Добре че са циганите

Добре, че и не-малко от циганите вече доста се имат за българи, та постряскват малко вече много разпищолилата ни се 'демокрация'. Ако остане на 'не сме народ а мърша', той ще си мре както е положено на жабата у баавно подгряваната от гробаджийската власт вода у котела.
Ето, аз писах и за 'колегата' Иванов и като специалист по ел. измервания като него, че показанията на електромерите ни отдавна нямат нищо общо със сметките ни и какво? Ами нищо! Пак ни надуха шушоните. Нищо че тази зима си беше мнооого топла за изобщо зима. Ами сметката ми за ток с нищо не е по-различна от миналогодишната. Въпреки че горя газ, горя биоетанол. Само че, няма значение аз какво горя за бандите, в чийто борд на директорите до скоро беше човек на пашата, разбирай тиквата.
Е, 'не сме народ а мърша' си трае, ама чета в 'Сега', че циганите от Факултето протестирали. 
Добре че са циганите. 
Защото наистина е така както казва циганинът. Цитирам от в-к 'Сега': "За декември сметката ми е 120 лв. при положение, че имам само една лампа, компютър и телевизор. Банята стана на музей, не смея да включа бойлера".  
Да продължа нататък. Нее, преди да продължа, държа да отбележа и какви са коментарите под статията в 'Сега'. На т.нар. 'българи' (разбирай дежурните платени соросоиди-'форумци'). Ами вижте: "whoever09 Февруари 2018 20:55 свирецо па си застъпи смяната. пиши си романо, бре. мани ги тиа глупости. ти поне си талантливо момче. ма да знайш - тука на плочките никой не обръща фнимание". Това е положението наистина. Наистина огромните вече пълчища от гробаджийски чиновнички от плочките не обръщат на нищо внимание. Даже и да им е служебно задължение! И нататък: 
Цигани пребили пак лекар. 
Ами добре че са циганите!
Защото с тази организирана бяла мафия (от една страна организирана от т.нар. НЛС, а от друга от т.нар. НЗОК), явно никога няма да имаме виновен лекар. За нищо! Ха някой некадърник от списъчния състав на НЛС е убил някого, ха цялата гилдия е скочила на стачки начело с уж 'подкрепа' (Срам ме е вече, че някога бях  лидер на тази конфедерация на регионално ниво). Ама имало там в НК казуси за непредумишлено убийство, за превишаване на правата по служба, за нанесени телесни вреди... ниищо не касае бялата мафия. Ама имало Конституция, според която все още всички имаме право на медицинско ОБСЛУЖВАНЕ!!!!! Нищо! Няма виновен дофтур до ден днешен у нас. Ни един! Всъщност да съм точен с термините на създателите на бялата мафия у нас - игнатов (пфу!) и миланов (пак пфу!) у нас вече наистина няма лекари или доктори. Има еднолични търговци (джипита им казват) и служители в търговски дружества (ембали им казват). Нататък?
'60 цигани нападнали полицаите в Ихтиман'
Ами добре че са циганите!
За чий ни е тази полиция, която само иска заплати и се оказва, че даже своите си права дори не знае!?
Аз, може би се досещате, че имам нещо общо с НААФ. Та затова питам ченгесарите искащи заплати, не са ли им разяснявали какво е въведеното през 2012г. понятие 'абсолютна необходимост'!? Аз ли да ги пазя тях или да им вЕрвам, че те ще ми опазят селския ми имот!? Нее, аз съм твърдо за незабавното разформироване на т.нар. ни полиция в днешния и вид и незабавната и замяна с кадри на база бивши военни и ловджии по места. Пък после, ако доживеем Народен съд и ще им търсим отговорност на големците им на днешните ни 'пазители'. (Няма да ви се размине, помнете!).
Нататък?
Всяка събота и неделя в 'Орландовци' все повече се развихря т.нар. битак.
Основно там продавачи са циганите. 
Аз ходя на битака, защото за мен той е показател за много реални процеси у нас.
Например, имаше време когато битакът процъфтяваше, после позападна, сега пак процъфтява. Например имаше едно време и поляци на нашия битак и рускини. Сега рускини няма, но поляците гледам, че май се завръщат. Аз упътвах едно полско семейство как да стигнат до там и си говорихме (аз имам 40 дни работа във Вроцлав и поназнайвам и польскехо, мувим го сиреч).
Но за какво отворих темата за битака и циганите? 
Ами очевадно е вече, че нашите цигани обират вече и Евроколхоза, а не само нас. На битака можете да намерите например задигнати неща от гръцки болници, някаква млада циганка хвали стоката си че всичко е от Германия,  (всяка седмица ходели), друг мъкне чак от Швеция, но е очевадно и че още има и за доограбване и в България. Сега например можете евтино да си купите лабораторна стъклария. Който разбира, разбира се. Явно се доразграбват разните лаборатории за анализи към разните бивши наши булгартабаци, консевни комбинати и т.н.
Но каква е разликата между циганката-продавачка и българинът-продавач на битака искам да споделя. 
Българин продава термос от инокс. Аз ги купувам защото ги ползвам за мои неща. И така, българинът ме гледа и ми казва цена 7 лева. Казвам му: абе на 'Илиенци' китайките продават нови за 5.50. Отговорът надменно е точно както каролев за пазарната му икономика и е 'ами ходи си купи от илиенци'. Което и правя де. Да се слави името на Председателят Си!
Питаш циганката за цена на също такъв и даже истински немски термос. Ами дай два лева бате. Казвам и 'много маааа... давам един'. И тя 'айде 1.50 и е твой'. Не, не казвам, че циганката е тъпа. Убеден съм, че и те знаят колко струва нов термос на илиенци. Просто различен подход към темата за забогатяването. Защото един път се опитах да свалям нереално цената на един хубав термос на един циганин и той ми каза: 'бате, на кило неръждавейка да го дам на вторични ще взема повече'. Значи знаят до къде да падат. А българинът не знае до къде да пада. И си пада главоломно надолу вече над 30 години.
Толкова и за пазарната му на каролев (пфу!) икономика.
Ама искам да споделя и друго от битака. Изучиха се и циганите. Гледам вече знаят какво да извадят и от един компютър и на колко да го продават и гледам че и само да речем пресостат от хидрофор са извадили или само постояннотоков мотор и знаят за какво може да става.
Да му мисли тиквата как ще се оправя с циганите като се доизучат. Защото той ги дундурка и ги насърчава да не спазват законите му оти са му избиратели.
Накрая, като главен виновник за последните ни 10 години, аз искам да оприлича тиквата с един преходник в Русия. Чичко Черномъйрдин. Бог да го прости! Последният от ерата на големите елцински обирджии. Само дето Черномирдин беше мнооого начетен и наистина знаещ за какво е сложен и как да си свърши работата. За разлика от тиквата де.
Дали съм прав за сравнението съдете сами от една подборка от лафове на Черномирдин като Премиер на Русия:
Мы выполнили все пункты: от А до Б.
Както виждате Черномирдин тук е в пъти по-откровен от тиквата.
Хотели как лучше, а получилось как всегда.
Искахме да е по-добре ама стана както винаги. Е, аз не съм убеден че тиквата иска да е по-добре винаги.
Нам никто не мешает перевыполнить наши законы.
Тук тиквата вече е на ниво. Даже вече и айдукатите едва ли могат се ориентира в простотиите на т.нар. му на тиквата народно уж събрание.
Мы до сих пор пытаемся доить тех, кто и так лежит.
Бе пак да почетвъртя, добре че са циганите. Иначе ние вече си лежим наистина. От немощ агонизирайки.
Ну кто меня может заменить? Убью сразу... Извините. Оставям без коментар. Направо не е за Черномирдин а за тиквата важащо това.
Много говорить не буду, а то опять чего-нибудь скажу. И това оставям без коментар щото ще взема да се сетя за папите които галят тиквите по тиквите.
Депутаты все высказались, чтобы я шел. Избирался, точнее. Е, така става и у нас. Вече трети път.
Вообще-то успехов немного. Но главное: есть правительство. Точно! Къде вече падна България в световните рейтинги четете в 'Сега' от оня ден. И аз имам какво да допълня, но не знам струва ли си.
Мы сегодня на таком этапе экономических реформ, что их не очень видно. Дааа, 10 години тиквенско и нищо не се види. Само огрооомни кражби!
Все пак да напомня, че Черномирдин знае за какво е сложен и до къде бива, а не както тиквениците на тиквата да крадат само безкрай.
Ето лаф доказваш думите ми:
Надо делать то, что нужно нашим людям, а не то, чем мы здесь занимаемся. Ми нямаме Народ да му го каже на тиквата този лаф 'на уше'.
Ето и още един лаф на Черномирдин за сведение на тиквата:
Есть ещё время сохранить лицо. Потом придется сохранять другие части тела. Превеждам го за да разбере точно тиквата: Има още време да си запазим сурата. После ще се наложи да си опазваме другии части на тялото.
Ето и още:
Нам нельзя вступать. Мы как начнём вступать, так обязательно на что-нибудь наступим.
Гледам че вече три военни кораба на НАТО са се намъкнали в наше пристанище. Дано не вземем пак да настъпим 'нещо-то'.
Ето и за случая Костинброд
Эти выборы обернулись для нас тяжелым испытанием. Это никогда больше не должно повториться. 
Бе както виждате, под слънцето нищо ново. При тиквата няма вече тежки изпитания. Тегли заеми, назначава ченгета и чиновнички на наш гръб и всичко му е наред.
До кога?
ПП
--------------------------
обновил съм и проекта си 55+ релакс на село

Публикувана: 10.02.2018 14:30:31 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.