите, че до 5 години ще нарасне до "5 ИЕ". Словосъчетанието "2 ИЕ" бюрократите са се опитали да обяснят в бележка под линия, но така, че да предизвикат главоболие. Там пише, че "икономическият размер се изразява условно с термина "европейска икономическа единица". Тя пък от своя страна се мери с "общата стандартна разлика". Общата стандартна разлика пък се формира от "разликата между брутния селскостопански продукт и разходите, свързани с този продукт". Край на цитатите от "Сега" за административните хватки. Остава реалното - подкрепата на САЩ и ЕС за мафията у нас. А тя е факт. Нали? Да сте видяли нещо конкретно като действие от тях, което да не говори за такава ясна или по-тайна подкрепа? Аз не съм.


По-малко от месец след зверската касапница с чукове над журналиста Огнян Стефанов жертва на жесток побой стана и шефът на болницата в Ботевград д-р Филип Филев. Садистичната акция с железни тръби стана вчера към 7,50 ч. "Стандарт". Не знам какво пак ще ми дрънкат Миков Сертов и Станишев за работата на 63 000 нищонеправещи розовобузести шишковци. Може би ще затворят всички сайтове за да не се разбира какво става в бандитската територия наричана за кратко България?


Лидерът на ДСБ обявява, че президентът Първанов и премиерът Станишев са неспасаемо отговорни за случилото се. (с ДАНС). Друт въпрос било, че медиите били гузни и искали този скандал да бъде потушен. "Фрогнюз". А аз бих добавил и посланик Макълдауни към неспасяемо отговорните.


Водещият операцията срещу Веселин Данов се допитва до Касим Дал. Поръчковата операция срещу Веселин Данов е осъществена вместо започнатата разработка срещу Иван Славков. Славков умишлено е изпуснат да замине за Турция. 32-ри ден срещу Веселин Данов и сина му Христо Данов не се водят никакви следствени действия. Не са провеждани разпити, както и очни ставки. Забранен им е всякакъв достъп до външни лица и ползване на каквито и да е законови права на арестанти. "Афера.бг". Това е на вниманието на посланик Макълдауни. Преди да започне да лъже Държавния си департамент, че в България има държавност, камо ли демокрация или кавото и да е друго нормално от обществените отношения по света.


Още един сайт за хакване от ДАНС. На deltanews.bg пише: "Драшков-брат купил още земя на безценица. През парцела на дипломата е забранено да се минава. ...Скандалът около продажбата на тази земя се разразява сред жителите на селото в средата на 2007 година. Хората недоволстват заради изсичането на вековни горуни и круши с обиколка на дънерите пет метра." Край на цитата. Ето как ДАНС се бори с мафията. Ето я свободната конкуренция на пазарната икономика на посланик Макълдауни. Обявили търг, но се явил само брата на зам.-шефа на ДАНС, пък селяните даже не разбрали за търга. Аз откога съм забелязал и предупредил от тук, че тайно, но масирано вече се изкупува на безценица и селскостопанската ни земя. Както от мафията от квотата на Божидар Данев, така и от мафията от квотата на МВР, ДАНС и правителството. И после се изсича. Интересно колко ли земя е изкупил и агентът без прикритие вече в ДАНС? С тоя голяаам и честен бизнес? Застраховане е това ей. Посланик Макълдауни беше в Турция когато се роди прочутият със свободната си конкуренция лаф. Затова да и го припомня: "Застраховайте се при нас - да не идваме да ви застраховаме у вас". Красив бизнес е това посланик. С американски атрибути. Всъщност не знам. Бейзболната бухалка американски патент ли е или английски? И платил ли си е на когото трябва копирайт-вноската агентът без прикритие? Сигурно, щом и до сега е агент под прикритие.


Намерен е елегантен начин за отстраняването на шефа на Д(АН)С Петко Сертов от длъжност, научи ЕКСПРЕС.БГ. ДПС внася промени в закона за агенцията, според които в нея да не работи никой, който е бил обвързан с бившата Държавна сигурност. Така де. Един купувач на земя от техните (на подкрепяните от янките доганци) - един кадесар от бекапарите (пак подкрепяни от янките заради три кирливи военни бази, които им дариха без пари). Честита ви демокрация българи. Онази, за която ви лъжеха "Отворено общество", Хелзинки, Свободна Европа и прочие. Ето ви я. Голичка.


Да бъдат преразгледани някои назначения в Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), например на Алексей Петров - съветник на шефа на агенцията Петко Сертов. Това поиска в понеделник членът на вътрешната парламентарна комисия Ахмед Юсеин от ДПС. "Дневник". Как така? Кого ще съветват янките тогава? Без докторът на науките? Преподавателят по икономика? Агентът без прикритие? Видяхте ли все пак кой управлява България? Този, който я и изсича. Който праща на заслужен отдих в майка Турция шефът (според "Афера") на проституцията във Варна и общински съветник от ДПС. Доганците управляват България. В комбина с "лидери" с прякор Ментата. Пфу! Това за американските посланици е демокрацията явно. Щом само те не се присъединяват към критиките на Европа? И щом само там го приемат Станишев?
Енергийният регулатор разписа джакпота за "Софийска вода". Одобрен е петгодишен план за двукратен скок на цената на водата. "Медиапул". Така неуважаеми г-н Сертов се нагнетява обществено напрежение. Не, не от мен. От Шушулов. Ще го арестувате ли преди да са ви уволнили доганците?


Жена от циганския квартал "Надежда" в Сливен удари полицай със стъклена бутилка, съобщи вчера Sliven.info. За циганите знам че ги бият. Тях, циганите американските посланици ги защитават. Аз се чудя кога и българите ще започнем да ги бием. И без да ни пука от защитата на американските посланици и на евробюрократите. То бива бездействие бива, ама тяхното? Не ги ли е срам, когато отиват да се подписват на големите си (спрямо останалите българи) заплати? А? Поне един от тях дали се запитва какво свърших аз за тези пари този месец? Пари, изсмукани пак от нас - не от циганите или американските посланици. Особено "офицерите" от т.нар. икономическа полиция, "офицерите" от БОП, ДАНС и т.н.? Не ви ли е срам бре изедници на народния хляб? Сайтове да закриват могат, а да се запитат откъде пари у един 25-годишен син на зам.-шеф на ДАНС за 160 апартамента не могат. Дали някога Орешарски ще разпореди ревизия на фирмите на Драшкови? Да се види колко данъци са платили поне. Никога.собств. инф.: Днес започват преговорите в Москва между официална делегация на Исландия и централната банка на Русия за спешната финансова инжекция, която Исландия поиска от Русия. 4 млрд евро май ще отпусне Русия на Исландия. Премиерът на Исландия Хорде изрично е заявил, че Исландия не моли за помощ МВФ, въпреки пристигналата миналата седмица мисия на фонда. Те само марионетките си дават задника за да бъде обиран народът им от МВФ.


собств. инф.: Заради неплащане на сметки за ток и газ в САЩ е нарастнал драстично броят на домовете, които са изключени от бедност. Според официални данни в Ню Йорк увеличението на изключените спрямо миналата година е нарастнало със 17%. Най-голямо е нарастването на останалите без ток и газ заради неплатени сметки в Мичиган - 22%. "Аз просто нямам пари да си плащам за тока е заявила жителката на град Кохос (Ню Йорк) Мери Уилямс - самотна майка с четири деца". Децата и са си писали домашното на свещ. Жената е една от 230 000 клиенти в щата Ню Йорк, на които за неплатена сметка за август им е спрян токът. Дали пък няма да се окаже прав все пак Маркс, а не Ленин? Че революцията ще победи в най-развитата а не най-слабата страна на капитализма? А все пак да запитам оня нищонеправещ освен да защитава евреите Гиньо ганев: Някой у нас има ли данни на колко българи месечно им се спира тока за неплатена сметка? Дали има дупетат от НС да изиска от мафиота Шушулов подобни данни? Да се увери Сертов кой нагнетява обществено напрежение.

собств. инф.:След като янките се оляха в Сомалия, сега руснаците отиват да въвеждат ред. Един руски боен кораб е получил разрешение от сомалийското правителство да отиде и да патрулира в сомалийски води срещу пиратите. На кораба, според руснаците, е наредено да открива огън "на поражение". Шоуто е, че по този начин Русия получава тихомълком и възможността да контролира един от важните морски пътища за доставки на петрол за Запада и САЩ.


13 октомври 2008г.

собств. инф.: Внимание българи! И Кауфланд краде! За втори път ми се случва. Обявена стока на промоционална цена. Отивам на касата - друга цена. Естествено по-висока. Т.е., според правото, "измама с цел облагодетелстване" т.е. кражба. Предишният път ми обясняваха, че клиенти били разместили стоките. Този път заснех щанда с камерата на телефона си. Вижда се ясно че куп бутилки вина са със специален етикет в жълто. Обявена цена 3.49лв. Отивам на касата - 4.49 лв. На касата: "Ами ако не я искате - ще я изключа от сметката". Поисках среща с някой мениджър. Накрая дойде дама с име Янкова. Хеле върнаха ми един лев, но чак на информация и след като се подписвах на куп места. Аз! Невинният! Не те - крадците! Само преди дни тук Ви описах как на Сливница, до дирекцията на 63 000 -те нищонеправещи меверейци, продавачка на билети от двадесет лева банкнота искаше да ми връща ресто само до 10 лв. Гледайки ме в очите и лъжейки, че съм и дал 10 лв. И едва след засичане на касата ми върна точно. И понеже знам, че в България няма ни Кунева, ни КЗП, ни кърлевите, ни даже ДАНС - пак ви подсещам: само Народен съд вече може върна реда и вярата тук. (Ако все пак т.нар. икономическа полиция или НАП решат да се самосезират - пазя си касовата бележка с печат, че са ми върнали един лев и снимката на щанда с измамната цена).


Българското общество сега е така бездейно, както и по време на комунистическото управление. Затова са безсмислени въпросите - какво мислите за демокрацията и за свободата. ...Днешното управление е много жалко, но не е по-лошо от предишното. И няма да бъде заменено с нещо по-добро. Разкошно интервю с проф. Никола Георгиев в лижещият блатото (3-5-8, наречено правителство) "Монитор". Чак се чудя как онази с тотото го е пуснала (тя, изживявайки се като собственик изгони и Ива Николова и като всички божидарданювчета взе да си вярва, че разбира от всичко). Защото преживелият три "прехода" човек завършва така: "Някакво социално брожение вероятно ще има. В Южна Америка те не са преставали и се усилват, някакъв бунт на сиромасите, на дискриминираните ще има." А може би онази от тотото усеща някаква промяна във вятъра? Защото последните думи на професора от интервюто са "България избърза, че се върза така здраво за Запада." Аз не съм забелязал България така здраво да се е вързала със Запада. Виж ония, дето стискат на всяка цена властта, лижат задниците на Вашингтон. Така както преди са лизали на Москва. Същите хора при това. А иначе си трябва Народен съд! Четете ли посланик Макълдауни? Народен съд! Независимо дали организиран от вашите, или организиран от някой тукашен Моралес, след като Ви изгони. Народен съд си трябва. Не може в третото хилядолетие вече да не може и да се пазарува. Да се въвежда робство и на това да му се вика демокрация.


Днес със сравнително голямата заплата от 500 лв. можете да закупите 500 автобусни билета. В социалистическо време 500 билета можехте да закупите с 30 лв. ...При социализма плащахме за парното отопление 10-15, най-много 20-30 лв., днес при демокрацията за същото отопление плащаме шест-осем-десет пъти повече. ...Друг октопод на пазарната икономика са така наречените електро-разпределителни дружества. Те са напълно излишният посредник между производителя на електроенергията и нейните потребители. Като истински паразити те се вмъкнаха в отношенията между производител и потребител все с онази една единствена цел в пазарната икономика да печелят, колкото се може повече. ...От същия този ЧЕЗ-овски тип са и останалите частни електроразпределителни дружества. Под външно бляскавата фасада на така наречената пазарна, а всъщност капиталистическа икономика, те направо разбойничестват. Правят си с нас каквото си искат, а ние безпомощно размахваме ръце. Да имахме държава, щяхме да се надяваме да ни защити, но тъкмо държава нямаме. ...Очевидно е, че трябва да прибегнем до самозащита. Нека всеки, както може, да се вдигне на борба срещу новите монополисти. Във всички случаи лозунгът може да бъде само един: Долу тази пазарна икономика! Край на цитата. Не знам защо чак тази събота "Независим.нет" е публикувал тези думи на Велко Вълканов. Съгласен съм с думите му. Но и не мога да не го запитам: Защо точно Вие г-н Вълканов? И единствено Вие, когато можехте да поведете българите срещу всичко това - не го направихте? Ето, Берон отдавна си каза - застанах срещу янките и те ме изчистиха. Ами Вие г-н Вълканов? С какво толкова ви държи Лилов? Или може би разните Пирински (Зайкови)?


Потърсена за коментар г-жа Кулезич каза пред Frognews.bg, че неин разговор с Мартин Радославов е бил записан от ДАНС. В него тя говорела за съвсем други неща, които нямат никакво отношение към информационното дело „Галерия”. В хода на разговора между Кулезич и Радославов било споменато и името на Стефан Гамизов. Това били ключовите думи, които включили записвачките. Алоо, посланик Макълдауни, ще трябва да си носите отговорността за политическата полиция у нас. Защото това тезауруси и ключови думи са неща, които май американските служби въведоха. Изглежда, че вашите съветници май не само съветват, а? Ами и техника и технологии доставят? Че и с нея направо си и служат? А дансърите така са се раздразнили от тази статия, че едва ли не целият им щат се е изредил под текста да пише "коментари". Така си личат горките. Личи си и компетентността им. Особено на оня дето твърди, че Уиндоус мобайл не можел да работи с кирилица.


Всички знаят, че затънаха до гуша в лайната и че ги чака голема сеч. пише Томова в "Афера.бг" за висшите варненски ченгета. И продължава: "Всичко вървеше по мед и масло – арестувани дребни риби в тигана, определеният като най-голям престъпник на родината – Черния Роди, и печатниците за фалшиви банкноти, които така и никой във Варна не разбра колко са на брой. Понеже бат Бойко и ген. Веселин Петров непрекъснато си разкриваха. Ден през ден – ту принтер –извършител, ту – преса, донесена от столицата специално за да бъде “прикачена” към варненската поредна печатница, само и само влачените като мечки на сбор представители от Европол, да изцвилят от възхищение как се справяме с фалшивото евро. Докато ген. Петров разбиваше печатници в морската столица под преките заповеди на Бойко Борисов, в столицата бичеха менте-евро точно печатници, свързани с най-висшите етажи на МВР." Край на цитата посланик Макълдауни. Вярвате ли ми, че това не се оправя по друг начин освен с Народен съд? Или и това е ставало със знанието на вашите съветници? Това, че към обвиненията за съучастие на МВР в наркоканали, описани в "Опасните новини", обвиненията за съучастие в сводничество, показани даже по "Нова телевизия", сега се добавя и най-тежкото престъпление срещу всяка власт? Обвинение за съучастничество в подправяне на банкноти? А, да, и още един съвсеем дребничък въпрос към генерал-губернатора на колонията: Продължават ли САЩ да подкрепят ДПС посланик Макълдауни? След тази статия? Прочетете я. Ами бат'бойко? Още ли е избраникът на най-голямата демокрация по света генерал Борисов?


А той си е за уволнение – някак не върви 25-годишният му син да има няколко фирми, да продава 160 апартамента в собствени жилищни блокове. Ама всичко било законно, взел бил кредити. То, ако беше толкова лесно, всеки щеше да взима кредити и да си строи блокове. Гарант по тия кредити кой е? Папките на баща му? Или нещо друго? Пита за единният фронт от Доган, Петков, Гоце в защита на Драшков "е-вестник". А аз отговарям: Лесно! Прекалено лесно вземаха кредити в особено големи размери само ченгесарите! И в САЩ, и в Англия. Затова и сега там, пак управляваните от тях (ченгесарите) правителства, ограбват собствените си народи за да спасяват банките, които са раздавали на "нашите момчета" паричките ни. Както и у нас. А иначе не съм съгласен с писалият коментар под статията, който казва: "И всъщност знаеш ли на народа, колко го интересува за въпросните показни убийства на разни бизнесменчета, всеки, ама абсолютно всеки един нормален българин казва, че е хубаво това и че дано по - бързо да се избият всички.". Не са абсолютно всички. Ето аз не искам да се избият всички бизнесменчета. Аз искам Народен съд! Тя посланик Макълдауни го е видяла как го направиха в Турция. И знае какви ги вършеха Месут Ялмъз и Тансу Чилер и защо там се пръкна Партия на справедливостта. Ние пък го знаем от историята със Стамболийски.
Зад решението на Черна гора и най-вече на министър-председателя Мило Джуканович да признае независимостта на Косово в четвъртък най-вероятно стои плащането на ипотечни заеми и натиск от страна на различни криминални групи и наркокартели от Косово и Албания, писа в събота белградският в. “Курир”. "Класа". Ами то и за Ахтисари беше доказано, че е подкупван от косоварската мафия, пък го направиха нобелов лауреат. Изобщо, янките си разнасят вонливия стайл по света. И после се чудят защо не ги долюбвал никой вече, освен баш-лизачите.собств. инф.: По повод провежданите след 2 октомври масирани обещания към сърбите, за това как ще им потекат европейските фондове, на сайта на фонда за стратегическа култура се появи статия. (На 2 октомври имаше масови демонстрации в сръбската част на Косово). Но по-интересното в статията е паралелът, който се прави с България. Цитирам: "Опитът с България например, показва, че програмите на ЕС най-малкото не подобряват ситуацията в промишлеността и селското стопанство. Така от 44 бедни райони на България, определени за такива в 1989г. в 2003г. на предишното си ниво са останали 43. Развитието на единият е само на база по-евтината работна сила. Затова пък влизането на България в Евросъюза и донесе значителен ръст на бюрокрацията и корупцията. ЕС, както показва българския пример, не дава пари за развитие. Той само обезпечава функционирането на завишения брой чиновници и "елитарния слой" на местното население. На България в последните два месеца бяха дадени 800 млн. евро за борба с корупцията и организираната престъпност. Резултати никакви! И Евросъюза престана да приема решениета на българския съд и преустанови процеса по въвеждане на еврото в тази страна." Край на цитата. Както се оказва всичко се вижда. И нашият, български опит, пак е за обучение на това какво не бива и как не бива да се прави. И е вярно. То не бяха харчове на никитовасилев, то не бяха "намаляване" на чиновниците ни докато станат 63 000 нищонеправещите ченгета и над 100 000 държавните му на никитовасилев чиновници. То не бяха и "нахранвания" на НПО-та, на батковци и братковци. В резултат ни пътища (пак ще даряват "Тракия"), ни ж.п. линии (никитовасилев е разпродал новите вагони), ни летища (падна даже тавана на Щрабаг). За селско стопанство и индустрия да не говорим.


собств. инф.: А че предстоят интересни процеси е ясно. Даже Йорг Хайдер (най-сериозният водач на националистите в Европа) загина в събота в автомобилна катастрофа. Олег Греченевски беше написал за спецслужбите, че в по-недемократичните режими направо застрелват. А в по-демократичните се загива от автомобилна катастрофа. А в най-демократината бих добавил аз, отвличат и в тайни затвори по самолети и кораби.


собств. инф.: Явно, че Русия всячески се мъчи да удържи някои по-лакоми американски глави (например около Дик Чейни) от лоши мисли. След като показа, че има най-далекобойната ракета на света, оня ден, със стрелбата по Тихия океан, вчера вече две руски подводници са изстреляли балистични ракети от подводно положение. От Охотско море АПЛ (атомната подводна лодка) "Зеленоград" е уцелила набелязаното в полигона Чижа, а АПЛ "Екатеринбург" е стрелял с балистична ракета по полигона Кура. Паралелно с това руската стратегическа бомбардировъчна авиация е стреляла по мишени с целият си боекомплект от крилати ракети.Ей! Това сие направо пълна мобилизация като за пред война?


