На бой отиват само старците

Имаше навремето един такъв съветски филм (на бой идут одни старики).
При положение, че България е вече на първо място в света по темпове на измиране на българите у нас и по темпове на емиграция на младите, е ясно, че тук остават само старите. Над които разните ноита, нзок-та и прочие прескъпоплатени огромни армии от чиновнички просто издевателстват с цел по-бързо да ни изморят. Това даже не е геноцид. Това е бетер и холокост. Хитлер бил свил имотите на евреите и ги пратил в концлагер да мрат? Ами днешните доносници на ДС, назначени за капиталисти у нас какво правят? Не свиват ли по всякакъв начин земите и домовете ни с цел после да ги препродадат на чужденци? Ама нямало било концлагери у нас сега. Сигурни ли сте? Дали вече вместо някакво жалко Белене не е концлагер цялата ни държава?
На времето само аз писах за първия осъден ефективно и пратен в днешния ГУЛАГ на путинска Русия само заради написана статия в собствен блог. Да! Алексей Кунгуров беше осъден на две години заради това, че пишеше против Путин. И лежа в лагер по един нов член от НК на Русия за представете си 'оправдание на тероризма'.
Тези дни Кунгуров излезе на свобода след две пълни години (няма амнистия за говорещите свободно). И от руския сайт znak.com го интервюираха. Та ето какво каза Кунгуров за днешния концлагер.
'-Алексей, поздравявам те с освобождението.
- Засега е още рано. Аз от малкия концлагер излязох в големия.
- Ако говорите с езика на метафорите, бихте ли го превели на простонароден език?
- Порядките в големия концлагер се доближават до тези, които съществуват в малкия. Да наречеш този живот свобода, някак си не се получава. Виж, в момента, в който стигна чааак канадската граница, тогава може и да кажа 'Сега съм на свобода'. Работата е в това, че на мен ми казаха, че аз не съм на свобода изцяло. Аз си излежах присъдата от минута до минута (арестуваха Кунгуров на 15.06. 2016г. и го пуснаха вчера - бел. ЙЙ).
- Обяснете какво значи не изцяло?
- Ами казват ми: 'Разбери, че Русия е в примката на враговете. Води безпощадна война с тероризма'. А ти, казват ми, си недоволен от нашето правителство. Значи си на страната на терористите. И ти даже си по-опасен от терористите, защото те са далече, а ти си тук вътре. Затова с теб трябва да се борим.
- Кой именно казва това?
- Практически всички това говорят и практически всички с едни и същи думи. И оперативните следователи (на руски ФСИН) и центърът 'Э ' на МВР (какъв е този център на руското мевере аз не знам - бел. ЙЙ). Когато бях зад бодливата тел, при мен идваха хора от всякакви инстанции, вкл. полковници. Идваха да ме поучават. И казват: 'Разбираш ли, с терористите не трябва по закон. И понеже и ти си терорист, трябва да разбираш, че оплаквания по закон за такива няма. Излизаш на свобода, но знай, че ние с тебе пак ще се борим'.
- Какво планираш да правиш?
- Планирам до най-близката ни държавна граница да се добирам. Да стоя при това положение у нас считам че няма смисъл. Така явно за всички ще е по-добре. Вкл. и за борците с тероризма у нас, защото ще имат по-малко работа. Въпреки, че те и сега не са без работа. Аз бях и в следственото и в лагер и навсякъде има цели спецподеления за 'терористи'. Да де, такива като мене, ако не сте ме разбрали.
- Екстремисти?
- Да. Едни неправилни молитви чели, други неправилни лайкове във фейсбук слагали, трети в пушалнята нещо казали против правителството. А сега вече така не става. Днес, в най-добрите традиции на 1937г. (репресиите на НКВД на Ягода - бел. ЙЙ), жените пишат доноси за мъжете си. Аз в началото даже аз не вярвах, но в Екатеринбург срещнах човек, който сложил лайк на изказване на Малцев. Пет месеца го държаха даже без обвинение. А човекът не беше беден и даже имаше и адвокат. И той им казва: поне ме пуснете под домашен арест, никъде няма да избягам'. А следователят му казва: 'Не става под домашен арест, защото ти ще оказваш давление над свидетеля ни'. Шашнат човекът попитал като как от дома си ще оказва давление над свидетеля им. 'Ами ей така. Жена ти ни е свидетеля. Тя даде срещу теб показания'. Да, ама показанията са засекретени. Затова седиш зад решетката и чакай обвинение от прокуратурата.
Днес това е най-обикновен случай. После подсъдимите с удивление чуват в съда показания, които не са давали. Свидетели с подправени подписи... В 37-ма даже е било по-просто. Без свидетели и адвокати. А сега циркове. Но резултатът - същия.
- Ти планираш да искаш политическо убежище или засега разчиташ на собствени сили?
- Засега не съм мислил за това. Но имам много възможности, защото станах вече известен политзатворник.
- Ти сега в Тюмен ли си? (Кунгуров е родом от Тюмен).
- Вече на път от Тюмен за към държавната ни граница.
