И все пак революция?

Не, няма да се правя на Маркс и да доказвам, че революцията ще я бъде в най-развитата страна. Няма да се правя и на Ленин да доказвам, че революцията е там дето звеното на веригите на капитализма е най-слабо, т.е. при бедните държави.
Първо да отбележа, че революции са ставали не само с кръв и 'от доло'. Само ще спомена, че нито крепостното право в Русия е отмененео с революция, нито Бисмарк е въвел пенсиите заради бунтове на немците.
Революции стават и 'от горе'. Когато няма накъде.
Тук лениновото определение за революционна обстановка 'когато масите не искат да живеят по старому, а властващите не могат да управляват по новому' малко не пасва. У нас нито масите не искат да живеят в кражби, нито назначените за капиталисти доносници на ДС могат да спрат да грабят народа си. Но въпреки всичко си мисля, че и у нас е възможна революция.
Кога най-често стават революции 'от горе'?
Когато започне пълен разпад на инфраструктурата. Ето затова започна контрареволюцията срещу банкстерите, педерастите и хелткеърите чрез Тръмп в САЩ. Защото стоманения пояс на САЩ, както навремето наричаха индустриалния Север, вече наистина в САЩ наричат ръждясалия пояс. Аз съм писал как Детроит се руши, как заводите на САЩ пустеят.
Но същото става и в Русия. И там инфраструктурата им се руши. Аварии като в Саяно-шушенската им електроцентрала вече не са нещо единствено. А там зимите не са като у нас. И след 5-6 аварии, като останат и без ток и руснаците набързо ще тръгнат пак да се делят на бели и червени. Докато САЩ закърпваха положението с печатницата си за никому вече ненужни зелени хартийки на ФРС, Русия закърпва положението с износ на суровини. Но на върховете им там им е ясно вече докъде са изпаднали и руснаците от нанокражбите на ултралиберасти като Чубайс или от непрекъснато нарастващите трилиони дълг на САЩ. Затова и Путин тихомълком се мъчи да прави засега само столипински реформи. Смяната на генерал подир генерал и на крадливите си босове на митници и т.н., е явно че все още  са палиативни мерки. 
Трябва явно смяна на системата. Както е станало и в САЩ по времето на Рузвелт и Русия явно я чака нов вид държавен вече както искате го наричайте строй. Аз го наричма просто тоталитаризъм. Защото инфраструктура не се прави с идеологии или увеличения на заплатите и мениджърски 'бонуси'. Инфраструктура се прави с труд. Много труд.
У нас положението е същото.
Което не е изпокрадено все още просто се руши и разпада. А което уж се ремонтира всъщност е просто поредната гробаджийска далавера за крадене на пари. Вие сами неведнъж сте чели и чули и видяли за безкрайните ремонти на цариградското. Но идете в метрото на Централна гара. Не горе в подлезите, а доло, при релсите тече. Да! От тавана и то от масива с лампите сега като се топеше снега доло течеше. От страната на спирката за към центъра. Дали си представяте какво е това? Та руснаците и англичаните в своето си метро от бомби са се крили. А нашето, само след няма и три години и протече. Без бомби и без земетресения! Представяте ли си какви кражби са били!?
Наскоро по телевизиите показаха как изглежда гробаджийското саниране в Бургас. Но само това ли е? Всичко построено при гробаджийската власт явно е опасно за българите.
Добре, че у нас няма урагани както в САЩ или метелици както в Русия. Но си мисля, че все у някой все още Българин, под шапката му е светнало, че както мрем, ще измрат не само пациентите а докторите ще останат щастливи да си живеят дълго след това с награбеното от излишните операции. Даже и да си живеят божидарданювчетата на ДС сега по разни острови, вероятно и те се досещат, че като много започне да паразитира паразитът, му умира гостоприемника и после умира и паразитът.
Ето това са ми основанията да считам, че и у нас макар да сме 'не сме народ а мърша' е възможно пък някой звенар да се роди.
Казват, че революциите 'от доло' били лошо нещо. Кръв, бедност... Но революциите 'от горе' не са нещо, което става с по-малко жертви. Дали знаете реалните цифри на измрелите от глад при американския гладомор? (На който те свенливо му казват Голямата криза). У нас също, даже и да се пръкне нов кръг 'Звено' е ясно, че няма да се мине без проблеми. Мисля си, че първо пак ще има национално съвещание на полицията. Както когато Семерджиев направи такова, за да сведе до тогавашните милиционери, че от днес България ще се разграбва, така и сега ще ги привикат вече полицейските началници, за да им обяснят, че от утре вече ще трябва да водят война със собствения си народ. Защото навремето превратите са се правели на база армия, ама сега сал едни крадливи и безбройни полицайчета са ни останали. Които полицайчета на това отгоре са и страхливи. И затова като им сменят няколко комисарина и пратят тоя и оня в затвора, и те със сигурност както днес продават и майките си, утре ще хукнат да пребиват и циганите и пенсионерите.
Защото в нашата революция 'от горе' няма начин това да не са пострадалите маси. Просто защото нямаме индустрия, няма износ, а трябват пари за да започне 'да се строи живота нов'. Значи? Значи ще спрат пенсиите и социалните помощи. Изобщо даже почти всички социални разходи. И ще започне 'трудовата повинност'. А това, поне при циганите няма как да стане без бой. Но и циганите са страхливи и смятам, че с малко бой ще се мине. To и при тях по-способните отдавна вече напуснаха България, но сега вече ще види Европа нашенски цигани. А възрастните? Ами като в 'Балада за Нараяма' - на боклука и да мрат.
Е, възможно е нещата да стават 'со кротце и со благо и со малце само кютек'. Дано да стане все пак с по-мека ръка.
Дано.
Алтернативата?
Ами казах вече, че с толкова кадесарски паразити, гостоприемникът, наричан до скоро България, просто ще умре.
Защото революция 'от горе' чака и Германия. Някой трябва да изчисти авгиевите обори на г-жа щази, подлогата на САЩ. Защото Тръмп каза в прав текст че евроколхозът пречи на революцията, планирана явно вече в САЩ. Той, евроколхозът пречи и на Русия. Т.е. европрограмите скоро няма да стават за далавери на крадливата и безбройна администрация у нас. Защото Германия вече спешно мисли да си създавала пак армия. Сорос вече е в открита война с Тръмп и също явно няма да му е до безбройните соросоиди у нас.
България може и сама да си заработва пари, но няма за целта отговорни управници. След като навремето свинаря унищожи нашите ракети сега Турция вече си има свои си турско производство ракети със среден радиус на действие. А свинаря не е даже в затвора. Ние си се прескачаме с тикви. Ето, сега Газпром хитро сложи контрол и на турците и на немците. Освен, че откъм Север си върви 'Северен поток', а от юг вече не става дума за южен ами за 'Турски поток', явно с цел контрол над турците, Газпром закупи гръцки терминали за втечнен газ. И цистерните с втечнен газ по жепе линии ще са алтернатива на турските кроежи за монопол над руския газ. Само че у нас 'Железопътна инфраструктура' е не само пред финансов фалит. И цистерните, естествено ще минат през БЮРМ и Сърбия. Както и Китай купи търговски терминали в Гърция. Но явно и 'китайското карго' ще ни заобиколи. Има и още по-лоша новина от скоро. Янките може би са решили като последен коз срещу евроколхоза да взривят Балканите с балканска война. Дама от висшата американска дипломация наскоро открито нарече БЮРМ несъстояла се държава. Намекна, че било по-добре шиптърската част на БЮРМ да минела към Косово, а останалата към нас. Целта на янките е ясна. Да разширят територията на американската база Бондстийл и да имат сухопътен излаз на три морета. Само че ние като сме без армия и при тези големи армии на Гърция, че и Сърбия, кой ще ги спре да ни накарат да пеем пак 'Съюзници-разбойници'?
Надявам се да съм ясен защо си трябва и може би ще има революция 'от горе'? Вместо пак да се спъваме в едни и същи тикви...
----------------------------------------------
ПП
Както винаги в последно време, съм обновил и сайта си '55+ живот на село'. Този път със статия за енергията на село.


________________________________

ППП

Понеделник вечер, 18 часа след публикацията на статията ми.   Ей Бога ми, нито съм знаел, че в днешния си брой в-к 'Сега', два месеца след мен ще види най-накрая какво е сътворил тиквата на Централна гара, нито съм знаел, че днес шерифът на окръг Бата ще обяви незабавна евакуация на населението поради опасност най-високата язовирна стена в САЩ в окръг Оруел в Калифорния всеки момент да се сцепи. Водата е започнала да прелива в събота още от проливни дъждове. Сега 90 000 американци ще бъдат изнесени от домовете си. Заради кофти не мат'рял ами инфраструктура.

Просто фактите доказват, че човек ако чете, мисли и анализира може да е 'преди всички'. Извинявайте, не се хваля, а подсещам мислещите да ме поне четат. Дано им светне нещо под шапката.

Публикувана: 12.02.2017 12:30:57 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.