Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
All_bgescort.com, findlove4u.com...а законът?

Законът в България реши, че Ванко 1 може да продължава да склонява към поституция. Борецът срещу педофилите в Интернет се самоуби (лека му пръст, ама г-н Цветков намекна за лоши неща). Остава ГДБОП пак да погне слушащите музика и да остави на мира търговците на бели робини.
Преди дни жителка на Красноярск (Русия) загуби в съда дело срещу обидилите я чрез Интернет. Сега нейните еротични снимки могат да се разпространяват на който дойде на законни основания. Дамата е платила скъпо за незнанието си за възможностите на световната мрежа.
Всичко започнало преди две години, когато Евгения се включила към един от кварталните LAN-ове на Красноярск. Както повечето млади хора тя се регистрирала по сайтове за запознанства, чатила през ICQ, ровила по сайтове за есета за следването си.
Докато в нейния компютър не проникнал хакер. Той изкопирал нейни снимки, на които тя била полугола и ги разположил на публичен сървър.
- "снимките си бяха само мои, всяко младо момиче иска да се почувства звезда". Но снимките разглеждали вече всички. "Във ВУЗ-а, по улиците ми се подиграваха. Надявах се да забравят и да ме оставят на мира." Но не я оставили и тя завела дело. В прокуратурата делото било по параграф "Разгласяване на подробности от личния живот" (А у нас ехеее... какви параграфи набутаха и из НК и из закона за личните данни, за да могат да тероризират невинните, а Ванко 1 и другите мръсни сводници вече да са свободни. б.пр.)
А съдът в Русия постановил: "Щом снимките са на общодостъпен ресурс те повече не са лична тайна, а обществено достояние".
Да се проследи източника на информацията в Интернет е сложно - коментира случая руският адвокат Александър Глисков. Проблемът е как да се докаже, че именно това лице е виновникът. (У нас един вече се оплака как ГДБОП го пребили докато разберат, че друг му ползва IP-то. б.пр.). Ако човек някъде вече е пращал свои снимки или информация за себе си, то при повторното използване на тази информация няма нарушение на личния живот.
На мястото на Евгения може да се окаже всеки, твърдят хакерите. Процесът на проникване в даден компютър може да трае от няколко минути до няколко дни. "Не доверявайте на никого нищо през Мрежата" съветват системните администратори. Да предположим, че човек Ви разпитва за семейството, домашния любимец, любими хора, а после пробва с получените имена дали не са Вашите пароли за електронната Ви поща, ICQ или друга регистрация. Не отваряйте писма от неизвестни Ви хора. Там може да има троянски коне или вируси.След като веднъж вече се е настанил троянския кон - този, който го праща може да получава всички ваши пароли. В Интернет има всичко. Даже голи снимки на Путин (вярно, направени с Фотошоп).
-------------------------
ПП
Още съвети от съветите на чичо Данчо:
1. Не оставяйте проклетията на Бил Гейтс, наречена Интернет-експлорър да съхранява автоматично Вашите пароли. По подразбиране той го прави, а защо, се разбра когато разкриха, че в Майкрософт работят агенти на АНС.
2. Не се разпростирайте с разни екзотични хранители на екрана (скрийнсейвъри). Повечето от тях служат за целите на набирането на инфрмация по нерегламентиран път (безплатно е само сиренето в капана) Да не говорим, че тормозят процесора и заемат памет.
3. Внимавайте с кого, каква информация споделяте в сайтове за запознанства или чатове. Печените шпиони си имат по няколко регистрирани профила и от един Ви питат за едно, а от друг за друго. После сглобяват информацията и ...
4. Ако имате да казвате нещо много важно - "казвайте" го не през клавиатурата. Например вместо ICQ - Skype, а защо не и видео. Така е ясно кой е оня отсреща и не остава запис при провайдора.
Но... това са вече неща от висшия пилотаж из Интернет.
"Чичо Данчо" мисли да организира специализиран курс за такъв пилотаж. Ако има желаещи - пишете в "контакти".


Създадено : 26/12/2006 : 11:03
Обновено : 26/12/2006 : 11:03
Категория :
Страницата е прегледана 2430 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки