Раздели
Информационни технологии Музиката, която вдъхновява Политика и Общество Смях за отмора Стил на живот
 
Нашият бутон

Ще сме Ви много благодарни, ако поставите някъде във Вашият сайт и нашият бутон за бърза връзка!◊ код на бутона ни ◊

 
Архив на новините ноември 2009

26 ноември 2009г.

Богаташите срещу бедните! Грабителите срещу ограбените! Нов рунд! Гонг! "Заеми над 5 хиляди лева няма да се декларират нито от получателите, нито от кредиторите. Това решиха депутатите вчера, като приеха окончателно промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Идеята за декларирането беше отхвърлена, въпреки че преди това получи зелена светлина от бюджетната комисия. Отпада и предложението недекларираните по този ред доходи да се облагат с 10% като санкция. Депутатите отмениха и облекченията за млади семейства, които предвиждаха да им се приспадат лихвените разходи по ипотечен заем за единственото им жилище от данъчната основа". "Монитор". Даа, значи над 5000 хампарцумянките раздават само на регистрираните агенти, доносници и прочие назначени за капиталисти ченгесари. Разбрахме. Иначе Фидосиева - ГЕРБерската видна отвсякъде класна може и да лъже и да мами. (Поне според Нинова). Но тя служи вярно на класата си. Класата на наглите крадци, наричащи се днес елит. Нали и самата видна отвсякъде ГЕРБерка беше забъркана с имотни далаверки. Граби ченгесарино! Грабете, че не остана! До Народния съд!


Тия дни мълчах за "риформите" на ГЕРБерите срещу българската наука, доколкото все още беше останала въпреки напъните на МВФ & СБ да унищожават всичко градивно и носещо приход. Явно стана от откровенията на директора на СБ у нас, че целта му е да се окрадат имотите на БАН. Но бях убеден, че атаката ще бъде използвана и за да се пооблажат новите свободни "университети" като "професор" дайновия например. А сега проф. Илчев ме подсеща и за още един аргумент на ограбилите ни през последните 20 години да унищожат БАН. Те вече не искат да са само "бизнесмени". Те искат да са и професори (като Дайнов), че и академици. Не искат да са само доктори на науките като Трактора. Ето го заглавието на "Стандарт": "Спонсори ще хукнат да стават професори". Честито г-н проф. известен повече като Черепа. До сега Дайнов като професор ходеше с нож на кръста. Сега вече, като станат професори и назначените за капиталисти ченгесари, професорите ще ходят с бодигардове и кортежи.


"Плодове и зеленчуци с етикет "Произведено в БГ" може окончателно да останат в историята, алармират от Асоциацията на земеделските производители". "Млекари и овощари вече са на изчезване" е друго заглавие на "Стандарт". За сметка на това професорите и докторите на науките се роят. И "бизнесмените" божидарданевски. Кой имотец краднал и препродал, кой амфетаминчета, кой циганки изнесъл на Запада. Кой контрабандичка с китайско карго завъртял... Класа! Елит!


Как ни управляват? И кой ни управлява?  "България е можела да се прости с членството си в НАТО и ЕС. Защото неин премиер поискал да забрани масоните у нас. ...По време на среща в кабинета си с тогавашния шеф на ФБР държавникът поискал благословия за заличаването на организациите. Вместо това получил предупреждение. Ако България иска да остане приятел на Америка, премиерът трябвало да се откаже от плана си". Край на цитата. Сега да схващате защо от екрана на Канал 3 в последното предаване на Лили Маринкова открито запитаха защо всичко от лейтенант нагоре в ДС и всичко завършило Симеоново все е я масон, я ротарианец? А сега да виждате кой им дърпа конците? А сега да виждате как лизачите  "искат благословия"? И нямат хъс даже и до тоалетната да отидат без да питат я шефа на ФБР я на кой знае още коя от над 20-те им официално заети с мръсни трикове спецслужби на янките?


Ей хора! И да ми вярвате! Аз само факти цитирам: "...Така от дни коментират в курорта Сапарева баня, където ченгето от Икономическа полиция Славчо Мутафчийски отвори комплекс “Ася”. ...По статут кокетният двуетажен имот с 8 стаи се води “къща за гости”. Някои са склонни да видят в това заобикаляне на закона - за да не се плаща такса “туризъм”. “Те - ченгетата от икономическа, ги знаят тия хватки”, подхвърлят дупничани".  "Труд". Е? Ченгета-хотелиери. (Има я даже снимана къщата за гости). И то от икономическата божем "полиция". Божидар Данев, който иска ли да иска преференции за хотелиерите... Държавния департамент на САЩ, който лепи ли да лепи на всичко това етикети, че било демокрация и работеща пазарна икономика. Президентът на САЩ, който щом се домъкне тук и тупа по рамото Мистър Клийн. Алоо, "Отворено общество", я стегнете едно семинарче за къщите за гости. Кои са гостите и кои робините из къщата? Уффф... много се раздрънках. Къщата на ужасите и нея я знам. Пък и Ботьо Ботев - баш бияча още е съветник на батмана... Малеее... Навремето казвали "ще те гепи гепеуто" Сега май ще ме гони демокрацията... пу, пу.


"Двама мъже бяха осъдени на 10 месеца пробация, защото продавали домашната си ракия на пазара". Това е то свободната конкуренция. За която ни дрънкат янките и "Отворено общество". Което е позволено на вола (пещерските далавераджии) не е позволено на Зевса (копал чичото, изрязвал, пръскал, брал и т.н. лозенцето си "по южните склонове на..."). Само бандюгите на сис, карнобатската и толкоз. Е може и "царедворци" като Ботев (не, не бияча, а бившия винпромаджия, краднал си карловския ни мислет). Стига да са от котилото на ДС - може.


Днес проповедникът на светата вашингтонска инквизиция по териториите на трите за сега американски военни бази, точно както светите братя навремето успокоява. Ама точно със същите думи даже: "В този смисъл е важно да издържим следващите 6 месеца, да стиснем още малко зъби". Това са думи на баш отворкото - Георги Прохазки в "24 часа". Защо да сме стискали и да чакаме да си спасим душата в отвъдното? Ами защото: "Ако България продължи да се държи стабилно като финансова система, с бюджет без големи дефицити, без сериозни външни инжекции, тя ще индикира стабилност и по-нисък риск, което ще доведе до постепенно връщане на капиталовите потоци. На първо време към банки, лизингови компании". Уау! Преоблякъл се Илия - пак в тия. От всякъде в Европа, Русия и Китай се чудят как да стимулират реалната икономика, братът от братството на "отворено общество" пак за Хампарцумян и хампарцумянките се загрижил. Кога ли вместо лизинг тия ще получат по един здрав боинг? Аз се басирам, че ще е скоро. Мноого скоро.


Днес "Фрогнюз" призовава батмана да набиел вместо гаджето на дъщеря си - черничкия Красьо. Абе Стефанов! Ти чуваш ли се какви ги дрънкаш? Че нали това е офицерът за връзка бе. Между политинженерите и сложените тук там винтчета на машината за грабеж. Как ще го набиеш? Утре кой ще ти служи за да злепоставяш непослушните и да симулираш риформи? Че това нали е като да си извадиш колелото от предавката за задна скорост. Утре като как ще биеш отбой и ще се правиш на ни лук ял и ни лук мирисал? И ще започваш нова партия с три букви? Не, не РЗС. ННС (Нов Народен Съд!).


Собств. инф.: Според американския “Threats Watch” от "изтекла" информация от саудитския "Ал Ватан", ставало ясно (досещайте се кой стои зад талибаните), че янките вече водят тайни преговори за мир с талибаните в Афганистан. (Сега вече ми става ясно защо им трябват цивилни за там). За да си спасят задника от ракетните нападения на талибаните, янките били готови да им дадат провинциите Кандахар, Урузга, Гилменд, Кунар и Нуристан. Сега въпросът, който задават от “Threats Watch” е кой има полза от "изтичането" на информацията? Дали целта е преговорите да спрат до пълната победа на демокрацията в Афганистан? (И до донапълването на джобчетата на дикчейнитата, разбира се). Или целта е скандал, след който Обама спокойно да изтегли янките и да остави немци, поляци и нашите там да ги бесят с автокранове по площадите?


Собств. инф.: Изследователският център Global Footprint Network е подготвил нов доклад, според който ако всички по Земята започнат да живеят както янките, няма да ни стигнат ресурсите и на пет земни кълбета. Това означава разточителството на янките в цифри. Специалистите са провели изследвния в 100 страни. Оказало се, че за да живее безгрижно на кредит средния янки, трябват 10 хектара земя. Европейците потребяват два пъти по-малко. За сравнение на бедняците от Бангладеш или Малави, или Хаити (а защо не и "не сме народ а мърша") потребяват едва 0.5 хектара. За сведение и руските олигарси са започнали яко да "жрут" (т.е. да се тъпчат). За Русия показателят вече бил достигнал 4.5 хектара. Благодарение на чубайсите, грефовете и абрамовичите явно. А защо янките завиждат на Русия и искат да я унищожат? Ами Русия можела без проблем заради територията си да издържи и 6 хектара. Изводът? Изводът на "чичо Данчо" е час по-скоро да режем апендикса. Преди да се е възпалил и да се спука. Народен съд е другото име на операцията.


Собств. инф.: Даа, демокрацията на янките не търпи да се шегуваш вече с президентите им. Даже Гугъл беше принуден да се извинява на Мишел Обама. Че се появяват и оскърбителни снимки на първата дама из търсачките. Ето: наберете името и и вижте как елегантно Гугъл се извинява: Sometimes our search results can be offensive. We agree. Read more.

25 ноември 2009г.

Как комисар Кунева се размина с интересите на българските потребители. Или как позицията по казуса с тримесечното отчитане показа, че “царят е гол”! "Стандарт". Оо, тепърва има да се разминават интересите на Евроколхоза и на българите! Тепърва има да сравняваме новия СССР със стария. Тепърва има да гледаме демагогия от барозувците. Предстои налагане на единни цени първо. После идват купоните. И за ток и за храна. Само искам да напомня на "не сме народ а мърша", че ноември си е все още топъл. Даже рекордно топъл. Значи да чакат и рекордни "изравнявания" на сметки за топло. След като електромерът не е уред за отчитане а средство за крънкане на такса електромер?


Днес в "Труд" има интервю с Йордан Лечков - кметът, който не е мишок или бандит или от "големия шмекерлък". "15 дни министри не ме приемат! С шут влетях", е заглавието. "20 години се въртим в омагьосан кръг и никой за нищо не носи отговорност. ...Искам да ви върна 7-8 години назад. Помните ли кои бяха преговарящите тогава за депата, които ние трябва да затворим в 2010, а Румъния ги отложи за 2014 година? Евдокия Манева и Нона Караджова! Тогава те са осрали нещата, а сега нас ще наказват с милиони глоби. Вместо да си понесат отговорността, днес те са министри. Тогава имаше апатия, и се мълчеше, днес ни тресе страх! Също като при комунизма. Защото като си повдигнеш главата и ти я режат до кръста! Докога ще търпим това? ...Добре. Но това не са парите на премиера, който да казва: “Аз дадох на този или онзи”, това са нашите общи пари. На всички във властта ние им плащаме заплатите. И затова искаме правила. ...Нека да има истинска опозиция, защото в момента няма. Гледам ги депутатите на ГЕРБ и какво виждам в тях - страх! Страх! А със страх не се работи. - Страх от кого? - Ами от грешка. Когато нямаш свободата да си воюваш за позицията, не можеш да твориш. ...- Хората са готови да простят грешките на това правителство само и само да има възмездие. - Възмездие няма да има. Убеден съм!". Е мила ми ченгесарко Велева? Усети ли разликата между Мъж и мишок? Усети ли за какво говори човек, който сам е успял? Досети ли се какво означава страх у батальона милиционери на батмана? Трябваше ли и Лечков да повтаря тезата ми, че от ченгесар предприемач не става? Трябваше ли и Лечков да повдига въпроса за отговорността, както аз постоянно търся поне малко отговорност от Божидар Данев?


Днес във "Фрогнюз" има интервю с Петър Бояджиев. "Българите са и достойни, живяли са, и живеят, но скривани от прожекторите на лъжата. И най важното – в момента те нямат достатъчно сила за да изземат от ръцете на управляващата ги 20 г. сган прожекторите и да ги насочат смело без задръжки към самозванците кланящи се единствено на Бога на лъжата". Добре г-н Бояджиев. Съгласен. За сганта, не за това, че българите нямали сила - това е пак манипулация тип "Отворено общество". Само да запитам като как отговориха западните посланици на писмото на Янко Янков? Никак! Само да запитам защо единствен Държавния департамент на САЩ продължава да дрънка, че всичко това е демокрация и работеща пазарна икономика? И да организира "цветни революции" и да натриса на народите наакашвилита? Не се ли управлява "прожекторът на лъжата" от Вашингтон?Няма май месец откак край морето две ченгета бяха отвлекли момиче за да си поиграят с него. Е, случката се повтори. Този път в Калофер. Явно те вече се чувстват безнаказани и за тях обществения ред е част от пиар някакъв само на "Отворено общество". Отвличат за "бизнес" млади момичета, както турците млади момчета за еничари на времето. Изглежда ненапразно на времето Антон Страшимиров беше написал за собствените ни самозабравили се: "Клаха народа си както турчин не го е клал". Ето го и случая: "Две бивши ченгета натъпкаха насила в колата си 19-годишна тийнейджърка от Калофер. На път за съседния град Карлово девойката успява да се отскубне от похитителите си и да избяга". "Монитор". А мазните телевизии снощи взели да ме кашпиросват с някакви униформени бандити от врачанско. Боже как тъъжно млади мацки ни обясняваха как двама униформени бандити били геройски загинали. (Да им бяхте видели физиономиите!).  "...няма данни какво точно е накарало полицаите да фучат по централната улица "Георги Димитров" в селото. Опелът изхвръкнал от пътя до автобусната спирка и се забил в череша, а после и в къща. При удара сградата се разтресла като при земетресение, казват очевидци. Километражът засякъл на 135 км/ч." И сега започват манипулациите от пазителите на бандитизма в България: ..."Щетите по колата са толкова големи, че няма да може да се разбере причината за катастрофата. Ще бъдат извършени всички необходими кспертизи, но няма кой да каже какво се е случило", каза пред "Монитор" говорителят на Областната дирекция на МВР във Враца Красимир Василев". Браво! Само не знам как след като полицията казва, че няма кой да каже какво се е случило, "Стандарт" е разбрал че "Полицаи загинаха при гонка с апаши". Батмана сега да обяви национален траур за геройски загиналите със 135км/ч в населено място. "Според неофициална информация радиостанцията в Хайредин няма обхват и затова няма данни какво точно е накарало полицаите да фучат по централната улица "Георги Димитров" в селото". Хайде бе!? То там е тооолкова планинска насечена местност, че не знам защо Гугъл дава 200м надморска височина и равна като тепсия земя. При който тежък планински релеф една радиостанция няма как да повика друга по никакъв начин. Даже и полицейските. Пък и мобилни телефони униформените бандити нямат с отстъпки от обслужващата тях с големи преференции "М-тел"? Пък и "М-тел" сега услужливо ще заявят, че няма покритие в насечената планинска местност с 200м. надморска височина? Абе важното е да ни правят на маймуни. Техни са загинали. А как и защо - раята много-много да не пита.  До следващата отвлечена за "бизнес" нещастница.


Картинката със защитниците на бандитизма допълва днес и "Стандарт": "В нашата община бандитите са не повече от 20 и всички ги знаят, но някои от тях работят по къщите и градините на ченгетата, твърди бизнесменът". Е? Не е като в турско робство? Жени се отвличат ей така за удоволствие и "бизнес". Аргати бачкат по къщите и градините на тихомирбезловите защитници на работещата му пазарна икономика и демокрацията му... абе направо си е за пореден хвалебствен доклад от Държавния департамент на САЩ.Картинката със защитниците на бандитизма допълва днес и (естествено) "Афера.бг". "...Ясно в УДОСТОВЕРЕНИЕ от АГЕНЦИЯ ВПИСВАНИЯ са описани кои са извършителите. Разследващите полицаи са в близки отношения с въпросният Общински съветник и манипулират свидетелите за да могат да се дадат показния удобни за обвинения в измама и кражби съветник. Прокурорът си ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ и казва: неизвестен извършител. И досъдебното производство спира. Това държава ли е ? Където „Ченгетата” защитават  криминалния контингент...". Не е държава г-н Петканов, територия на три за сега американски военни бази е. За която територия, единствено Държавния департамент на САЩ и "Отворено общество" продължават да твърдят, че се вихри невиждана демокрация и работеща пазарна икономика.Стига за защитниците на бандитизма у нас. Сега малко и за защитниците на бандитизма в България от чужбина. Някаква си там предала държавата си и народа си, тръгнала както по времето на "Свободна Европа" да манипулира. Да, "Свободна Европа" янките я закриха за колонията си тук. БиБиСи също реши, че не му трябват продажници от тук. Остана "Дойче веле" от машината на гигантската манипулация. Кога ли и на немците ще им станем вече безинтересни? И ще спрат и те финансирания за манипулации като тези на някоя си Мирела Иванова? Според "Стандарт", въпросната Мирела се е заела да ни хвали директора на Световната банка. Да го хвали от там на нас - ограбените тук от СБ & МВФ. Само не знам как демократите от "Дойче веле" ще ми обяснят факта, че един директор на СБ открито шантажира в ефир журналист със служебна информация. Която се и оказа даже и лъжа! Да! Дянков първо заяви на неудобния журналист, че знаел, че той, журналиста криел доходи. Как знаел не каза. Държеше се като най-обикновено шантажиращо с дрога неудобен ченге. После, когато журналистът (не, не лизач от "Дойче веле") показа документи, че е изряден платец на директора на СБ, оня публично се извини. Но не си подаде оставката. Нито пък някой го даде под съд за извършеното публично закононарушение. Което не знам как ще се изтълкува от демократите на Запада. Явно шантажът в ефир е най-висша форма на демокрация за националните предатели от "Дойче веле". Много Ви моля, г-жо Меркел, закрийте българската секция на "Дойче веле". Да ходят в "Отворено общество" да ни убеждават каква демокрация ни е налегнала мирелите. Не забърквайте и Германия в бандитизма на директорите на СБ. Защото утре друга мирела, след като никой и за нищо не е потърсил сметка ни на Милен Велчев, ни на Николай Василев, кротко ще признае и за Дянков, както днешната мирела признава за ония "юпита": "...придошлите по царско време юпита, които много тихомълком барабар с патрона си се вписаха в контекста на големия шмекерлък". А докато закриете местоработата на мирелите, ние ще продължаваме да се питаме кой и как насърчава големия шмекерлък? Дали пък не е Държавния департамент на САЩ? Или МВФ? Или СБ? Дали пък не е и Германия, която ни препоръчваше от Бавария батмана, а сега търпи от ефира и да се разпространяват такива манипулации?Собств. инф.: Че Русия ще се оправи Ви обяснявах оня ден. Но днес пак от Русия идва сигнал и как могат да се оправят нещата с хайдутизацията. Според “FinTimes.ru” председателят на Конституционния съд Валерий Зоркин е изнесъл доклад "Кризата, собствеността и върховенството на Закона". В доклада Председателят на КС на Русия е предложил да се проведе "инвентаризация на приватизационните процеси от 1990-те години". Алоо, лъжците от "Атака"? Какво стана? Защо млъкнахте? Нали и Вие по едно време бяхте За! тази идея? Сега май само "чичо Данчо" остана да иска Народен съд.


Собств. инф.: Дженерал Мотърс върна екстрения кредит на Германия. Значи? Значи като имаш управници - може! За какво става дума - четете мои информации от преди седмица.


Собств. инф.: Според в-к Таквим, външният министър на Турция Давудоглу вече официално е заявил: "Ние сме неоосманлии. Ние сме принудени да се занимаваме със съседните страни". Браво! И без това при този бандитизъм у нас, едно ново 500-годишно занимание с тукашните феодали може и да се окаже не чак толкова лоша идея.  Щом не можем сами се занима с тях?


Собств. инф.: Според Hurryet Daily турското правителство е забранило на чужди граждани да купуват недвижимост в ред райони на Турция. Интересно кога и ние ще въведем подобни забрани за Шуменско, Кърджалийско и Разградско? Че и Бургаско?  Защото според турските закони чужденци могат да притежават не повече от 10% от всички обекти на дадена територия. А според турския кадастър в забранените райони десетте процента са достигнати. Ами ние? Имаме ли изобщо кадастър?
24 ноември 2009г.

Как се развива милиционерската диктатура на ГЕРБ разбираме и от балотажа в Разлог. "В деня на балотажа доста охранители на частната фирма "Абадон" пък се появили в общината. Кола с гардове паркирала пред кметството в Годлево и стресирала населението. "Наши служители са махнали автомобила от там. Проверили са въпросните лица, те са имали служебни бележки, че са наблюдатели на ГЕРБ. Общо за двата тура сме съставили около 25 предупредителни протокола на различни лица", уточниха от РУ на МВР в Разлог" ...Вотът се обърнал срещу него и в село Бачево. Там в събота активистката на ГЕРБ Йорданка Колчева обикаляла от врата на врата заедно с яки гардове и заплашвала хората да внимават за кого ще гласуват, твърдят от щаба на Дункин. "Стандарт" Е? Яки гардове, охранители, естествено пуснатият на свобода от баш "офицера" Ангел Марин Цветелин Кънчев... абе яка демокрация ще отчете Хилъри Клинтън по териториите на трите им военни бази. Особено и ако Желева и е обещала увеличение на бройката пушечно месо за "мисиите" на янките. (За което вече се забелязват първите признаци. Най-мазния от всички мазни - "Монитор" днес вече подмята лъжите, че сме били най-зле с "мисиите" от всички членки на евроколхоза). Та, очакваме с нетърпение годишния доклад на Държавния департамент на САЩ. За да се убедим каква демокрация ни връхлетя. И каква само работеща, че и пазарна икономика се получи от разрухата.


Днес мазния ченгесарски "Труд" тръгнал и той срещу агента Гоце, за да угоди на по-ченгесарите (милиционерите). "Но ако Първанов продължава да не издава указа, Вашингтон наистина ще ни се обиди от липса на посланик. А той в момента е в България, тъй като Външно прекрати задграничния му мандат заради сериозни изборни нарушения в поверената му мисия". Аз за сега не се интересувам особено от войните на батмана срещу институциите незаети от милиционерите на ГЕРБ все още. Но искам да напомня на въпросната Желева, че е време да се обиди на САЩ. Защото ние може и от няма и месец да нямаме посланик там, но те не ни бръснат и за слива и не пращат посланик тук вече почти половин година. Аз го обяснявам със слагачеството на тукашните марионетки все пак.  А Вие?


Да продължа темата за продажниците тук и империята на злото там, с прегледа ми на снощните телевизии. По БНТ тръпнещите и пърхащите от щастие водещи, чакаха с нетърпение да се свържат с Вашингтон, та да обявят, че Желева се видяла с Клинтън (с жената - не с човека на Люински). И в еуфорията пърхащите водещи обявиха САЩ за най-съюзника на България! Урааа!!! Да живеят пратениците на баш-съюзника ни из трите му военни бази тук! Да живеят и "инвеститорите" на баш-съюзника ни от "Адвент интернешънъл", угробили БТК! Да живеят и останалите пратеници на баш-съюзника ни като онези там гробокопачи от МВФ и СБ!


Днес иначе "Труд" прогледнал: "Такса “електромер”? Следва диш-хакъ" е заглавие, в което се чете: "Едно време, в епохата на тоталната държава и измислената в нейна чест наука политикономия, шушукахме по кьошетата, че държавата е лош стопанин и алчен монополист. И че най-добре е да идват предприемчивите частници, да подхващат икономиката, че да стане работата. После стана ясно, че по-алчни от държавните монополисти са безпардонните монополисти - частници". Яааа, ама това ли ни домъкнаха баш-съюзниците!? Това ли ги съветваха лизачите ни съветниците от МВФ и СБ? Това ли отчита за работеща пазарна икономика тук Държавния департамент на САЩ? Ооо, можело и по-лошо - твърдят от ченгесарската (но не чак милиционерска) медия. Ето: "Страхотно! Сега вече и магазинерките спокойно могат да ни поискат такса “кантар”. Защото и кантарите са уреди, с които хем си вършат работата, хем са си техни. Добре. Ще я сложат таксата, дума да няма. При сегашното правителство, което не е речено, то не е станало". Оставям на Вас, уважаеми посетители на този ми проект, да си тълкувате подмятането за сегашното правителство.Боже! Какви само батаци твори некадърността на милиционерите от ГЕРБ! Вижте "Дневник" (най-накрая намерих нещо интересно и в органа на назначените за капиталисти-ченгесари): "Поръчката е с дата от 19 ноември и е с прогнозна стойност от 6.4 млн. лв без ДДС. Тя е възложена от Анелия Крушкова, която беше председател на агенцията по туризъм в кабинета на Сергей Станишев.Според обясненията на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма Крушкова все още е на поста си, тъй като агенцията не се е вляла във ведомството, макар от почти 4 месеца да управлява правителството на ГЕРБ. ...От Министерството на икономиката, енергетика и туризма (МИЕТ) пък съобщиха, че макар и закрита законово от парламента в началото на октомври, все още агенцията по туризъм съществува, защото не е обнародван в Държавен вестник новият устройствен правилник на ведомството. ...От обяснението на министерството излиза, че закритата агенция продължава да управлява парите по европрограмите, въпреки че ресорен зам.-министър на туризма е Иво Маринов. При тази ситуация изборът на победител за конкретната поръчка ще бъде направен от наследника на Крушкова, но по критериите, одобрени от нея. Обявената от Анелия Крушкова поръчка за реклама на България е една от най-мащабните. Нейната стойност - 6.4 млн. лв., е двойно по-висока от годишния бюджет за туристическа реклама на България". Край на цитатите. Аз нямам думи. А Вие?


Забелязах статията на Кеворкян (агента Димитър) в "Труд". Нямах желание да и обръщам внимание. Но понеже под препечатката на статията в "Афера" (Томова явно се кефи на Кеворк поне колкото и на Трактора) има интересен коментар - налага се да се изсашодиковствам и аз. Та, С две думи Кеворк упреква Сашо Диков че не разбира тънките работи. (Може би агентурните доноси трябва да са тънките работи?). Ето Ви въпросния упрек: "Понеже отговарях и за новините, извиках нашия герой в кабинета си и започнах да му крещя. А той пак отвръщаше с вечните си съгласни, които възходящо гарнираше в най-добрия случай до някое “Ама…”, сякаш не говорехме на един език. Беше прав за себе си, разбира се, но както винаги, не схващаше докрай по-тънките линии на кръстословицата, в която се бяхме озовали всички". Агенте Димитре! Тънките линии на кръстословиците кадесарски ни докараха до тук. Не са нито янките (нищо че съм против демагогията им - виждам как чехите успяват да им се опънат), нито барозувците от евроколхоза. Вие сте! агенте Димитре. Ти и останалите агенти, доносници и прочие "офицери" ни докарахте до тук! Защо да търся експерти, като мога да се обадя на моя човек от "организацията" и той ще ми прати я циганин да му възложа някоя долна история, я ще намери бияч да строши кокалите на някой по-смел журналист или да залее журналистка или да уреди съдебен процес нагласен от вашите си кадийки. Я ченгето-собственик на медия ще орезили някой неплащащ на когото трябва "бизнесмен". Я ченгето-собственик ще уреди поредния невъзвръщаем кредит...  Стига съм изреждал. Механизмът на мишоците е ясен вече на всички. Не виждам агенте Димитре защо се кефиш на отношението на Сашо Диков към оня там манипулатор Райчев. Нали и Райчев е от вашите. Може би защото е от обърналите резбата ваши?  (Наблюдението не е мое за кадесарите обърнали резбата в полза на янките и в ущърб на българите, а на Валери Найденов). Май пак класово-партиен подход те бие а, агенте Димитре? Докато истината я е казал простичко един коментатор под препечатката в "Афера.бг": "Автор: Лео Дата: 24-11-2009 00:32 ...доносникът кеворк се притеснил че някой пита за парите на един от големите милиционерски измамници на прехода? вярно е интересно ОТКЪДЕ чучело като райчев се оказва милионер? дали от поръчкови изследвания? дали от досег от куфарчетата на приятелите си дето са все ченгесари със засруги към ДС, дали пък не и от двете?!! диков пита, и аз питам, а кеворк ДОНОСНИКЪТ е възмутен... той иска тишина /омерта се нарича/ за изчадията ограбили българия и присвоили си я, към които и той принадлежи". Край на цитата от коментиралия с ник Лео. На този цитат под тази статия. Има и още един коментар на същия Лео. Под статия за подвизите на виден турски "инвеститор": "Автор: лео Дата: 24-11-2009 00:37 знаете ли че през последните 15 години, всеки избрал да пътува с автобусен междуградски превоз, реално е наливал пари в касата на ДПС фирмите /ентуртранс, ивкони/, както и във фирмите на бившата ДС /биомет и др./ Измъкване няма. освен че ограбиха народното богатство, са продължавали и продължават да трупат свежи пари обсебвайки всяка сфера на живота ни, съсипан от тях. ДАНО ГИ СТИГНЕ НАРОДНОТО ПРОКЛЯТИЕ!!! Край на цитата. Без Народен съд Лео, няма как да ги стигне нищо народно. вЯрвай ми.Накрая още една оценка за милиционерите от ГЕРБ: "Вътре в ГЕРБ се мотаят всякакви хора със смътни политически предпочитания и разнородни мотивации за публична активност. Никаква идеология няма в това политическо струпване, откъде сили за абстракция. Генезисът на тази силно персонализирана популистка вълна е при мутрите, милиционерите и при Сашка Васева. ГЕРБ е на сцената, за да се подиграе с политиката като сериозен жанр и за да направи за смях класическата опозиция ляво–дясно, това каза пред ГЛАСОВЕ д-р Николай Михайлов". Е? И аз като един коментирал преди време под някаква статия да напиша "Кой ви би да ги избирате"? И най-паче да им вЕрвате? Т'ва е положението демократе ми Михайлов. Ама вЕрвай ми и тия ще се откупят пред янките. Вече започва набирането и на цивилни "не сме народ а мърша" за "мисии" на янките.


Собств. инф.: И за да не съм голословен за предсказанията си за мисиите и откупа на ГЕРБерите, да ви изцитирам едно нервно изказване на другия от кохортата сиви кардинали на янките (т.нар. специални представители на САЩ по нещо си). Пред БиБиСи Ричард Холбрук е заявил че за няма и за година и САЩ са увеличили тройно броя на цивилните си граждани в Афганистан. От 300 станали 1000. Сега е ред на Мароко? Да предложи пак  маймуните си? Или на нашите продажници?


Собств. инф.: Те! вече искат директно "вся власть советам". Става дума за Тях - разните масони, билдерберги и прочие световни господари. Конгресът на САЩ от известно време натиска финансовия министър на янките Гайтнър да си ходи. А за поста му се спряга шефът на JPMorgan Chase Co Джейми Даймън (Jamie Dimon).


Собств. инф.: Докато нашите "офицери" тук хайдутизират ли да хайдутизират бивши терени и казарами и имущество на останките от армията ни, вчера президентът на Сърбия Тадич е открил чисто нова военна база на сръбската армия край Буяновац (край Косово). За сега база "Юг" е на площ 35 хектара, но се предвижда разширяването и с още 60 хектара.


Собств. инф.: В американското  “The Salt Lake Tribune”, наскоро се появи статия “Americans, their smiley-face facade, and reality”. Сетих се за нея като стана дума днес за баш-съюзника ни. Ето цитат от автора на статията Робин Блюмнър: "За мен образец на маската на усмивка винаги е бил "Уолмарт" (верига хипермаркети), поради някогашната му вездесъща рекламна кампания. А когато аз казвам "Уолмарт", аз разбирам пършиви заплати и незащитени от никакво трудово законодателство работници, които живеят навярно от заплата до заплата. Има такава метафора "да се гледа със  щастливо лице на пълния с тревога свят".  Както виждате светлият пример за божидарданевците ни наистина идва от там - от отвъд океана, а не от Швеция или от Дания или от Германия или от Франция (хайде да не ги изреждам държавите, с които наистина де-юре сме в съюз от известно време, без някой да ни е питал за съюзниците ни, разбира се).


Собств. инф.: Турция продължава да дразни Израел. Например на шахматния турнир в Турция където е победила еврейка било отказано изпълнението на "Ха-Тиква" (еврейския химн). А вчера вечерта в Турция пристигна Бениамин бен-Елиезер - министърът на индустрията и търговията на Израел. Той ще се опитва да заглажда отношенията между Израел и Турция. След като Ердоган беше казал, че предпочита да се среща даже с обвинения в престъпления против човечеството президент на Судан, отколкото с еврейският премиер Нетаняху, явно евреите са решили, че Елиезер е бая по-добър от президента на Судан.

23 ноември 2009г.

Боже! Докъде ни докараха нас - известните в миналото като прусаците на Балканите! Да търпим това! "...Камен Балбузанов - Куката (дали му казват Куката, заради това, заради което си мисля?). Той бе повален с 4 куршума от упор в петък вечерта в пиано бара "Латино кафе". Заведението е собственост на друг играч от ъндърграунда - Анатоли Мънков - Плъха, известен като човек на убития Антон Милтенов - Клюна. Според запознати 32-годишният Балбузанов е наясно откъде идва мократа поръчка, но не споделя с полицията. Местните криминалисти бяха мобилизирани през уикенда, след като заградителната операция в нощта на екшъна очаквано не даде резултат. ...Куката дошъл в бара със своето "Порше", с което редовно лази по нервите на местните катаджии". "Стандарт". Браво! Полиция!? Закони!? Ред!? Нее, бизнес божидарданевски шества по териториите на трите американски военни бази вече.  Ами медии? Ами малко поне професионализъм? Вижте какво пък пише самият "Стандарт" малко по-нататък в същата "информация": "Той чакал сам на маса, когато към него се приближил млад мъж с качулка и открил отблизо огън с пистолет "Макаров". Стрелецът не носел маска и избягал". Край на цитата. Аз си мислех, че ченгетата са вътре с мафията и затова престъплението е пак срещу известния "неизвестен извършител". А то? Щом медии като "Стандарт" вече "свидетелстват" с "бил с качулка" - "не бил с качулка"? И то ред подир ред? Без даже да си прочетат какво пишат?


"Всеки ден Димо започва по няколко битки с нередностите в града. За основен враг може да се приеме Столична община, защото допуска безбройните неуредици в градската среда". И това е от "Стандарт". И даже и нямаше да му обърна внимание, ако заглавието на статията не беше: "Студентът засипа полицията с жалби за паркирали коли и накрая го арестуваха". Това е положението неуважаеми ми вие от "Отворено общество". Това е демокрацията, която единствен Държавния департамент на САЩ вижда у нас.


Ето още един факт на вниманието на Тихомир Безлов от "Отворено общество": "3-годишната ефективна присъда за изтръгване на показания с бой от свидетел и причиняване на лека телесна повреда срещу полицая от столичното 9-о РПУ Александър Александров е отменена от Върховния касационен съд". Край на цитата от "Сега". Нали Безлов няма пак да ми говориш за демокрацията която ни налегна по време на ченгесарската република?


Архив на новините ми: за месец септември-октомври 2009г.

Архив на новините ми: за месец юни-август 2009г.

Архив на новините ми: за месец април и май 2009г.

Архив на новините ми: за месец март 2009г.

Архив на новините ми: за месец януари и феруари 2009г.

Архив на новините ми: за месец ноември и декември 2008г.

Архив на новините ми: за месец октомври 2008г.

Архив на новините ми: за месец август и септември 2008г.

Архив на новините ми: за месец май и юни 2008г.

Архив на новините ми: за месец март и април 2008г.

Архив на новините ми: за месец февруари 2008г.

Архив на новините ми: за месец декември

Архив на новините ми: за месец ноември

Архив на новините ми: за месец октомври

Архив на новините ми: за месец септември


Архив на новините ми: до месец септември

Архив на новините ми: до месец юли

Архив на новините ми: до месец май


Създадено : 28/10/2009 : 21:36
Обновено : 01/12/2009 : 16:36
Категория :
Страницата е прегледана 1161 пъти


Предпросмотр печати Предпросмотр печати     Версия за печат Версия за печат

 
За Вашият бизнес!Дестилация на:
ракия, водка и
аромамаслаТРИ ДЕ ЕКСПО
Само при мен!
Почти 40 000!
панаира и изложения!
 
Други функции


Приятелски обмен
Ползвайте го и по въпросите на ТРЗ

 
^ Нагоре ^
чичо Данчо - http://yordan3d.googlepages.com/
  Администратор на сайта Йордан © 2004-2007 - Сайтът е създден чрез CMS GuppY v4.5.17

Счетчик посешений страниц в сутки Счетчик уникальных посетителей в сутки