Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Писмо до Обама

Отворено писмо до Президент Обама
от Централна и Източна Европа
(първоначален чернови вариант)

Уважаеми г-н Обама!

Пишем ти бившите слуги на народа от Централна и Източна Европа. Жалваме се от нашият тежък живот и бихме искали да ни влезете в положението.

Ние самите не сме местни. Или поне повечето от нас. Както бившият президент на Латвия Вайра Вике-Фрайберг от Канада или бившият президент на Литва Валдас Адамкус (жител на Германия и САЩ). Или президентът на Естония Томас Хендрик Илвес, който също скоро ще стане като нас. Въпреки че сега е американски гражданин и президент все още на Естония.

Някога ние мислехме, че след като доброволно станем пратеници на Запада и си свършим работата, ще бъдем оценени и за награда ще ни предложат нещо равноценно.

Ето бившите на Полша и Латвия (Квашневски и Вике-Фрайберг) веднага след пратеническите си длъжности, се кандидатираха за Генерален секретар на ООН. Но за наше изумление САЩ на Буш дадоха поста на южнокореец, който ни веднъж даже не е продемонстрирал своята любов ни към САЩ, ни към Израел към делото на демократизацията на Източна Европа.

След като бяхме лишени от своите длъжности, ние загубихме и високият жизнен стандарт за държавна сметка и привилегиите. А сега трябва и да подработваме на нископлатени длъжности като консултанти и лектори в университети. И живеем вече трудно. На ресторант ходим я веднъж седмично, я по-рядко и си тръгваме от там недояли.

Ние предлагахме на Стара Европа да ни трудоустрои чрез прокарване на нова Стена, отделяща нашите демокрации от варварска Русия. Та нали стената защити толкова десетилетия Западен Берлин от руските танкове. Можеше да свърши работа и на нас. Стената би дала тласък на развитието на инфраструктура около нея. Покрай нея щяха да се появят казина, хотели, публични домове и Макдоналдси. И всички ние с удоволствие бихме станали директори на своите си участъци от Стената.

Но Европа, в лицето на Франция и Германия не поддържаше нашите желания и нашите народи, постоянно оскърбявани от Москва. sprotite.jpgЕто, даже след известните събития в Естония с паметника на съветския войник-окупатор, руснаците миналата година построиха паметник до Калининград на шпротите. Но като се вгледаш в паметника, веднага виждаш, че това е алегория на днешните ни икономически трудности. (Куп малки рибки искат да избягат от консервната кутия) Намек за масовата емиграция от бедност на нашите граждани. При това руските изверги са сложили на една от рибките корона. Да се чудим коя е тази от нашите страни.

Уважаеми г-н Обама,

Ние, големите експерти по Русия, Ви предлагаме единствено правилното решенеие: Всеки аспект на отношенията с Русия задължително да минава през структурите на НАТО! Тази блестяща идея я даде Полша. Предлагайки енегрийно НАТО. Но кой знае защо не получи решение.

А принципът за гражданите на Източна Европа е: Колкото повече НАТО, толкова по-дълбок сън.

Ние всичко вече сме разработили детайлно. Остава само да утвърдите нашият суперплан. Ето Чехия даде съгласието си в Прага да се разположи щаб-квартира на НАТО, заета с приема на Украйна в НАТО. Словакия не изостана и даде съгласието там пък да има щаб-квартира на НАТО за приема на Грузия в НАТО.

Румъния понеже е известна с шляпките и обувките си, да стане НАТО на патъците. А Полша да вземе трикотажното НАТО. Унгария (заради токайските си вина) да поеме щаб-квартирата на виненото НАТО, а България с удоволствие ще приеме щаб-квартирата на плодово-ягодовото НАТО.

Латвия гори от желание да стане столица на рибешкото НАТО, а Естония на шпротното НАТО. И понеже вече няма никаква риба в Балтика, Литва се съгласи да разположи щаб-квартирата на кашкаваленото НАТО.

Така хем зад всяка сделка Русия ще знае, че стои НАТО, хем и ние всички ще се трудоустроим подходящо. За всеки ще има пост генерален секретар на някакво НАТО. В рамките на тази програма даже вече започнаха и заслужаващи внианието инициативи. България се надява, че САЩ ще и възложат голяма поръчка за 600-литрови стъклени съдове с мармалад и конфитюр. С такива екологично чисти бомби могат и да се зареждат и бомбардировачите, които ще бомбардират Русия, ако откаже да ни купува продукцията.


-------------------------------------------
Бележка на "чичо Данчо". Не знам дали от напъните на Соломончо Паси се е родил такъв хумор, или ония там западни пратеници са по и от Соломон Паси.  За всеки случай фактът си е факт. Шпротите бягат от консервната кутия на демокрацията, която ни застигна.

Накрая, понеже на някои може изобщо да не им се стори смешно въпросното писмо, публикувано на
http://inoforum.ru/inostrannaya_pressa/otkrytoe_pismo_iz_centralnoj_i_vostochnoj_evropy_prezidentu_ssha_obame/
Слагам и една друга снимка. Можете да я озаглавите "Аааа, нямам аз повече другари в този бетеер!!!" А можете и "...каква я свършихме в Ирак и Афганистан?". Или можете и други идеи да подадете на "чичо Данчо".
eban_sodger.jpg


Създадено : 23/08/2009 : 15:48
Обновено : 23/08/2009 : 16:00
Категория :
Страницата е прегледана 1751 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки