За войната с миналото

Който владее миналото той владеее и бъдещето, беше казал Оруел в '1984'. Днес върви тиха но много остра война за миналото. Ненапразно се стигна чак до такива изцепици на Путин за някаква македонска земя. След като македонска земя е нямало и няма и до сега от времето на Филип втори. А и македонците на Филип и Александър нямат нищо общо с населяващите днешна БЮРМ хора. Но нека пак да се повторя: явно целта е зачистване на земите на Аспаруха, Крума, Симеона и Асена за да дойдат други. 
Кои ще са все още е неясно за мен. Защото се зачистват и земите и между Дунав и Днепър (Киевската Рус), зачиства се и Гърция и Сирия, а скоро явно пак ще започнат войните и в Ливан (Финикия). Зачиства се и Либия (там са както в Сирия вече и руснаци и янки и всеки трепи уж терористите), явно се клати и бившият Картаген (днешен Тунис) и изобщо май земите на целия древен свят. Бъдете сигурни, че няма да се размине и на Турция с Кюрдистан и на Испания с нейната Каталуния и на Италия с нейната Северна 'република' и вулканите на юг.
Но да се върна на България.
Наскоро в София имаше мероприятие по инициатива на Украйна за княгиня Олга (майката на Светослав, който е направил велика Киевската Рус). За Киевската Рус княгинята е 'премудра болгарка' и на практика е управлявала Киевската Рус две десетилетия. Засега че е българка никой не е започнал още като Путин да я обявява че е от македонските земи. Но войната за княгиня Олга явно върви вече между руснаци и украинци. Нас естествено ни няма, нищо, че е внучка на княз Борис първи и истинското и име е Елена.  Не, не твърдя, че има война за княгиня Олга само защото там в Украйна иначе пребиват вече лидерите на етническите българи, а пък се дуят с Киевската Рус.
Само преди дни към мен се обърна руснак, който пишел книга за Княгиня Олга. Да съм му станел рецензент. Прати ми ръкописа си. 
Хванах се за главата с тезата му. Представяте ли си, Олга не била българка ами славянка. Обясних на руснака, че съюзът между славянските племена и прабългарите е от 681г., а Олга е свидетелка на покръстването на българите, което е чак 9-ти век. И го запитах като как днешните 'украинци' за няма и 30 години и забравиха руски, забравиха за Галиция, за евреите в Одеса и Бердичев, БЮРМанците за няма и 60-70 години забравиха че са българи, а по териториите на Аспарух, след цели два тогавашни века ще се мисли, че още е имало отделно славяни и отделно прабългари след тооолкова войни рамо до рамо срещу Византия и то печеливши войни, след които обикновено се яде и пие на корем и се побратимяват пак рамо до рамо. 
Остава някой да се опита и нас - днешните българи да дели на славяни и прабългари? Не че на гагаузи, помаци и разни други не се опитваха соросоидите у нас да ни делят.
Но явно руснаците няма да се примирят, че цялата им история на първоначалното създаване на руска държавност бъка от 'болгары сделали'. И все ще ровят. Ако не е за княгинята ще е за първия им патриарх, който също си е неопровержимо българин. Да не говорим за новата им история за Петър Искров, Георги Димитров, Кръстьо Раковски и т.н.
Лошото е, че докато БЮРМанските историчари никой не ги вземаше на сериозно до Путин, то днешните руски историчари се мъчат да се изкарат едва ли не прародители на света. Например отдавна по линия на българските богомили се мъчат да се изкарат че те са т.нар. катари във Франция и стигнаха даже чак до Ричард Лъвското сърце засега да твърдят че е руснак.
Но ако си мислите, че само руснаците водят войни за миналото - лъжете се.
Някой яко клати самите Съединени щати.
През миналата седмица само за два дни в САЩ бяха демонтирани 4 (четири) паметника, от забележете, осемдесетте години на XIX век! 
Заминаха си и главнокомандващият армиите на Юга генерал Ли и президентът на Конфедерацията Джеферсън Дейвис. Двайсетметровата колона с генерал Ли отгоре ще я заменял фонтан. Вероятно после както тиквата на гарата зарови фонтана на Тодор Живков, така и там след година-две ще заровят и фонтана.
Като казах тиквата, та се сетих за още една банкянска заслуга пред българите: навремето Тодор Живков отвори 'Витиня', но доживяхме личния му пазвантин да  затвори пак прохода. Като минавате сега по пътя София-Правец гледайте нагоре докато се виете по старото орханийско шосе. И ще видите колко още са лъскави и чистички конструкциите по мостовете на Тодор Живков, а какви мръсотии творят подлогите на тиквата от сорта на разни щрафбати, черепи и 'главболгар' 'строители' само и само да има какво да се краде.
-------------------------------------------------------
ПП
Обновил съм и проекта си 55+ живот на село с полезен материал за помпите.
 
Публикувана: 29.05.2017 09:43:52 в рубриката Новините днес

Коментари:

Коментирал - юджийн

10.06.2017 15:55

Според някои източници промиването на мозъка на Бюрманците е тръгнало от подлите сърби, които не могат да преглътнат и до ден днешен загубените си подли войни.
Все пак имат мозък в подлостта си, като сметнат че вместо да рискуват те да воюват с болгерия така ще направят и промият мозга че други болгери да съскат срещу тия болгери... щото според тях само болгарин мое да се бие с болгарин...
Ааа солун все още е в област маакедония, в гърция, което няма общо с днешната държава македония
област македония в гърция, тя вече може и да е на холяди години..

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com