Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Quo vadis Deutschland

Все Интернет им виновен на службите

cup_internet.jpg Много бързо Западът се учи от нашите мръсни номера. За които доскоро ни упрекваха, че били тоталитаризъм. Преди дни министърът Румен Петков се опита да използва некадърността на собствените си служители за поредното задушаване на свободата на словото у нас. Поради това, че цигани бият полицаите, той поиска да не може никой българин да се оплаква от действията на тези, които сами не могат да се опазят. Защото според него трябвало да се въведе съдебно преследване за клевета на полицай. Т.е. аз като ги питам защо още не са хванали убийците на проф. Калоянов, те ще ме подведат под съдебна отговорност за клевета. Същото сега се опитват да направят и в стара Европа. След поредната истерия на медиите около предотвратените атентати в Англия, започват много сериозни опити за задушаване на словото и Интернет.
Ето част от мненията на немските висши полицаи: "Имаме достатъчно съобщения от полицейските служби, службата за охрана на Конституцията и Федералната разузнавателна служба, че Интернет е средство за общуване на ислямистките групи", казва Бернд Карстенсен, зам. председател на съюза на немските разследващи полицаи (BDK). Както отделни личности, така и цели мрежи използват тази платформа за общуване помежду си. Освен това имало и забележимо развитие в пропагандистките платформи всред мрежовите съобщества.. И по-нататък Карстенсен се жалва, че зад закритите с пароли чатове анонимно и безопасно се обменяло информация. По-нататък информацията на "Дойче веле" от 30.8.2006 продължава с твърдението, че вече специални ведомства чистели Интернет от незаконно съдържание, към което се отнасяла и ислямската пропаганда. Министерството на вътрешните работи на Германия са отказали да обяснят конкретно какви са мащабите на тази чистка. От съображения за безопасност. По данни на BDK, в полицията и спецслужбите имало множество отдели (цитирам pak "Дойче веле"), които проследяват за забранена информация в Мрежата. За сега във всяка федерална провинция се правело по собствени правила. По-нататък г-н Карстенсен обяснява, че "Проследяването на терористични сайтове става чрез търсещи машини, на които отдавна има интегрирана система от филтри, която да блокира забранените сайтове". Но пък в отделите за борба с престъпленията в Интернет не стигали квалифицирани сътрудници. Затова и предложението на немския министър на вътрешните им работи Волфганг Шойбле, за засилване на контролът над Интернет за сега не можело да бъдe реализиранo. Въпреки това, на 4-ти септември ще се състои среща на федералните министри на вътрешните работи на Германия, на която ще се обсъжда точно този проблем. "С тази работа трябва да се занимават специалисти със съответна квалификация. Те трябва да могат да анализират резултатите от търсачките, а също и да владеят съответните езици, в частност арабски" продължава Карстенсен. Проблем било и това, че собствениците на сайтове успявали да махнат забраненото съдържание преди органите да могат да им предявят обвинение. От цитираните мисли и идеи искам да обърна внимание на две много лоши новини:
1. Без изобщо да съм привърженик на ислямистите, считам, че да се забранява пропагандата през Интернет е същото посегателство върху свободата на словото и свободното политическо мислене, каквото са били сталинските репресии, макартизма и аутодафетата на Хитлер. Пак обръщам внимание, че в текста на "Дойче веле" не става дума за пропаганда на човеконенавист, а за пропаганда изобщо. Също както не става дума за чеченски наемници или членове на Ай-Кайда или на ИРА, а става дума за това, че ислямисти си обменяли мнения. Това е същото, като да се забрани в България на евангелистите например да ползват интернет, защото си обменят мнения. Или на евреите защото са юдаисти.
2. Иска се нещо, за което както сами си признават (за разлика от нашите) че нямат квалифицирани хора. И без това всички знаем колко са хората, които квалифицирано могат да настроят един уебсървър. Всички знаем за ежедневно намираните "дупки" (бъгове), а всъщност грешки в сериозното уж програмно осигуряване. Хайде сега към хилядите бъгове на Майкрософт, Циско, Апач, Майескюел и прочие да добавим и хилядите "бъгове" на некадърни ченгета.
Питам: няма ли утре съдилищата да започнат да осъждат заради грешно IP? В България нашите вече набиха един младеж точно за това. И как ще доказваме, че е грешен софтуера или е сгрешил агента? Защо след като няма стабилна технология даже за нормална работа се тръгва на твърде размита форма на забрана и контрол? Не идва ли ново Средновековие след падането на поредния Рим? Когато се зарязват всички постижения на човешката цивилизация и се връщат контрольорите с кръста и кладата? Вещица си и толкоз. Ти общуваш с дявола. Иди доказвай, че не е бил дявола, а някоя конкурентна служба.


Създадено : 26/12/2006 : 11:18
Обновено : 26/12/2006 : 11:18
Категория :
Страницата е прегледана 1300 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки