Клетвопрестъпниците

Човечеството е измислило от време оно един странен ритуал за вярност. Клетвата. На времето са се клели пред кръста, пред Библията, пред ножа и револвера и т.н.  и винаги са изговаряли клетвени слова. Накрая са завършвали със 'заклех се'. Считало се е, че който наруши клетвата все някога ще го застигне справедливо наказание. Разните парапсихолози считат, че най-тежка била семейната клетва. 
Но тук ще стане дума за тази клетва, която действа у нашето законодателство и която никой не я е отменял. И за нарушението на която следва законна дефиниция 'клетвопрестъпник'.
Кой полага клетва по закон у нас? Ами всички чиято дейност е отговорна пред обществото и Народа ни: депутати, министри, полицаи, съдии и прокурори, че даже и лекари.
А сега да погледнем текстовете на клетвите им и да се запитаме не са ли клетвопрестъпници.
Чл. 76, ал. 2 в Глава Трета от Конституцията: 
На първото заседание народните представители полагат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." 
Е? От интересите на чий народ се ръководят дупетатите ни? Като как се ръководят от интересите на народа си и гласуват последните да речем промени в закона за концесиите? Та той е живо предателство, по което всички са за народен съд!
Нататък да продължа как започна най-грабителската в последно време власт над българите:
'Министър-председателят Бойко Борисов и министрите в новоизбраното правителство положиха клетва с думите: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се." Церемонията завърши с химните на Република България и на Европа'. 
И да ви запитам като как хем Борисов се ръководи от интересите на народа си, хем сам призна какво е натворил на народа си заради американците по отношение на газопроводите? Как за турците турския поток е изгоден, макар и с доста по-удължен маршрут,  а за гробаджийската власт у нас беше отхвърлен заради американски интереси?
Ами като как да не е клетвопрестъпник синът на АБПФК Исак Паси? Та соломончото сам си призна, че в качеството си на наш външен министър е слугувал на други народи да речем чрез командировката си в Корея.
За остатъците от някога голямата и велика Българска армия ще посоча, че съгласно чл. 89 от Закона за отбраната и въоръжените сили от 1996г. е записано, че всеки военослужещ, се заклева изричайки тези думи: Заклевам се в името на Република България да служа честно на народа си, да спазвам Конституцията, законите на страната и военните устави .... И така, не знам колко честно служат на народа си военните ни в Ирак да речем, но едва ли това сега е най-лошия пример за клетвопрестъпление.
Нека да погледнем как се кълнат правораздавателните ни органи:
Съгласно Чл. 155 от Закона за съдебната власт, всеки съдия при първоначално встъпване в длъжност полага следната клетва: "Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията и законите на Република България, да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъда безпристрастен, обективен и справедлив, да допринасям за издигане престижа на професията, да пазя тайната на съвещанието, като винаги помня, че за всичко отговарям пред закона. Заклех се!". 
Колко безпристрастно, обективно и справедливо съдят съдийките с пететажните хотелчета аз не знам, но като гледам не намаляват присъдите над България в Страсбург за невинно осъдени у нас. За имотните дела изобщо нямам желание да коментирам как се решават от т.нар. ни съдийки.
Долу-горе същата клетва полагат и прокурорите. А как си гледат работата поръчковите, попитайте да речем бившия ни военен министър Цонев.
Полицаите пък си имат цял етичен кодекс по закон и полагат също клетва. Ето ви цитат от самия форум на полицаите: 'Заповедта предвижда до 5 юли 2005 да бъде организирано полагането на клетва от всички действащи служители. Текстът формулира основните им задължения към държавата и обществото:
• Да служат достойно в името на реда и сигурността, като спазват и прилагат Конституцията и законите на Република България.
• Да опазват живота, здравето и законните интереси на гражданите без предубеденост и дискриминация'. Край на цитата. Пълния текст на етичния им кодекс на http://police.ba4ka.com Не искам да се задълбочавам като как полицаите действат спрямо българи и спрямо цигани и спрямо богаташи и спрямо бедни. А като как опазиха да речем здравето на роднината на близкия до ДПС проф. Л. Георгиев, питайте самия професор.
За лекарската клетва на работещите в търговските ни дружества вече има и мноого оригинални текстове.
Ето какво са измислили в Бъзикилийкс:
'На болния, който е дошъл при мене, ще гледам като на клиент, но не и като на пациент, ще му взема парите, и ще му предпиша такива лекарства, които да го поддържат болен, за да идва отново и отново, и да ми осигурява едни постоянни доходи , на мен и на цялата фармацевтична индустрия, до смъртта си. ...Ако някой, не иска да ползва услугите ни, и да плаща данъци, то аз съм длъжен да го докладвам за да бъде обявен за престъпник...'.
Пълният текст на https://neverojatno.wordpress.com/2010/02/12/hipokrat/
И така, който нарушал клетвата трябвало да го постигне възмездие. 
Кога и как?
Народен съд?
-----------------------------------------------
ПП
Обновил съм с материал и проекта си за релакс на село. За да не се чувствувате чак толкова безнадежно. 
Публикувана: 26.11.2017 10:55:20 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.