Как да сме бодри и без кафе и енергетици?

Първите три  основни правила:
1. Колкото повече светлина около вас, толкова по-бодри ще се чувствате. Ако по цял ден стоите в полутъма - не се чудете че ще ви гони на сън. Затова: вдигайте щорите и включвайте лампите.
2. Чист въздух. Даже няколко минути на чист въздух ще ви ободрят. Най-добре е няколко дълбоки вдишвания. Това повишава нивото на кислорода в кръвта и помага да се намали стреса.
3. Смях. Опитайте да се посмеете от душа. Било чрез сайт за вицове, било комичен видеоклип.
Но, най-вероятно вие очаквате не такава обща информация, а нещо конкретно. Е, ето ви и конкретни хитринки:
- Помасажирайте меките части на ушите си. И сами се убедете, че тази дребна процедура действително помага да се избавите от сънливост. Помня като малък как (бог да го прости) дядо ми 'водеше с мен състезание'. Кой сутрин пръв ще 'натрие ушите' на другия. Със сигурност старите хора са знаели за този ефект. 
- Помасажирайте и веждите си. 
- Попочукайте небцето на устата с върха на езика си. Ще почувствате странен, но все пак ободряващ ефект.
- Вдигнете се на пръсти и се опитайте да постоите известно време така.  
- Ако ви се е приспало много и търсите най-безобидния начин за разсънване - подъвчете ментолова дъвка. Дъвченето ще ангажира мозъка, а ментата ще освежи.
- Вижте какво прави котката когато става. Протяга се. Значи? Ами протегнете се. Ето проста серия. 1. Опитайте да стигнете с пръсти пода, без да свивате краката в коленете. 2. Направете наклони надясно и наляво. Бавно просто спускате ръката си отстрани по тялото, все едно се опитвате да стигнете пода. И когато повече не можете да се накланяте, точно тогава си помогнете, като вдигнете другата ръка в дъга над главата и се опитате и тя да е над спускащата се надолу противоположна ръка. След това обратно. Тази ръка, която е била над главата се спуска покрай своя си крак, а другата накрая и помага за огъването.
- Ако ви е сложно да правите упражнения, има и друг прост трик: сменете си чорапите с нови или изпрани. Действа ободряващо.
- Избягвайте енергийните вампири. Как да ги познаете? Ами това са хора, които вечно все се жалват от живота си, от проблемите си и т.н. Старайте се да се окръжавате с весели и независими и позитивни хора. Аз например съм такъв.
Успех!
 
Публикувана: 27.11.2011 16:24:02 в рубриката Стил на живот

Коментари:

За тази статия засега няма коментари. Можете да сте първият Вие

Добави коментар:

Трябва да запълните всички полета

Име

Адрес на електронната Ви поща

Текст на коментара:
Въвеждайте само текст. HTML-форматирането се трие.

Перезагрузить картинку можно кликнув по ней.
Введите только последние четыре цифры, первые две буквы НЕ ВВОДИТЕ.


 
www.000webhost.com