Защо уважаваният от мен проф. Гиндев не е прав

Не, няма смисъл да повтарям непрекъснато думите на дядо Славейков. Докато сърбите се разбунтуваха открито срещу явно насила натресените им и на тях от сталинките на МВФ & СБ 'емигранти', у нас 'не сме народ а мърша си трае'. А на 'бунтуващи' се правят сътрудниците на разни спецслужби, като да речем расате, сидеров или там нидал алгафари. Затова да мина на научно-популярни теми като да речем темата за 'новите историчари на Путин и мястото на едновремешния ни истински Народ в новите руски исторически теории'. 
В последния брой на в-к 'Нова зора' Минчо Минчев е публикувал статия на проф. Е. Гиндев. В статията си г-н Гиндев се опитва да обясни защо руснаците трябва малко поне да ни уважават, а не да се отнасят днес с нас както се отнасят с таджиките си да речем. 
Първо искам дебело да подчертая, че от тук натам аз ще говоря не за отношенията между нашите два народа. Аз ще говоря изцяло за днешната политика на путинския 'елит' и на нашия ДС & БСП 'елит'. 
Преди няколко години Путин официално е дал заповед да бъде пренаписана историята на т.нар. татаро-монголско нашествие в тогавашна Рус. И това е било направено с цел да се избягват разпалвания на етнически конфликти. Но според някои това е пък повод 'басурманите' да си се настаняват днес пак масирано в днешна Русия.
За незнаещите или непомнещите историята (такава, каквато ние сме я учили) ще дам накратко малко разяснения.
Става дума за събития от периода на 10-12-ти век. По това време България също се гърчи от всякакви нападения на всякакви племена и накрая се налага селският цар Ивайло да събере войска и да разбие тия, които до сега наричаха татари. А после, когато както винаги в България 'елитът' ни предава селския цар, Ивайло бяга пак при същите тия, които до сега наричахме татари. 
Сега да разясня и позицията на проф. Гиндев за да разберете сами защо не е прав.
Професор Гиндев напомня на руснаците как ние сме им дали славянската писменост и как сме ги покръстили в православната религия. Как първия им патриарх е бил българин, как българин е имал и нещо общо с кревата на княгиня Олга и т.н. Т.е. Гиндев се опитва да упрекне руснаците, че не се сещат, че сме им помагали и ние някога.
Само че новата Путинска история смята, че това не е било помощ а точно обратното. Ето оригинален цитат от новите руски историчари: "До крещения, люди на Руси были образованными, практически все умели читать, писать, считать (см. статью «Русская культура старше европейской»). ...В процессе «крещения» за 12 лет насильственной христианизации было уничтожено, за редким исключением, практически всё взрослое население Киевской Руси. ...Это подтверждают дошедшие до нас факты. Если до «крещения» на территории Киевской Руси было 300 городов и проживало 12 миллионов жителей, то после «крещения» осталось только 30 городов и 3 миллиона населения! 270 городов были разрушены! 9 миллионов людей было убито". (http://via-midgard.info ).
За незнаещите руски само ще преведа, че според руснаците т.нар. покръстване си е било поголовно избиване на собствения им народ и те наричат сина на Олга не княз Владимир а Владимир Кровавъй (Кървави). Между другото подобно е било пожението и в България май. Е, ние не наричаме Борис Кървави, но и в Русия след покръстването е имало бунтове и там, както и у нас сина на Владимир се отказва от християнството както у нас това прави синът на Борис. И у нас срамежливо нашата история споменава през зъби за някакви кланета на болярски родове.
Но да се върна на новите руски тези.
Тон даде самият Путин, който съсвем официално обяви, че т.нар. Куликовска битка на Дмитрий Донской със Златната орда изобщо не е била сражение на руски князе срещу татарско иго, а е била битка от една гражданска война на руснаци срещу руснаци.
Изказването на Путин можете да видите на http://youtu.be/2Hz63cLTL1I 
Какво значи гражданска война тогава?
Ами от нас наистина старателно се криеше и се крие съществуването на някаква паназиатска империя под името Велика Тартария. Факт е, че нещо такова е имало. (Или, както казва английската википедия така в Средновековието са наричали множеството ханства на изток от Московското княжество). Доказва го даже първото издание на Британската енциклопедия от 1771г. Ето какво, според руснаците пишело в тази първа Британска енциклопедия: "Тартария, громадная страна в северной части Азии, граничащая с Сибирью на севере и западе: которая называется Великая Тартария. Те Тартары, живущие южнее Московии и Сибири, называются Астраханскими, Черкасскими и Дагестанскими, живущие на северо-западе от Каспийского моря, называются Калмыкскими Тартарами и которые занимают территорию между Сибирью и Каспийским морем ...На всех картах, которые были изданы до 1772 года и в дальнейшем не исправлялись можно увидеть следующую картину. Западная часть Руси называется Московия, или Московская Тартария… В этой маленькой части Руси правила династия Романовых. Московский царь до конца 18 века назывался правителем Московской Тартарии или герцогом (князем) Московским. Остальная часть Руси, занимавшая практически весь материк Евразия на востоке и юге от Московии того времени называется Тартария или Русская Империя". Т.е. Велика Тартария се е състояла от различни тартари. И т.нар. от нас Русия е била само Московска тартария. А т.нар. от нас Волжска България пък се е състояла от  волжско-български тартари. Да напомня че наистина в ранното Средновековие всичко е било някакви графства и херцогства и само ако се амери някой я Карл Велики, я Бисмарк, само тогава се получава мощна организирана сила.