собств. инф.: Продължава сагата с банкрута на Исландия. След като Ви информирах за задявките на Файненшъл Таймс, Англия вече съвсем го удари на черен хумор. На британския клон на E-bay под лот №320308801162, се появи обява: «Страна за продажба — Исландия, стартова цена 99 пенса» . Като достойнство на лота се посочвало чистата природа и наличието на исландски коне, а като недостатък - «някаква съмнителна финансова система». Лотът е бил свален след като наддаването стигнало 10 млн паунда. Интересно до каква цена би стигнала България? Защото е очевадно, че англичаните масирано се изнасят насам. Въпреки някаквата съмнителна политическа система. И някаквата съмнителна съдебна система. И някаквите съмнителни божидарданювчета. И някаквата съмнителна пазарна икономика и свободна конкуренция (Пардон, за американските посланици това е неоспорим факт - пазарната икономика у нас и свободната конкуренция с картелите на Божидар Данев).


собств. инф.: Таймс е публикувал списък на топ 200 на престижните университети по света. Интересно е, че в този списък твърде често се срещат университети на Китай. Има университет от Сингапур, Бразилия, МГУ от Русия, Аржентина, Тайланд, Нова Зеландия, а на 200-тото място е даже Атинския университет в Гърция. България не е сред 200-тата водещи центрове на обучение на кадри на света. Това за сведение на дрънкащите глупости соросоиди и за резултата на "прехода" им. Четеш ли Даниеле?


10 октомври 2008г.

Днес, след направените и очаквани разкрития за проникването на комунистическите секретни служби в българската журналистика става ясно, че у нас има още една, пета власт: Държавна сигурност и нейните мутанти. И в много случаи тази власт не е пета, а даже първа. Михаил Константинов в "Монитор". Да, първа власт е. И това не е най-лошото. Че повечето тошотошевци, гоцета или кафеджии-седесари са агенти. Най-лошото е, че назначените за капиталисти божидарданювчета са ченгесари. И целият им "бизнес" е контрабандни канали, митнически далавери и чикагско строителство.


Фамилията Драшкови се оказа замесена в нов скандал. 25-годишният Иван Драшков, син на уволнения вчера заместник-директор на ДАНС, се оказа с бизнес за милиони. Младежът е инвеститор на жилищния комплекс "Езерото" в столичния квартал "Дружба" и собственик на 160 чисто нови апартамента, съобщи БГНЕС. Освен със строителството и търговията с имоти, младият Драшков е собственик и на "Вива груп" ООД, която стопанисва под наем заведение на площад "Славейков". "Имам малък магазин в квартал "Изток" на ул. "Ж. Кюри", който продава подаръци и алкохол" "Стандарт". Е? Щяла била ДАНС да се бори с батко, братко и прочие божидарданювчета? Ба, ба! Я бой и по БГНЕС! Ще питат как 25 годишен се става милионер-"бизнесмен"! Я да и м се хакне сайтът! А, да, да не забравя: ВП посланик Макълдауни, Вашите ли съветници в ДАНС ги съветват да не влагат и една стотинка "бизнесмените" на Божидар Данев в технологии, иновации или производство? Ами все строителство, заведения и алкохол?


И не е много трудно, ако съответните институции подходят със същия ентусиазъм, с който се отнесоха към някои медии, да разберат кой го е направил. Но в този случай съм скептичен, защото си мисля, че някой от тези институции му е обяснил, че трябва да направи това. Румен Петков пред "Стандарт". Е? След като и допреди месец министърът им на МВР говори така за съветваните от съветниците на янките? За ентусиазма им да затворят сайта "Опасните новини" и да не правят нищо за зам.-председателя си? Какво българско ФБР, какви 5 лева, а посланик Макълдауни? Подкрепа му е майката! Три военни бази са това. Без пари! Може пък и да не е било срещу подкуп на някакви пасита, а срещу подкрепа за БСП да са ви ги дали Безмер, Графигнатиево и т.н. сегашните бекапари? И после се чудете защо се увеличавал негативизмът срещу всичко американско по света.


- Добър вечер, г-н Адил, имам много странно писмо от вас относно една покана, но във файла има смущаващо съдържание...- Кое да е смущаващо, кое не ви харесва? Трябва да съм ви пратил поканата за събора. Освен да съм объркал нещо. - От това, което чета в момента, разбирам, че политически централи, в частност и тази на ДПС, кадруват в МВР. Вие ли изпратихте този файл? - Ами аз съм го пратил, това е стара информация. Какво толкова съм пратил, сега ще погледна...- Г-жа Веселинова, станала е грешка. Изпратих ви отново поканата за събота, заповядайте на събитието. Объркал съм файловете, много работа и съм ги объркал..."Стандарт". Е? ДПС е най-страшното котило на ченгесарите. Кой отде го изловят открито че е ченгесар - там го прибират (Онази гадина Данчо ментата, Бисеров с куфарчетата, оня там контраадмирал и т.н.). Като към тази отровна смес се сложи и политиката на ченгесарите у нас - да изтикват неграмотници и некадърници напред като този Адил, става ясно кой е за Народен съд и защо сме на този хал днес. Ето подробностите, но вече от "Афера.бг":Безумната грешка на активиста от Догановата партия разкрива политическия чадър, опънат над зам-шефа на ОДП – Варна Диян Нанов от партията на Доган. В заседанието през 2006 г. са участвали и депутатите Четин Казак и Метин Сюлейманов. Според протокола Четин Казак е поставил въпроса за смяната на директора на РДВР-Шумен Диян Нанов. "След направените разисквания и имайки предвид добрата професионална работа и личните качества на Диян Нанов и това, което той направи след неговото назначение на работа в РДВР-Шумен, а именно бяха назначени много от нашите кадри, като това осезаемо се почуства в общините Върбица, Каолиново, В.Преслав, Венец и Хитрино, Областното оперативно бюро на ДПС Шумен настоява същият да си остане на заемания от него пост", се посочва в протокола. Е? Още ли има някой, който да не ми вярва, че това вече само с Народен съд може да бъде изринато? Как иначе може се разкъса змийското кълбо МВР-"Съд"-американски съветници? А посланик Макълдауни? Много скъпо ни излязоха на нас - българите, летищата в Безмер и Графигнатиево. Слушах Ви онази вечер...Ирак, Афганистан, България...Мноого неприемливо. Вземете и си сменете отношението към нас посланик. Не Ви заплашвам, но гладните бунтове в Дуранкулак или войнишкото ни въстание не са първите прояви на българите към грабителите им. Има един ехеее...още през 13-ти век. Ивайло се казвал. Свинар е бил. Ама е свалил царя. България няма да стане Колумбия на Балканите посланик. Колкото и да Ви се иска.


Опитвам се днес да прегледам по-интересните (не на платените соросоиди) блогове. И виждам: "Блогът бе премахнат. За съжаление блогът на адрес 24chasa.blogspot.com е премахнат. Този адрес не може да се използва за нови блогове". Отишъл си е още един критикуващ безобразията на любимите на САЩ бекапари. Блогът на Иван Бедров все още не е премахнат. Ето какво пише в него: "ДАНС предприема действия спрямо "много медии". Какво означава "много медии" всеки сам може да си представи. Информацията съобщиха депутатите, които инспектираха "бългаското ФБР". ...Извод 1: властта и нейната мафия не се интересуват какво пишем или казваме в медиите. Те се интересуват от това, което си говорим помежду си....Отговор: Да ги смачкаме! Не с чукове - това е техен патент. Нашият чук е свободното слово. Просто пишете и говорете свободно."Снощи по "Канал 3", във "Вън от рая" единият от участниците директно в ефир заяви, че трябва да махнем тази пасмина и да започнем да строим България наново. Явно не съм сам. Определено ставаме все повече.


собств. инф.: Гръцките власти са успели да се договорят за преразглеждане на цените на потребителските стоки почти за 6 000 позиции. По данни на министерството на развитието им 17 компании са се отказали да повишат цените на 3400 вида стоки. И ред компании са отменили пък августовските си повишения и то с около 33% на още 2662 вида стоки. Снижили са си цените и Unilever, Procter & Gamble и BDF Hellas. Станишев, Станишеев, да бе махнал оная със скъпите тоалети и бентлитата а? Да бе спрял и препоръките от писмата на Божидар Данев да изпълняваш а? И маалко поне да гледаше какво става у комшиите, а не в САЩ а?собств. инф.: Руснаците и японците са си мерили ония работи вчера. По време на ученията "Стабилност 2008" два руски стратегически бомбардировача Ту-22 са били над японско море. Японците са вдигнали 6 изтребителя F-15 за да прихванат руснаците. Руснаците пък набързо изпратили два свои изтребителя Су-27. Изглежда, че толкова им се полага по руските сметки на шест F-15. В резултат всички се разотишли кой откъде е.


9 октомври 2008г.

Румънските депутати гласуваха вчера срещу връщането на бившите собственици на собствеността им, конфискувана от комунистическия режим, предаде БТА. Вотът ефективно отмени румънските закони, позволяващи реституция на собствеността. Вместо това депутатите гласуваха да осигурят парична компенсация на бившите собственици на пазарни цени. "Дневник". Е? Разбрахте ли защо и на румънците ще им дишаме праха? Там не създават изкуствено нищонеправеща изедническа каста, която да бърза да слага табели "Офиси под наем".


