Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Интернет и ДАНС

Ваше Превъзходителство,
все пак бих искал да обърна Вашето внимание върху факта, че всичките български бивши просъветски функционери, които по-рано обосноваваха своите репресии против мен, такива като мен и нашите близки роднини и приятели, като се позоваваха на предоставената им от КГБ и Съветската армия власт, днес действуват като „проамерикански и проевропейски функционери” и обосновават още по-жестоките си репресии върху нас, като се позовават на властта, която им е предоставена от ЦРУ, НАТО и европейските служби и военни сили.
Янко Янков, 9 май 2007г.

fab8e394bd80.jpgТова е извадка от прословутото писмо до бившият американски посланик у нас Джон Байърли, на известният борец срещу тоталитарната система от преди 10.11.1989г. Тя добре илюстрира аргументите на службите ни  да се следи всичко и всеки, свързан и с Интернет  у нас. Защото пак ще ни дрънкат за европейски директиви. За това, че така искал ЕС. И пак ще изхвърляме с мръсната вода и бебето.

Както в случая с похитения автобус. Трябваше например, министър Миков да разпореди проверка и накаже най-строго ченгетата (не мога да ги нарека полицаи), при които е отишъл да се жалва за абортиралата си от автомобилната катастрофа приятелка похитител на автобуса. Защото именно те са виновни за отвличането. Защото именно те не са обърнали внимание на жалбата на човека. Нее, сега службите ще започнат с дежурното. "Ако ние бяхме следели интернет-форумите, щяхме да разберем, че този се готви да отвлича автобус".  Не, уважаеми по закон задължени да реагирате на нарушенията на правата на гражданите. Първо трябваше да се сетите, че един ядосан на това, че не сте му обърнали внимание на жалбата, може да стигне до всичко, когато вижда че няма действащи органи на реда. После да искате да следите всичко живо.

Когато и единият е вадил чифте пищови и другият е вадил чифте пищови и са се гърмяли на поразия из Тумбстън, американците са се сетили, че им трябва Пинкертън (ФБР). Не са тръгнали да следят кой де що емигрира за някой лев в САЩ.  А са тръгнали да следят истинските престъпници. Не както у нас. Давай от всичко да създаваме все диктатура. От социализма - диктатура на пролетариата, от демокрацията, диктатура на службите.

Не, мнението не е само  мое. Ето вижте какво пише под заглавие "Тръгва електронна Държавна сигурност, най-застрашени са журналистите" в сайта "Афера": "„Всички искания вече са обединени в едно. То е оставка на циничната олигархия, която управлява страната", каза Ивайло Стоименов от „Електронна граница". А ето защо започнах с извадка от писмото на Янко Янков. Пак в същата статия от същия сайт: "„От вътрешното ведомство се позовават на текстове, записани в директива на Европейския парламент. Тя касае така наречените мерки за подслушване в интернет", каза Александър Кашъмов. Той обясни, че документът се тълкува неправилно от нашите власти. Адвокатът посочи, че в ЕС такава информация се събира за тежки престъпления. В разпространена декларация от „Електронна граница" предупреждават за последствията, след като парламентът одобри поправката. В документа се посочва, че най-застрашени са журналистите. Те няма да могат да защитават източниците си, тъй като МВР ще има право да следи тази информация. Кашъмов обясни, че промяната е предпоставка и за фирмен шпионаж. " Край на цитатите.

Малко факти:

Прословутата Наредба 40 влезе в сила от 1 януари миналата година. Тя даваше право на служители на МВР и правоохранителните органи да имат достъп до информация за Интернет-трафика и телефонните разговори на българските граждани, дори само при съмнение за престъпление. А какво е това понятие съмнение, никой и никъде из българското законодателство не е регламентирал. Както и никой не казваше защо частни фирми у нас трябва да дават допълнителни и то немалко средства за да осигуряват комфорт на силовите ведомства и те, частните фирми, със свои технически средства, да вършат работата на правоохранителните органи по натрупването и съхраняването на купища излишна информация. За това например, кой къде и с коя дама си е чатил и какви голи снимки са си разменили.

Впоследствие, през ноември миналата година, петчленен състав на Върховния ни административен съд (ВАС) отмени наредбата. Отмяната стана по иск на фондация "Прозрачност без граници".   Но в МВР и ДАИТС веднага подготвиха контраатака. Те набързо вкараха и даже услужливите ни депутати приеха на първо четене "Закон за електронните съобщения". В който закон  отново се узаконява безпринципното и тотално следене на всичко в Интернет.

С което вече и предизвикаха реакция като тази на г-н Стоименов от "Електронна граница". А и не само неговата. Влязох и в блога на признатият специалист по медийно право у нас, преподавателката в СУ Нели Огнянова. Явно и на жената и е станало тъжно, за да цитира: "Дарик радио, днес: - Вие сте против европейското бъдеще  на България. - Вие сте една сбирщина. Владимир Каролев и Антон Кутев, членове на ръководствата на партиите си. Самооцениха се". А относно новата администрация на САЩ и проблема, специалистката е написала: "И Обама е изправен пред въпроса за баланс между сигурност и право на лична неприкосновеност. Ето конкретни искания за внимание към защитата на личните данни. На сайта Whitehouse.gov  е публикувана стратегия за сигурност, включително за сигурност на електронните комуникации.  Има и  обявени намерения по поставените въпроси. Само намерения, в обща форма  - но пък обявени." Край на цитата от явно покрусената специалистка.

Време е. Време е някой да им каже на спецслужбите, че трябва първо да си завоюват доверието на обикновения, некрадящ българин. А доверие не се завоюва с бездействие. С неразкритите убийци на проф. Калоянов от Захарна фабрика. С неразкритите убийци на сетрите Белнейски, с неразкритите убийци на Кюлев, с неразкритите убийци на Луканов. За обикновените кражби и убийства на старци и старици по селата даже не говоря.

Преди много години, като студент, лятно време работех като поливач на царевица по блоковете за малко пари. Веднъж, както всеки път, си оставих часовника на един камък ("Ракета" за 20 лв.) и влязох да местя тръбите. Излизам, часовникът го няма. А нямаше ни жив човек по блока преди да вляза, ни след това, като излязох. Вечертва просто случайно срещнах местния милиционер и дето се казва само за информация му разказах. След два часа милиционерът ми върна часовника. Ако искате вярвайте, макар и възрастен вече, човекът е още жив.

А днес, г-н Миков? Знаете ли с какви усилия, преди вече години, успях да си взема документ от  РПУ-то, че не са ми намерили колата? За да я отпиша поне от данъчните! Били си местили архива и не можели да намерят жалбата ми.

...Пак да завърша. Доверие не се завоюва с пиар. Нито с полицейска диктатура. Поне малко поработете преди да пушите, пиете студена вода и излагате скъсани кубинки пред медиите.


Йордан Йорданов


Създадено : 09/03/2009 : 11:24
Обновено : 09/03/2009 : 11:32
Категория :
Страницата е прегледана 1128 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки