Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
За 180 лева и за два дни?

Фирмен сайт за два дни?

php.gif На 29-ти юли в-к "Новинар" публикува статия, в която се говореше за някакво изследване на "Алфа рисърч". Ето един любопитен цитат от статията:
"...Времето, за което можеш да имаш готов фирмен уеб сайт, е намалено до 2 работни дни, показва изследването. Това води и до по-ниски цени на услугата. В края на миналата година професионален фирмен сайт струваше не по-малко от 1000 лв. В момента продукт от подобен вид, който включва административна система за управление на съдържанието, се предлага на цени от 180 до 280 лв...."
Не можах да схвана тази статия поръчкова ли е, или просто е "непрофесионална". Ако самоназначилите се за "работодатели" български новобогаташи смятат, че чрез такива "статии" и "изследвания" ще свалят и без това ниските цени на труда на специалистите у нас, то те си правят много лоша сметка. Лоша, защото първо "фирмен сайт" за два дни дори и да е възможен, то той я ще е с чужда интелектуална собственост и ще подлежи на атаките на ГДБОП я ще се състои само от фирмен знак и надпис добре дошли, което пък си е само поводи за присмех над собственика си.
На второ място "паролата по гарнизона" че сайтовете се правят за два дни и струват 180-200 лева ще доведе до поредния отлив на български специалисти от България. И после пак разни божидарданевци ще плачат, че не им стигат специалистите и ще си търсят "стажанти" за без пари. Доказателство, че ще стане точно така е тоталното разминаване в очакванията на "богатий с парите, бедний с трудът" (да ме прости дядо Вазов).
Защото тези, на които им готвят норма от два дена и 180 лева пък си правят съвсем други сметки. Вижте друг постинг от уважаван от мен форум:
"...Има си поръчки, които се дават на определени хора, независимо от цената.
Аз смятам че 500 е минимума, независимо от фукните по сайта. В цената е включена и разбираемата подръжка поне за 3 месеца, докато се доуточнят нещата..."
И друг постинг:
"...Мисля че цената се определя от времето за което е направен един сайт. В графичния бизнес всичките колеги взимат на час за работа с клиент. И за изготвяне на графичен дизайн пак цената се формира на базата вложено време.. А цената варира от 20-30-40 . . . 100 лв./час ..."
При такова тотално разминаване как няма да се стигне до сайтове като този на в-к "Атака". Първо лош дизайн, второ лесна плячка за хакерите. Не че турските хакери са добри. Просто като е правен сайта едва ли е мислено по друг начин, освен по посочения в "информацията" на в-к "Новинар".


Създадено : 26/12/2006 : 11:37
Обновено : 26/12/2006 : 11:37
Категория :
Страницата е прегледана 1299 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки