2017 +/-

Честита Новата 2018г.! Изтече още една година на уГРОБване на България от най-ГРОБаджийската власт. Новата година започна с наглото изказване на вожда на ДС-атаката, че нямало защо да се занимаваме с корупцията на ГРОБаджиите и подгласващите им 'патриоти'. 
В началото на новата година всеки се опитва да си направи някаква равносметка. Какво се случи? И какво да очаква?
Първото и най-важно, което се случи е, че останахме ооще по-малко българи в България. От една страна още повече млади и способни избягаха от ГРОБаджийската власт, а от друга страна, още по-малко деца се родиха и през 2017 година. 
И като че ли напук, ГРОБаджийската власт увеличи още повече пълчищата от алчни и не само нищоневършещи, но и направо вредящи ни чиновници. Вие дали си представяте, на към някъде 200 000 частни охранители (все отбор стари пенсионери на МВР хем на пенсия, хем и на заплати по банки и офиси) и на над 60 000 протестиращи за все по-големи заплати ченгесари да се назначат ооще 5 000 полицаи!? Т.е. само за тази година и само сред нищоневършещите ченгета да имаме ръст от 12%! Явно за да си оправдават свръхзаплатите (спрямо бедността на България) вече освен купищата полиция и жандарите взеха да се мотаят по улиците на София. При това неясно за чий даже с автомати си ядат пиците по ъглите на 'Лъвов мост'. Някой дали си представя някой жандар с по-слаби нерви ако пусне един автоматичен откос с автомата си на 'Лъвов мост' колко невинни вЕрващи в димукрасито им ще го отнесат!?
Нататък с плюсовете и минусите от изтеклата година? Ами нямаме разпределителни за Европа газови хъбове, но виж имаме ремонтиран тунел на строената от Т. Живков магистрала 'Хемус'. Какво му е ремонта за огромните суми ли? Ами сложили му видеокамери за наблюдение моля ви се. А да и вентилатори. Нищо че тунел се проектира така, че да си се самовентилира от въздушното течение от по-ниската му точка към по-високата. Поне тунелът на Витиня даже и при  ония пущеши навремето газки след 'дизелизацията' им, пак си се вентилираше. Камо ли при сегашните все пак далеч по-малко изхвърлящи пушеци автомобили.
Но явно на ГРОБаджийската власт и се усладиха 'ремонтите' и асфалта. Няма да пиша за 'ремонта' на 'Дондуков'.
Ще довърша темата за транспорта с факта, че имаме още по-малко влакове и още повече идващи си за празниците българи-емигранти. Наложи ми се точно преди Коледа да пътувам по работа за В. Търново. Направо бях шашнат на автогара 'Юг' в старата ни столица. Имам аз билет за 21.15 вечерта от В. Търново за София за 'Етап Адрес'. Изведнъж гледам, че на автогарата пристигат два автобуса все на 'Етап Адрес' и все за София и все тръгващи в 21.15. Но чувам, че пътниите започват да търчат от автобус на автобус и да питат, моля ви се, кой автобус бил за терминал 1 и кой за терминал 2. Някакъв възрастен циганин ми тика самолетен билет за Брюксел и ме пита на кой автобус да се качел. Виждам аз, че има нещо нередно, и отивам на касата  да питам кой автобус ще спре все пак на централната софийска автогара. Отговарят ми съвсем точно. Цитирам: 'по-големият господине'. Ама това ДК-номер явно автобусите нямат. Трябва явно с ролетка да им меря автобусите. Защото на табелите на никой от тях не пише ни аерогара ни летище ни терминал 1 или 2. Но се оказа, че 'Етап Адрес' действително се е замислил за емигрантите ни, а не за останалите у нас, защото автобусът чинно обиколи и двата терминала на софийската аерогара и със закъснение от поне половин час се дотътри най накрая и до автогарата. Искам да ви кажа че от почти пълен автобус във В. Търново да останахме да слизаме на софийската автогара я има я няма 3-4 пътника. Всичко откъдето дошло там и отишло, сиреч по терминалите за към Запада.
Та това е най-лошата равносметка за 2017г. Че явно пътникопотокът от емигранти е по съществен даже за 'Етап Адрес' отколкото т.нар. вътрешни превози. Финансово иначе нещата отдавна са отново в полза на емигрантите. Парите от българите емигрирали в чужбина и изпратени у нас и тази година превишиха нетните уж чуждестранни и  уж инвестиции.
Само на едно се чудя. При толкова много българи на Запад как нашенските грабители не ги е срам да вдигат тук цените. Та нали синовете ни на Запад все пак разказват на родителите си тук какви са там цените! Но явно това за 'не сме народ а мърша' не е повод за протести. Погледнете цените на храните в 'Била' или в 'Лидъл'. За да не съм голословен прясно мляко 'Пилос' в 'Лидъл' вече не е 1.59. А в 'Била' пършевицата отдавна е над три лева. Даже хлябът поскъпва постоянно у нас. Защо свързах с емигрантите? Ами мой познат ми разказа как синът му отишъл да работи в Крайова, моля ви се. В Румъния! Даже и там цените вече са по-ниски от у нас а заплатите по-високи от у нас. Да, ама румънците и през изтеклата година пааак масово излязоха на улиците с искания за затвор за корумпетата си. А ние сме доволни. И как няма да сме доволни като всъщност заплатите на пълчищата от никому ненужни чиновници са прекалено даже високи спрямо ограбвания български народ. 
Преди седмица-две ми дойде на гости един естонец, изселил се в Англия. Той току ахкаше казвайки ми ама това даже в абсолютни цифри е по-евтино от в Англия. Например купувам аз един спиртомер с термометър за корекции. Цена 30 лева. В Англия излизал 20 лева. При техните високи заплати. Мога още примери да ви давам от сравненията на новоизлюпения английски гражданин, но мисля че ме разбрахте.
Накрая за Новата Година? Ами токът за бизнеса поскъпва с 50 (петдесет!) процента! Познайте как назначените за капиталисти доносници на ДС у нас ще си калкулират това поскъпване? Ами водата, която вече поскъпна? Сещате ли се о Вие избягали на Запад емигранти как даже и от там хрантутите тукашните боклуци на власт? Защото Вашите, о, избягали на Запад Българи-емигранти, майки и бащи тук чинно си плащат сметките. С вашите, естествено, изпратени им от вас пари. Това е положението в страната председателстваща последния за сега колхоз - евроколхоза. 
Нищо по-различно то 1875г. когато Ботев пише 'Политическа зима'. Не ми вярвате? Ето цитат, ако не сте го учили навремето: ' Множество малки и големи господа духат на своите измръзнали ръце, гледат с особено равнодушие на просяците, молят се богу за плодородието на човеческия род и за изобилието на хорската глупост и слушат как вият вълците в гъстата литературна и финансиялна мъгла и как плачат децата на Европа за лятото на науката и на цивилизацията'. 
ПП
-------------------------------
Публикувана: 03.01.2018 14:36:14 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com