Почти цялото правителство се състои от хора мечтатели, които не са били в реалната икономика и нямат понятие как се изгражда материален продукт. Те смятат, че по партийно-политическа догми могат да управляват страната, но икономиката си иска конкретна работа, която не търпи празнословия. Третата причина, поради която правителството не може да издържи е, че ние до края на годината не можем да удовлетворим изискванията на ЕС. Всички негативи, които ще бъдат обобщени през ноември и декември, ще дадат основания от ЕС да споделят, че в България в момента на вторично и третично ниво всеки се занимава с всевъзможни глупости, но не се ангажира с прякото управление на държавата. Липсата на перфектно държавно управление, синхронизация между органите и министерствата, липсата пряка последователна изпълнимост на най-важните задачи, които ни дава Европа и допускането на силното влияние на олигархията просто е смърт за този кабинет. Кольо Парамов в "Новинар". "Предишното правителство на Сакскобургготски прояви уникална крадливост" продължава Парамов. А ДАНС се занимава с интернет-сайтове бих продължил аз.Твърде много хора останаха с впечатление, че репресивният апарат на държавата за пореден път е използван срещу частен интерес, вероятно в полза на друг частен интерес. Намесата на ДАНС срещу „Опасните" в комбинация с със зверския побой срещу г-н Огнян Стефанов и последвалият скандал за подслушване на журналисти и депутати накара обществото да застане срещу държавата. Тук проблемът си е на ДАНС. "Монитор". О, охранений от тото догански (небългарски) вестнико, проблемът не си е на поредната машина за разправа над непослушните. Проблемът е на нас - българите, че "не сме народ а мърша" и търпим. И пак цитат: "Симпатията на обществото за уебсайтове като „Опасните" и антипатията му към институции като ДАНС, които трябва да защитават сигурността ни, е дълбоко неправилно и отвратително явление. То обаче се появи заради липсата на компетентност на една държавна институция и заради неправилното използване на държавната власт - две други по дефиниция опасни за гражданите явления." О, доганский мониторе! Ние помним и мутрата на сина на собственичката ти, о, мониторе, и как беше назначаван по емелски длъжности без капка компетентност, а сега се води собственик на откраднато. Ако "Монитор" и тошотошевщините бяха медии на място - нямаше да се появяват сайтове като "Опасните новини". Ако Алексей Петров първо беше привикал на кафе чиновника "сбъркал" и наддал на Кобурггота два пъти повече гори за изсичане, а не беше (според "Опасните") изнасял класифицирана информаци по басейна си "Спартак", можеше и да повярваме, че ДАНС е оръжието на възмездието. Както и ако зам.-шефът на ДАНС беше привикал на кафе брат си за измамите с данъчните оценки в далаверите със софийски имоти. Както и ако САЩ демонстративно си бяха изтеглили съветниците, след явния случай на нарушаване на Конституцията ни от ДАНС, щяхме да и вярваме малко повече на посланик Макълдауни.След като двата парцела са били придобити чрез измама от Столичната община, те са били ипотекирани 2 пъти. Първият път фирмата "Сида-С" на брата на зам.-шефа на ДАНС Иван Драшков - Петър, взема с имота бързооборотен междуфирмен кредит от 1,2 млн. евро, който е върнат след месец. Той е взет от фирмата на бившия финансов министър Стоян Александров, "Стал 2007". На 4 август Петър Драшков продава фирмата "Сида-С" на крупния търговец на цигари "Симеон-2" и още същия ден новата фирма изтегля 10 млн. евро от "Пиреос банк". Ипотеката е учредена с фалшива данъчна оценка, твърдят разследващите на аферата. "Стандарт". Ето ги бре Божидаре, Божидар Данев - шеф на картелите, наричани за краткост БСК. Ето ги "бизнесът" ти, за който ти постоянно пишеш писма до правителствата.


Ето и за този общинар няма ДАНС:"Общинарят е изготвил нов проект за подробен устройствен план (ПУП), според който двата самостоятелни имота - собственост на общината в Зеленчукова борса, стават притежание на кметството и частна фирма. Според запознати става дума за Иван Тодоров, собственик на изба "Тодорофф" в близкото село Брестовица" "Стандарт". Абе едри "бизнесмени" ли бяха да ги опишеш. А Божидаре? Все с далаверката а? Не се ли награбихте бре Божидаре? Опитайте поне веднъж с иновация, с технология. А? Не става, нали? С ченгесари, назначени за капиталисти не става.


Световният икономически форум: В България нищо не е наред. Обезпокоителни са и слабите резултати по отношение на иновативността на българските предприятия - едва 96-о място при 88-о през миналата година. Тук най-добри позиции сред новоприсъединилите се към ЕС държави има Чехия (25-а). Българските мениджъри също не са пожалени. Компаниите страдат от лоши оперативни практики и стратегии, както и от неспособност за изграждане на партньорски мрежи, пише в анализа. Дружествата имат най-сериозни затруднения в следните области: липса на адекватна политика за квалификация и преквалификация на персонала, неефективен маркетинг, непрофесионален мениджмънт, липса на инвестиции в съвременни технологии. "Дневник". А, Божидаре? Божидар Данев - шеф на картелите наричани за краткост БСК. Не само аз ти го казвам, нали? Трябва си Народен съд. Трябва! Докато още БСК, заедно с послушната си мафия, не е въвела и закон за робството у нас вместо квалификация и преквалификация на персонала. Защото тогава вече и Спартак ще ни трябва. За въстание на робите. „Работодател - доставчик”, „работодател - ползвател” и „предоставяне на работник” а Божидаре? Това трябва да е съвсем в съзвучие с ония от световния икономически форум?Огромни суми са източвани от проекта за изграждане на завода за преработка на твърди битови отпадъци край пловдивското село Шишманци. В основата на далаверата са близкият до президента Първанов оръжеен търговец Николай Гигов и някогашният рекордьор на овчарски скок Атанас Търев. Така за по-малко от година стойността на проекта става петкратно по-висока от цената на първия проект, пресметна Станчев. "Медиапул". А, Божидаре? И този виден отвсякъде бизнесмен и той като другите ти, а? А ДАНС и "Медиапул" ли ще затваря? Пак Гигов се визира. (Като в "Опасните новини"). А посланик Макълдауни?


България прилича повече на Украйна. И там има отчаяние, и там циркулират странни хора, много пари и скъпоструващи коли. Аз също станах свидетел на някои шокиращи неща в София, разказва за Frognews.bg журналистът Ян Хунин. "Фрогнюз". Ами и в Украйна, както и тук, управлява НП посланикът на САЩ. И пак от същата статия: "но още по-потресаващо беше как една дама в огромен джип последен модел наби спирачки точно пред отворената трамвайна врата, от която възрастен човек се опитваше да слезе. Тя беше запречила изхода и той нямаше как да мине, но на нея това ни най-малко не й направи впечатление и тя невъзмутимо продължи да стои, въпреки че през цялото време го виждаше. Вместо да мине малко по-напред или по-назад". Божидарданюв кадър явно. "Бизнесменка". Той, холандецът, не ги знае божидарданевите с какъв манталитет са. За Народен съд! Ето още наблюдения на холандеца, които доказват зад кои държави стои дългата ръка на Вашингтон: "Грешката, която направиха поляците, а очевидно и тук, е, че те рязко промениха системата, залитайки в крайността, където смятаха, че всичко им е позволено, където няма правила и оцелява по-силният. Вчера разговарях с един човек от „Отворено общество” и му казах, че София е красив, зелен крад на фона на Варшава, която е ужасна в това отношение. А той ми отвърна: „Преди десет години тя беше още по-красива и зелена. Сега мафиотите са застроили всичко, те строят големи офиси, апартаменти, билдинги." Общото? Полша, България Украйна? Ами общото е, че са най-американските сателити. Колумбарския модел, налаган от САЩ. Барони, беднотия, стрелби и бригади за бой (дансъри ли, бопъри ли, както искате ги наричайте).


"...Искам като висш офицер да знаеш, че това няма да са мутрите, нито дори Иван Славков ще посмее да го направи в този момент, физически ще ме смачкат единствено ченгетата!...” "Афера.бг". ВП, посланик Макълдауни, това са думи на журналистка. А заглавието на статията е "Няма ли кой да ги спре? Те са готови да убиват!". Ваше Превъзходителство, посланик на САЩ в България, в докладите на Държавния департамент пише, че в България има демокрация и работеща пазарна икономика. Защо заблуждавате сънародниците си? Заради три кирливи военни бази?


Общинарят от Никопол срещу когото бе образувано досъдебно производство за използване на фалшива диплома за завършено средно специално образование се оказа активист на партията на Ахмед Доган - ДПС! С преправения документ 29-годишният Илияз Ибрямов Наилов успял да заблуди администрацията в крайдунавския град, за да бъде назначен на общинска длъжност за времето от 18 януари до 2 октомври тази година. Полицейска проверка установила, че Наилов никога не е учил в плевенския техникум по автотранспорт, както е отбелязано в импровизираното удостоверение. "Афера.бг". Боже мой! Какви кадри вече издига Доган! Пфу! Даже и техникум по автотранспорт не успял да завърши. Народен съд! Час по-скоро!


Освободете ДАНСинга! пише днес в "Новинар" Любен Дилов-син. И прави разкошни паралели с една чалга песен на Ивана: "Погледите с огромна надежда към новосъздадената ДАНС внезапно се изпълниха с подозрение. Вечното подозрение, че полицията в България по дефиниция е политическа полиция. Това дори Ивана го е разбрала, в кратките си преходи от БИАД до "Син сити"." Само посланик Макълдауни продължава да мълчи за американските съветници в подозираната за политическа полиция ДАНС.


собств. инф.: По повод вчерашната ми информация тук, че Исландия търси спешна инжекция от 4 млрд. от Русия, днес Файненшъл таймс (Willem Buiter от FT) пише, че Исландия блъфира, с цел да получи парите всъщност от Запада. Затова и заплашвала да отдаде за 99г. под лизинг на руснаците летището си Кефлавик. И успокоява английският финансов министър Дарлинг, че няма страшно от кризата. Най-много да заложат на руснаците летище Хийтроу и ще получат парички.


