Американски предприемач, евреин: Всичко върви към неофашизъм!

Според Макс Вебер на човечеството били известни два вида капитализъм: единият съществувал откак са се появили парите, а другият бил продуктът на Новото време. Първият бил основан на спекулациите, натискът над масите и търговията, а вторият бил резултат на разпада на феодализма и се основавал според Вебер на производството, иновациите и стремежът на човека към творчество и задоволеност. 
До преди да ни измамят, Западът се дуеше по 'Свободна Европа' и 'Дойче веле', че те са родината на този - втория капитализъм. И че капитализъм номер 1 при тях бил под строг контрол.  И точно държавният контрол и при тях не давал на финансовата и банкова олигархия да пречи на общественото развитие.
Но днес властта на тази точно олигархия, срастнала се с политическата класа унищожава и капитализма и вече е на път да го погребе, както бяхме погребани и ние. В това е уверен известният американски журналист и блогър, предприемач и инженер (нещо като мен :) ) Пол Розенберг (еврей ама наш). В блога си Freemans Perspective Розенберг назовава девет признака за упадъка на производителния и иновационен капитализъм. Слушай сега мръснико Каролев: Всичките признаци за упадъка, според американския Розенберг са свързани с това, че предприемачите, създаващи и измислящи нови стоки и услуги са превърнати в роби на гигантските корпорации. И така мръснико Каролев изреждам деветте признака на Розенберг:
1. Твърде много тунеядци.
Средностатистическият производител вече е някъде по света. Общият обем на данъците в САЩ не расте (май и у нас), но все по-малко хора действително плащат данъци (справка пълчищата държавни чиновнички и у нас). По времето на последните избори за Обама, според Розенберг, станало ясно, че в САЩ 47% от трудоспособното население на янките не са заплатили и цент подоходен данък. Което значи, че другата половина на янките е работещата и храни тия - безделниците по канцелариите. А също издържа и инвалидите и изплаща и помощите за безработни. Т.е. производителите ги насилват и превръщат в роби. На графиката ясно се вижда накъде вървят САЩ. При това става дума за самоосигуряващите се без селскостопанския им сектор, който е на дотации.
2. На гражданите не им се позволява да пестят.
Да се спестява нещо стана невъзможно. Преди 100 години, бакалите, занаятчиите, бавно са си спестявали 'бели пари за черни дни'. Тези пари са позволявали пък и да си услужват когато ги озари идея и нямат пари да я реализират за момента. Но днес всички спестявания са при левон хампарцумян. А там се разпределят от 'разрушители' и 'лъжци' (термините са на Розенберг), които нищо не произвеждат, а си ги харчат като бонуси за съмнителни нужди. Вкл. и войни и други политически глупости (слава богу нашите мърлячи са страхливци и не мислят за войни, но виж за съмнителни глупости си харчат - справка яхтите им). 
3. Разходите за регулация са огромни.
В 2008г. за държавно управление в САЩ са били похарчени 14% от брутния им вътрешен продукт! Т.е. само спазването на законите на САЩ им струва над 1.75 трилиона долара годишно. Пари, задигнати от производството и похарчени за политически психози според Розенберг.
4. Малкият бизнес се души от големите вериги.
Оказва се, че и в САЩ само най-големите и най-стабилни корпорации могат да накарат някак си политиците си да се заинтересуват с нещо и от бизнеса. Малките фирми според Розенберг са просто отрязани от книгата за похвали и оплаквания. И са в примката на огромните данъци и направо фашистко регулиране (в оригинал извънредно). Мусолини е бил прав, продължава Розенберг (затова употребих фашистко), че фашизмът всъщност трябва да се нарича 'корпоративизъм'. Та това си е сливане на държвата с корпоративната власт. Не е нужно да си диктатор за да видиш как западните корпорации завземат пазарите и властта - пищи и Розенберг. На графиката се вижда стремителното задушаване на предприемачите в последните години и в САЩ. 
5. Военно-промишления комплекс е абсолютно неконтролируем.
Тук няма да превеждам Розенберг, защото благодарение на свинарите на БСП нямаме армия. Аз само ще обърна внимание кои са оръжейните ни търговци и какво всъщност са направили те за народа си. И така? Гигов? Ами идете на стадион 'Локомотив' в София и сами ще видите, че даже неговият футболен отбор му желае решетките. Поне такива графити има на самия стадион.
Мутафчийски и академикът на ДС? Ами нали помните далаверата с как се перат пари за сайт?
Свинаров!? Боже! Тоя още ли е на свобода!?
6. Бюрократичният апарат е безполезен и скъп за поддръжка.
Бе то това, като гледаш орешарчетата на СДС & БСП - мафията, веднага ти става ясно, но да дам примери и със САЩ: Според Розенберг всички западни страни в момента имат безбройна класа от бюрократи (барозувки им викам за по-ясно за у нас). Розенберг посочва и правоохранителните органи (боже, що огромна и що бездействаща и у нас 'полиция') и инспекторите (Уау! Според самия 'западняк' Костов сме имали над 62 контролиращи организации!). Само в САЩ, казва Розенберг, тези са няколко милиона! Ни един от които не произвежда нищо а само отблъсква производителите от производствата. Докато милиони в същото време са заети да произвеждат за тяхната война с предприемачите - продължава Розенберг. 
7. Богатите нищо не произвеждат.
Появи се каста от високообезпечени хора, агресивно заработващи милиони долари, казва Розенберг. Проблемът е, че техните доходи са непродуктивни. И вложени даже, парите им не произвеждат нищо хампарцумяне! Казва ти го евреин на име Розенберг! И то от САЩ!
Получава се, казва Розенберг за банкстерите, че те получават големи пари за да серат големи лайна само. (Думите не са мои, Бога ми!). 
8. Няма вече алтруизъм.
Съвременната делова етика е устроена така, че е важно какво си свил, а не какво си създал. В по-миналите времена, според Розенберг, предприемачите все пак (за разлика от хампарцумяна) са се замисляли и за ползата от тях за света или поне за създаването на нещо по-добро за човека. А не като никалайча баневия на БСП да речем и у нас.
9. Аристократите се крият от своите животновъди.
Всяка нация на планетата използва виртуални пари и кара и своите жители да ползват такива. Има няколко само избрани централни банки, които правят състояния от монопола си над печатницата за пари. И които са неизвестни за потребителите на макулатурата им. Които потребители на макулатура всъщност им плащат яхтите и самолетите. Аристокрацията се върна, казва Розенберг, но стана хем мощна хем скрита класа. 
ВСИЧКО ВЪРВИ КЪМ НЕОФАШИЗЪМ - казва Розенберг от САЩ! 
Слава богу че на гадини като каролев им отговаря евреин и то от САЩ!
Внимавай каролев! Когато и евреите вземат да мислят за революция, те я правят!
А после и те точно требят наред. Пак казвам Внимавайте до къде вече сте се оакали!
А ако си мислите, че си съчинявам - ето го оригиналът:
http://www.freemansperspective.com/collapse-of-capitalism/
 За каролевчетата, обожаващи амерекън енглиш ето го и в оригинал мнението накрая:
 Right now, a parasitic ethic rules the West and will continue to rule so long as producers play the part of the suckers. If this continues, what remains of capitalism will grind to a halt and will be overrun by a Neo-Fascist arrangement – not the dictator and swastika variety – but one where the state and powerful business interests merge into one unstoppable and insatiable force.
 няма да го превеждам за българите. Вече го преведох. Мисля че Neo-Fascist arrangement се разбира и без превод.
 Важното е да се знае кои са днешните неофашисти и у нас.
Публикувана: 15.07.2013 09:07:59 в рубриката Политика и общество

Коментари:

Коментирал - Avatar

05.03.2014 21:06

Ох, нещата както винаги са различни и много по-сложни. Често такива статии, наглед откровени и критични, имат за цел да скрият втора, много по-по-дълбока и различна истина. Типичен подход в кабалата. А истината е следната. Да го наречем “елита на света”, т.е. тези които управляват човечеството от хилядолетия, са получили и използуват до настоящия момент най-страшното оръжие – парите и лихвения процент (справка Левит). В момента сме свидетели на приключването на завладяването и колонизирането на целия свят. Остава само Китай. Русия се дърпа, но това са конвулсии на прасе, което се съпротивлява, когато го колят. Русия е твърде инфектирана от петата си колона и само чудо може да я спаси. Такова чудо я спаси преди 70 години. В момента сме свидетели на вървия акт на окончателното решаване на руския въпрос, ако мога така да се изразя. Що се отнася до Китай, там ще се използуват други, най-вероятно финансови методи. BTW, в Япония използуваха ядрен удар (Фукушима), въпреки, че Япония си беше и е васал на световната кабала. Но аз се отврякох от основното. Парите. Процесът на колапсиране на долара като световна резервна валута, цел за която се водиха две ветовни войни, е управляван процес. Преходът към новия световен ред е много тънка игра. Трябва да се запази контрола над цялото човечество, като едновременно с това се ликвидират САЩ като мускули на световния елит. Едновременно с това ще се извърши ликвидиране на парите. След приключване на този процес, всеки ще плаща чрез вграден чип, най-верятно посредством т.н. гезелски пари, т.е. с пари с отрицателна лихва. По този начин ще се реализира планът от преди сто години за преход към комунизъм, което сега се нарича Нов световен ред. Този свръх-тоталитарен режим щеше отданта да е реалност, ако Сталин не бе успял да изведе евреите от политбюро, както Моисей ги е извел преди това от Египед... За съжаление, виждам, че в твърде сбит вид съм представил една съвсем различна парадигма, която е трудна за омиляне от неподготвения читател, т.е. от болшинството хора.

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com