Геополитика се правела пред карта

Този лаф го бях прочел в някакъв руски аналитичен сайт и ми се стори много верен.
Когато си пред картата, изведнъж стават ясни иначе доста необясними ходове на тази или онази страна в тази или онази ситуация.
Ето, в Сирия руснаците не се държат много по-различно от американците. Както между впрочем и в Украйна. И много хора се чудят като как никой все не побеждава. Независимо от супероръжията им,  все не могат да изтребят някакви си там брадати ислямисти, качени на американски тойоти с по една картечница отзад на пикапа. Защо не могат или не искат? 
Ето я сега картата. 
На нея е Сирия и на картата са означени териториите, контролирани от всички заети в конфликта страни без евреите, естествено. Има я и Турция, освен САЩ и Русия.
Хайде сега да озаглавим мислено тази карта със заглавие 'възможни пътища на петролопроводите и газопроводите от Иран и Саудитска Арабия и Катар към големите потребители в Европа'. После да се сетим, че на Русия такива тръбопроводи не и трябват, защото тя инвестира в свои тръби през Турция, понеже тиквата се оказа много хитър и заради него тръби няма да има у нас.
Започна ли да ви светва картата?
Мисля, че ясно се вижда, че възможните маршрути на тръбите са два. Единият, да го наречем северен е отгоре на картата и основно янките почти са успели да си го осигурят. Другият, да го наречем южен е отдолу и пак янките почти са успели.
Да, ама не, както казваше едно леке на ДС.
Вижда се от картата, че руснаците нямат интерес да строят тръби а си искат територия за бази в Сирия с цел контрол на 'топлите морета'. Но се вижда и, че руснаците също виждат мераците на янките и точно там където трябва, те са се вклинили и пречат за реализацията на тръбопроводите. 
Северният възможен маршрут (възможен заради релефа и пустините) е пресечен на две места от руснаците (червените клинове). Мислите че е случайно? Аз мисля че не е.
Но се вижда, че и другият играч - Турция не мисли само за кюрдите. И тя видимо вижда действията на янките и си се бори за интересите си. Както се вижда и Турция е успяла да се вклини по маршрута на янките по северното възможно трасе. Е, Турция няма какво друго да иска от янките освен едно - да спрат да въоръжават кюрдите. По-интересно е че клиновете на Турция и на Русия са един до друг. Т.е. ако много Турция вземе да си позволява е ясно, че и Русия ще я тресне заедно със съюзника си - империята на злото.
По възможното южно трасе на тръбите, мисля че е ясно. Русия се е вклинила здраво.
Само не са ми ясни двата анклава под турски контрол насред руската зона. Изглежда, че и руско-турските войни не са свършили.
Значи? 
Значи че ще има още преговори и дандании между Русия и Турция и Турция и САЩ.
Просто проблемът не се нарича Сирия, а Турция в момента. Надявам се да сте се убедили вече. А това е голям проблем и за България.
Защото янките вече успяха в БЮРМ. Платените от Сорос мръсници игнорираха изборните резултати и туриха вече мръсника Заев. Нищо, че иначе дрънкат за свободни избори и изобщо че са против тоталитаризма, това не им попречи да прецакат ВМРО и да дадат властта на бившия комсомолец Заев. Само защото и Заев както и нашите бивши червени нехае за народа си и е готов да изпълни мръсните планове на янките за дележ на БЮРМ. Аз вече писах защо янките ги устройва дележът на БЮРМ. Само че писах и как янките предупредиха и Турция и за нейния дележ. А започне ли дележ и от югоизток и от югозапад на България... пу-пу! Не знам как ще се опазим и дали ще се опазим с този ни продажен 'елит'.
Сега за още една интересна карта.
Тези дни в руския Интернет излязоха свидетелствата на рускиня, живееща в Италия, относно пръсканията на янките с цел уж борба с глобалното затопляне. Аз отдавна писах за т.нар. химически следи (химтрейлъри), резултат от обпръскванията, на които сме подложени и показвах снимки как от пръсканията се раждат облаците над главите ни. От които облаци кой знае защо дъждът е твърде мръсен (за справка погледнете капаците на колите си, след като изсъхнат след едни иначе непрестанни пролетни дъждове и вятър, които би следвало отдавна да са прочистили атмосферата от прах). 
Писах и защо вече синоптиците нищо не познават.
Една моя позната и тя вече се съгласява с мене, че на практика няма вече прогнози за времето. Само някакви там чолакчета, незнайно защо вземат някакви пари за да ни дрънкат врели некипели за времето.