собств. инф.: Според Хенри Ваксман - шеф на парламентарния комитет по надзора и реформите на американското правителство, световната икономическа криза днес е провокирана от семейството на Буш. Родственикът на президента им Джорд Уокър (не знам какво значи нещо като троероден брат на Буш), е бил сред ръководителите на Лемън Брадърс. На заседание на Конгреса на САЩ Ваксман е представил 24-страници служебна преписка между ръководителите на фалиралата институция. От тях се вижда, че шефовете и са били своевременно предупреждавани за рисковете, но са водели банката към пропастта. Само ще добавя, че в същата статия се напомнят и връзките на семейството на Буш със самия Осама бен Ладен. Добре. Буш си отива. Ами ние какво ще ги правим нашите верни бушмени?


8 октомври 2008г.

Явно идеята за Народен съд вече битува не само в моите представи за излизане от положението, в което ни натикаха ченгесарите божидарданеви. Ето какво пише днес "Дневник": "Тия дни в Добрич издателят Иван Гранитски обяви от името на свои колеги интелектуалци, че български писатели, поети и културни дейци възнамеряват да организират обществен съд за престъпленията на българската държава през последните 20 години по отношение на националната култура. Явно в нечии глави Народният съд продължава да стои като образец за раздаване на присъди, надяваме се, този път не смъртни." Край на цитата. Щом крадците са задействали платената "интелигенция", значи сме на прав път с искането за Народен съд!. Ето как завършва статията: "И една от причините е може би именно в упорито възпроизвежданата нагласа, че "демокрацията" и "капитализмът" са виновни за всичко лошо, което се е случило след 1989 г. Да, може и да сме достигнали до четвъртата си национална катастрофа..." А, още не сме, не сме достигнали, както казал песимистът, но Народен съд вече си трябва. Само че вижте ги как размиват платените "интелектуалци". Капитализмът, социализмът... дрън, дрън. Аз винаги съм говорел за виновни конкретни лица: Божидар Данев, Министър 10% (ака ди-джей Ал Бож), Луканов (да, трябва си посмъртно!), Кобурггота, Доган, главните прокурори на разграбването, Лупи и прочие Баневци, Мироновци и нататък бандити.


Синдикалните членове на КТ „Подкрепа” са готови да стигнат дори до национална стачка, ако влезе в сила проектозакон за преотстъпване на работници. Според документа работодатели ще могат да преотстъпват работници, с които имат подписани трудови договори на други работодатели. В предложението изобщо не се споменава кой ще плаща здравните и социални осигуровки на преотстъпеното лице, дали то има право да стачкува и дори дали може да откаже да отиде в посочената фирма. Това е почти равносилно на размяна на роби, смятат синдикалистите. Затова те настояват подобно преотстъпване да се записва в допълнително споразумение към трудовия договор и да има ясни правила. Трябва още фирмата, която приема преотстъпения работник, да му осигури еднакви условия и заплащане като на постоянните си служители. Синдикалистите са и против използването на термини в проекта като „работодател - доставчик”, „работодател - ползвател” и „предоставяне на работник”. "Новинар". Значи "синдикалистите"-бивши доносници на ДС не са против робството, предложено от Божидар Данев в едно от предишните му "писма" до правителството. Те са само против термините и да имало ясни правила за въвеждане на робството в България в третото хилядолетие. Пфу!Някак твърде елементарно вече звучи пиесата, която наблюдаваме, а и от която сме част толкова години – периодично да ни бъдат натрапвани за виновни топлофикация, електоснабдяване, ВиК, като фокусът на вината се концентрира в монопола. В същото време, зад кулисите нехайно да се разхожда държавата и да следи тайничко зад завесата ефекта от поредната сценка върху публиката. Може би е време прожекторите да се насочат към нея и тя, чрез институциите, експертите, управляващите да каже: Не може или не иска да управлява естествените монополи. Защо не упражнява правомощията си в защита на обществения интерес и не налага санкции, при неспазване на правилата от монополистите , определени всъщност от нея. Защо хаосът продължава години наред и кому е изгоден. Защо държавни чиновници, продали за жълти стотинки обществения интерес, залагайки компромисни клаузи в приватизационните договори, “затваряли” очите си за явни нарушения на лицензионните режими, подписвали документи с невярно съдържание, остават скрити зад гриф “класифицирана информация” и анонимни в сянката на институцията.Кой контролира и кой защитава гражданите, потребителите от монопола на държавата. Сякаш никой … Е, докога така? Пита Светла Василева във "Всеки ден" (без Всеки ден да посочи кой и е блогът, въпреки, че е прекопирал статията и). Но да се върна на коментара си: до кога така? Докато успеем да наложим провеждането на Народен съд у нас. Да, и Шушулов отдавна посочвам че е лично отговорен и е за Народен съд! Шушулов, а не капитализма или социализма.


Учениците не могат да четат. Студентите не могат да пишат. Върви процес на създаване на мужици и наложници. Учителят е наврян в кучи гъз - от системата, от държавата, от родителите, ако щете, и на първо място от самите ученици. Това е част от загубата ни като нация и като бъдеще. В такъв момент да се подбират думите е като в запалена къща да се говори на висок стил, ако може и на френски. Карбовски в "Стандарт". Това е част от божидарданевата политика г-н Карбовски. На хотелиерите не им трябват инженери и математици а мужици и наложници. И закон за преотстъпването им под брой, когато им омръзнат наложниците. Защо сега това да е позволено на сводниците-ченгесарски, а да не е позволено и за "бизнесмените"-ченгесарски? Все пак сводниците-ченгесарски плащат като си менкат. По 3-5 000 вървяла млада плът. А Божидар Данев пак иска без пари. С едно писмо до правителството и хоп - Закон за робството в България. С определения в него „работодател - доставчик”, „работодател - ползвател”Информация за посланик Макълдауни от "Стандарт": "Роми бият даскали заради момиче. Вадят нож на кмета, искат да линчуват шестокласничка." и от "Атака": "1300 метра телефонен кабел са откраднали двама цигани от шахта в Сливен, съобщиха вчера от местната полицейска дирекция. Щетите са около 20 хил. лв., уточниха ченгетата." Предлагам на НП посланикът на САЩ у нас, както предшественикът си, веднага да скочи и да отиде и да издейства наказание за даскалите, че не са дали да се набие българчето. Както и да изиска оставката на кмета, защитил даскалите. После да прескочи до Сливен и да освободи рушителите на съвременна България и да накаже ченгетата, за да не пречат на американските планове за района. После да изпълни препоръката на ВСС (от вчерашната ми информация) и да организира курсове за съдийки, които служат вярно на каузата за доунищожение на България.


Не знам защо ДАНС би "закачила" и сайта на в-к "Стандарт". Или бТК би го "филтрирала"? Защото днес сайтът почти не се зареждаше. Не видях нещо кой знае какво. Освен, че днес вместо рубрика "Икономика" се мъдреше рубрика "Криза". Но това едва ли е повод сайтът да бъде хакван, както "органите" са хакнали "Опасните новини" преди време. За всеки случай да ви цитирам по едно време, на настоятелните ми напъни да измъкна информация за вас, какво ми изплю браузъра: Connection Interrupted. The connection to the server was reset while the page was loading. Кой я е ресетнал и защо остава да гадаем в демократичната ни държава, според посланиците на САЩ.собств. инф.: Исландия фалира. Двете най-големи нбанки на страната са национализирани, националната им валута е на границата на колапса и правителството им помоли Русия за спешен 5 милиарден кредит за спасяване на страната. Кудрин (руският Орешарски) е заявил, че "молбата на Исландия се изучава". Ако сделката бъде одобрена кредитът ще е за срок 4 години. Премиерът на Исландия Хаарде с възмущение е отхвърлил слуховете (явно подхвърлени от уплашени задокеански рицари на плаща и кинжала), че в отговор на финансовата помощ Исландия ще пусне руски военни бази. Изглежда янките си мислят, че морала на Русия и Китай е като техния. Подкупиш един-двама продажници и хоп американски бази без пари в България.


собств. инф.: Изглежда, че в САЩ все пак няма да им се размине на тамошните божидарданювчета. Че ще има американски Народен съд преди български такъв. Обществото им все повече ще търси виновниците за ограбването си. Първите признаци, че тамошният съд не кара по семинарите на тукашните им посланици са налице. Според информация от вчера, окръжният федерален съд на Манхатън е дал 10г затвор на Морис Макдоул за емитиране на "ценни книжа" без покритие и финансови измами. Освен 2.5 милиона долара, които съдът е успял да върне, Макдоул трябва да компенсира допълнително 100 000 измамени. Американците се питат кога ще започне търсенето на виновници за Лемън Брадърс и останалите. Аз като измамен от Първа Частна Банка все още питам т.нар. съд у нас: Тази банка има ли я или я няма? Защото аз се водя привилегирован акционер с куп неизрязани купони. А манхатънския съд се е произнесъл по дело от юли т.г. Обърнете внимание - за три месеца е приключено дело за масова финансова измама.


7 октомври 2008г.

нашата страна свидетелства, че не само икономически, но и в геостратегическото управленско мислене тревожно изоставаме не само спрямо Запада, но и спрямо бившите социалистически страни. Последната фраза спокойно може да бъде преформулирана, тоест България изостава икономически именно защото изостава мисловно концептуално. ...Аз пиша вече почти двайсет години „уведомителни" писма до управляващите относно европейския модел на социална пазарна икономика, неговия произход, актуално съдържание и добри перспективи. Наблюдението ми е, че въпросните писания редовно не пристигат навреме или просто не намират получател. ... неолиберализмът в България на прехода придоби твърде уродливите форми на откровен социалдарвинизъм. думи на проф. Чавдар Николов в "Монитор". Изглежда, че редакторите на "за правителството или добро или нищо", са си видяли плачевния тираж и са допуснали все пак един мислещ българин да се изкаже. Да, и аз в този си проект от не една година говоря, че сме член на ЕС, а не присъединена тип Пуерто Рико територия на САЩ, ама Станишев си дойде с поредните "съвети" преди дни от САЩ, а не от Брюксел. И аз си пиша и цитирам по-умни глави, че в Европа не върви дивашкият капитализъм, налаган от янките, а социално-ориентирана държавна политика, ама у нас "уведомителните писма" на Божидар Данев и разните соросови подлоги като ИПИ, ИЛС и прочие, все още са ни реалното управление. Явно в България промени без Народен съд не стават г-н Николов.


