Българите? Между руснаците и евреите.

Отминавам с мълчание разните теории за пелазгите, българите като създатели на човечеството и т.н. Базирам се само на доказани факти. Например мечът на Кубрат все пак е намерен.
И понеже втората ми диплома е за математик, ще напомня как мислят математиците:
Те приемат някакви факти за неоспорими и чрез интерполации и екстраполации, а и с оръжията на теория на вероятностите за корелации и релации строят виждания за реалността.
 Ще се опитам и аз на база неоспоримите факти да поразсъждавам логически относно генезиса на Българите.
 И така, факт е, че прабългарите и хазарите и руснаците са били съседи.
 Факт е, че в един момент хазарският каганат приема юдаизма, но само сред елита си.
 А ханството на прабългарите си остава организирано не на база вярвания, а на база община и общо приемане на важните за общината решения. Както е било и при проторусите.
 В момента руснаците всякак се мъчат да доказват чрез корените си колко са били велики и в руското интернет-пространство е много нашумял един руски професор Клесов. Анатолий Клесов е професор по биохимия и в Харвардския даже университет. Но той е и водещият в момента специалист по ДНК-анализи на древните народи с цел произхода на народите.
 И понеже, както сам казва, един ДНК-анализ на гените с цел установяване на произхода е скъпо нещо, човекът приел нестандартна поръчка. Световното еврейство му платило да направи анализ на родословието на евреите. И не само му платило, но и даже го наградили с орден.
 Но както между-впрочем се знаеше под сурдинка, вече е доказано, че еврейски народ няма. Т.нар. евреи са смесица от няколко народи. 
 И заради Клесов, археолозите разкопали няколко гробници на хазари от времето на хазарския каганат. Направили ДНК-анализи и... ами същите поволжски племена като нас - прабългарите.
 И така, получава се нещо като нас със сърбите. Както беше написал Вазов 'все божи христиени, ама що ли се биха'. Доказан факт е, че в ония времена няма как да се биеш с някого от друг континент или от през девет земи в десета. Биеш се с комшиите си. Както и ние (прабългари и хазари) все сме се били за надмощие по земите на долна Волга. И при тия битки основната плячка освен покъщнината, са били и жените на противника. Т.е. и техни жени са били ползвани по предназначение от нашите мъже и наши жени, естествено пък от хазарите. Което още повече е спомогнало за уеднаквяване на гените ни.
 В един момент все пак хазарите са ни разбили и племената на Аспаруха са побягнали насам. Калени в многото битки, за тях е било лесно да разбият даже Византия.  Само да напомня че единият от братята на Аспарух с племената си се настанява в днешна БЮРМ, а другият в днешна Италия а останалите прабългарски племена, които не се изселили са създали държавата Волжска Булгария като васал на хазарите. Това е за да стана ясен за последващите си мисли.
 Исторически след нас (след падането на Волжска Булгария под хазарско), хазарите вече граничат с руснаците. Ии... войните продължават вече с руските племена, които набират сили. В един момент (968г.) Светослав (чиято майка е доказано българка) разбива пък хазарите.
 Този път на разселване тръгват хазарите. Счита се, че част от тях са останали в днешна Украйна, друга част от тях са се заселили в Полша (затова поляците по времето на Хитлер са го използвали и всъщност са му помагали на Хитлер да се оттърват от своите си евреи), друга част хазари са стигнали Германия, а най-богатите са си купили земи и са основали Венеция. И понеже земя се купува трудно, затова и по-голямата част на Венеция хазарите тогава са построили в морето. Доказано е от изследвания, че пилоните, на които се крепят всички стари сгради на Венеция са от вид стар бор, който е много устойчив на морска вода но по произход този бор е от... ами от Фанагория. Няма го и не го е имало този вид дърво другаде.
 Което означава две неща:
 Първо че хазарите са знаели какво да избират за опори на строежа на Венеция и второ, че няма как това огромно количество огромни за времето си стволове да бъде пренесено от бившите територии на хазарския каганат до Венеция, освен през България.
 Т.е. аз твърдя, че хазарите са си задействали роднинските връзки с българите и така потоците от огромни борове са тръгнали от поволжието по Черно море и през България до Венеция. Просто няма друг път. Никак, ама никак не е възможно да се завлачи толкова дървесина даже и днешно време през Карпатите.
 Подозирам, че след като Светослав завзема Силистра, удряйки ни в гръб, отношенията между хазари и българи бързо са станали поне делови.
 После добрите отношения между хазари и българи се развалят чаак през 1205г., когато финансирани от хазарите, кръстоносците не само унищожават Византия, но започват набези и на българските територии и се налага да строим балдуинова кула в Търново.
 Още факти за размисъл:
 Аз се казвам Йордан, и се питам като за чий единствено сред българите е толкова разпространено това иначе юдейско  по генезис име. Но да оставим името ми.
 Знаете ли каква е народната по същество музика на хазарите?
 Погледнете из Интернет какво се свири и на какъв език се пее из синагогите на Европа. Т.е. езика на баш-хазарите (тези, които и до ден днешен даже и в Израел подчертават че са по-евреи) е почти немски с примеси на руски. А музиката им си е направо почти нашенска. Става дума за т.нар. клецмер-състави и изпълнения.
 И аз мисля, че е крайно време безбройните чиновнички от т.нар. агенция за българите в чужбина да обърнат внимание не само на бежанците ни в Чикаго, които са зарязали Родината си само по елементарни икономически причини а и на българските евреи. Защото и без нашенските нищоневършещи чиновнички на тиквата, в Европа вече са популярни и Одеса-булгариш и Yxalag Klezmer и ред още състави популяризиращи старата хазарска музика, която на практика не се отличава от българската по звучене. При това изпълнителите честно си озаглавяват изпълненията булгариш, когато са си булгариш, разбира се.
 Погледнете например солистката на клецмер състава на будапещенската синагога 
 https://www.youtube.com/watch?v=Zfil4kbGN5U после погледнете солистката на Pressburger Klezmer Band  на адрес  https://www.youtube.com/watch?v=jAoG68hgVuo и първо обърнете внимание колко са еднакви в лице еврейките-ешкенази. (Юдейството при тях се пази по линия на майката!). После си отворете отнякъде и снимка и на нашата набързо издигната след преврата у нас  еврейка надето на кол (Нейнски) и сами ще видите, че все едно от една матрица са излезли. И това са очевадни факти а не просто тъпи дрънканици в стил чолака с прогнозите си по битиви.
 Защо са всичките тези ми мисли?
 Ами защото напоследък висшите евреи явно са тръгнали да си търсят генезиса. И руснаците също. 
 Е? Защо всичко да става пааак на наш гръб? Ето, и без нас евреите са се сетили за Одеса-булгариш. Хубаво е и руснаците, вместо да ни крадат историята да признаят очевадното - че са използвали нашият житейски опит за 'какво да се прави и каво растрелят'. Искам да уверя читателите си че даже на прословутата битка на Куликовското поле са участвали 'булгари' и това си го пише в руските им средновековни източници. А битката е битка за оцеляване на руснаците и е през 1380г. По време по което  нашият Иван Асен Втори отдавна е отбил и татари и маджари и прочие нахлуващи все откъм нашите праземи племена.
 Не знам дали кръвта говори, но да си спомним, че не един само Пешев, а народът ни всъщност е спасил българските евреи от газовите камери на Хитлер.
Не вдигам лозунги 'Да живее българо-израелската дружба', но не е лошо да се поразмърдат малко от агенциите на тиквата и да вземат да помислят и малко и за посъживяване на българо-израелските икономически отношения. Единственият опит в това отношение, макар и твърде плачевен като подход направи навремето Филип Димитров и после край. Хубаво би било и бившият комсомолски секретар на тогавашното ВМЕИ Максим Бенвенисти да се поразмърда малко в тази посока в качеството си днес на вожд на евреите в България. 
-------------------------------------
ПП
Обновил съм и проекта си 55+ релакс на село отново с полезна информация на един лично преживяващ нещата
Публикувана: 26.07.2017 12:35:25 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.