Изповедта на един еретик от бялата мафия

Статията е написана не от мен а от Робърт Менделсън.
Тук аз само я превеждам, защото вече много ни надойдоха разните московски експерименти и обирджилък. (Под московски по-нататък разбирайте не Москва, а москов - бандита на гробаджиите, отговарящ за прякото избиване на българите.
И така, започвам с превода на думите на Менделсън:
Моето отричане от вярата. 
Аз не вярвам в съвременната медицина. Аз съм медицински еретик. Целта на моята книга е да ви направя и вас еретици. Аз не бях еретик до сега. Някога аз вярвах на съвременната медицина.
Когато се учех в медицинския, аз не навлязох по-дълбоко в провеждащите се тогава изследвания върху  хормона DES (диетилстилбестрол) защото аз им вярвах. Кой можеше тогава да заподозре, че след 20 години ще откриваме рак във влагалището и аномалии в развитието на половите органи у деца, майките на които са пили DES по време на бременността?
Аз трябва да призная, че не проявих подозрение и по отношение на кислородната терапия към новородените недоносени. Въпреки че имаше от какво. В оборудваните по последна дума на техниката отделения за недоносени, пълната и частична загуба на зрение се отчиташе в почти 90% от новородените с малко тегло.
В същото време на няколко мили от нас, пак в голяма, но по 'немодерна' болница това заболяване - ретролентарна фиброплазия се срещаше само до към 10% от недоносените.
Аз исках от моите преподаватели да ми обяснят този феномен.
И аз им вярвах, когато ми обясняваха, че докторите в по-първобитната болница просто не са умеели да поставят правилна диагноза. Но след две години беше доказано, че причина за ретролентарната фиброплазия е високата концентрация на кислород, подаван в инкубатора на новороденото.
Богатите болници са правели децата слепи просто защото по-скъпите инкубатори не изпускали от никъде и подавали целия кислород на детето. Докато по-старите модели просто неприлепвали добре и винаги изпускали част от кислорода навън а не в детето. По-този начин кислорода в тях ставал недостатъчен да ослепи детето.
Аз все още вярвах в съвременната медицина когато бях съавтор на статия за прилагане на антибиотика терамицин за лечение на респираторни заболявания у недоносените. Ние говорехме за липса на странични ефекти. И действително нямаше. Но нашият експеримент не беше достатъчно продължителен. Затова и не научихме, че не само терамицина, но и други антибиотици са много ефективни за лечение на това заболяване, но после са направили зъбите на хиляди деца жълто-зелени и са оставили отлагания в костите им.
Аз също вярвах и в лъчевата терапия. Вярвах и при лечение на увеличени сливици, лимфни възли и жлези. И вярвах и на своите учители, когато ми говореха, че да, радиацията е опасна, но дозите на апаратите са толкова малки, че не могат да причинят вреда. 
Много години по-късно ние видяхме, че тези 'абсолютно безвредни дози', получени от пациентите ни 10-20 години назад са дали богата реколта във вид на многочислен рак на щитовидната жлеза. Аз бях поразен, когато някои от моите пациенти се върнаха при мен с възпалена щитовидна жлеза.
Днес аз не вярвам на съвременната медицина.
Затова пък вярвам, че и без най-новите технологии и без това, че пациента го оборудват като астронавт, който аха да изпратят на луната - най-голямата опасност по вашия път към здравето ви е докторът. Съвременният лекар.
Аз вярвам, че леченията по методите на съвременната медицина рядко са ефективни, но често са по-опасни от болестта, против която те са насочени.
Аз вярвам, че тази опасност се увеличава и от факта, че вредни процедури се прилагат там където изобщо не е необходимо медицинско вмешателство.
Аз вярвам, че ако над 90% от лекарите, болниците и лекарствата изчезнат от лицето на земята, то това ще окаже само положително влияние на нашето здраве.
Аз съм уверен, че съвременната медицина отиде твърде далеч, прилагайки в ежедневната си практика методи, разработени за екстремални само ситуации.
Всеки ден, всяка минута съвременната медицина отива твърде далеко и даже се гордеее с това. Например неотдавна беше публикувана статия , която хвалеше 'достиженията' на медицинския център на Кливланд. През последната година били провели 2980 операции по отваряне на сърце, 1.3 млн лабораторни изследвания, 73 530 ЕКГ, 7 770 пълни рентгенови изследвания, 210 378 други радиологични изследвания и 24 368 други хирургични операции.
Само че никъде не беше доказана поне една от тези процедури, че е подобрила здравето или е довела до възстановяване. Не. В статията от медицинския журнал нямаше и дума за това каква полза са допринесли на пациентите си. И това е защото фабриката наречена медицински център на Кливланд не е произвеждала здраве.
И струва ли си да се удивявате, че когато отивате на лекар с вас се отнасят като с потенциален потребител на продукцията на фабриката болница, а не като към човек, който трябва да бъде здрав. Ето бременна сте и отивате за обикновен преглед. А лекарят се отнася с вас като с болна. Бременността според тях (съвременната медицина) вече се оказва болест, която трябва да се лекува девет месеца и заради това на вас ще ви продават капки, ще ви правят анализи, после пак планина от таблетки, които са абсолютно безполезни за вас и за плода и накрая хита на маркетолозите им - цезарево сечение.
Ако вие по собствено недомислие се обърнете към лекар заради обикновена простуда или грип, то лекарят твърдо ще ви предпише антибиотици, които не само няма да ви излекуват, но ще са причина да се върнете при пак лекарите с повече и още по-сериозни проблеми.
Ако детето ви е буйно и даскалите се оплачат, лекарят е готов да стигне и толкова далеч, че да направи детето ви зависимо от лекарства.
Ако детето нещо се мръщи и плаче по време на кърмене в продължение само на един ден и вземе и му спадне теглото, лекарят може да сложи кръст на кърменето с майчино мляко и с помощта на лекарства да спре лактацията на майката. Започва бизнес с изкуствено кърмене. А това е опасно.
Ако ви е 'провървяло' да прекарате последните си дни в болница бъдете сигурни, че лекарите ще направят всичко възможно на вашето смъртно ложе да има поне 500-доларово оборудване и пълен щат от сестри, така че да не се видите с вашите близки. Вашият последен звук ще стане пиийкването на електрокардиографа. А вашите роднини все пак ще бъдат поканени - да платят сметките на болницата.
Не е странно че децата се плашат от лекарите. Те знаят! Тяхното чувство за опасност не може да бъде излъгано. На практика всички се страхуват. И възрастните също. 
Но ние не си го признаваме. Ние започваме да се страхуваме от нещо друго. Не например от самия лекар а от своето тяло, което ни е закарало при него. Когато ние от нещо се страхуваме - ние го избягваме. Гледаме да не му обръщаме внимание. Правим се, че него го няма. Или прехвърляме отговорността на друг. Така всъщност лекарят получава своята власт. 
И лекарят започва своята работа.
Когато лекарите са обвинявани, че не казват на пациентите си за страничните ефекти, лекарите се оправдават, че излишната откритост вредяла на пациента и пречела на отношенията лекар-лекуван. Това означава, че отношенията лекар-пациент вече не почиват на доверие или на научна база а на вяра.
Ние си говорим, че нашите лекари са добри. Ние казваме, че им вярваме, че им се доверяваме. Не мислете, че лекарите не виждат разликата. И за минута и не помисляйте, че те не играят ролята си с всички сили. Защото цената на въпроса е тяното излишество. Техния живот. На всичките тези 90 или повече проценти ненужни ни представители на съвремнната медицина. 
Която съществува за да ни убива.
Съвременната медицина не може вече без нашата вяра, защото тя не е нито изкуство нито наука. Съвременната медицина е религия.
Съгласно едно от определенията за религия имаме опит за организирано действие с взаимодействия с непонятното и загадъчното. Църквата на съвременната медицина има работа с най-загадъчните неща: раждане, смърт - както и Ватикана.
В 'Златната клонка' религията се определя като опит за завоюване доверието на хората чрез висши сили, които съгласно представите ни управляват природните процеси и човешкия живот.
------------------------------------
ПП
Авторът е и автор и на книгата 'Как да отгледаме детето си здраво въпреки докторите'
Преведох тази статия, защото бях свидетел как от един грип един мъж на моята възраст го набутаха чак на операционната и му набутаха и клапа на сърцето. Тук у нас. Не в Кливланд. Да не говорим, че после му изписаха възможно най-скъпия май изобщо антибиотик на планетата - 800 евро! 
Как пък нищо добро не взехме от САЩ ами само най-големите им гадости!? И кога ще изправим игнатов и миланов на Народен съд за тази вече престъпна система у нас?
...
Мислех да превеждам друг материал. Който обяснява защо и аз препоръчвам релакс на село и описвам как да се енергизирате сред Природата в проекта си на адрес http://nad55.jj-bg.info/
Става дума накратко за промъкналата се информация, че ДАРПА на Пентагона вече може да прави чудовищни бактериологически оръжия. Потърсете в Мрежата какво е CRISPR/Cas9. С две думи молекулярен апарат и метод за целенасочено редактиране на ДНК.
Но за това и за препоръките ми от защита срещу това в отделен специален материал.

Публикувана: 16.01.2017 22:22:29 в рубриката Новините днес

Коментари:

Коментирал - FLASHMAN

17.01.2017 19:17

Това е наистина нещо ужасяващо! На всичкото отгоре и е лиценз на МОНСАНТО!!! http://nauka.offnews.bg/search/?qstr=CRISPR

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.