Отново за новото Средновековие.

Ще започна отново с Ноъм Чомски. Още през далечната 1993г. той написа книгата '501 завоюването продължава', в която мисля че абсолютно пръв прогнозира, че се върви към ново Средновековие. Аз, разбира се, вече писах за тази книга в този си мой проект също вече много отдавна.
Но дойде време да се опитаме да си дадем сметка накъде вървим. Особено сред сегашните писъци отвсякъде относно новия президент на империята на злото.
Нека първо да напомня с две думи с какво се характеризира епохата Средновековие:
1. Липса на големи и сериозни държави и пълна федерализация и непукизъм какво става наоколо. Имаме ли го днес? Все още не съвсем. Но съгласете се, че определено се върви натам. Всъщност Чомски в книгата си говори за ново Средновековие само в Европа. И ще се окаже даже прекалено прецизен. Ще обясня защо, но първо да продължа с държавите. Запитайте се кой и в момента работи за това да няма големи държави и сериозна държавна власт? САЩ. Те бомбардираха безмилостно и унищожиха такива развили се държави със сериозна държавна власт като Ирак, Либия, нападнаха и Иран (спомнете си 'контрите) и Сирия. Организираха свалянето на Дилма Русев в Бразилия, нападат вече и Саудитска Арабия. Преди дни нападнаха Гамбия... да продължавам ли? Само ще обърна внимание, че бомбардираха и Европа, защото този факт е важен за тезата ми.
Защо процесът ще продължи? Ами само преди дни Тръмп най-безцеремонно каза на европейците, че не го засяга дали Европа е обединена или разединена. Значи? Значи завоюването продължава както казва Чомски. До тук чрез бомбардировките над Югославия първо разединиха Европа. После чрез подконтролната им Меркел унищожиха Германия - вечния мотор на вечно обединяваната Европа. (Да, даже руснаците наричат днешния ЕС Чeтвърти райх). Сега е вероятно, както е вече ставало в историята, Европа да бъде за кратко хвърлена на руснаците. И те малко да я погазят.
Защо?
Зашото Тръмп вече обяви кой е най-големия враг на империята на злото - Китай. Китай остана единствената свръхдържава със здрава държавна власт. Навремето Англия даже опиумна война е водила срещу Китай само и само да не му даде да се изправи.
Каква война ще се води по времето на Тръмп срещу Китай ще видим скоро.
Но да се върна на Европа. Какво имаме в Европа днес?
Имаме някаква гърчеща се Франция. Имаме паак отделна Англия. Вероятно скоро ще имаме и нови стогодишни войни за надмощие, макар и не във формата на тогавашната. Германия вече не я броя. Какво се случи с Германия? Ами има много и араби и турци, но дали някой знае, че ги няма в териториите на бивша ГДР? Да! Т.нар. осита ги гонят без да се церемонят. А знаете ли коя е територията на бившата Източна Германия? Ами Прусия се е казвала по времето на Средновековието. Дано се досещате вече накъде бия.
Сега за останалата Европа: Коя държава се опълчи на Сорос с неговите платени ислямски терористи? Унгария. Коя държава първа аха да си направи канцлер крайно десен и се противопоставя твърдо на продажниците от Брюксел? Австрия.
Коя държава първа се озъби на янките и е отново готова да излиза от ЕС? Чехия. Знаете ли заедно тези държави какво са били в миналото? Познахте. Заражда се новата Австро-унгария.
Полша? Ами всичко зависи от Русия. Както в Средновековието Полша, когато е била силна никога не е била само Полша а се е казвала обединено полско-литовско княжество или кралство. И кралят им винаги се е избирал и от Литва. И са се водили непрекъснати войни с Русия за Галиция (днешна Западна Украйна). Мисля, че в момента Полша пак за това я военнизират от империята на злото. Да води войни с Русия, ако и стиска. Защото в началото поляците даже са превземали и Москва ама после само дележ е имало. И Варшавская губерния в резултат.
Балканите? Тогава са били под турска власт, която всъщност никога не е бивала силна държавна власт. Типичен феодализъм. И вечно сме чакали как ще се развият войните между Русия и Турция. (От битката при Молоди при Иван Грозни та чак до Първата световна война Русия и Турция са в непрекъснат дележ на Средна Азия и Балканите). Затова наскоро като бях с Йончев му казах да спре да се заблуждава, че големия проблем на България е как ще се развиели отношенията на САЩ с Русия. Според мен имаме наистина голям проблем и той както и тогава, в Средновековието, зависи пак от това как ще се развият отношенията между Русия и Турция. Но този път мисля че по-лошо ни се пише. Русия и Турция вече седмица на практика воюват съвместно в Сирия. Няма как от лъжливите битивита да научите, че по суша настъпват танковете на Ердоган а от въздуха въздушна поддръжка им оказват самолетите на Путин. (Просто защото и на руснаци и на персийци им писна армията на Асад да се прави само на армия и да върти само пари стил дансърите на Украйна).
Пу-пу, ама на Балканите всичко е пак както преди. Сърбия и Гърция са с Русия а ние пак сме ... с Турция. Нали помните 'приятеля' на тиквата? Мархаба аскер!
Да продължа с другите симптоми на Средновековието:
2. Липса на масово образование и масово затъпяване. Надявам се, като гледате битиви и нова сами да се съгласите, че вече множко ни идват простотиите. Да, ама се оказа, че женките ни вече са ги поели и са приключени като Човеци. Зомбирани, както казваше светла оцетарова. Без да раждат на млади години те просто психясват в зряла възраст. Вижте що кучкарки и коткарки се навъдиха. И ги вижте как психясало ровят, че и се карат и си ръмжат по вече нароилите се под път и над път втори употреби. Да приключа с думите, че процесът си върви вече твърде успешно. Движи го и чалгаря, подлога на Запада Слави, движат го и всякакви мръснишки НПО-та от типа на педерасткото на красимир кънев.
3. Основна форма на икономически отношения не са стоково-паричните а разменните в Средновековието.
И този процес върви с пълна сила, но заради забраните у нас, наложени даже със закони от престъпните хампарцумянки, просто не ви информират. Затова да ви информирам, че в Индия беше направен страхотен експеримент от световните управници. Изведнъж, под формата на парична реформа им иззеха парите. После спряха банкоматите. Накрая започнаха да им изземват и златото. Естествено, че започналите бунтове просто бяха посечени от властта. Сега не просто се натрапва да няма пари в джоба ви а само контролирани от Тях картончета, ами и най-нагло се формират батальони от обирджии наричани частни съдебни изпълнители и събирачи на дългове. Вече ви изземват и собствеността. Дания първа в Европа вече обяви, че ще започне изцяло безналични отношения. По пътя и върви Швеция. Т.е. процесът си върви.
Спасението? Ами както при Средновековието - натуралната размяна.
4. Още една характерна за Средновековието черта се завръща. Градовете-държави и липсата на Провинция. Наскоро в САЩ излезе трудът на един здраво свързан със специалните им служби и тинк-танк центрове аналитик, Параг Хана. Той също твърди, че вървим към Средновековие, но се опитва да посочи и кои и къде ще са новите градове-държави. Който се интересува да прочете. Аз може и да преведа когато мога нещо от Хана, защото не е кой да е.
Мисля че до тук се насъбраха доста явления, потвърждаващи хипотезата, че се върви към Средновековие.
Да, ама не, както казваше един надупен на всяка власт 'журналист'.
Положението е по-лошо, отколкото си мислите.
Според мен се върви не просто към Средновековие. Върви се към робовладелчество!
С какво се е характеризирал т.нар. робовладелски период на човечеството освен и с градове-държави? Ами с една или няколко империи, които безмилостно са унищожавали всякакви варвари. А в самите империи- роби и господари.
Е? Да ви говори постепенното преустройване на властта в САЩ и Русия за същото? Тук по-трудно бихте се досетили че е така, но да ви помогна: Върви се към тотална чипизация на поданиците и то странно, но засега само в тези две държави. САЩ вече понапреднаха с чиповете под кожата и гривните на крака с джипиес, но и Русия на Путин даже законодателно подготвя почвата. Това ще са новите роби. Зомбирани и с чипче. Не ми дрънкайте за Русия. Погледнете новоприетият им закон от преди седмица, че няма да може да има автомобил законно в движение в Русия без джипиес и то руският ГЛОНАС!
Как ще бъдат трепани робите, ако като Спартак вземат и възстанат е ясно - чипчето и готово - за органи и стволови клетки. А как ще бъдат трепани варварите още се работи. И Русия и САЩ тотално произвеждат всякакви военни роботи. Русия има подводници-роботи (Клавесин), танкове-роботи (Армата) Самолети-роботи (наскоро показаха как СУ прави даже висш пилотаж без пилот!). САЩ имат роеве (облаци) от дронове, които наистина се държат като рой, а не като отделна единица. Но САЩ имат вече и друго още по-страшно оръжие за варварите - целенасочено модифицирвана и програмируемо действаща ДНК-атака. Аз намекнах вече за това, но смятам да напиша и по-подробно какво вече съм прочел от 'откритите източници'. Защото нали знаете? Предупреденият оптимист одма става реалист.
Затова?
Ами ако не искате да сте в град-държава и да не зависите от банкомата им или просто да си умрете от ГМО или 'лекарски' 'грижи' - четете и проекта ми '55+ релакс на село'. И там съм публикувал нова статия-ръководство как да си направите по-сигурна защита на селската си къща.
Публикувана: 21.01.2017 16:40:07 в рубриката Новините днес

Коментари:

Коментирал - Димитър

22.01.2017 05:01

Не мога да се отърся от усещането, че историята с издигането наТръмп е един фарс, както навремето с мустакатия германец през 30-те години на миналият век.Историята се повтаря едно към едно.Яхване на вълна от недоволство организирана от самите влстимащи. Безумни икономически и политически действия с цел да се предизвика необходимостта от нещо "ново" , решение, което веднага се поднася любезно и навреме...Тече масирана обработка по СМИ-тата -погледнете заглавията.Още когато Тръмп свика специална пресконференция и обяви, че Обама е американец и "точка!' т.е се отказа от намерението си да рови къде е роден президента на САЩ и дали има право да е такъв, стана ясно, че "сделка има"
Останалото е въпрос на техника. Ендшпил. Играта свършва..

Коментирал - Димитър

22.01.2017 05:13

Да допълня: Погледнете само на какъв фон тече всичко: Безброй знамена,маршируващи в униформи. сурови физиономии с фуражки, пред тях енергичен чичо, който бълва френетични галещи ухото обещания за "народ'"свобода", "истина" , "борба"... И тълпа, която изпада в умиление... Това вече сме го виждали преди в Берлин, Москва...И много отдавна в древния Рим...
Почеркът е един.

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.