Информационни ли са информационните технологии?

Ако Ви кажа, че с програмиране съм започнал да се занимавам на 16-годишна възраст не знам дали ще ми повярвате. При това тогава, в математическата гимназия, прилежно първо се учеха т.нар. 'Числени методи', т.е. алгоритми, транспортни задачи, сортировки и т.н. Става дума за опит трупан вече 42 години! Като съм минал през длъжности програмист, проектант, ръководител лаборатория и накрая даже генерален директор на Столичния изчислителен тогава център. Мои програми бяха регистрирани в тогавашния НППФ, някои изкупени от правешките тогавашни заводи. Имам откупка и от тогавашния 'Прософт'.
Казвам това не за да се хваля.
Казвам това, за да ми повярвате, че каквото ще кажа по-нататък е вярно, защото почива на моя личен професионален опит. 
Тогава всички програми се тестваха много сериозно. Знам, че АйБиЕм тогава даже на затворници е давала да тестват софтуера им. Просто да се знае и един пълен тъпак какво може да стори с една програма. А като бях програмист в тогавашния ни генерален щаб, като ми приемаха програмите, един просто натисна с ръка всички клавиши на клавиатурата. Естествено, че буферът се препълни и клавиатурата записука. Тогава оня ми каза (запомнил съм го): 'представи си че в командния център войникът заспи и клюмне глава на клавиатурата и твоята програма вземе и подаде грешни данни, а'.
Днес ни 'Майкрософт' ни 'Гугъл', ни 'Епъл' ни май никой не си тества програмите. Ама била се държала некоректно програмата даже при коректна работа с нея? Ами нищо. Ще пуснем нова версия, в която ще отстраним грешките си, а ще изпишем, че новата версия е станала по-защитена и по-бърза. Нищо, че всъщност е станала по-голяма и искаща повече оперативна памет.
Всъщност, вече никой разработчик на програмно осигуряване не се грижи за потребителя. Грижат се само за доходите си и за следящите програми на спецслужбите. Ама програмите ставали все по-големи? Ами да си купят глупаците по-нови и по-мощни компютри и това е. Ето още един начин да се унищожава Природата. Идете на битака и вижте циганите какви огромни количества плочки с оперативна памет за компютри са натрупали по земята. И никой не ги купува. А това са не само човешки труд и силициеви полупроводници. Това са и позлатени куплунзи дори. Да, ама янките се грижат нищо на нищо да не става. Всяко ново дъно не поема по правило старите плочки оперативна памет. А Бил Гейтс иска все повече оперативна памет.
Мога да покажа работеща версия на браузъра на 'Майкрософт' 'Интернет Експлорър' (ИЕ)за уиндоус експи с размер само 30 мегабайта. И си работи и днес. Да, ама 'Гугъл', ако искате да го ползвате, казва: 'Не може! Не поддържаме стари версии'. И го казва даже за последния ИЕ. Иначе културно написаните сайтове си работят без проблеми и на старите браузъри. Всъщност замислете се, че няма логика един и същ сайт да може да се отваря и чете на някакво пикливо телефонче, а да не може да се отвори от ''Гугъл Хром'' на персонален компютър с 4 гигабайта оперативна памет и двуядрен процесор, само защото 'Майкрософт' чрез неговия си уиндоус и 'Гугъл' с неговата 'търсачка' са решили, че потребителят е длъжен да дава все повече пари за никого ненужни 'ъпгрейди'.
Аз никога не съм уважавал 'Майкрософт'. Свидетел съм как постепенно монополизираха операционните системи и доведоха всичко до безсмислено пилеене на компютърни ресурси. Първият мрежови уиндовс се събираше на 11 дискети от по 1.44МВ! И работеше! От тогава 'Майкрософт' извърши не една кражба на идеи. И идеята за мишката от 'Ксерокс' и графичния интерфейст от 'Епъл' например. (Между другото надали знаете, че няма никакви гаражи в историята на тези компании. Майката на Бил Гейтс, работейки в АйБиЕм, е съдействала изобщо непазарно да се финансира Майкрософт на сина и и това им е всъщност пазарната икономика). Свидетел съм как ежедневно и напълно нарочно правят мръсотии на потребителите само и само да ги карат да купуват все по-огромните по обем и с нито една нова функция за потребителя версии на уиндоуса. Ето, аз на машината с която сърфирам в Интернет, нарочно държа най-изтествания за времето си уиндоус експи. Принудих се, за да не ми досажда постоянно корпорацията на злото, да махна стария си закупен и лицензиран експи и да си сложа една иранска версия, която явно е ровена от персийците и претръсквана след случая когато янките заразиха компютрите на персийската атомна централа. Та тази версия не се дава да бъде 'ъпгрейдвана' и си заема сравнително малко място и си е напълно работоспособна.
Но понеже съм професионалист и трябва да знам какви ги творят от империята на злото аз си имам и мощна съвременна машина.
Не знам за чий тия дни я бях вързал да си преточа нещо по локалната си мрежа. 
Малее!!! За нула време 'Майкрософт' успя да се свърже през Мрежата с машината ми и да я 'ъпгрейдне'. На тази машина аз имам една мощна видеокарта на Ати. Естествено, за да се ползва ефективно видеокартата си има свои собствени драйвери (програми за ефективно използване на ресурсите и). И какво се случва? Ами включвам аз на другия ден мощната си машина вече пак сама, без връзка с Мрежата, иии... цветоввете на дисплея едни никакви. Почвам да мисля, че ще трябва да си купувам нова карта за куп пари. Но какво се оказва? Корпорацията на злото, чрез поредния си 'ъпгрейд' решила тя да ми управлява и видеокартата. И забранила оригиналните и драйвери и натикала някакви, естествено с грешки, драйвери на майкрософт. Без да ме пита искам ли или поне да ме уведоми. Ами ако бях някой незнаещ и отида на незнаещи сервизи? Като нищо щяха да ми свият видеокартата, обявявайки я за повредена. При това съм убеден, че е нарочно направен 'ъпгрейда', защото беше одма сменена само гамата на изображенията. И като тръгнах да връщам старите драйвери боклукът от САЩ ми задава въпрос не искам ли да си калибрирам, моля ви се, монитора. А не казва като за чий го е разкалибрирал.
Ама да беше само бил гейтс с неговите кръпки по сигурността и неговите отровни ваксини - добре.
В началото аз ползвах 'Гугъл' защото наистина вършеше работа.
Днес и Гугъл е сред корпорациите на злото.
Обяснявам: тръгвам аз да търся да речем ръководство за някой по-стар уред. Давам нa гоголя търсените думи и получавам уведомление, че има един американски акт за интелектуална собственост, според който някои сайтове ги нямало в списъка. Ето точно цитирано как гоголя информира за цензурата в Интернет, с която се занимава, без някой да го е оторизирал: 'В отговор на множество оплаквания, които получихме въз основа на Закона за авторските права в цифровото хилядолетие на САЩ, премахнахме ххх резултата от тази страница. Ако искате, може да прочетете оплакванията, довели до премахванията на адрес LumenDatabase.org
Възможно е някои резултати да са били премахнати съгласно европейското законодателство за защита на личните данни. Научете повече'. Край на цитата. Кое е европейското законодателство идете и гадайте вие.   Добре. Ама в списъка който гоголя предлага само алибаба с неговите боклуци, следвани от ибей, амазон и прочие нахални топ-шопи с тяхното 'купи!'. Реална полезна информация, освен 'купи' вече от гоголя трудно ще извадите. Дайте нещо което според гоголя го няма в Мрежата да го потърсят и руската Яндекс и китайската Байду. Сигурен съм че сами ще се убедите, че не нещото го няма, а просто гоголя вече не търси, а на практика цензурира Интернет. За да не съм голословен, дайте на гоголя да ви потърси 'лампа за озонатор' и за по-лесен обхват на резултата от търсенето преминете на раздел Изображения за да виждате снимките на това, което е намерил. Ноо, според корпорациите на злото трябва да си изхвърлите озонатора. Гоголя ви предлага купиша нови озонатори, но ни една лампа за озонатор. Сред неговите му там съвети какво аз да търся стои и тъпото 'озонова лампа'. Давам и тази комбинация от думи. И пак само изходът ми е 'купи, нов и го хвърли след година'. Влизам в yandex.ru Направете го и вие. И дайте на 'Яндекс' да търси 'лампа для озонатора'. И веднага ще се убедите че лампи за озонатор има много, продават се, но явно корпорацията на злото не иска да си ремонтирате озонатора, а да го хвърлите и да купите нов.
Да поговорим сега за гугълските програми, които също все се обновяват и стават все по-огромни по обем ползвана оперативна памет без да им е добавена някаква нова и полезна за потребителя функция.
Ето, гоголя има и той система тип 'Скайп'. Казва се гугъл толк. Тя беше в началото добра. Постепенно започна да гълта все по-огромни ресурси и то при положение, че не съм променял броя от 5-6 абоната, които съм включил. От няколко дни гугълския чат най-нагло ме информирва, че вместо гугълския чат от юни трябвало да ползвам някакъв хенгаутс (Hangouts). И няма никакви бутончета с 'да' или 'не' дали съм съгласен или не. Има само едно 'превключване сега', т.е. даже от сега да мина на хенгаутса. Ама имало било лицензионно споразумение, че аз съм инсталирал от гоголя друг продукт!? Ама това гоголя явно не го интересува. Гоголя даже не е оставил едно бутонче под уведомлението си с текст 'деинсталирай'. Т.е. поне да имам възможност да го махна от компютъра си като не го искам. Няма и такова бутонче. Ето това не ни чака. Това вече Е информационен фашизъм в действие.
Паралелно вече върви и гонка на способните. Способни компании се изкупуват за да се унищожат (аз вече писах как Майкрософт унищожи на практика Нокия), а способни програмисти се изкупуват за да са под контрол в САЩ. Да няма и кой и да информира за безобразията на корпорациите на злото. А ето какво се случва с изкупените способни инженери в САЩ:
Наскоро един инженер-електроник от щата Орегон в САЩ е бил глобен с 500 долара знаете ли защо? Човекът открил, че някаква светофарна уредба не работи както трябва и просто написал писмо на властите да я оправят, като описал и какъв е проблемът. За да докаже, че разбира, написал че е инженер. И ето какво получил като отговор: 'Забранено е да се практикува инженерство в Орегон без регистрация. ... Като минимум Вие сте използвали в писмото си думата 'инженер-електроник' и сте заявили 'аз съм инженер', с което сте нарушили закона'. И горкият Метс Ярлстрьом трябва да плати 500 долара сега защото се похвалил, че знае и че е инженер.
Пак повтарям: не това ни чака. Това Е вече действителност.
Публикувана: 10.05.2017 10:00:41 в рубриката Инф. Технологии

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com