На вниманието на колегата Иванов

Така, както ЕРП-тата се опитват да накарат 'не сме народ а мърша' да се разбунтува, така и аз ще се опитам да накарам колегата Иванов да се размърда малко и то най-накрая в полза на народа си.
Първо малко пояснения:
Колегата Иванов е Иван Иванов, сегашен председател на КЕВР. И наистина ми е колега. И би трябвало наистина да се размърда. Защото и той и аз сме завършили специалност 'Електроизмервателна техника' в тогавашния ВМЕИ и сегашен ТУ София. Нещо повече, аз имам документ, издаден ми от научния съвет на ВМЕИ, че сме участвали в научна конференция в съавторство с общ научен доклад с точно този ми колега Иван Иванов.
Така че и колегата Иванов е учил подробно електромерите. И него, както и мен са го учили за това какво е грешка и какво клас на точност.
Сега на въпроса защо колегата Иванов или трябва да се размърда или да си хвърли дипломата:
Този месец аз твърдя, че сметките за потребена ел. енергия нямат нищо общо с никакви измервателни, отчитащи и т.н. уреди. Аз няма да започна да дрънкам колко е било студено и прочие простотии тип битиви. Аз ще дам два примера на колегата Иванов:
1. Аз, както и много други българи имам къща на село, в която си ходя лятно време и която зазимявам още от есента. За този сезон я затворих октомври и до сега не съм я отварял. Т.е. няма ме там и къщата си стои заключена, пак да повторя на колегата Иванов. Естествено, че няма и консумация на ел. енергия. Но незнайно защо аз си плащах за тези зимни месеци обикновено по лев, лев и нещо. Такива ми бяха сметките и този сезон до сега. Приемам, че става дума за някакви да речем такси. Изведнъж за този месец сметката ми скочи от лев и нещо на 2.60! Т.е. със 100%. Пак да почетвъртя на колегата Иванов, че не съм чувал да е поскъпвала електроенергията или някакви измислени такси пренос. Та затова питам колегата Иванов какви мерки ще вземе срещу 'Енерго Про'? Защото за мен това е кражба.
2. Предлагам на колегата Иванов, а и на всеки от вас следния експеримент с новите уж модерни и уж електромери:
Включете си в апартамента/къщата или духалка, или фурна или бойлер (изобщо по-мощен консуматор на ел. енергия за да е по-забележим експеримента).
Идете след това при таблото си с електромера. Мига, нали? Даже често мига. До електромера ви обикновено се намира и централният прекъсвач (бушон), който обезточва цялата инсталация, която е подопечна на електромера. Направо разединява, разкъсва, както искате го кажете, връзката ви с ЕРП-то. Такаа..., както си мига електромерът ви, свалете прекъсвача, т.е. разкачете се от ЕРП-то. Какво ще видите!?
Ами електромерът ви още известно време при липса на ел. верига си продължава да ви натрупва че консумирате ток. Може да си мислите, че това е малка стойност. Но колкото повече са включените ви електроуреди (консумацията), толкова повече импулси непотребена а отчетена ел. енергия ще изработи за ЕРП-то уж електромера. Сега я си помислете колко прави малката стойност умножена на милиони потребители? И това, колега Иванов е чиста кражба. Защото ЕРП-тата са си взели каквото трябва от НЕК-а ни, на нас не са го дали, а са ни натоварили. Когато на инкасатора му показах и го запитах защо е така, той взе да го усуква, че електромерите били много чувствителни. Нека колегата Иванов си спомни връзката чувствителност и показание. Учили сме го и този проблем. И пак да го подканя да се размърда. 
И така, аз твърдя, че ако иска, колегата Иванов има за какво да предизвика проверки на ЕРП-тата. Преди те, ЕРП-тата, да са изпълнили прогнозата на ген. Решетников, че в България се очакват размирици.
Какво иначе друго 'по света и у нас'? Ами американският президент открито нарече СиЕнЕн и още няколко водещи американски медии врагове на американския народ. У нас няма кой да нарече битиви, нова и т.н. врагове на Българския народ. Явно такъв ни е Президента? Или Народът?
Бил Гейтс открито заплаши, че ни чакали страшни епидемии от нови вируси. Явно вече ги е създал тези нови вируси за новите епидемии. А Робърт де Ниро пък каза, че дава 100 000 долара от личните си пари за награда на този, който му докаже, че новите ваксини са полезни.
------------------------------------------
ПП
А аз както винаги в последно време съм публикувал и нова статия и в проекта си '55+ живот на село'.

Публикувана: 19.02.2017 16:03:21 в рубриката Новините днес

Коментари:

Коментирал - Flashman

20.02.2017 23:56

Колега, (наричам Ви така, защото съм завършил специалност Автоматизация на производството) и съм работил в системата на електроразпределителните дружества, Нещата в момента са доста по-сложни и по-страшни. Софтуерът на новите, съвременните електромери се командва дистанционно по линиите на захранващото напрежение от специален ''бункер'' на енергийното дружество. Мисля, че казах достатъчно.

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.