Невидимата ръка на пазара

Помните ли американските главорези от частната военна компания 'Блякуотър'? Които в Ирак през 2007 просто разстреляха мирна иракска демонстрация, избивайки протестиращите беззащитни иракчани съвсем демократично?
Е? Ами същите тези официално въоръжени американски бандити сега работели за не кой да е, унищожаващата човечеството американска компания 'Монсанто'. (Известна и у нас с раундъпите си). 
Ще кажете какво общо между генномодифицираните убийци на Човека и въоръжените банди на 'Блякуотър'? Ами главорезите били наети да събират информация за протестиращите по света против ГМО.
Всъщност, след станалите скандално известни факти за убийства на иракчани и на африканци, 'Блякуотър' е създала над 30 свои дъщерни фирми. Една от тези дъщерни фирми е Total Intelligence, с която реално е сключен договорът на Monsanto. Журналистът Джереми Скахил пише в своя статия за The Nation: "...фирмите, свързани с Блякуотър се занимават със събиране на информация, обучение и охранителни услуги на американското и чужди правителства, а също и на международни корпорации вкл. Monsanto, Chevron, Walt Disney Company, Royal Caribbean Cruise Lines и банкстерите от Deutsche Bank и Barclays.
Представител на Monsanto е признал, че компанията му има договор с Total Intelligence "...с цел да се разследва дейността на групи и отделни лица, които могат да представляват опасност за сътрудниците на компанията или поставят под опасност дейността и чрез  мониторинг на обществено достъпна информация. В задълженията на охранителната  фирма влиза, например,  следене на уебсайтове и блогове на активисти".
Представителят на 'Монсанто' скромно е премълчал, че съгласно вече известни документи,  американската корпорация се е съгласила да заплати към 500 000 долара на агентите на Блякуотър срещу което те да се внедрят в организациите, протестиращи против ГМО и другите гадости на Монсанто.
Разследващата журналистка Ренди Ананда завършва своите разкрития за това какво днес е работеща пазарна икономика и какво свободна конкуренция с думите:
"Наемайки частна военна компания и бивши агенти на ЦРУ, Монсанто демонстрира цялата сериозност с която смята да защитава смъртоносната си продукция. Но този договор само още повече дискредитира компанията".
Не се учудвайте ако утре някой протестиращ против ГМО у нас бъде намерен първо самоудушил се и после самозастрелял се с контролен изстрел в главата. Просто това е стилът на бандите на 'Блякуотър' от САЩ. А 'Монсанто', явно, според мръсникът каролев, работи само според търсенето и предлагането на продуктите си. Пфу!

Публикувана: 10.06.2013 08:53:02 в рубриката Политика и общество

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com