В Испания ги почнаха, а ние кога?

Шест висши банкстера и един финансов регулатор са вече обвиняеми в Испания. Който иска да научи повече да напише на гоголя 'bankia' и Испания. У нас хампарцумян и хампарцумянките му продължават безнаказано да ни грабят.
Знаете ли вече какви са им 'таксите' и колко са многобройни?
А знаете ли как вече и ачик ни крадат?
Мислите, че дрънкам фрустрирано? Ето случай с мен лично от тези дни. С факти.
И така, притрябваха ми спешно някакви пари в брой и отивам на банкомата там, където ми е издадена картата. Винаги правя така. Въвеждам си пин кода и банкоматът, след минутно пуйчене ми връща картата с нищо неговорещо и то само на английски в уж България съобщение, че не може да бъда обслужен. Влизам в банката и търся някоя безгрижна чиновничка да и обясня случая за да ми помогне. Всички вдигат рамене, че не могат да ми помогнат с нищо. Можело да нямам пари в картата. Казвам им че пари имам, нооо... това е. Стената на Престъпната Власт ми обръща гръб и продължава на наш гръб да си пие кафетата. Отивам в друг близък офис на същата банка  на женския пазар, където пак в офиса им има и банкомат. Пак въвеждам всичко отново точно същото и този път банкоматът чинно ми дава 100 лева от уж моите.
Връщам се в моя си клон (Банишора) и на най уж вдъхващата ми доверие дама (там само женки пият кафета и минерални водички и се чудят кога ще им свърши работното време, няма ни един от мъжки пол служител хампарцумянов) казвам че в другия клон банкоматът ми е дал пари и нека те, пиещите небрежно кафета да вземат и да информират поддръжката на банкомата им, че греши. Защото казвам им човек може и инфаркт да получи, ако изведнъж разбере, че уж има пари а всъщност  няма достъп и до лев от тези уж негови пари. 
Почти бях забравил за случая, когато си получих месечното извлечение по картата. Изведнъж виждам документирани следните транзакции: теглене на пари от мен от въпросния им банкомат, който нищо не ми даде. Следва възстановяване на парите ми по картата ми (т.е. все едно съм си ги изтеглил и после съм си ги внесъл обратно през банкомата, който няма функция да поема банкноти). После следва извлечение от вече другия банкомат от офиса им на женския пазар, който наистина си ми даде парите.
Да, ама я погледнете на сканираното от мен и приложено тук извлечение, пратено ми от тях си до мен по случая!
Виждате ли таксите им за 'услугата' теглене на сума от банкомат!? Виждате ли, че ми е начислена не един път такса, а цели три пъти! Три по шест прави 18 лева! От тях да речем че са законни едните 6 лева. Ами останалите 12 лева?
Ако един циганин открадне кокошка ще го съдят и осъдят и пратят в затвора за 5 лева. На мен самият, банкстерите от същата 'банка' са ми звъняли да им довнеса 1 (една) стотинка! И аз имам вносна бележка как чинно внасям една стотинка с такса внос естествено бая над една стотинка. А се вижда как те крадат не една стотинка а 600 пъти повече. Но да продължа:
Отивам аз с извлечението си у банковия ми клон Банишора, населен само с ония дами с дето само кафенца пият и все нещо пуйчат сами пред някакви монитори и все системата им е виновна, ако ги запиташ защо ги чакаш  да реагират поне някак си с нещо все пак. 
След дълго чакане, някаква Димитрова ми обръща внимание с досадното 'вие ли чакате тук за нещо'. Обяснявам и случая. Вадя и разпечатката с извлечението да покажа и докажа думите си, но тя без даже да погледне, оттегчено ме спира с думите, че това не било нейна работа. Имало си отдел на банкстерите за тая работа. Да съм влезел в сайта на банката и да съм опишел случая си там. 
Искам да запитам т.нар, ни банков надзор, като си има сайтове, за чий са ни тия с кафенцата, дето живеят на гърба ни от прескъпите им такси? 
И като как аз за една стотинка се оказах едва ли не престъпник, а банкстерите могат да прибират незаконни и даже крадливи такси?
Сега ви предлагам да влезете сами в сайта им на postbank.bg. И сами да намерите къде е модулът, който обслужва клиентите, които имат проблем с тази 'банка'. Хайде на бас че няма да намерите такъв модул. Аз намерих някакъв мейл и пратих там описанието си, но и до сега не съм сигурен, че това е точно мейлът, който ще бъде прочетен от някой, който нещо разбира. 
Затова и питам: до кога ще търпим да ни правят на маймуни и да не ни обръщат поне капка внимание, лапайки от нашите пари? Ще бъде ли наказана с нещо госпожата Димитрова от клона им на 'Мария Луиза', която ме отпрати с думите 'има си сайт влезте и си опишете проблема'?
На времето, по случая с едната стотинка, дето ме принудиха да им я внасям, понеже пак не бях виновен, аз писах на т.нар. ни омбудсман. Пазя си отговора, че това, моля ви се, било частен спор и не бил в кръга на функциите на омбудсмана. Писах и на т.нар. банков надзор. От него не получих никакъв отговор. Няма за тях законен или незаконен срок. Просто не ми отговориха.

Затова сега питам: с железните прътове ли трябва да ги почваме, че да се сетят за какво получават свръхвисоките си заплати? Какво друго ни остава освен прътите, когато няма за тях ни закон ни право, ни морал?

--------------------------------------

ПП

Както винаги съм добавил статия и в проекта си '55+ живот на село'. Далеч по-приятна статия и на далеч по-приятна тематика. 

Публикувана: 26.02.2017 22:17:06 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.