(оригиналът на интервюто е на https://cont.ws/@sledgehammer/977034 )
Та това ми беше мисълта за концлагера. Ние, колкото и да сме се старали, даже по времето на разстреляните ястребинчета, все пак не сме стигали висотите на SS и НКВД. Но само ще напомня написаното от агента на ДС 'Академик' (Фрогнюз.бг) за нашенската ДанС. В смисъл, че който попаднел там, можело и да не излезе. Но и ДанС, слава Богу, е далеч да речем от днешната СБУ на Украйна, която избива директно противниците на режима там. Нашенските власти все още са заети с изземвания на собственост с цел разпродажба на чужденци.
Затова ДанС е далеч, слава Богу, и от вече немалкото жертви на 'борбата с тероризма' и в САЩ. И там що народ беше избит след приемането на т.нар. 'Патриотичен акт' от разните щатски, федерални полиции, феберета и т.н. и то без съд и присъда. Там нещата стават 'по грешка'.
В Китай положението е още по-лошо. Там вече електронният концлагер за цялото население е почти готов. Народът е разделен на степени на надеждност. И ако си от 'ненадежните' отиваш да речем до банкомата и? Ами няма за тебе пари. Да! Тази година знаете ли какво огромно количество китайци не можаха да си празнуват китайската Нова година само по тази причина? Ненадежден! Няма пари за теб! Не пътуваш!
Ето така концлагерът от лагер само за едни, става държава-концлагер за всички. Бил там се оплакал някой си дядо, че циганите му свили да речем кокошките на село? Ами няма полиция за тези 'дреболии' у нас. Била се оплакала някоя баба че я изнасилили циганите? Ами бабите да си купуват пушки, както показаха вече по мръснишката ни битиви, ако искат да не ги насилват и убиват. И за такива 'дреболии' няма у нас ни полиция ни съд.
Но я да речем Веселина Томова да напише нещо за бандитската Варна, да видиш, що дела съдебни (циркове според Кунгуров) одма ще и спретнат. (Което също доказва, че у нас репресиите са основно за имоти и далавери с 'европрограми').
Накрая да се върна и на заглавието.
Във филма на Биков 'На бой отиват само старците' става дума за пеещата ескадрила.
Ето, когато янките, с цел да направят военни бази и в БЮРМ, решиха да и узаконяват името Македония, само гърците скочиха. Но как скочиха? Ами качиха вече стария инвалид, певецът Микис Теодоракис, както е в инвалидна количка да говори на ама наистина огромния протестен митинг срещу името Македония на БЮРМ. Вижте на https://www.youtube.com/watch?v=zvVDi_Dgf1c изпълнените с хора централен площад и околни улици на Атина, чуйте песните на Микис Теодоракис и ако искате дайте на гоголя да ви преведе речта на вече престария борец вече в инвалидна количка. После се замислете като как гърците за едно име на БЮРМ така успяха да се организират и без да си имат ВМРО и обща история, а ние, с нашенското си ДС вмро и агент иван на ДС в управата ни, не успяхме и един ама един българин да изкараме да протестира, че Северна Македония означава всичко на север от Гърция, т.е. и да речем пиринска Македония? Преведете си как започва обръщението си и към гръцките фашисти и към гръцките 'демократи' старият ляв борец Микис Теодоракис. Това се случи април т.г. И вместо Македония или там илинденска Македония, гърците успяха засега пак да се подсигурят, че даже и успяха и да ни изработят нас - по-точно не нас а продажните агенти на ДС като агент иван, за когото Вени Марковски разказваше как от ДС са назначавали вожд на нашенското уж ВМРО. И вместо да се замисли агент иван какво точно значи Северна Македония, вероятно същият продължава да върти далаверки с български паспорти, както се носеше славата му из Мрежата. Пак да почетвъртя: у нас режимите са репресивни обикновено когато става дума за далаверки.
И за съжаление ние нямаме старци като Микис Теодоракис да речем. Нямаме даже блогъри както оня под въпросния митинг в Гърция, чийто линк съм дал дето е написал многозначително че днес Македония утре Понт там. Т.е. днес Кърджали у нас утре Северозападна България у нас.
Затова си и измираме. Тихо и неусетно почти.
======================
ПП
Положението с вулканите става все по-горещо вече даже не с години а с месеци. Затова очаквайте пак статия по въпроса. Но първо очаквайте пак статия и в проекта ми 55+ релакс на село. Надявам се сте видяли новата ми статия по 'Женския въпрос' там. Иначе бързо се завихря и Европа. Май няма кой вече да го гали по тиквата тиквата. Защото Бавария въстана срещу баба му на тиквата Меркел. И не само въстана ами вече сключиха споразумение Бавария, Австрия и Италия против мигрантите. Резултатът вероятно сте чули за върнатия от Италия кораб. Но очаквайте скоро и оставката на баба Меркел или нещо още по-лошо в Германия.  (За сега си мисля, че баба Меркел сама ще предпочете да изчезне).  Просто прогноза на 'чичо Данчо'.

Публикувана: 17.06.2018 20:24:05 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com