Свобода на словото ли?

Аз вече съм писал как са ме забранявали във форума на в-к 'Сега'. И то не веднъж. Аз, човекът с хиляди свои си оригинални коментари от преди време там.
В-к 'Сега' си отиде отдавна като независим и аналитичен вестник.
Днес думата ми е за 'Дума'.
Тук някъде бях написал, че аз съм този, който направи още в далечната 2000-а година първият сайт на в-к 'Дума' в Интернет. И три, пак да повторя, ТРИ години аз го и поддържах и в тези три години ни един срив! 'Дума' излизаше 6 дни в седмицата. Т.е. шест дни в седмицата, аз жив или болен или в командировка осигурявах безпроблемно 'Дума' да я има в Интернет-пространството без никакви проблеми. Пазя си и договора, пазя и доста архиви със снимки и статии.
Докато аз 'качвах' 'Дума' в Интернет се смениха двама главни редактори. Нямах проблем с такъв да речем известен човек като Юри Борисов дори. Бях разработил система, бяхме се разбрали как и всяка вече след 19 часа аз си влизах от дома в редакцията им и си изтеглях и преформатирах и качвах материалите им по рубрики както си трябва.
Накрая на месеца ходех в редакцията, носех фактура и не съм имал и никакви проблеми и с плащанията от тяхна страна. 
Но виждах, как постепенно 'Дума' става все по неляв.
Още по мое време в редакцията работеха и Велислава Дърева и Велиана Христова. 'Качвал' съм и на двете статии, а аз не кавам механично а и чета.
С Дърева даже са ме запознавали. Но с Христова - не. Държа да отбележа фактът, че може всеки ден да е имало статия на Велиана Христова, но тази жена явно не ламтеше да се натяга както да речем онази на 'Сидеров'. Тя наистина за 'Дума' беше находка. Дано да не ми се обижда, че сега ще кажа 'рабочая лошадка'. Работи и мълчи. Предполагам, че и вие едва ли знаете коя е тя. Защото явно жената не е ламтяла за постове и власт.
Но днес гледам, че е избухнала даже Велиана Христова!
Много моля, прочетете цялата и статия, препечатана да речем в 'Афера'. 
Аз тук само няколко цитата от статията и ще приложа, просто за да разберете за какво става дума в 'Дума':
'Мълчах, мълчах, но вече не се търпи. След като председателката на БСП Корнелия Нинова гръмовно обяви 50 членове на Националния съвет за опозиционeн кръг, свързан чрез Гергов с ГЕРБ и платен от ГЕРБ, абсурдът в партията стана толкова голям, че не може да се мълчи.
...Решението за „Дума“, както се оказа, е взето още преди месеци в тесен кръг, в момент, когато след три управленски мандата на лидерската партия ГЕРБ в България цари разруха във всички сектори, разпада се самата държавност. Повсеместно се ширят бедност, корупция, престъпност и несигурност, бездуховност и неграмотност, емиграцията достига застрашителни за съществуването на нацията ни размери. Хората са отвратени от политиците, доведени са до отчаяние и апатия, животът им е сведен както никога до личното физическо оцеляване...
...но завъртеният от Добрев скандал повдигна в обществото острия въпрос какво търсят курсанти от БСП в тази незаконна структура и на какво точно се обучават съвместно с хора ГЕРБ. Отговор така и не последва, но отмъщението към вестника не закъсня – главният редактор бе подменен за минути на 28 август с човек, докаран от ресторантите в градче до Лондон, където е работил 6-7 години...
...А сега, когато България е доведена до ръба и това острие ('Дума') е най-необходимо, вместо нова степен на мобилизация на всички все още мислещи хора в страната, е направено точно обратното – острието е изтръгнато...
...Случайно ли навръх обявената от Нинова „вътрешна битка“ при нея пристигна американският посланик, а около нея кръжи журналист, който преди време с хъс написа „20 причини да обичаш Америка“?
...Завършвам с една случка от дните, когато ГЕРБ охулиха Валери Жаблянов заради перфектното му определение за Народния съд като неизбежно и необходимо военновременно законодателство. То е такова. Кирил Добрев обаче беше решил да иска ИБ на БСП да… накаже Жаблянов!
„Ако направите това, половината от БСП ще напуснат“, казах му с изумление. Отговорът на Добрев бе: „Крайно време беше!“ Свидетел има на тези думи. Това ли жадува един от най-близките съратници на Нинова? Нима за това трябва да работи и „Дума“?
Подмяната на идентичността изобщо, на БСП в частност, се нарича амнезия. А с изгубилия паметта си – човек, партия или народ, можеш да правиш всичко, което си поискаш. Кому служи този акт? Кои са диригентите му?'.
Край на цитатите от Христова. 
Пак да повторя: хубаво е да и прочетете цялата статия. Става дума за свободата на словото все пак.
Естествено, изригна и Велислава Дърева.
Ето цитати и от нейната статия:
'Аз, един охолен, оял се социалист, радетел на безбрежния живот, принц на опортюнизма, роб на съглашателството, продал се за 43 млн., за да си спретне коалицийка с Борисов, да си пълни търбуха и да кряка в захлас (по В. Василев, хладилник „Мраз”), бидейки предател, боклук, гмеж, измет, изрод, алчен и властолюбив призрак, куц кон, борец за мангизи и власт, крадец, лапач, себелюбец, сребролюбец, шарлатанин, аристократ, политически труп, говедо, идиот (по фейсбук), а също така краен левичар, кандидат за пост и тежък олигарх (по К. Нинова), който има общ медиен пул с ГЕРБ под ръководството на Цв.Цв. (по К. Добрев) – аз, Велислава Дърева, ви поздравявам всички вас – чисти, честни, почтени, непорочни, ангелоподобни, херувими и серафими! Ave!...
...Поздравявам специално Васил Василев (агент „Паскал” и „Бобев”)! За това, че по „Евроком” на 15.10.2018 г. разобличи целта на „соцбароните”: „да катурнат Нинова и да пробутат Истанбулската конвенция” за джендърски кеф! И така отговори кой е Велзевулът (или един от Велзевулите) зад професионалната инсинуация на „Епицентър”. И описа как враговете с партиен билет ще си делкат 43 млн. и ще получат „по някой и друг милион”, а също така „награди, постове, служби и тлъсти дробчета”. Ave!
И за това, че той, приватизаторът, който не помни кога е струпал първия си милион, нарече 50 социалисти, членове на НС на БСП „охолни, ояли се, радетели на безбрежния живот, принцове на опортюнизма и роби на съглашателството”. Ave!
И за това, че той, бизнесменът, финансирал президентската кампания на Петър Стоянов, отсъди: „Срещу 43 млн. лв. властта си купува опозицията в БСП”. И сътвори публичен донос, и зададе алгоритъма на пропагандната центрофуга. Ave!
...

