Какво интересно през септември?

Стил на живот през септември?
Аз знам, че моите читатели не са от онези бандити, които ни ограбиха и продължават да ни грабят. И с награбеното от нас си пълнят търбусите и се развяват по екзотични острови. Но все пак и ние сме хора. И ние искаме да се порадваме на плодовете на цивилизацията. Е, за нас остава виртуалното. 
И така, който може - да си избира и да пътува и да участва. Който не може - давам сайтовете на интересни мероприятия в Европа - да гледа снимки и да чете. (Нещо като 'Плейбой' списанията - едни таковат, други гледат голите жени на лъскави корици). 
От 11 до 17 септември в Будапеща, на територията на замъка 'Buda Castle' ще се проведе изложба-базар на най-добрите вина в Европа. Участват 15 държави, 220 винопроизводители и над 5000 маркови вина. Освен дегустациите ще вървят и маджарски празници - народни песни и танци, различни шоу-програми и нощни разходки из околните кафенета. Гала концерт. Билетът е под 60 наши левчета (7500 флоринта). Будапеща не е далеч. Но ако нямате като мен пари - сайтът на мероприятието с много снимков материал е на http://aborfesztival.hu. Има и англискоезична версия.
На 2 и 3 септември на олимпиския стадион в Берлин ще има грандиозно пиротехническо шоу 'Pyronale 2011'. Ще участват майстори на фойерверките от цяла Европа. А от Русия са техните виртуози на гърмежите и ракетите - 'Орион Арт'. От Канада - други виртуози - 'Флатлукс'. Ще се оценяват постиженията не само от специално жури, но и ще се взема под внимание и реакцията на публиката. Накрая - награждаване на победителите и “Citroen” fireworks show. Жалко. Много ми се искаше да съм там. Но сайтът на мероприятието е на http://pyronale.de Цени на билетите 19 евро за ден за простосмъртни и 146 за ВИП-персони.
От 31 август до 5 септември в Хавирув, Чехия ще се проведе тазгодишният европейски шампионат по флористика. Искате да шашнете някое гадже!? Ами заведете я там. Самият град в дните на шампионата изглежда като приказен. Букети, цветя, ландшафтен дизайн... Снимки можете да видите на http://www.europacup2011.cz/en/photogallery/
Тазгодишният традиционен 'Октоберфест' (празникът на бирата) ще започне по-рано. От 17-ти септември. Очакват се над 6 милиона посетители на Theresienwiese в центъра на Мюнхен. Сайтът на мероприятието е на http://www.oktoberfest.de/en/ Какво да ви кажа? Ами мой приятел ми е казвал, че в такива дни и жените ставали по-дащни. Стига от много бира да не се получи фал при 'обслужването' им. Защото организаторите на биреното шоу сериозно съветват да напишете някъде на ръкава си адреса и името на хотела, където сте отседнали. За да може полицията да ви закара, ако не можете 'на собствен ход'. 

Публикувана: 14.08.2011 12:50:50 в рубриката Стил на живот

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com