Само че тя ме пита какъв е интереса на янките, че да ни обпръскват.
Нещата пак стават ясни като се седне пред картата. Първата аксиома в тая задача е да приемем, че златния милиард просто се освобождава от излишните 6 милиарда на Земята.
Аз вече писах неведнъж за това как янките унищожиха Гълфстрийма и от там се започна с голямото клатене на Земята. От тогава започна Голямата война на янките срещу Планетата Земя.
Ето една прогнозна карта на руските учени, които са опитали да посочат как ще вървят последствията от унищожението на Гълфстрийма.
Като гледате картата, вярвам, че веднага ще разберете защо тази година на 9-ти май на парада на руското оръжие се наблегна на бойни машини за арктически условия и Путин явно неслучайно не пусна самолети да пръскат с цел да разгонят облаците над Червения площад, а просто обяви, че военни полети на парада няма да има.
Става ясно и като за чий изведнъж Русия се засили да строи модерни атомни ледоразбивачи и то за военни цели, след като янките се плашат от уж топенето на северните ледове. Първият (Иля Муромец)ще бъде пуснат на вода още тази година, а заложеният през април втори (Иван Папанин) наистина изглежда стряскащо. Не знам какво глобално затопляне се вижда от тази карта, но явно годните за обитаване райони на Европа драстично намаляват.
Мисля, че от картата ясно се вижда и като за чий унищожителите на народа си от ДС строят ли да строят бизнессгради и хотели у нас, при все по намаляващото население на България. Ние станахме най-измиращата нация в света! Питайте уж профсъюзния кръстьо петков какво пише за 'редукцията' на българското население, защото и той е от продажниците на ДС, подписали протокола Ран-Ът.
Иначе няма никакъв бизнес вече след две метли на тиквата с неговия ченгесарски батальон, а сега, под третото му управление, вероятно вече и никой и за бизнес даже няма да помисля ако не е от обръчите, а идете и вижте какъв огромен ров са изровили назначените за капиталисти от ДС на кръстовището на 'Козлодуй' и 'Раковски'. Табелата сочи че пааак бизнес сграда ще поеме парите от вероятно някакво пране на пари от далавери тип някакви оръжия за ИДИЛ или тип амфетамини за идилските главорези.
Та мислите, че ония от ДС, назначени за капиталисти, са чак толкова тъпи, че да не виждат огромните обесени табели по разните бизнес сгради с надписи 'давам под наем' и вече и 'продавам' и наистина смятат, че някой ги чака да построят сградата и да се настани големия бизнес в новата сграда?
Нее, за нашите от ДС, назначени за капиталисти също не съществува пазарна икономика г-не ми каролев. Кадесарите чинно изпълняват поръчката на янките да доунищожат народа си.
Защо ни унищожават, пак да се повторя, се вижда от картата.
Вижда се, че докато от Италия няма да остане почти нищо от прииждащите води, докато Северна Европа ще е под ледове, България си остава цяла целеничка. Защото ние сме доста по-нависоко от Букурещ да речем.
Да, България остава, ама явно заповедта на янките към колониалната администрация на тиквата е 'без българи'!.
Само така строежите на луксозни хотели и бизнес сгради за никого получават логично обяснение. Янките карат боклуците на ДС, назначени за капиталисти, да им построят подходяща за янките, а не за нас инфраструктура. Защото аз не съм се отказал от думите си и за Йелоустоун и за Сан Андреас и за вулканите в Италия. Т.е. янките си търсят пространства освен явно отредената за супербогаташите им Нова Зеландия. Аз писах как в Мрежата излезе непроверена информация, че Обама е питал вече Южна Африка срещу баснословни суми прясно напечатани зелени хартийки да разреши поемането на по 10 000 американци да се преселват ако се наложи и в Южна Африка, но яжноафриканските управници повече милеят за народа си от нашите и са отказали. А може би южноафриканските лидери са се сетили как до сега янките ритнаха своя си човек Нориега, както ритнаха Пиночет, както ритнаха Саддам (и той им беше съюзник във войната си срещу Иран) и както всеки момент могат да ритнат и подлогата си с прозвище тиквата. Но първо някой трябва да им свърши мръсната работа.
------------------------------------------------
ПП
не знам дали сте забелязали, но миналата седмица пак обновявах този си проект, но в раздела за инф. технологии.
А сега също съм обновил и проекта си за живот на село със статия за 'виаграта'.
А иначе... честити празник на славянската писменост. Лекетата на Сорос успяха да го очернят вече с издаването на такава Българска книга на 'шльокавица'. Пфу!
Публикувана: 23.05.2017 10:33:24 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.