***

...Послепис (пак на Дърева)

Васил Василев – агент, секретен сътрудник, псевдоними „Паскал”, „Бобев”, ДС, ВГУ, отделение „ЧЖ”; ПГУ, отдел IХ; оперативен работник на обществени начала (ОРОН) ДС, ПГУ, отдел 09, отдел 03; 1990 г. – член на предизборния щаб на БСП; 1991-1992 г. – открива безмитни бензиностанции на изходните пътни коридори от България към Турция, Сърбия и Румъния с разрешение на Ив. Костов – финансов министър на СДС в правителството на Ф. Димитров; 1992 г. – официален вносител на „Пежо”; 1996 г. – приватизатор на хладилния завод „Мраз”; 1996 г. – финансира кампанията на П. Стоянов за президентските избори; 1998 г. -представител на марките Cariter, Bvlgari, Chaumet, IWC и Montblanc; 1999-2003 г. – участва в програмата „Петрол срещу храни” със съдружник Асен Агов, когато са изтъргувани са над 7 млн. барела петрол; 2000-2005 г. – основател и първи председател на Съюза на работодателите; 2007 г. – създател на „агенцията за временна заетост” в България, която всъщност изнася работна ръка във Франция, Италия, Белгия и Гърция.
...'.
Край на цитатите.
Дано да схванахте за чий и аз постоянно посочвам точните виновници за положението у нас - доносниците на ДС, които стъкнаха преврата и станаха милионери с накраденото от нас.
Както виждате не аз, а Дърева показа за какво служат окралите ни доносници на ДС.
Те, бившите доносници, винаги! вече ще са против Народа си! 
До Народния съд над тях!
Прочее още малко наблюдения от мен:
Според мен 'Дума' започна да бъде унищожавана веднага след като Манджуков (нищо че и той е от ДС) спря да я финансира, и с нея се зае русофилът Николай Малинов. Мен лично последно ме бяха запознали и с Александър Симов, който после беше и дупетат. Според мен, дали щеше да е дупетат от ГРОБ или БСП - все тая. Повече нямам какво да кажа. Запознаваха ме и с Малинов. Русофил, но русофил на днешните олигарси, а не на вчерашния руски народ. Затова и правя постоянно забележка, че днес Русия на Путин няма нищо общо с Русия, на която сме казвали 'дядо Иван' или СССР, който бил 'като слънцето и въздуха...'.
Та затова пиша спомени и цитирам тези две Големи Журналистки! Защото след свободата на словото си замина и 'Дума'.
На дневен ред е вече 'Сега'. Колкото и да не е ляв, просто все още е вестник някак си. Засега Сашо Дончев се отграничи от агента на ДС с прозвище карак, нооо... иде фашизъм, както вече писах.

Публикувана: 19.10.2018 16:25:13 в рубриката Новините днес

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com