Ето една от многото карти на европейци, на които е изобразена Тартария. Само да отбележа, че тя е в розово, а в жълто е 'нашата' Тартария - ханствата от северната страна на Черно море (Черно море е в сиво над двамата войни). В зелено е т.нар. Московия или Московските княжества.
Възможно е, да са прави новите руски историчари. Защото те твърдят, че Чингиз хан не е име а титла. Просто чингиз означавало нещо като главнокомандващ по време на война. 
И така, според путинската история, през лятото на 1223г. край река Калка не са дошли татарите и разбивайки руснаците да са положили началото на 200 годишно татарско иго над Русия.
Според днешните тълкувания на река Калка ведическа Велика тартария събрала цялата си мощ и спряла настъплението на войнстващата христианизация на Русия. 
Т.е. според новата им история, не става въпрос за междуетническа война между татари и руснаци а става дума за религиозна война, чиято цел е била да се спре настъплението на християнството в Русия. Нещо, което на практика наистина е станало. 
И пак според новата им история, династията на Романовите, която идва на власт след т.нар. Смут и управлява Русия до 1917г. е всъщност контранастъплението на Запада срещу Велика тартария (разбирай днешна Евразия).
Сега схващате ли тънкио му намек на Путин? Как пъзелът на идеите му се подрежда? Аз когато писах за барон фон Унгерн, още тогава изказах тезата, че някой ползва идеите на Унгерн за събиране на сила от Азия и насочването на тази сила срещу Европа.
Но да се върна на 'татарското иго'. Според историците наистина към 70-80% от армията на 'татаро-монголите' се е състояла от руснаци. И ако се следват историческите факти кремълската власт наистина трябва да ни е задължена. Както и цяла Европа. Но не заради казаното от проф. Гиндев. А за съвсем друго. Защото ние както с арабите, разбивайки ги сме спасили Европа от нашествие, така и с великите тартари сме отклонили големи техни войски да не нахлуват в Московската Рус и в Европа. Защото фактите са си факти. А те са, че Златната Орда първо е завзела Волжска България през 1237/1238г. И едва после се насочва към Москва. Москва пада в 1238г., но пък зад гърба на Ордата Волжска България се разбунтува и освобождава. Затова най-боеспособните части на Субудей и Бурундай се връщат обратно през 1240г. за да покоряват отново Волжска България.
А през 1241г. вече се втурват в Европа и разбиват унгарците и опустошават Трансилвания. Но тук пък се сблъскват с войските на Търновското ни царство и са разбити. 
Та затова пак сме спасявали Европа.
С цената на падането ни под византийско робство ние успешно сме спрели настъпленията на Ордата към Европа. И затова проф. Гиндев хем не е прав, хем все пак е прав да подсеща руснаците да са ни поне малко благодарни. Защото няма друга сила, която успешно да е отклонявала техните врагове в ранното Средновековие.
Първо ние сме водили тежки войни с хазарите. И макар хазарите да са ни победили, това е било предпоставка те, хазарите, да отслабнат и да бъдат после разбити от Киевската Рус. После сме водили тежки войни с Ордата (независимо дали е татарска или тартарска) и също сме я обезкръвили в полза и на Московското княжество и Европа.
Ноо както преди време един руски сайт написа "Путин гледаше Борисов все едно ахаа и ще пусне турците на Шипка". Т.е. имам чувството, че днес путинската клика съзнателно насажда у руснаците враждебно отношение към нас. Нещо, което явно и проф. Гиндев усеща.
А за войната на прозападната Москва на Романовата империя срещу ведическа Велика тартария очаквайте следващата седмица. Заедно с подробности що за чудо е било това Тартария и защо в Анкара има и до днес бюст на таРтарския велик хан Бату. То там в Анкара, седят и фигурите и на Фрунзе и Ворошилов, но това вече е от по-новата война на  Азия срещу Европа. Така, стъпка по стъпка, надявам се да стигнете и вие до простичкия извод, че ни чака нова война на Азия срещу Европа. Руснаците например миналата седмица написаха заплашително: России придется опять покорять Германию.
Публикувана: 02.12.2013 09:04:18 в рубриката Политика и общество

Коментари:

Коментирал - SIMO

16.10.2017 17:57

Абсолютно съм съгласен с написаното! Ноо историята я пишат "победителите" и всеки си гони личния политически интерес и конюктура...Не случайно тов. путин "изпусна" израза, че кирилицата идвала от "македонските земи"....Нищо "случайно" няма в геополитиката....

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com