Акъл много - работата чака. Когато акълът стане много и вече трудно се усвоява, идва време за дебат. Представете си Медведев и Путин да дебатират за боклука на Москва? Ще им се смеят и белите мечки. Представете си Саркози и Меркел да дебатират за ОВОС на завода за "Еърбъс" в Торино? Това въобще не е тяхна работа. Представете си кметът да се скара с министър-председателя за два сепаратора - о, това вече е България. Сякаш сме обречени - думите и въпросите вече губят смисъл, защото в тях няма никаква конкретика. Няма, защото са далече от реалността и дори от повърхността на проблемите. Карбовски в "Стандарт". Да, проф. Николов може и да не го чуват. Но нас ни занимават с глупостите си. Защо? Защото реалната власт не е у нас. Нивото, до което може нещо да зависи от Станишев и дон Бойко е явно сепаратора, а не държавата и столицата. Затова първо да си върнем държавата. Чрез Народен съд! Даваш ли даваш, посланик Макълдауни, хубава България на европейска вяра? (Информация на ухо посланик Макълдауни: по-добре давайте, че из тия ширини, като не се състои Европа идват братушките. Идват! вЕрвайте ми!)До държавното обвинение се е стигнало след подаден на "Московска" 33 сигнал за извършена незаконна продажба на терен от 14 декара в кв. "Стрелбище". По информация на пресцентъра на Столичната община става дума за фалшифициран договор за продажба на имота, сключен между кметството и фирма "Сида-С". Според фирмените регистри едноличен собственик на "Сида-С" е Петър Иванов Драшков, който е брат на зам.-председателя на ДАНС и бивш шеф на НСС Иван Драшков. "Медиапул". Както казва Мамалев - хвала на таквизи органи. Единият съветник застрахова ли застрахова не знам с чукове ли или с друг вид рекет, другият брат на зам.-шеф с фалшиви договори приватизира ли, хайдутизира ли, а съветниците на посланик Макълдауни явно нищо не виждат и нищо не знаят (като трите маймунки на ЦРУ). И посланик Макълдауни мълчи упорито за съдбата на таквизи съветници. Ще си ги изтеглят ли, ще си ги подменят ли, или открито ще признават: това е нашата политика - друга няма. Не, не, не се ослушвайте посланик Понсен, и ваши съветници са там. Не е само на янките отговорността явно.Горската агенция отново задейства на пълни обороти машината за замени. Само за последните дни на септември шефът й Стефан Юруков е разписал нови седем сделки, с които хариза на частници близо 500 дка държавни гори. С това до момента 12 500 дка държавни гори отиват в частни ръце и по всяка вероятност на тези терени ще се строи. Управляваната от БСП горска агенция на практика вече е минала рекорда, постигнат от ексминистър Нихат Кабил, който успя да замени 8000 дка. "Сега". Ами те са едно. бекапари и доганци са все всъщност ченгесари. А ченгесарин, ченгесарину само гушка пълни. До Народния съд! Аз не знам кога гърците ще се сетят, че тази антибългарска политика с изсичанията на България оставя не само нас - българите без вода, но и тях - дето съвсем не им стига водата и днес. Щото офицери без прикритие в ДАНС, които да милеят за България явно няма. Поне гърците, както с Коце Маца, да свършат работата на нашите ушевци, съветвани от янките.Разгромът на германските консерватори в Бавария и Бранденбург показа, че търпението на хората се изчерпва преди парламентарния вот догодина. ...ХСС получи едва 43% от гласовете и вече няма абсолютно мнозинство в местния баварски парламент, на което се радваше в продължение на 46 години. ...Положението за Меркел сe усложни още повече заради загубата същата неделя на ХДС в провинцията Бранденбург, където ГСДП влезе като първа политическа сила в местния парламент с 25.8%. Тя обаче е следвана плътно от новата Лява партия, за която гласуваха 24.7 на сто. ХДС получи едва 19 на сто и от първа политическа сила стана трета. ...След двете поражения на местно ниво старият борец Меркел не се предаде и показа, че не напразно е толкова популярна сред германците. Тя заяви, че още повече ще се съсредоточи върху икономиката, образованието и осигуряването на нови работни места. "Сега". Чете ли Станишев, соросоидът му Петър Димитров или парвенюто му Масларова? "Икономика, образование и нови работни места". Това май хич не съвпада с уведомителните писма на Божидар Данев?Ченгета, магистрати и политици се менкат един друг като магистралки. Някои взимат много пари. Чрез посредник. Други си имат мутрафончета, които носят пачките и ги дялкат в автомобилите им като месечна доза. Трети са превърнали правораздавателните органи в гара-разпределителна или в наказателна бригада..."Афера.бг". Пише си Томова, пише си. Но в докладите на американските посланици до Държавния им департамент пише друго. Че това е работеща пазарна икономика и демокрация.


Именно затова настоявах излишъкът от бюджета да се изхарчи преди всичко за инфраструктура, за да може да се подпомогне по този начин строителният отрасъл”, посочи Данев. Шефът на картелите от ченгесари-бизнесмени пред агенция "Фокус" пак иска те (хотелиерите) да си лапкат. Докато Меркел заявява, че "още повече ще се съсредоточи върху икономиката, образованието и осигуряването на нови работни места". Божидар Данев явно заявява, че още повече ще се съсредоточи върху изсичане, "за да се подпомогне строителния отрасъл".


Снощи по СКАТ при Солаков беше един стар мой познат - доцент Пенчо Пенчев от УНСС. Той говореше, че не е нормално да продължават финансовите игрички без производство. Говореше, че освен Маркс съществуват и Кейнс и Рикардо и т.н., но явно няма у нас кой да го чуе. У нас слушат оня с жълтото още около устата - Георги Ганев. Сууперикономист! А, да и бившият министър 10% (дали само 10% е откраднал)? Е и други янкофили. Само защото са янкофили, не защото са българи.собств. инф.: Чешката "Шкода" (влизаща в състава на "Фолксваген") ще спре работа за 5 дни в края на октомври. Изцяло. Поради намаляло търсене на автомобилите им по света. Преди това, заради кризата "Татра" съкрати производството си също.


собств. инф.: Американският военен министър Гейтс идва да набива канчета в Европа. Първо щял да посети БЮРМ, а после на неофициална среща на военните министри на НАТО в Унгария ще се опитва да прави блок срещу Русия на Кавказ. Напрежението нарастна, след като, според руснаците грузински тайни служби са взривили руски миротворци преди дни, а вчера и военна руска колона в Южна Осетия.


собств. инф.: В Портланд, щат Орегон, се е състояла протестна демонстрация против опитите на евреите да насъскват американците срещу исляма. По-точно протестът е бил пред местния вестник Oregonean, в който като притурка се разпространявал видеофилм на еврейската организация Honest Reporting за това, че исляма водел война против Запада. А Clarion Fund е обявил, че целта на филма била да образовал американците по въпросите на националната им безопасност. Явно и на янките им писва да ги правят на глупаци.


6 октомври 2008г.

...на 12 юли в стопанството се изсипват няколко лимузини. От едната слиза съдия-изпълнителят Валери Йотов, а полицайка започва да чете заповед от съдия Даниела Грамовска за обезпечение със зърно в размер на 300 хиляди евро. Едър мъж с бръсната глава и тъмни очила се представя като Мирослав Байчев и отсича: "Г-н председателю, идвам да си взема паричките!" Така шашнатият председател разбира, че е длъжник на непознат човек ...По този повод Петков е закаран в РПУ-Бяла Слатина и останал до 19 часа вечерта. ...Извършени са експертизи на около 100 документа на кооперацията, за да се установи, че подписът на Петков по договора за мнимия заем и печатът на кооперацията са фалшифицирани. Установило се и че въпросният Мирослав Байчев е подал жалба в съда в Бяла Слатина срещу Спас Петков на 9 юли, а съдия Даниела Грамовска издала заповедта си за изземване на зърното същия ден. ...Скандалът стигна и до Висшия съдебен съвет, но не доведе до санкции за Грамовска. Инспекторатът е връчил в края на миналата седмица акт на съда. В него има препоръки да се повиши квалификацията на магистратите... стига цитати от статията на "Стандарт", че ми се доповръща. Посланик Макълдауни, няма ли да издействате малко парички от американския данъкоплатец за повишаване на квалификацията им? Както предшественикът Ви? Обърнете внимание и на типичния образ на съвременния божидарданювец - с бръсната глава и тъмни очила. И фалшиви документи. И с полицайка и съдийка на негова страна. Пфу! Народен съд!Проверка в системата на Националния осигурителен институт показа, че лидерът на СДС, който се води като един от най-богатите българи, се е осигурявал на 220 лв. месечно. Към 27 август, друга от фирмите на Юруков - "Балкан" АД има декларирани, но невнесени данъчни вноски в размер на 25 132 лв. Другата фирма на Пламен Юруков, която той не е сметнал за нужно да декларира в Сметната палата е "Спетема продакшън" ООД. Към същия период тя има декларирани, но невнесени данъчни задължения за 33 958 лв. "Фрогнюз". Извинявам се ВП посланик на САЩ у нас, госпожо Макълдауни, и в САЩ ли са Ви такива "десните"? "Бизнесмените" от стопанската Ви камара? Иначе не мога да си обясня защо САЩ все такива "десни" подкрепят. А посланик Гайер? Няма ли да го заведете този на разноски на обикновения немец пак в Каденабия? Да го поинструктирате как да ни учи на морал и християндемократически ценности?Ако трябва днес да перифразирам Бежански от "Монитор" - "Егати и вестника". Ниищо!!! Аз Ви уважавам, посетителите на този проект и нямам намерение да Ви занимавам с глупости от типа на кого се водел телефона на Дончева или кой бекапар щял да демонстрира плурализъм на "конгреса" им, като уж щял да дърпа стола на Станишев. Явно бая пари са краднали доганците от тотото за да продължава това безсмислено пилеене на хартия.


