Страхът в основата на Човечеството

Кой крепи Човечеството като цяло? Оказва се, че е страхът.
Най-силният и прост страх е страхът пред смъртта. Затова и древните улпии са били осеяни с обесени и разпънати на кръст противници на тогавашните грабители. Вариантите на наказанията през вековете са били различни. Различни са били и в различните страни. Но принципът е бил един. Робите в Рим са работели, защото са виждали какво очаква беглеците. Но в един момент робът видял че да си пее нахранен по плантациите за памук не е чак толкова лошо. И да държиш роб за робовладелеца е станало неизгодно и робът го излъгали че му дават свобода. И го закрепостили към земята му. Станал робът не свободен, както са пеели тогавашните 'медии', а крепостен. А след крепостен - наеман работник. Но същността с нищо не се е изменила. Концепцията за страха като необходимо условие за поддържане на някакъв 'обществен' ред си е на въоръжение и на нашите ултралиберасти. Само че днес робовладелецът се нарича банкстер. Банкстерът, освен най-големия робовладелец е и най-големият рекламодател или просто дава някакви пари и на някакви 'медии' (справка публикациите за кой е бил гост на Цв. Василев и за какво). Които 'медии', освен че постоянно ни набиват колко сме по-свободни в сравнение с предишната форма на робство,  ни и плашат ежеминутно и най-настървено. Бетер дворни кучета.
Голямото откритие на древния Рим е било 'хляб и зрелища'.  Т.е. на робите им трябват и зрелища. Затова, вероятно КТБ не е питала кога трудоваците и прочие 'медии' ще си върнат 'заемите'.
На тях им е платено да правят зрелища и да поддържат страха и те смятат че са получили заплата за лаенето си, а не кредит за бизнес.
Отдавна вече публикувах как руски бизнесмен обясняваше че кредит за леки коли - бол. Както виждате по листовките по стълбовете в София и кредити и за море има. Но виж ако имаш идея и искаш да правиш бизнес - кредит няма.
Така че прав е руснакът, но у нас е още по-префинено и по-лошо.
Отдавна пак аз само информирах за мненията на руския професор от МГИМО Катасонов за банкстерския концлагер. Даже термин вече има - кредитно робство.
Между-впрочем информирам ви, че механизма се доразвива и доусъвършенства в момента и в Китай. Там кредитното робство е вече доста електронизирано и вероятно това ни чака и нас в близките години ако не пратим все пак на Народен съд банкстерите си.
Някой ще каже ама хората искат и са съгласни и затова. Нищо не искат хората. Пак 'медиите' са за Народен съд защото те набиват в главите на зомбираните 'купи', 'болен си', 'без това не можеш'... Защото за чий според вас лелките вземат кредити за делимано пошибалки? Ами заради страх пак. Или дефинирайки го по съвременному - стрес. Страх да не си извън времето. Да не си старомодна, да не си 'лузър'.
Те и такъв термин ни натрисат гробаджиите и преди тях т.нар. царедворци. Че ние, некрадящите като тях сме били лузъри.
А те крадящите - успели 'бизнесмени'.
Съревнованието за потребление (коя колко червила, обувки и прочие боклуци има) по видеоблоговете е също робство. Вместо да живее свободно сред природата, тя клечи пред таблета, снима си децата като маймуни в зоопарк или просто допълва хилядите рекламни медии с КУПИ.
Да ви имам и свободата.
РОБИ!
Само дето не са египетски или римски а бели европейски робини.
Защо, според вас нямаше просяци по-рано а сега просяци - бол.
И не само у нас. И в САЩ и в Европа и в Русия е същото. А по-рано и у нас и в Европа и в Русия нямаше просяци. Къде са в момента обесените по бесилките или разпънатите на кръст по улпиите? Няма ги. Защото днес просяците  разнасят СТРАХ!
Страх че и вие можете да станете утре като тях.
И така, на ниско битово ниво страхът е потребителски - ще изпаднеш, ще станеш беден и накрая бялата мафия просто ще те убие и разфасова на органи, както вече го прави с тези, които не могат да си плащат.
На горното политическо вече ниво е страхът от тероризъм. Не напразно САЩ финансират всякакви терористи и 'отворени' 'общества'. За да си знаят тиквите, че ей сега да речем от утре няма никакъв проблем искащите присъединяване на Северозападна България към Румъния могат да бъдат активирани. Или да речем просто да бъдеш арестуван и затворен, както янките арестуваха техния си Нориега или да ти намерят я химическо оръжие и да те обесят, както направиха със Саддам без, разбира се, после да се намери химическо оръжие, я както Кадафи първо и да те опънат анално преди да те утрепят, докато се хили зловещо клинтънката.
Това е днешният световен ред, това им е димукраситу. Страх!
Под сънцето нииищо ново!

Публикувана: 28.04.2018 14:30:25 в рубриката Новините днес

Коментари:

Коментирал - Димитър

10.05.2018 03:33

Балансът между материалните и духовни ценности е в основата на страха.
"Не се страхувайте от този, който може да ви вземе тялото.Страхувайте се от Този, който може да ви вземе и тялото и Душата."
Матей 10:28

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com