За разликите между системите.

Продължаваме да летим стремглаво към пропастта. Щом няма и капка информация за икономика и днес. И щом бизнес за органа, доскоро собственост на агента на ДС с прозвище Тара са само игрите на монополистите. "10 хилядарки на месец дава игра на ЕВРОБЕТ". "Коледната игра на М-Тел във Facebook". "Банките спряха да притискат хотелиерите и да продават туристически обекти с частни съдия-изпълнители, защото видяха, че нямат полза от това". И край! Това бяха всички заглавия от бизнеса им на назначените за капиталисти доносници на ДС. 

Не знам дали за вас и това е бизнес, но за мен не е. Да! И рубриката за бизнес и на органа, свит ни навремето от агента на ДС с прозвище Бор не е по-различна от тази на агент Тара на ДС. Вижте: "Поне 163 лева ще трябва да заделите тази година, за да сключите задължителна застраховка “Гражданска отговорност” за автомобил с двигател до 1000 куб. см.". Ами да ченгетата от алиансите на ДС и мутрите от инсовете си купиха продажни дупетати. Сега плащаме задължителна, а те ни се хилят и наричат това 'бизнес'. Пфу!

И понеже няма нищо друго в никоя от 'медиите' на ДС и аз бих завършил с 'анализите' на 'Труд': "Електронно правителство ли? А обикновеното къде е?". Не, не! Предпочитам да завърша с ДанС, която не видя лианите и с ДпС на агента на ДС Сава, чиято мафия и до сега изсича България. А пък другият орган на фармадонев и пъпката му ('24 часа') се е разпищял, че пак ние ще го отнесем за бандитстванията на ДС: "Воден режим от януари!". Честито на 'не сме народ а мърша'.
И така, за да не пълня и аз този си проект с простотии за прашките, както правят назначените за собственици на медии бивши доносници на ДС - минавам на собствения си превод за днес. Той е от Германия. Четвъртия райх. Ще го озаглавя   

До къде ни докараха предателите ни начело с Горбачов
За разликата между системата, в която живяхме преди преврата на 10.11.89г. на ДС-подлогите у нас, и системата в която вече 23 години ни грабят, най-добре може да се съди от днешна обединена Германия. Защото там първо доносниците на тамошната ДС (ЩАЗИ) не станаха водещите им капиталисти, та да ги доугробят. И второ, защото наистина жителите на бившата ГДР живеят просто в капитализъм, без да са натискани както ние с престъпни чуждестранни 'инвеститори'. И трето, защото там, за разлика от у нас, не са подлагани на 'редукция' от МВФ. И четвърто, имат си медицина, а не угробващи даже родилките 'дофтори' от бялата ни мафия. С една дума живееха при чист социализъм (както и ние) и сега живеят при чист капитализъм. И може с достоверност да се анализира разликата между двете системи. 
Какво обаче се наблюдава там?
Ами въпреки общата тенденция за увеличаване на продължителността на живота на немците, по-малко заработващите жители на обединена Германия се вижда, че са започнали да умират по-рано. В последното десетилетие очакваната продължителност на живота на лицата с ниски доходи се е съкратила с цели две години. От 77.5 години в 2001г. на 75.5. за 2010г.
В резултат на парламентарно питане на лявата партия в бундестага, стават известни и ред други факти. Оказва се, че рязко се е понижила продължителността на живота именно на територията на бившата ГДР. Само до преди 10 години в т.нар. източни провинции на Германия (бившата ГДР) хората са жиеели средно до 77.9 години, докато днес доживяват едва до 74.1г. Заедно с посочените данни, федералното пенсионно ведомство на Германия  (Deutsche Rentenversicherung) е дало и статистически данни за това кой в Германия работи след 60 и до 64 години. Оказва се, че само за изминалата 2010г. цифрата е нарастнала от 24.9 на 26.4 процента. 
Всичко това е дало основание на партийния експерт на лявата партия в Германия по въпросите на пенсионното осигуряване Матиас Бирквалд (Matthias Birkwald) да заяви, че планираното повишаване на пенсионната възраст и в Германия не е нищо друго освен, цитирам: "грандиозна програма за съкращаване на пенсиите".  
И така? 
Живеят добре само богатите. Които у нас станаха богати не с труд. А само защото ДС с преврат взе властта и си назначи за капиталисти тъпите си доносници и шофьорчета на УБО. Които после просто ни  ограбиха нас. 
Сега, след като ви показах, надявам се нагледно, до какво ни доведоха превратаджиите от ДС от 10.11.89г. - понеже днес съм на дойче веле (немска вълна), да ви информирам и за немско-американските отношения. 
Американското списание 'Нюзуик' е издразнило немците. Не, не защото е турило портрета на Меркел с подзаглавие 'Ахтунг! Това е Ангела!".  А защото янките са се опитали да изкарат канцлерката като безсърдечна и без сериозни морални принципи.
А немците пък твърдят, че всичко в 'Нюзуик' е лъжа. 
Например янките пишат, че Меркел като се развеждала с първия си съпруг Улрих Меркел му свила хладилника даже. Докато немците си признават, че Меркел му свила само автоматичната пералня. (Абе жена е все пак). 
Пак дразнещо било, че янките пишели, че Меркел си падала по руси мъже. Докато немците контрират, че да, първият и прес-секретар Улрих Вилхелм бил рус, ама следващият (Щефан Зайберг) си бил шатен.
Още по-провокативно било за немците, че 'Нюзуик' пишел, че по време на разграждането на Берлинската стена, Меркел спокойно си седяла в сауната. 
Не, казват немците, Меркел наистина се е включила в политическия живот чак през декември 1989г. Ама в новото политическо движение "Демократичен пробив'. Сиреч не била членка на гедерманската компартия или не дай боже ЩАЗИ. Само че на мен ми се стори любопитен първият 'политически' пост който е получила Меркел в новото политическо движение. Администратор на ЕИМ. Ние у нас им казвахме клавиатуристки. 
Накрая, завършват немците, единственото вярно нещо в статията на 'Нюзуик' било, че Меркел наистина била глава на немското правителство.  

Уважаеми посетители на моите Интернет-проекти. И през тези почивни дни работих за вас. Обнових и 'релакс за възрастни' с разкошно руско видео на тема как жените ни манипулират. Обнових и проекта си за здраве, защото дестилирах грейпфрут и съм качил информация за какво е полезен дестилатът от грейпфрут. А утре смятам да обновя и тукашната си рубрика за стил на живот. 

Публикувана: 19.12.2011 09:38:28 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.