На оперативката Бузов обявява, че от Министерски съвет му се били обадили токущо и му били дали пълните данни на Емил Петров, от чието име е изпратено заявлението от Клуб “Журналисти срещу корпуцията”. Управителят на в. “Конкурент” (Бузов), заявява пред всички, че ще унищожи и ще смачка Емил Петров и, че ще му счупи ръцете и краката. Бузев респектира журналистите от вестника, че никой от тях няма право да се интересува как той бил заминал за САЩ и, че те били големи наивници, защото имал хора на най-високо ниво. ...Скандалът във Враца за пореден път показва, че вместо всеки човек според законът за достъп до обществена информация да има право да получи информация за публични разходи и функции, става точно обратното – личните му данни политат обратно към онзи, за когото пита. Нататък всичко е ясно – или чукове, или мачкане до дупка. "Афера.бг". Сега остава и посланик Макълдауни да се оправдае с демократичното "класифицирана информация" и да не ни обясни с кого се е срещал и за какво са си говорили янките с въпросният нов надежден медиен партньор на САЩ?Класово-партиен подход демонстрира и "Стандарт": Къщата музей на Георги Димитров остави "Опълченска" без тротоар. Реститути блокират трафика в София. Това е заглавие на оправдание за бездействията на бат'бойко. И за това, че софиянци още не са поискали доживотна присъда за Янчулев и Софиянски, на столичната секция на Народния съд за съдене на виновниците за националната ни катастрофа. Защото не е виновен който яде баницата, нали? Създадоха една омразна нищонеработеща прослойка, която само смуче народа си, както турчин не го е обирал. "Офиси под наем". "For rent". Нямам нищо против да се върне собствеността на трите етажа на евреите на "Мария Луиза" 94. Но защо свиха и надстроените после от народа ни още два етажа? Не, това не е единичен, а типичен случай на грабежа на класата на рентиерите. Да не би родителите на Богдана Карадочева банка за земеделски кредит да са имали? С мраморите? Или Румен Драгановите "Минералсувенир"?


На въпросите на "Фрогнюз" "Защо ДАНС не провери дали изнесеното в „Опасните” отговоря на истината?", "Какво е породило назначаването на Алексей Петров като секретен сътрудник на ДАНС ?" и т.н. най-добре е отговорил читател, подписал се с Николай: "Не знам колко време трябва на българската държавност, за да осъзнае факта, че не трябва да защитава конюнктурни и кланови интереси, а национални и народни. С какво се занимава в момента прословутият ДАНС? Пази конюнктурната субдържава от народа! От тази гледна точка демокрацията у нас все още не се е случила. ...След всичко това не остава нищо друго, освен да чакаме Априлското въстание. Иначе промяна няма!" Има, има промяна. Я прочетете докладите на американските посланици у нас до Държавния им департамент. И демокрация си имаме и правосъдие и работеща пазарна икономика. А за Априлско въстание не се чака. Който е могъл го е правил. Други с бръснати глави са предавали народа си. А чорбаджиите са чакали султана от белия му дом (пардон от Високата порта). И са деляли с него. Даждията български. "колкото ни поискаха даждие, толкова им и давахме, по някой път и два пъти в годината едно и също плащахме даждие, ..." пише в спомените си един диарбекирски заточеник. Така че има накъде още да се демократизираме.


Но не всичко в този живот е пари. Така че няма защо да виним политиците, че в парламента само си въртят игрите. Щом им се позволява, ще ги въртят. Ние сами си създаваме ценностите и творим живота си. Крайно време е българите да разберат, че не могат да продължават така. Социализмът си отиде още когато другарят Горбачов каза думичката "перестройка". Не се ли промени начинът ни на мислене, много скоро България ще изчезне от лицето на картата. думи на певеца Орлин Горанов в "Стандарт". Оставям ги без коментар."Покажи, мецо, как се въргаля поп от преяждане". Само че не е меца. За мечките си има Бриджит Бардо. Тях ги прибраха и изкараха лудите и олигофрените. И излизат нормалните с акордеони и кларнети. Излизат нереализираните Ибрями и Папазовци, хващат си някой луд – има ги с лопата да ги ринеш. Връзват го с коричка хляб – няма по-жестока верига от коричката хляб. Ако се осмелиш да не ядеш държавния хляб – бягаш на свобода в Англия, САЩ, Испания и Гърция. Който се освободи от коричката хляб, осъзнава свободата си. Иначе те връзват за коричката хляб и ти пускат някаква музика. И ти показваш как се въргаля преял поп по заговезни. Нямаш друг изход. Другият изход е свободата. Но за да я получиш има два начина. Единият е да избягаш. Другият е да се появи някоя Бриджит Бардо. И да ти направи резерват. Заради това в България винаги се живее като в резерват. Тъжни думи на Христо Стоянов в "Новинар". Съвсем не пасват на докладите на техни превъзходителства до Държавния им департамент. Но има и трети път г-н Стоянов. Има! Първо Народен съд! И после както Ляпчев - со кротце, со благо и со малце кютек.


Снощи по руската ОРТ показаха изказвания на участници в срещата на четворката на ЕС, където се мъдрува опазването на съюза ни от кризата с дълговете на САЩ. Политик от Холадния в ефир заяви, че европейците трябва да спрат да играят по свирката на Америка. Дали го е чул Станишев? Показаха и как Русия готви сатъра, с който смята да налага ред след "приватизацията". Четири закона с над 20 поправки на други закони "За борба с корупцията". Както се казва кой грабил - грабил. При тях Чубайси, Грефове, Дерипаски и прочие - тук андрейрайчевци и картелите на Божидар Данев. Русия май иска да каже край! Започваме пак със социализма? Или първо с националсоциализма? Вижте в раздела ми за политика. През изтеклите почивни дни отново работих за Вас и съм обновил рубриката си за политика с нова статия за възможните сценарии за излизане на САЩ от кризата им с дълговете им към света.
3 октомври 2008г.

Краус вече контролирал изба до село Каменар, близо до пътя Каблешково-Ахелой, твърдят източници от винарския бизнес. Капацитетът на винарната бил за 700 тона грозде, от които могат да се произведат 500 000 бутилки вино. Лозовите масиви и избата били построени с пари по САПАРД. Гроздето явно се е усладило на бившия министър. След успешната развръзка с отвличането на сина му Михаил в края на октомври миналата година през март 2008 г. той планира изграждането на нова винарна. За нея Краус е заделил 10 млн. лв., а теренът от 15 дка струвал 2 млн. лв. Очевадно е, че парите са много повече, защото с 10 млн. лв. не може да се построи нищо модерно, смятат специалисти във винопроизводството. Така почти 10 години, след като източи милиони, и 4 години след края на съдебните саги срещу него Краус вече може да извади на светло спечелените с честен труд и пот на челото пари от софийските маршрутки. "Стандарт". Така ще е. До провеждането на "Референдум за съдене на виновниците за националната ни катастрофа" с последващ Народен съд! Но статията е по-интересна с описване на манталитета на хората на Божидар Данев: "За целта Вилхелм Краус направил първите си крачки в промишления шпионаж. Вместо да си плати на експерти, той тръгнал сам да се рови в тайните на винарството. Отишъл в новоизградена изба край стария храм Старосел като турист. Краус-старши снимал с камера цистерните, поточните линии за бутилиране и задавал наивни въпроси. "Какво е помпа брустер и манцини?". Край на цитата. Вместо да си плащат на експерти, божидарданювчетата се сещат за какво? За каквото са учили по школите из Симеоново явно. За ченгесарските си номера. Но да се повторя г-н Данев: "Козата си иска пръч". Иначе само угробвате откраднатите от нас и от родителите ни пари. До сега в хотели. Сега явно и във винарски изби.А за "икономиката глупако" си трябват не крадливи ченгесари г-н Данев.


мисля, че депутатската камарила започва да прилича на съдебната система - корпоративна общност, която ни се води, ни се кара. И никой в държавата, а и от ЕС, не може да я накара да свърши нещо. Юрий Асланов "Монитор". Дали корпоративна общност ще я наричаме или мафия е все тая. Но че си има една група, с която само Народен съд вече трябва да се разправи - за всички е вече очевадно.


Синът на покойния бизнесмен Иво Марков е бил отвлечен преди месеци, научи "Стандарт". МВР обаче не съобщило за случая, тъй като разследването забуксувало, съобщиха от прокуратурата вчера. Синът на застреляния през 2006 г. бизнесмен бил отвлечен в началото на годината пред блока си на връщане от училище. Според запознати хлапето било качено в джип с полицейска лампа, Край на цитата. Така де. МВР ще съобщи само ако е спасило някой протестиращ работник да не си удари главата о асфалта. Но виж за сестрите Белнейски, за беснеещите цигански банди и т.н. няма да съобщи.


