Как САЩ унищоват света. 9999-та серия но не по 'Дързост и красота'

И така, в началото на месеца, имаше високопоставени срещи между САЩ и Русия. Но днес става известно, защо в началото Путин е отказал да се среща с Кери и едва после все пак се е присъединил. Мен ми направи впечатление тогава думата присъедини. Но не знаех откъде и защо медиите нея ползват. А ето защо било всичко. 
Оказва се, че Путин е бил 'крайно възмутен', че режимът на Обама в САЩ продължавал да  защитава ГМО-тата и разпространението на американски семена по света. 
Нещо повече! Според вече изтеклата информация, Путин е предупредил в прав текст, че защитата на био-генетични гиганти като Syngenta и Monsanto ще доведе не само до "пчелен апокалипсис". Кремъл направо предупредил, че "със сигурност ще доведе до световна война"!
Ето точно затова, според Министерството на природните ресурси и околната среда на Руската федерация (MNRE), Путин е бил толкова разгневен на Обама и в продължение на три часа е държал Кери без среща.
Както обясняват от руското министерство ставало дума за клас на нервно-активни химически инсектициди, свързани с никотина, известни като неоникотиноиди, които унищожават пчелната популация на нашата планета и които, ако останат така да се разпространяват от транснационалните корпорации (ТНК) могат да унищожат способността на нашия свят да добива достатъчно храна за изхранване на населението.
Европейската комисия също се е уплашила и от 1 декември 2013 (в края на тази година) очаквайте забрани и у нас. Не, не от нашите продажници като професора черноземски да речем. От евроколхоза най-накрая и нещо добро ще дойде. Между другото, Швейцария, Франция, Италия, Русия, Словения и Украйна вече забраняват тези от най-опасните генетично променени семена да бъдат използвани на континента ни. Два от най-страховитите неоникотиноиди които вече са забранени са Actara и Cruiser.
Но положението е жестоко, защото на практика Monsanto, Bayer, Dow и DuPont днес  контролират почти 100% от световния пазар за генетично модифицирани пестициди, растения и семена.
А резултатите им не са само измиранията на пчелите. Миналата година Германия глоби Syngenta  за прикриване на факта, че чрез генетично модифицирана царевица убива едър рогат добитък. В САЩ пък се води дело за $ 105,00 милиона, след като е установено, че е замърсена питейната вода на близо 52 милиона американци в повече от 2000 водни райони с  хербицида атразин.
"Едно само царевично зърно, обработено с неоникотиноид може да убие пойна птичка", казва Синтия Палмър от American Bird Conservancy (ABC). "Дори и едно малко зърно от пшеница или  рапица, обработено с най-старият неоникотиноид, т. нар. имидаклоприд - може фатално отрови птица". Вие дали разбирате защо Мирослав Найденов и без СРС-тата си е за затвора у нас? Най-малкото за липсата на елементарен контрол кой какво внася и какво третира с внесеното у нас. Защото, според най-новия доклад на АВС, неоникотиноидните нива на замърсяване и в  повърхностните и в подземните води в Съединените щати и по света вече са отвъд прага, способен да убие много водни безгръбначни.
Явно положението и в Европа е трагично, след като ЕК миналата седмица, започна процедура за забраната на неоникотиноидите, в която процедура, обърнете внимание, се предвижда да се  криминализират почти всички семена и растения, които не са регистрирани с Европейския съюз! Мислете Предприемачи! Зарежете гадината на ДС божидар данев, който иска пак разкриване само на нискоквалифицирани работни места у нас и то само от чужденци. Мислете! България даже само от семена може да се изхранва!
Според новата директива, предложена от Европейската комисия, ще стане незаконно да "растат, възпроизвеждат или да се търгува" с всички растителни семена, които не са били "тествани, одобрени и приети" от нова бюрокрация на ЕС наречена "EU растителна агенция".
Е, както винаги евробюрократите се оакват. Защото за сега "градинари, които отглеждат собствените си растения от нерегулирани семена ще се счита за престъпници по този закон". Надявам се все пак това да не мине. Щото иначе пак става дума за нови монополи.
Който не ми вярва или иска повече подробности, да си прочете оригинала на английски на WhatDoesItMean.Com И нека новото правителство се замисли калинки ли да назначава в Министерството ни на земеделието и за проститутки ли там да ги обучават. Защото и у нас в Сакар вече пчелите измряха почти.
Публикувана: 14.05.2013 10:22:28 в рубриката Политика и общество

Коментари:

Коментирал - Здравец

14.05.2013 10:53

Чичо Данчо, защо ли си мисля, че точно това е целта Братството...- "градинари, които отглеждат собствените си растения от нерегулирани семена ще се счита за престъпници по този закон"?!?! Проблем - Реакция - Решение! Примката се стяга все повече и повече... Аз и ти ставаме престъпници, ако си гледаме самостоятелно еко. доматки и други зеленчуци със семена от нашите баби... Викаш:"Надявам се все пак това да не мине." И аз се надявам. Дано, ама надали ...

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com