Още едни полузаконни банди у нас

Че в последно време се насърчават вскакви търтеи да крънкат пари от народа ни е ясно. Просто властта в последно време не е нищо друго освен геноцид над българите.
Не, няма този път да ви занимавам с банкстерите или там свързаните с тях 'частни' 'съдебни' изпълнители.
Вече си имаме още една официална и добре организирана банда за крадене на пари.
Става дума за т.нар. контрольори в градския на фандъкова транспорт.
Ако отидете около обяд на тротоара срещу управлението им на 'Мария Луиза' ще се шашнете колко много са. И все с новички униформи. И всичките с разни цифрови уреди през рамо. И червендалести и охранени все едно полицайчетата на Йовчев гледаш. А колко леки коли с надпис 'контрол по транспорта имат'! И все от нашия джоб.
Но по-лошото е, че тези банди вече не контролират. Тези банди просто се опитват да изнудват хората за пари.
Ето случай с мен от преди няма и месец.
Аз рядко пътувам с масовия и на фандъкова транспорт (МГТ). Но винаги държа в джоба си заедно с дребните монети и банкноти и по един или два билета от по левче за да мога, когато ми се наложи - веднага да се кача и да ползвам т.нар. МГТ. Ето и днес пак се мотаеше един такъв билет в джоба ми заедно с някакви левчета и даже и един талон за 2 лв. отстъпка в карфур, който май няма да ползвам.
Така преди преди две-три седмици се качих от 'Лъвов мост' на 413 за чааак школата на МВР в последната Младост преди камбаните. Естествено че си извадих билета пооправих го, защото те в джоба, естествено се омачкват и си го перфорирах и си седнах в очакване на дългото пътуване.
Някъде към бившата 'Червена звезда' гледам на някаква пуста спирка клечат двама от униформените и добре охранените 'контрольори'. Виждам че се качиха. По едно време единият се навежда над мен с 'билети и карти'. Подавам си билета и каква беше изненадата ми, когато оня ми каза, че билетът ми бил нередовен и поиска да му дам 20 лева.
Казвам му че билетът си ми е редовен и няма да му дам никакви пари. Той поиска да сляза, явно за да ме притискат двамата за рекет.
Аргументът му беше, че билетът ми бил вече веднъж перфорирам. Питам го и къде е вече перфориран и той започва с върха на химикалката си да се опитва да го продупчи на ръба, който се е получил докато е стоял прегънат в джоба ми.
Казвам му да вика полиция, защото това неговото е нахалство. Някъде след две спирки вече в Студентски град ни чакаше тяхна си полиция. Аз слязох и поисках в присъствие на полицая да ми се напише акт и аз да опиша също възражението си. Каква беше изненадата ми, когато в акта оня не написа номера на билета ми а написа че е иззел карта. После, когато го накарах пред полицая той дописа номера на билета ми и така излезе, че аз съм пътувал с нередовна карта с номер на билета ми. Гледам, че по пунктовете им за продажба на билети все още билетът у нас си се нарича билет, а картата - карта.
Затова, естествено, че веднага отидох в управлението им и написах възражение срещу опита за рекет. 
Докато пишех възражението си слушам как дамата в приемната им за жалби обяснява по телефона на някаква пак явно рекетирана жена, цитирам: 'ама г-жо апаратът на контрольора е сгрешил, че картата ви е нередовна'. Когато явно дамата по телефона поиска писмено да и се напише, че 'апаратът на контрольора греши', служителката от отдел жалби нервно и отговори, че няма как да и пише повреден ли е апаратът или не или дали е оправен или не.
Сега схващате ли за какво иде реч?
Става дума за рекет след който я камиларя - я камилата. Сиреч ама той апаратът, ама той контрольорът невинен. Ужас някакъв!
Както и да е. Нямаше да описвам този случай, ако днес (27 април) не станах свидетел на друг произвол от страна на бандите.
Бях ходил на'Лидъл' зад мелницата на 'Сточна гара' и чакам 85, 285 за да се прибера. На спирката клечат ама наистина огромна банда. Към 6 контрольори и даже и лек автомобил клечи с тях. Беше към 14 часа и пътниците в автобуса определено бяха по-малко от бандитите.
Идва автобусът, изчаквам аз навалицата от бандити да се качи в автобуса и се качвам най-накрая и аз. Вадя си от джоба дежурното (естествено пак смачкано) но нормално закупено билетче и си го оправям спокойно и си го перфорирам. През това време единият се спрял до мен и ме чака да ми го скъса, но слава богу тоя път не се заяде, че билетът е нередовен.
Каква беше изненадата ми, когато след мен се развика на някаква жена, че ще я глобява. 'Какви са тези талони' и прави забележка оня. Тя му казва, че това са талони купени от нея през март, но понеже рядко пътува и затова не ги е изхарчила и си ги ползва. Накрая оня се отказа да я глобява, но и каза, че ако не ги изхарчела до края на април щели да я глобяват. 
Е? Питам аз фандъковата: къде пише че някой си билет трябва да е новозакупен? Или че талоните важат до края на месеца?
Или всеки рекетьор, като види някой, който му се стори не бандит и може да го рекетира, да започне да крънка 20 лева за себе си или за фандъковата компания?
И как в такъв случай човек може да е спокоен като е сам срещу винаги поне двамата бандити, че може да докаже, че е прав?
Изобщо какво ти тук право, какъв ти тук ред!? Ама щом сме 'не сме народ а мърша'?
Публикувана: 28.04.2014 10:41:56 в рубриката Политика и общество

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com