Катализатор на битката между двата клана е разработката на службата по сайта "Опасните". Истината е, че сигналът бе подаден в ДАНС от антимафиотите, разказаха специално за "Стандарт" отлично информирани източници от спецслужбите. В сигнала изобщо не ставало въпрос за политическа разправа заради статии, громящи властта. А за тероризъм ГДБОП засичат странна връзка на човек от "Опасните". Системният администратор на скандалния сайт Йорго Пецас, от гръцки произход, е съквартирант с арабин, който от доста време е в полезрението на службите. Това е и истинската причина Пецас да бъде викан на разпит в ДАНС, обясняват източниците ни. Когато започва проверката на Пецас около "Опасните", а след това и покрай зверския побой над главния редактор на "Фрогнюз" Огнян Стефанов, агентите откриват, че едни от най-честите разговори на Стефанов са с Татяна Дончева. Край на цитата. Виждате ли как от девет дерета се мъкне вода за замазване на истината за българското "ФБР"? Госпожо Макълдауни, този съвет, че е борба с арабски тероризъм политическият терор у нас, само вашите съветници, работещи в ДАНС могат измисли. Само за янките всяка мръсотия, която сътворят по света е борба с арабския тероризъм. Снощи по СКАТ интервюираха един бивш, ама истински политически затворник от времето на Живков. Освен, че човекът разказа как Доган е бил ухо на ДС в затвора, той обясни как му измислили един шамар в Пловдив. Докато бил доказано със свидетели в Благоевград. Само и само да пишат делото му криминално. Тогава, госпожо посланик на САЩ у нас, на всеки борец за идване на американски съветници в ДС вместо съветските, му скалъпвали криминално дело. За да се отчитало, че у нас по политически причини не затварят. Днес Вашите съветници на днешната ДАНС, явно по не ги бива от тогавашните на ДС. Да се опитваш да скалъпваш арабски тероризъм от затваряне на интернет сайт като "Опасните новини", само в главата на много верен на Буш човек може да се роди. На Буш госпожо посланик, не на американските интереси изобщо. И за да не ме питат познатите ми постоянно, защо все към американския посланик се обръщам - да продължа как завършва статията на "Стандарт" днес: "Щатските спецслужби препоръчали спешни мерки. Американците дали ясен знак на Станишев по време на визитата му, че очакват развръзка". Така де. Аз съм човек, претендиращ че разбира малко от административно управление. Защо да си хабя думите към хора, от които нищо не зависи? Нашите само крадат и делят, а виж, "десижън мейкърите" са други. Та затова и пиша на НП посланикът на САЩ да не се излагат в още една територия близка до Гърция с бушизмите на арабския тероризъм. "Те могат да нанесат вреда на Америка. Можем и ние" беше казал Буш.


Иван Костов запита какво общо въобще има ДАНС с това и защо са били викани главни редактори на медии. Лидерът на ДСБ обеща, че когато българинът гласува да изпрати това управление в опозиция, ще бъдат погледнати делата на ДАНС и ще бъде обявено реално какво са правили, защото наблюдението върху медиите давало много материал на опитни разузнавачи да изнудват конкретни журналисти. "Фрогнюз". Иван Костов да не пита и да не се надява. Българинът (макар и принуден от едни 20 млн. за сваляне на Виденов) гласува. И му видя 10-те процента на голямото лапкане на Костов. "Той се съгласи, че всичко е поръчано от много високо ниво и не скри, че разполага с много повече информация по този случай, но тя била класифицирана." Ами кажи бе Костов като знаеш много повече. Както виждаш, като знаеше повече за "Тази ченгеджийница няма да я бъде", все пак ченгеджийницата те изрита и действа по ченгеджийски вече две правителства след теб. А теб те е страх Костов. А като те е страх, и да знаеш и да не знаеш - все тая. Знанието на някои факти може и да компенсира донякъде незнанието на фундаментални закони. Но незнанието на фундаментални закони не може да бъде компенсирано със знания на колкото и да са факти. А фундаменталният закон за случая го е казал един от по-предишните (не като днешните) американци. Нали помните Франклин, посланик Макълдауни? "Можеш да лъжеш дори огромни групи от хора за определено време, ... ". Не става само с кражби и пиар посланик Макълдауни. Не става.


Afera.bg продължава да очаква отговори на някои от поставените от нея въпроси: Вярно ли е, че дъщерята на висш антимафиот продава необезпокоявано наркотици? ... Кой допусна задържаният управител на базата “Спартак” Свилен Николов да бъде представен на прокуратурата с неверни данни, касаещи друго лице, известно под прозвището Гущера? Умишлено ли е било направено, или поради въпиюща некомпетентност? ...Afera.bg научи и от свои изключително достоверни източници, че трима представители на ъндърграунда вече са изявили желание и са готови при необходимост да станат прокурорски свидетели и да разкрият корупционната схема, която тече от години между висши антимафиоти и известна група, която държи наркотиците и проституцията във Варна. Край на цитатите. И каква стана тя сега!? Даже на престъпниците без униформи им писна от престъпниците с униформи?


Медиите, членуващи в съюзите на издателите и на електронните медии, и журналисти от тях не са били обект на разработки или следени от Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) във връзка с тяхната работа или по политическа поръчка. Това е уверил председателят на спецагенцията Петко Сертов представители на двата съюза. "Дневник". Хайде сега. Че точно тях за какво? Тях си ги виква тракотора, инструктира ги и те са готови да действат по американски - пиар и психоза за покриване на кражбите на големите. А да, и за да не питаме за имотите на Тошо Тошев и голфдалаверите на Райчев и за тотото на турските "медии". Но виж това текстче явно е точно по съветите на янките в ДАНС: "Съобразно законовите си правомощия и задължения ДАНС ще продължи да се интересува от съдържанието на медийни публикации, които създават целенасочени предпоставки за изтичане на класифицирана информация, създаване на дестабилизация на държавата, както и нагнетяване на обществено напрежение", предупредиха от спецагенцията. Ваше превъзходителство, посланик Макълдауни, какво означава "създаване на предпоставки"? Предлагам Ви да го включите в следващия Ви доклад до Държавния Ви департамент за наличието на демокрация в България. И моля Ви посланик, подсетете съветниците си в ДАНС, че и спиранията на тока, които станаха вече ежедневие даже и в София, са нагнетяване на обществено напрежение. (Снощи, г-н Сертов, през половин час на два пъти ЧЕЗ ми прави токови удари върху компютри, телевизори и прочие техника безнаказано). Поинтересувайте се, г-н Сертов, щом публично обещавате, защо ЧЕЗ нагнетява обществено напрежение? Аз съм се жалвал преди да Ви сигнализирам г-н Сертов. Дал съм си и адреса и името си в жалбата си. Не съм като Костов, който знаел но не казва. Аз знам, че ЧЕЗ нагнетява обществено напрежение и Ви казвам.


Държавата закрива общински и разкрива частни училища. "Сега". Ами нали това явно е свободната конкуренция и пазарна икономика според посланик Макълдауни? Бат'Бойко намалява автобусите за Младост за да има за маршрутките на Краус. Просто и ясно като ролята на БСК за картелите в България.


снощи, освен дето по СКАТ показваха свидетел на това, че и Ценко Барев и други уж проамерикански емигранти са били на служба на ДС, по ВТК (военната телевизия) дадоха филм и за това как през 1925г. тогавашните офицери без прикритие повикали Гео Милев за 7 часа и ... до днес. Показаха и как един-двама офицери заговаряли привикания интелектуалец отпред, докато изотзад се промъквал друг офицер и с тел удушавал осмелилият се да е интелигент българин. После го закопавали покрай София. А през това време в казармата бучал мотора на камион, за да не се чуе, ако интелигенцията надигне предсмъртен вопъл. И всичко това е било, за да се свали и убие дръзналият български управник (Стамболийски) да орязва собствеността на тогавашните черепи. да строи училища даже и за турците (не като днешните да ги закрива), да оземлява безимотните и т.н. социална политика. Политика, различна от днешната политика на янките - политика на насърчаване на кражбите, джиповете, яхтите и курвите. По-интересно ми е как комунистката Леда Милева днес гледа "социалиста" Сергей Станишев? Ами и другите комунисти? Вчера, докато пътувах с автобуса от селото си, си говорих с една служителка в Министерството на финансите. Щяла била да гласува за БСП за да нямало промяна. Ами ние!? А посланик Макълдауни!? Ние дето ни наричат дребен и среден бизнес!? Ние, за които няма ни увеличения на заплатките като на бездействащите 63000 меверейци? Ние, за които няма даже и безплатни курсове по английски като за 103 000 държавни чиновници? Ние, които Ви повярвахме на лъжите рейгънови посланик Макълдауни? Ние за кой да гласуваме? Ето даже и вашият Конгрес се сети, че не може да налива държавни пари само за богаташите. И промени плана на Буш за пазарна икономика по български с клаузи за подкрепа и на дребния и среден бизнес. А у нас посланик Макълдауни? "Приемлив диктатор"?


Собств. инф.: Броят на планираните уволнения на работници в САЩ се е увеличил със 7.2% за септември спрямо предишните месеци според Challenger, Gray & Christmas Inc. Най-много уволнени се падат на компютърните а след това на автомобилните компании. Според аналитиците за септември броят на работните места в САЩще спадне с още 60 000 души.


Собств. инф.: Шерард Коупър - посланик на агентите на короната (на Великобритания) в Кабул е заявил, че е невъзможно да се натресе демокрация в Афганистан и предложил властта да се даде на някаква диктатура, съобщава Фигаро. Само дето се търсел "приемлив" бат'бойко, т.е. диктатор. Е, приемлив за агентите, не за народа. Лошо май ни се пише, а посланик Макълдауни? Като гледам, и у нас не успявате с демокрацията по колумбарски (няколко черепа-барони и много много бедни). И на нас ли ни готвите приемлив диктатор посланик Макълдауни?


Собств. инф.: Еврейско-Американската Антидифамационна Лига (не го знам какво е това поредно еврейско сдружение, бога ми) е заявила, че според общественото мнение, за финансовата криза в САЩ все повече биват обвинявани евреите. След банкрута на Lehman Brothers се увеличили публикациите, в които се говорело, че евреите контролират американското правителство и финансите като част от "еврейския световен ред". Според Авраам Фоксман (шеф на онази там антидефамационна лига), винаги когато започнел спад в световната икономика започвали да растат и антисемитизма и нетърпимостта. Такааа... и като свържа това изказване с мераците на английския посланик вече да не си играят на демокрации, ами да търсят "приемлив диктатор"? Побиха ли Ви вече тръпки уважаеми посетителю на този ми сайт? Не искам да съм Юлиус Фучик уважаеми сънародници, но все пак бдете!


Архив на новините ми: за месец август и септември 2008г.

Архив на новините ми: за месец май и юни 2008г.

Архив на новините ми: за месец март и април 2008г.

Архив на новините ми: за месец февруари 2008г.

Архив на новините ми: за месец декември

Архив на новините ми: за месец ноември

Архив на новините ми: за месец октомври

Архив на новините ми: за месец септември


Архив на новините ми: до месец септември

Архив на новините ми: до месец юли

Архив на новините ми: до месец май


Създадено : 11/11/2008 : 09:44
Обновено : 11/11/2008 : 09:47
Категория :
Страницата е прегледана 2818 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки