Зелена ли е зелената енергия?

Най-накрая си отидох на село да 'отворя сезона'. Не си бях ходил от октомври защото все следя метеопрогнозите на поне три системи (руската ГИСМетео, CNN и нашите нещастници). Казвам нещастници, защото не знам как да нарека 'прогнозите' на оня шут Чолаков. Какво започнах да забелязвам като вече неслучайно явление: В дългосрочните прогнози да речем и руснаците и янките даваха да речем цели 4 слънчеви и топли дни да речем още около 3-ти март. Казвам си 'ето, ще си отида вече на слънчево', защото да си отида за да стоя вътре, защото навън вали, не искам. Чакам си аз щастливите дни и изведнъж, като наближи въпросната дата, да речем два дни преди това, 'прогнозите' тотално се сменят. Нямало да има 4 слънчеви дни а да речем само един, а другите облачни с валежи. Отказвам се аз и почвам пак да вЕрвам на следващите метеопрогнози. И така това се случи няколко пъти в периода март-април т.г. Най-накрая си отидох миналата седмица. И? Ами селяните ми казват: 'ааа, тук капка дъжд не е паднало цял месец. Насадихме лука и чесъна и те не могат да изникнат даже'. Сега схващате ли за какво Ви говоря? Става дума за някаква страшна манипулация вече и с метеопрогнозите. Или нарочно ще ни надуват главите чолаковци с 'уауууу какъв сибирски студ', само и само за да имат ЕРП-тата оправдания да ни обират като най-наглите бандити, или ще ни плашат с червени кодове и прочие страшилки. Не знам. Може всичко да се дължи на простотия, както днешната информация в 'Сега', че в САЩ е имало земетресение с епицентър на 100 метра под земята. Но е факт е, че с дългосрочните прогнози за времето май светът приключи. А ми се струва, че това се случи откак янките започнаха да пръскат със самолети с цел уж борба с глобалното затопляне. Докато бях на село и си лежах да се пека на слънцето гледах към небето и виждах как пръскаха та се късаха за да докарат отново облаците. Нали вече съм показал как изглежда непръскащ високолетящ самолет с нормалните си инверсионни следи и как изглежда пръскащият бариеви и други отрови самолет? Просто на единия инверсионните му следи се разнасят из атмосферата без последствия за максимум 5-10 минути, а на другия (този с химтрейлърите, както го знаят знаещите) вместо да изчезнат, следите му се разширяват и образуват според мен не просто дъждовни ами даже отровни облаци. Та просто синоптиците, явно не са от ЦРУ и затова не знаят кога, къде и колко ще пръскат хората на бил гейтс, гоголя, епъла и останалите, които декларираха открито на Тръмп, че въпреки, че той спирал финансиранията на пръсканията, те, тези корпорации на злото, щели да продължат сами да финансират борбата си с глобалното, според тях, затопляне дето ни обхвана напоследък. Ще запитате каква е целта? Ами как от 7 милиарда да остане само техния златен милиард? А? Как да ни изтребят без глобална война, а?
Аз даже имам и по-лоша хипотеза. Наскоро бил гейтс обяви, че и Европа я чакали големи опустошителни епидемии. Явно неговата фондация вече е разработила съответните вируси и остава само да ги пусне за да започнат епидемиите. Какво по лесно от вече монтираните по определени големи граждански самолети пръскалки на химикали за пак уж борба с глобалното затопляне? Ама как биооръжията на бил гейтс ще разпознават кой е от златния милиард и има право да живее? Ами много лесно. Насреща са другата част на американските корпорации по изтребването на излишното за тях население. Монсанто и другите с ГМО-тата. Апропо Байер и Монсанто вече са едно. Т.е. тайните изследвания на хитлеристите в немските концлагери по масово морене на хора са вече и в ръцете и на янките. Какъв е проблемът да се пусне в подходящо време да речем суперскъпа 'био' 'храна', която да е на практика деактиватор на онова пръсканото от химтрейлърите? И ето ти как, на който трябва, епидемията на бил гейтс няма да подейства. А за останалите гаранцията, че ще се разболеят ще е комбинацията на генно ниво измежду онова 'отгоре' и това, от хипермаркетите, натъпкано с подходящи ГМО.  Още по-лошо е, че янките вече имат такива лаборатории за бактериологически оръжия и в Украйна и в Грузия. А това е мнооого близо. Пу-пу!
Но защо заглавието ми е за зелената енергия?
Ами защото пак най-противните американски фондации финансират т.нар. 'зелени' в борбата им човечеството да остане и без енергия. Защото както и да го мислите и представяте, развитието на човечеството е било винаги развитие на енергопотреблението му. Замислете се само колко енергия консумира днес обикновеният човек спрямо първобитния човек с огъня. И храната е енергия и водата е енергия и пластмасите са енергия а не само бензина и атомните централи. Не забравяйте това. Имаш енергия, значи си силен. Нямаш енергия значи си обикновено животно. Англичаните първи усвоиха енергията на парата и станаха колониална империя. Немците първи усвоиха енергията на бензина и можаха да се противопоставят на англичаните. Янките първи усвоиха ядрената енергия и затова и до сега обират целия свят. Затова и първата им работа е да унищожават всеки който също има ядрена енергия. Но да продължа с т.нар. зелени.
Та, пътувам си аз с влака на връщане от село и се радвам на красивото ни искърско дефиле. 
И какво забелязвам? 
Че Искър вече си отива. Благодарение на т.нар. зелена енергия. 
Какво имам предвид? 
Ами през няколко километра из дефилето са нацвъкани т.нар. микровецове на разните курумбашевци и другите назначени от ДС за врагове на народа си. А какво значи микровец? Ами значи, че преди стената с турбините реката е заградена. Получило се е нещо като язовир. Който язовир не се поддържа като язовир и вече дава своите грозни плодове. По краищата си по бреговете на реката и вътре из самата река в територията на бента вече всичко блатясва. Да! Минете с влака от София до Мездра и обратно и гледайте. След всеки микровец нагоре по течението  следват вече добре очертани блата с папури зеленясала застояла вода, комари и т.н. Всички знаем за маларията и като за чий навремето блатата се пресушаваха, а не както сега курумбашевците на БСП да ни ги създават наново. И пак казвам, че само на Искър микровецовете са нацвъкани през има няма 5-6 км. Какво е положението с другите ни хубави реки не знам, но виждам, че нещата се заблатяват.
Така е и с всички други 'зелени' енергии. В САЩ вече из много щати кипят протести до дори битки с властта срещу фракингите. В много щати от крановете им отдавна текат всякакви мазутни съединения, но не и вода. Нещо като у нас с урана дето тече от крановете ни. Определено считам финансиранията на тези 'технологии' за поредния фронт от поредната война на златния милиард срещу човечеството.
Сега за другите 'зелени' енергии:
Аз съм писал, че имам малък собствен вятърен генератор. 
И съм писал как на два пъти съм го гонил у комшията при бури. Но знаете ли какво е усещането даже от един генератор с размах на перките общо 3 метра в диаметър когато има силен вятър? Ами такъв страшен даже вой е, и такива вибрации, че съм се чудил кога ли няма да ми удържат стоманените обтегачи и ще се изтръгне и колоната ми. А как ли изглежда цял вятърен парк по време на бурен вятър не ми се мисли. Подозирам че вибрациите се синхронизират и нещо страшно се случва с всичко живо по и под земята от тези вибрации по цялото поле. Нали знаете, че даже от маршировката (синхронно стъпване) само на една рота войници някакъв мост рухнал. А тук става дума за декари, в който стърчат едни вибриращи 'антени'. Птиците ли няма да си сменят прелетния път?
За фотоволтаиците даже не ми се говори. 
И такива два панела си купих, за да знам за какво говоря аз. А не като чолаков да говоря без даже да погледна през джама. Единият ми е по-малък, а другият по-голям. Аз съм описал вече за мошията Wpp (wat per peak), т.е. не мощност гарантирано получавана от вас за час, а мощност ама пикова. И никой не дефинира какво е пик. И никой не казва, че пикът на фотоволтаиците у нас е само през юли и август до някъде. А през останалото време плочите трябва да бъдат чистени от прах, сняг и т.н. за да дадат поне малко ток. Сега, като си отидох на село, се оказа, че макар и зад остъклената ми тераса, т.е. без проблема прах и сняг, през зимния сезон панелът даже не е успявал да дозарежда акумулатора и се наложи аз да си го дозареждам за да не се скапе, че е скъп акумулатор, от ел. мрежа. А иначе производството на фотоволтаици също се дофинансирва пак от същите янки. Ако ги нямаше субсидиите им, цените на панелите щяха да са такива, че едва ли някой ще се върже на манипулациите фотоволтаик. Да не говорим, че след няколко години генерираната от панелите ел. енергия пада. Всъщност какво е фотоволтаик най-лесно ще се убедите като отидете по разните баумакси и си купите градински фотоволтаични лампи. Те светят наистина в началото, но защо? Ами защото вътре има едно акумулаторче, което е предварително заредено от електрическата мрежа. И фотоволтаикът трябва поне да го дозарежда. Да, ама не, както казваше един от ДС. Акумулаторчето свършва и градинската лампа приключва. Аз вече описвах как един бизнесмен щеше да пребие жена си с такива фотоволтаици. Човекът им се ядосал на лампите че не светят и ги награбил и ги хвърлил в бумтящата си камина на вилата. Но не знаел или не съобразил, че вътре има литиево акумулаторче. И като се понагрели ония ми ти батерийки и като почнали да гърмят на поразия и един въглен хвръкнал и пернал жената на моя познат по лицето. Така, питайки я кой я е ударил, аз начуих за историята с фотоволтаиците.
Има и още перверзии с фотоволтаичните централи у нас. Не са само угробените хубави български земи и далаверите с високите цени на тока за нас, за да богатеят на гърба ни 'перковците' както презрително ги беше нарекъл Блъсков. Идете някъде (най-близо май е след тунела на магистрала Тракия) където има фотоволтаична централа и вижте какво представлява. Огромно поле, което вече не е зелено а черно. Знаете от ботаниката че растенията, даже тревичките, фотосинтезират със зеления си хлорофил и създават кислород за планетата ни. Да, ама 'зелените' фотоволтаици не само спират светлината към тревичките, които ни дават кислорода. Черните полета така нагряват атмосферния въздух, че вероятно наистина ни грози глобално затопляне ако продължат да монтирват фотоволтаични централи. Сега схващате ли какво колело на смъртта ни въртят 'зелените'? Без вода, без енергия и даже без кислород!
Затова за другата, вече истинска зелена енергия чак ми се плаче като пиша. 
Става дума за продължаващото изсичане на дърветата на България от мафията на ДпС. Като си отивах на село с автобус пък, виждах пак тировете с рязани български дървета да хвърчат от Делиормана и поповските възвишения през Бяла, Плевен към София и вероятно после Турция и Гърция. 
Исках да поканя един мой приятел ловец на село. Казвам му, че все още имаме гори и даже и глигани в тях. Оня се нави. Отивам си аз на село и подготвям лова с местния шеф на ловната дружинка. Оня ме полива със студена вода с думите: 'какви глигани бе човек! Те изсякоха горите! То зайци вече няма, щото и лозята унищожиха, ти глигани търсиш'. 
А утре ще се чудим къде изчезва и питейната вода.
Панта рей казвали древните гърци. Всичко тече. Позавчера 'изтекоха' заводите ни. Вчера изтече земята ни и горите ни. Днес изтичаме ние.
----------------------------------------------------
ПП
Обновен е и проектът ми '55+ живот на село'. Все се надявам, че поне за него проект някой ще се реши да сподели нещо. Засега не съм написал и аз като Левски '????'. Или като Ботев 'и аз съм тръгнал народ да освобождавам'. Не мога да се меря с тях, но им разбирам разочарованието.
Публикувана: 01.05.2017 21:34:02 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.