Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Не на copyright-терора казват в ЕС

"Партия на пиратите" и в Германия

freenetb.png Изглежда, че даже и на дисциплинираните немци им е писнало от бандитстването на органите на властта по искане на алчните американски държатели на "копирайт".
Както съобщи "Дойче веле", позовавайки се на немската Википедия, група немци са решили през есента на т.г. да създадат нова партия в Германия. "Безпрепятствено копиране на музика и филми през Интернет". "Борба за свободата на мненията и неприкосновеност на личната сфера на хората в Германия". Това са само част от политическите цели на новата организация. Идеята първоначално е възникнала в Швеция, казва "Дойче веле". Постепенно обхваща държавите от Европейския съюз. Вече и в Белгия, Австрия, Франция и Испания "пиратите" започват да се организират и да проявяват обществена активност.У нас, като отговор на последните бандитски прониквания по домовете на хората заради "голям трафик в Интернет", се появи Асоциация за защита на интернет-потребителите. За сега особена активност тази организация няма. Но дано да понабере малко смелост от европейските си съграждани.
Защото убийството на невинен берач на гъби от стрелящ си "ей така" полицай за нашите управници е по-безобидно престъпление от тегленето на филм от Интернет. Така излиза според последните поправки в НК на прословутия чл. 172 За нарушени авторски права вече могат да се прилагат и СРС. Т.е. да следят! Само защото може би, някога, някой може да изтегли някой филм или песен! А тази сутрин (7 август) висш служител на СДВР публично обяви по телевизията, че им е по-лесно да следят Мрежата, отколкото да ловят истинските търговци на жени и деца.


Създадено : 26/12/2006 : 11:30
Обновено : 26/12/2006 : 11:30
Категория :
Страницата е прегледана 1277 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки