Как световното правителство смята да ни управлява

Моя лична преценка е, че чрез роботи. За да стана по-ясен нека ви натрупам малко факти от последно време.
Вече повечето интересуващи се знаят на какво янките казват ДРОН, а руснаците - безпилотник.
Това не е новост. Новост е, че наскоро янките успяха да приземят безпилотен самолет на палубата на кораб. Като преди това безпилотникът си беше и излетял от там. 
Все пак, за информация на незнаещите ще кажа, че към момента дроновете се управляват от хора, стоящи зад дисплеи. На дисплеите хората виждат това, което им показват видеокамерите на дрона. Засега...
Но да продължа с натрупването на факти. 
На 14 декември миналата година знаменитият изобретател и футуролог Рей Курцвейл (Ray Kurzweil) обяви, че вече работи в Гугъл. 
Какво е Гугъл? Нее, не е изобщо само търсачка или само Android, или Chrome или пък Ютъб. 
Но нека първо да кажа кой е Курцвеил за незнаещите. 
През 1974г., още само на 26 години, той създава първата система за разпознаване на текст, работеща с произволен шрифт. Две години по-късно той я обединява с известния ни скенер. 
През 1984г. същият Курцвейл създава първия синтезатор на звук, способен точно да имитира звученето на различни традиционни музикални инструменти. 
С какво ще се занимава Курцвейл в Гугъл? Според пресрелийза ще е шеф на някакъв проект 'в областта на машинното обучение и обработка на естествения език'. Като си спомним, че в последно време Курцвейл по принцип работи в областта на изкуствения интелект, и като се вземе предвид, че от Гугъл се издадоха, че са дали на Курцвейл много средства и то не само парични, можем да се сетим вече за какво иде реч. Но нека преди това да поразсъждаваме още малко. 
Първо пак за Курцвейл. Той счита, че засега компютрите са все още недостатъчно мощни за да емулират работата на човешкия мозък. Но, според него, това е временно явление. Ако се ползва закона на Мур, може и да се предположи кога ще има вече такива компютри - 2030г.
Сега да се върнем пак на Гугъл. На пръв поглед връзка между Гугъл, изкуствения интелект и военните няма. Но само на пръв поглед. Нека си спомним, че излязоха достатъчно факти, че Гугъл работи за американската агенция за национална сигурност. Само че и до ден днешен търсачките не могат да разберат смисъла на запитването. Пък и има маса трикове, които помагат да бъде заблудена една търсачка. И прословутия PageRank е един такъв напълно легален трик. Може би затова още през 2000г. Лари Пейдж (един от основателите на Гугъл) обяви, че идеалната версия на търсачката ще е изкуствения интелект. През 2006г. вече медиите се докопаха до един документ за вътрешно ползване на Гугъл. В него се казваше, че 'за да бъдем най-добрата в света търсачка, ние сме длъжни да създадем изследователски център на световно ниво, който да се занимава с изкуствен интелект'. И това явно не са били само думи.
Още един факт. Преди 10 години Гугъл започна мащабна кампания за сканиране на библиотечни книги. Без никаква търговска перспектива. И в открита война със защитниците на копилефта. Защо? Ами този път издаде Гугъл ученият историк Джордж Дайсън. През 2005г. след като е бил поканен в Гугъл да чете лекция, пред някакви сътрудници Дайсън е издал, че 'ние сканираме книги не за да ги четат хора, а изкуствения интелект'.
През 2007г. Гугъл пусна в САЩ гласов телефонен справочник GOOG-411. Звъниш, задаваш въпрос и можеш да получиш отговор по телефона в гласова форма. От тази служба финансистите пак отчетоха, че Гугъл е бил на загуба. Но ако се замислиш, целта на Гугъл с GOOG-411 изобщо не е била да печели пари. Целта е била да се натрупа масив от аудиозаписи, с помощта на които да може да се обучи някакъв по-съвършен алгоритъм за разпознаване на речта.
Сега за трети проект на Гугъл: Street View. И вие може би сте виждали колите на Гугъл, които минават по улиците и заснемат всичко. По цял свят. Само че огромната информация не е достъпна на публиката. А аз само искам да напомня, че т.нар. самоуправляем автомобил на Гугъл се ориентира по улиците именно с помощта на пдобни датчици, с които снима и Street View.
Сега вече разбрахте ли ме? 
В недалечно бъдеще изкуственият интелект ще разполага и с 'мозък' и със знания и с ориентири по Земята. 
Но за чий му е това на безработния негър от Детроит?
Ами за нищо не му е. Той и самият безработен негър вече не е необходим на билдербергите и те и затова, според мен, са планирали да разрушат и самите САЩ. Но като му дойде времето.
Сега дроновете убиват само нещастни и напълно невинни пакистански жени и деца. 
Но утре ще убиват от някъде отгоре всеки дръзнал да се противопостави на бернанкетата, рокфелерите и чубайсите. Ти имаш в себе си телефон и теб те знаят къде си.  
...Добре дошли в ерата на годините предшествали появата на терминатора на Шварценегер. Т.е. тогава, когато се е случила третата световна термоядрена. Само дето там, в 'Терминатора' не се казва кой я е запалил оная война. Ами запитайте се с древноримския вечен въпрос: кой има полза?

Публикувана: 16.01.2013 09:33:44 в рубриката Инф. Технологии

Коментари:

Коментирал - Атанас Врабчев

17.12.2013 11:02

Лошо ни се пише - лошо.
Преди време седя и си мисля за новите фотоапарати, колко мощ имат за да разпознаят лицата ни и да нарисуват квадратче.
Такъв фотоапарат е 150лв. !! + 50 лв. за ардуино, което да управлява спусъка и насочването, 500лв за хидравлика, ами то идва по евтино от самия калашник!!
Благодарен съм че не са измислили неизчерпаем енергиен източник, че със него идва и нашия край.

Коментирал - Калатом

06.05.2016 18:21

....Първа точка от разискванията в последната среща на Блдербергите е изкуствения интелект...така ,че авторът има право.

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com